tgoop.com/MrDilmaj/979
Last Update:
ویرگول ده میلیون دلاری
(۳۱ فروردین ۱۳۹۶)
چطور یک ویرگول میتواند ده میلیوندلار خرج بردارد؟! کامای آکسفورد (که به آن کامای هاروارد نیز گفته میشود، چون در شیوهنامههای دانشگاهی هاروارد و آکسفورد از این علامت بسیار دفاع شده است) در نظر بعضی ویراستاران فارسی مذموم است و از زیر چشمشان در نمیرود، اگر مضحکه نشود. همیشه هم یاد بچهمدرسهایها دادهاند که ویرگول و «و» نباید کنار هم بیایند. حالا سالهاست که بحثی بر سر چراییِ استفاده یا منع این ویرگول عزیز درگرفته است. مدافعانش «گریز از ابهام» را بهانه میآورند. در جداسازی اجزای فهرست، در فارسی دو رفتار داریم داریم که از کتاب مرحوم آقای نجفی میشود مثالهایی دید. در این مثال از ویرگول یا کامای آکسفورد استفاده شده است: «خدماتی مثل تهمت، افترا، دروغ، و دزدیدن جملات قصار با پایینترین هزینه پذیرفته میشود.» ویرگولی که در فهرست کردن اجزایی یا مثالهایی یا مواردی در نوشته، قبل از حرف ربطهای نهایی مثل «و» و «یا»، بیاید کامای آکسفورد گفته میشود. حالا:
بهرنگ عزیز لینکی فرستاد که ببین داستان بامزهای پیش آمده و اینطرف دنیا کسانی توانستهاند بابت همین ویرگول پول هنگفتی به جیب بزنند! قضیه این است که عدهای از راننده کامیونها رفتهاند عدالتخانه شاکی شدهاند که در پرداخت حقوق دستمزد آنها اشتباهی رخ داده و بیعدالتی شده چرا که، برخلاف مدعای صاحبشرکت، «توزیع» تولیدات شرکت جزو قانون معافیت از پرداخت اضافه حقوق نبوده است. در قانون آمده که «قوطیزنی، فریزینگ، مارکتینگ، انبار، بستهبندی یا توزیع کالاهای زیر مشمول پرداخت اضافهحقوق نمیشود: لبنیات و...» حالا آقایان راننده شاکی هستند که مورد آخری (توزیع) با یک «یا» جدا شده و این یعنی یکی از موارد «توزیع» و «بستهبندی» فقط مشمول معافیت از پرداخت اضافهحقوق میشود؛ پس بیایید اضافه حقوق مربوط به «توزیع» کالاهایتان در این چند ده سال را به ما بدهید!
گاهی یک ویرگولِ کمتر ده میلیون دلار خرج برمیدارد خلاصه، قدر ویراستاران را بدانید، ویراستاران هم قدر این ویرگول گرانقیمت را.
__
شرح کامل از بوستونگلوب در ۱۶ مارس ۲۰۱۷:
https://goo.gl/sWYs6g
@MrDilmaj| سید شجاع نینوا
BY دیلماج_سید شجاع نینوا_نینوا
Share with your friend now:
tgoop.com/MrDilmaj/979