Telegram Web
📚-- هرکسی در درونِ خویش یک هستهٔ نبوغ دارد که همان نطفهٔ رسالتِ زندگیِ اوست، اگر توفیق یافت که آن را بیابد و بشکفاند، به زندگیِ تمام دست یافته است، مهم نیست که در چه درجه‌ای از درجاتِ اجتماعی باشد.

«زندگیِ تمام» آن است که هر‌کسی پیمانهٔ خود را پُر کند؛ چه دراز عمر باشد و چه کوتاه عمر، چه برجسته و چه گمنام.

محمد‌علی ندوشن

کانال مطالعه و خرد ، الفبای توسعه
۰۳/۸/۲۷

www.tgoop.com/Alefbaietousee
📚-- آنچه انسان‌ها را از پای درمی‌آورد رنج‌ها و سرنوشت نامطلوبشان نیست؛
بلکه بی‌معنا شدن زندگی‌ست که مصیبت‌بار است

و معنا تنها در لذت و شادمانی و خوشی نیست؛ بلکه در رنج و مرگ هم می‌توان معنایی یافت!

ویکتور فرانکل نویسنده کتاب درباره هم‌بندان خود در اردوگاه کار اجباری آلمان نازی می‌نویسد:
بیچاره آن‌کس که می‌پنداشت زندگی دیگر برایش معنایی ندارد،
نه هدفی داشت و نه انگیزه و مقصودی،
چیزی او را به زندگی گره نمیزد
و چون به این‌جا می‌رسید دیگر کارش ساخته بود...!

انسان در جستجوی معنی
ویکتور فرانکل

کانال مطالعه و خرد ، الفبای توسعه

۰۳/۸/۲۷

www.tgoop.com/Alefbaietousee
📚-- نقش استراتژی کتابخوانی : (( 96 ))

به مناسبت هفته کتاب از ۰۳/۸/۲۴👇

یک تکه کتاب

آدم باید کتاب‌هایی بخواند که
گازش می‌گیرند و نیشش می‌زنند

اگر کتابی که می‌خوانیم مثل یک
مُشت نخورد به جمجمه‌مان و بیدارمان نکند

پس چرا می‌خوانمیش؟

که به قول معروف حال‌مان خوش بشود؟

بدون کتاب هم که می‌شود خوشحال بود. تازه لازم باشد، خودمان می‌توانیم از این کتاب‌هایی بنویسیم که حال‌مان را خوش می‌کند

ما اما نیاز به کتابخانه، نیاز به کتاب‌هایی داریم که مثل یک ناخوشحالیِ سخت دردناک متاثرمان کند

مثل مرگ کسی که از خودمان بیشتر دوستش داشتیم، دور از همه‌ی آدم‌ها مثل یک خودکشی

کتاب باید مثل تبری باشد
برای دریای یخزده‌ی درونمان

نامه به پدر
فرانتس_کافکا 

کانال مطالعه و خرد ، الفبای توسعه

۰۳/۸/۲۷

www.tgoop.com/Alefbaietousee
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📚-- چقدر این شعر زیباست و چقدر این دختر هنرمندانه این شعر رو دکلمه کرده 👌
چه حکایت آشناییست

      شاعری در شب

کانال مطالعه و خرد  ، الفبای توسعه

۰۳/۸/۲۸

www.tgoop.com/Alefbaietousee
📚-- استراتژی کتابخوانی : (( 97 ))

از خوردن تا خواندن :

در همین روزها کتاب دیگری را در چاپخانه دارم که به‌زودی اعلام و تقدیم خواهم کرد. دیشب در یک کتاب‌فروشیِ بزرگ بودم. نگاهم به انبوه کتاب‌هایی افتاد که معصومانه تنگ یکدیگر در قفسه‌ها منتظر نگاهی بودند؛ حتی اگر شده به عنوان‌شان که بر عطف آن‌ها نوشته شده بود. مطمئن بودم بسیاری از آنها پس از آنکه برای فروش در قفسه چیده شده بودند، حتی یک بار هم به‌وسیلهٔ یک مشتری لمس نشده بودند. غیر از من، فقط سه مشتری دیگر در آن کتاب‌فروشی بزرگ بودند که دست آخر هم بدون خرید بیرون رفتند. کتابی را که می‌خواستم خریدم. ۳۸۰ صفحه بود، به قیمت ۲۵۰ هزار تومان. کمی آن‌طرف‌تر یک پیتزا را می‌فروختند به ۳۵۰ هزار تومان و مغازه پر بود از مشتری‌های در صف انتظار برای خوردن. افسوس خوردم که فاصلهٔ خوردن تا خواندن در جامعهٔ ما چقدر نجومی است!

امروز صبح این ویدئوکلیپ را دیدم که داستان غم‌انگیز کتاب را در جامعهٔ ما فریاد می‌زند. لطفاً آن را ببینید. یک نویسنده که برای کنارِ هم گذاشتن ده‌ها هزار کلمه جان می‌کند تا کتابی را به ثمر برساند، اندوه عمیق نهفته در این دیالوگ را درک می‌کند.

باید برای تشویق مردم به کتاب‌خوانی کاری انجام دهیم. مثلاً در دورهم‌نشینی‌هایمان سعی کنیم فرازهایی از کتاب‌هایی را که برایمان جالب بوده‌اند بخوانیم؛ به دیگران کتاب هدیه بدهیم و دربارهٔ آن کتاب با آنها حرف بزنیم.

هیچ چیز بهتر از آگاهی زندگی ما را زیبا نمی‌کند. یک فردِ آگاه و باسواد حتی در سخت‌ترین شرایط هم زندگی بهتری دارد. باید ما خود به کتاب خواندن عادت کنیم و به دیگران نیز کمک کنیم کتاب بخوانند. کتاب محصول ذهن یک نویسنده نیست، زائیدهٔ معرفت بشریست که از قلم یک نویسنده بیرون می‌تراود.
#ثنایی_نژاد

کانال مطالعه و خرد ، الفبای توسعه

۰۳/۸/۲۸

www.tgoop.com/Alefbaietousee
📚-- جامعۀ سنتی و  اخلاق فردی؛ جامعۀ مدرن و  اخلاق اجتماعی  

✍️محمدباقر تاج الدین

جامعۀ اخلاقی را نمی توان لزوماً  حاصل جمعِ انسان های اخلاقی دانست،  بلکه جامعه ای است با دارا بودن ساختارهای اخلاقی و عادلانه. در این زمینه چندین فرض پایه ای وجود دارد که ضرورت پرداختن به آن ها احساس می شود:

1.تمام  انسان ها بنا به میزان آگاهی،  توان و فرصت های گوناگونی که از آن ها برخورداراَند در ساختن جامعۀ خودشان  نقش دارند به گونه ای که هرگز نمی توان نقش و عاملیت انسانی شان را نادیده گرفت. هر انسانی از میزانی اراده، خلاقیت، تفسیرگری و معنابخشی به جهان فردی و اجتماعی خودش برخوردار است.
2. انسان ها بیرون از جامعه و فرهنگ و در واقع برکنار از ساختارهای جامعه زندگی نمی کنند به این معنا که پس از ساختن جامعه و شکل دهی الگوها و ساختارهای آن  چه بخواهند و چه نخواهند از همین الگوها و نهادهایی که خودشان  ساخته و پرداخته اند، تأثیر می پذیرند.
3.در جامعۀ  سنتی که جامعه ای بسیار ساده و ابتدایی بود  آن چه که بیش از همه جاری و ساری و در واقع  سبب ساز روندها و رویه های جمعی هم محسوب می شد،  اخلاق فردی بود به این صورت که الگوهای فردیِ اخلاقی تأثیرات بسزایی در ایجاد اخلاق اجتماعی  هم داشتند. ضمن این که اخلاق فردی اصل بود و نه اخلاق اجتماعی. به دیگر سخن در جامعۀ سنتی هیچ نیازی به وجود ساختارها و الگوهای خاصی برای ساختن جامعه ای اخلاقی نبود و همین که چندین الگوی فردی اخلاقی در جامعه حضور و فعالیت می داشتند برای اخلاقی کردن جامعه کفایت می کرد.
4.جامعۀ مدرن که جامعه  ای بسیار پیچیده،  تودرتو و دارای ابعاد و اضلاع گوناگونی است و نهادهای فراوان اجتماعی جدیدی هم در آن  پایه ریزی و بنا نهاده شده اند بسی بیش از جامعۀ سنتی وابسته به نهادها و ساختارهای جدیدِ ایجاد شده بوده و بدون آن ها امکان سامان دادن زیست فردی شهروندان تا حد زیادی غیر ممکن است. نهادهای فراوان  اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، آموزشی، صنعتی، قضایی، قانونی، مدنی، نظامی و ده ها و بلکه صدها نهاد جدید دیگر که هیچ کدام شان در جامعۀ سنتی وجود خارجی هم نداشتند.
5.بنابر فرض های پیشین می توان به این اصل مسلّم و اساسی رسید که در جامعۀ مدرن هرچقدر ساختارها و نهادها اخلاقی، آزادانه  و عادلانه باشند آن گاه می توان انتظار داشت که شهروندان جامعه به مثابه کنش گران اجتماعی نیز اخلاقی عمل کنند. به عبارت دیگر، در جهان مدرن این اخلاق اجتماعی است که بسی مهم تر از اخلاق فردی عمل می کند و نقش و تأثیر بسزایی در ایجاد جامعۀ اخلاقی و به تبعِ آن انسان های اخلاقی دارد.
6.سخن اصلی در این زمینه این است که ویژگی و صفت بارز و ممتاز جامعۀ مدرن در پی ریزی ساختارها و نهادهای اخلاقی، آزادانه و برابر است و هر جامعه ای که در این زمینه موفق تر عمل کند بدون تردید به نتایج بسیار درخشانی نیز دست خواهد یافت. چرا که بدون در اختیار داشتن چنین ساختارها و نهادهایی امکان تربیت شهروندانی اخلاقی و بهنجار بسیار دور از انتظار خواهد بود.
7.شوربختانه این که برخی دوستان جامعه شناسی خواندۀ ما گویی که  درک درستی از جامعۀ مدرن نداشته و هنوز هم گمان می کنند که با توصیه های دینی و اخلاقی در مقیاس فردی می توانند جامعه ای اخلاقی داشته باشند. ضمن این که این دوستان درنیافته اند که جامعۀ ایرانی تا حدی زیادی به سمت و سوی سکولار شدن پیش رفته و مبتنی بر معیارهای جهان مدرن زیست خود را تنظیم می کنند و سامان می بخشند و لذا از چنین جامعه ای و شهروندان اَش نمی توان انتظار داشت مبتنی بر معیارهای جامعۀ سنتی عمل کنند!! 
8.نتیجه این که تمام کوشش های جامعه شناسان به لحاظ مفهومی و  نظری باید در راستای پی افکندن اخلاق اجتماعی باشد تا از پسِ چنین اقدام  مهمی ساختارها و نهادهای اجتماعی اخلاقی،  عادلانه و آزادانه ای شکل گیرد و زمینه ها  و فرصت های ضروری و  مطلوب برای اخلاقی شدن شهروندان هم  فراهم شود. جامعۀ مدرن را براساس ساختارها و   نهادهای اخلاقی،  عادلانه و آزادانۀ   آن می شناسند و ارزیابی می کنند و نه صرفاً انسان های اخلاقی. نهایت سخن این که در جامعۀ مدرن انسان های اخلاقی و عادل در سطح فردی و خُرد ممکن است به توفیقاتی کوچک مقیاس دست یابند اما بدون وجود ساختارهای اخلاقی، عادلانه و آزادانه راه به جایی نخواهند برد.

کانال مطالعه و خرد ، الفبای توسعه
۰۳/۹/۵

Alefbaietousee
📚-- چرا پرندگان صبح‌ها بلندتر می‌خوانند؟

چرا پرندگان آواز می‌خوانند، چرا صبح زود بیدار می‌شوند و چهچه صبحگاهی را خوش‌تر می‌دارند؟

دوشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۳ برابر با ۱۲ اوت ۲۰۲۴

وودلند تراست، سازمان مردم‌نهاد بریتانیایی برای حفاظت از جنگل‌ها درباره «سرود سپیده‌دم» پرندگان می‌نویسد که بیشتر پرندگان نر هستند که در صبحگاهان آواز می‌‌خوانند.

کارشناسان این سازمان چنین توضیح می‌دهند که پرندگان برای ایجاد سروصدای بلند نیاز به صرف انرژی زیادی دارند، به ویژه در هنگام صبح و با معده خالی و خصوصا بعد از شبی سرد. بنابراین تنها قوی‌ترین نرها که به اندازه کافی هم غذا خورده باشند، می‌توانند بلندترین آهنگ‌ها را تولید کنند.

هدف پرندگان نر از این کار، جلب نظر پرنده ماده است. این کار آنها ممکن است باعث شود که پرندگان ماده آنها را گزینه برتر برای جفت‌گیری ببینند. هر چه آواز پرنده نر قوی‌تر باشد، برای جفت‌گیری مناسب‌تر است و می‌تواند پرندگان نر رقیب را از دور خارج کند.

چرا صبح زود؟

حالا اصلا چرا این فرآیند صبح زود روی می‌دهد؟ چرا پرندگان در وقت دیگری این قدر بلند آواز نمی‌خوانند و در سحرگاه مزاحم خواب مردم می‌شوند؟

وودلند تراست می‌گوید موضوع فقط استفاده از فرصت طلایی صبحگاهی است، زمانی که شکارچیان همه خوابند، برای جستجوی غذا هنوز هوا خیلی تاریک است و حشرات ممکن است غیر فعال باشند. و مهم‌تر از همه، صدا در صبح بیشتر منتقل می‌شود زیرا بیشتر فعالیت‌های جانوران در طبیعت هنوز آغاز نشده و بنابراین تداخل زیادی در میان صداها وجود ندارد.

با این توضیحات، شاید گمان کنید که پس پرندگان نر بلندترین آوازشان را صبح زود سر می‌دهند و در باقی روز صدایشان زیاد قوی نیست. اما مطالعه‌ای در دانشگاه دوک بریتانیا نشان داده است که آن‌ها بعد از صبحگاه و در ادامه روز، می‌توانند آهنگ‌های سخت‌تری را هم اجرا کنند».

محققان دریافته‌اند که آواز خواندن سحری می‌تواند بدن پرنده را برای آواز خواندن‌های بعدی گرم کند.

استفان نوویکی، یکی از نویسندگان همکار مقاله دوک، درباره آواز سحری پرندگان می‌گوید: «انگار قبل از آن که پرده برافتد و آفتاب طلوع کند، آنها خودشان را در پشت صحنه گرم می‌کنند.»

چه کنیم تا آواز پرندگان بیدارمان نکند؟

یکی از اهالی لس آنجلس با یک جانورشناس تماس گرفت و از او پرسید چه کار کند که صدای پرندگان در سحرگاه از خواب بیدارش نکند زیرا در منطقه آنها، پرندگانی «مسخره و بدصدا» آنها را «شکنجه» می‌کنند.

جان مک کورمک، مدیر آزمایشگاه جانورشناسی مور در کالج غربی پاسخ امیدوارکننده‌ای برای نجات از این وضعیت نداشت. او گفت یا باید گوش‌گیر بگذارید و پنجره‌ها را ببندید، یا صبر کنید تا فصل جفتگیری پرنده‌ها به پایان برسد.
در بریتانیا و سایر کشورها نیز کمابیش همین راه حل توصیه می‌شود.

کاتال مطالعه و خرد ، الفبای توسعه
۰۳/۹/۵

Alefbaietousee
📚-- نقش مدیریت خردورزانه و دانایی محور در توسعه کشور :

ماهاتیر محمد (سیاستمدار، پزشک و نویسنده مالزیایی)می‌گوید: من چشم پزشک بودم، روزی در مطب پس ازمعاینه کودکی که در بغل مادرش بود نسخه نوشتم، مادر پرسید هزینه این نسخه چقدر است؟ وقتی مبلغ را به او گفتم، نسخه را روی میز من گذاشت و گفت قدرت پرداخت ندارم، چاره ای ندارم جز اینکه که فرزندم کور شود و تا آخر عمر رنج ببرد.

این جریان چنان بر روحیه من اثرگذاشت که همان روز مطب را بستم و در [دنیای] سیاست  وارد شدم‌ و مراتب مختلفی را بتدریج پیمودم تا توانستم نخست وزیر شوم. آن روز مردم کشورم فقیر بودند، بسیاری از آنان بالای درخت خانه داشتند، اما کشورم امروز به جایی رسیده است که امسال فطریه رمضان را به خارج فرستادیم و کسی در داخل کشور فقیر نیست.
من کارم را با فرهنگ‌سازی آغاز کردم و خصایلی را که در راس آن روحیه تلاش و عار نبودن کار و در کنار آن روحیه تسامح و تحمل دینی بود تعمیق نمودم، شما امروز در ادارات ما خانم هایی را می‌بینید که مسلمانند باحجاب کامل در کنار خانمی بدون حجاب نشسته اند و هیچکدام به دیگری اعتراضی ندارند و به یکدیگر امر و نهی نمی‌کنند و در کشور رفاه و آرامش حاکم است.

کانال مطالعه و خرد ، الفبای توسعه
۰۳/۹/۵

Alefbaietousee
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📚-- اگه میخواید از لحاظ روانی قوی باشید، باید چیزی رو که میخواید، به مغزتون بگید!

کانال مطالعه و خرد ، الفبای توسعه
۰۳/۹/۵

Alefbaietousee
📚-- هیچ تردیدی نباید کرد که بسیار دردناک است زندگی کردن  دانایان در میان نادانان !
حتما تاکنون  نقاشی بسیار با ارزش ، مراسم اعدام * آنتوان لاووازیه (کاشف اکسیژن)  * شیمیدان و دانشمند معروف  فرانسوی را با گیوتین که از نقاشی های معروف موزه لورپاریس است و بارها نیز تصویر آن در فضای مجازی هم منتشر شده است را دیده اید ، آری بعد از پیروزی انقلاب فرانسه، *لاووازیه * بخاطر ارائه‌ واعلام کشفیاتش ودر اصل آگاهی بخشی علمی و اجتماعي بمردم ،بجرم خیانت به ملت فرانسه ، به مرگ محکوم شد.
و قاضی دادگاهی که حکم اعدام اورا صادر کرد، گفته بود:(( La république n’a pas besoin de savants et de chimistes !
جمهوری نه به دانشمند نیازدارد و نه شیمیدان میخواهد)) ! 
اصلا ماجرای اجرای مرگ لاووازیه هم  بسیار جالب است و تاریخی و ماندگار   این دانشمند بزرگ  تا حکمِ اعدام برايش صادر شد، شاگردان خود را جمع کرد و خطاب به آنها گفت: (احتمالا جایگاه حواس و فهم و شعور انسان، باید در سرِ(مغز) انسان باشد؛ پس بعد از جدا شدن سر از بدن، احتمالاً باید تا چند لحظه، هنوز هوشیاری و حواس فرد فعال باشد و کار بکند! لذا شما پس از اینکه سر من به وسیله گیوتین قطع شد، فوراً آن را روی دست، بالا بگیرید؛ من شروع به پلک زدن می کنم، شما تعدادِ پلک زدن های مرا بشمارید تا زمان تقریبی مرگ و از بین رفتن هوشیاریِ کامل بدست بیاید." چند تن از شاگردان او این کار را کردند و لاووازیه ۱۰ پلک زد (حدوداً ده ثانیه). حاضران آنهائی که عقلشان می‌رسید این کار جالب لاووازیه را خدمت دیگری به علم قلمداد کردند که او حتی با سر از تن جداشده بامغزش آگاهی سازی میکند !
چون بخوبی میدانست که بسیار سخت و دشوار است زندگی کردن افراد دانا در میان کسانيکه یا نادانند ویا بنا دلایلی  نمی‌خواهند بدانند !
دوستان باید باورکنیم که در بسیاری از مواقع برای بعضی از آدم‌هاپرکردن شکمشان وجیب شان ارجحیت دارد بر آنکه بخواهیم مغز آنان را پرکنیم از واقعیات !

کانال مطالعه و خرد ، الفبای توسعه
۰۳/۹/۵

Alefbaietousee
📚-- زیباترین انسانهایی که تا کنون شناخته ام
آنهایی بودند که شکست خورده بودند،
رنج میکشیدند،دچار فقدان شده بودند
و بااین حال راه خود را از اعماق درد و رنج
گشودند و بیرون آمدند.
این افراد حسی از قدردانی،حساسیت و فهم زندگی داشتند که آنهارا پر از دلسوزی،ملایمت و حس
عاشقانه میکرد.
آنها قدر زندگی و آرامش را بهتر می شناختند ،
آنها اخلاق ، انسانیت و خرد را در بطن مشکلات و بحران ها ، حفظ کردند و در برابر سختی ها ، بی عدالتی ها و تبعیض ها و زورگویی ها ، کمر خم نکردند و از درون تجمیع زجر آور مشکلات ، هر بار موفق تر سر بر آوردند و مجدد روئیدند.!

زیبایی های این افراد اتفاقی نبوده!؟

کانال مطالعه و خرد ، الفبای توسعه
۰۳/۹/۵

Alefbaietousee
Forwarded from DrNajdi
بسیاری از ما دوست داریم یک متن هدفمند بنویسیم. یا نگاه و زاویه دید انتقادی خود به موضوعات اجتماعی را مطرح کنیم. شاید نیاز داریم برای کسب و کارمان متن خلاقی بنویسیم یا خاطره، دلنوشته داریم که مایلیم دیگران بشنوند.
بعضی‌ از ایده‌های قشنگ و بکر و جذاب‌اند اما چطور باید یک آن‌ها را بسط داد و به شکل متنی جذاب و دلنشین منتشر کرد؟ باید از کجا شروع کنیم؟ چطور متن‌مان را سر و سامان بدهیم تا در عین زیبایی، متناسب و هدفمند شود؟متن‌های عاطفی چطور شورانگیز می‌شوند؟‌ شاید بخواهیم داستانی بنویسم که انعکاسی از احوالات روحی و احساسات خودمان باشد؛ اندوه‌ها، عشق‌ها و دغدغه‌ها.

خبر خوب اینکه در این کارگاه اصول نوشتن خلاق را در کنار هم تمرین می‌کنیم و مهمتر، لذت از نوشتن و شفا توسط کلمات را تجربه خواهیم کرد.

🔺دوره سوم #نوشتن_خلاق
مدرس: #کوثر_شیخ‌نجدی
(شاعر، داستان‌نویس و روزنامه‌نگار)
🔺حضوری و مجازی _ ۶ جلسه
_هزینه ثبت نام ۹۵۰ تومان

همراه با تمرین کارگاهی و نقد نوشته‌ی هنرجویان.
برای ثبت نام و اطلاعات بیشتر به واتس‌آپ موسسه "آفتاب اندیشه و هنر" پیام بدهید.
✔️ ۰۹۰۱۳۰۶۵۰۵۷

@kowsar_sheikhnajdi
📚مطالعه و خرد ، الفبای توسعه📚
بسیاری از ما دوست داریم یک متن هدفمند بنویسیم. یا نگاه و زاویه دید انتقادی خود به موضوعات اجتماعی را مطرح کنیم. شاید نیاز داریم برای کسب و کارمان متن خلاقی بنویسیم یا خاطره، دلنوشته داریم که مایلیم دیگران بشنوند. بعضی‌ از ایده‌های قشنگ و بکر و جذاب‌اند اما…
📚📚📚📚

سلام اعضای محترم کانال نویسندگان برتر دنیا  لطفا طبق این پست  برای ثبت نام به این شماره در واتساپ پیام بدین یا در تلگرام به ایدی زیر پی ام بدین @DrNajdi
این فرصت طلایی و از دست ندین بهترین فرصت برای علاقمندان به نویسندگی هست 🥰 واینکه محدویت سنی نداره واین خیلی عالیه 👌
📚-- جامعۀ سنتی و  اخلاق فردی؛ جامعۀ مدرن و  اخلاق اجتماعی  

✍️محمدباقر تاج الدین

جامعۀ اخلاقی را نمی توان لزوماً  حاصل جمعِ انسان های اخلاقی دانست،  بلکه جامعه ای است با دارا بودن ساختارهای اخلاقی و عادلانه. در این زمینه چندین فرض پایه ای وجود دارد که ضرورت پرداختن به آن ها احساس می شود:

1.تمام  انسان ها بنا به میزان آگاهی،  توان و فرصت های گوناگونی که از آن ها برخورداراَند در ساختن جامعۀ خودشان  نقش دارند به گونه ای که هرگز نمی توان نقش و عاملیت انسانی شان را نادیده گرفت. هر انسانی از میزانی اراده، خلاقیت، تفسیرگری و معنابخشی به جهان فردی و اجتماعی خودش برخوردار است.
2. انسان ها بیرون از جامعه و فرهنگ و در واقع برکنار از ساختارهای جامعه زندگی نمی کنند به این معنا که پس از ساختن جامعه و شکل دهی الگوها و ساختارهای آن  چه بخواهند و چه نخواهند از همین الگوها و نهادهایی که خودشان  ساخته و پرداخته اند، تأثیر می پذیرند.
3.در جامعۀ  سنتی که جامعه ای بسیار ساده و ابتدایی بود  آن چه که بیش از همه جاری و ساری و در واقع  سبب ساز روندها و رویه های جمعی هم محسوب می شد،  اخلاق فردی بود به این صورت که الگوهای فردیِ اخلاقی تأثیرات بسزایی در ایجاد اخلاق اجتماعی  هم داشتند. ضمن این که اخلاق فردی اصل بود و نه اخلاق اجتماعی. به دیگر سخن در جامعۀ سنتی هیچ نیازی به وجود ساختارها و الگوهای خاصی برای ساختن جامعه ای اخلاقی نبود و همین که چندین الگوی فردی اخلاقی در جامعه حضور و فعالیت می داشتند برای اخلاقی کردن جامعه کفایت می کرد.
4.جامعۀ مدرن که جامعه  ای بسیار پیچیده،  تودرتو و دارای ابعاد و اضلاع گوناگونی است و نهادهای فراوان اجتماعی جدیدی هم در آن  پایه ریزی و بنا نهاده شده اند بسی بیش از جامعۀ سنتی وابسته به نهادها و ساختارهای جدیدِ ایجاد شده بوده و بدون آن ها امکان سامان دادن زیست فردی شهروندان تا حد زیادی غیر ممکن است. نهادهای فراوان  اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، آموزشی، صنعتی، قضایی، قانونی، مدنی، نظامی و ده ها و بلکه صدها نهاد جدید دیگر که هیچ کدام شان در جامعۀ سنتی وجود خارجی هم نداشتند.
5.بنابر فرض های پیشین می توان به این اصل مسلّم و اساسی رسید که در جامعۀ مدرن هرچقدر ساختارها و نهادها اخلاقی، آزادانه  و عادلانه باشند آن گاه می توان انتظار داشت که شهروندان جامعه به مثابه کنش گران اجتماعی نیز اخلاقی عمل کنند. به عبارت دیگر، در جهان مدرن این اخلاق اجتماعی است که بسی مهم تر از اخلاق فردی عمل می کند و نقش و تأثیر بسزایی در ایجاد جامعۀ اخلاقی و به تبعِ آن انسان های اخلاقی دارد.
6.سخن اصلی در این زمینه این است که ویژگی و صفت بارز و ممتاز جامعۀ مدرن در پی ریزی ساختارها و نهادهای اخلاقی، آزادانه و برابر است و هر جامعه ای که در این زمینه موفق تر عمل کند بدون تردید به نتایج بسیار درخشانی نیز دست خواهد یافت. چرا که بدون در اختیار داشتن چنین ساختارها و نهادهایی امکان تربیت شهروندانی اخلاقی و بهنجار بسیار دور از انتظار خواهد بود.
7.شوربختانه این که برخی دوستان جامعه شناسی خواندۀ ما گویی که  درک درستی از جامعۀ مدرن نداشته و هنوز هم گمان می کنند که با توصیه های دینی و اخلاقی در مقیاس فردی می توانند جامعه ای اخلاقی داشته باشند. ضمن این که این دوستان درنیافته اند که جامعۀ ایرانی تا حدی زیادی به سمت و سوی سکولار شدن پیش رفته و مبتنی بر معیارهای جهان مدرن زیست خود را تنظیم می کنند و سامان می بخشند و لذا از چنین جامعه ای و شهروندان اَش نمی توان انتظار داشت مبتنی بر معیارهای جامعۀ سنتی عمل کنند!! 
8.نتیجه این که تمام کوشش های جامعه شناسان به لحاظ مفهومی و  نظری باید در راستای پی افکندن اخلاق اجتماعی باشد تا از پسِ چنین اقدام  مهمی ساختارها و نهادهای اجتماعی اخلاقی،  عادلانه و آزادانه ای شکل گیرد و زمینه ها  و فرصت های ضروری و  مطلوب برای اخلاقی شدن شهروندان هم  فراهم شود. جامعۀ مدرن را براساس ساختارها و   نهادهای اخلاقی،  عادلانه و آزادانۀ   آن می شناسند و ارزیابی می کنند و نه صرفاً انسان های اخلاقی. نهایت سخن این که در جامعۀ مدرن انسان های اخلاقی و عادل در سطح فردی و خُرد ممکن است به توفیقاتی کوچک مقیاس دست یابند اما بدون وجود ساختارهای اخلاقی، عادلانه و آزادانه راه به جایی نخواهند برد.

کانال مطالعه و خرد ، الفبای توسعه
۰۳/۹/۵

Alefbaietousee
📚-- مخالفت با نظر دیگران هنر است

یکی از مهارت های رفتار اجتماعی میان ما انسان ها، مخالف کردن با نظر دیگران در عین احترام به شخصیت آنها است، متاسفانه بسیاری از ما هنوز فاقد این مهارت هستیم و به محض مشاهده  نظر یا رفتاری مغایر با آنچه خود بدان اعتقاد داریم، برآشفته و عصبانی شده و به پرخاشگری و هتاکی می پردازیم و این هنوز بزرگترین ضعف رشد عقلانی و روانشناختی ما است. اینکه ما بتوانیم ضمن مخالفت با نظر و رای دیگری، احترام وی را نیز حفظ کنیم و نظر و رای خود را نیز بیان داریم، از نشانه های رشد یافتگی فردی و اجتماعی است که نیاز به مهارت و تمرین دارد.

کانال مطالعه و خرد ، الفبای توسعه
۰۳/۹/۱۳

www.tgoop.com/Alefbaietousee
📚-- ‏خاویر میلی Javier Milei رئیس‌جمهور آرژانتین

وی به نتایجی دست یافت که اقتصاددانان جهان آن را غیرممکن می‌دانستند.

در یک مصاحبه دو ساعته توضیح می‌دهد که چگونه در مدت ۶ ماه بیش از ۳۰۰۰ قانون را حذف کرد و چرا ایلان ماسک به دنبال استفاده از تجارب وی است:

وقتی او به قدرت رسید، آرژانتین در آستانه فروپاشی قرار داشت، کشور با تورم پیش‌بینی‌شده 17,000 درصدی مواجه بود، نخبگان سیاسی و اقتصادی می‌گفتند اصلاحات اقتصاد را نابود خواهد کرد.

اما میلی یک برنامه متفاوت داشت:
‏«من از دولت متنفرم. از سوسیالیسم بیزارم. از خشونت نفرت دارم.» راه‌حل او چه بود؟ استفاده از یک اره‌برقی برای بریدن بروکراسی.

رسانه‌ها او را "El Loco" (دیوانه) نامیدند.

نخبگان می‌گفتند که او شکست خواهد خورد.

‏در اولین ماه ریاست‌جمهوری‌اش، 50,000 شغل دولتی را حذف کرد، نیمی از تمام وزارتخانه‌ها را منحل کرد، هزاران مقررات را لغو کرد.

نتایج همه را شگفت‌زده کرد: تورم از 17,000% به 2.4% کاهش یافت.
برای اولین بار در 123 سال اخیر مازاد بودجه به دست آمد، اقتصاد دوباره رشد خود را آغاز کرد.

بزرگ‌ترین تغییر، مردم می‌گفتند بروکراسی «خیلی بزرگ است که قابل حذف باشد.»

او در 30 روز خلاف این را ثابت کرد، حالا یک انقلاب بزرگ‌تر در راه است، حضور ایلان ماسک و DOGE (دپارتمان بهره وری دولت)، آن‌ها در حال بررسی تمام اقدامات میلی هستند، میلی و ماسک چندین دیدار داشته‌اند.
«آن‌ها قصد دارند مدل ما را در آمریکا اجرا کنند.» آنچه توجه ایلان و ویوک را جلب کرد،نه فقط آمار و ارقام، بلکه روش میلی است.

نمایشگر روزانه‌ای که تعداد مقررات حذف‌شده را نشان می‌دهد، سیستمی که آن‌ها برای DOGE می‌خواهند.توصیه مایلی به DOGE ساده بود: «یکراست بروید سر اصل مطلب. آن را تا حد نهایی پیش ببرید.»

«هوشیار بمانید. هرگونه امتیاز ویژه را حذف کنید.» نقشه راه آماده است.

چرا این موضوع دیوان‌سالاران واشنگتن را وحشت‌زده کرده است:
آرژانتین ثابت کرد که می‌توان 15 درصد از بروکراسی را در 30 روز حذف کرد. نه هرج‌ومرجی پیش آمد و نه فروپاشی، فقط نتایج ملموس و ‎@DOGE در حال یادداشت‌برداری است. مصاحبه چیزی بزرگ‌تر را فاش می‌کند: دیگر تنها موضوع آرژانتین نیست. این تبدیل به یک راهنمای جهانی شده است.

ترامپ، ایلان، و ویوک همه در حال تماشا هستندپیام او واضح بود: برای اصلاح نیازی به دهه‌ها زمان ندارید. نیازی به مصالحه با فساد نیست. فقط کافی است شجاعت عمل کردن را داشته باشید. مصاحبه ماهرانه لکس با مایلی چیزی نادر را آشکار می‌کند:

یک رهبر که فقط در مورد تغییر صحبت نمی‌کند، بلکه دقیقاً نشان می‌دهد که چگونه باید آن را به دست آورد

.کانال مطالعه و خرد ، الفبای توسعه

۰۳/۹/۱۳

www.tgoop.com/Alefbaietousee
📚--  احساس ناامنی مسکن در ایران و جهان چقدر است؟

یافته‌های شاخص پریندکس نشان می‌دهد احساس ناامنی مالکیت زمین و مسکن در ایران ۴۸ درصد، ترکیه ۳۷ درصد و میانگین جهانی ۲۳ درصد است.

ایران نه تنها در میان کشورهای منطقه که در جهان بیشترین احساس ناامنی خانه و کاشانه را دارد؛ حتی بدتر از کشورهای جنگ‌زده‌ای چون اوکراین و افغانستان! / تجارت نیوز

متوسط دوره دسترسی به مسکن در جهان ۱۵ سال است و در ایران ۱۵۰ سال به طول می انجامد.

کانال مطالعه و خرد ، الفبای توسعه
۰۳/۹/۱۱

www.tgoop.com/Alefbaietousee
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📚-- نیم نگاهی به پدیده مهاجرت در ایران : آمارها رسمی و واقعی است. 

کانال مطالعه و خرد ، الفبای توسعه
۰۳/۹/۱۱

www.tgoop.com/Alefbaietousee
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📚-- لطفاً برای کشور و آینده ی خود و فرزندانمان با گوش دل و جان بشنویم .👌

ببینید ایرانی که می خواست در افق 1404 کشور اول منطقه باشه ، به چه روزی ، افتاده است.!

کانال مطالعه ودخرد ، الفبای توسعه
۰۳/۹/۱۱

www.tgoop.com/Alefbaietousee
Forwarded from 🔄 تبادلات فرهیختگان 🔄 (ღبانوی فرورینღ)
•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
تبادلات حرفه ای فرهیختگان مجموعه ای متنوع از بهترین کانال های تلگرام را معرفی مینماید:
⤵️💠⤵️💠⤵️💠
•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••


قانون جذب، انگیزشی، سابلیمینال💠🌿

@SUB_JADOEI

  کافه روان 🧠 شناس☕️
         تازه های روانشناسی 💠
🌿
@cafe_ravan_shenas


شبی چند دقیقه کتاب بخوانیم !!! 💠🌿

@book_tips

کتابخانه متون و مطالعات زردشتی💠🌿

@Zardoshti_book

مکالمه عربی_ فارسی💠🌿

@Arabcconversation

زبان و فرهنگ💠🌿
@Langture

ســتــیــغ💠🌿
@Setiq

نامه های عاشقانه دلنوشته های نااب💠🌿

@dessEre

آموزش عربی💠🌿
@atranslation90

شگفتیهای مطالعه در توسعه💠🌿

@Alefbaietousee

وهـومن امشـاسـپند💠🌿
@khashatra

بزم هنر و اندیشه , تذهیب و نگارگری💠🌿

@honar_andishan

کتابهای صوتی آرامش با داستان💠🌿

@arameshbadastan

فن ترجمه عربی💠🌿
@amuzesharabi

شناخت جاذبه های گردشگری 
🌍همراه با دانش سفر با آگاهی سفر کنید 💠
🌿
@danesh_safar

آموزش قانون جذب و ارتعاش 💠🌿
@ghanooneerteaash

آموزش عربی با کارتون دوبله عربی 💠🌿

@arabic_en

راوی قصه گو با داستان های جذاب💠🌿

@ntalebiidastan1028

آموزش گام به گام انگلیسی با امیر رمضانی 💠🌿
@yourEnglishzone

اشعار مولانا و شمس تبریزی💠🌿

@ashar_molana_jan

آموزش عربی بین المللی💠🌿
@arabic_you

تم،استوری،متن عاشقانه وترسناک💠🌿
@Sheytoonak0

بـوی باران💠🌿
@bouyebaran


آموزش رایگان زبان انگلیسی💠🌿

@zabanschool101

عجایب دنیای نویسندگان 💠🌿

@nevisandbdonya

کتابخانه صوتی و پی دی اف تاپ بوک💠🌿

@Top_books7
محـفل اشـعـار 💠🌿
@rafighbecallak

تیکه کتاب ( ذهن زیبا )💠🌿

@beautifulminds4

روانشنـاسی علـمی ♡💠🌿
@qazaltherapy

میزبانت هستم بایک فنجان" قهوه☕️"💠🌿

@Ghahvee_Ghajar

من وکتاب ا𝐏𝐃𝐅ا💠🌿
@aramesh13577


هماهنگی ⤵️
@banooyefarvardiin
2024/12/05 03:32:16
Back to Top
HTML Embed Code: