Telegram Web
آزمون پلاس+
Photo
چند مورد از موارد زیر صحیح میباشد
Anonymous Poll
11%
۱
49%
۲
35%
۳
5%
۴
آزمون پلاس+
Photo
هر روز یک سوال چند موردی بررسی میشه
آزمون پلاس+
هر روز یک سوال چند موردی بررسی میشه
طراح آقای سهیل محمدیان رتبه ۵۰۰ منطقه ۳
آزمون پلاس+
چند مورد از موارد زیر صحیح میباشد
تعداد پاسخ ها باید بالای ۵۰ تا باشه که تحلیل کنیم
💡💡💡💡💡💡
🍉🍿   ❤️❤️❤️   🍿🍉
🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉
یلداتون مبارک
Channel photo updated
🔹 ظرفیت‌ها کاهشی نمی‌شود! هدر رفت منابع بیت المال و بودجه کشور و مالیات کارگران!


شورایعالی انقلاب فرهنگی ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی را براساس جمعیت تخیلی ۱۵۰ میلیون نفری در ۱۴۳۰ تصویب کردند و یک تراژدی سیاه جدی رقم خورد.
اما به نظر میرسد که وزیر بهداشت و درمان و همکاران او در مورد موضوع افزایش ظرفیت بدون توجه به تغییرات جمعیتی کشور در دهه‌های آینده به پذیرش  ۱۶۰۰۰ نفر در سال رضایت داده‌اند و نمی‌خواهند برای کاهش آن وارد جدل‌های عمدتا سیاسی شوند.

می‌دانیم که در برابر هر سوالی از جانب مطالبه گران، وزیر و دوستانش  پاسخ خواهند داد که بروید خدا را شکر کنید و از ما و همکارانمان بابت اینکه جلوی افزایش را گرفته‌ایم تشکر کنید. اما پس از تشکر زیاد از خداوند و شما با صدای بسیار بلند برایتان خواهیم گفت که حتی اگر پذیرش را به عدد  ۸۰۰۰ نفر قبل از این اغتشاش جنون آمیز کاهش دهید باز هم بیش از نیاز واقعی کشور در سال ۱۴۳۰ پزشک خواهید داشت.

با نگاه به آمارهای به روز شده جمعیتی، به‌سادگی مشخص می‌شود با چنین روندی به کجا خواهیم رفت!
طبق دستور برنامه هفتم توسعه، سرانه پزشک باید از وضعیت فعلی (۱.۷ پزشک به ازای هر هزار نفر جمعیت)، به ۲.۳ پزشک در هر هزار نفر برسد. سرانه متوسط کشورهای توسعه یافته نیز حدود ۳ تا ۵ پزشک به ازای هر هزار نفر جمعیت است.

جمعیت کشور در سال ۱۴۳۰ در خوشبینانه‌ترین حالت یعنی با نرخ باروری ۲.۵ در هزار، در حدود ۱۰۵ میلیون نفر خواهد بود. که اگر نسبت ۳ در هزار پزشک به جمعیت را تا ۱۴۳۰ هدف قرار دهیم  تعداد کل پزشک مورد نیاز ۳۱۵۰۰۰ نفر خواهد بود.

سقف نیاز بر پایه عدد هدف برنامه هفتم در سال پایانی آن (۱۴۰۸) ۲۰۰ هزار پزشک باشد که همین الان حاصل شده است. زیرا با پذیرفته شدگان سال آینده، تعداد دانشجویان پزشکی کشور به عدد ۹۰ هزار دانشجو می‌رسد که در نتیجه با احتساب  ۱۶۰ هزار پزشک دارای شماره نظام پزشکی، کشور سال آینده ۲۵۰ هزار نفر خواهد داشت که حتی اگر ۵۰ هزار پزشک از ۱۶۰ هزار پزشک فعلی هم تا سال ۱۴۰۸ از بازار خارج شوند بازهم عدد برنامه تامین می‌شود.

از سوی دیگر اگر ظرف ۱۰ سال بین ۱۴۰۵ تا ۱۴۱۴ هر سال به پذیرش همین ۱۶۰۰۰ نفر ادامه داده شود،مجموع پزشکان در سال ۱۴۱۴ به ۴۰۰ هزار نفر خواهد رسید. حتی اگر سالی ۸۰۰۰ نفر!!!!

به دلایلی مانند مرگ، از کار افتادگی، مهاجرت و مجازات‌های قانونی از این عده کسر شوند (۵۰ درصد هدررفت) در سال ۱۴۱۴ تعداد کل پزشکان کشور به ۳۲۰ هزار نفر خواهد رسید. یعنی در سال ۱۴۱۴ به اندازه بالاترین حد نیاز احتمالی در سال ۱۴۳۰ پزشک خواهیم داشت.

حتی اگر از تاثیرات شگرف تکنولوژی و دانش مدیریت سلامت در درمان‌های نوین که نقش کمیتی نیروی انسانی را بسیار محدود می‌کند بگذریم و فقط با نگاه خشک اعداد و ارقام به ماجرا نگاه کنیم، باز هم یک فاجعه مدیریتی رخ داده است. زیرا نخواهیم دانست که در بین سالهای ۱۴۱۵ تا ۱۴۳۰ چه باید بکنیم تا نیروی کار تخصصی گران ولی بی‌حاصل تولید!! نشود.

اگر اعداد منطقی‌تر برای نرخ رشد باروری مانند ۲.۱ در هزار حاصل شود جمعیت کشور در سال ۱۴۳۰ بیش از ۹۵ میلیون نفر نخواهد بود. نیاز کشور در سال ۱۴۳۰ بنا بر آمارهای فعلی و براساس یک پیش بینی معقول از نرخ باروری و با هدف رسیدن به عدد پایه کشورهای توسعه یافته حداکثر ۲۸۰ هزار پزشک خواهد بود که آن هم به زودی حاصل خواهد شد. قاعدتا یک مدیر کلان‌نگر‌ می بایست افق‌های واقعی را مدنظر قرار دهد نه آنکه برای پرهیز از تنش های سیاسی به وضعیتی رضایت دهد که یک دهه دیگر که احتمالا او در کنج یک پژوهشگاه و یا فرهنگستان دوران خوش بازنشستگی میگذراند، هزاران هزار پزشک سرگردان در بازار کاری اشباع روی دست کشور مانده باشد!/ پالنا
از فردا نکاتی مهم از درس زیست شناسی قرار میدیم و سعی می‌کنیم تا عید کل شکل کتاب ها رو تحلیل کنیم ..‌.
و اما
از امشب تحلیل شکل های کتاب های درسی زیست شناسی رو شروع میکنیم😍🔥
آماده هستین؟!!
خب اولین شکلی که قراره در رابطه باهاش نکته و سوال طرح کنیم ، شکل ۳ فصل ۱ دهم هست.
نکات شکل ۳ دهم:
🌟نکته ۱)
همه ی جاندارانی که توانایی تشکیل سطوح ۲ و از آن به بعد هستند به طور حتم دارای نوعی مولکول زیستی هستند که می تواند به صورت خطی درون پوششی دو لایه قرار گیرد.(ترکیبی با فصل ۱ دهم و فصل ۲ دوازدهم)
🌟نکته ۲)
در این چرخه همه ی جاندارانی که دارای دنای حلقوی در یاخته ( یاخته های) خود هستند ، نمی توانند قرار گیرند.( ترکیبی با فصل ۲ دوازدهم)
🌟نکته ۳)
فقط بعضی از جاندارانی که به وسیله ی انتشار تنفس می کنند ، توانایی قرار گیری در این چرخه را دارند.( ترکیبی با فصل ۳ دهم)
🌟نکته ۴)
در این چرخه سطح سازمانی هفتم دارای اشکال می باشد چرا که در اجتماع عوامل زنده با هم در تعامل هستند و عوامل زنده در این سطح قرار ندارند در حالی که کوه که یک عامل غیر زنده است در تصویر وجود دارد.
🌟نکته ۵)
تعداد سطوحی که در آن فقط افراد یک گونه مشاهده می شود برابر ۲ است=> جمعیت و فرد
🌟نکته ۶)
در چهار سطح بوم سازگان، اجتماع، زیست بوم و زیست کره گونه های مختلفی مشاهده می شود.
🌟نکته ۷)
اولین سطحی که در آن عوامل غیر زنده مشاهده می شود، بوم سازگان است.
🌟نکته ۸)
تعداد موجوداتی که توانایی تولید عاملی را دارند که اولین بار در سطح هشتم مشاهده می شود ، در دو سطح اجتماع و بوم سازگان یکسان است.( ترکیبی با فصل ۳ دهم)
🌟نکته ۹)
جاندارانی که در آن ها سطح جاندار و سطح یاخته یکسان است ممکن است پروکاریوت نباشند.( ترکیبی با دوازدهم)
🌟نکته ۱۰)
در سطحی از حیات که کمترین تنوع را در بین سطوح دیگر دارد ، قطعا همه ی جانداران وجود دارند.
🌟نکته ۱۱)
تعداد سطوحی که در آن یاخته های متنوع مشاهده می شود از تعداد سطوحی که در آن گونه های متنوع مشاهده می شود به اندازه ی تعداد سطوح قبل از جاندار بیشتر است.
🌟نکته ۱۲)
زیست بوم های مختلف همانند بوم سازگان های مختلف به وسیله ی عوامل غیر زنده از هم جدا می شوند.
🌟نکته ۱۳)
اولین سطحی که در آن اجتماع های گوناگون مشاهده می شود نسبت به اولین سطحی که در آن جمعیت های گوناگون مشاهده می شود، به سطحی که کمترین تنوع را دارد نزدیک تر است.
🌟نکته ۱۴)
تفاوت سطوحی که بین اولین سطحی که در آن مولکول های آب دارای بیشترین پیوند در بین خود هستند و اولین سطحی که در آن یاخته ها با هم در تعامل اند ، برابر تعداد سطوح بعد از سطحی است که در آن اولین بار گونه مشاهده می شود.
🌟نکته ۱۵)
موش ماده ای که در سطح پنجم قرار گرفته است برخلاف موش ماده ای در سطح ششم قرار گرفته است ، نمی تواند ژن فعال B را داشته باشد.(ترکیبی با فصل ۸ دوازدهم)
🌟نکته ۱۶)
در ارتباط با جاندار مژک داری که توانایی قرار گیری در سطح دوم را ندارد و به وسیله ی انتشار تنفس می کند ، می تواند دارای دنای خطی باشد.(ترکیبی با فصل ۳ دهم و فصل ۲ دوازدهم)
🌟نکته ۱۷)
افرادی که در سطح ششم از سطوح سازمان یابی قرار دارند ، ممکن است تنوع یکسانی از کروموزوم ها را در ژنگان خود نشان ندهند.( ترکیبی با فصل ۴ دوازدهم)
🌟نکته ۱۸)
بزرگ ترین استخوان اسکلت انسان ، بخشی از چهارمین( نه سومین!!!) سطح از سطوح مختلف حیات را تشکیل می دهد.
(ترکیبی با فصل ۳ یازدهم)
🌟نکته ۱۹)
در سطحی که جنگل حرا در آن قرار گرفته است ، می توان ارتباط گیاهان با عواملی که توانایی تولید CO2 را ندارند به منظور افزایش کیفیت و کمیت محصولات بررسی کرد.( ترکیبی با فصل ۱و۳ دهم )
🌟نکته ۲۰)
در اولین سطحی که تعاملات سودمند و زیان مند گیاهان با عوامل خاک زی مشاهده می شود، نمی توان عواملی را مشاهده کرد که توانایی تولید انرژی را ندارند.( ترکیبی با دوازدهم)
🌟نکته ۲۱)
در همه ی جانداران موجود در سطح ششم اساس تولید مثل جنسی مشابه است.( ترکیبی با فصل ۷ یازدهم)
🌟نکته ۲۲)
در سطحی که اولین بار سیانوباکتری ها با گیاه گونرا هم زیستی می کنند ، امکان تثبیت نوعی ماده که در سطح بعد قرار دارد ، توسط سیانوباکتری ها وجود دارد.( ترکیبی با فصل ۷ دهم)
🌟نکته ۲۳)
پایین ترین سطحی از بدن که همه ی فعالیت های زمینه ای در آن انجام می شود برخلاف برخی از عوامل سطح هشتم از مولکول هایی تشکیل شده است که با هم در ارتباط اند.
🌟نکته ۲۴)
پایین ترین سطح ساختاری که همه ی فعالیت های زیستی در آن انجام می شود ممکن است همیشه اطلاعات یک گونه ی خاص را نداشته باشد.( ترکیبی با فصل ۱)
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
چطوری شب کم میخوابی 🔥🔥
نکات شکل ۵ و ۶ و ۷ و ۸ فصل ۱ دهم:
🌟نکته ۱:
امکان مشاهده ی متوالی نوکلئوتید های یکسان در مارپیچ دو رشته ای وجود ندارد.(ترکیبی با فصل ۱ دوازدهم و فصل ۶ یازدهم)
غ ⬅️زیرا منظور از مارپیچ دو رشته ای دنای پیچ خورده می باشد و با توجه به شکل ۸ کتاب درسی مشاهده می شود که زیر واحد های دنا می تواند به صورت متوالی از یک نوع باشد.
🌟نکته ۲:
زمان هایی که نوکلئوتید های A,T و نیز نوکلئوتید های C,G به صورت متوالی مشاهده می شوند ، حالت قرارگیری نوکلئوتید ها بین چهار زیر واحد مشابه نیست.(ترکیبی با فصل ۱ دوازدهم)
ص⬅️ با توجه به شکل ۸ در زمان هایی که نوکلئوتید های C,G به صورت متوالی مشاهده می شوند در یک سمت فقط C و در سمت دیگر فقط G قرار دارد در حالی که در رابطه با دو نوکلئوتید دیگر حالت ضرب دری وجود دارد.
🌟نکته ۳:
هر مولکول زیستی که در ساختار خود نیتروژن دارد در ساختار نوکلئوزوم ها دیده می شود.(ترکیبی با فصل ۶ یازدهم)
ص⬅️ در ساختار نوکلئوزوم ها پروتئین و دنا وجود دارد که در هر دوی این مولکول ها نیتروژن وجود دارد.
🌟نکته ۴:
پیوند بین نوکلئوتید های C,G و A,T مشابه یک دیگر می باشد.(ترکیبی با فصل ۱ دوازدهم)
غ⬅️همان طور که در شکل ۸ مشاهده می شود پیوند بین آن ها یکسان نیست به طوری که پیوند بین A,T به صورت مثلثی شکل و در دو پیوند دیگر به صورت نیم دایره ای شکل می باشد.
🌟نکته ۵:
هر نوع مولکول های چهارگانه ی زیستی که در ساختار خود نیتروژن ندارند، در ساختار لایه ی خارجی غشا یاخته ی کبدی انسان دیده می شود.
(ترکیبی با فصل ۱ دهم)
ص⬅️هم پروتئین و هم نوکلئیک اسید در ساختار خود نیتروژن دارند و بقیه ی مولکول های زیستی در سطح خارجی مشاهده می شوند.
🌟نکته ۶:
امکان مشاهده ی امینواسید های یکسان به صورت متوالی در پروتئین هیستون وجود دارد.( ترکیبی با فصل ۶ یازدهم)
ص⬅️ با توجه به شکل ۷ امینواسید هایی که با دایره مشاهده شده اند به صورت متوالی تکرار شده اند.
🌟نکته ۷:
قسمت هایی از فسفولیپید که اب گریز می باشد قطعا نقش زیستی مستقلی ندارند اما همواره پیوند های دوگانه در ساختار خود دارند.(ترکیبی با فصل ۱ دهم)
ص⬅️منظور اسید های چرب می باشد که نقش زیستی مستقلی ندارند و در بین اتم های اکسیژن خود پیوند های دوگانه وجود دارد.
🌟نکته ۸:
قسمت اب دوست فسفولیپید به دلیل وجود نوعی خاصی عنصر نسبت به فراوان ترین چربی غذا حجم بیشتری دارد .این عنصر به طور قطع در ساختار مولکول هایی که ۹۹ درصد فعالیت های بدن را انجام می دهند ، مشاهده می شود.( ترکیبی با فصل ۱ و ۲و۳ دهم).
غ⬅️منظور گروه فسفات است که حاوی عنصر فسفر است و منظور از ساختار مولکول هایی... ،در واقع پروتئین ها می باشند ، فسفر در پروتئین وجود ندارد.
🌟نکته ۹:
در اثر تجزیه ی لیپید های دو قطبی غشای یاخته ی جانوری سه پیوند کووالانسی شکسته می شود.( ترکیبی با فصل ۱ دهم)
ص⬅️منظور فسفولیپید است.
🌟نکته ی ۱۰:
لیپیدی که دارای اسید های چرب بیشتری است فراونی بیشتری در رژیم غذایی دارد.(ترکیبی با فصل ۲ دهم)
ص⬅️تری گلیسرید فراوان ترین لیپید رژیم غذایی می باشد.
🌟نکته ۱۱:
ساده ترین پروتئین ها به طور حتم در ساختار خود زنجیره های پلی پپتیدی دارند.( ترکیبی با فصل ۵ دوازدهم)
غ⬅️پروتئین ها در ساختار خود یک یا چند زنجیره ی پلی پپتیدی دارند بنابراین ساده ترین پروتئین ها داری یک زنجیره ی پلی پپتیدی ( نه زنجیره های...) دارند.
🌟نکته ۱۲:
پیوند های پپتیدی بین امینو اسید های همسان برخلاف امینو اسید های نا همسان به صورت مستقیم است.( ترکیبی با فصل ۵ دوازدهم)
ص⬅️با توجه به شکل ۷ کتاب درسی
🌟نکته ۱۳:
همه ی کربوهیدارت هایی که به صورت منفرد هستند به طور حتم در چرخه ی تنفس یاخته مورد استفاده قرار می گیرند.(ترکیبی با فصل ۱ و ۳ دهم)
ص⬅️منظور مونوساکارید ها هستند که در تامین انرژی یاخته نقش دارند.
🌟نکته ۱۴:
هر مولکول زیستی که بسپار می باشند به طور حتم مونومر های یکسانی دارند و در عین حال عامل گوناگونی جانداران اند.( ترکیبی با فصل ۱ دوازدهم)
ص⬅️نوکلئیک اسید ها و پروتئین ها بسپار هستند .در درشت مولکول های دارای مونومر نوع مونومر ها یکسان بوده و فقط نحوه ی اتصال بین ان ها با هم متفاوت می باشد.
🌟نکته ۱۵:
هر پلی ساکاریدی که از تعداد فراوانی از قند شش ضلعی ساخته شده است به منظور اتصال این قند ها به یک دیگر یک مولکول غیر مضری تولید می کند که فراورده ی تنفس یاخته ای می باشد.(ترکیبی با فصل ۱ و ۲ و۳ دهم)
ص⬅️منظور مولکول آب است که طی فرایند سنتز ابدهی تولید می شود.

ادامه دارد...
ادامه...👇
🌟نکته ۱۶:
از سوختن تعدادی مونوساکارید و دی ساکارید که تعداد کربن بیشتری دارند ، دی ساکارید آب بیشتری را تولید می نماید.(ترکیبی با فصل ۲ دهم)
غ⬅️دی ساکارید به دلیل اینکه در فرایند سنتز ابدهی اب تولید کرده است اب کمتری را تولید می نماید.
🌟نکته ۱۷:
نوعی لیپید که در ساختار غشا یاخته ی روده باریک وجود دارد و توسط نوعی عامل پروتئینی که در واکوئل یاخته ی گیاهی ذخیره می شود ،از بین می رود، می تواند عامل های اسیدی متقارنی داشته باشد.(ترکیبی با فصل ۱ و ۲ و ۶ دهم)
ص⬅️منظور فسفولیپید است که طی بیماری سلیاک در روده ی باریک از بین می رود. با توجه به شکل ۶ فسفولیپید دارای اسید های چرب متقارن هستند.
2025/02/06 00:47:18
Back to Top
HTML Embed Code: