Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
- Telegram Web
Telegram Web
Audio
فایل‌های صوتی نشست «تقلا برای زیستن: روایت زنان از سکونت‌گاه‌های  پیراشهری»  ۲۴ آبان ۱۴۰۳ کارگروه جنسیت و سکسوالیته انجمن انسان‌شناسی ایران با همکاری موسسه فرهنگی‌هنری شک.
@AnthropologyOfGender
گزارش این نشست را می‌توانید اینجا بخوانید:
متن گزارش👉
همه­‌چیز در خانه است: خشونت، ارزش­‌های خانوادگی و سلسله­‌مراتب قدرت
در حالی‌که «خانواده و ارزش­‌هایش» به‌عنوان پناهگاهی امن در برابر جهان پرآشوب بیرونی شناخته می‌شود، در سه ماهه نخست سال‌های ۱۴۰۱، ۱۴۰۲، و ۱۴۰۳دست‌کم ۸۵زن و دختر از سوی شوهر، پدر و برادر یا مردان نزدیک به آنها کشته شده‌­اند (علی­ کرمی، ۱۴۰۳) در بیستم آبان ۱۴۰۳منصوره قدیری جاوید خبرنگار به دست همسر وکیلش کشته شد، چند روز بعد، مرد دیگری در تهران همسر و فرزند نوجوانش را به قتل رساند و خودش را نیز کشت. پیش‌تر نیز در همین ماه در گلستان مردی یکی از زنان خانواده‌اش را کشت، و نیز زنی در مشهد در خواب توسط همسر خود با ضربات سخت جان سپرد. گزارش‌ها نشان می‌­دهد که در ایران به طور متوسط هر چهار روز یک زن توسط یکی از مردان خانواده کشته می‌­شود. این وقایع تاسف برانگیز بار دیگر ما را با پیچیدگی‌های روابط قدرت درون ساختارهای خانوادگی روبه‌رو می‌کند. این رویداد، نه‌تنها خشونتی فردی بلکه انعکاسی از دینامیک‌های نهادی است که «ارزش‌های خانواده» را ایده‌آلیزه کرده و آنها را به معیاری برای سامان‌دهی اجتماعی بدل کرده‌است؛ یعنی ساختارها و روابطی که در درون خانواده سنتی شکل گرفته‌اند- مانند تقسیم کار جنسیتی، نقش‌های قیم‌مابانه، و مفهوم سرپرستی- به عنوان الگویی برای سازمان‌دهی سایر نهادهای اجتماعی، سیاسی، و اقتصادی - هم در نسبت جنسیتی و هم در نسبت دولت با شهروندان متکثر - پذیرفته شده‌اند. سیاست‌گذاری‌های اجتماعی، اغلب امتداد این فرض است که زنان "به‌طور طبیعی" مسئولیت‌های بازتولیدی و مردان مسئول تأمین معیشت‌اند و ردپای آن را نه‌تنها در خانواده بلکه می‌­توان آشکارا در بازار کار، نظام آموزشی، و قوانین مدنی یافت.
ایده‌آل‌سازی از «خانواده» و «ارزش­‌های خانوادگی» می­تواند به‌عنوان ابزاری برای مشروعیت‌بخشی به نابرابری عمل کند. بنابراین، بازاندیشی در مفهوم خانواده و بازنگری در کارکردهای آن، نه‌تنها برای تحلیل مسائل خشونت خانگی بلکه برای درک نظام‌های نابرابری در مقیاسی گسترده‌تر ضروری است. این ساختار نابرابر، در درون خانواده باقی نمی‌ماند بلکه از طریق استعاره‌ها و مفاهیم برگرفته از خانواده به دیگر عرصه‌های اجتماعی تسری پیدا می‌کند. نظام‌های دولتی، از پدرسالاری نهادینه شده به‌عنوان مدلی برای هدایت و کنترل جامعه و به طور مشخص زنان استفاده می‌کنند یا ملی‌گرایی برآمده از استعاره‌ی خانواده، می­‌تواند شهروندان درجه اول و درجه دوم بسازد. «ادبیاتِ خانواده» زبان قدرتمندی در بسیج کردن گروه‌های مختلف مردم با اهداف مختلف را شکل می دهد، سلسله مراتب را در داخل و خارج از خانه طبیعی می­‌کند و بر اعمال زوری که برای حفظ این روابط نیاز است سرپوش می گذارد. دیگر وقتش رسیده که ارزش­‌های خانواده را مورد بازنگری انتقادی قرار دهیم و با پیش چشم گذاشتن ایده­‌آل خانواده سنتی برای درک نابرابری­‌ها، تا حد امکان و با هدف گسترش خانواده­‌هایی با ساختاری مبتنی بر برابری­ و گفتگو، درجهت سست کردن پایه‌­‌های سلسله­‌مراتب­‌های اجتماعی هم‌چون جنس، جنسیت، سکسوالیته، سن، قومیت، و... بکوشیم.
#منع_خشونت_علیه_همه_زنان
#هم‌صدایی_نارنجی
#بیست‌و‌پنج‌نوامبر
برای خواندن متن کامل 👉
⭕️ فردا در همایش

خشونت جنسیتی؛ ابعاد و جنبه‌های نوظهور

ناشران عزیزی چون نشر برج، چشمه/چرخ، نشر خوب و مجله‌ی وزین زنان‌ِامروز در کنار ما خواهند بود و نسخه‌هایی از عناوین جدید و مرتبط با موضوع همایش را با درصدی تخفیف ارائه خواهند کرد.

فردا از ساعت ۸:۳۰ الی ۲۰
در خانه اندیشمندان علوم انسانی
واقع در خیابان کریم‌خان، استاد نجات‌اللهی (ویلا)، نبش ورشو منتظرتان هستیم🌱

برای اطلاع از برنامه‌‌ی همایش اینجا را ببینید

ورود برای همه آزاد و رایگان است.
عکس: تینا حاتم- زهرا جعفری
همایش خشونت جنسیتی، آنچه آموختیم
چند روز پیش، در هشتم آذر ماه به مناسبت روز جهانی منع خشونت علیه زنان، نزدیک به دوازده ساعت گردهم آمدیم تا به نوبه خود به روزهای نارنجی رسمیت‌ببخشیم و از خشونت جنسیتی سخن بگوییم. گردهم‌آیی که به گفته‌ی بسیاری از ناظران و فعالان زنان در سال‌های اخیر اتفاقی کم سابقه بود. لاف نیست اگر بگوییم که حتی ما اعضای کارگروه مطالعات جنسیت و سکسوالیته نیز به عنوان برگزارکننده این برنامه، به‌پیش رفتن و برگزار شدنش باور نداشتیم.
در روزهایی که مشغول نگارش پیش‌طرح این گردهم‌آیی بودیم، تلاش ما بر آن بود که خشونت جنسیتی را به عنوان موضوعی چندوجهی طرح کنیم؛ موضوعی که تنها به جنبه‌های عینی و ملموس آن در زمینه‌های خانگی و خانوادگی محدود نمی‌شود. ما به بررسی پیوند میان خشونت به عنوان یک مقوله‌ی جنسیتی، با ساختارهای اقتصادی، معرفت‌شناختی، تبعیضات اقلیت‌ساز قومی، مذهبی و جسمانی، نابرابری‌های اجتماعی و حتی مسائل زیست‌محیطی نظر داشتیم، اما به ناگاه، آمار زن‌کشی‌ها در آبان ماه جاری غافلگیرمان کرد و نشان داد که یکی از مسیرهای اصلی بروز خشونت همچنان از خانواده...
خواندن متن کامل👉
2024/12/04 01:54:13
Back to Top
HTML Embed Code: