Telegram Web
#Biotechnology_in_the_colors_of_life
بیوتکنولوژی آبی: استفاده از کاربردهای بیوتکنولوژیکی در محیط‌های دریایی

بیوتکنولوژی آبی، یک رشتهٔ مهم و در حال رشد است که از موجودات زنده، مانند جلبک‌ها، باکتری‌ها و گیاهان دریایی برای توسعهٔ محصولات و خدمات جدید، استفاده می‌کند. موجودات دریایی، گنجینه‌ای ناشناخته، با پتانسیل‌های بالا هستند.

🔍 گردآورنده: علی‌رضا کریم‌زاده
🖌ویراستار: امیررضا ترابی‌میرزایی

🗞 #introduce
🪼 #Blue_biotech

🔸انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد🔸
👏104
کریسپر (CRISPR) یا تکرارهای کوتاه پالیندرومیک با فاصله‌های منظم، یک فناوری انقلابی ویرایش ژن است که به دانشمندان اجازه می‌دهد تغییرات دقیقی در DNA موجودات زنده ایجاد کنند.

این فناوری از یک مکانیسم دفاعی باکتریایی برای هدف‌گیری و ویرایش ژن‌های خاص استفاده می‌کند. در این روش یافتن یک توالی خاص از DNA درون یک سلول بسیار حائز اهمیت است. مرحله بعدی در ویرایش ژن با کریسپر معمولاً تغییر آن بخش از DNA است. با این حال، کریسپر همچنین برای انجام کارهای دیگر نیز تطبیق یافته است، مانند روشن یا خاموش کردن ژن‌ها بدون تغییر در توالی‌های اسید نوکلئیک.

پیش از افشای روش کریسپر در سال ۲۰۱۲، راه‌هایی برای ویرایش ژنوم برخی گیاهان و حیوانات وجود داشت، اما این کار سال‌ها زمان می‌برد و هزینه‌ای صدها هزار دلار داشت. کریسپر، کاربردهای بالقوه‌ای در پزشکی، کشاورزی و بیوتکنولوژی دارد.

به زودی کارگاهی پیرامون این تکنیک کارآمد برگزار خواهیم کرد، منتظر باشید =)


🖋نویسنده: عیسی پیمانی
📋منابع: ،

📜 #biotext

🔸انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد🔸
❤‍🔥11👍3👏2
🍭 من دوباره میتوانم قند بخورم!

این صحبت یک زن ۲۵ ساله مبتلا به دیابت نوع ۱ است که برای اولین بار در جهان، کمتر از سه ماه پس از دریافت پیوند سلول‌های بنیادی خود که دوباره برنامه‌ریزی شده بودند، بدن او شروع به تولید انسولین طبیعی کرد! این موفقیت، انقلابی در درمان دیابت نوع ۱ می باشد.

در این درمان جدید، دانشمندان سلول‌های گرفته‌شده از بیمار را با روش‌های شیمیایی به سلول‌های بنیادی شخصی‌سازی‌شده تبدیل کردند. سپس با کمک آن‌ها مجموعه‌ای از سلول‌های تولید‌کننده‌ی هورمون در پانکراس و کبد رشد داده شد که به تنظیم قند خون در بدن کمک می‌کنند.

75 روز پس از پیوند نیز دیگر به انسولین نیازی نداشت و بیش از یک سال است تزریقی انجام نداده. علاوه‌براین، تمام شاخص‌های دیابت او به سطح فردی سالم رسیده است که درمان بالینی این بیمار مبتلا به دیابت نوع 1 را تأیید می‌کند.

🖋نویسنده: امیرمحمد راضی
📋منابع: ، ،

📡 #bionews
#Red_biotech

🔸انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد🔸
👏153👍1
🦻🏻روز جهانی ناشنوایان

این روز، فرصتی است برای افزایش آگاهی در مورد مسائل و چالش‌هایی که افراد ناشنوا با آن روبرو هستند و همچنین برجسته ساختن دستاوردها و فرهنگ آن‌ها. این روز بخشی از هفته‌ی ناشنوایان است که با هدف ترویج حقوق و بهبود کیفیت زندگی افراد ناشنوا در سراسر جهان برگزار می‌شود.

روز جهانی ناشنوایان به ما یادآوری می‌کند که دسترسی به آموزش و خدمات بهداشتی، امکان استفاده از زبان اشاره و فراهم آوردن فرصت‌های برابر برای شرکت در جامعه برای ناشنوایان بسیار مهم است. این روز همچنین به تقویت پیوندهای بین شنوایان و ناشنوایان کمک می‌کند و بر اهمیت گنجاندن فرهنگ ناشنوایان در جامعه تأکید می‌گذارد.

🖋نویسنده: عیسی پیمانی
🖌 ویراستار: فاطمه هاشم‌بیکی
📋 منابع: ،
📆 #biodate

🔸انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد🔸
👏15👍2
💉واکسن، بدون تزریق

امروز سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) واکسن FluMist را برای استفاده‌ی شخصی یا توسط مراقبین تایید کرد. FluMist برای پیشگیری از بیماری آنفولانزا که توسط زیرگروه‌های ویروس‌های آنفولانزا نوع A و B ایجاد می‌شود، در افراد بین 2 تا 49 سال تأیید شده است. این واکسن به صورت اسپری در بینی استفاده می‌شود و سال‌هاست که به‌طور ایمن و مؤثر مورد استفاده قرار گرفته است. در ابتدا، در سال 2003 توسط FDA برای افراد بین 5 تا 49 سال تایید شد و در سال 2007، استفاده از FluMist برای کودکان 2 تا 5 سال نیز تایید شد. این اولین واکسن برای پیشگیری از آنفولانزا است که نیاز به تزریق توسط یک متخصص بهداشتی ندارد.

🖋نویسنده: عیسی پیمانی

📡 #bionews
#Red_biotech

🔸انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد🔸
👏16👍1
📣چهاردهمین شماره نشریه علمی-ترویجی اومیکس به صاحب امتیازی انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد منتشر شد.

⚜️محوریت این شماره: ویژه‌نامه یازدهمین کنگره ملی گیاهان دارویی

💠در این شماره خواهید خواند:

📌برنامه یازدهمین کنگره ملی گیاهان دارویی

📌آشنایی با دبیر علمی یازدهمین کنگره ملی گیاهان دارویی، دکتر پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری

📌مصاحبه با دبیر اجرایی یازدهمین کنگره ملی گیاهان دارویی، دکتر سید ابراهیم سیفتی، عضو هیأت علمی دانشگاه یزد

📌پوسترهای منتخب یازدهمین کنگره ملی گیاهان دارویی

📌متابولیت‌های ثانویه گیاهی در برابر آسیب نوری پوست

📌تاثیرات اپی‌ژنتیک گیاهان دارویی

برای مطالعه چهاردهمین شماره نشریه به کانال اومیکس مراجعه کنید.

↜راه‌های ارتباطی با انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد:
تلگــــــــــرام🔸 اینســـــــــتاگرام🔸
آپـــــــــارات🔸  لینـــــــــــــکدین🔸
16👍4
📌📄نهمین شماره از خبرنامه Biotrace با موضوع ژن درمانی منتشر شد!

🪄🧬این تکنیک ژن‌های فرد را برای درمان یا پیشگیری از بیماری اصلاح می‌کند و از طریق مکانیسم‌هایی مانند جایگزینی ژن‌های معیوب، غیرفعال کردن ژن‌های نادرست یا معرفی مواد ژنتیکی جدید برای مبارزه با بیماری عمل می‌کند.
با‌این‌حال علیرغم پتانسیل آن، ژن‌درمانی با چالش‌های متعددی از جمله واکنش‌های ایمنی منفی، خطاهای هدف‌گیری، اثرات نامطلوب ژن‌های درج‌شده و بیان ژن غیرمنتظره مواجه است.
در این شماره ردپای این تکنیک را از طریق برخی از آخرین تحقیقات در زمینه‌های مختلف دنبال می‌کنیم.

🔴می توانید برای مطالعه این خبرنامه که در بستر لینکدین منتشر می شود روی این لینک کلیک کنید.

#biotrace
❤‍🔥15👏1
🌏 محدودیتی که حیات را به ارمغان آورد

این تحقیق بررسی می‌کند که: چگونه آب باران، 3.8 میلیارد سال پیش توانسته به ایجاد یک دیوار مشبک در اطراف پیش سلول‌ها (protocells) کمک کند؟ تشکیل غشای نیمه تراوا گامی مهم در انتقال RNA به هر باکتری، گیاه، حیوان و انسانی که تا کنون زندگی کرده، است.

این تحقیق به قطرات coacervate، که محفظه‌ی طبیعی مولکول‌های پیچیده، مانند پروتئین‌ها، لیپیدها و RNA هستند، می‌پردازد. این قطرات که مانند قطرات روغن پخت و پز در آب رفتار می‌کنند، مدت‌هاست که به عنوان کاندیدای ایجاد اولین پروتوسل مورد توجه قرار گرفته‌اند، اما یک مشکل وجود داشت. مشکل این نبود که این قطرات نمی‌توانستند مولکول‌ها را بین یکدیگر مبادله کنند (که مبادله، یک گام کلیدی در evolution است)، بلکه مشکل این بود که آنها این کار را خیلی خوب و خیلی سریع انجام می‌دادند! 

آگراوال می‌گوید:
اگر مولکول‌ها به طور مداوم بین قطرات یا بین سلول‌ها مبادله شوند، پس از مدت کوتاهی همه‌ی سلول‌ها شبیه هم می‌شوند و هیچ تکاملی وجود نخواهد داشت، زیرا در نهایت شما با کلون‌های یکسان مواجه می‌شوید. اما اگر آنها در برابر تبادل، تثبیت شوند تا اطلاعات ژنتیکی خود را به اندازه‌ی کافی ذخیره کنند، جهش‌ها در توالی‌های ژنتیکی آن‌ها اتفاق بیفتد، آنگاه یک جمعیت می‌تواند تکامل یابد.

در ابتدا، آگراوال با آب دیونیزه شده آزمایش کرد که در شرایط آزمایشگاهی تصفیه می‌شود. این باعث شد داوران بپرسند: "اگر آب باران پروبیوتیک خیلی اسیدی باشد چه اتفاقی می‌افتد؟" اما سپس در آزمایش‌هایی که با آب باران واقعی و با آب آزمایشگاهی اصلاح شده برای تقلید اسیدیته آب باران انجام شد، نتایج یکسانی پیدا کردند. دیوارهای مشبک شکل گرفتند و شرایطی را ایجاد کردند که می‌توانست به زندگی منجر شود!

🖋نویسنده: فاطمه هاشم‌بیکی

📡 #bionews
📜 #biotext
⚪️ #White_biotech
🌱 #Green_biotech

🔸انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد🔸
👍135
🟢گروه دکتر خلیلی یزد با همکاری انجمن زیست شناسی دانشگاه علم و هنر و انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد برگزار می کند:

وبینار هدایت تحصیلی ویژه کنکور ارشد وزارت بهداشت

🔔ظرفیت محدود

🗓جمعه ۱۳ مهر
ساعت ۱۵ الی ۱۹

🔹سرفصل‌های وبینار:
(مهاجرت, بازار کار, انتخاب رشته, نحوه مطالعه برای رتبه شدن در کنکور, جزئیات رشته های مختلف و...)



🟩همایش ضبط نخواهد شد.

🔴شروع مسیر کنکور با اطلاعات کامل و آگاهی نسبت به آن

رزرو و ثبت نام از طریق
ارسال عدد ۴ به آیدی :
@Yazd_drkhalili

-------------------------
کانال گروه دکتر خلیلی یزد
کانال انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد
کانال انجمن زیست‌شناسی علم و هنر
👍52👎1🆒1
🧑🏻‍🔬روز ملی نخبگان در ایران

این روز که در ۱۰ مهرماه برگزار می‌شود، به منظور تجلیل از نخبگان و استعدادهای برتر ایران و تشویق آن‌ها به مشارکت در توسعه‌ی کشور است. این روز از سال ۱۳۸۵ و با تأسیس بنیاد ملی نخبگان به‌وجود آمده و هر ساله برنامه‌هایی برای تقدیر از نخبگان در حوزه‌های مختلف برگزار می‌شود.

🖋نویسنده: عیسی پیمانی
🖌 ویراستار: فاطمه هاشم‌بیکی

📆 #biodate
🏛 #biofame

🔸انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد🔸
❤‍🔥11
#Biotechnology_in_the_colors_of_life
بیوتکنولوژی سفید (صنعتی): بهبود فرایندهای تولید، توسعه سوخت های زیستی و سایر فناوری‌ها است که تلاش می کند صنعت را کارآمدتر و پایدارتر کند.


از میان شاخه‌های بیوتکنولوژی، بیوتکنولوژی سفید یا صنعتی، یکی از امیدوارکننده‌ترین فناوری‌های موجود است. این شاخه از بیوتکنولوژی، پتانسیل پاسخگویی به برخی از بزرگ‌ترین چالش‌های موجود در جهان، مانند تغذیۀ‌ جمعیت‌های روبه‌رشد و ارائهٔ راهکارهای جدیدِ جایگزین‌شده برای منابع طبیعیِ کمیاب را دارد. اگر بیوتکنولوژی صنعتی به پتانسیل کامل خود برسد، توان تأثیرگذاری بر جهان را دارد.

🔍 گردآورنده: آنیتاسادات افتخاری
🖌ویراستار: امیررضا ترابی‌میرزایی

🗞 #introduce
⚪️ #White_biotech

🔸انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد🔸
❤‍🔥10👍3
🌊 جنگلی نامرئی در اقیانوس

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که یک "جنگل نامرئی" از فیتوپلانکتون‌ها در بخشی از اقیانوس که در حال گرم شدن است، در حال رشد است. این موجودات ریز که نیمی از تولید اولیه‌ی سیاره را انجام می‌دهند، در سطح و زیرسطح اقیانوس بررسی شده‌اند.

یافته‌ها نشان می‌دهد که فیتوپلانکتون‌های زیرسطحی در پاسخ به گرم شدن اقیانوس افزایش یافته‌اند، در حالی که فیتوپلانکتون‌های سطحی کلروفیل کمتری دارند اما زیست‌توده‌ی کلی آنها ثابت مانده است.

بر اساس 33 سال داده‌ی جمع‌آوری‌شده از مطالعه سری زمانی آتلانتیک برمودا (BATS)، عمق لایه‌ی مخلوط سطحی اقیانوس در دهه گذشته به سرعت کاهش یافته است. این تغییرات نشان‌دهنده‌ی واکنش‌های متفاوت فیتوپلانکتون‌های سطحی و زیرسطحی به تغییرات اقلیمی است.

  دکتر یوهانس ویلیون از دانشگاه اکستر:
درک این روندها مهم است زیرا فیتوپلانکتون‌ها پایه‌ی شبکه غذایی دریایی هستند و نقش کلیدی در حذف دی‌اکسید کربن از جو ایفا می‌کنند. این مطالعه محدودیت‌های مشاهدات ماهواره‌ای را نیز برجسته می‌کند.


  دکتر باب بروین اضافه می‌کند:
تغییرات در پایه شبکه غذایی می‌تواند اثرات زنجیره‌ای بر حیات دریایی داشته باشد، از زئوپلانکتون‌های کوچک گرفته تا ماهی‌های بزرگ و پستانداران دریایی. نظارت مستمر بر فیتوپلانکتون‌های عمق‌زی به دانشمندان کمک می‌کند تا تغییرات جاری در اقیانوس را بهتر درک کنند.


🖋نویسنده: امید مونس‌طوسی

📡 #bionews
📜 #biotext
🐟 #Blue_biotech

🔸انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد🔸
👍114👌1
🪧 | پیش‌رویداد تخصصی دومین دوره مسابقه ملی و مسئله‌‌محور بنیاد ملی نخبگان "راهی شو"

💠 | باتری‌های یون لیتیم و پیل‌های سوختی بر پایه هیدروژن | 💠

🎙|سخنران:
دکتر طاهره خطی، پژوهشگر پسا دکترای دانشکده شیمی دانشگاه یزد

📚 | سرفصل‌های پیش‌رویداد:
• باتری‌ها و پیل‌های سوختی؛ معرفی انواع و مبانی عملکرد
• باتری‌های یون لیتیم
• پیل سوختی بر پایه هیدروژن

🗓|یکشنبه ۱۵ مهرماه ۱۴۰۳
| ساعت ۱۷:۰۰

🤝| با همکاری نهاد ترویجی ستاد توسعه زیست فناوری در دانشگاه یزد و انجمن علمی دانشجویی بیوتکنولوژی دانشگاه یزد

📜 | همراه با ارائه گواهی نامه معتبر

🔎 |برای ثبت‌نام رایگان در این وبینار و اطلاع از جزئیات رویداد روی لینک زیر کلیک کنید.
🔗 | https://rooydadestan.ir/?p=202441

🌐 | ثبت‌نام در دومین دوره مسابقه ملی و مسئله‌‌محور بنیاد ملی نخبگان "راهی شو" :
⭕️ rahisho.online ⭕️


| مهلت ثبت‌نام: ۱۸ مهر ماه ۱۴٠۳

🌀 | امروز راهی شو تا خودت فردا راهت رو بسازی.

#راهی_شو #مسابقه_راهی_شو

✔️با ما در ارتباط باش 👇🏻
تلگرام | اینستاگرام | لینکدین
💯72👍1👏1
Forwarded from نشریه اومیکس
Omics14yazdbiotech.pdf
21.2 MB
💠📝 شماره جدید فصل‌نامه اومیکس با محوریت ویژه‌نامه یازدهمین کنگره ملی گیاهان دارویی به صاحب امتیازی انجمن علمی بیوتکنولوژی دانشگاه یزد منتشر شد!

شماره 14 | بهار 1403

🔷 مدیرمسئول: زهرا اکبری

🔷 سردبیر: هانیه زارع

آنچه در این شماره خواهید خواند:

📌 برنامه یازدهمین کنگره ملی گیاهان دارویی

📌 آشنایی با دبیر علمی یازدهمین کنگره ملی گیاهان دارویی، دکتر پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری

📌 مصاحبه با دکتر سید ابراهیم سیفتی، دبیر اجرایی یازدهمین کنگره ملی گیاهان دارویی

📌 پوسترهای منتخب یازدهمین کنگره گیاهان دارویی

📌 متابولیت‌های ثانویه گیاهی در برابر آسیب نوری پوست

📌 تاثیرات اپی‌ژنتیک گیاهان دارویی


📍راه ارتباطی:

[email protected]

◽️نشریه علمی-ترویجی اومیکس◽️
🔸انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد🔸
13👍3
🟥خبری ویژه مخصوص دانشجویان یزد

🟢انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد و انجمن زیست شناسی دانشگاه علم و هنر با همکاری گروه دکتر خلیلی یزد برگزار می‌کند..

همایش حضوری و رایگان هدایت تحصیلی ویژه کنکور ارشد وزارت بهداشت

در محل دانشگاه علم و هنر یزد
🔴حضور برای عموم آزاد است

🎁با هدیه ویژه مخصوص همه شرکت کنندگان

با افتخار حضور
استاد فرزاد نصر🔥
استاد حیدرنیا
خانم حمیده آزاد

🗓شنبه ۲۱ مهر
ساعت ۱۱:۳۰ الی ۱۴
📍در محل سالن آمفی‌تئاتر دانشگاه علم و هنر واقع در بلوار دانشجو ساختمان فنی

🔹سرفصل‌های همایش:
(نحوه مطالعه برای رتبه شدن در کنکور, بازار کار, انتخاب رشته, تفاوت وزارت علوم و وزارت بهداشت, نحوه مطالعه تخصصی زبان کنکور و...)


🎁 هدیه ویژه گروه دکتر خلیلی به ارزش ۴۰۰ هزار تومان به همه افراد شرکت کننده
(مشاوره حضوری یا تلفنی بصورت خصوصی با استاد فرزاد نصر و استاد حیدرنیا)🔥

🎁و قرعه کشی و جوایز شامل کتاب و جزوه رایگان در انتهای همایش🎉🎉

🔴 ظرفیت بسیار محدود و فقط 90 نفر

رزرو و ثبت نام، ارسال عدد ۵ به آیدی:
@Yazd_drkhalili

----------------------
کانال گروه دکتر خلیلی یزد
کانال انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد
7❤‍🔥2
جایزه نوبل امسال بر کشف مکانیزمی حیاتی در تنظیم فعالیت ژن‌ها در سلول‌ها متمرکز است.


ویکتور آمبروس و گری رووکون به نحوه‌ی توسعه انواع مختلف سلول‌ها علاقه‌مند بودند. آن‌ها مولکول‌های ریز RNA به نام microRNA را کشف کردند که نقشی حیاتی در تنظیم ژن‌ها ایفا می‌کنند. این کشف انقلابی، یک اصل کاملاً جدید در تنظیم ژن‌ها را آشکار کرد که برای موجودات چندسلولی، از جمله انسان‌ها، ضروری است. اکنون مشخص شده که ژنوم انسان بیش از هزار microRNA را کدگذاری می‌کند. این کشف شگفت‌انگیز بعد جدیدی از تنظیم ژن‌ها را نشان داد. microRNA‌ها نقش اساسی در توسعه و عملکرد موجودات زنده ایفا می‌کنند.

🖋نویسنده: عیسی پیمانی
🖌 ویراستار: فاطمه هاشم‌بیکی

📡 #bionews
🏛 #biofame

🔸انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد🔸
💯16👍4🆒1
2025/07/13 04:06:36
Back to Top
HTML Embed Code: