Telegram Web
با شعار #زمستان_سخت فرصت مذاکره در دوران #بایدن را از دست دادیم
ما در بازی سیاست از #روسیه ضربه سختی خوردیم
وقتی نماینده روسیه دائم میگفت توافق نزدیکه اما خود یکی از موانع بود تا اینکه روسیه به اکراین حمله کرد و ایران را به حال خود رها کرد!
اما زمستان سخت این بار نه برای اروپا بلکه برای ایران آغاز میشود
کمبود #گاز و قطعی #برق!

T.me/bestdiplomacy
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴#رئیس‌کل‌بانک‌مرکزی: اقتصاد ما اقتصاد ۸ سال پیش که ترامپ آمده بود نیست. بازار ما تاب آوری لازم را دارد. وابستگی های ما در اقتصاد به شدت کاهش پیدا کرده است.

این چه تاب‌آوری است که از اول شهریور تا الان یعنی طی تنها۵۰ روز، ارزش پول ملی ۲۰% کمتر شده؟ بس است این شعارها و توهم‌ها!

-احسان بداغی-

@bestdiplomacy
🔵🔴 امر به معروف طالبان:

کی گفته تو دولتِ ما، زن‌های افغان آزادی ندارن؟ اونا میتونن خیلی راحت با هم دیگه حرف بزنن.

فقط نمی‌تونن به پارک، سالن ورزشی و آرایشگاه برن و بدون مرد هم نباید بیان بیرون. خوندنِ آواز هم که کلاً حرامه!!/تحلیل و رصد


🔦«لعنت به #طالبان و تحجر»

@bestdiplomacy
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴هشدار #محسن_رنانی به #پزشکیان و جمهوری اسلامی:
بدون وفاق واقعی وفاقی که منتقدین و مخالفان درونش باشند به جایی نخواهیم رسید
شما ۹۹ درصد بازیگران را حذف کرده اید و صحبت از وفاق می کنید
#وفاق اینگونه نیست......


🔦این نشست در انجمن اقتصاد ایران و با همکاری مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی برگزار شده است

@bestdiplomacy
🔵🔴ترامپ، ایران و اعراب خلیج فارس

🔺دنیای اقتصاد:
سوال مهم پس از انتخاب مجدد رئیس جمهور منتخب آمریکا این است که دولت های عرب خلیج فارس در کجای معادله ترامپ و ایران قرار می گیرند؟

🔺در سال ۲۰۱۷، ریاض و ابوظبی برای حمایت از محاصره قطر و کمپین فشار حداکثری علیه ایران با تیم ترامپ لابی کردند. اما امروز پویایی منطقه‌ای در خلیج فارس به طور قابل توجهی متفاوت است.

🔺اگر ترامپ به دنبال تشدید تنش با تهران باشد، تردید وجود دارد که از سوی پادشاهی های عرب خلیج فارس که از زمان خروج ترامپ از کاخ سفید در ژانویه 2021، رویکرد جدیدی در قبال ایران اتخاذ کرده‌اند، همراه شوند.

🔺با هدف دستیابی به توسعه و تنوع اقتصادی، کشورهای شورای همکاری بیش از هر چیز بر حفظ امنیت و ثبات در خلیج فارس متمرکز شده‌اند. این مهم مستلزم کاهش تنش‌ها در مجموعه شورای همکاری خلیج فارس و حفظ تنش‌زدایی کنونی با ایران از طریق گفتگو و دیپلماسی است.

🔺دلیل خوبی برای نتیجه گیری وجود دارد که اعضای شورای همکاری خلیج فارس و لابیگران آنها در واشنگتن به دنبال متقاعد کردن ترامپ خواهند بود تا از اقداماتی در قبال جمهوری اسلامی که می‌تواند شیخ‌نشین‌ها را در برابر یک جنگ احتمالی آسیب پذیرتر کند، اجتناب نماید.

🔺آنها همچنین از دولت بعدی می‌خواهند که اسرائیل را برای پایان دادن به جنگ در غزه و لبنان، که محرک های اصلی بی‌ثباتی منطقه ای هستند، تحت فشار قرار دهد که منافع متحدان و شرکای نزدیک ایالات متحده در خلیج فارس را تهدید می کند.

🔺با فرض اینکه ترامپ دوباره به عنوان یک رئیس‌جمهور معامله‌گرا ظهور می کند، مهم است که ببینیم آیا رهبران عرب خلیج فارس می‌توانند برای تأثیرگذاری بر ترامپ به شیوه‌هایی متوسل شوند که بتواند منجر به تغییرات قابل توجه در سیاست خارجی واشنگتن در منطقه شود!

روزنامه دنیای اقتصاد
T.me/bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 چه کسی «گرگ‌زاده‌ها» را به نهاد ریاست‌جمهوری راه می‌دهد؟

به تازگی گروهی از چهره‌هایی که به طور عمده، با گفتمانِ «تجزیه‌طلبی» شناخته شده‌اند، در دفتر ریاست جمهوری با مسعود پزشکیان ملاقات کردند!
دو چهرۀ شاخص حاضر در این دیدار، در رسانه‌های وابسته به جمهوری باکو با عنوان «فعالانِ آذربایجان ج ن و ب ی» معرفی شده‌اند و در سال‌های اخیر تلاش کرده‌اند با ادبیات شبیه به همین رسانه‌ها، تمدن ایران را زیر سؤال ببرند...

باید دید دفتر ریاست‌جمهوری و شخص رئیس‌جمهور چه توضیحی برای این اتفاق دارد


🔴 بُن‌مایه:
روزنامۀ اینترنتی فراز


@IranDel_Channel

💢
🔵🔴داستان فاو

✍️ دکتر آرش رئیسی‌نژاد

🔹سرانجام اسکله بزرگ بندر فاو در جنوبی‌ترین نقطه استان بصره در عراق بدست شرکت کره‌ای دوو تحویل و نصب شد. بدین ترتیب، بزرگترین موج‌شکن جهان بر پایه گینس به طول تقریبا ۱۶ km در کوچک‌ترین ساحل خلیج فارس یعنی ساحل عراق به درازای ۸۲ km راه‌اندازی شد.

🔹‏اینجا بندر فاو⁩، در جنوبی‌ترین نقطه عراق در ساحل کوتاه ۸۲ km این کشور است. طراح این پروژه بیش از ۶ میلیارد دلاری شرکت ایتالیایی Impregilo⁩ با نام جدید Webuild⁩ در میلان است. پیمانکار این پروژه نیز که از ۲۰۱۰ کلید خورده‌ شرکت کره‌ای ‌دوو⁩ است. اما این همه داستان نیست!

🔹عراق از سرمایه‌گذاری کلان برای توسعه جنوب که بیش از ۹۰٪ در تولید ناخالص داخلی این کشور سهم دارد استقبال کرده چرا که می‌خواهد ‌فاو⁩ را به قطبی اقتصادی-ترانزیتی در خاورمیانه تبدیل کند. با تکمیل این پروژه، بندر جدید فاو بزرگترین بندر خاورمیانه حتی بزرگتر از بندر جبل‌علی⁩ دبی خواهدشد.

بندر فاو با راه‌آهن جنوبی-شمالی 

🔹‏ ۱۲۰۰ km با قطارهای سریع‌السیر با سرعت ۳۰۰ km/hr برای ترانزیت کالا و مسافر به فیش‌خابور، در استان دهوک در اقلیم کردستان، و سپس به شبکه ریلی ترکیه وصل و از آنجا به اروپا می‌رسد. شرکت ایتالیایی ‌ PEG⁩ این مسیر را طراحی و شرکت فرانسوی ‌ Alstom⁩ مجری است.

🔹عراق سودای راه‌اندازی ‌ کانال خشک⁩ نیز دارد. گذشته از راه‌آهن جنوبی-شمالی، شبکه‌ای پیچیده از بزرگراه و خطوط لوله نفت و گاز شکل‌دهنده این پروژه است که بندر فاو را به ‌ بندر مرسین⁩ ترکیه متصل می‌کند. این پروژه دستکم ١٠ استان عراق را دربرخواهد داشت و خلیج‌فارس را به مدیترانه متصل می‌کند.

🔹بازسازی بندر فاو، راه‌آهن عراق-ترکیه و کانال خشک بخشی از از اَبَرپروژه ۱۷ میلیارد دلاری ‌ راه توسعه⁩ است؛ پروژه‌ای که سالانه ۴ میلیارد دلار و بیش از ۱۰۰ هزار شغل تولید خواهد کرد. عراق این پروژه را رکن اساسی اقتصاد آینده خود برای تبدیل به مرکز ترانزیت کالا میان آسیا و اروپا می‌بیند.

🔹راه توسعه⁩ که با توافق اولیه میان امارات و ترکیه برای دور زدن ایران در حال تکمیل است، می‌تواند عراق را شریک زمینی-دریایی چین در BRI⁩ کند. عراقی که در سال اخیر ماهیانه دستکم ۹.۸ میلیارد دلار درآمد داشته، هم اکنون در جستجوی راهی برای کاهش نیاز به کانال سوئز و البته تنگه هرمز است.

🔹در تهران اما ۱۳ سال است که دولتمردان از همکاری با بغداد برای راه‌اندازی مسیر ‌ شلمچه بصره⁩ گفته‌اند ولی تاکنون عملی نشده؛ مسیری ۳۲ km (کوتاهتر از تهران-کرج) که تنها به ۲۵۰ $ میلیون نیاز دارد. غافل از آنکه عراق تمایلی بدین کار ندارد. چرا؟ چون این مسیر از ارزش استراتژیک فاو می‌کاهد.

🔹چرا عراق بندری را که این همه در آن سرمایه‌گذاری کرده خود بی‌ارزش سازد؟ عراق حتی از پذیرش کامیون‌های ایرانی در خاک خود طفره رفته، بار تحویلی در مرز تخلیه شده و با کامیون‌های عراقی حمل می‌شوند. جای شگفتی نیست که عراق زیر بار اتصال راه‌آهن خود به شبکه ریلی ایران نرود.

🔹درعوضِ شلمچه بصره⁩، ایران می‌توانست راه آهن کرمانشاه بغداد⁩ را از مسیر قصرشیرین خانقین راه اندازد چرا که دسترسی به پایتخت در کشوری ازهم‌گسیخته امریست خردمندانه. همچنین، ایران می‌توانست با توسعه خط ‌ سنندج سلیمانیه⁩ از مرز باشماق، دسترسی زمینی ایمن به بازار كردستان عراق داشته‌باشد.

🔹پیش از این نیز بارها گوشزد کردم که منطقه در آستانه ‌جنگ کریدوری⁩ و رقابت زیرساختی⁩ است. اکنون نیز خطابم به دولتمردان است: «کشورها نه بر پایه پیشینه که بر پایه چشم‌انداز است که با شما کار می‌کنند.»


T.me/bestdiplomacy
🔵🔴سپر حمایتی بورس مقابل ترامپ

🔹بازگشت دوباره دونالد ترامپ به کاخ سفید چه سیگنالی به بازار سهام مخابره می‌کند؟

🔹در پاسخ به این پرسش باید گفت؛ بازارهای مالی در ایران یک بار حضور ترامپ را تجربه کردند اما با توجه به تغییر شرایط در دو دوره مذکور نمی‌توان الگوی مشابهی برای سرنوشت بازارها به ویژه بورس ترسیم کرد.

🔹بر خلاف دور قبل، دیگر توافقی به‌نام برجام وجود ندارد که بیم از بین‌ رفتن آن وجود داشته‌باشد.همچنین «کورسوی امید» که به توافق بین‌المللی با ادامه پیدا‌کردن ریاست دموکرات‌ها‌ می‌توانست منجر شود ؛هم‌‌اکنون به سناریویی غیرمحتمل مبدل شده است.

🔹به نظر میرسد بازگشت ترامپ به کاخ سفید، نگرانی معامله‌گران در خصوص  اتفاقات ناگهانی را همانند دوره اول ریاست‌جمهوری او افزایش داده است.

🔹اما با حفظ این سناریو اگر وضعیت ریسک‌های سیستماتیک در کوتاه‌مدت در همین سطح باقی‌ بماند و نرخ ارز  افزایش نیابد ممکن است «پلن ارزندگی بورس» در نقش یک ناجی عمل کند.

🔹در گام بعد باید دید نحوه تعامل ترامپ با چین چگونه خواهد بود.چرا که سرنوشت کامودیتی‌‌‌‌‌ها به طور مشخص به استراتژی جدید ترامپ در مقابل چین وابسته است.

🔹این موضوع یک ریسک مهم برای بازار سرمایه خواهد بود.در صورتی‌که ترامپ مانند دوره اول خود با چین رفتار کند، بازار کامودیتی به علت تغییر تقاضا در چین به‌شدت تحت‌ تاثیر قرار خواهد گرفت.

🔹با توجه به اینکه ریسک‌های مختلفی ممکن است از سوی ساکن جدید کاخ سفید به اقتصاد و بازار سرمایه ایران وارد شود، دولت و سازمان بورس باید فعالان بازارها را برای مواجهه با ریسک‌های احتمالی آماده کنند./
🔦دنیای اقتصاد
T.me/bestdiplomacy
🔵🔴 #ترامپیسم و حذف نئوکان ها

✍️هادی خسروشاهین
پژوهشگر مسائل بین الملل

🔹ترامپ امروز اعلام کرد که در دولت اش جایی برای نیکی هیلی و مایک پمپئو نیست.شاید یکی از دلایلی که پرزیدنت منتخب مجبور شد این مسأله را علنی مطرح کند٫گزارش ششم نوامبر سی.ان.ان بود.در این گزارش تاکید شده بود که پمپئو یکی از گزینه های اصلی پنتاگون است.
🔹من در نشستی در کلاب هاوس در جمعه گذشته با تاکید بر نادرستی بخشی از اطلاعات منتشر شده در سی.ان.ان اشاره کردم که انتخاب سوزی وایلز به عنوان رییس کارکنان کاخ سفید به عنوان اولین انتخاب ترامپ نشان‌دهنده آن است که او تجربه دولت اول اش را تکرار نمی کند.انتخاب وایلز نشان می دهد که او از حلقه وفاداران نه لزوما کادر سیاسی و حرفه ای در حزب جمهوریخواه استفاده خواهد کرد.انتخاب های او در دولت اول تنها باعث بروز مقاومت های بوروکراتیک در مقابل تصمیماتش شد.
🔹علاوه بر این در نشست جمعه شب با اشاره به تفاوت های بارز در گفتمان ترامپیسم با گفتمان کلاسیک در میان جمهوری‌خواهان تاکید کردم که انتخاب دوباره ترامپ در پنجم نوامبر به منزله پایان ریگانیسم یعنی سیاست خارجی ایدئولوژیک٫به شدت مداخله جویانه و تهاجمی است. ریگانیسم در واقع بیانگر اولویت های همیشگی نومحافظه کاران در سیاست خارجی آمریکاست.اما ترامپ ترجیح می دهد با دستورکارهای نسبتا محدود در سیاست خارجی به رئال پلتیک بها دهد تا مسائل ایدئولوژیک و هنجاری.مناقشات چند ساله دختر چنی و ترامپ در واقع جنگ ترامپیسم علیه ریگانیسم را بازنمایی می کند.ترامپ چند روز قبل از انتخابات و در گفت و گوی سه ساعته با پادکستر معروف جو‌ روگان بزرگترین اشتباه خود در دولت اول اش را بکارگیری برخی چهره های نو محافظه کار دانست.او در این مصاحبه صراحتا از بولتون نام برده بود.
🔹حال با این اوصاف ترامپ  تیم سیاست خارجی٫امنیت ملی و نظامی اش را همچون وایلز از میان حلقه وفاداران اش انتخاب خواهد کرد.پس به جای اسامی مطرح شده در گزارش سی.ان.ان این نام ها را به ذهن بسپارید:اوبراین٫جان راکولتا٫اد مک مالن٫کیث کلاگ و بیل هگرتی./مطالعات ایران
https://s8.uupload.ir/files/nikki_haley_mike_pompeo_1002815462_yg4w.jpg



T.me/bestdiplomacy
🔵🔴شکست سنگین دموکرات‌ها در نبرد رسانه‌های نوین!

🔹تحلیل نتایج انتخابات 2024 آمریکا نشان می‌دهد که حضور کمرنگ دموکرات‌ها در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های نوین، نقش مهمی در شکست آنها داشته است. اکوسیستم رسانه‌ای قدرتمندی که توسط تأثیرگذاران راست‌گرا شکل گرفت، به پیروزی دونالد ترامپ در این انتخابات کمک شایانی کرد. این تحول رسانه‌ای ریشه در "دکترین برایتبارت" دارد؛ نظریه‌ای که توسط اندرو برایتبارت، فعال محافظه‌کار مطرح شد. او معتقد بود فرهنگ به سیاست شکل می‌دهد و بر همین اساس محافظه‌کاران شبکه گسترده‌ای از رسانه‌های دیجیتال را برای انتشار دیدگاه‌های خود ایجاد کردند.

🔹گزارش‌ها حاکی است که امروز راست‌گرایان در پلتفرم‌های محبوب مانند تیک‌تاک، پادکست‌ها و پخش زنده‌های اینترنتی حضور پررنگی دارند و توانسته‌اند با میلیون‌ها آمریکایی، به‌ویژه نسل جوان، ارتباط مؤثر برقرار کنند. این در حالی است که دموکرات‌ها همچنان به روش‌های سنتی مانند تبلیغات تلویزیونی و گردهمایی‌های حضوری وفادار مانده‌اند. نمونه بارز این عقب‌ماندگی را می‌توان در موضع‌گیری جو بایدن برای ممنوعیت تیک‌تاک و عدم حضور کامالا هریس در برنامه پرمخاطب پادکست جو روگن مشاهده کرد. کارشناسان معتقدند اصرار سیاستمداران دموکرات بر استفاده از جملات کلیشه‌ای در تضاد با سبک بی‌پرده و مستقیم رسانه‌های اجتماعی امروز است.

🔹این خلأ رسانه‌ای به تأثیرگذاران راست‌گرا فرصت داد تا با برجسته کردن مسائلی مانند تورم و مهاجرت و همچنین بهره‌برداری از نارضایتی‌های جوانان، افکار عمومی را به نفع خود شکل دهند. تحلیلگران سیاسی بر این باورند که نتایج انتخابات 2024 یک پیام روشن برای دموکرات‌ها دارد؛ برای پیروزی در جنگ فرهنگی، باید در فضاهای تحت سلطه محافظه‌کاران حضور فعال داشته باشند، حتی اگر این حضور به معنای شرکت در فضایی باشد که صدای مخالف در آن کمتر شنیده می‌شود.

🔗 لینک منبع
@Americana_ir



@bestdiplomacy
#وطن‌خواهی باید مبتنی بر شناخت و همراه با احساسِ مسئولیّت باشد، بر حُسن‌ها و عيب‌ها وقوف حاصل شود. آنچه از وطن و هر چیزِ دیگر در جهان عزیزتر است «حقیقت» است، به شرط آنکه بتواند دریافته شود؛ و «بینش» است، به شرط آنکه توفیقِ کسبِ آن به دست آید.

               #دیروز_امروز_فردا

💎کانال دکتر محمّد‌علی اسلامی نُدوشن

@bestdiplomacy
🔵🔴 دفاع از حقوقِ عامّۀ ملّتِ ایران

✍️ اشکان زارع، پژوهشگر اندیشۀ سیاسی

مدتی است که دکّانِ دو نبش احزاب و رجاله‌های سیاسی در ایران یک جعل وارد تاریخِ ایران‌ کرده‌اند؛ آن مفهوم مستجعل "قوم و قومیت" است. چنان هم در توییتر و این بند و بساط‌ها، در بوق و‌ کرنا می‌کنند که ما به تحقق "حقوقِ اقوام" رسیدیم؛ منت می‌گذارند که بله "اقوام" هم در نظر ما شهروند‌اند. تو گویی حقوقِ شهروندی در همۀ شئونِ زندگی «منِ ایرانی» برقرار است، الان اصلاح‌طلبان به ریاست پزشکیان مشغول باز توزیعِ حقوق است. این باز توزیعِ حقوق، چنان شده که "رئیس جمهور محبوب!"، همان‌که "فرق می‌کنه کی رئیس‌جمهور باشه"، آنقدر درگیر آن است که  برای تحققِ حقوقِ ضایعه شده و استضعاف صورت گرفته به "تو*رک میللتی"، بی‌خیالِ حقوقِ مالکیتِ ملّتِ ایران شده، ایران، سرزمین ما، این ملک مشاع را بی‌خیال گشته با تجزیه‌طلبانِ شهیر، گعده می‌گذارد. در نبود فهمِ ملّی از اساسِ کشور، در اینجا و اکنون، آن‌چه در خطر است، تمامیّتِ ارضی ایران است. مشکلِ ایرانِ امروز، مازوت سوزی، قطعی برق و‌ یا فیلترینگ‌ نیست. در خلأ فهم از منافعِ ملی، جغرافیایی سرزمینی و‌ البته استراتژی مناسب برای مواجه با دشمنان ایران این نشست‌ها به احتمال ادامه می‌یابد. معاون ارتباطات نهاد ریاست جمهوری هم آمده این هم‌نشینی به تعدی‌کنندگانِ حقوقِ عامّۀ ملت ایران را ماله بکشد و چنین گفته: «سیاق دکتر پزشکیان در مواجهه با دیدگاه‌های مختلف جذب حداکثری بوده و هست.» باید به معاون گفت که تجزیه‌طلبی، دیدگاه مختلف نیست، تجزیه‌طلب، دشمن سرزمین ماست؛ دشمن تاریخ و فرهنگ ما. با این فهم از ایران و مسائل ملی، تنها نگرانی من و امثال من، بقای تمدنی به نام ایران‌ خواهد بود./ایران دل
T.me/bestdiplomacy
🔵🔴 نیویورک تایمز گزارش داد که ترامپ مارکو روبیو، سناتور جمهوری‌خواه ایالت فلوریدا را به عنوان وزیر خارجه دولت دوم خود انتخاب کرده است!

* پس از انتصاب برایان هوک و الیز استفانیک، این سومین چهره ضد ایرانی و تند دولت آینده آمریکاست.
به نظر می‌آید بر خلاف بسیاری از برآوردهای قبلی، خبری از انزواگرایان در دولت دوم ترامپ هم نیست!

🔗 لینک منبع

@Americana_ir



🔵🔴از انتخاب های ترامپ میشود فهمید که او
👈گویی خواستار ترک کامل خاورمیانه نیست

👈حمایت از اسراییل در سطحی بالا ادامه خواهد یافت
👈فشارحداکثری به ایران هم در سطحی بالا ادامه خواهد یافت!
دیپلماسی در یک نگاه

@bestdiplomacy
#مارکو_روبیو
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴آیا #صادق_هدایت با حزب توده ارتباط داشت؟


جهانگیر هدایت (برادرزاده‌ی صادق هدایت)

(زاده‌ی ۴ بهمن ۱۳۰۸ تهران)

نویسنده‌ی ایرانی و مدیر «بنیاد صادق هدایت»
که به گردآوری و نشر آثار صادق هدایت می‌پردازد
به این سوال به بهترین وجهی پاسخ داده است.
#آموزنده

@bestdiplomacy

🔵🔴نکته‌ای درباره دیدارهای رئیس‌جمهور

✍️ احسان هوشمند

در شرایطی که کشور با مسائل حساس و سرنوشت‌سازی روبه‌رو است و ابر‌چالش‌هایی مهیب در عرصه‌های مختلف پیش‌روی کشور است و کشور شرایط خاصی را تجربه می‌کند، ضروری است که تمام تمرکز و توجه دولتمردان بر مسائل حیاتی کشور متمرکز باشد و برای گذر از این شرایط دشوار و پرچالش از تمام ظرفیت‌های کشور بهره‌برداری شود. با وقوع شرایط جدیدی که با انتخاب رئیس‌جمهوری در آمریکا بروز کرده و پیش‌بینی اثرات این تحول بر منافع ملی ما ایرانیان، طراحی افق و راهبردهای کشور برای مواجهه با شرایط جدید و نحوه تعامل با دولت جدید آمریکا و از آن مهم‌‌تر کاهش بحران‌های پیش‌رو و رفع تحریم‌ها و مدیریت تورم مستمر و طولانی‌مدت سال‌های اخیر و گرانی‌های طاقت‌فرسا بسیار ضروری است. همچنین احتمال گسترش جنگ منطقه‌ای هم از دیگر چالش‌های بزرگ پیش‌روی کشور است. در چنین شرایط حساسی باید مسئولان کشور با جدیت مراقب حساسیت‌های موجود باشند و بیش از گذشته بر این مسائل حیاتی متمرکز شوند، نه آنکه اجازه بروز حاشیه‌های غیرضروری داده شود. ورود مسئولان ارشد کشوری به مباحث حاشیه‌ای و ایجاد جنجال‌های سیاسی بی‌مورد و مغایر با انسجام و وفاق ملی نه‌تنها برای کشور دستاوردی ندارد، بلکه موجب پیچیدگی بیشتر شرایط می‌شود. یکی از حواشی جدیدی که در روزهای گذشته بازتاب رسانه‌ای پیدا کرده و موجب انتقاد گسترده‌ای شده، دیدار تعدادی از فعالان دارای گرایش‌های قومی افراطی و نفرت‌پراکنان قومی با سوابقی از کنش‌های خلاف ادب و مناسبات انسانی با عالی‌ترین مقام اجرائی کشور است. این چندمین باری است که چنین افراطی‌هایی در زمان محدود دو، سه‌ماهه اخیر موفق به دیدار با رئیس‌جمهور می‌شوند. در‌حالی‌که بسیاری از کارآفرینان و کارشناسان و حتی مدیران ارشد کشور تاکنون موفق به دیدار با رئیس‌جمهور نشده‌اند. حتی بسیاری از علاقه‌مندان کشور و دلسوزان مشفق کشور از میان دانشگاهیان و متخصصان و صاحبان اندیشه به صورت جدی و با تنظیم وقت مناسب برای بیان دیدگاه‌ها و نظرات و خواسته‌ها و مطالبات خود تاکنون موفق به دیدار با رئیس‌جمهور نشده‌اند. اما در این مدت کمتر از سه‌ماهه، این چندمین باری است که برخی افراطی‌های قوم‌گرا چنین امکانی را یافته‌اند. استمرار این رویکرد به جز تشدید شکاف‌های اجتماعی و مجال‌دادن به رویکرد‌های انسجام‌ستیز کارکردی در ایجاد وفاق نخواهد داشت. گویا مسئولان دفتر رئیس‌جمهور و عالی‌ترین مقام اجرائی کشور، توجه شایسته و مناسبی به چنین حاشیه‌سازی‌هایی ندارند و دقت لازم در‌این‌باره انجام نشده است. برخی منابع رسانه‌ای و منابع فعال در شبکه‌های اجتماعی از نقش یکی از بستگان نزدیک به رئیس‌جمهور و تعدادی از مسئولان تازه منصوب‌شده در نهاد ریاست‌جمهوری در آمد‌و‌شد نیروهای قوم‌گرا و هنجارشکن و افراطی سخن گفته‌اند. بدیهی است که در صورت بی‌توجهی به چنین هنجارشکنی‌هایی که مغایر با انسجام ملی است، حواشی به‌تدریج جانشین متن شده و مسئولان ارشد کشور در شرایط حساس امروز از وظایف اصلی خود غافل شده و به‌این‌ترتیب هزینه‌های بیشتری متوجه منافع ملی می‌شود.

ضروری است که مسئولان تنظیم دیدارهای مقام عالی اجرائی کشور در نهاد ریاست‌جمهوری هرچه زودتر درباره تنظیم این نوع رفت‌و‌آمدها دقت کنند و با حساسیت بیشتری به مدیریت تنظیم وقت دیدارهای رئیس‌جمهور بپردازند تا شائبه هر نوع حاشیه‌سازی از دفتر برطرف شود و با تنظیم وقت برای دیدار تعدادی از شخصیت‌های وطن‌دوست و اندیشمند و مسئولیت‌پذیر و آگاه به مباحث قومی و زبانی بابت دلخوری‌های ایجاد‌شده ناشی از رفت‌و‌آمد این عناصر افراطی و گستاخ و هنجارشکن، فرصت رفع دلخوری فراهم شود. رفت‌وآمد عناصر افراطی قوم‌گرا نه‌تنها در خدمت وفاق و انسجام در کشور نیست، بلکه عارضه‌ای جدی برای انسجام ملی است. عناصری که کمر به تخریب عناصر وحدت‌بخش ملی در کشور بسته‌اند، نباید در حاشیه بی‌توجهی‌ها فرصت بیشتری برای عرض اندام و کسب توجه بیابند. مسئولیت‌پذیری نهاد ریاست‌جمهوری در‌این‌باره ضروری است. نباید اجازه داد که دولت و نهاد به شائبه فرصت‌سازی برای قوم‌گرایان افراطی متهم شود.

روزنامه شرق، شماره ۲۱ آبان ۱۴۰۳ خورشیدی
🔦ایران دل

T.me/bestdiplomacy

🔴 تورانیسم یهودی از موسی تا شافر

✍️ سالار سیف‌الدینی

عکس قدیمی زیر یکی از لحظات مهم تاریخِ معاصرِ قفقاز است که در آن برندا شافر، افسر اطلاعاتی آمان اسرائیل، به همراه نصیب نصیب‌لی، نخستین سفیر باکو در ایران، درباره "مسئله" هویتِ ملی آذربایجان سخنرانی می‌کنند.
اینکه چرا یهودیان خزر باید به "مسئله" ملّی آذربایجان پاسخ می‌دادند، خود بخشی از موضوع اصلی ماست.
پس از ظهور اتحاد جماهیر شوروی، نظریه‌ای در اروپا شکل گرفت که به "بلشویسم یهودی" معروف شد. پیروان این نظریه معتقد بودند از مارکس تا تروتسکی، چهره‌های مؤثر مارکسیست و رهبران بلشویک، یهودی بودند. آنها مارکسیسم را همچون دینی می‌دیدند که یهودیان، بنیانگذار و پیشرانِ اصلی آن هستند؛ دینی که در آن مارکس جایگزین موسی شده و هدفش نابودی مالکیتِ خصوصی و بنیان‌های اساسی کشورهاست.
صرف‌نظر از درستی یا نادرستی نظریۀ بلشویسم یهودی، در باکوی پس از فروپاشی شوروی نیز به تدریج هویتی شکل گرفت که بنیانگذارانش یهودی بودند و "پروژۀ ساختِ هویتِ ملّی" را طوری مهندسی کردند که چشم‌انداز و پنجره‌اش به افق اورشلیم باز شود.
اینکه چرا کشوری که در یک دورۀ تاریخی سه بار الفبایش تغییر کرده، باید مسئلۀ هویتِ ملّی‌اش را با کمک افسر اطلاعاتی اسرائیل حل کند و به نظراتِ نخبگانِ خود، بسنده نکند، قابل تأمل است. هیچ کشور معتبری برای یافتن پاسخِ مسائلِ هویتی خود از افسران اطلاعاتی خارجی کمک نمی‌گیرد، بلکه آن را از درون تبیین می‌کند. اما در اینجا موضوع، مهندسی یک پروژه است که مهندسی آن برون‌سپاری شده بود.
برندا شافر از  اواسط دهۀ ۲۰۰۰ شروع به نگارش کتاب‌هایی دربارۀ آذربایجان ایران کرد و بعدها به‌عنوان افسر اطلاعاتی آمان، به مادر پان‌ترکیسم تبدیل شد. شافر که خود را پروفسور می‌نامد - تا سابقۀ شغلی‌اش را پنهان کند - تاکنون هیچ‌گاه مقالۀ علمی معتبر و مفیدی منتشر نکرده و هیچ یک از نوشته‌هایش ارزش علمی ندارد. آثار او بیشتر شبیه جزوه‌های تشکیلاتی است که این‌بار نه با جلد سفید و شیفتگان لنین، بلکه به‌عنوان دستورکار جدید تئوریک برای یک مجموعۀ پیچیده تدوین می‌شود، ولی مانند لنین، فهرست "چه باید کرد"ها را مشخص می‌کند.
ملتی که افسر اطلاعاتی بیگانه بسازد به درد همان پروژه می‌خورد. صدام حسین با پولِ حاصل از فروشِ نفتِ عراق، تصور می‌کرد که از طریق درآمیختنِ ایدئولوژی بعث و سوسیالیسم عرب، ساختمان محکمی از پانعربیسم ساخته است. اما پس از فرو ریختن کاخِ پوشالی‌اش، عراق دوباره به بین النهرین پرآشوب ابتدای هزار دوم پیش از میلاد برگشت. ملتی در کورۀ تاریخ و به مرور زمان ساخته می‌شود، نه با یکی دو یهودی دوره‌گرد و چند قمارباز در باکو و حومه.


@IranDel_Channel

💢
#مایکل_والتز، نماینده جمهوریخواه هاوس از ایالت #فلوریدا بر خلاف گمانه‌زنیهای اوّلیه، بجای وزارت خارجه، به سمت مشاور امنیت ملّی #ترامپ در دولت آتی منصوب شده است و جای جیک #سالیون را خواهد گرفت.

او تا به اینجا بیش از هر چیز... به فعالیتهای خود در کنگره در مقابله با #چین شهرت دارد.

@usgelections


T.me/bestdiplomacy
🔵🔴رای مسلمانان در انتخابات آمریکا

چگونه #میشیگان بسمت ترامپ رفت!


بر اساس نتایج انتخابات در ایالت میشیگان، جایی که جمعیت قابل توجهی از #مسلمانان و اعراب آمریکایی در آن زندگی می کنند

🔦59% به استاین( نامزد سوم)،
🔦22% ترامپ و
🌟14% به هریس رای دادند.

💥بایدن در انتخابات 2020 رای 71% جامعه مسلمانان را کسب کرده بود.

@Noandishnews


T.me/bestdiplomacy
2024/11/13 00:34:39
Back to Top
HTML Embed Code: