Telegram Web
۳-انتقام
این مساله بیشتر در انگیزه قاتل در قتل های زن و شوهری دیده میشود، بعنوان مثال مردی از متوجه رابطه همسر خود با مرد دیگری میشود، این مرد در حین اینکه غمگین میشود و جملاتی مثل "من چی براش کم گذاشته بودم" یا "من چی نداشتم که اون داشت" به زبان می آورد و در آخر برای اینکه خشم خود را فرونشاند اقدام به قتل هر دوی آنها یا یکی میکند، توجه شود که قتل های با این این نوع از انگیزه معمولا با برنامه ریزی فراوانهستند، چرا که برای انتقام گیرنده صرف مرگ سوژه ها مهم نیست بلکه انتقام گیرنده ها اصولا دوست دارند با خشونت یا سازماندهی بیشتر نفس خود را بیشتر ارضا کنند چرا که تصور میکنند انسان هایی احمق بوده اند.
پیشگیری از قتل های ناموسی:
1-اولین و مهمترین گام برای پیشگیری از قتلهای ناموسی آموزش است، برای جلوگیری از قتل های ناموسی باید این مساله مورد آموزش همگان باشد که دادگستری سالهاست که عمومی شده، عمومی بدین معنا که اگر شخصی حقی ضایع شده دارد، اگر کسی معتقد است که همسرش-خواهرش با داشتن رابطه نامشروع به حیثیت وی لطمه زده میتواند با پیگیری مساله از مراجع قضائی و تقاضای کیفر انجام این مهم را به حاکمیت بسپارد و خود بعنوان یک قاضی عمل نکند، همچنین به افراد آموزش داده شود که هرچند که فرد گناهکار با ارتکاب جرم به حیثیت اطرافیان خود نیز لطمه زده است اما مجازات این جرم اصولا مرگ نیست و قتل نیز گناهی است نابخشودنی تر از بردن آبروی یک انسان، بعبارتی اگر عزیزانمان کاری کردند که سرمان پائین گرفته شد ما لزوما اجازه کشتن او را نداریم.

2-قوه قضائیه با آمارسنجی مناطقی که در آن قتل های ناموسی پرتکرارتر هستند تحت قالب بخشنامه ای به مقامات قضائی دادگستری ها اجازه انجام اقداماتی را برای دفاع از کسانی که به هر دلیل در خطر بزه دیده واقع شدن در بزه قتل ناموسی را فراهم کنند، اموری مثل بازداشت موقت متهم لزوما به ضرر وی نیستند، بازداشت موقت متهم یا نگهداری در محلی امن میتواند جلوی دسترسی قاتلین بالقوه را به او بگیرد(هر چند حتی الامکان نباید متهمین را بازداشت کرد یا آنان را در مکانی اقامت اجباری داد و رویکرد قوه قضائیه هم همین است، تاکید این حقیر نیز مربوط به زمانی است که تدابیر دیگری برای حفاظت از متهم در معرض خطر نیست)؛ حتی در این مورد میتوان از متهمینی که در معرض قتل ناموسی هستند همچون شهودی که در خطر هستند حفاظت کرد، نظام حقوقی ایران برای حفاظت از مطلعین و شهود شرایطی را در " آئین نامه اجرائی حمایت از مطلعان و شهود مصوب1394 رئیس قوه قضائیه"پیش بینی کرده است، در نظر گرفتن شرایطی برای حفاظت از متهمین بدین شکل نیز بلااشکال بنظر میرسد.

@anjoman_znu
سلسله جلسات باز خوانی بیانیه ۱۳۵۹ از آیت الله العظمی سید ابوالفضل موسوی مجتهد زنجانی به صورت لایو در پیج انجمن فرهنگ و سیاست

آدرس پیج اینستاگرام : anjoman.znu

ششمین جلسه : سه شنبه ششم خرداد ساعت ۷ عصر
گرداننده لایو : علی سعیدیون دبیر تشکیلات انجمن

@anjoman_znu
Forwarded from کمیته زنان انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه زنجان
🖋#یادداشت_دانشجویی


🖤برای رومینا

راستش را بخواهی همه ی ما یک رومینای درون داریم، کسی که از سخت گیری های نظام مردسالار خسته شده است؛ کسی که برای تجربه کردن عشق، سکس، زندگی مستقل باید هزینه بپردازد، گاهی هزینه های گزاف، به قیمت جانش !

کسی چه میداند شاید هرکدام از ماها قصد فرار کنیم، به سرنوشت تو دچار شویم؛

یادِ خودم و سرکشی هایم در ۱۳ سالگی افتادم، ولی تفاوت ما در پدرهایمان بود شاید ! پدر من به من آزادی داد تا حریص تر نشوم و مسیرم را پیدا کنم و پدرِ تو ...

نه ! الآن که فکرش را میکنم اگر من هم در ۱۳ سالگی فرار میکردم به جرم 《آبرو ریزی》 سزاوار مرگ میبودم .

همه ی ما به نوعی به فکر فرار هستیم، یکی مثل تو فرار میکند و یکی مثل من، میدانی که چه میگویم ؟!

از اینکه لبخندی بر صورت دخترکی بخشکد تمام تنم یخ میزند ! من سرنوشت دختران سرزمینم را در چشمان تو میبینم، یکی کمتر یکی بیشتر، همگی روی یک طیف هستیم.

تو اولین دختر کشته شده بخاطر مسائل ناموسی نیستی آخرین نیز نخواهی بود !

همه ی ما به تو مدیونیم، کسی تو را از این وحشی صفتان آگاه نکرده بود، ما را ببخش ! که روش جنگیدن را به اشتباه به تو یاد داده بودیم.

راستی وقتی پدرت سرت را از تنت جدا میکرد، چه رویایی میدیدی ؟

کوچه خیلی خوبه ...
خونه خیلی دوره ...



کوثر صلاحی

#رومینا_اشرفی
#قتل_ناموسی
🕊🕊🕊
@komiteye_zanan
با توجه به شرایط موجود به نظر شما بهتر است نحوه ی برگزاری امتحان های پایانترم چگونه باشد؟
Anonymous Poll
35%
حضوری
65%
مجازی
انجمن فرهنگ و سياست دانشگاه زنجان pinned «با توجه به شرایط موجود به نظر شما بهتر است نحوه ی برگزاری امتحان های پایانترم چگونه باشد؟»
🔴ملّی گرایی و جهل به مقولات تاریخی ایران

با ناکام ماندن تجربۀ مشروطه و برآمدنِ «ناسیونالیسم» ایرانی که تلاشی برای فشردنِ «ایدۀ ممالک محروسه»ی «ملّت ایران» در قالبی از «دولت ملّیِ جدید» بود، زمینۀ مهیّا شدن وارداتِ انواع ایدئولوژی های سیاسی و جامعه شناسانه به ایران زمین آغاز شد که پیروانِ این ایدئولوژی ها سعی می کردند، به لطایف الحیلی، اندرونِ مفاهیم خالی از مضمون ایران و مقولات تاریخی ایران را به هر مستمسکی پُر کنند.

ملی گرایان از هر قماش، که از پیروانِ ایدئولوژی های غربی اند، در جهل به مبانی آگاهی تاریخی، از پشت «شیشۀ کبود» مقولات و مفاهیم اندیشۀ غربی، به ایران خود نظر می کنند و هویت خود را از مجرای آگاهی انسان غربی درمی یابند. چنان که احمدفردید، به مناسبتی دیگر و از دیدگاه متفاوتی، می گفت،«صدرِ تاریخ خود را ذیل تاریخ غربی» بدانیم، قولی است که ناچار نمی توان دربارۀ آن تردید کرد.

تاریخ ایران برخلاف بافته های ایدئولوژیک از سنخِ ملی گرایی، «خلاف آمد عادت است»، لذا در تبیین بسیاری از پدیدارهای تاریخ آن نیز باید تیغ منطق و قانونمندی را در کورۀ «خلاف آمدِ عادت بودن» آب داد.

تاریخ نویسی ناسیونالیستی، که جز تجلیل ایران خیالی نیست، روی دومِ سکۀ ضدناسیونالیسیتی چون پان ترکیسم، است که پیروان آن همواره در بی اعتنایی مطلق به تجربۀ مشروطه خواهی و دستآوردهای آن به سر برده اند و اگر هم به مناسبت بحران خود، بازگشتی یا اشارتی به مشروطیت داشته اند، چون در جهل به مبانی تاریخ اندیشۀ غربی و مقدمات حقوق، اقتصاد و سیاست، و لاجرم جهل بر چگونگی انتقال از نتایج آن ها به تاریخ نویسی ایران بوده اند، همواره دِماغ را به دودِ ماخولیای ایدئولوژیِ سیاسی بسوخته اند.

بحرانِ کنونی در حوزۀ اندیشۀ ایرانی، بحرانی در بنیادهاست و نمی تواند مودّی به پرسش از بنیادها نباشد. گام نخست در مواجه با تاریخ اندیشۀ غربی، واکاویدنِ این نسبتِ تحول فکریِ انسانِ غربی است که نمی بایست آن تحولات را بُلهوسانه و مقلدانه به حوزۀ تفکر ایران تعمیم داد. تا زمانی که مفاهیم عمدۀ بحث‌های اندیشۀ جدید بر ما روشن نشده باشد، پیوسته، لغزشگاه‌ها در کمین خواهد بود. نقادی از ایدئولوژی چون ملّی گرایی که همواره موادی از تاریخ ایران را به ابزاری در مناسبات قدرت به کار می گیرد، گام دیگر در تدوین آگاهی ملی است.

با اخذِ تعبیری از شاعر مجار، اِندرِه اُدی(Endre Ady) در١٩١٩[سال انقلاب سوسیالیستی در مجارستان]، باید بگویم، ما در شبِ زفافِ فهم تاریخ ایران، با سیطرۀ ایدئولوژی های از جنسِ ملی گرایی، باکره مانده ایم!

امیررضا ثعبانی

@anjoman_znu
🔷️ نوید افکاری اعدام شد

🔹️صبح امروز شنبه ۲۲ شهریور حکم اعدام #نوید_افکاری در زندان شیراز اجرا شد

🔹️نوید افکاری در جریان اعتراضات مرداد ۹۷ دستگیر شد، وی به اتهام قتل کارمند سازمان آب و فاضلاب در استان فارس با ضربات چاقو به دوبار اعدام محکوم شده بود.

@anjoman_znu
#فوری

🔴🔴🔴 علی لیراوی، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه استان لرستان، بازداشت شد.

▫️صبح امروز، علی لیراوی، دانشجوی رشته حقوق و دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه لرستان، از احضار خود به اداره کل خبری اطلاعات استان لرستان خبر داد.

▫️اکنون، پس از بیش از ده ساعت بی‌خبری از او، طبق اخبار به دست رسیده، علی لیراوی در بازداشت به سر می‌برد؛ هرچند که تاکنون اجازه تماس با خانواده به او داده نشده است.

#دانشجو_بازداشتی

🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
🔰 #بیانیه دانشجویان متحد در محکومیت بازداشت علی لیراوی

▫️دانشگاه روزهایی را از سر می‌گذراند که پس از یک دوره‌‌‌ی پرفراز و حضور قدرتمند دانشجویان در صحن دانشگاه، به علت همه‌گیری کووید ۱۹، درهایش بسته شده ‌است. تعطیلی که بیش از همه به کام عده‌ای که پروژه‌شان سرکوب و حذف دانشگاه است، خوش آمده.
سرکوبی که به بسته شدن دانشگاه بسنده نکرده و حتی بیشتر از قبل آنانی را هدف گرفته که تلاش می‌کنند سنگر دانشگاه را علی‌رغم تعطیلی، زنده نگه‌ دارند.

▫️علی لیراوی، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه لرستان در پی احضار چندین‌باره از طرف وزارت اطلاعات روز دوشنبه پس از احضار، بازداشت شده است. در این بین رئیس دانشگاه لرستان نه‌تنها گره از مشکلات بازنکرده است بلکه در قامت همکار نهاد امنیتی، پروژه‌ی قضایی را سنگین‌تر و شرایط برای برخورد را مهیا‌تر می‌کند؛ مسئولین پیگیری حقوقی در دانشگاه که در چنین شرایطی ملزم به کمک به خانواده‌ی دانشجویان هستند، خود با شکایت‌شان، تبدیل به معضلی دیگر شده‌اند.

▫️همه‌ی این اتفاقات با وادادگی وزارت علوم در انتخاب روسایش تشدید می‌گردد. وزارتی که روسای دانشگاه را برای کنترل فضای دانشگاه انتخاب می‌کند، بازوی امنیتی حاکم بر دانشگاه را در برخورد با دانشجویان تقویت می‌کند.
برخورد‌ها اما امروز در شرایطی اتفاق افتاده است که بحران‌های تودرتوی اقتصاد سیاسی، نفس مردم را گرفته، شرایط اقصادی آنقدر ناگوار است که توان معیشتی مردم سقوط کرده است، جمعیت حاشیه‌نشینی روز به روز افزون می‌شود و در یک کلام فروپاشی در تمامی وجوه زندگی مردم در حال رخ‌دادن است. مردمی که هر روز بیش از پیش نادیده گرفته شده و طرد می‌شوند.

▫️تشدید سرکوب و برخورد های امنیتی با معترضین در چنین شرایطی حاکی از اراده‌ی برخی برای خالی کردن عرصه‌ی عمومی از هرگونه کنش‌ورزی شهروندان است. گویی کشور را خالی از مردم می‌خواهند تا روند موجود تداوم یابد اما مردمی که سالها طرد و حذف شده‌اند، امروز علیه وضع موجود، در کنار هم می‌ایستند و مقاومت می‌کنند.

▫️ما دانشجویان متحد، ضمن محکومیت بازداشت علی لیراوی، دبیر انجمن اسلامی دانشگاه لرستان، بر تداوم مسیر مقاومت تاکید خواهیم داشت و علی‌رغم تعطیلی دانشگاه‌ها از حداکثر ظرفیت خود برای تداوم راه‌مان، مقاومت دربرابر وضع موجود، استفاده خواهیم کرد.

🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
در شهر هرچه می‌نگرم غیر درد نیست
حتی به شاخ خشک دلم، برگ زرد نیست
اینجا نفس به حنجره انکار می‌شود
با صد زبان به کفر من اقرار می‌شود
"بیداد خراسانی"
یک‌سال از جراحت ملی گذشت...
#آبان۹۸ #نه_میبخشیم_نه_فراموش_میکنیم
#کدام_آبان #عدالت_کجایی #فراموش_نمیکنیم #آبان_خونین #کشتار #یاد_آر
#۱۵۰۰_نفر

@anjoman_znu
https://instagram.com/anjoman.znu?r=nametag
پیج اینستاگرام انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه زنجان
با ما همراه شوید.

@anjoman_znu
انجمن فرهنگ و سياست دانشگاه زنجان pinned «https://instagram.com/anjoman.znu?r=nametag پیج اینستاگرام انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه زنجان با ما همراه شوید. @anjoman_znu»
2025/02/03 03:11:02
Back to Top
HTML Embed Code: