Telegram Web
📌ترامپ و کمک به پزشکیان

📖محسن مهدیان: آمدن ترامپ پروژه اصلی رئیس جمهور را جلو می برد. پروژه اصلی رئیس جمهور چیست؟ آقای پزشکیان از روز اول یک اصل راهبردی را تذکر دادند و آنهم وفاق است.
🔻از وفاق تعابیر مختلف می شود اما مهمترین و برترین و قله وفاق همانست که به ولایت شناخته می شود. یعنی محبت و اتصال بین مردم و بین مردم با حکومت. این تعبیر از وفاق همواره مورد تاکید رهبران انقلاب بوده است و این روزها ضرورتش بیشتر احساس می شود. از زبان رئیس جمهور نیز بارها به درستی بیان شده است.
🔻 اما مهمترین مانع وفاق چیست؟ نفاق دشمن. تزویر و دورویی باعث می شود، دشمن پنهان و تقابل با او به کشمکش داخلی تبدیل شود. اما ترامپ، نفاق شکن است و صورت عیان و بدون روتوش از اهریمن زمینی است. این شیطان بی نقاب، همه را علیه او یک خط و یک رنگ و همدل می کند.
اگرچه سگ زرد برادر شغال است و فرقی بین هریس و ترامپ نیست، اما آمدن هریس، ممکن بود این خطای شناختی را برای برخی ایجاد کند که با بی اعتنایی به دست چدنی، به دستکش مخملی دل ببندند. تزویر و ظاهرسازی دموکرات ها ممکن است برخی را دچار توهم سیاسی و بازگشت به عقب کند. حال آنکه اگر ترامپ قاتل حاج قاسم است، بایدن نیز قاتل سیدحسن است و هردو جریان در دشمنی با مردم ایران هیچ تفاوتی ندارند.
🔻خلاصه اینکه آمدن ترامپ کمک به شعار صادقانه آقای پزشکیان است. حتی یک فرصت بین المللی است. ترامپ قمارباز چنان قبیح و مشمئز کننده است که می تواند بانقش آفرینی دیپلماتیک ایران، فرصتی برای ائتلاف منطقه ای وجهانی علیه ظلم آمریکائی ها باشد.
🔻تنها یک نگرانی می ماند؛ آنهم نقش عده ای غربزده است که از سر ترس باز هم شعار ارتجاع دهند. شهید مطهری تعبیری دارد بنام استسباع. می گویند برخی حیوانات وقتی مقابل یک حیوان درنده قرار می گیرند، مستسبع میشوند یعنی اراده و همه چیز خود را از دست می دهند و از ترس بلعیده شدن، بدتر به سمت حیوان وحشی حرکت می کنند. روشن است که چقدر این بیماری ضدوفاق است.
مردم ما از ترامپ خاطرات بسیار تلخی دارند. همه نیز آماده یک انتقام قهری اند. از این بغض مقدس باید وفاق ساخت و انرژی آزادشده آنرا خرج قوی تر ساختن ایران عزیزمان کرد.
همشهری
#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌رهبر انقلاب: مفاخر تاریخی مثل جومونگ خیالی هم نیستند

آیت الله خامنه‌ای رهبر انقلاب:

🔸در مورد ساخت فیلم هم، دوستان دفتر ما اینجا حضور دارند، بگویند به مسئولین صداوسیما؛ هم در مورد جناب حمزه،‌ هم در مورد جناب جعفر. اینها دنبال موضوع می‌گردند؛ به قول خودشان دنبال سوژه می‌گردند، کدام موضوع بهتر از اینها؟

🔸اینها مفاخر تاریخی‌اند، واقعیّت هم دارند، وجود هم دارند، مثل جومونگ خیالی هم نیستند امّا مثل جومونگ جنگ کردند، مبارزۀ سیاسی کردند، مبارزۀ نظامی کردند. حضور داشتند، بعد هم شهید شدند.

#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌 مسلمانان آمریکا به ترامپ رأی دادند اما یهودیان نه!

📖احمد زیدآبادی نوشت: دونالد ترامپ در انتخابات اخیر توانست نظر جمع قابل‌توجهی از عرب‌ها، مسلمانان، اسپانیایی‌تبارها، سیاهان و زنان آمریکا را در جهت حمایت از خود جلب کند، اما برای جلب نظر یهودیان موفقیتی به دست نیاورد. از همین رو، او در نطق پیروزی خود از  حمایت آن جماعات تشکر کرد و از یهودیان نامی نبرد.

🔴79 درصد یهودیان آمریکا به کاملا هریس رأی دادند. با این حال، بیش از 60 درصد یهودیان ساکن اسرائیل ترامپ را بر هریس ترجیح می‌دادند. به یهودیان ساکن اسرائیل آلیا و به یهودیان خارج از آن، دیاسپورا می‌گویند. یهودیان دیاسپورا و به طور خاص یهودیان آمریکا به لحاظ سیاسی لیبرال و به لحاظ مذهبی عمدتاً "اصلاح‌گرا" هستند حال آنکه طبق قوانین حاکم بر اسرائیل، از نقطه‌نظر مشروعیت مذهبی فقط خاخام‌های سنتی یا ارتدوکس به رسمیت شناخته می‌شوند. از نگاه خاخام‌های سنتی، یهودیت اصلاح‌گرا خارج از دین یهود و ارتداد تلقی می‌شود.

🔴همین مسائل شکافی بین یهودیان آلیا و دیاسپورا پدید آورده است که هرگاه وضع آرام باشد به بحران تبدیل می‌شود و هر گاه "امنیت اسرائیل" در معرض خطر قرار می‌گیرد، بحران می‌خوابد!
#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌محمد علی ایازی مدرس حوزه علمیه قم

مراجع تقلید قم همگی از آنچه تحت عنوان گشت ارشاد در جریان بوده ناراضی بودند و سال‌ها پیش مراجع تقلید نجف هم نسبت به موضوع حجاب اجباری اعتراض کرده بودند.

ده سال پیش یکی از شخصیت‌ها به ملاقات مراجع نجف رفته بودند. آن‌ها گفته بودند این کاری که شما می‌کنید (حجاب اجباری) غلط است. در عراق این کار را نکردند و وضعیت حجاب به مراتب بهتر از ایران است.
📖رویداد24
#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌رهبری در دیدار امروز اعضای مجلس خبرگان:
📖مسئولیت رهبری حفظ جهت‌ گیری کشور به سمت اهداف انقلاب است بنابراین مجلس خبرگان برای تعیین رهبری جدید باید توجه ویژه‌ای به این موضوع داشته باشد.
#عصراندیشه
@Asreandisheh
🔴 انسانگرایی دین

📖علامه حکیمی: اسلام کاستن حق هیچ انسانی را روا نمی‌دارد، و تحقیر شخص یا طائفه‌ای را جایز نمی‌شمارد. مردمان در نظر اسلام یا "برادران دینیند" یا "برابران نوعی"... پس اسلام برای زندگی با مردم و رفتار با آنان و دفاع از مردم و حقوق مردم دو ملاک در اختیار ما قرار می‌دهد:
یکی ملاک مسلمان بودن است و دیگری ملاک انسانیت نوعی؛ و امتیازهای معنوی اشخاص را، تا چه رسد به امتیازهای موهومی که اسلام آنها را پایمال کرده است، برای جهان دیگر باقی می‌گذارد و برای آنها تاثیری در بهره‌مند شدن از مواهب این زندگی قائل نمی‌شود...

📖الحیات/جلد۴،ص۱۲۹
#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌تحلیل روزنامه‌نگاران از پیروزی ترامپ

سارا معصومی روزنامه‌نگار حوزه بین‌الملل:
دونالد ترامپ دیگر برای ایران هندوانه سربسته نیست. «ما چهار سال با او زندگی کردیم.»  رسیدن به این جمع بندی‌ها در ساختار تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر، امیدوار کننده است اما باید دید که نظرات کارشناسی تا چه اندازه فرصت اجرا پپدا می‌کنند. در صورت پیروزی ترامپ، بسیاری از تحولات بر روی دور تند قرار بگیرد و تعلل و تاخیر در تصمیم‌گیری و اجرا می‌تواند هزینه‌های جبران را بالا ببرد. شاید از این به بعد به شجاعت بیشتری برای پذیرش مسئولیت تصمیم ها نیاز باشد.

احمد زیدآبادی تحلیل‌گر سیاسی: تحمل یک آدم خودشیفته و نادرست‌گو و غیرقابل پیش‌بینی برای چهارسال آینده در کاخ سفید عذاب الیم است... مشکل اول این است که نمی‌دانیم او دقیقاً می‌‌خواهد در برابر بحران‌های جهانی بخصوص بحران خاورمیانه چگونه عمل کند؟ مشکل دوم این است که اگر در منطقۀ ما خراب‌کاری کرد، چگونه باید در برابر او موضع بگیریم؟ به هر حال توان ما محدود و قدرت دستگاه تحت کنترل او غول‌آساست! مشکل سوم این است که من واقعاً تحمل بازگشت دیوید لیبرمن به عنوان عضوی از هیئت حاکمۀ آمریکا به خاورمیانه را ندارم! حسم نسبت به پیروزی او شبیه اعلام پیروزی محمود احمدی‌نژاد در سال ۸۸ است!

علی اصغر شفیعیان، سردبیر انصاف‌نیوز: این بار از تجربه‌ی گذشته‌ی مواجهه با ترامپ درس بگیریم: ۱. وحدت را فدای رقابت نکنیم. ۲. تحریم و تهدید را دست کم نگیریم. ۳. از مذاکره لولو نسازیم. ۴. به دولت خودمان اعتماد کنیم.

سعيد آجورلو سردبیر صبح‌نو: فاصله ۹۷ تا ۱۴۰۰ دولت روحانی، بزرگ ترین آموزگار برای سیاست داخلی ایران در مواجهه با دولت جدید ترامپ است.

حمیدرضا شکوهی، روزنامه‌نگار حوزه نفت: شک نکنید که روزهای سخت نفت ایران رسیده! ترامپ بارها گفته موفق شد جلوی صادرات نفت ایران را بگیرد اما بایدن نتوانست. حالا نه‌تنها نباید منتظر لغو تحریم باشیم، بلکه باید به این فکر کنیم که باز هم ترامپ می‌تواند صادرات نفت ایران را مثل دوره قبل محدود کند؟

#عصراندیشه
@Asreandisheh
باید اساس حوزه، تدریس و کتاب‌های آن را حفظ کرد.

📖آیت‌الله جوادی آملی در بیست و ششمین اجلاسیه نشست دوره‌ای اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم

🔹ما حافظان سنن مراجع قبلی هستیم؛ حوزه‌های قبلی روشی داشت، کتابی داشت، روش تدریسی داشت، مباحثه‌ای داشت که توانست نیازهای پیروان تشیع را برآورده کند. ما حوزویان باید این روش ها را حفظ بکنیم؛ اگر روش بهتر پیدا کردیم، حتما عوض کنیم؛ اگر بهتر بودنش برای ما مشکوک است، این روش ها را همچنان ادامه بدهیم؛ الآن حتما باید بعد از مراجع عظام فعلی، مراجع دیگر داشته باشیم؛ که قطعا داریم؛ ولی این روش‌ها باید باقی باشد؛ و عده ای باید باشند که حوزه‌ها را حفظ کنند؛ و کاری به بیرون حوزه نداشته باشند.

🔹عده ای باید باشند که اساس حوزه، تدریس و کتاب حوزه را حفظ کنند. زمانه ای بود که در اصول، نهایه مرحوم علامه را می‌خواندند؛ سالیانی گذشت و معالم جایگزین آن شد؛ عده‌ای فصول نوشتند؛ تا شاید جایگاه اصول را بگیرد؛ و نگرفت. کتاب صاحب فصول، کتاب درسی نشد؛ چرا که حوزه کارشناس خوب و قوی دارد. پس وظیفه اولیه ما حوزویان حفظ اصول است.

#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌احمد واعظی در مصاحبه با #عصراندیشه:
وقتی به لیبرالیسم به‌عنوان یک مکتب سیاسی - اجتماعی و به تاریخچه تکوین آن در فضای غرب می‌نگریم، باید اذعان کنیم مردم‌سالاری یا دموکراسی ابداً یک بحث محوری و کانون توجه جدی در فلسفه سیاسی لیبرالیسم نیست.
در فلسفه سیاسی لیبرالیسم آن‌چه که نقش کانونی و محوری دارد، ارزش‌های لیبرالی است. این ارزش‌های لیبرالی در اموری مثل مالکیت خصوصی و احترام به آن، حقوق و آزادی‌های فردی، تساهل و تسامح و سکولاریسم به معنای عدم مداخله دین در حوزه عمومی است. پذیرش خودآیینی و خودمختاری بشر چیزی است که کانون توجه جدی لیبرال‌ها در طول تاریخ بوده و اندیشه لیبرالی را از جان لاک به بعد و به‌مرور قوام بخشیده است.

📖منبع: قسمت یکم _ #عصراندیشه۳۲ صفحه۳۷
#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌در دوران «تراث سوزی مدرن» قرار داریم. مکاسب و رسایل باید با اطلاعات معاصر، ادبیات معاصر و مدیریت معاصر گفته شود.

📖ابوالقاسم علیدوست در بیست و ششمین اجلاسیه نشست دوره ای اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم:

🔹اساتید بزرگوار! ما در دوران «تراث سوزی مدرن» قرار داریم. زمانی صلاح الدین ایوبی به لبنان می رود؛ مطابق آنچه مرحوم چمران در کتاب لبنان می نویسد، کتابخانه های شیعه و تراث شیعه را می سوزاند؛ به نحوی که می گویند به مدت یک هفته آب حمام های لبنان در اثر سوزاندن این کتاب ها گرم بوده است؛ تا به گمان خود صلاح الدین ایوبی، مجاهدان اسلام از آن آب گرم، استفاده کنند. البته ممکن است قدری هم مبالغه در این کلام صورت گرفته باشد؛ ولی این مطلب در رابطه با او گفته شده است. ما هجوم ترکان را به کتابخانه بزرگ سامانیان داریم؛ هجوم سلطان محمود غزنوی به کتابخانه ری را داریم؛ هجوم اسکندر مقدونی و هجوم مغول ها را به کتابخانه ها داریم؛ اما اساتید بزرگ و ای عصاره حوزه، امروز ما با «تراث سوزی» مواجه هستیم.

🔹برخی از افراد، چنین تعبیر می کنند که روایات معتبر ما در کنار روایات نامعتبر، مانند انگشتری است در تلّی از زباله و این فقه و فقاهت، شمعی است که در حال خاموش شدن است. شما در این فضا قرار دارید. ای اساتید مکاسب! اگر رسیدید به امحاء کتب ضلال (بفرمایید «امواج ضلال») چرا که امروز با امواج ضلال مواجه هستیم. اگرچه درس های آزاد به دلایلی اولویت دارند؛ اما اگر بخواهیم درس های آزاد و غیر آن، تقویت بشود، باید توجه کنیم که در چه موقعیتی هستیم و باید چه کاری در این زمینه انجام دهیم.

🔹به بیان چند نکته می پردازم؛ نکته اول، آن است که باید به شاگردان آموخت که اصول فقه، اصول فهم و اصول اندیشیدن است و در اجتهاد بالمعنی الاعم (نه اجتهاد بالمعنی الاخص) به کار می آید. اگر می خواهید تا طلبه ها، به خصوص در درس آزاد تقویت بشوند، باید باور کنند دانشی که می آموزند، به کارشان می آید.

🔹نکته دوم تأکید به هنجارهای شناخته شده فقه و به تعبیر امام راحل، «فقه جواهری» است. فقه جواهری باید باور همه طلبه ها باشد. تأکید می کنم اگر می خواهید دروس تقویت بشوند، علاوه بر شرایط سخت افزارانه، باید نگاه نرم افزارانه هم لحاظ بشود.

🔹امروز با پدیده ای به نام «فقه معاصر» مواجهیم؛ این فقه، ادبیات خودش را دارد؛ من می دانم که ممکن است موجب نقد و یا سوء استفاده بشود؛ اما به هر حال عرض می کنم. موضوع «فقه معاصر» و «فقاهت معاصر» در این باره از اهمیت زیادی برخوردار است. نسخه ای که می خواهم عرض بکنم، نه وابسته به مدیریت محترم حوزه، نه شورای عالی، و نه جامعه مدرسین، حتی نه به مراجع بزرگوار، نه وابسته به رهبری معظم انقلاب است؛ بلکه به شما اساتید مربوط است و این بار بر دوش شما اساتید است. باید بحث ها را زنده کرد. یعنی اگر مکاسب گفته می شود، باید مکاسب معاصر گفته بشود. اگر اصول گفته می شود، اگر فقه گفته می شود، رعایت معاصریت آن هم بشود. اما فقه معاصر، یک گفتمان و رویکرد معاصر می خواهد. با هر رویکردی و با هر گفتمانی نمی شود دم از فقه معاصر و مسائل معاصر بزنیم؛ بلکه برای این کار لازم است اطلاعات و ادبیات و مدیریت معاصر داشته باشیم.

🔹پیشنهاد مشخص من، امتداد موضوع این نشست است در نشست های کوچکتر و محدودتر. باید توجه داشت فقه معاصر، نیاز به چهار معاصرت دارد؛ گفتمان و رویکرد معاصر، اطلاعات معاصر، ادبیات معاصر و مدیریت معاصر. گفتمان و رویکرد مورد اهمیت در این جا این است که استاد، مسائل معاصر را دقیقا درک کند. با مشاهده برخی نوشتارها می بینیم که بیان استاد مربوطه در کف خیابان یا در نشست های علمی غیر حوزوی مطرح نیست و آنچه در چنین محافلی مطرح است، سؤالات دادگاه ها و سؤالات دولت و سؤالات نظام است که مورد توجه این اساتید قرار نگرفته است؛ یعنی این گفتمان را نداشتند که وارد اینگونه بحث ها بشوند. در زمینه اطلاعات معاصر باید توجه کنیم که به اطلاعات جدید و سؤالات جدید و مسائل دیگر هم توجه بشود متاسفانه در این باره شاهد این مطلب هستیم منابع این مطالعات و مقالات بعضا برای ۸۰ سال قبل است.  در این زمینه ادبیات معاصر هم از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ گاه الفاظی که به کار می رود، با آنچه که رایج است، متفاوت است و توجه به مدیریت معاصر هم در این رابطه حائز اهمیت است و باید به آن توجه بشود.
#عصراندیشه
@Asreandisheh
عصر انديشه
📌احمد واعظی در مصاحبه با #عصراندیشه: وقتی به لیبرالیسم به‌عنوان یک مکتب سیاسی - اجتماعی و به تاریخچه تکوین آن در فضای غرب می‌نگریم، باید اذعان کنیم مردم‌سالاری یا دموکراسی ابداً یک بحث محوری و کانون توجه جدی در فلسفه سیاسی لیبرالیسم نیست. در فلسفه سیاسی…
📌احمد واعظی در مصاحبه با #عصراندیشه: دموکراسی محض و ناب به معنای این است که هر آن‌چه اکثریت گفت و خواست همان شود. این چیزی نبود که لیبرال‌ها از آن استقبال کنند، بلکه از آن می‌هراسیدند. لیبرال‌های اولیه از این نوع نگاه به دموکراسی به‌عنوان ستم و استبداد اکثریت یاد می‌کردند و بسیار واهمه داشتند از این‌که این نگاه به دموکراسی باعث شود دستاوردهای لیبرال‌ها در غرب نسبت‌به مالکیت خصوصی و حقوق و آزادی‌های فردی مخدوش شود.
📖منبع: قسمت دوم _ #عصراندیشه۳۲ صفحه۳۷
#عصراندیشه
@Asreandisheh
عصر انديشه
📌احمد واعظی در مصاحبه با #عصراندیشه: دموکراسی محض و ناب به معنای این است که هر آن‌چه اکثریت گفت و خواست همان شود. این چیزی نبود که لیبرال‌ها از آن استقبال کنند، بلکه از آن می‌هراسیدند. لیبرال‌های اولیه از این نوع نگاه به دموکراسی به‌عنوان ستم و استبداد اکثریت…
📌احمد واعظی در مصاحبه با #عصراندیشه: فلسفه سیاسی اسلامی با فلسفه سیاسی لیبرالی در دموکراسی متفاوت نیست، بلکه تفاوتشان در لیبرالیسم است؛ یعنی تقابلی که ما با فلسفه لیبرالی داریم، به ساحت دموکراسی برنمی‌گردد که بگویید آن‌ها این‌چنین دموکراسی را قبول دارند و ما آن‌چنان دموکراسی را. هردوی ما دموکراسیِ روشی را قبول داریم؛ پس نقطه اشتراک ما با لیبرال‌های معاصر دموکراسیِ روشی است به‌عنوان شیوه‌ای برای انتخاب مسئولان، جابه‌جایی قدرت و دست‌به‌دست شدن مناصب بین فعالان سیاسی. اما نقطه افتراق ما در مسئله ارزش‌های لیبرالی است که گاهی این ارزش‌ها با اصول و ارزش‌های اسلامی ناسازگار است. ما هم حقوق بشر و آزادی را قبول داریم؛ اما دست‌کم قرائت لیبرالی از این ارزش‌ها با قرائت اسلامی متفاوت است و نه اصل دموکراسی.
📖منبع: قسمت سوم _ #عصراندیشه۳۲ صفحه۳۷
#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌 آینده سیاست خارجی ایران

📖گزیده‌ای از مناظره پویا ناظران و مجید شاکری

🔻پویا ناظران:‌
قلعه توسعه و قدرت ما چهار دیوار دارد، نظامی، اقتصادی، سیاست داخلی و خارجی. ساختن فقط یک دیوار کافی نیست. برای ساخت دیوارهای این قلعه باید به سوالات سختی درباره سیاست خارجی و داخلی پاسخ بدهیم. این مسائل ذی‌نفعانی داخل کشور دارد که تصمیم را برای حکومت سخت می‌کند. مذاکره سال ۹۳ و ۹۴ استثنا بود، برای حل مشکل تحریم باید مانند آن موقع، به‌صورت مستقیم مذاکره کنیم، نه مذاکرات غیرمستقیمی که قبل و بعد از آن وجود داشت.

🔻مجید شاکری:
ما می‌توانیم سهم امارات از تجارت خودمان با چین را کم کنیم، اما عمدا تا کنون این کار را نکرده‌ایم. اگر بتوانیم حدی از توسعه سرمایه‌گذاری و تجارت را با کمک چین انجام دهیم، گزینه کلنگی کردن ایران توسط آمریکا از روی میز کنار می‌رود. در این شرایط می‌توانیم سر برخی انتفاع‌ها با آمریکا مذاکره کنیم. در شرایط فعلی، طرف آمریکایی اکنون سر میز مذاکره نیست که ما بخواهیم با وی مذاکره کنیم.

#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌احمد واعظی در مصاحبه با #عصراندیشه: در فضای تفکر اسلامی ما هم چنین هستیم؛ یعنی در فلسفه سیاسی اسلامی نیز دموکراسی به معنای تبعیت بی ‌چون ‌و چرا از رأی اکثریت یا آن دموکراسی ناب و خالص است. ما هم مثل لیبرال‌ها، دموکراسی ناب و خالص را قبول نداریم که بگوییم اکثریت هرچه گفت کاملاً مطاع است و هیچ حد و مرزی نداشته باشد؛ به همین دلیل در جمهوری اسلامی و قانون اساسی ما چیزی که پذیرفته می‌شود مردم‌سالاری دینی است؛ یعنی درست مثل لیبرال‌ها که دموکراسی روشی را پذیرفتند که مردم مشارکت داشته، انتخاب‌گر باشند، رأی بدهند و بعضی از ارکان قدرت سیاسی و نهاد‌های حاکمیتی با انتخاب و خواست مردم تعیین شود، نمایندگان مردم نیز اختیاراتی داشته باشند و بتوانند قانون وضع کرده و تصمیم بگیرند و اجرا کنند؛ اما این کار‌ها را باید در چارچوب اصول و ارزش‌های اسلامی انجام دهند. همان‌طور که آن‌ها لیبرال‌دموکراسی را رقم زدند، ما هم مردم‌سالاری دینی را رقم زدیم.
📖منبع: قسمت چهارم _ #عصراندیشه۳۲ صفحه۳۷
#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌علی لاریجانی:
سهم ‎کسری بودجه شبیه سال‌های پایانی جنگ است. چنین کسری بودجه‌ای سابقه نداشته است

#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌جای رشته فقه مقاومت در حوزه‌های علمیه خالی است.

📖علی اکبر صادقی رشاد رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:

🔹مقاومت یک عمل و تکلیف شرعی است که برای مقابله با کفر و ظلم و دفاع از عدالت و تحقق معنویت و ارتقای معرفت و برای صیانت از حریت انسان و صیانت از حقوق انسانها وارد میدان می‌شویم و شهید می دهیم و این ها همه احکامی دارد.

🔹داشتن روابط مسالمت‌آمیز به نفسه خوب است، اما صلح میان شکارچی و شکار به ضرر شکار تمام می شود، چرا که او می خواهد از فرصت استفاده کند و شکار را بدرد، چگونه می توانند در مسالمت زیست کنند. مقاومت در مقابل معایشت ظالمانه است، وقتی غارتگر می‌گوید سکوت کنید و من زمین را اشتغال و خانه ها را ویران می کنم و جوانان را از میان می برم و نباید سخن بگویید وگرنه از نظر ما تروریست هستید، چگونه می‌توان با چنین جبهه‌ای، روابط مسالمت‌آمیز داشت.

🔹فقه مقاومت عبارت از یک فقه جامع که گرانیگاه آن ایستادگی و مردانگی و حریت و تسلیم ناپذیری و آزادی خواهی در همه عرصه هاست، تصور نشود فقه مقاومت در عرصه بدن در معرض باشد، بلکه روح افراد و تمامیت جسمی و نفس نیز جزئی از آن است. مقاومت در دفاع از عِرض و آبروی انسان‌ها و دفاع از فرهنگ و تمدن و حریت و حقوق و عقیده انسان ها و افکار و مدنیت و اقتصاد و منابع است؛ ما به عنوان حوزه موظف هستیم به تاسیس این رشته بپردازیم و در این باره از اعضای شورای عالی حوزه‌های علمیه ایران تقاضا و اعضای شورای حوزه تهران و مدیریت محترم تقاضا داریم این رشته را در موسسه آموزش عالی امام رضا(ع) اجرا کنیم.

🔹در حوزه مقاومت، ابهاهات و مسائل زیادی وجود دارد برای نمونه عملیات شهادت طلبانه چه حکمی دارد و آیا جایز است و تقاوت آن عملیات انتحاری چیست و تروریسم کیست و تفاوت مقاومت با حوزه جهاد کدام است و دیگر پرسشهای فقهی و فکری که مبنای رفتار فکری و سلوک فقهی ماست.

#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌 مجله فرهنگ امروز منتشر شد.
#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌یاداشت مهم فرانسیس فوکویاما درباره پیروزی ترامپ: آنچه ترامپ آزاد کرد به چه معناست برای آمریکا

#چکیده_مقاله
بخش اول:
📖‏پیروزی کاملاً غیرمنتظره دونالد ترامپ و حزب جمهوری‌خواه در شب سه‌شنبه منجر به تغییرات مهم در زمینه‌های سیاسی مهم مانند مهاجرت و اوکراین می‌شود. اما اهمیت این انتخابات فراتر از این مسائل خاص است و نمایانگر رد قاطعانه رأی‌دهندگان آمریکایی از لیبرالیسم و درک خاصی است که از "جامعه آزاد" از دهه 1980 به بعد شکل گرفته است.
📖‏زمانی که ترامپ برای اولین بار در سال 2016 انتخاب شد، آسان بود که معتقد شویم این رخداد یک انحراف است. او در مقابل یک رقیب ضعیف مبارزه می‌کرد که او را جدی نمی‌گرفت و در هر صورت، ترامپ رأی محبوب را کسب نکرد. زمانی که بایدن چهار سال بعد کاخ سفید را به دست آورد، به نظر می‌رسید که پس از یک دوره ریاست‌جمهوری فاجعه‌بار، امور به حالت عادی بازگشته است.
📖اما ماهیت زیربنایی این مرحله جدید از تاریخ آمریکا چیست؟

‏لیبرالیسم کلاسیک، یک آموزه مبتنی بر احترام به کرامت برابر افراد از طریق حکومت قانون است که حقوق آنها را محافظت می‌کند و از طریق کنترل‌های قانونی بر توانایی دولت برای دخالت در این حقوق. اما طی نیم قرن گذشته، این تکانه اولیه دچار دو تحریف بزرگ شده است. اولین مورد ظهور "نئولیبرالیسم" بود، یک آموزه اقتصادی که بازارها را قداست‌بخشید و توانایی دولت‌ها را در حمایت از کسانی که از تغییرات اقتصادی ضربه خورده‌اند، کاهش داد.
#عصراندیشه
@Asreandisheh
عصر انديشه
📌یاداشت مهم فرانسیس فوکویاما درباره پیروزی ترامپ: آنچه ترامپ آزاد کرد به چه معناست برای آمریکا #چکیده_مقاله بخش اول: 📖‏پیروزی کاملاً غیرمنتظره دونالد ترامپ و حزب جمهوری‌خواه در شب سه‌شنبه منجر به تغییرات مهم در زمینه‌های سیاسی مهم مانند مهاجرت و اوکراین…
📌یاداشت مهم فرانسیس فوکویاما درباره پیروزی ترامپ: آنچه ترامپ آزاد کرد به چه معناست برای آمریکا

#چکیده_مقاله
بخش دوم و پابانی:
📖‏تحریف دوم، ظهور سیاست‌های هویتی یا آنچه می‌توان آن را "لیبرالیسم بیدار" نامید بود، که در آن دغدغه‌های پیشرو در مورد طبقه کارگر جای خود را به محافظت هدفمند از مجموعه محدودتری از گروه‌های به حاشیه رانده شده داد: اقلیت‌های نژادی، مهاجران، اقلیت‌های جنسی و غیره. قدرت دولت بیشتر و بیشتر برای پیشبرد نتایج اجتماعی خاص برای این گروه‌ها به کار گرفته می‌شد.
📖‏ظهور این درک تحریف شده از لیبرالیسم منجر به تغییر چشمگیر مبنای اجتماعی قدرت سیاسی شد. طبقه کارگر احساس کرد که احزاب سیاسی چپ گرا دیگر به منافع آنها دفاع نمی‌کنند و شروع به رأی دادن به احزاب راست کردند. بنابراین، حزب دموکرات توانایی خود را برای حفاظت از پایگاه طبقه کارگر خود از دست داد و به حزبی مسلط بر متخصصان شهری تبدیل شد.
📖‏تمامی این گروه‌ها از یک سیستم تجارت آزاد که معیشت آنها را از بین می‌برد در حالی که یک طبقه فوق‌العاده ثروتمند را ایجاد می‌کرد، ناراضی بودند و همچنین از احزاب پیشرو که به نظر می‌رسید بیشتر به فکر بیگانگان و محیط زیست هستند تا وضعیت خود آنها، ناراضی بودند.
📖دونالد ترامپ نه تنها می‌خواهد نئولیبرالیسم و لیبرالیسم بیدار را حذف کند، بلکه تهدیدی اساسی برای لیبرالیسم کلاسیک نیز هست. این تهدید در هر زمینه سیاستی قابل مشاهده است؛ ریاست‌جمهوری جدید ترامپ هیچ شباهتی به دوره اول نخواهد داشت. سؤال اصلی در این مرحله نه خباثت نیت او، بلکه توانایی او در اجرای آنچه که تهدید می‌کند است. بسیاری از رأی‌دهندگان صرفاً به رتوریک او جدی نمی‌گیرند، در حالی که جمهوری‌خواهان اصلی استدلال می‌کنند که کنترل‌های تعادل در سیستم آمریکایی از بدترین اقدامات او جلوگیری خواهد کرد. این اشتباه است: ما باید به نیات اعلام شده او بسیار جدی بنگریم.
#عصراندیشه
@Asreandisheh
📌داستان فاو

📖آرش رئیسی‌نژاد: سرانجام اسکله بزرگ بندر فاو در جنوبی‌ترین نقطه استان بصره در عراق بدست شرکت کره‌ای دوو تحویل و نصب شد. بدین ترتیب، بزرگترین موج‌شکن جهان بر پایه گینس به طول تقریبا ۱۶ km در کوچک‌ترین ساحل خلیج فارس یعنی ساحل عراق به درازای ۸۲ km راه‌اندازی شد.

🔹‏اینجا بندر فاو⁩، در جنوبی‌ترین نقطه عراق در ساحل کوتاه ۸۲ km این کشور است. طراح این پروژه بیش از ۶ میلیارد دلاری شرکت ایتالیایی Impregilo⁩ با نام جدید Webuild⁩ در میلان است. پیمانکار این پروژه نیز که از ۲۰۱۰ کلید خورده‌ شرکت کره‌ای ‌دوو⁩ است. اما این همه داستان نیست!

🔹عراق از سرمایه‌گذاری کلان برای توسعه جنوب که بیش از ۹۰٪ در تولید ناخالص داخلی این کشور سهم دارد استقبال کرده چرا که می‌خواهد ‌فاو⁩ را به قطبی اقتصادی-ترانزیتی در خاورمیانه تبدیل کند. با تکمیل این پروژه، بندر جدید فاو بزرگترین بندر خاورمیانه حتی بزرگتر از بندر جبل‌علی⁩ دبی خواهدشد.

بندر فاو با راه‌آهن جنوبی-شمالی 

🔹‏ ۱۲۰۰ km با قطارهای سریع‌السیر با سرعت ۳۰۰ km/hr برای ترانزیت کالا و مسافر به فیش‌خابور، در استان دهوک در اقلیم کردستان، و سپس به شبکه ریلی ترکیه وصل و از آنجا به اروپا می‌رسد. شرکت ایتالیایی ‌ PEG⁩ این مسیر را طراحی و شرکت فرانسوی ‌ Alstom⁩ مجری است.

🔹عراق سودای راه‌اندازی ‌ کانال خشک⁩ نیز دارد. گذشته از راه‌آهن جنوبی-شمالی، شبکه‌ای پیچیده از بزرگراه و خطوط لوله نفت و گاز شکل‌دهنده این پروژه است که بندر فاو را به ‌ بندر مرسین⁩ ترکیه متصل می‌کند. این پروژه دستکم ١٠ استان عراق را دربرخواهد داشت و خلیج‌فارس را به مدیترانه متصل می‌کند.

🔹بازسازی بندر فاو، راه‌آهن عراق-ترکیه و کانال خشک بخشی از از اَبَرپروژه ۱۷ میلیارد دلاری ‌ راه توسعه⁩ است؛ پروژه‌ای که سالانه ۴ میلیارد دلار و بیش از ۱۰۰ هزار شغل تولید خواهد کرد. عراق این پروژه را رکن اساسی اقتصاد آینده خود برای تبدیل به مرکز ترانزیت کالا میان آسیا و اروپا می‌بیند.

🔹راه توسعه⁩ که با توافق اولیه میان امارات و ترکیه برای دور زدن ایران در حال تکمیل است، می‌تواند عراق را شریک زمینی-دریایی چین در BRI⁩ کند. عراقی که در سال اخیر ماهیانه دستکم ۹.۸ میلیارد دلار درآمد داشته، هم اکنون در جستجوی راهی برای کاهش نیاز به کانال سوئز و البته تنگه هرمز است.

🔹در تهران اما ۱۳ سال است که دولتمردان از همکاری با بغداد برای راه‌اندازی مسیر ‌ شلمچه بصره⁩ گفته‌اند ولی تاکنون عملی نشده؛ مسیری ۳۲ km (کوتاهتر از تهران-کرج) که تنها به ۲۵۰ $ میلیون نیاز دارد. غافل از آنکه عراق تمایلی بدین کار ندارد. چرا؟ چون این مسیر از ارزش استراتژیک فاو می‌کاهد.

🔹چرا عراق بندری را که این همه در آن سرمایه‌گذاری کرده خود بی‌ارزش سازد؟ عراق حتی از پذیرش کامیون‌های ایرانی در خاک خود طفره رفته، بار تحویلی در مرز تخلیه شده و با کامیون‌های عراقی حمل می‌شوند. جای شگفتی نیست که عراق زیر بار اتصال راه‌آهن خود به شبکه ریلی ایران نرود.

🔹درعوضِ شلمچه بصره⁩، ایران می‌توانست راه آهن کرمانشاه بغداد⁩ را از مسیر قصرشیرین خانقین راه اندازد چرا که دسترسی به پایتخت در کشوری ازهم‌گسیخته امریست خردمندانه. همچنین، ایران می‌توانست با توسعه خط ‌ سنندج سلیمانیه⁩ از مرز باشماق، دسترسی زمینی ایمن به بازار كردستان عراق داشته‌باشد.

🔹پیش از این نیز بارها گوشزد کردم که منطقه در آستانه ‌جنگ کریدوری⁩ و رقابت زیرساختی⁩ است. اکنون نیز خطابم به دولتمردان است: «کشورها نه بر پایه پیشینه که بر پایه چشم‌انداز است که با شما کار می‌کنند.»
#عصراندیشه
@Asreandisheh
2024/11/11 23:56:30
Back to Top
HTML Embed Code: