Telegram Web
«بیانیه‌ی مشترک اتحادیه، انجمن‌های علمی-دانشجویی و دانشجویان علوم اجتماعی کشور»

متأسفانه باخبر شدیم که روناک رضایی، دانشجوی ارشد مطالعات فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی چند روز است که در آبادان بازداشت شده است. روناک انسانی دغدغه‌مند و محققی پر تلاش است که برای تحقیق بر روی پایان‌نامه‌اش در آبادان حضور داشت. با وقایع دردناک اخیر آبادان و مصائبی که مردم آبادان در حادثه‌ی متروپل متحمل شدند، در بند و به اسارت رفتن انسان‌هایی که جرمی جز تحمل درد، رنج، ظلم و بلندکردن صدای مظلومان ندارند، بر اندوهمان افزود. متاسفانه روناک نیز در چنین مظلمه‌ای گرفتار آمده است. ما ضمن تسلیت به هم‌وطنان عزیز آبادانی، بازداشت خانم رضایی را به شدت محکوم کرده و خواستار آزادی فوری و بی‌قید شرط او هستیم.
گفتنی است که شهروندان طبق قانون اساسی کشورمان، دارای حق مسلم اعتراض (طبق ماده ۲۷ قانون اساسی) هستند و بر همین اساس ما هر نوع دستگیری پیش از دادگاه را به شدت محکوم می‌کنیم. روناک و دیگر روناک‌ها محقق و شهروندان دلسوز این خاک‌اند و قطعا جای هیچ محقق و منتقدی در زندان نیست.

@AtuCulturalStudies

🔻🔻🔻🔻
@SocialUnion_ir
فراخوان ثبت نام ششمین دوره انتخابات سراسری شوراهای مرکزی انجمن های علمی دانشجویی (بصورت مجازی) منتشر شد.


لینک ثبت نام
https://negarestan.atu.ac.ir


نحوه ورود به سامانه: (نام کاربری: شماره دانشجویی - رمز: کدملی)



برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت دستور العمل انتخابات شوراهای مرکزی:

https://farhangi.atu.ac.ir/fa/news/19177
کارگاه بودجه ریزی در حوزه ی سیاست گذاری رفاه
مدرس: دکتر یاسر باقری (عضو هیئت علمی گروه توسعه و سیاست گذاری اجتماعی دانشکده ی علوم اجتماعی دانشگاه تهران)

سرفصل مباحث:

📌 ۲۶ آبان
▪️فرآیند تدوین بودجه
▪️آشنایی با کلیات بودجه
▪️آشنایی با منابع و مصارف اصلی دولت
▪️آشنایی با ساختار سند بودجه
▪️شیوه ی یافتن بودجه سازمان های رفاهی در پیوست های بودجه
▪️مقایسه بودجه سنوات مختلف

📌 ۳ آذر
▪️تحلیل سیاست بر اساس تغییرات بودجه



🔸 ثبت نام جهت شرکت در دوره الزامی است.
کارگاه به صورت رایگان برگزار می گردد.
ثبت نام برای عموم آزاد است.

برای ثبت نام تا پایان روز چهارشنبه ۲۵ آبان ماه، با شماره تلفن زیر تماس بگیرید:
خانم غفاری ۰۹۱۴۵۴۶۸۲۸۲

به شرکت کنندگان گواهی شرکت در دوره اعطا می شود.

🗓 زمان برگزاری: ۲۶ آبان و ۳ آذر، ساعت ۹ الی ۱۴

📍آدرس: شریعتی، خیابان داوود گل نبی، دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی، طبقه ی دوم، سالن ارشاد

🔹پژوهشکده مطالعات و سیاست‌گذاری اجتماعی
🔰انجمن‌های علمی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار می‌کند:

🔶آیین معارفه‌ی نوورودی‌های ۱۴۰۱

🔷یک‌شنبه‌، ساعت ۱۲
🔷 ورود برای عموم دانشجویان آزاد است.

🔶کانال رسمی انجمن‌های علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی
@SocialUnionATU
🔸برگزاری جلسه‌ی معارفه‌ی نو ورودی ۱۴۰۱
🔹یکشنبه ۲۹ آبان
🔸در جلسه نمایندگان انجمن‌های علمی صحبت کرده و منشور حقوق دانشجویی ارائه شد.
🔴🔴 بیانیه‌ی انجمن علمی سیاست‌گذاری اجتماعی دانشگاه تهران در واکنش به حذف دکتر رضا امیدی از دانشگاه



◼️ سرانجام، پس از نزدیک به سه سال از آغاز پروژه‌ی حذف دکتر رضا امیدی، استاد گروه سیاست‌گذاری اجتماعی و توسعه‌ی دانشگاه تهران، بانیان این پروژه باز هم نابخردانه و لجوجانه بر آتش التهاب و نارضایتی جامعه‌ی دانشگاهی دمیدند و کار ناتمام خود را به اتمام رساندند، بلکه بتوانند در غیاب پژوهشگر توانمند و ایران‌دوستی چون امیدی، کوتاه‌قدی و ضعف خود را پنهان کنند. این لجاجت و بی‌خردی پس از آن بود که در این مدت سه ساله، دانشجویان، اساتید دانشگاه، خبرگان و دلسوزان، و حتی بدنه‌ی عمومی جامعه به انحاء مختلف نسبت به این حذف مخرب و آثار سوء آن برای جامعه‌ی علمی و حوزه‌ی رفاه و سیاست‌گذاری اجتماعی کشور هشدار داده بودند. پیام این اقدام از سوی آنان که امروز در توهم آن به سر می‌برند که دانشگاه و جامعه ملک طلق ایشان است روشن است: در حذف امیدی نه ملاحظات علمی و آکادمیک مدنظر قرار گرفته است و نه روزنه‌ای از دغدغه‌مندی برای جامعه و مردم؛ اینجا منافع سیاسی، البته پوشانده شده در زرورق تزویر، حرف اول را می‌زند.

◼️ رضا امیدی در شهریور ماه ۱۳۹۶ و از طریق فراخوان جذب وزارت علوم برای استخدام در دانشگاه تهران اقدام کرد و پس از طی کردن مراحل قانونی، از مهرماه ۱۳۹۷ به‌صورت رسمی مشغول به کار شد. امیدی پژوهشگری کاربلد بود و تنها نیم‌نگاهی به آثار و پژوهش‌های وی در حوزه‌ی رفاه و سیاست‌گذاری اجتماعی گواه این مدعاست. حضور امیدی در دانشگاه تهران، جان تازه‌ای به دانشکده‌ی علوم اجتماعی دمید و در همین مدت پنج ساله توانست نور امید را در دل اهالی علوم اجتماعی و سیاست‌گذاری زنده کند. در فاصله‌ی کوتاهی از حضور او، درخواست شرکت در کلاس‌هایش از سوی دانشجویان شدت گرفت و حتی دانشجویانی از سایر رشته‌ها در کلاس‌های درس او حضور می‌یافتند. امیدی صدای جامعه در دانشگاه بود؛ او از جامعه می‌نوشت و برای جامعه پژوهش می‌کرد. افزایش فقر و نابرابری‌های اجتماعی در حوزه‌هایی چون آموزش، بهداشت و مسکن، و از دست رفتن همبستگی اجتماعی در جامعه‌ی ایران مهمترین دلمشغولی‌های وی را تشکیل می‌دادند؛ پژوهش‌های او به‌شیوه‌ای دقیق و مثال‌زدنی به تحلیل سیاست‌هایی می‌پرداخت که رفاه جامعه را تضعیف می‌کنند.

◼️ البته که حضور چنین فردی در کلاس درس، که بدون وامداری جناح‌های سیاسی خود را وقف جامعه و دانشگاه کرده بود، به‌همان میزان که توانسته بود جوانه‌ی امید را در دل دانشجویان و پژوهشگران دلسوز و میهن‌دوست زنده کند، برای برخی دیگر گران آمده بود. شایعه‌سازی و دروغ‌پردازی علیه باهنران، سلاح همیشگی کسانی بوده است که بی‌هنرسالاری و چاپلوسی، منطق دوام و بقائشان در مناصبی بوده که آمال حیاتشان است. هم‌آن‌ها که در طول زندگی‌شان شرف به‌حراج می‌گذاشتند تا به بالادستی‌هایشان اثبات کنند که «خودی» هستند، کمر به حذف کسی بستند که بدون باج دادن از جامعه سخن می‌گفت. تریبون‌هایشان را از دروغ پر کردند تا ادعا کنند فرایند جذب امیدی «مشکل‌دار» بوده است، حال‌آنکه پیگیران ماجرا، از دوست و دشمن، از هم‌طیف تا ناهم‌طیف، هر بار و از هر مسیری که پیگیر موضوع می‌شدند، واهی بودن این ادعا برایشان آشکار می‌شد. با این حال، برخی از همان مطلعان که در خلوت به ارزشمندی امیدی و قانونی بودن تمام ابعاد حضور وی در دانشگاه اذعان می‌کردند، نفع سیاسی‌شان را در حذف امیدی می‌دیدند و به‌دنبال تکمیل کار ناتمامشان در حذف وی بودند.

◼️ سرانجام، دانشگاه تهران تصمیم گرفت از فضای ملتهب جامعه و دانشگاه بهره‌ی خود را ببرد تا صدای دیگری از جامعه را در دانشگاه خاموش کند. دانشگاه تهران تصمیم به اعلام «عدم نیاز» به رضا امیدی گرفت، درحالی‌که هنوز یک سال از نامه‌ی ۸۷۰ تن از دانشگاهیان به ریاست دانشگاه تهران نگذشته که در آن به «نیاز» دانشگاه و سیاست‌گذاری اجتماعی ایران به امیدی تأکید کردند و حضور او را فرصتی مغتنم خواندند. دانشگاه تهران تصمیم به «عدم نیاز» به امیدی گرفت، در شرایطی که ۳۲ نفر از اعضای هیئت علمی دانشکده‌ی علوم اجتماعی در نامه‌ای به رییس دانشگاه خواستار حفظ امیدی شده بودند. این پروژه‌ی سیاسی در نهایت با حذف صدای دیگری از جامعه، این بار رضا امیدی، به اتمام رسید تا آنان که در این مدت حضور فردی چون او در دانشگاه، بیداری‌شان را آشفته کرده بود، در خواب خوش خرگوشی‌شان بیشتر فرو روند که می‌توان صدای جامعه را خفه و دانشگاه را با حذف و طرد، سرکوب کرد. وای به حال ایشان و رویای ناتمامشان؛ صدای جامعه رساتر خواهد شد و دانشگاه بیدارتر.

@socialplanning_ut
دکتر امیدی (1).pdf
276.4 KB
📜
نشریهٔ تک‌برگ انجمن علمی سیاست‌گذاری اجتماعی در باب اخراج دکتر رضا امیدی

@socialplanning_ut
🔴 صدای واقعیت خاموش‌شدنی نیست.

🔹دانشکده‌ی علوم‌اجتماعی تهران خبر از قطع همکاری با رضا امیدی، استاد سیاست‌گذاری اجتماعی و کوشا گرجی‌صفت، استاد جامعه‌شناسی این دانشگاه داد.

🔺ما دانشجویان در برابر حذف اساتید سکوت نخواهیم کرد.
@AtuSocialPolicy
«بیانیه‌ی جمعی از انجمن‌های علمی_دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی»

چندی پیش باخبر شدیم که اساتیدی از دانشگاه‌های کل کشور، از تهران تا کردستان، با اطلاعیه‌ی «قطع همکاری»(بخوانید اخراج) مواجه شده‌اند.
نهاد دانشگاه همواره جولانگاهی برای گفتمان حاکم بوده است. نظام مسلط از انقلاب فرهنگی تاکنون صداهای مخالف و مستقل در عرصه‌ی علمی و سیاسی را برنتابیده و حذف آن‌ها را در دستور کار خود قرار داده. نهادی که باید از دل ضرورت‌های مدرن و اجتماعی شکل بگیرد، در اینجا عملاً بدل به فضایی بی‌دروپیکر شده که روزبه‌روز علم را مثله می‌کند و نعش آن را که همچنان روی دستمان باقی‌مانده، برنمی‌تابد و به امید آن نشسته است تا تنها باورها و ارزش‌های خود را بازتولید کند. در این میان تن نحیفِ رشته‌های علوم انسانی همواره تیزترین تیغ‌ها را بر خود داشته و همواره آماج حمله‌ی بنیادگرایان بوده است.
حال اگر امیدی تا به امروز در دانشگاه وجود داشته است، تنها امید به اساتیدی است که با دانشجویان همراه بوده و حقوق آنان را ارجح می‌شمارند؛ اندک استادانی که به منش علمی و اخلاقی پایبند هستند، مستقل می‌اندیشند و حال قربانی این روند حذفی و دگراندیش‌ستیزانه می‌شوند.
خبرها حاکی از آن است که در دانشگاه علامه طباطبایی هم روند مشابهی در جریان است؛ اما ما، انجمن‌های علمی_دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی همسو با استادان دلسوز و شریف خود که در این مدت همراه با دانشجویان خود بوده‌اند و از حقوق آن‌ها به دفاع برخاسته‌اند؛ ایستاده‌‌ایم و به این روند اعتراض خواهیم داشت و فریاد خواهیم زد:
«دانشگاه مرده است، زنده‌باد دانشگاه


⭕️انجمن علمی_دانشجویی جامعه‌شناسی
⭕️انجمن علمی_دانشجویی سیاست‌گذاری اجتماعی
⭕️انجمن علمی_دانشجویی برنامه‌ریزی اجتماعی
⭕️انجمن علمی_دانشجویی مطالعات اجتماعی و سیاسی
⭕️انجمن علمی_دانشجویی
مطالعات فرهنگی
⭕️انجمن علمی_دانشجویی مطالعات زنان
⭕️انجمن علمی_دانشجویی علوم سیاسی
⭕️انجمن علمی_دانشجویی روانشناسی
⭕️انجمن علمی_دانشجویی فلسفه
⭕️انجمن علمی_دانشجویی تاریخ
⭕️انجمن علمی_دانشجویی ادبیات فارسی
⭕️انجمن علمی_دانشجویی مطالعات فرهنگی و رسانه


@AtuSocialPolicy
⚪️دوره‌ی مطالعات شهری

🔸با همراهی ایمان واقفی
🔹از ۲ اسفند، سه‌شنبه‌ها ۱۲-۲
🔸دفتر انجمن‌های علمی دانشکده علوم اجتماعی

🔹ورود برای عموم آزاد است.

@AtuSocialPolicy
🔵 حلقه مطالعاتی با خوانش کتاب
انقلاب در نقطه صفر
کارخانگی، بازتولید و مبارزه فمینیستی

🔹با همراهی سروناز احمدی، مترجم کتاب
🔹از ۷ اسفند، یک‌شنبه‌ها ساعت ۱۶
🔹مکان: دفتر انجمن‌های علمی


🔹ورود برای عموم آزاد است.


🔹برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام به ایدی @SocialPolicyAtu پیام دهید.

@AtuSocialPolicy
انگلس- شهرهای بزرگ.pdf
644.5 KB
🔸لطفا پیش از شروع جلسه اول از سه‌گانه "مسکن، فضای عمومی و فردیت" دوره مطالعات شهری، این‌مقاله را بخوانید.

@AtuSocialPolicy
🔰 نشست زبان مادری
👤 با حضور: احسان میرکی، عادل محمدی و سید جواد میری

🗓 دو‌شنبه، ۱۵ اسفند ماه ۱۴۰۱، ساعت ۱۲
📌 دانشکده علوم اجتماعی علامه طباطبایی، سالن مطهری

🔹 حضور برای #عموم علاقه‌مندان آزاد است.


انجمن علمی-دانشجویی سیاستگذاری اجتماعی
🔹 @AtuSocialPolicy
2025/07/14 21:00:22
Back to Top
HTML Embed Code: