Telegram Web
🌎 ترامپ کاخ سفید را پس گرفت

مهدی تدینی
@tarikhandishi
🌿ترامپ برگشت. هیچ تردیدی در این نیست که این یکی از بزرگ‌ترین کامبک‌های تاریخ آمریکا بود. البته میل دارم بگویم: «ترامپ کاخ سفید را از کرونا پس گرفت.» اگر کووید در ماه‌های سرنوشت‌ساز گریبان آمریکا را نمی‌گرفت، بعید می‌دانم ترامپ شکست می‌خورد. کووید زلزله‌ای بود که صندلی را از زیر هر رئیس‌جمهوری در آمریکا می‌کشید. ترامپ هر کاری می‌کرد شکست می‌خورد. قضیه به نظام انتخاباتی آمریکا ربط دارد: به دلیل رقابت نزدیک دو حزب و شیوۀ الکترال، دهم درصد اهمیت می‌یابد و در چنین مبارزۀ نزدیکی یک بحران بزرگ و مهارناشدنی مثل کووید دست‌کم بین سه تا پنج درصد آرا را به هم می‌ریزد.

🌿 شاید بگویید ترامپ در ابتدای کووید سهل‌انگارانه عمل کرد، وگرنه شکست نمی‌خورد. اما نمی‌توان چنین گفت، زیرا همان اندازه که تدابیر سهلگیرانه نارضایتی ایجاد می‌کرد، تدابیر سختگیرانه هم با نارضایتی روبرو می‌شد. اگر ترامپ قرنطینۀ شدیدی اعمال می‌کرد، باز هم بازندۀ انتخابات بود، زیرا نارضایتی بخش دیگری را برمی‌انگیخت. اینکه ترامپ آن اوایل پس از شکست در انتخابات می‌گفت «به ویروس چینی باخته است»، بیراه نبود؛ گرچه لازم نیست به تئوری توطئه باور داشته باشیم؛ همین بیان واقعیات عینی کافی است.

🌿 آمریکا از زمان جنگ جهانی اول بازیگر تعیین‌کنندۀ جهان بوده است. اگر از منظر ایدئولوژی‌ها به جهان بنگریم، بزرگ‌ترین پرسش این است که چرا ایدئولوژی‌های ضدآزادی مانند فاشیسم و کمونیسم در آمریکا ظهور نکرد؟! اینکه آمریکا ــ برخلاف اروپا ــ هیچ‌گاه به کارخانۀ تولید توتالیتاریسم تبدیل نشد و ارتجاع فاشیستی و کمونیستی پدید نیاورد، ریشه در خاستگاه این کشور دارد و بحث گسترده‌ای می‌طلبد، اما دست‌کم با مشاهدۀ تاریخ و عینیات آن می‌توان فهمید که اگر آمریکا نبود، اروپا از فرانکنشتاین‌های توتالیتری که بر میز آزمایشگاه خود ساخته بود، کمر راست نمی‌کرد. کمونیسم و فاشیسم هر دو شورش اروپایی بودند: شورش علیه لیبرالیسم؛ علیه آزادی‌های فردی؛ علیه کاپیتالیسم و پیشرفت‌باوریِ انفجاری آن.

🌿 بنابراین آمریکا برای اروپا مانند لنگر عمل کرده است. بریتانیا برای نجات اروپا کافی نبود و دست‌تنها نه در برابر فاشیسم یارای مقاومت داشت و نه در برابر کمونیسم. لازم بود برادری از آن سوی آتلانتیک جلوی توتالیتاریسم‌های اروپای مرکزی و شرقی بایستد. این معادله همچنان عوض نشده است. نسبتی که میان اروپا و آمریکا وجود داشت، همچنان کم‌وبیش وجود دارد و در این میان آنچه خطرناک است این است که یک آمریکای منحصربه‌فرد کنار اروپا وجود نداشته باشد. ایرادی که بر دموکرات‌ها وارد است این است که به دنبال «اروپائیزه کردن آمریکا» هستند. اینکه اکثریت مطلق اروپایی‌ها هریس را به ترامپ ترجیح می‌دهند حکایت از همین دارد که این شکاف هویتی همچنان میان آمریکایی و اروپا وجود دارد. اروپای سوسیال‌دوست آمریکای کاپیتالیست را نمی‌فهمد و نمی‌خواهد. این شکاف نباید پر شود، زیرا اروپا از آزمون مدرنیته سربلند بیرون نیامده و نقاط تاریکی در کارنامه دارد. نه شخص ترامپ، بلکه کلیت جمهوری‌خواهان در این زمینه بهتر از دموکرات‌ها عمل می‌کنند و از اروپائیزه شدن آمریکا جلوگیری می‌کنند. آمریکا موتورخانۀ جهان است، بهتر است سکاندار آن مدافع هویت آمریکایی باشد. نفع اروپا هم در وجود همین شکاف است؛ گرچه در برابر آمریکا ژست روشنفکری بگیرد و نفهمد چقدر آمریکا در بهروزی خود و جهان مؤثر است.

🌿 در نهایت می‌رسیم به ما مردم ایران. چهار سال مثل برق گذشت. اگر قرار بر احیای برجام و جبران آسیب‌های تحریم بود، در طول چهار سال چهار بار می‌شد این کار را کرد. سیاست برجام از ابتدا پایۀ سست داشت زیرا نتیجۀ مذاکره با یک حلقۀ بسته از دموکرات‌ها بود. آمریکا فقط دموکرات‌ها نیست و دموکرات‌ها هم فقط حلقۀ اوباما نیستند. اگر کسی می‌خواهد با آمریکا معاهده‌ای ببندد، باید با دو جناح آمریکا ببندد، نه دولتی که با چند ده رأی الکترال می‌آید و می‌رود. هر توافقی با آمریکا باید با دو جناح آمریکا باشد و راه آن نیز این است که کنگره پشت آن باشد. نمی‌توان با کمک یک جناح و یک حلقه به جایی رسید.

🌿 سیاست جمهوری اسلامی نیز چنین چیزی  نیست. هریس هم می‌آمد، باز فرقی نمی‌کرد. وزیر خارجۀ دولت پزشکیان روز اول آب پاک را ریخت بر دست همه و گفت ما با آمریکا مشکل مبنایی داریم و مسئله فقط کم کردن از هزینه‌های این اختلاف است. قطعاً روزهای سختی در پیش است. وقتی برای حصول توافق با بایدن همت و اراده‌ای وجود نداشت، با ترامپ محال اندر محال است. اما حقیقتش را بخواهید، جایی برای حسرت نیست، زیرا بر شخص من دست‌کم مسجل است که با هریس و سهلگیرتر از هریس هم همین وضع بود. بازیگران منطقه‌ای مثل اسرائیل هم اصلاً بیکار ننشسته‌اند ــ اصلاً! و برخی کلیدها نیز در جیب روسیه است.
🔴 #بنیامین_نتانیاهو ، نخست‌وزیر اسرائیل پس از سومین تماس با #دونالد_ترامپ می‌گوید درباره #ایران به اتفاق‌نظر داریم

🔻 بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در روزهای گذشته اعلام کرده که تاکنون سه‌بار با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور برگزیده ایالات متحد، صحبت کرده است تا اتحاد میان اسرائیل و آمریکا را تقویت کند.
🌎 ترامپ با ایران چه خواهد کرد؟

حامد پاک‌طینت
@Iran_economy_online
🌿 او کمپین فشار حداکثری را دوباره زنده میکند و با تشدید تحریم ها اقتصاد ایران را تحت شدیدترین فشارها قرار خواهد داد، همزمان ابراز تمایل برای توافقی جدید را مطرح خواهد کرد تا با ابزار چماق و هویج شرایط را کنترل کند. او تلاش میکند زمین بازی جدیدی با ایران طراحی کند. روحیه ترامپ حاکی از یک حمله اساسی در شروع این بازیست

🌿 حمایت آمریکا از اسرائیل ارتباطی به احزاب ندارد. بخشی از مسئولیت و سیاست های هر دو حزب است بنابراین بطور جدی ادامه پیدا میکند هرچند برای کنترل منطقه ممکن است محدودیت هایی برای نتانیاهو قائل شود تا با نتیجه رساندن توافق ابراهیم بین اعراب و اسرائیل با یک تیر چند نشان بزند
عشق رسیدن به جایزه صلح نوبل یکی از آن نشان هاست!

🌿 اقتصاد و فضای کسب و کار در ایران بویژه تجارت بین الملل اما در چهار سال پیش رو شرایطی متفاوت تر از قبل تجربه خواهد کرد و بازیکنان جدیدی به خود خواهد دید چراکه بازیکنان قبلی به ناچار زمین بازی را ترک خواهند کرد!

خودتان را برای زمین بازی جدید گرم کنید!

@EsfandiarKhodaee
🔵 دولت دوم #ترامپ در حال شکل‌گیری است

معرفی گزینه‌های تصدی پست‌های کلیدی

▫️ #دونالد_ترامپ، رئیس‌جمهوری برگزیده #آمریکا، در روزهای پس از انتخابات چندین گزینه مدنظر خود را برای تصدی پست‌های کلیدی در دولت آینده ایالات متحد معرفی کرده است. او پس از پیروزی هفته گذشته با مشاوران، نزدیکان ‌و تیم انتقالی، در «مار آرلاگو» در حال بررسی و تدوین سیاست‌های دوره دوم ریاست‌جمهوری خود است.

1️⃣ ترامپ رئیس‌‌جمهوری اعلام کرد که قصد دارد #مایک_هاکبی فرماندار پیشین ایالت #آرکانزاس را به سمت سفیر ایالات متحده در #اسرائیل و همچنین #استیون_ویتکاف از حامیان مالی کارزار انتخاباتی‌اش را به سمت نماینده ویژه در امور #خاورمیانه منصوب کند.

2️⃣ دونالد ترامپ در ادامه انتصابات در دولت آینده خود #پیتر_هگست، مفسر سیاسی فاکس‌نیوز و کهنه‌سرباز آمریکایی، را به‌عنوان وزیر دفاع برگزید.

3️⃣ ترامپ، #جان_رتکلیف، مدیر پیشین اطلاعات ملی، را به‌عنوان رئیس سی‌آی‌ای برگزید.

https://www.tgoop.com/AmericanForiegnPolicy
🌎 مهره‌های کلیدی ترامپ
@US_REVIEW
🌿 سوزی وایلز، که پیش از این مدیریت کارزارهای انتخاباتی ترامپ را بر عهده داشت، به سمت رئیس دفتر او منصوب شد.

🔹لارا ترامپ در مقام نایب‌رئیس کمیته ملی جمهوری‌خواهان، نقش پررنگی در جذب منابع مالی و ارتباط با رأی‌دهندگان داشته است.

🔹دانا وایت، رئیس سازمان UFC که از دوستان قدیمی ترامپ به شمار می‌رود، در جلب نظر رأی‌دهندگان جوان موفق عمل کرده است.

🔹لیندا مک‌مان، که پیش‌تر ریاست اداره کسب‌وکارهای کوچک را بر عهده داشت، به عنوان مشاور در تیم انتقالی حضور دارد.

🔹استیون میلر که به سیاست‌های سختگیرانه مهاجرتی مشهور است، احتمالاً نقش کلیدی در تدوین سیاست‌های مهاجرتی دولت جدید خواهد داشت.

🔹ریچارد گرنل، سفیر پیشین آمریکا در آلمان، که به شدت ایران ستیز است، از گزینه‌های اصلی وزارت امور خارجه به شمار می‌رود.

🔹رابرت اف. کندی جونیور قول داده در شکل‌دهی سیاست‌های بهداشتی نقش داشته باشد.

🔹بروک رولینز، مسئول پیشین سیاست داخلی، همچنان هدایت مؤسسه «سیاست نخست آمریکا» را در دست دارد.
@EsfandiarKhodaee
🔺نیویورک تایمز:ایلان ماسک با سفیر ایران در سازمان ملل متحد دیدار کرد.

🔸در دیدار ایلان ماسک و سفیر ایران در نیویورک در مورد اینکه چگونه تنش ها بین ایران و آمریکا کاهش یابد، گفتگو شده است.

@AmericanForiegnPolicy
Forwarded from آخرین خبر (M.B)
🔺️🔻ادعای آمریکا درباره بازداشت افشاکننده اسناد محرمانه درباره برنامه اسرائیل برای حمله به ایران

🔹️رسانه های آمریکایی مدعی شدند افشاگری که دو سند بسیار محرمانه آمریکا را در مورد طرح های حمله اسرائیل به ایران افشا کرده بود، دستگیر شد.

🔹️آصف دبلیو رحمان، کارمند سیا، هفته گذشته در دادگاه فدرال ویرجینیا به دو اتهام نگهداری و انتقال عمدی اطلاعات دفاع ملی متهم شد. او روز سه‌شنبه در کامبوج توسط اف‌بی‌آی دستگیر و برای رسیدگی به اتهامات به دادگاهی در گوام معرفی شد.
@Akharinkhabar | akharinkhabar.ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🌐 حلقۀ وفاداران؛ افراد کلیدی کابینه ترامپ چه برنامه‌هایی دارند؟

#تحلیل_کوتاه

🔸با پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴، این رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه انتخاب‌های نهایی خود را برای کابینه انجام می‌دهد. مارکو روبیو برای وزارت امور خارجه، پیت هگزت برای وزارت دفاع، جان رتکلیف برای ریاست آژانس اطلاعات مرکزی (سیا) و مایک والتز برای مشاور امنیت ملی تاکنون انتخاب‌های نهایی ترامپ بوده‌اند. سوال این است که هر یک از این اعضا در مورد مسائل کنونی آمریکا در جهان چگونه فکر می‌کنند؟

💢 اول آمریکا و محافظه‌کاری ملی

🔸اگر ترامپ در دوره نخست خود با نومحافظه‌کاران سنتی و اوانجلیکال‌ها درگیری داشت؛ اکنون می‌تواند با خیال آسوده‌تری برنامه‌های خود را اجرا کند؛ بنابراین جهان شاهد یک کابینه تک‌صدا خواهد بود. اعضای تیم سیاست خارجه همگی به ایده‌های ترامپ اعلام وفاداری کرده‌اند. هیچکدام باور ندارند که آمریکا برای اشاعه ارزش‌های خود به سراغ ائتلاف‌های هزینه‌زا، مداخله نظامی و ... برود. مهم‌ترین مصداق اعتقادنداشتن به راهبرد فراحزبی هژمونی لیبرال، در نگاه ترامپ و کابینه جدیدش به جنگ اوکراین دیده می‌شود؛ تمامی اعضای جدید از مخالفین کمک نظامی به اوکراین و موافق بهبود روابط با روسیه هستند.

💢 چین، مهم‌ترین تهدید برای آمریکا

🔸۴ سال پیش، رتکلیف طی یادداشتی در وال‌استریت‌جورنال، اظهار کرد که چین تهدید شماره ۱ آمریکاست که هدفش تسلط نظامی، اقتصادی و فناورانه بر آمریکا و تمام جهان و مقابله نسل کنونی آمریکایی‌ها با چین به مقابله با فاشیسم آلمان و دیوار آهنین شوروی شباهت دارد. هرچند اولویت‌داشتن قدرت نوظهور چین در میان نخبگان حاکم در آمریکا، فراحزبی است؛ اما نمی‌توان منکر شد که رویکرد دولت آینده آمریکا با رویکرد نگاه به چین به عنوان رقیب متفاوت است. نگاه افرادی همچون رتکلیف را باید در کنار گزینه‌های وزارت خزانه‌داری دید که خواهان جنگ تجاری شدیدتری با چین هستند. البته مشخص نیست دولت آمریکا چقدر در عمل توانایی جنگ تجاری با چین را خواهد داشت.

💢 بازدارندگی در مقابل ایران

🔸هر چقدر ترامپیست‌ها خواهان کاهش درگیری آمریکا در جهان و تمرکز بر چین باشند، مسئله خاورمیانه کاملاً متفاوت است. تیم سیاست خارجه ترامپ بشدت ضدایرانی است. این تیم معقتد است که در صورتی که منافع آمریکا در منطقه توسط محور مقاومت مورد هدف قرار گیرد، باید پاسخ نظامی کوبنده‌ای به آن داد تا بازدارندگی آمریکا حفظ شود. آنها معتقدند تجربه ثابت کرده است در صورتی که به ایران و محور مقاومت ضربه نظامی محکمی وارد کنیم، آنها برای حفظ نظام عقب‌نشینی خواهند کرد.

🔸این ادراک خطرناک هنگامی که با حساسیت در مورد برنامه هسته‌ای ایران همراه می‌شود، اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. مایک والتز اخیراً بیان داشته که آتش‌بس در غزه، راه حل نهایی نیست و اسرائیل باید بر روی ایران تمرکز کند. هگزت نیز در مصاحبه‌ای گفته بود که «من اشغال نمی‌خواهم، من جنگ بی‌پایان نمی‌خواهم؛ اما ایران چهل سال است که در یک جنگ بی‌پایان با ماست. یا ما الان آن را متوقف می‌کنیم یا منتظر می‌مانیم، پشت میز [مذاکره] بر میگردیم و به آنها اجازه می‌دهیم که به توسعه قابلیت‌های خود ادامه دهند.» او پیشتر گفته بود که باید به اسرائیل اجازه بدهیم به تأسیسات هسته‌ای ایران حمله کند. شاید در بلندمدت، آمریکا به رویکرد فشار حداکثری یه جای تقابل نظامی بازگردد؛ اما از دیدگاه تیم ترامپ جنگ کنونی در منطقه این پنجره را برای آمریکا باز کرده است که برای همیشه مسئله هسته‌ای ایران را حل کند.

💢 آمریکا و اسرائیل

🔸فاصله‌گرفتن ترامپ از نومحافظه‌کاران و اوانجلیکال‌ها به معنای فاصله گرفتن ترامپ از اسرائیل نیست. با نگاهی به حامیان مالی کمپین ترامپ و همچنین برخی از اعضای تیم سیاست خارجه (روبیو و والتز) می‌توان فهمید تا چه حد لابی اسرائیل در کابینه نفوذ دارد. کابینه ترامپ به حمایت همه‌جانبه خود از اسرائیل ادامه خواهد داد و فشاری وارد نخواهد کرد، مخصوصاً در جنگی که نظم امنیتی آینده منطقه را مشخص می‌کند. آمریکا و اسرائیل بر سر تداوم جنگ تا کسب پیروزی راهبردی در برابر محور مقاومت اتفاق نظر دارند. تقریباً تمام اعضای تیم امنیت ملی، معتقدند که آمریکا باید دست اسرائیل را برای ضربه‌زدن به ایران و محور مقاومت باز بگذارد.

تک‌صدا شدن کابینۀ ترامپ و پیروی اعضا از رئیس جمهور، از یکسو به معنای پیش‌بینی‌پذیرتر شدن ترامپ نسبت به ۲۰۱۶ می‌شود که نکته مثبتی برای ایران است؛ اما از سوی دیگر باعث کم‌نوسان‌شدن سیاست خارجه ترامپ است و اگر ترامپ بخواهد تصمیمات خطرناکی بگیرد، بعید است که اطرافیان او بتوانند او را همچون دوره نخست مهار کنند. این برای آمریکا که در جهانی به مراتب پرچالش‌تر و بحرانی‌تر از ۲۰۱۶ قرار دارد، خبر خوبی نیست.

اندیشکده تهران
@InstituteTehran
🌐 instagram.com/institutetehran1
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from US Studies (Amir Ali Abolfath)
دیدار جو #بایدن و دونالد #ترامپ در کاخ سفید

@abolfathusastudy
🔴 مهاجرت و اقتصاد مهم‌ترین دلایل رای دادن به ترامپ

🔹بی بی سی یک نظرسنجی منتشر کرد که طی آن مشخص شد 90 درصد آمریکایی‌ها مهاجرت را مهم‌ترین مساله برای رای دادن به ترامپ اعلام کرده‌اند. 80 درصد هم اقتصاد را مساله‌ای دانستند که به خاطر آن به ترامپ رای دادند. نکته جالب اینکه 80 درصد آمریکایی‌ها هم دموکراسی را دلیل رای دادن به کامالا هریس عنوان کرده‌اند.


🆔 @Americana_ir
🔴 هزینه‌های چند صد میلیارد دلاری اخراج مهاجران غیرقانونی برای اقتصاد آمریکا!

🔹 مطابقات تحقیقات و برآورد اندیشکده "شورای مهاجرت آمریکا"؛ اخراج حتی یک میلیون مهاجر غیرقانونی در سال در آمریکا، بیش از 88 میلیارد دلار سالانه برای اقتصاد این کشور هزینه خواهد داشت. یعنی در مجموع بیش از ده سال 967 میلیارد دلار!

🔹 همچنین تلاش یکباره برای اخراج تعداد بیشتری از افراد در یک سال ممکن است حدود 315 میلیارد دلار برای آمریکا هزینه داشته باشد، که حدود 167 میلیارد دلار آن هزینه بازداشت جمعی مهاجران است!

* این تحقیقات یک ماه قبل از انتخابات آمریکا انجام شده و به طور مفصل میتوانید در لینک زیر جزئیات آن را مطالعه کنید.

🔗 لینک منبع
🆔 @Americana_ir
نیویورک تایمز: ایلان ماسک با سفیر ایران در سازمان ملل متحد دیدار کرد.

🔹طبق این گزارش، این دیدار که به تقاضای ایلان ماسک صورت گرفت، بیش از یک ساعت طول کشید و در مکانی محرمانه که ایروانی انتخاب کرده بود، برگزار شد. این دو مقام جمهوری اسلامی دیدار ایلان ماسک و ایروانی را «مثبت» و «خبری خوب» ارزیابی کردند.

🔹به گفته یک مقام وزارت خارجه جمهوری اسلامی، ایروانی در این دیدار به ایلان ماسک گفت که او باید از وزارت خزانه‌داری آمریکا برخی معافیت‌های تحریمی را اخذ کند و برخی از کسب‌وکارهای خود را به ایران بیاورد.

@AmericanForiegnPolicy
🔵 #دونالد_ترامپ ، طرح اسرائیل را برای آتش‌بس با لبنان امضا خواهد کرد

▫️ به گزارش رسانه‌ها ترامپ هفته گذشته در دیداری با #ران_درمر، وزیر امور راهبردی #اسرائیل، با طرحی برای آتش‌بس میان #حزب‌الله و #اسرائیل در لبنان موافقت کرده است.

▫️بر پایه این گزارش، ترامپ پس از توضیحات درمر، طرح را تأیید و ابراز امیدواری کرده که این توافق پیش از آغاز دوره ریاست‌جمهوری وی در تاریخ ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ اجرایی شود.

https://nypost.com/2024/11/14/world-news/netanyahu-offers-trump-gift-of-hezbollah-ceasefire-talks-despite-most-israelis-disagreeing/
⭕️ دیدار #ایلان_ماسک با #سعید_ایروانی در #نیویورک

نیویورک‌تایمز روز پنج‌شنبه ۲۴ آبان، به نقل از دو مقام جمهوری اسلامی ایران که نخواستند نامشان فاش شود، گزارش داده ایلان ماسک دوشنبه ۲۱ آبان با امیرسعید ایروانی، سفیر ایران در سازمان ملل، دیدار و با او درباره راه‌های کاهش تنش‌ها میان #تهران و #واشینگتن گفت‌وگو کرده است.

▫️برپایه این گزارش، این دیدار که به تقاضای ایلان ماسک صورت گرفت، بیش از یک ساعت طول کشید و در مکانی محرمانه که ایروانی انتخاب کرده بود، برگزار شد.

▫️ این دو مقام جمهوری اسلامی دیدار ایلان ماسک و ایروانی را «مثبت و خوب» ارزیابی کردند.

▫️ یک مقام وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت ایروانی در این جلسه به ماسک پیشنهاد کرده تا معافیت‌هایی از تحریم‌ها از وزارت خزانه‌داری آمریکا دریافت کند و برخی از کسب‌وکارهای خود را به #تهران بیاورد.

▫️ استیون چونگ، مدیر ارتباطات دونالد ترامپ، در پاسخ به پرسشی درباره این نشست گفت: «ما درباره گزارش‌های ملاقات‌های خصوصی اظهارنظر نمی‌کنیم».

https://www.nytimes.com/2024/11/14/world/middleeast/elon-musk-iran-trump.html
🔴 وال‌استریت‌ژورنال: #ایران ماه گذشته در نامه‌ای به دولت #بایدن اعلام کرد که به‌دنبال ترور #دونالد_ترامپ نبوده است

🔻پیام ایران به دولت آمریکا با هدف کاهش تنش بین تهران و واشنگتن همزمان با بازگشت ترامپ به کاخ سفید انجام شد؛ درحالی‌که پیشتر دولت بایدن هرگونه اقدام #ایران برای کشتن دونالد ترامپ را «اقدام جنگی» تلقی خواهد کرد، ایران در ماه اکتبر به این دولت پیام داده که قصد کشتن ترامپ را نداشته است.
https://www.wsj.com/world/middle-east/iran-told-u-s-it-wasnt-trying-to-kill-trump-c2d8267d
🔴 فایننشال‌تایمز فاش کرد: #ترامپ می‌خواهد با اجرای دوباره سیاست‌ #فشار_حداکثری، #ایران را ورشکست کند

🔻 روزنامه فایننشال‌تایمز به نقل از منابع نزدیک به تیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور برگزیده ایالات متحد اعلام کرد که ترامپ قصد بازگرداندن سیاست «فشار حداکثری» علیه جمهوری اسلامی ایران را دارد.

🔻 این منابع فاش کردند که دولت آینده ترامپ قصد دارد تحریم‌های سخت‌تری را به‌ویژه در موضوع صادرات نفت ایران که یک منبع حیاتی درآمد برای این کشور است، به اجرا بگذارد.

🔻 تحریم‌های پیش‌بینی‌شده می‌تواند صادرات نفت ایران را هم‌اکنون بیش از ۱.۵ میلیون بشکه در روز است، به شدت کاهش دهد. پیش از این در سال ۲۰۲۰ میلادی یعنی در آخرین سال ریاست جمهوری دونالد ترامپ، میزان صادرات نفت ایران به کمتر از ۴۰۰ هزار بشکه در روز رسیده بود.

🔻 فایننشال‌تایمز به نقل از باب مک‌نالی، مشاور انرژی و مشاور پیشین رئیس‌جمهور آمریکا نوشته که «کاهش صادرات نفت ایران، این کشور را در وضعیت اقتصادی بسیار بدتری نسبت به دوره اول ریاست جمهوری ترامپ قرار می‌دهد.»

https://www.ft.com/content/3710bf14-010e-412d-83c7-b07773d6a45f
Forwarded from علم سیاست
🔴نظرسنجی

🔻دوستان عزیز دانشجو یا علاقمندان به علوم سیاسی و علوم اجتماعی ممنون می‎شویم در این خصوص نظرتان اعلام فرمایید:

🔻اگر بخواهید در کلاس‎های آزاد، مرتبط با حوزه‎های علوم سیاسی، جامعه شناسی، فلسفه و یا نظایر آن شرکت کنید، چه مباحث و کلاس‎هایی را پیشنهاد می کنید؟

🔻لطفا نظرها و پیشنهادهای خودتان را در بخش کامنتینگ این پست، بنویسید.

🙏 از هم نظری شما سپاسگزاریم.

🔴کانال علم سیاست:
🆔 @PoliticalScience_ir
🔻دنیای نتانیاهو کوچک شد

🔹تیتر نیویورک‌تایمز برای خبر حکم بازداشت نتانیاهو
⭕️ بیم #اروپا از آغاز جنگ جهانی سوم و طرح پنهانی و آماده #آلمان در صورت حمله #روسیه به #ناتو

در میان تشدید تنش‌های نظامی و سیاسی میان #روسیه و #ناتو، کشورهای اروپایی با نگرانی بیشتری خود را برای احتمال وقوع جنگ جهانی سوم آماده می‌کنند و اسناد فوق محرمانه فاش‌شده از آلمان نشان می‌دهد که این کشور طرحی جامعی با عنوان «عملیات آلمان» تدوین کرده است.

▫️این طرح شامل آماده‌سازی برای بسیج ۸۰۰ هزار نیروی ناتو، از جمله نیروهای آمریکایی، برای ورود به اوکراین در صورت گسترش درگیری‌هاست. این برنامه هزار صفحه‌ای همچنین جزئیات دقیقی درباره حفاظت از زیرساخت‌های کلیدی، مسیر عبور ۲۰۰ هزار خودروی نظامی و تقویت آمادگی شهروندان از راه نصب ژنراتورهای دیزلی و توربین‌های بادی ارائه داده است. در همین حال، کشورهای دیگر ناتو مانند #سوئد و #نروژ دفترچه‌هایی منتشر کرده‌اند که به شهروندان توصیه می‌کنند چگونه در صورت وقوع جنگ هسته‌ای از خود محافظت کنند.

⬅️ هم‌زمان با شلیک شش موشک دوربرد آمریکایی توسط اوکراین به خاک روسیه برای نخستین‌بار در هزارمین روز جنگ، #ولادیمیر_پوتین آستانه استفاده از تسلیحات هسته‌ای را کاهش داد. او با امضای دکترین هسته‌ای اصلاح‌شده، تأکید کرد که هرگونه حمله متعارف به روسیه توسط کشوری که از حمایت یک قدرت هسته‌ای برخوردار است، به‌عنوان حمله‌ای مشترک تلقی خواهد شد.

⬅️ این دکترین جدید تأکید دارد که روسیه ممکن است در صورت حمله به خاک خود یا تهدیدهای جدی از سوی ائتلاف‌های نظامی مانند ناتو، از تسلیحات هسته‌ای استفاده کند. بر پایه این سند به‌روز شده، روسیه قرار است در برابر حمله هر کشور غیرهسته‌‌ای (مانند اوکراین) که از سوی یک قدرت هسته‌ای پشتیبانی می‌شود نیز به حمله با سلاح اتمی متوسل شود. این تصمیم روسیه نگرانی‌های جهانی را درباره احتمال استفاده از سلاح‌های هسته‌ای افزایش داده است.


▫️ کشورهای ناتو به سرعت به تهدیدهای فزاینده واکنش نشان داده‌اند. #دانمارک از شهروندان خود خواسته است تا برای سه روز مواد غذایی خشک، آب و دارو ذخیره کنند. #فنلاند نیز راهنمایی‌های آنلاین خود را درباره آمادگی برای بحران به‌روزرسانی کرده و فهرستی شامل قرص‌های ید، مواد غذایی آماده طبخ و منابع انرژی جایگزین منتشر کرده است.

▫️ سوئد نیز دفترچه‌هایی برای همه خانوارها فرستاده کرده که دربرگیرنده راهکارهایی برای محافظت در برابر حملات احتمالی هسته‌ای است. پخش این دفترچه‌ها که تنها پنج‌بار از زمان جنگ جهانی دوم منتشر شده‌اند، نشان از نگرانی شدید این کشور درباره تشدید درگیری‌ها دارد.

https://nypost.com/2024/11/20/us-news/secret-german-docs-reveal-wwiii-plans/
2024/11/26 01:55:24
Back to Top
HTML Embed Code: