tgoop.com/JAAMEbaaz/6873
Last Update:
گلوبالیسم و پوپولیسم راست
ادامه
... البته روند فعلی هم میتواند در شرایطی نابرابریها را در دنیا افزایش دهد. بهبود شرایط معیشتی مردم چین ممکن است در سالهای آینده باعث شود درآمد سالانه طبقه متوسط این کشور از کشورهای غربی بیشتر شود و نمودار توزیع درآمدها در جهان نسبت به دهههای قبل وارونه شود. در این صورت ممکن است ضریب جینی دنیا به ضرر کشورهای غربی و کشورهای محروم بهخصوص در آفریقا دگرگون شود و روند نزولی نابرابریها در مسیری متفاوت صعودی گردد.
رشد اقتصادی هند میتواند پارهسنگی در برابر تهدید عدم توازن ناشی از چین باشد. همچنین روند توسعه در کشورهای آفریقایی و تحولات بزرگ در تغییر نابرابریهای اقتصادی و فقرزدایی در این قاره کهن دنیا نیز میتواند کمک کند تا روند کاهشی نابرابریها در دنیا استمرار یابد.
پوپولیسم راست در دنیا با شکست ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا تا حدی ضعیف شد، اما کماکان جنبشی قوی و بسیجشونده است که علاج آن پیدا کردن راهکارهایی برای جذب نیروهای متضرر از جهانی شدن به فناوریهای جدید و کسب مهارتهای جدید است تا بتوانند از این طریق موقعیت اقتصادیشان را ارتقا بدهند.
اما به هر حال این واقعیت باید پذیرفته و درونی شود که عصر استعمار و انحصارات تجاری و اقتصادی پایان گرفته و به جای جنگ تجاری و فناوری باید ایجاد فرصتهای برابر و مشارکت بدون محدودیت همه کشورها در مبادلات تجاری و مالی بینالمللی فراهم گردد و نهادسازی متناسب انجام شود.
نگاه به تحولات تاریخی این واقعیت را گوشزد میکند که پیشرفتها و تحولات بزرگ اقتصادی، اجتماعی و فناورانه بازندگانی داشته که به ناگزیر با وجود مشاغل جدید و مناسبتهای تازه اقتصادی و اجتماعی از صحنه کنار رفتند، اما برآیند تأثیر این پدیده مثبت بوده و کمک کرده است تا دنیا در مجموع شرایط بهتری پیدا کند.
#گلوبالیسم
#پوپولیسم
#فلسفه_اقتصاد
#تجارت_آزاد
#فلسفه_سیاسی
@JAAMEbaaz | فلسفهی علوم اجتماعی
ترامپ فهمید ، بقیه نفهم بودند :
www.tgoop.com/lEECHbrain/136
عواقب جهانی سازی اقتصاد:
www.tgoop.com/lEECHbrain/152
BY جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفهی علوم اجتماعی )
Share with your friend now:
tgoop.com/JAAMEbaaz/6873