Telegram Web
🖊نفيسه كوهنورد، خبرنگار ارشد خاورميانه بى‌بى‌سى، بيروت

با اينكه آتش‌بس برقرار شده، دل بسيارى اينجا در لبنان هنوز آرام نشده است. ديشب اندكى بعد از آن كه حزب الله مسئوليت شليک چند راكت به آن سوى مرز را به عهده گرفت، باز پهپادهاى تجسسى اسرائيلى در آسمان بيروت ظاهر شدند و صداى وز وز قوی‌شان آرامش كوتاهى را كه ساكنان شهر در دو روز گذشته تجربه كردند، از بين برد.

از زمان برقرارى آتش بس اين دومين بار بود كه پهپادهاى اسرائيلى بالاى پايتخت لبنان پرواز مى‌كردند اما اين بار به وضوح هم در ارتفاع پايينتر بودند و طولانى‌تر پرواز كردند و روى شهر دور زدند، تقريبا چيزى بيش از دو ساعت، درست مثل زمانى كه قرار بود بمبارانى در كار باشد.

حالا رسانه‌هاى اسرائيلى و لبنانى به نقل از منابع ديپلماتيک مى‌گويند كه گويا آمريكا با فشار بر اسرائيل آن را از حمله به بيروت ديشب منصرف كرده است.
ادامه از:
📷Getty
https://bbc.in/41aJjrY
@BBCPersian
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔻«بعد از این همه نود و پورن و محتوای جنسی، یکم یاد کنیم از سید‌الشهدا».

این متن یکی از پست‌هایی است که یک کانال تلگرامی ضمیمه نوحه‌ای درباره امام سوم شیعیان کرده است؛ یکی ازچندین کانال‌ فارسی زبان در تلگرام که از یک سو مملو از محتوای جنسی با محوریت کودکان (پدوفیلی) است و از سوی دیگر مطالب مذهبی و پست‌هایی در ستایش از مقام‌ها و سیاست‌های جمهوری اسلامی منتشر می‌کند.

باران عباسی از بخش راستی‌آزمایی بی‌بی‌سی گزارش می‌دهد

@BBCPersian
🔻نمایندگی سازمان ملل در افغانستان (یوناما) می‌گوید تحقیقات نشان می‌دهد که زنان دارای معلولیت در افغانستان بیشتر از بقیه «خشونت خانگی، سوء استفاده عاطفی و آزار جنسی را تجربه می‌کنند.»

این سازمان امروز (سه‌شنبه، ۳ دسامبر/۱۳ آذر) در بیانیه‌ای به مناسبت روز جهانی افراد دارای معلولیت نوشت: «بسیاری از افراد دارای معلولیت در افغانستان با موانعی در دسترسی به آموزش، اشتغال، مراقبت‌های صحی و مشارکت در زندگی عمومی روبه رو هستند اما زنان و دختران دارای معلولیت بیشتر تحت تاثیر هستند.»

سازمان ملل می‌گوید: «زنان دارای معلولیت بیشتر از کسانی که معلولیت ندارند، خشونت خانگی، سوءاستفاده عاطفی و آزار جنسی را تجربه می‌کنند... آنها ممکن است احساس انزوا کنند و از گزارش سوء استفاده باز بمانند یا ممکن است به دلیل نیاز به مراقبت فرد آزارگر قادر به گزارش دادن نباشند.»

سازمان ملل تاکید کرده که «هیچ توجیهی برای ادامه این وضعیت وجود ندارد و باید «کارزار جهانی برای پایان دادن به همه اشکال خشونت علیه زنان تقویت شود.»

https://bbc.in/3ZAp1XH
📸Getty images
@BBCPersian
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔻الهه سرور، خواننده افغان مقیم بریتانیا در فهرست صد زن الهام‌بخش و اثرگذار بی‌بی‌سی سال ۲۰۲۴ انتخاب شده است، او می‌گوید افغانستان و زندگی زنان دغدغه هر روزه‌اش است و مستقیم و غیرمستقیم بر زندگی‌اش تاثیر گذاشته است.

الهه می‌گوید: «نمی‌توانم در موردش فکر نکنم. نمی‌خواهم خنثی باشم. ... همرنگ جماعت شدن ساده است اما نباید اجازه داد وضعیت کنونی زنان افغانستان به امری عادی تبدیل شود. برای آزادی باید ابتدا از آزادی حرف زد.»

@BBCPersian
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مسعود پزشکیان رئیس جمهوری ایران، دیشب در مصاحبه‌ای تلویزیونی گفت برای اجرای قانون معروف به «عفاف و حجاب» آماده نیست، چرا که هنوز پرسش‌های مهم دولت در این زمینه بدون جواب مانده.

امیرحسین بانکی‌پور، نماینده مجلس و از طراحان این قانون اما مدعی شده که ملاحظات آقای پزشکیان در قانون عفاف و حجاب لحاظ شده. انتشار متن نهایی این قانون، از اوایل هفته جاری واکنش‌های گسترده‌ای به دنبال داشته.

 فرین عاصمی گزارش می‌دهد:
@BBCPersian
دولت ایران می‌گوید تلاش می‌کند راه‌های تقویت گردشگری و جذب گردشگران خارجی را پیدا کند.
رضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی و گردشگری، امروز در نشست هم‌اندیشی صادرات صنایع دستی و فرش به شاخص امنیت در جذب گردشگران اشاره کرد و گفت «ما با پدیده ایران‌هراسی مواجهیم.» به گفته او کشورهایی مانند بریتانیا و آمریکا، با توصیه‌ به شهروندانشان برای سفر نکردن به ایران، به این موضوع دامن زده‌اندک
«ایران امن است، چالش‌های ما نسبت به همسایگان بسیار کمتر است.»
آقای صالحی یکی از مشکلات را نبود کارت‌های اعتباری برای استفاده گردشگران خواند و راه حل را صدور «توریست‌کارت» دانست:
«بانک مرکزی و بانک‌های عامل باید نظام گردش مالی خود را تنظیم کنند، گردشگر خارجی باید بتواند در ایران یک توریست‌کارت بگیرد.»
آقای صالحی گفت امیدوار است پس از سفر مسعود پزشکیان به عربستان سعودی، گردشگران از کشورهای حوزه خلیج فارس به ایران بیایند.
تخمین زده شده است که ایران در حال حاضر تنها حدود ۱/۵ میلیون بازدیدکننده در سال دارد.

عکس:‌‌
دره چاهکوه، قشم
Getty Images
🖋کیوان حسینی، بی‌بی‌سی

«جمهوری اسلامی آماده مذاکره است، از جمله با آمریکا».
این جمله بخشی از عنوان مقاله‌ای است که محمد جواد ظریف در روز دوشنبه در نشریه آمریکایی «فارین‌ افرز» منتشر کرد؛ نشریه‌ای که یکی از مهم‌ترین رسانه‌های نخبگان روابط بین‌الملل در آمریکاست. عنوان اصلی مقاله هم این است: «راه صلح از نظر ایران چه شکلی است؟»

در روزهایی که به دلیل پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات آمریکا، نگرانی‌ها از افزایش تنش نظامی در خاورمیانه و حتی وقوعی جنگی فراگیرتر افزایش یافته، مقاله آقای ظریف در واقع بخشی از یک کارزار گسترده‌تر است که از سوی برخی ازچهره‌های جمهوری اسلامی آغاز شده است: انتقال پیامی مسالمت‌جویانه به ترامپ و اطرافیانش که در کمتر از ۵۰ روز دیگر قدرت را در واشنگتن در دست می‌گیرند.

بیشتر بخوانید:

https://bbc.in/3OzBrsy
📸Getty Images
@BBCPersian
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔻پيش از آتش‌بس بین اسرائیل و حزب‌الله، حومه جنوبى شهر بيروت، پایتخت لبنان، شاهد بمبارانهاى سنگین بود. پيش از بسيارى از آن‌ها ارتش اسرائيل با مشخص كردن محل حمله به ساكنان آنجا دستور تخليه مى‌داد.

اما گاهی هم هشدار در كار نبود و با هشدارها دقيق نبود كه باعث سردرگمى غيرنظاميان مى‌شد. يكى از اين حملات بى‌هشدار در منطقه پر جمعيت جناح رخ داد كه دست كم ۲٤  نفر كشته به جاگذاشت. ارتش اسرائيل يك ماه بعد در پاسخ به بى‌بى‌سى هدف اين بمباران را اتاق عمليات و يك نيروى ارشد حزب‌الله اعلام كرد اما حاضر نشد جزييات بيشتری ارائه کند.

در اين مستند كوتاه نفيسه كوهنورد به بررسى اين حمله و شرايط هولناكى پرداخته كه ساكنان محل و تيمهاى امداد بعد از اين بمباران غافلگيركننده با آن روبرو شدند. او و تيمش چهار روز را در محل اين حمله گذراندند و شاهد صحنه‌هايى از آواربردارى شده‌اند كه معمولا از لنز دوربين‌ها پنهان مى‌ماند. 
 

@BBCPersian
🔻گزارش‌ها حاکی از درگیری ارتش سوریه با ائتلاف به رهبری کردها در استان دیرالزور است. رجب طیب اردوغان می‌گوید مانع از سوءاستفاده وابستگان حزب کارگران کردستان از تحولات جاری خواهد شد. ولادیمیر پوتین در تماسی تلفنی با او گفته است باید «تهاجم تروریستی» در سوریه به سرعت پایان یابد.

بنا به اطلاعیه کرملین آقای پوتین در تماسی تلفنی با آقای اردوغان بر «ضرورت پایان سریع تهاجم تروریستی گروه‌های رادیکال علیه دولت سوریه» تاکید کرده است.

از سوی دیگر سخنگوی شبه‌نظامیان کتائب حزب‌الله، یکی از گروه‌های حشد شعبی، از دولت بغداد خواسته است تا با اعزام نیروی نظامی از دولت دمشق در برابر پیشروی مخالفان بشار اسد پشتیبانی کند.

ابوعلی العسکری سخنگوی کتائب حزب‌الله عراق گفته است که خود این گروه «هنوز تصمیمی برای اعزام نیروهای مجاهد» به سوریه نگرفته است، اما اوضاع را تحت نظر دارد.

او در بیانیه‌ای گفته است: «ما معتقدیم که دولت عراق باید با هماهنگی دولت سوریه نیروهای رسمی نظامی خود را اعزام کند.»

📷 EPA / Reuters
@BBCPersian
Audio
آیا قانون حجاب و عفاف قابل اجراست؟ صفحه دو اوضاع منطقه به سروسامانی نرسیده، اما مقام‌ها در جمهوری اسلامی ایران جبهۀ تازه‌ای گشوده‌اند؛ علیه چیزی که بدحجابی می‌نامند. لایحۀ "عفاف و حجاب" که جامعه را دوشقه کرده بود و مخالفان زیادی داشت، سرانجام قانون شد. ولی آیا به امضای رئیس‌جمهور هم خواهد رسید؟ چه پیامدهایی خواهد داشت؟ گفت و گو با مرضیه آذرافزا و مجتبی نجفی📻 @BBCpersian
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔻گزارش‌هایی از ممنوعیت تحصیل دختران در موسسات آموزشی علوم پزشکی افغانستان، به دستور جدید حکومت طالبان، منتشر شده است. منابعی در وزارت صحت عامه طالبان این خبر را در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی تایید کرده‌اند.

تصاویر اعتراض دختران دانشجو که مقابل درهای بسته این موسسات حضور یافته‌اند، در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است. در این تصاویر دیده می‌شود که برخی از دانشجویان دختر با شنیدن این خبر در حال اشک ریختن هستند.

دانشجویان این موسسات آموزشی نیز به بی‌بی‌سی فارسی گفته‌اند که روز سه‌شنبه ۱۳ آذر، مسئولان موسسات به آن‌ها اطلاع داده‌اند که «تا اطلاع ثانوی کلاس‌های درسی تعطیل است.»

موسسات آموزشی علوم پزشکی که شامل رشته‌هایی مانند مامایی، پرستاری، آزمایشگاه، دندان‌پزشکی و داروسازی هستند، آخرین فرصت‌های تحصیلی برای دختران افغانستان پس از بسته شدن دانشگاه‌ها محسوب می‌شدند. بسیاری از دختران، به دلیل ممنوعیت تحصیل در سایر رشته‌ها، به این موسسات روی آورده بودند.
BBCPersian
🔻گزارش‌هایی از ممنوعیت تحصیل دختران در موسسات آموزشی علوم پزشکی افغانستان، به دستور جدید حکومت طالبان، منتشر شده است. منابعی در وزارت صحت عامه طالبان این خبر را در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی تایید کرده‌اند. تصاویر اعتراض دختران دانشجو که مقابل درهای بسته این موسسات…
در دسامبر ۲۰۲۲، وزارت تحصیلات عالی طالبان اعلام کرد که زنان و دختران «تا اطلاع ثانوی» از ادامه تحصیل در دانشگاه‌های دولتی و خصوصی محروم هستند. این تصمیم با واکنش‌ها و محکومیت‌های گسترده جهانی روبه‌رو شد.

فرامین طالبان درباره آموزش و فعالیت زنان، از زمان به قدرت رسیدن این گروه، به یکی از موضوعات جنجالی تبدیل شده است. ممنوعیت تحصیل و کار زنان در درازمدت، افغانستان را با کمبود نیروی کار زنان روبه‌رو کرده است.

اکنون، دختران افغان تنها مجاز به تحصیل تا کلاس ششم هستند و از حضور در دانشگاه‌ها و اشتغال در سازمان‌های غیردولتی داخلی و خارجی منع شده‌اند.

سازمان ملل و جامعه جهانی بارها اعلام کرده‌اند که حق آموزش و کار زنان یکی از شروط اساسی برای بررسی به رسمیت شناختن حکومت طالبان است. با وجود فشارهای بین‌المللی، طالبان تاکنون هیچ‌یک از این محدودیت‌ها را لغو نکرده‌اند.

@BBCPersian
2025/07/04 03:31:39
Back to Top
HTML Embed Code: