Telegram Web
کار مولد و نامولد در اقتصاد؛

👤 سرمقاله ای از دکتر موسی غنی نژاد

✍️ آدام اسمیت صرفا تولید کالاهای مادی ملموس را کار مولد می‌دانست و کارهای ناظر بر تولید خدمات نظیر تجارت، حمل و نقل، آموزش، خدمات پزشکی و حقوقی و مانند آنها را گرچه مفید می‌شمرد، اما مولد نمی‌دانست. اشتباه اسمیت ناشی از رویکرد ماتریالیستی به موضوع تولید بود و ریشه در نظریه ارزش داشت.

✍️ به عقیده اسمیت، ارزش کالاها در بازار به مقدار کار صرف شده برای تولید آنها بستگی دارد. نظریه «ارزش -کار» یا «ارزش- هزینه تولید» پس از اسمیت از طریق ریکاردو و دیگر اقتصاددانان کلاسیک بریتانیایی تداوم یافت و به تعبیری پیشرفت علم اقتصاد را ۱۰۰ سال به تعویق انداخت.

✍️ تا اینکه در دهه ۱۸۷۰ میلادی در اروپا نظریه ارزش ذهنی یا نظریه مارژینالیستی ارزش با رویکردی منطقی، منسجم و علمی، اندیشه اقتصادی را از این بن‌بست رها ساخت.

✍️ طبق نظریه ارزش مارژینالیستی که علم اقتصاد مدرن بر اساس آن بنا نهاده شده، ارزش هر کالا یا خدمتی بر اساس مطلوبیت تقاضا برای آخرین واحد عرضه آن تعیین می‌شود و ربطی به کار صرف شده برای تولید آن ندارد. مطلوبیت هم امری ذهنی است که به ارزیابی یا ارزش‌گذاری بازیگران اقتصادی در بازار بستگی دارد و بنابراین ذاتی خود کالا یا خدمت نیست.

✍️ اخیرا گزارشی «پژوهشی» تحت عنوان «فعالیت‌های نامولد رقیب تولید» منتشر شده که مصون از این شبهات نیست و اگر ملاک سیاست‌گذاری قرار گیرد، ممکن است به جای درمان مشکلات بر دامنه آنها بیفزاید.

✍️ مشکل نظری این گزارش از عنوان آن کاملا پیدا است. هر فعالیت اقتصادی دو طرف دارد: خریدار و فروشنده؛ بنابراین فعالیت یک طرفه‌ای در اقتصاد نداریم که یکی مولد و دیگری رقیب آن، غیر‌مولد باشد.

✍️ هر فعالیت اقتصادی در نهایت به معنی دقیق کلمه دادوستد یا تجارت است. اگر همه داد و ستدها داوطلبانه (آزادانه) و در چارچوب قانون باشد هر دو طرف معامله نفع می‌برند؛ چون در غیر این صورت، به لحاظ منطقی معامله‌ای صورت نمی‌گیرد.

✍️ نویسنده سرمقاله امروز «دنیای اقتصاد»، در ادامه به بررسی نقاط ضعف این پژوهش و دلایل آن می پردازد.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد
@den_ir

https://www.donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3567218
🌀 تفکر و خواسته‌ی مخالفان اندیشه موسی غنی‌نژاد به چه وضعیتی منتهی می‌شود؟

اصلان علی عباسی

▫️ابتدا ببینیم اندیشه دکتر غنی‌نژاد بر چه مفاهیمی تأکید دارد،
موسی غنی‌نژاد می‌گوید هر انسانی، حقوق بنیادین و اساسی دارد که شامل حق حیات، حق مالکیت، حق آزادی و حق مبادله داوطلبانه در بازار (مفهوم بازار آزاد) است. حق مالکیت عبارت از حق مالکیت بر نفس و حق مالکیت بر اموال و دارایی‌ها است. این حقوق اساسی انسان‌ها در جامعه باید در سایه حاکمیت قانون حفاظت شود. نقض هر یک از این حقوق اساسی به نقض سایر حقوق می‌انجامد و انسان با از دست دادن حق انتخاب و آزادی و اراده ناچار خواهد بود به بندگی و بردگی اغیار تن بدهد. ایشان در آثار خود، حتی با تأکید بر فرهنگ و سنت ایرانی و فقه اسلام، نشان می‌دهد که حق حیات و حق مالکیت ریشه در تاریخ، فرهنگ و سنت ایرانیان دارد.

▫️معنا و مفهوم مخالفت با این ایده چیست؟
مخالفت با اندیشه‌ی آزادی‌خواهانه‌ی دکتر غنی‌نژاد معنایی جز مخالفت با حق حیات، حق مالکیت و حق آزادی (و بازار آزاد) ندارد. یعنی مخالفان این ایده و اندیشه به خصوص مارکسیست‌ها و چپ‌ها و کسانی‌که با اسم رمز حمله به نئولیبرالیسم با ایشان ضدیت و مخالفت می‌ورزند، در عمل با این انتقادها اعلام می‌کنند که حق حیات، حق مالکیت و آزادی نمی‌خواهند. این نتیجه به سادگی از طریق استنتاجات منطقی حاصل می‌شود و کاملاً قابل درک است. به عنوان مثال ضدیت با حق مالکیت به معنای ضدیت با مالکیت بر نفس و اموال است. هر فرد انسانی که با مالکیت بر نفس و اموال خود ضدیت و مخالفت کند آماده است که جان و مال خود را ببخشد و با از دست دادن آزادی به بندگی و بردگی اغیار تن بدهد. در این صورت کاملاً و خودخواسته از فقر، گرسنگی و مرگ استقبال می‌کند و حیاتش، برای خودش هیچ ارزشی ندارد و حاضر نیست از حقوق اساسی خود دفاع کند. لذا بردگی یا مرگ این فرد حتمی و غیر قابل اجتناب است.

توجه کنید،
نخواستن این سه حق اساسی، تعبیر ساده‌ی دیگری دارد. در فرهنگ ایرانی، نخواستن این حقوق معادل با دفاع نکردن از جان و مال و خانواده است. آیا یک ایرانی می‌تواند به جان و مال و خانواده خود اهمیت ندهد و نسبت به آن بی‌اعتنا باشد؟
این موضوع حتی در فرهنگ اصیل بسیاری از کشورهای غربی و شرقی هم اهمیت دارد. ایرانی‌ها نیز در فرهنگ ریشه‌دار و تاریخی خود به جان و مال و خانواده بسیار اهمیت می‌دهند و بنابراین باید از افکار و اندیشه‌های ضد حقوق اساسی و ضد بازار آزاد دوری کنند.

▫️نتیجه‌گیری،
به این ترتیب باید به مخالفان ایده و اندیشه موسی غنی‌نژاد، هشدار داد که به آنچه می‌گویند بیش از پیش توجه نمایند و از شعارهای توخالی و بریده از واقعیت دوری کنند که این رویاها و ایدئولوژی‌ها، به برپایی بهشت بر روی زمین منجر نمی‌شود بلکه جهنمی ساخته می‌شود که خود نیز در آن خواهند سوخت. فجایع، قحطی‌ها، گرسنگی‌ها و کشتارها و جنایات واقع شده در اتحاد شوروی، چین، کامبوج، رومانی و تعدادی دیگر از کشورهای سوسیالیستی در قرن بیستم، جهنمی بود که با ایده‌های مارکسیستی و مخالفت با حق مالکیت و آزادی فردی بر پا شد و باید به عنوان عبرت پیش روی چشمان ما و همه‌ی «مخالفان نئولیبرالیسم» و مخالفان بازار آزاد قرار داشته باشد.


#موسی_غنی‌نژاد
#آزادی
#مالکیت
#بازار_آزاد
#حاکمیت_قانون

✔️@BoomrangInstitute
💎گزیده مصاحبه؛ خصوصی‌سازی به شیوه دولتی (بخش اول)
🎤گفت‌وگو با موسی غنی‌نژاد، آبان ۸۵

📌در فضای موجود خصوصی‌سازی موفق نخواهد شد

🔹وضعیت بخش خصوصی مطلوب نیست، آنهم بدلیل یکه‌تازی دولت در عرصه اقتصاد است.در سیاست خارجی نیز با مشکلاتی مواجه هستیم.یعنی یک نوع وضعیت نامطمئن در کشور حاکم است که باعث میشود سرمایه‌گذاریها در سطح وسیعی صورت نپذیرد.

🔹ابلاغیه اصل۴۴ گام مهم و موثری است، اما فضای کسب‌وکار مناسب نیست.تعدد قوانین و مقررات اقتصادی و دخالتهای متعدد دولت در بازارها وجود دارد،واگذاریها در این فضا قابل اجرا و موفقیت‌آمیز نیست.اگر دولت بخواهد امور را به صورت سهام عدالت واگذار یا آنرا به بنیادها بسپارد این واگذاری صوری است نه واقعی.تحت این شرایط چندان خوشبین نیستم.

🔹یکی از ابزارهای مهم خصوصی‌سازی، بانکهای خصوصی هستند که کمرشان در برابر دخالتهای دولت شکسته است.باید تقدم و اولویت انجام امور به آزادسازی اقتصادی، عدم دخالت دولت در اقتصاد و اصلاح قوانین تعلق گیرد. در فضای موجود خصوصی‌سازی موفق نخواهد شد.

🖇متن کامل مصاحبه را در تصویر پیوست مطالعه نمایید
🗞کارآفرینان امیرکبیر، شماره ۱۷، آبان ۸۵
@ghaninejad_mousa
💎گزیده مصاحبه؛ خصوصی‌سازی به شیوه دولتی (بخش دوم)
🎤گفت‌وگو با موسی غنی‌نژاد، آبان ۸۵

📌اگر این وضعیت تداوم یابد شاهد فرار سرمایه یا گذار سرمایه به بخشهای غیرتولیدی(زمین،مسکن،ارز) خواهیم بود

🔹بسیاری از قوانین؛ زائد، بی‌فایده و دست‌وپاگیر هستند این مقررات باید حذف شوند. اگر این وضعیت تداوم یابد شاهد فرار سرمایه یا گذار سرمایه به بخشهای غیرتولیدی(زمین، مسکن، ارز) خواهیم بود.ممکن است تمام داراییهای دولت اسما به نام مردم شود اما هر چیز تحت کنترل و نظارت دولت باشد.مالکیتی که هیچ اختیاری در آن نباشد چه معنایی دارد؟ این گونه خصوصی‌سازی رشد نخواهد کرد.

🔹عمدتا تنها شیوه واگذاری از طریق بازار سرمایه صورت میگیرد.اما بازار سرمایه رشد مناسبی ندارد و تحت تاثیر مقررات و کنترل دولت است. بازار سرمایه و بورس هم‌ واقعی نمیباشد در آن هم دخالتهای فراوان دولت وجود دارد و قیمتها آزاد نیست.می‌بینیم به نحوی عمل شده که بانکهای خصوصی هم زمینگیر شوند.مشکل اصلی که دولت پیدا خواهد کرد این است که برای خرید، مشتری پیدا نمیکند.

🖇متن کامل مصاحبه را در تصویر پیوست مطالعه نمایید
🗞کارآفرینان امیرکبیر، شماره ۱۷، آبان ۸۵
@ghaninejad_mousa
💎گزیده مصاحبه؛ خصوصی‌سازی به شیوه دولتی (بخش آخر)
🎤گفت‌وگو با موسی غنی‌نژاد، آبان ۸۵

📌اگر بتوانیم مدیریت را خصوصی کنیم میتوانیم به اهداف واقعی خصوصی‌سازی نزدیک شویم

🔹مدیران شرکتهای دولتی کارشکنی میکنند تا خصوصی‌سازی انجام نشود. اما با این معضل زمانی مواجه خواهیم بود که واگذاری به صورت جدی مطرح و عملی شود. امروز در آن شرایط نیستیم.در این شرایط باید فضا را برای کسب‌وکار خصوصی مناسب کنیم.مشکل این نیست که مثلا بانک صادرات به بخش خصوصی واگذار شود مشکل این است که بانکهای خصوصی موجود بتوانند آزادانه فعالیت داشته باشند.

🔹دولت تصور چندان روشنی از اینکه در واگذاری سهام عدالت چه خواهد شد، ندارد. مشکل اصلی مدیریت دولتی است. اگر بتوانیم مدیریت را خصوصی کنیم میتوانیم به اهداف واقعی خصوصی‌سازی نزدیک شویم. باید در یک بازاری شرکت واگذار شود و کسی که قادر است اکثریت سهام را خریداری کند مدیریت را هم بر عهده بگیرد. در کشور ما دولت میخواهد خصوصى‌سازی را هم به صورت دولتی انجام دهد! طبیعی است در این کار موفق نمیشود.

🖇متن کامل مصاحبه را در تصویر پیوست مطالعه نمایید
🗞کارآفرینان امیرکبیر، شماره ۱۷، آبان ۸۵
@ghaninejad_mousa
🆔 @ghaninejad_mousa
✔️ @BoomrangInstitute

نهادگرایی لباس جدید چپ ایرانی

🎤 موسی غنی‌نژاد

دنیای اقتصاد
مهرماه ۱۳۸۵

نهادگرایی به شکل کلاسیک آن، با نسخه ساختگی و ایرانی آن خیلی تفاوت دارد. تفکر نهادگرایی ایرانی به‌رغم اینکه مدعی اصلاحات اقتصادی است، به زبان ساده، اصلاحات اقتصادی را به تعویق می‌اندازد. اصلاحات اقتصادی را دچار اخلال می‌کند.

در ایران ما دچار یک سوء‌تفاهم راجع به بحث نهادگرایی هستیم. بعضی از اقتصاددان‌های ما که از در دهه ۷۰، از تفکر چپ بریده‌اند، به ایده‌های چپ خود پشت کرده‌اند و در پس نهادگرایی پنهان شده‌اند. تصورشان بر این است که نهادگرایی جایگزینی برای اقتصاد آزاد و اقتصاد نئوکلاسیک است. در حالی‌که این حالت درست نیست. این‌ها مکمل یکدیگرند.

«داگلاس نورث»، «رونالد کوز» و «جیمزبوکانان» هیچ کدام درستی اقتصاد آزاد را نفی نمی‌کنند، فقط بر این نکته تاکید دارند که چه باید بکنیم تا اقتصاد آزاد درست عمل کند و در جامعه مستقر شود. اما عده‌ای این تصور را در جامعه ما به‌وجود آورده‌اند که نهادگراها می‌گویند اقتصاد آزاد به درد نمی‌خورد یا اقتصاد نئوکلاسیک پاسخگو نیست و باید راه سومی پیدا شود و بر این تاکید می‌کنند که نقش دولت بسیار مهم است و دولت باید نهادهای مناسب را ایجاد کند در حالی‌که بحث عمده نهادگراها به قول «میزس» که عضو مکتب اتریش است که نهادگراها هم تا حدود زیادی وام‌دار این مکتب هستند و در نوشته‌هایشان به آنها ارجاع می‌دهند، این نکته که دولت باید دخالت بکند، نکته‌ای انحرافی است. دولت اگر هم دخالت می‌کند باید در جهت نفی خودش باشد یعنی نوعی دخالت سلبی باشد نه ایجابی.

«لودویک فون میزس» نماینده مکتب اتریش می‌گوید: دولت راه‌حل نیست، مساله است. مشکل، خود دولت است. نباید در داخل دولت به دنبال راه‌حل بگردیم. عمده تلاش نهادگراها بر این است که ساختار دولت و ساختار نهادی جامعه را چگونه اصلاح کنند که اقتصاد روان‌تر عمل کند و تولید ثروت و رفاه را افزایش دهد. ولی این سوء‌تفاهم در جامعه ما وجود دارد که عده‌ای می‌گویند ما نهادگرا هستیم و با اقتصاد نئوکلاسیک مخالفیم. اقتصاد نئوکلاسیک فقط در کتاب‌های درسی و تئوریک است.

من به اسامی این افراد اشاره‌ای نمی‌کنم. اما این سوء‌تفاهم را در جامعه به وجود آورده‌اند. انتقاد نهادگراها از اقتصاد آزاد یا نئوکلاسیک در این چارچوب است که اقتصاد نئوکلاسیک به نهادها کم توجهی کرده است، نه این که خود اقتصاد نئوکلاسیک غلط باشد. نهادگراها می‌گویند چه بکنیم تا این نهادها به گونه‌ای باشند که تئوری‌های اقتصاد نئوکلاسیک در آنها صدق کند و آنها نفی‌کننده اقتصاد آزاد یا نئوکلاسیک نیستند.

چند نفری هستند که مدعی نهادگرایی در ایران هستند نام نبریم بهتر است، اما موضوع خیلی مهم این است که از هر کدام از ایشان که نام بردیم و یا نام برده نشد، بپرسید که به کدام اقتصاددان نهادگرا می‌توانید استناد کنید یا بپرسید کدام اقتصاددان نهادگرا را قبول دارید؟ کوز را قبول دارید یا نورث و یا حتی بوکانان را؟

متن کامل را 👈 اینجا بخوانید.


🔻
.
📚کتاب‌شناسی «اقتصاد سیاسی محیط زیست»

برای تهیه آنلاین کتاب‌ها می‌توانید به سایت نشر آماره مراجعه نمایید:
https://bit.ly/3Tzo5gr

یا با شماره زیر از طریق پیامک، ایتا و تلگرام پیام بفرستید:
09368764391

#معرفی_کتاب

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP
✔️ @BoomrangInstitute

«قواعد فلسفی و منطقی برای تفکر و شناخت»

به روایت شهرام اتفاق، با مشارکت آرش آزادی، زهرا رهایی، کاوه بهبهانی و مهری کیا

با مدیریت فریدون پرهام
جلسات کتابخوانی فراگیری

در این دوره، کتاب‌ مرجع ما «روش علم» محمد طبیبیان است و کتاب‌های جانبی ما، عبارت خواهند بود از: کتاب «تفکر علمی» نوشته رابرت مارتین، کتاب «پیشرفت و عقلانیت در علم» نوشته گروه نویسندگان، کتاب «دکارت تا دریدا» نوشته پیتر سجویک، کتاب «فقر مکتب تاریخ گرایی» و «جهان باز»  نوشته کارل پوپر، کتاب «توهم دانش» نوشته اسلومن و فرنباخ، کتاب «فلسفه علم» نوشته گاپالدی، کتاب «نظریه علمی چیست؟» نوشته موتی بن، کتاب «علم و عقلانیت نزد پل فایرابند» نوشته غلامحسین مقدم‌حیدری، و کتاب‌های «معرفت‌شناسی علم اقتصاد» و «روش شناسی علم اقتصاد» نوشته موسی غنی‌نژاد.

جلسه اول
جلسه دوم
جلسه سوم
جلسه چهارم
جلسه پنجم
جلسه ششم
جلسه هفتم
جلسه هشتم
جلسه نهم
جلسه دهم
جلسه یازدهم
جلسه دوازدهم
جلسه سیزدهم
جلسه چهاردهم
جلسه پانزدهم
جلسه شانزدهم
جلسه هفدهم
جلسه هجدهم
جلسه نوزدهم
جلسه بیستم
جلسه بیست‌و‌یکم
جلسه بیست و دوم

#روش_علم
#فلسفه
#منطق
#شناخت

.
اطلاعیه عمومی

به آگاهی همگانی میرسانم اینجانب، موسی غنی نژاد، به جز همین کانال تلگرامی و سایت و کانال تلگرامی بومرنگ، در هیچ شبکه اجتماعی دیگری از جمله اینستاگرام و یوتیوب فعالیت ندارم و صفحاتی که احیاناً به نام من در شبکه های اجتماعی ایجاد شده بدون اطلاع من بوده و هیچ مسئولیتی در قبال آنها ندارم.
🆔 @ghaninejad_mousa
✔️ @BoomrangInstitute
🌀 @EcoPolPhilosophy


💠 درس‌گفتارهای مروری بر کتاب سه جلدی
    «قانون، قانون گذاری و آزادی»

    (جلد اول – قواعد و نظم)
اثر:
فردریش فون هایک
ترجمه:
مهشید معیری و موسی غنی‌نژاد

                      

📚 مدرس: ابراهیم صحافی

درس‌گفتارهای جلد اول🔻

جلسه اول، بخش اول
جلسه اول، بخش دوم

جلسه دوم، بخش اول
جلسه دوم، بخش دوم

جلسه سوم، بخش اول
جلسه سوم، بخش دوم

جلسه چهارم، بخش اول
جلسه چهارم، بخش دوم

جلسه پنجم، بخش اول
جلسه پنجم، بخش دوم

جلسه ششم، بخش اول
جلسه ششم، بخش دوم

جلسه هفتم، بخش اول
جلسه هفتم، بخش دوم
جلسه هفتم، بخش سوم

جلسه هشتم، بخش اول
جلسه هشتم، بخش دوم
جلسه هشتم، بخش سوم

جلسه نهم، بخش اول
جلسه نهم، بخش دوم

جلسه دهم، بخش اول
جلسه دهم، بخش دوم
جلسه دهم، بخش سوم

جلسه یازدهم، بخش اول
جلسه یازدهم، دو نکته
جلسه یازدهم، بخش دوم

جلسه دوازدهم، بخش اول
جلسه دوازدهم، بخش دوم
جلسه دوازدهم، بخش سوم
جلسه دوازدهم، بخش چهارم

جلسه سیزدهم، بخش اول
جلسه سیزدهم، بخش دوم

جلسه چهاردهم، بخش اول
جلسه چهاردهم، بخش دوم

جلسه پانزدهم، بخش اول
جلسه پانزدهم، بخش دوم

جلسه شانزدهم، بخش اول
جلسه شانزدهم، بخش دوم
جلسه شانزدهم، بخش سوم

جلسه هفدهم

جلسه هجدهم، بخش اول
جلسه هجدهم، بخش دوم

جلسه نوزدهم، بخش اول
جلسه نوزدهم، بخش دوم
جلسه نوزدهم، بخش سوم
جلسه نوزدهم، بخش چهارم

جلسه بیستم، بخش اول
جلسه بیستم، بخش دوم
جلسه بیستم، بخش سوم
جلسه بیستم، بخش چهارم
جلسه بیستم، بخش پنجم

جلسه بیست و یکم، بخش اول
جلسه بیست و یکم، بخش دوم
جلسه بیست و یکم، بخش سوم

جلسه بیست و دوم، بخش اول
جلسه بیست و دوم، بخش دوم
جلسه بیست و دوم، بخش سوم


🌐 در وب‌سایت بومرنگ بخوانید:
▪️آزادی به مثابه اصل بنیان‌گذار، مقاله موسی غنی‌نژاد به بهانه انتشار مجدد کتاب قانون، قانون‌گذاری و آزادی


▫️
✔️ @BoomrangInstitute

درس‌هایی برای یک اقتصاد و جامعه آزاد

✍🏻 مانی بشرزاد

بلایی که دیکتاتوری پرولتریا بر سر کارگران آورد با هیچ حکومت دیگری قابل مقایسه نیست. مدل حکومتی که قرار بود پایان تاریخ و سعادت بشر پس از سال‌ها جنگ طبقاتی باشد، ۷۰سال هم دوام نیاورد. عده‌ای تئوری سوسیالیسم را بی‌عیب می‌دانند؛ اما نباید یادمان برود که اگر تئوری سوسیالسم بی‌نقص بود، ده‌ها میلیون کشته بر جای نمی‌گذاشت. رفته‌رفته طی این سال‌ها، سرمایه داری به تمام اهدافی که در رویای سوسیالیست‌ها هم نمی‌گنجید رسید؛ آموزش همگانی، رفاه برای تمام طبقات و فرصت‌هایی برای نوآوری و ثروتمند شدن. سرمایه‌داری انقلاب علمی ما را تسریع کرد، طول عمر ما را طی ۱۵۰سال از ۳۰سال به ۷۰سال رساند، فقط ۷۰۰میلیون نفر را از زیر خط فقر در چین به بالا کشید و تمام جنبه‌های زندگی ما را بهبود داد. پیشرفت‌های تکنولوژیک سرمایه‌داری در خیال هیچ سوسیالیستی نمی‌گنجید.

ادامه مقاله👉🏻

#سوسیالیسم
#سرمایه_داری
✔️@BoomrangInstitute

مروری بر کتاب دو جلدی
«تاریخ اندیشه‌های،سیاسی در قرن بیستم»

نوشته «حسین بشیریه»

🎧جلسه اول
مقدمه جلد اول
۱۰ مردادماه ۱۴۰۲

🎧جلسه دوم
پنج فصل جلد اول
۱۰ مردادماه ۱۴۰۲

#فلسفه_سیاسی
#اندیشه_سیاسی
#نظریه_سیاسی
#ایدئولوژی_سیاسی

.
✔️@BoomrangInstitute

🟠 چرا طباطبایی هایکی نیست؟

گزیده‌هایی از جلسات «نقد خوانش هایکی از جواد طباطبایی»

به روایت شهرام اتفاق، با مدیریت و هماهنگی فریدون پرهام،

خرداد و تیرماه ۱۴۰۲

«خوانش هایکی» از جواد طباطبایی مدعی است که بخشی از دستگاه نظری طباطبایی، استوار بر مفهوم تحول سنت‌ در اندیشه هایک تدوین شده است. در این جلسات این ادعا نقد شده است و افزون بر این، نشان داده شده که طباطبایی و هایک، اختلافات جدی و مهمی درباره مفاهیمی مانند عقل، سنت، قانون، نظم‌های اجتماعی، حقوق طبیعی و نظایر آن دارند. 

دسترسی به فایل صوتی

#جواد_طباطبایی
#فردریش_هایک
#هایک
#عقل
#سنت
#قانون
#حقوق_طبیعی

.
✔️@BoomrangInstitute

منطق استنتاجی یا تصوف خانقاهی؟ قضاوت با خواننده

چندی پیش یادداشتی از اصلان علی عباسی در کانال تلگرام بومرنگ منتشر شد که مخالفان اندیشه دکتر غنی نژاد را به مخالفت با حق حیات و حق آزادی و مالکیت متهم می‌کرد. نویسنده، اصول اندیشه دکتر غنی‌نژاد را باور به این حقوق اساسی دانسته و چنین استنتاج می کند که مخالفت با اندیشه موسی غنی‌نژاد به معنای مخالفت با این حقوق اساسی است. اما ایرج امیرضیایی در یادداشتی که برای سایت بومرنگ ارسال کرده است، اصلان علی عباسی را دچار مغالطه می‌داند و حلقه بومرنگ را گرفتار تفکر گروهی. هر دو یادداشت را اینجا آورده‌ایم و قضاوت را به خوانندگان محترم می‌سپاریم. شما چطور فکر می کنید؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
🖇️ برای مطالعه یادداشت ها اینجا کلیک کنید

#نقدونظر
گفت‌و‌گوی دیدار با کارشناس و محقق حوزه محیط زیست و انرژی
شهرام اتفاق: روند کنونی حکمرانی، به نابودی محیط زیست کشور می‌انجامد/ نظامی که خوداصلاح‌گر نباشد، خود و منابع کشور را نابود می‌کند

شهرام اتفاق، کارشناس و محقق محیط زیست و انرژی در گفت‌وگویی با دیدارنیوز، چاره کار کشور را تغییر و اصلاح قانون اساسی کشور و برقراری حاکمیت قانون عنوان کرد.

دیدارنیوزـ رضا ایرانمنش: چگونه جلوی رانت و فساد را در حیطه‌ی محیط زیست بگیریم؟ در فضایی که هر فعالیت محیط زیستی ظن دستگاه‌های امنیتی را برمی‌انگیزد، چگونه می‌توان فعالیت مفید و موثری داشت؟ اینها مهمترین سوال هایی بود که در این گفت‌و‌گو از شهرام اتفاق پرسیده شد.

شهرام اتفاق، کارشناس و محقق محیط زیست و انرژی است و کتاب های تغییر اقلیم و اقتصاد بازار‏، گفتارهایی درباره اقتصاد سیاسی محیط‌زیست، محیط زیست، سرمایه داری یا سوسیالیسم؟، طبقه و محیط زیست و اقتصاد سیاسی محیط زیست را رشته تحریر در آورده است.

🔵 youtu.be/NOJyhoLbXbg

🎥 جهت مطالعه متن کامل و مشاهده فایل تصویری این گفتگو در سایت دیدارنیوز، اینجا کلیک کنید

@didarnews1
@didarnewsir
رمزگشایی حقوقی از یک واقعه
رسانه تجارت فردا

محمد ایمانی

در دهه‌های گذشته میان اندیشمندان و متخصصان تاریخ، علوم سیاسی و حقوق گونه‌ای اجماع بر سر کودتا بودن ۲۸ مرداد شکل گرفته بود. از حدود یک دهه پیش این قسمت از تاریخ از سوی دکتر موسی غنی‌نژاد و برخی افراد دیگر مورد بازنگری قرار گرفت و روایت شاذی در مقابل اجماع به وجود آمد.  طی چند سال اخیر این روایت به حد بالاتری از شهرت و پذیرفته شدن رسیده است. اکنون در بسیاری از محافل، حتی روایت کودتای مصدق علیه شاه در ۲۵ مرداد مطرح شده است. ازاین‌رو با گذشت بیش از ۷۰ سال از آن وقایع، بازخوانی مجدد ضرورت دارد. نوشته حاضر به بررسی حقوقی ادعاهای دو طرف موضوع در مورد رویدادهای ده روز آخر مرداد ۱۳۳۲ اختصاص دارد. در این مسیر در وهله نخست، باید تعریفی از کودتا ارائه داد و ادله نفی سایر تعاریف را مطرح کرد. سپس با بررسی وقایع آن روزها میزان شباهت آن رویدادها با تعریف را سنجید و در نهایت به حکمی پیرامون این موضوع رسید.

✔️ @BoomrangInstitute

متن کامل را اینجا بخوانید.

🔻
2024/10/01 12:22:27
Back to Top
HTML Embed Code: