Telegram Web
🔸تحلیل کیفی سخنرانی پیروزی ترامپ

سیامک مهاجری

سخنرانی پیروزی ترامپ و مقایسه آن با سخنرانی پس از پیروزی بایدن و اوباما حائز نکات قابل توجهی است.

از جمله اینکه سخنرانی او دوبرابر روسای جمهور پیش از خودش بود و در کلیدواژه‌های پرتکرارش حتی یکبار هم از آمریکا و ملت آمریکا نام نبرد و ترجیح داد به جای این کلیدواژه پر تکرارِ بایدن و اوباما صرفا از لفظ دوستانه‌تر ما استفاده کند

به دیدن بیا. @BooF60
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مجموعه تمبرهای تاریخی موزه ملک

چندی پیش رفته بودم موزه ملک،مکانی که هربار بیشتر از دیدنش‌ شگفت‌زده می‌شوم، این عکس‌هایی است که از مجموعه تمبرها برداشتم.

به دیدن بیا. @BooF60
Amini, Ali 4
@IOHP1
🎙 این سخنان را بسیار باید شنید

علی امینی، که طی سال‌های ۴۰ تا ۴۱ مسئولیت نخست‌وزیری ایران را بر عهده داشت، در تحلیل خود، تصویری روشن و نزدیک از عوامل فروپاشی سلطنت پهلوی ارائه می‌کند. دیدگاه او تنها محدود به تحلیل سرنوشت این نظام خاص نیست، بلکه بازتابی از دلایل مشترک شکست تمامی حکومت‌هایی است که در برابر تغییرات و جریان‌های اجتماعی دچار انسداد می‌شوند.

به دیدن بیا. @BooF60
🔶️ در اولین رویداد-مسابقه‌ی پادکست «موج» به طور ویژه‌ به یکی از کلیدی‌ترین مسائل در حوزه‌ی پادکست می‌پردازیم؛ مسئله‌ی روایت و روایت‌گری.

🔶️ برای مواجهه‌ای متفاوت و عمیق با «روایت» و اهمیت آن، پای صحبت افرادی خواهیم نشست که مسئله‌ی روایت و روایت‌گری برایشان اهمیتی حیاتی داشته و آن را محور کارها، فعالیت‌ها و شیوه‌ی زیست‌شان قرار داده‌اند.

🔶️ یکی از اساتید حوزه‌ی روایت رویداد «موج»، یاسر عرب است.


🔶️ یاسر عرب کارگردان، فیلمنامه نویس، نویسنده و مستندساز است.

🔶️ «جایی که نمی‌شناختیم»، «ننه قربون» و «ماهی ها در سکوت می‌میرند» برخی از آثار او هستند. مستند «یک پیشنهاد ساده» نیز از مهم‌ترین مستندهایی‌ست که تا به حال ساخته است.

🔶️ اما این‌ها صرفا گزارشی از کارهای اوست. کافی ست دقایقی با او همصحبت شوید تا ببینید که زندگی و روایت‌های عجیبی که در حاشیه‌ی تولیدات و سفرهای بسیارش به سراسر ایران، در جان اندوخته، بسیار مفصل‌تر از فیلم‌هایی‌ است که تا امروز ساخته. و شخصیت و زندگی خودش در هیچ قاب تلویزیونی جا نمی‌گیرد.

🟠 لینک ثبت نام
@pol_factory

#پادکست
#پادکست_موج
#رویداداستعدادیابی
#رویداد_استعدادیابی
#مستبقه
#روایت
Forwarded from یاسر عرب
هوا خیلی سرد شده
پیام دکتر محسن بدره
🎯 چه مشکلی دارد که همه دربارۀ همه‌چیز نظر بدهند؟

🔴 هر کس چندوقتی در شبکه‌های اجتماعی پرسه زده باشد، با ‌پدیده‌ای عجیب و باورنکردنی مواجه شده است: «همه دربارۀ همه‌چیز حرف می‌زنند». مسئله وقتی ترسناک‌تر می‌شود که نه‌تنها این کار نهی نمی‌شود، بلکه تحت فشار عمومی، از آن‌هایی که چنین کاری نمی‌کنند هم خواسته می‌شود که دربارۀ هیچ موضوعی ساکت نباشند و نظرشان را بگویند. اگر مقاومت کنند و حرفی نزنند هم با تعابیری مثل «ترسو»، «بی‌مسئولیت» یا «محافظه‌کار» تنبیه می‌شوند. جراد هندرسن، پژوهشگر فلسفه، می‌گوید باید فکری به حال این وضعیت بکنیم.

🔴 هندرسن می‌گوید فقط این فشار بیرونی نیست که ما را ترغیب یا مجبور می‌کند که دربارۀ همه‌چیز حرف بزنیم، بلکه بخش مهمی از این فشار، درونی شده است: خودمان را با دیگران مقایسه می‌کنیم که دربارۀ هر اتفاقی موضعی دارند و به خودمان می‌گوییم چرا ما موضع نگیریم؟

🔴 بااین‌حال، نتیجۀ این فرایند واقعاً مأیوس‌کننده است. واقعیت این است که وقتی تلاش می‌کنیم دربارۀ هر چیزی نظر بدهیم، چاره‌ای نداریم جز اینکه مزخرف ببافیم. و وقتی در سطح جمعی همه همین‌کار را می‌کنند، کل فضای عمومی پر می‌شود از مزخرفات. آن‌وقت اگر بخواهی از حقیقتِ موضوعی سر در بیاوری، تقریبا امکان ندارد بتوانی موفق شوی. هندرسن برای توصیف این وضعیت، از نظریۀ مشهور هری فرانکفورت دربارۀ «مزخرفات» استفاده می‌کند. مزخرف چیزی است خارج از دوگانۀ حقیقت و دروغ.

🔴 فرانفکورت می‌گوید مزخرف از «عدم توجه» آب می‌خورد. موقعیتی که مسئله دیگر حقیقت‌داشتن، یا حقیقت‌نداشتن نیست، بلکه از اساس حقیقت بی‌اهمیت است. از این جهت بین مزخرف‌گو و دروغ‌گو تفاوتی هست: برای دروغ‌گو حقیقت اهمیت دارد، هرچند انکارش می‌کند. اما برای مزخرف‌گو صدق و کذب فرقی با هم ندارند.

🔴 اگر می‌خواهید بهتر بفهمید سازوکارِ مزخرفات چطور است، به کلمۀ «وایب» که این روزها خیلی مد شده است توجه کنید. وقتی آدم‌ها در شبکۀ اجتماعی حرف می‌زنند، دیگر به درست‌بودنش فکر نمی‌کنند؛ همه‌چیز فقط وایب است. وقتی آدم‌ها چنین کاری می‌کنند، عملاً خودشان را در لاکی محافظ قرار می‌دهند که از هر انتقادی مصون است. اگر از آن‌ها بپرسی بر چه مبنایی حرف می‌زنند، لبخندزنان جواب می‌دهند: «چرا من رو جدی می‌گیری؟ من خودمم خودم رو جدی نمی‌گیرم!».

🔴 مزخرف‌گوها ظاهراً آسیبی به ما نمی‌زنند، صرفاً بامزه و سرگرم‌کننده‌اند. اما در واقع هزینۀ سنگینی بابت کارشان پرداخت می‌کنیم: «به آن‌ها عادت می‌کنیم.» و با عادت‌کردن به راه و رسم آن‌ها، به آدم‌های بدتری تبدیل می‌شویم. این خطر جدی است و ای بسا لازم باشد فعالانه در برابر آن مقاومت کنیم.

🔴 هندرسون می‌گوید باید برای خودمان مقرراتی سختگیرانه بگذاریم تا از وسوسۀ فراگیر مزخرف‌گویی جان به در ببریم. روش پیشنهادی او «کوچک‌فکرکردن» است. کوچک‌فکرکردن یعنی تمرکز بر یک موضوع مشخص و تلاش برای سردرآوردن از حقیقتِ آن. باید مثل آدم‌هایی رفتار کنیم که حقیقت را جدی می‌گیرند، یعنی شواهد جمع می‌کنند، به جزئیات استدلال‌ها توجه می‌کنند و تمام ارجاعات را بررسی می‌کنند و از همه مهم‌تر، دربارۀ چیزهایی که نمی‌دانند، حرف نمی‌زنند. حتی اگر این کار باعث شود برچسب بخورند و از جمعِ آدم‌های باحال کنار گذاشته شوند.

📌 آنچه خواندید مروری کوتاه است بر مطلب «این روزها اهمیت‌دادن به حقیقت کاری افراطی به شمار می‌رود» که در سی‌وسومین شمارۀ مجلۀ ترجمان علوم انسانی منتشر شده است. این مطلب در تاریخ ۱۸ آذر ۱۴۰۳ در وب‌سایت ترجمان نیز بارگذاری شده است. این مطلب نوشتۀ جراد هندرسن است و محمد مهدی‌پور آن را ترجمه کرده است. برای خواندن نسخۀ کامل این مطلب و دیگر مطالب ترجمان، به وب‌سایت ترجمان سر بزنید.

📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:

B2n.ir/r67667

@tarjomaanweb
ترامپ در این مدت چند اقدام معنادار داشت:

۱.اخراج برایان هوک که در ایران ستیزی شهره عام و خاص بود
۲.انتصاب مایکل پی. دیمینو که مخالف حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران است در پست حساس رئیس سیاستگذاری پنتاگون در خاورمیانه
۳. آرزوی موفقیت برای رهبر ایران
۴. حرامزاده خواندن نتانیاهو و عدم سفر او به مراسم تحلیف
۵.وادار کردن اسرائیل به پذیرش آتش بس با حماس
۶. عدم اشاره و یا تهدید ایران در سخنرانی مراسم تحلیفش، برخلاف چین و حتی تمسخر عربستان
۷. عدم امضای فرامین اجرایی در روز اول در خصوص ایران، در حالی که ۸۰ فرمان را امضا کرد
۸. ابراز علاقه برای سفر به ایران و پاسخ سیگنال مذاکره
۹. دیدار مخفیانه ایلان ماسک و نماینده ایران در سازمان ملل

آیا می‌توان از جمع جبری این گزاره‌ها به این نتیجه رسید که ترامپ قصد دارد دست اول بازی با ایران را متفاوت از دست اول دور قبل بازی کند؟
پاسخ به این پرسش هم زود و هم سخت است اما آنچه از آرایش بازیگرانش در زمین مشخص است او آماده شروع یک بازی ترکیبی است که احتمالا تلفیقی از چماق اسرائیل با حمله به تاسیسات نظامی، هویج مذاکره و شربت تلخ لفاظی‌های تند وزیر خارجه‌اش خواهد بود. در این میان خودش ترجیح خواهد داد برخلاف دور قبل در میانه و بازیگری تعادل‌ساز ایفای نقش کند.
حال دو سناریو پیش روی ایران است که به نظر بخشی از آن از تردیدهای ترامپ نیز ناشی می شود
سناریو اول حاکی از این است که دست اول را خودش بازی کند و در دست دوم با برگ نتانیاهو و تندروها وارد میدان شود.

سناریو دوم هم این است که دست اول را به نتانیاهو و مارک روبیو وزیر خارجه‌اش بسپارد و در راند دوم چون ناجی به صحنه بیاید.
برآوردها نشان می‌دهد که آتش‌سوزی‌های آمریکا طی سال‌های ۱۹۹۱ تا ۲۰۲۲ حدود ۱.۴ تریلیون دلار به اقتصاد این کشور آسیب وارد کرده است.
بیشترین خسارت ثبت‌شده مربوط به سال ۲۰۱۷ است که میزان آن حدود ۲۲ میلیارد دلار تخمین زده شد.
آتش‌سوزی اخیر در کالیفرنیا خسارتی بالغ بر ۲۷۵ میلیارد دلار به جا گذاشت که رکورد جدیدی محسوب می‌شود. این رقم ۱۲.۵ برابر بیشتر از خسارت سال ۲۰۱۷ و ۸.۵ برابر سنگین‌تر از خسارتی است که غزه در جریان حمله اسرائیل متحمل شده است.
@Boof60
چین با DeepSeek کل بازار سهام ایالات متحده را به حمام خون تبدیل کرد

1 تریلیون دلار ضرر کرد
چین به تازگی به دره سیلیکون سیلی زد و پیشرفت های هوش مصنوعی خود را منبع باز کرد تا انحصار فناوری آمریکا را به چالش بکشد. در حالی که پکن نوآوری را افزایش می دهد، ایالات متحده به فانتزی های Stargate خیره می شود. چه کسی واقعاً آینده را می سازد؟
@BooF60

@SoltaniBusiness
2025/02/03 20:02:25
Back to Top
HTML Embed Code: