Telegram Web
تفکیک حساب‌های تجاری و شخصی آغاز شد

🔺رئیس مرکز تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی از آغاز تفکیک حساب‌های تجاری و شخصی خبر داد و گفت: مؤدیان مالیاتی در زمان ارائه اظهارنامه مالیاتی باید شماره شبای حساب مرتبط به فعالیت تجاری خود را اعلام کنند/ ایسنا #اقتصادی

@Arahesab
🔺کارت به کارت هم مشمول مالیات خواهد شد

🔹سازمان امور مالیاتی در خصوص اصنافی که مشتری‌ها را وادار به واریز از طریق کارت می‌کنند، پیشنهاد داده تا اگر کارتی بیش از ۴۵ مورد واریز داشته باشد، به عنوان مورد مشکوک فرار مالیاتی تلقی شود.

@Arahesab
🌐 طبقه بندی دارائي های غير جاری به عنوان نگهداری شده برای فروش و يا نگهداری شده برای توزيع بين مالكان طبق الزامات IFRS 5 چگونه است؟

@Arahesab

🔰 واحد تجاري بايد زماني دارائي هاي غير جاري (يا مجموعه واحد) را به عنوان نگهداري شده براي فروش طبقه بندي نمايد كه مبلغ دفتري آن، عمدتا" از طريق فروش و نه استفاده مستمر بازيافت گردد. و معيار هاي زير تامين گردد:

1⃣ دارائي غير جاري (و يا مجموعه واحد) براي فروش فوري در دسترس باشد.

2⃣ شرايطي كه براي فروش چنين دارائي هایی (مجموعه هاي واحد) مرسوم و معمول است، آماده باشد.

3⃣ فروش آن بسيار محتمل باشد.

4⃣ مديريت متعهد به برنامه ريزي براي فروش دارائي باشد.

5⃣ براي فروش دارائي به قيمتي منطقي نسبت به ارزش منصفانه آن، بازاريابي موثري صورت گرفته باشد.

6⃣ فرآيند فروش مي بايست طي مدت يك سال از تاريخ طبقه بندي تكميل گردد.

7⃣ معاملات فروش مي تواند شامل معاوضه ي دارائي هاي غير جاري با يكديگر باشد به شرطي كه طبق الزامات استاندارد بين المللي حسابداري 16 با عنوان اموال،ماشين آلات و تجهيزات، اين معاملات داراي محتواي تجاري باشد.

8⃣ در صورتي كه واحد تجاري، يك دارائي غيرجاري (يا مجموعه واحد) را صرفا" به قصد واگذاري تحصيل نمايد، مي تواند در تاريخ تحصيل، آن دارائي را به عنوان نگهداري شده براي فروش طبقه بندي كند به شرطي كه الزام يك سال موضوع بند 6 فوق رعايت شود.

@Arahesab
🔺افزایش مبلغ تبصره ماده 100
مشاغل با فروش زیر ۴۸ میلیارد ریال میتواند اظهارنامه توافقی ارائه دهند

@Arahesab

🔹در اطلاعیه سازمان امور مالیاتی در خصوص نحوه اجرای تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم آمده است:
🔹با هدف افزایش دامنه شمول تبصره ماده ۱۰۰، با اخذ موافقت مرجع قانونی ذیربط مقرر شد سقف فروش کالا و خدمت مشمول این تبصره به ۱۰۰ برابر معافیت موضوع ماده ۸۴ قانون مالیات‌های مستقیم یعنی ۴۸ میلیارد ریال افزایش یابد. بدین ترتیب، کلیه اصحاب کسب و کار که در سال ۱۴۰۰ فروش آن‌ها کمتر از این میزان باشد، می‌توانند از تسهیلات تبصره بهره‌مند شوند.

@Arahesab
🔺اگر فروشنده یا پزشک از ارائه کارتخوان خودداری کرد، به کجا اطلاع دهیم؟

@Arahesab

رییس مرکز تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی گفت:
🔹مردم تخلفات مالیاتی برخی اصناف، مراکز درمانی و سایر مراکز را در عدم استفاده از کارتخوان‌ها به سازمان مالیاتی اعلام کنند.
🔹اگر فردی در مراجعه به مرکزی، کارت بانکی ارایه کرد، ولی آن مرکز از استفاده کارت‌خوان امتناع کرد و از او درخواست انتقال با کارت را داشت، می‌تواند این موضوع را به سازمان امور مالیاتی اعلام کند.
🔹مردم می‌توانند در سراسر کشور با شماره ۱۵۲۶، مرکز ارتباط مردمی سازمان امور مالیاتی کشور، شکایات، پیشنهادها و سوالات مالیاتی خود را مطرح کنند و این سازمان به‌سرعت موارد را پیگیری می‌کند./ایرنا

@Arahesab
جدیدترین گروه بندی مشاغل مالیاتی


@Arahesab

صاحبان مشاغل موضوع ماده ۹۷ ق.م.م بر اساس شاخص‌ها و معیار‌های مشخص شده از سوی سازمان به سه گروه تقسیم می‌شوند. مهم‌ترین معیار سازمان مالیاتی برای گروه بندی مشاغل، میزان درآمد مودیان بر اساس حجم و نوع فعالیت آنها است. گروه‌های مالیاتی در نگهداری و ارائه اسناد و مدارک با یکدیگر متفاوت هستند.

به این ترتیب، گروه بندی مشاغل مالیاتی به صورت زیر خواهد بود:

صاحبان مشاغل گروه اول مالیاتی

صاحبان مشاغل گروه دوم مالیاتی

صاحبان مشاغل گروه سوم مالیاتی

صاحبان مشاغل گروه اول مالیاتی

کلیه اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغلی که یکی از سه شرط زیر را داشته باشند، جزء مشاغل گروه اول مالیاتی محسوب می‌شوند:
درآمد ابرازی آنها (اعم از فروش کالا و یا فروش توام کالا و ارائه خدمات) بر اساس اظهارنامه مالیاتی عملکرد دو سال قبل آنها بیش از مبلغ ۱۵۰ میلیارد ریال (۱۵,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان) باشد. (بر اساس جزء ۹ بند الف ماده ۲ آیین نامه اجرایی ماده ۹۵ ق.م.م)

مثال: مبنای گروه بندی سال ۱۴۰۰، مبلغ فروش و سایر درآمدهای مندرج در اظهارنامه عملکرد سال ۹۸ است.

 آخرین درآمد قطعی شده (فروش کالا یا فروش توام کالا و ارائه خدمات آن‌ها) بیش از ۱۵۰ میلیارد ریال باشد؛ معیار سنجش درآمد قطعی شده، برگ قطعی مالیات ابلاغی به مودی یا نماینده قانونی او، تا پایان دی ماه سال قبل است.

مثال: برای عملکرد سال ۱۴۰۰، آخرین درآمد قطعی شده تا پایان دی ماه سال ۹۹، مورد بررسی قرار می‌گیرد.

اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغل زیر فارغ از حجم فعالیتشان جزء اشخاص حقیقی گروه اول هستند:

دارندگان کارت بازرگانی (واردکنندگان و صادرکنندگان)

صاحبان کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی و بهره‌برداران معادن دارای جواز تاسیس و پروانه بهره‌برداری از وزارتخانه ذی‌ربط

صاحبان هتل‌های سه ستاره و بالاتر

صاحبان بیمارستان‌ها، زایشگاه‌ها و کلینیک‌های تخصصی

صاحبان مشاغل صرافی

فروشگاه‌های زنجیره‌ای دارای مجوز فعالیت از وزارتخانه ذی‌ربط

صاحبان موسسات حسابرسی، حسابداری و دفترداری، خدمات مالی و ارائه‌دهندگان خدمات مدیریتی، مشاوره‌ای، انفورماتیک و طراحی سیستم

صاحبان موسسات حمل و نقل موتوری، زمینی، دریایی و هوایی اعم از مسافری و یا باربری

صاحبان مشاغل گروه دوم مالیاتی

بر اساس بند ب ماده ۲ آیین نامه اجرایی ماده ۹۵ ق.م.م، کلیه اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغلی که یکی از دو شرط زیر را داشته باشند:

درآمد ابرازی آنها (اعم از فروش کالا و یا فروش کالا و ارائه خدمات) بر اساس اظهارنامه مالیات بر عملکرد دو سال قبل، بیشتر از ۵۰ میلیارد ریال و کمتر یا برابر با ۱۵۰ میلیارد ریال باشد

 آخرین درآمد قطعی شده (فروش کالا یا فروش کالا و ارائه خدمات) آن‌ها بر اساس برگ قطعی مالیات ابلاغی تا پایان دی ماه سال قبل، بین ۵۰ میلیارد ریال تا ۱۵۰ میلیارد ریال (۵ میلیارد تومان تا ۱۵ میلیارد تومان) باشد

صاحبان مشاغل گروه سوم مالیاتی

این گروه شامل کسب و کارهای کوچک است؛ به عبارت دیگر، اشخاص حقیقی که در دو گروه فوق قرار نمی‌گیرند، در لیست مشاغل گروه سوم مالیاتی قرار خواهند گرفت. به عبارتی مودیانی که جمع فروش و ارائه خدمات آنها در طی سال کمتر از ۵ میلیارد تومان باشد جزو گروه سوم هستند.

مودیانی که در گروه‌های پایین‌تر قرار دارند، مجاز به تسلیم اظهارنامه گروه‌های بالاتر هستند؛ به عنوان مثال مودیان گروه سوم می‌توانند اظهارنامه مالیاتی گروه اول یا دوم را تکمیل و ارسال نمایند؛ اما انجام این کار آنها در گروه‌های بالاتر قرار نخواهد داد.

گروه بندی مشاغل مالیاتی به کمک سایت سازمان مالیاتی

سازمان امور مالیاتی، به منظور کمک به مودیان در انجام درست تکالیف خود، صفحه‌ای جهت تعیین گروه مودیان در سامانه خود در نظر گرفته است. برای تعیین گروه شغلی اظهارنامه مالیاتی خود می‌توانید به آدرس tax.gov.ir/action/do/groupselector مراجعه نمایید؛ سپس با تکمیل دقیق اطلاعات خواسته شده گروه شغلی خود را تعیین کنید.

@Arahesab
🔰 چگونه می توان برای مودیان فوت شده اظهارنامه ثبت نمود؟

@Arahesab

◾️پرونده انفرادی:

🔸در صورتیکه مودی قبل از سال عملکرد (سال قبل) فوت نموده باشد، امکان ارائه اظهارنامه نخواهد داشت و با پیغام خطا از طرف برنامه مواجه می شود.

🔸در صورتیکه مودی طی سال عملکرد (سال قبل) فوت نموده باشد، نماینده وراث می بایست از ابتدای سال تا تاریخ فوت برای مودی متوفی اظهارنامه ارسال نماید; و برای بقیه سال، وراث می بایست ثبت نام الکترونیکی مشارکتی انجام داده و اظهارنامه مشارکتی اختیاری تسلیم نمایند. (بدون حضور مودی فوت شده در لیست شرکا)

🔸در صورتیکه مودی در سال جاری فوت نموده باشد، نماینده وراث طبق سنوات گذشته می بایست از ابتدای سال تا انتهای سال برای مودی متوفی اظهارنامه ارسال نماید.

◾️پرونده مشارکتی:

🔹در صورتیکه یکی از شرکا قبل از سال عملکرد (سال قبل) فوت نموده باشد، مودی متوفی نباید در لیست شرکا وجود داشته باشد و بقیه شرکای حاضر در شراکت، می بایست اظهارنامه مشارکت اختیاری تسلیم نمایند.

🔹در صورتیکه یکی از شرکا طی سال عملکرد (سال قبل) فوت نموده باشد، مودی متوفی می بایست در لیست شرکا با درصد سهم صفر و تاریخ فوت وجود داشته و بقیه شرکای حاضر در شراکت (نوع شراکت اختیاری) همراه با وراث مودی فوت شده (نوع شراکت قهری)، می بایست اظهارنامه مشارکت برای کل سال یک اظهارنامه تسلیم نمایند.

🔹در صورتیکه یکی از شرکا در سال جاری فوت نموده باشد، طبق سنوات گذشته اظهارنامه مشارکت اختیاری تسلیم می شود.

@Arahesab
🔹بخشنامه جدید حداکثر درصد بخشودگی جرائم قابل بخشش تا پایان شهریور

@Arahesab


🔰بخشنامه شماره ۱۰/ ۱۴۰۱/ ۲۰۰ مورخ ۱۰/ ۲/ ۱۴۰۱ سازمان امور مالیاتی در خصوص تفویض اختیار تقسیط بدهی و بخشودگی جرائم قابل بخشش موضوع قانون مالیات های مستقیم و قانون مالیات بر ارزش افزوده در سال ۱۴۰۱ [ به مدیران کل امور مالیاتی ]

ضمن کان لم یکن نمودن بخشنامه شماره ۱/ ۱۴۰۱/ ۲۰۰ مورخ ۷/ ۱/ ۱۴۰۱

◾️۱ . بخشودگی جرائم تا تاریخ ۳۱/ ۶/ ۱۴۰۱ به شرح جدول زیر و با رعایت سایر بندهای این بخشنامه [ به استثنای بند ۲ که شرایط بخشودگی از مهر ماه را اعلام داشته ] می باشد

🔹حداکثر درصد بخشودگی جرائم قابل بخشش [ تا یک ماه از تاریخ ابلاغ برگ مالیات قطعی ]

سال عملکرد / دوره ۱۳۹۸ و بعد ۱۰۰ درصد
سال عملکرد / دوره ۱۳۹۷ ۹۵ درصد
سال عملکرد / دوره ۱۳۹۶ ۸۵ درصد
سال عملکرد / دوره ۱۳۹۵ ۸۰ درصد
سال عملکرد / دوره ۱۳۹۴ و قبل آن ۷۵ درصد

🔹در ازای سپری شدن هر ماه دو واحد درصد از بخشودگی هر یک از سال ها / دوره های مربوط کسر می شود تا حداکثر به ۴۰ درصد برسد. در مورد جریمه تاخیر پرداخت مالیات ابرازی که قبل از تاریخ ابلاغ برگ قطعی محاسبه و مطالبه می شود ملاک تاریخ سررسید پرداخت بدهی ابرازی مربوط می باشد.

@Arahesab
◾️مسئولیت صحت مندرجات اظهارنامه تسلیمی

◾️اطلاعیه
◾️قابل‌توجه مؤدیان محترم مالیاتی

🔺طبق مقررات قانون مالیات‌های مستقیم، مسئولیت تسلیم اظهارنامه مالیاتی و صحت مندرجات آن با مؤدی محترم می‏باشد،

🔺لذا ضمن تأکید بر دقت در تنظیم و ارسال فرم اظهارنامه مالیاتی، چنانچه تکمیل فرم مذکور با مراجعه به دفاتر پیشخوان خدمات دولت، کافی‌نت‌ها و سایر مراجع، انجام می‌گیرد، ضروری است قبل از ارسال فرم اظهارنامه مالیاتی، مؤدیان محترم از صحت اطلاعات وارده، اطمینان کامل کسب نمایند.

🔺بدیهی است در این صورت، ادعای خطا یا اشتباه در تکمیل و ارسال فرم اظهارنامه مالیاتی، در مراجع مالیاتی، مسموع نخواهد بود.

@Arahesab
ماهیت حساب تجاری اعلام شد؛ ۱۰۰ تراکنش به ارزش ۳۵ میلیون تومان در ماه

🔺بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار، چنانچه یک حساب بانکی بیش از ۱۰۰ تراکنش در ماه داشته باشد و ۳۵ میلیون تومان در تراکنش‌ها جابه‌جا شود، تراکنش تجاری تلقی می‌شود و باید مالیات پرداخت کند.
🔺ابتدا پیامکی برای افراد ارسال  می‌شود که تراکنش‌هایی بالایی که دارد حساب تجاری است و حساب تجاری نیازمند اخذ مالیات است و چنانچه فرد مدعی شود که کار تجاری انجام نمی‌دهد و به اشتباه جزو حساب‌های تجاری شناسایی شده می‌تواند مدارک مربوطه را به سازمان مالیاتی ارائه کند و مساله حل می‌شود.

@Arahesab
چند نکته در مورد مرخصی که شاید ندانید!

▪️ طبق ماده ۶۴ #قانون_کار مرخصی بدون احتساب جمعه ۲۶ روز و با احتساب جمعه در سال ۳۰روز است.

▪️ طبق ماده ۶۶ قانون کار  ۹روز از مرخصی قابل ذخیره است.

▪️ چنانچه کارفرما ۹روز را ذخیره نگیرد، می‌بایست مبلغ آن را پرداخت کند.

▪️ پرداخت بیش از ۹روز جزء هزینه‌های قابل قبول مالیاتی نمی‌باشد.

▪️ در محاسبه بازخرید مرخصی کلیه آیتم های قرارداد (دریافتی) حتی انگیزشی لحاظ می‌شوند.

▪️ مرخصی استعلاجی قابل کسر از مرخصی استحقاقی نخواهد بود و دو مبحث جداگانه هست.

▪️ در پایان سال مبنای محاسبه(مخرج کسر) ۳۰روز خواهد بود حتی اگر مبنای شرکتی ۲۶روز باشد.


@Arahesab
◾️◾️اطلاعیه مهم سازمان امور مالیاتی درباره حسابهای تجاری اشخاص حقیقی و حقوقی

@Arahesab

◾️با توجه به قوانین و مقررات موجود، کلیه وجوه واریزی به حساب های بانکی تجاری از کلیه طرق از جمله درگاه های الکترونیکی پرداخت، دستگاه های کارتخوان، کارت به کارت، ساتنا، پایا و ... به عنوان فروش تلقی شده و مبنای محاسبات مالیات قرار می گیرد.

◾️مودیان مالیاتی توجه داشته باشند به گونه ای اقدام نمایند که صرفا مبالغ ناشی از فعالیت های اقتصادی و تجاری به حساب های مذکور واریز شود.

◾️بدیهی است حساب های بانکی غیرتجاری نیز به صورت مستمر پایش شده و چنانچه مبالغی بابت فعالیت های تجاری به آن واریز شود و در اظهارنامه های مالیاتی ابراز نشود درآمد کتمان شده تلقی و مشمول مالیات و جرائم متعلقه خواهد شد.

@Arahesab
📌۲ شرط اصلاح دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۲

@Arahesab

خدایی؛ عضو شورای‌ عالی کار :

🔹اگر تورم از پیش‌بینی‌ها فراتر رود و یا دولت قصد ترمیم حقوق برای کارکنان خودش را طی امسال داشته باشد جلسه شورای‌ عالی کار مجدداً تشکیل و برای اصلاح مزد کارگران اقدام خواهد شد.
🔹رقم سبد معیشت کارگران در سال جاری با توافق سه‌جانبه عدد ۱۳ میلیون و ۹۰ هزار تومان تعیین شد، ولی حداقل دریافتی به ۸ میلیون تومان رسید که کمتر از ۶۰ درصد هزینه‌های کارگران را پوشش می‌دهد‌.
🔹میزان دستمزدی که تصویب شد موردنظر گروه کارگری نبود و به آن اعتراض داشت اما طبق قانون، گروه کارگری نیز نهایتاً به این مصوبه تن داد و بنابراین قانونی است.

@Arahesab
🔰 قابل توجه مودیان مشمول ارسال فهرست معاملات

◾️مهلت قانونی  ارسال فهرست معاملات فصل زمستان سال ۱۴۰۱ ، با توجه به تعطیلی فردا جمعه ۱۵ اردیبهشت ماه، شنبه ۱۶ اردیبهشت  ۱۴۰۲ می باشد.

🔺ضمنا اشخاص مشمول ارسال فهرست معاملات ، کلیه اشخاص حقوقی و نیز اشخاص حقیقی گروه اول شغلی می باشند.

🔺همچنین چنانچه نسبت به ارسال صورتحساب الکترونیکی به سامانه مودیان برای فصل موردنظر اقدام شده باشد، الزامی به ارسال فهرست معاملات ( از طرف فروشنده و هم خریدار ) نخواهد بود.

🆔@Arahesab
🌐 برای ثبت مطالبات مشکوک الوصول در دفاتر دو روش داریم :

@Arahesab

1⃣ روش حذف مستقیم :
این روش زمانی مورداستفاده قرار می گیرد که نسبت به غیرقابل وصول بودن مطالبات در آینده اطمینان کامل داریم و هیچ شک و شبهه ای وجود ندارد . در این روش آن قسمت از مطالبات غیرقابل وصول را با بدهکار کردن حساب هزینه مطالبات سوخت شده و بستانکار کردن حساب های دریافتنی از دفاتر خارج می کنیم .

2⃣ روش ایجاد ذخیره :
این روش زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که نسبت به وصول قسمتی از مطالبات در آینده مشکوک هستیم و احتمال می دهیم که این مطالبات را نتوانیم وصول کنیم ، در این صورت با ایجاد ذخیره از طریق بدهکار کردن حساب هزینه مطالبات مشکوک الوصول و بستانکار کردن حساب ذخیره مطالبات مشکوک الوصول ، ثبت های مربوطه را در دفاتر انجام می دهیم .
در روش ایجاد ذخیره ، در صورتیکه در آینده مشخص شود ،مطالباتی را که قبلا مشکوک الوصول شناسایی کرده ایم و از بابت آن در حساب ها ذخیره موردنیاز را ایجاد نموده ایم ، کاملا سوخت شده و دیگر وصول نخواهند شد ، با بدهکار کردن حساب ذخیره مطالبات مشکوک الوصول و بستانکار کردن حساب های دریافتنی از دفاتر خارج می کنیم .

▪️نکته : حساب ذخیره مطالبات مشکوک الوصول یک حساب دائمی با ماهیت بستانکار می باشد که در پایان هر دوره مالی مانده این حساب در ترازنامه در زیر حسابهای دریافتنی نشان داده شده و از حسابهای دریافتنی کسر می شود .

🌐 روش های شناسایی مطالبات مشکوک الوصول :

1⃣ روش بررسی موردی :
در این روش حسابدار ، تک تک حسابهای دریافتنی را بررسی نموده و آن قسمت از حساب ها که مشکوک الوصول می باشند را در دفاتر ثبت می کند . توجه داشته باشیم که این روش زمانی مفید است که تعداد حساب های دریافتنی محدود باشد .

2⃣ روش تجزیه سنی :
در این روش حسابدار تمامی حساب های دریافتنی را براساس تاریخ سررسید در جدولی مرتب می کند و از حساب هایی که مدت زمان کمتری از تارخ سررسید آن ها گذشته یا هنوز تاریخ سررسیدشان نرسیده با درصد کمتری مطالبات مشکوک الوصول شناسایی می کند ولی از حساب هایی که از تاریخ سررسیدشان مدت زمان بیشتری گذشته ، درصد بیشتری مطالبات مشکوک الوصول شناسایی نموده و در دفاتر ثبت می کند .

3⃣ روش درصدی از فروش های نسیه :
در این روش حسابدار براساس تجربه در هر دوره مالی درصدی از مانده حساب فروش نسیه خالص را به عنوان مشکوک الوصول شناسایی نموده و در دفاتر ثبت می کند .

4⃣ روش درصدی از مانده حساب های دریافتنی :
در این روش حسابدار براساس تجربه در هر دوره مالی درصدی از مانده حساب های دریافتنی را مشکوک الوصول شناسایی نموده و در دفاتر ثبت می کند .


@Arahesab
🌐 اجرای طرح بخشودگی جرایم بیمه‌ای کارفرمایان از خرداد

👤مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی از اجرای طرح بخشودگی جرایم بیمه‌ای کارفرمایان به‌منظور حمایت از کارفرمایان کارگاه‌های فعال تولیدی، صنعتی، معدنی و خدماتی و اصناف در سال مهار تورم و رشد تولید از خرداد ماه خبر داد.

▫️کارفرمایان متقاضی استفاده از بخشودگی جرایم بیمه‌ای می‌توانند اصل بدهی بیمه‌ای خود را به صورت نقدی پرداخت کنند یا اینکه با توافق با شعب این سازمان، روش پرداخت اقساطی را انتخاب کنند./ ایرنا

🆔 @Arahesab
تهاتر کردن درآمد و هزینه

@Arahesab

بر اساس استاندار حسابداری ایران، دارائی ها و بدهی ها به طور مطلق، درآمد ها و هزینه ها به طور نسبی با یکدیگر تهاتر نمی شود، مگر اینکه در هر چهار مورد تهاتر آنها طبق استاندارد حسابداری دیگری الزامی یا مجاز باشد.

🔻 اقلام درآمد و هزینه تنها زمانی باید تهاتر شود که :

1️⃣ یک استاندارد حسابداری تهاتر مزبور را الزامی یا مجاز کرده باشد.

2️⃣ درآمدها و هزینه های غیر عملیاتی که از معاملات و رویدادهای واحد یا مشابه حاصل می شود، با اهمیت نباشد.


🔹نکته : بر اساس استاندار حسابداری ایران،  گزارش خالص دارایی ها یعنی دارایی ها پس از کسر اقلام کاهنده مربوط ( نظیر ذخیره کاهش ارزش موجودی های مواد و کالا، ذخیره مطالبات مشکوک الوصول و استهلاک انباشته دارایی های ثابت مشهود.) تهاتر نیست.

🔹نکته : تهاتر درآمدها و هزینه های حاصل از فروش موجودی کالا ( درآمد فروش و بهای تمام شده کالای فروش رفته ) صحیح نیست.


@Arahesab
🔺️تفکیک حساب‌های شخصی از تجاری تا ۲ روز آینده

مدیر نرم‌افزار بانک مرکزی:
🔹با الگوریتم‌هایی که داریم حساب‌های تجاری و شخصی شناسایی می‌کنیم و آن‌هایی که تراکنش‌های بالایی دارند به عنوان حساب تجاری شناسایی می‌شوند.

🔹بر اساس اعلام بانک مرکزی تا کنون ۲۴ بانک به طرح تفکیک حساب شخصی از تجاری پیوسته‌اند و ۶ بانک دیگر تا پایان خرداد ماه به این طرح متصل می‌شوند.


@Arahesab
فرمول های محاسبه آیتم های حقوق و دستمزد

@Arahesab

محاسبه تاخیر:
حقوق پایه +مزایای شغلی به تبع شغل ÷۲۲۰ ×مدت ساعت/دقیقه ..تاخیر

محاسبه اضافه کاری:
حقوق پایه + مزایای شغلی به تبع شغل÷۲۲۰×۱،۴۰×مدت کارکرد

محاسبه ماموریت:
حقوق پایه +مزایای شغلی به تبع شغل ÷۳۰×مدت روز ماموریت

مزایای پایان خدمت:
حقوق پایه +مزایای شغلی به تبع شغل ÷۳۶۵×مدت کارکرد

محاسبه عیدی:
حقوق پایه +مزایای شغلی به تبع شغل ÷۳۶۵×مدت کارکرد× ۶۰ روز یا حداکثر ۹۰ روز

مرخصی پایان خدمت:
حقوق پایه +مزایای شغلی به تبع شغل ÷۳۰×مدت روز\ساعتی مرخصی


@Arahesab
🔺ورود دادستانی به موضوع زیرمیزی گرفتن پزشکان

🔹معاون دادستان کل کشور در نامه‌ای خطاب به رئیس سازمان امور مالیاتی خواستار رسیدگی جدی و فوری به موضوع دریافت هزینه‌ها به روش‌های غیرقانونی و فرار مالیاتی توسط برخی پزشکان و مراکز تصویربرداری شد.

در این نامه خطاب به رئیس سازمان امور مالیاتی کشور آمده است:
🔹با توجه به شیوع گسترده این اقدامات، مقتضی است در اجرای ماده ۲۹۰ قانون آیین دادرسی کیفری و تکالیف قانونی و نظارتی دادستانی کل در امر صیانت از حقوق عامه، با همکاری کلیه دستگاه‌های مسئول و مراجع نظارتی، تدابیر فوری برای مواجهه و برخورد جدی، بازدارنده و مؤثر با تخلفات مذکور به منظور استیفاء حقوق عمومی و تضمین حقوق شهروندان اتخاذ و نتیجه اقدامات و گزارش کیفیت همکاری دستگاه‌ها را حداکثر تا پایان مهرماه به این مرجع اعلام کنند./ تسنیم

@arahesab
2025/02/04 01:56:25
Back to Top
HTML Embed Code: