Telegram Web
📌📄دهمین شماره از خبرنامه Biotrace منتشر شد!

🪄🧬بار دیگر، جایزه نوبل در فیزیولوژی و پزشکی به دو بیوتکنولوژیست، ویکتور آمبروس و گری روکون، به خاطر کشف پیشگامانه میکروRNAها-مولکول‌های کوچک با اهمیت فیزیولوژیکی عمیق-اعطا شد.
با توجه به این دستاورد، ما این شماره را به کاوش در ردپای آزمایشات این‌دو دانشمند در طول سالیان متمادی و در مسیر کشف قابل توجه آنها اختصاص داده‌ایم.

🔻جهت مطالعه این خبرنامه که در بستر لینکدین منتشر میشه، میتونین از طریق ☜ لینک اقدام کنین.
#biotrace
🆒10👏7👍1
بیوتکنولوژی سبز یا کشاورزی به طور ژنتیکی گیاهان و حیوانات را برای ایجاد کشاورزی کارآمدتر، افزایش ارزش غذایی و کاهش ناامنی غذایی مهندسی می‌کند.

بیوتکنولوژی سبز پتانسیل بسیار بالایی برای حل چالش‌های جهانی مانند امنیت غذایی، تغییرات اقلیمی و کاهش فقر دارد. با این حال، برای استفاده بهینه از این فناوری، نیازمند انجام مطالعات بیشتر و ایجاد قوانین و مقررات مناسب هستیم.

🔍 گردآورنده: آنیتاسادات افتخاری
🖌ویراستار: فاطمه هاشم‌بیکی

🗞 #introduce
🌱 #Green_biotech

🔸انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد🔸
12👍3
سیاوش صفاریان‌پور، کارگردان مستند "کاپیتان من" با هنرنمایی بهرام رادان است، که در روز یکشنبه توسط انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد اکران خواهد شد.
🧠 more info

سیاوش صفاریان‌پور:
علاقه‌ی متمرکز من ژورنالیست علمی است، اینکه مبدلی باشید برای این که مفاهیم علمی برای همه‌ی مردم قابل فهم باشد و حد فاصل بین دانشمندان و مردم قرار بگیرید، این فرصتی ایجاد می‌کند که تفکر علمی در بین جامعه نشر پیدا کند و کار اصلی و دل‌مشغولی اصلی من این است!

وی در مصاحبه‌ای ذکر کرده است که خوشبختانه یا متاسفانه بخشی از فعالیت او به عنوان مجری برنامه دیده می‌شود و برنامه‌سازی علمی کار تخصصی اوست.

آرزویم این است کسی بی‌حس نشود چرا که آدمی که نسبت به جهان پیرامون بی‌حس شده‌است و برایش هیچ‌چیزی معنا ندارد، مانند اسکناس بی‌نخ است و آرزویم این است که همه حس و حال خوبی داشته باشند.


🖋گردآورنده: فاطمه هاشم‌بیکی

🏛 #biofame

🔸انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد🔸
👍7👏52
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
گزارش تصویری بازدید از صنایع غذایی نشاط آور یزد(برند داتیس) منتشر شد.

برای اطلاع سریع تر از بازدید های بعدی، ما را در اینستاگرام دنبال کنید.
❤‍🔥12
اختراع گیاه مصنوعی توسط بانوی ایرانی!🎍

مریم رضایی دانشجوی دکتری دانشگاه بینگهمتون آمریکا همراه پروفسور سوکهون چوی(Seokheun Choi) گیاهی مصنوعی اختراع کرده‌اند که می‌تواند همزمان هوای داخل خانه را تصفیه و برق کافی برای تأمین انرژی یک گوشی هوشمند را فراهم کند.

این گیاه مصنوعی از نور داخل خانه برای فتوسنتز استفاده می‌کند و می‌تواند 90 درصد کربن‌دی‌اکسید داخل خانه را از 5000 به 500 ppm کاهش دهد که بسیار بیشتر از کاهش 10 درصدی گیاهان طبیعی است، به‌ عبارتی این گیاه مصنوعی ۹ برابر بیشتر از گیاهان طبیعی در حذف CO2 موثر است!

این گیاه مصنوعی دارای ۵ برگ ساخته شده با سلول‌های خورشیدی بیولوژیکی و باکتری‌های فتوسنتز کننده است. همچنین نیازهایی مشابه گیاهان طبیعی دارد و باید به آن آب و مواد مغزی رساند! علاوه براین مثل هر گیاه دیگری به نور خورشید متکی است. البته در نسخه‌های آینده میتوان انتظار داشت این گیاه مستقل تر عمل کند و به نگه‌داری کمتری نیاز داشته باشد.

وی دانش آموخته‌ی مهندسی شیمی دانشگاه یزد می‌باشد.


🖋نویسنده: امیرمحمد راضی
📋منابع: ،

📡 #bionews
🌱 #Green_biotech

🔸انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد🔸
👍17🆒63👏3
📢 سومین کنفرانس بین‌المللی دنیای هومیوپاتی و پزشکی تلفیقی

🔬🌍 موضوع: پزشکی گذشته، حال و آینده

آکادمی بایو کوآنتوم کانادا و مجتمع فنی غزال با افتخار برگزار می‌کنند: گردهمایی بزرگ آنلاین با حضور پزشکان و متخصصین برجسته از سراسر دنیا!
فرصتی استثنایی برای آشنایی با پیشرفت‌های نوین در حوزه‌های مختلف پزشکی و هومیوپاتی

🌟 سخنرانی ویژه دکتر آیه نقی زاده با موضوع: "طب ایرانی، سیستم پزشکی باستانی" فرصتی برای معرفی طب ایرانی در سطح بین المللی!

📅 تاریخ: ۱۸ و ۱۹ آبان ماه ۱۴۰۳
🕞 زمان: ساعت ۱۷:۳۰ به وقت ایران

🎓 مزایای شرکت در این کنفرانس:

گواهی شرکت در کنفرانس
ارائه فایل سخنرانی‌ها با زیرنویس فارسی

💻 جهت ثبت‌نام و کسب اطلاعات بیشتر، به وب‌سایت ما مراجعه کنید.

🔸برای دریافت کد تخفیف انجمن به آیدی @yazdbiotech_admin در تلگرام پیام دهید.

📲 ارتباط با ما:
اینستاگرام: qazal-inst
واتساپ: 09383340986
🆒5👍1👏1
🔴 انجمن علمی بیوتکنولوژی دانشگاه یزد در همکاری با سومین کنفرانس بین‌المللی دنیای هومیوپاتی و پزشکی تلفیقی به دانشجویانی که از طرف این انجمن اقدام به ثبت نام نمایند، کد تخفیف ۷۰ درصدی اعطا خواهد کرد.

🔸برای دریافت کد تخفیف به آیدی @yazdbiotech_admin در تلگرام پیام دهید.


🔹 WhatsApp: 09383340986
🔹 Instagram: qazal-inst
🌐 Website
👏4💯41
روز پرستار ۱۴۰۳ مصادف با روز پنجشنبه ۱۷ آبان شده‌است. این روز با زادروز حضرت زینب(س)، نماد صبر و ایثار، همزمان شده است تا یادآوری کند که پرستاری تنها شغل نیست، بلکه رسالتی است برای خدمت به بشریت!
بیوتکنولوژی امروزه نقش مهمی در بهبود کیفیت مراقبت‌های پرستاری ایفا می‌کند و به پرستاران کمک می‌کند خدمات دقیق‌تر و موثرتری ارائه دهند.

🖋نویسنده: علی‌رضا کریم‌زاده
📄منابع: ، ،

📆 #biodate

🔸انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد🔸
👏10
#biotechnology_in_the_colors_of_life
بیوتکنولوژی خاکستری یا بیوتکنولوژی محیطی


بیوتکنولوژی خاکستری به فرایندهای صنعتی، مانند توسعهٔ مواد شیمیایی جدید یا سوخت‌های زیستی جدید برای وسایل نقلیه، اشاره دارد. بیوتکنولوژی خاکستری، شباهت زیادی به بیوتکنولوژی سبز دارد و بر استفاده از موجودات زنده برای بهبود محیط زیست، تمرکز دارد؛ بنابراین می‌تواند شامل حذف آلاینده‌ها از محیط با استفاده از میکرواُرگانیسم‌ها باشد. سایر فرایندهایی که می‌توانند تحت بیوتکنولوژی خاکستری قرار گیرند عبارتند از:
• حفاظت از گیاهان و جانوران در برابر آلودگی
• دفع و مدیریت زباله‌های انسانی با استفاده از میکروارگانیسم‌ها
• کنترل آلودگی با استفاده از میکروارگانیسم‌ها

بیوتکنولوژی خاکستری به‌عنوان یک ابزار مهم در تلاش‌های جهانی برای حفظ محیط ‌زیست و توسعهٔ پایدار، شناخته می‌شود.

🔍 گردآورنده: کتایون کارآموزیان
🖌ویراستار: امیررضا ترابی‌میرزایی

🗞 #introduce
🪨 #Gray_biotech

🔸انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد🔸
👏9👍2
🔬روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه

علم، به عنوان ستون اصلی درک و شناخت طبیعت و جهان پیرامون، از آغاز تاریخ بشری به عنوان یکی از عوامل کلیدی در توسعه‌ی جوامع عمل کرده است. با گسترش دانش و فهم بشر از مفاهیم بنیادین در زمینه‌های مختلف از جمله فیزیک، شیمی، زیست‌شناسی، و علوم اجتماعی، ظرفیت انسان‌ها برای بهبود کیفیت زندگی، رفاه اجتماعی، و افزایش پایداری زیست‌ محیطی به‌طور قابل‌ توجهی افزایش یافته‌ است.

🖋نویسنده: عیسی پیمانی
📆 #biodate

🔸انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد🔸
🆒6👏4👍2
🔵 انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد با همکاری سایر انجمن‌های علمی برگزار می‌کند:

🧬وبــینار رایـگان
«آشنایی با اختر زیست‌شناسی!»

⚜️با ارائه: استاد صالحه عبادی‌راد
- دانشجوی دکترای دپارتمان علوم سیاره‌ای دانشگاه ریورساید کاليفرنيا

🗓️ شنبه ۲۶ آبان
ساعت ۲۰
📌همراه با صدور گواهی معتبر انگلیسی

🔻 لینــک ثبت‌نــام 🔻
❗️لطفا پس از ثبت‌نام در گروه تلگرامی رویداد عضو شوید.

🔸انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد🔸
❤‍🔥12👍21👏1
🐁 موش‌ها، بلای جان یا کمک برای نجات حیات وحش؟

در گذشته، موش‌های کیسه‌دار غول‌پیکر آفریقایی آموزش دیده بودند تا مواد منفجره و عامل بیماری سل را تشخیص دهند. حالا یک تیم پژوهشی این موش‌ها را آموزش داده‌اند تا بوی پولک‌های پانگولین، عاج فیل، شاخ کرگدن و چوب سیاه آفریقایی را شناسایی کنند. این حیوانات و گیاهان در فهرست گونه‌های در معرض خطر انقراض قرار دارند.

دکتر ایزابل زوت، پژوهشگر بنیاد اوکئانوس و یکی از نویسندگان اصلی این مطالعه که در مجله‌ی *Frontiers in Conservation Science* منتشر شده است، گفت:
«مطالعه‌ی ما نشان می‌دهد که می‌توانیم موش‌های کیسه‌دار غول‌پیکر آفریقایی را برای شناسایی حیات وحش قاچاق شده، حتی وقتی در میان مواد دیگر مخفی شده باشد، آموزش دهیم.»


دکتر کیت وب، استادیار دانشگاه دوک و دیگر نویسنده‌ی اصلی، اضافه کرد:
«این موش‌ها حتی پس از مدتی طولانی و بدون مواجهه با گونه‌ی مورد نظر، همچنان اهداف حیات وحش را تشخیص می‌دهند.»‌


پژوهش‌های این مطالعه در APOPO، یک سازمان غیرانتفاعی مستقر در تانزانیا که راهکارهای کم‌هزینه برای چالش‌های انسانی ارائه می‌دهد، انجام شده است.


🖋نویسنده: عیسی پیمانی
🖌ویراستار: مریم حسینی
📡 #bionews
⚪️ #White_biotech

🔸انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد🔸
👍11👏1
ذات‌الریه یک عفونت حاد شایع دستگاه تنفسی است که آلوئول‌ها و مجاری هوایی دور دست را درگیر می‌کند؛ این بیماری یک مشکل جدی بهداشتی است و با نرخ بالای ابتلا و مرگ و میر کوتاه‌مدت و بلندمدت در تمامی گروه‌های سنی در سراسر جهان همراه است. ذات‌الریه به طور کلی به دو نوع ذات‌الریه اکتسابی از جامعه و ذات‌الریه بیمارستانی تقسیم می‌شود.
درمان ذات‌الریه به علت آن (باکتریایی، ویروسی یا قارچی) و شدت بیماری بستگی دارد. در بسیاری از موارد، علت به طور دقیق تعیین نمی‌شود و درمان بر مدیریت علائم و جلوگیری از بدتر شدن وضعیت بیمار متمرکز است.

🖋نویسنده: عیسی پیمانی
🖌 ویراستار: فاطمه هاشم‌بیکی
📄منابع: ،

📆 #biodate

🔸انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد🔸
👍101
شورای دبیران انجمن‌های علمی، نهادی متشکل از نمایندگان انجمن‌های علمی مختلف است که با هدف ارتقا فعالیت‌های علمی و پژوهشی در دانشگاه‌ها و مراکز علمی تشکیل شده است. این شورا به عنوان پل ارتباطی بین انجمن‌ها و نهادهای علمی عمل کرده و به ترویج همکاری‌های بین‌رشته‌ای، برگزاری همایش‌ها و کارگاه‌های آموزشی، و حمایت از فعالیت‌های پژوهشی می‌پردازد. هدف اصلی شورای دبیران، ایجاد بستری مناسب برای تبادل نظر و تجربیات علمی و ارتقاء سطح دانش و مهارت‌های اعضای انجمن‌هاست.

اعضای جدید شورای اجرایی انجمن‌های علمی دانشگاه یزد، متشکل از:

🔸خانم مهدیه مشتاقی
🔅دبیر شورای اجرایی انجمن‌های علمی

🔸خانم نازنین دهستانی
🔅نایب دبیر شورای اجرایی انجمن‌های علمی

🔸آقای محمدیاسین نظریان
🔅مسئول کمیته مالی

🔸خانم فاطمه شیبانی
🔅مسئول کمیته ترویجی

🔸آقای محمد باغشاهی
🔅 مسئول کمیته رسانه

🔸آقای علیرضا جلیانی
🔅مسئول کمیته پژوهشی

🔸آقای علی کفیلیان یزدی
🔅مسئول کمیته آموزشی

🔸آقای محمدرضا علیزاده
🔅مسئول کمیته روابط عمومی

🔸آقای سید علی موسوی
🔅مسئول کمیته مستندات
👍3👏3👎2
علم اتنوبوتانی به مطالعه و بررسی چگونگی استفاده افراد يك قوم، فرهنگ و يا ناحيه خاص از گياهان بومی موجود در آن منطقه می‌ پردازد. واژه‌ی اتنو به معنی قوم و بوتانی به معنی گياه شناسی می‌باشد‌. به طور كلی می‌توان گفت اتنوبوتانی‌،‌ مطالعه‌ی روابط و كنش‌های متقابل بين گياهان و انسان است كه لازمه آن داشتن دانش گياه‌شناسی و مردم‌شناسی می‌باشد. 

انجمن به زودی کارگاهی در این مورد خواهد داشت.
لطفا منتظر باشید!
🔍 نویسنده: آنیتاسادات‌ افتخاری
🖌ویراستار: فاطمه هاشم‌بیکی

🗞 #introduce
🌱 #Green_biotech

🔸انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد🔸
👍11👏2
2025/07/12 18:38:37
Back to Top
HTML Embed Code: