Telegram Web
اگر می‌خواهید بدانید که سرعت باد «سانتا آنا» در جنوب کالیفرنیا چقدر بوده و چطور شرایط را پیچیده و موجب گسترش آتش‌سوزی شده، این ویدیوها را تماشا کنید.

باد گرم با سرعت بالای «سانتا آنا» از طریق ۴ عامل موجب شدت‌گرفتن آتش‌سوزی شد:
🔸دمیده‌شدن بیشتر اکسیژن به آتش و تشدید آن،
🔸خشک‌ترکردن مراتع و مهیاشدن بیشتر برای آتش‌گرفتن،
🔸پخش ⁧و گسترش آتش‌سوزی،⁩ و
🔸و نقش آتش‌زنه داشتن (روشن‌کردن آتش)! ‏

در⁧ آتش‌سوزی⁩ ⁧کالیفرنیا⁩، سرعت باد⁧ سانتا آنا⁩ به ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت رسیده که در تاریخ خود بسیار بالا و آخرین بار در ۲۰۱۱ اتفاق رُخ داده‌است. علت این موضوع را می‌توان در ⁧ تغییر اقلیم⁩ جستجو کرد. برای مطالعه بیشتر درباره باد سانتا آنا به لینک زیر مراجعه کنید:
https://www.tgoop.com/CC_AP/2031

#آتش‌سوزی
#سانتا_آنا
#کالیفرنیا
#لس‌آنجلس

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: https://www.tgoop.com/CC_AP
🚎 خودروی سه‌چرخ برقی آینده‌نگر با پنل خورشیدی

به‌نظر می‌رسد در مناطق مختلف جهان بازار جدیدی برای وسایل نقلیه الکتریکی سه‌چرخ در حال شکل‌گیری است.

همان‌طوری‌که در کلیپ دیده می‌شود این خودروهای برقی سه‌چرخ آمریکایی آپترا نام داشته و با باتری شرکت ال‌جی و انرژی خورشیدی کار می‌کنند و اصطکاک کمی ایجاد می‌نمایند.

در خصوص برخی از تفاوت‌های کلیدی بین خودروهای سواری چهارچرخ معمولی و رویکرد سه‌چرخ می‌توان به‌مواردی اشاره کرد که شامل صرفه‌جویی قابل توجهی در وزن و کاهش اثرات زیست‌محیطی این نوع خودروها است.

گفته شده در شرایط مناسب، پنل‌های خورشیدی می‌توانند نیاز این خودرو را تا ۴۰ مایل در روز تامین کنند که برای پوشش نیازهای رانندگی یک راننده معمولی آمریکایی کافی است.

طبق قوانین آمریکا اتوسیکلت‌ها در اکثر ایالت‌ها قانونی هستند و به گواهینامه موتور سیکلت نیازی ندارند، ولی به گواهینامه رانندگی معمولی نیاز دارند.

گزارش آژانس بین‌المللی انرژی در سال ۲۰۲۳ نشان می‌دهد که بازار خودروهای برقی سه‌چرخ به‌شدت در هند و چین متمرکز شده‌است که بخشی از آن به‌دلیل استفاده مداوم از باتری‌های سرب اسیدی ارزان قیمت است.

برای اطلاعات بیشتر به لینک زیر مراجعه کنید:
cleantechnica.com

نویسنده: #عبداله_مصطفایی، پژوهشگر انرژی و محیط زیست
تماس با نویسنده:
[email protected]

#خودرو_برقی
#سه‌چرخ
#خودرو_سه‌چرخ_برقی
#پنل_خورشیدی

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: https://www.tgoop.com/CC_AP
🤥وقتی از «کیفیت هوای سیاسی» صحبت می‌کنیم یعنی چه؟ باز هم نوبت به تهران برای دستکاری در کیفیت هوا رسید.

خبرگزاری ایرنا یک اینفوگرافیک از شاخص کیفیت هوای تهران از سال ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۳ ارائه داده‌است. این نمودار بر اساس آمار رسمی ارائه‌شده برای کیفیت هوای تهران ترسیم شده‌است. حال به بررسی شاخص برای سال. ۱۴۰۳ بپردازیم

در سال ۱۴۰۳، از اول سال تا روز ۲۱ دی‌ماه فقط ۱۵ روز «ناسالم برای همه» گزارش شده‌است. یعنی آمار رسمی کشور بیان می‌کند که از اول سال تا روز ۲۱ فقط ۱۵ روز را با عنوان یک روز آلوده برای همه قبول دارد!!

این درحالی‌است که تهران در تابستان درگیر آلودگی هوا با ازن بوده و از پاییز امسال تعداد روزهایی که مردم یک کیفیت هوای قابل‌قبول و قابل‌تنفس داشته‌اند به تعداد انگشتان ۱ دست هم نمی‌رسد و از اوایل آذرماه تا ۲۱ دی‌ماه آلودگی هوای شدیدی تهران را در بر گرفته‌است!

به‌عنوان مثال می‌توان روز ۲دی۱۴۰۳ را مثال زد (مراجعه به 👈[این لینک])! درحالی که از پنجره هواپیما تهران زیر خروارها دود دفن شده‌است اما شاخص کیفیت هوا وضعیت را «ناسالم برای گروه‌های حساس» گزارش می‌دهد و نه «ناسالم برای همه» و به‌همین راحتی یک روز از هوای آلوده کاهش پیدا کرد!

⬅️ به این وضعیت «کیفیت هوای سیاسی» گفته می‌شود یعنی با سیاسی‌کاری، دست‌کاری در روند خوانش و محاسبات، عدم شفافیت در روندها و کالیبراسیون دستگاه‌ها، و حذف یا کاهش دستوری برخی سنسورها واقعیت کیفیت هوا پنهان و یا تقلیل داده می‌شود تا شاخص‌های کلان و اجتماعی بهتر نشان داده شود تا با مدیریت افکار عمومی از عواقب اجتماعی آن جلوگیری شود.

خطر مهم چنین دستکاری در آمار و اطلاعات کیفیت هوا این است که نتوان تخمین درستی از آسیب وارده بر سلامت شهروندان و گروه‌های حساس (کودکان و سالمندان)، مرگ‌ومیر ناشی از آلودگی هوا، و برآورد صحیح خسارات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی آن داشت و به‌همین دلیل از اهمیت آن کاسته شده و بودجه و توجه لازم برای رفع آن اختصاص نمی‌یابد و درنهایت این شهروندان هستند که با سلامت و جان خود تاوان این نامدیریتی و دستکاری را می‌دهند.

⁉️آیا شهروندان ساکن تهران می‌پذیرند که از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا ۲۱ دی‌ماه فقط ۱۵ روز هوای آلوده برای همه شهروندان وجود داشته‌است؟

🗳️به زودی در کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا یک نظرسنجی در اینباره برگزار خواهیم کرد.

نویسنده: #محمودرضا_مومنی، متخصص آلودگی هوا و تغییر اقلیم
تماس با نویسنده:
@mhrzmomeni

#سنجش_آگاهانه
#کیفیت_هوا
#کیفیت_هوای_سیاسی
#تهران

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: https://www.tgoop.com/CC_AP
🗳️نظرسنجی درباره تعداد روزهای آلوده تهران

خبرگزاری ایرنا، خبرگزاری رسمی دولت، یک اینفوگرافیک از شاخص کیفیت هوای تهران از سال ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۳ ارائه داده‌است.

در این اینفوگرافی آمده که در سال ۱۴۰۳، از اول سال تا روز ۲۱ دی‌ماه فقط ۱۵ روز «ناسالم برای همه» گزارش شده‌است. یعنی آمار رسمی کشور بیان می‌کند که از ابتدای امسال تا روز ۲۱ فقط ۱۵ روز را با عنوان یک روز آلوده برای همه وجود داشته‌است!!

آیا این اطلاعات را که بیان می‌کند که از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا ۲۱ دی‌ماه فقط ۱۵ روز هوای آلوده برای همه در تهران وجود داشته را قبول دارید؟ لطفا با قراردادن ایموجی مرتبط به این پرسش پاسخ دهید.

👍: بله

👎: خیر

👀: نظری ندارم

🖕: دروغ

🕊️ : هوای امسال خیلی هم خوب بوده


یک خواهش: اگر این نظرسنجی را در خارج از کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا می‌بینید، لطفا در خود کانال به این پرسش پاسخ دهید تا بتوانیم آمار بهتری داشته باشیم. ممنون از توجه شما.

#نظرسنجی
#آلودگی_هوا

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: https://www.tgoop.com/CC_AP
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
میخواهید بدانید که شهروندان اراک چرا به مازوت‌سوزی نیروگاه شازند اعتراض دارند؟ به این ویدیو که از پنجره پنجره هواپیما گرفته شده و مازوت‌سوزی نیروگاه شازند اراک را نشان می‌دهد نگاه کنید.

حجم بالای آلودگی هوای ایجادشده توسط نیروگاه شازند طوریست که از پنجره هواپیما به راحتی قابل مشاهده و کل منطقه را در بَرگرفته است!

👈 خطرناک‌ترین آلاینده تولیدی مازوت و گازوئیل‌سوزی دوده یا کربن‌سیاه است که متاسفانه صحبتی از آن نمی‌شود و تنها از گوگرد مازوت صحبت می‌شود.

⬅️ دوده یا کربن‌سیاه (Black Carbon) یکی از آلاینده‌های تولیدی خروجی صنایع با سوخت مازوت و گازوئیل و خودروهای گازوییلی است که براساس طبقه‌بندی سازمان‌ بهداشت جهانی (WHO) سرطان‌زا اعلام شده‌است و در کنار سیگار قرار گرفته‌است.

این حجم عظیم دوده و سایر آلاینده‌ها به ریه شهروندان اراک و شازند و مهاجران می‌رود و تبعات سنگین سلامتی برای آنها دارد! آیا مسئولین این استان و کشور پاسخگوی مشکلات سلامت ناشی از مازوت‌سوزی این شهروندان خواهند بود؟

#شازند
#دوده
#کربن_سیاه
#اراک
#مازوت

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: https://www.tgoop.com/CC_AP
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
دانشمندانِ اقلیمی می‌گویند در سال گذشته میلادی غلظت دی‌اکسید‌کربن موجود در هوا به بالاترین میزان در ۸۰۰ هزار سال گذشته رسیده. علت این افزایش، مصرف سوخت‌های فسیلی و فعالیت‌های صنعتی بشر است.

گفتگو با #محمودرضا_مومنی کارشناس تغییر اقلیم و آلودگی هوا

در این مصاحبه درباره مفهموم دمای ۱.۵ درجه سانتی‌گراد صحبت شد و بیا شد که عبور از دمای ۱.۵ درجه به این معنی نیست که هدف‌گذاری تعیین‌شده در توافق‌نامه پاریس⁩ محقق نشده‌است. همچنین گفته شد که ما با دوگانه چین هم روبرو هستیم که از یک طرف انتشار زیاد و مسئولیت تاریخی در ⁧ تغییر اقلیم⁩ دارد و از طرف دیگر می‌خواهد رهبر ⁧ گذار⁩ به ⁧ انرژی تجدیدپذیر⁩ باشد!

#مصاحبه
#بی‌بی‌سی
#تغییر_اقلیم

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: https://www.tgoop.com/CC_AP
⁉️۲۹ دی روز هوای پاک؛ نماد آگاهی‌بخشی یا ناکارآمدی؟

در سال ۱۳۷۴ به ابتکار سازمان محیط‌زیست به‌منظور افزایش آگاهی عمومی درباره بحران آلودگی هوا و تشویق به اقدام برای بهبود کیفیت هوا ۲۹ دی روز هوای پاک نامگذاری شد. هدف اصلی آن جلب توجه مردم، دولت، و صنایع به پیامدهای زیان‌بار آلودگی هوا بر سلامت انسان و محیط‌زیست بود ولی امروز به‌تدریج به نمادی از بی‌کفایتی و ناکارآمدی تبدیل شده‌است.

چرا روز هوای پاک به نماد ناکارآمدی و بی‌کفایتی تبدیل شده‌است؟
🔸اقدامات ناکافی و نمادین:
بسیاری از برنامه‌ها و سیاست‌ها برای بهبود کیفیت هوا بیشتر در حد شعار باقی مانده‌اند و به اقدامات عملی و پایدار تبدیل نشده‌اند.

🔸عدم اولویت‌دهی به محیط‌زیست:
در بدنه بالایی حاکمیت، محیط‌زیست و آلودگی هوا اهمیتی ندارد و کلا اولویتی داده نمی‌شود. نبود اراده کافی در سطوح بالای مدیریتی و همچنین عدم یارگیری در بدنه بالای حاکمیت، باعث شده‌است که آلودگی هوا به یک بحران مزمن تبدیل شود.

🔸تشدید آلودگی به‌دلیل سیاست‌های اشتباه:
استفاده گسترده از سوخت‌های سنگین با کیفیت پایین (مانند مازوت و گازوئیل در نیروگاه‌ها)، فرسودگی خودروها و صنایع، سیاست‌های غلط حکمرانی، و گسترش بی‌رویه شهرها از عوامل اصلی آلودگی هستند.

🔸نبود زیرساخت‌های کافی:
حمل‌ونقل عمومی ناکافی، نبود انرژی‌های پاک، نبود سوخت باکیفیت، و نبود خودروهای استاندارد، موجب استفاده مردم از خودروهای شخصی و سوخت‌های آلاینده و عدم استفاده از تکنولوژی به‌روز به‌دلیل تحریم‌ها موجب آلاینده‌شدن صنایع شده‌است.

🔸فقدان شفافیت و پاسخگویی:
عدم انتشار اطلاعات دقیق و شفاف درباره منابع آلودگی و اقدامات انجام‌شده، عدم شفافیت در کالیبراسیون دستگاه‌های سنجش و معاینه فنی، عدم شفافیت در خوداظهاری‌ها، عدم شفافیت در کیفیت سوخت، عدم شفافیت در اعلان شاخص کیفیت هوا، و عدم پاسخگویی به بی‌اعتمادی عمومی دامن زده‌است.

🔸مشکلات ساختاری و مدیریتی:
عدم آگاهی حکمران از محیط‌زیست و فانتزی‌دیدن آن، عدم آگاهی علمی و مدیریتی لازم مدیران برای رفع مشکلات آلودگی هوا، نداشتن بدنه کارشناسی لازم و قوی در سازمان محیط‌زیست، امنیتی‌کردن مدیریت آلودگی هوا، ضعف هماهنگی بین دستگاه‌های مختلف دولتی و نبود برنامه‌ریزی جامع و بودجه لازم برای مقابله با آلودگی هوا باعث تداوم بحران شده‌است.

🔸نبود برنامه توسعه کشوری و حکمرانی غلط:
نبود برنامه‌های توسعه پایدار و کارآمد در سطح ملی، همراه با حکمرانی غلط و سیاست‌های اشتباه سیاسی و زیست‌محیطی، نه‌تنها مشکلات را حل نکرده بلکه بسیاری از مسیرهای اصلاحی را مسدود کرده و آلودگی هوا را افزایش داده‌است.

🔸نمونه‌هایی از تصمیمات مقطعی و غلط:
🔹استفاده از سوخت مازوت و گازوئیل در نیروگاه‌ها: در زمان کمبود گاز، نیروگاه‌ها به سوخت‌های بسیار آلاینده مانند مازوت و گازوئیل روی آورده‌اند که آلودگی هوا را به‌شدت افزایش می‌دهد.

🔹طرح‌های ترافیک غیراصولی: اجرای طرح‌هایی مانند طرح ترافیک و زوج‌وفرد بدون تأمین حمل‌ونقل عمومی کارآمد، فقط منجر به افزایش استفاده از خودروهای تک‌سرنشین در خارج و کنار محدوده طرح و افزایش تردد موتورسیکلت‌های اغلب فرسوده که آلایندگی آنها ۲ تا ۴ برابر خودرو است در محدوده طرح شده‌است.

🔹قطع گاز و برق بدون جایگزین مناسب: قطع گاز در صنایع موجب استفاده صنایع کوچک از گازوئیل و ژنراتورهای دیزلی و صنایع بزرگ مانند سیمان از مازوت شده‌است که نه تنها باعث فشار اقتصادی بر جامعه بلکه افزایش مصرف سوخت‌های آلاینده و آلودگی هوا شده‌است.

🔹عدم استانداردسازی صنایع: سیاست‌های غلط حکمرانی کشور را تحت شدیدترین تحریم‌ها قرار داده و به‌روزرسانی فناوری‌های صنعتی را عملا ناممکن و به‌تبع آن رعایت استانداردهای محیط‌زیستی را به فراموشی سپرده‌است، و موجب ادامه فعالیت صنایع آلاینده را بدون هیچ محدودیتی شده‌است.

🔹اهمیت‌ندادن به توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر: سرمایه‌گذاری ناکافی و عدم توسعه زیرساخت‌های انرژی خورشیدی و بادی به جای سوخت‌های فسیلی در سالیان اخیر، موجب وابستگی بیشتر به منابع آلاینده شده‌است.

🔹عدم واردات خودروهای به‌روز دنیا: عدم واردات خودروها با استانداردهای به‌روز دنیا و انحصار تولید خودروها با فناوری قدیمی و آلاینده توسط خودروسازهای داخلی و نداشتن زیرساخت لازم برای خودروهای برقی یا هیبریدی، بحران آلودگی هوا را تشدید کرده‌است.‌

⬅️ امروزه روز هوای پاک به نمادی از وعده‌های توخالی و ناکارآمدی مسئولان تبدیل شده و تصمیمات اشتباه و مقطعی، بحران آلودگی هوا را عمیق‌تر کرده‌است. بدون تغییرات اساسی در سیاست‌گذاری‌ها و حکمرانی، هیچ بهبودی در این وضعیت فاجعه‌بار متصور نیست.

نویسنده: #محمودرضا_مومنی، متخصص آلودگی هوا و تغییر اقلیم

#روز_هوای_پاک

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: https://www.tgoop.com/CC_AP
⁉️سوالی از رئیس سازمان محیط‌زیست: چرا رفع آلودگی هوا در اولویت نیست و ضمانت اجرایی برای قانون هوای پاک وجود ندارد؟

در آستانه روز هوای پاک (۲۹ دی)، رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست در یادداشتی به آماری درباره عدم اجرای قانون هوای پاک پرداخته‌است:
🔸پس از گذشت هفت سال از تصویب قانون هوای پاک، همچنان بخش زیادی از تکالیف قانونی اجرا نشده‌است.

🔸از مجموع ۱۶ محور عملیاتی قانون هوای پاک و از ۲۲۸ حکم شناسایی شده برای ۲۳ دستگاه اجرایی، ۲۸ حکم انجام شده، ۱۳۸ حکم به‌صورت ناقص اجرایی شده، و ۶۲ حکم نیز انجام نشده‌‌است.

🔸در زمینه اسقاط خودروهای فرسوده حدود ۲۴ میلیون خودرو باید از چرخه فعالیت خارج شوند. اما از سال ۱۳۹۶ تاکنون فقط ۴۴۰ هزار وسیله نقلیه اسقاط شده، یعنی ۱.۶ درصد از تکلیف قانونی محقق شده‌است.

🔸ارتقاء کیفیت سوخت مصرفی وسایل نقلیه موتوری یکی دیگر از مواد قانون است که مطابق آن باید از سال ۱۳۹۹ سوخت توزیعی کشور استاندارد ملی (یورو ۴) را دارا باشد. اما اکنون روزانه از ۱۱۲ میلیون لیتر سوخت توزیعی، ۴۴ میلیون لیتر سوخت «یورو۴» در کشور توزیع می‌شود (معادل ۳۹ درصد).

🔸در ناوگان حمل‌ونقل عمومی، سهم حمل‌ونقل با اتوبوس و مترو از سفرهای شهری باید ۵۰ درصد باشد. اما اکنون سهم حمل و نقل با اتوبوس و مترو فقط ۱۳ درصد است.

🔸در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر مطابق با ماده ۱۹ قانون، سالانه ۳۰ درصد از افزایش تقاضای برق کشور باید از انرژی‌های تجدیدپذیر تامین می‌شد. اما از سال ۱۳۹۶ تا پایان سال ۱۴۰۲ ظرفیت تجمیعی نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور حدود ۶۱۱ مگاوات معادل با ۲ درصد از افزایش تولید بوده‌است.

🔸در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۲ هیئت وزیران دولت وقت، طی دو نوبت مهلت‌ قانونی اعمال استانداردهای آلایندگی خودروها، موتورسیکلت‌ها و وسایل نقلیه غیرجاده‌ای وارداتی و تولید داخل را تمدید کرده‌است که طبیعتاً منجر به کاهش کیفیت هوای کشور شده‌است.

🔸همچنین در پایان سال مالی ۱۴۰۲ فقط ۱۳ درصد اعتبار مورد نیاز سازمان حفاظت محیط‌زیست مرتبط با اجرای تکالیف قانون هوای پاک در اختیار سازمان حفاظت محیط‌زیست قرار گرفته‌است.

رئیس سازمان محیط‌زیست بیان می‌کند که ارزیابی محورهای اصلی قانون هوای پاک نشان می‌دهد حل مسئله آلودگی هوا به‌رغم وجود قوانین و آیین‌نامه‌ها به دلایل مختلف در اولویت قرار نداشته‌است. تا زمانی که «سیاست‌های هوای پاک» فاقد اهمیت و اولویت درخور باشد، صرف وضع قوانین نمی‌تواند به حل مسئله منجر شود.

⬅️ با توجه به آمار رئیس سازمان محیط‌زیست سوالاتی که نیاز به پاسخگویی دارد اینست:
چرا بعد از گذشت سال‌ها و تشدید آلودگی هوا هنوز رفع آلودگی هوا اولویتی برای حاکمیت ندارد؟
چرا ضمانت اجرایی برای قانون هوای پاک اجرایی وجود ندارد؟
چه ضعف ساختاری در سازمان محیط‌زیست و خود قانون هوای پاک وجود دارد؟

#قانون_هوای_پاک
#روز_هوای_پاک

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: https://www.tgoop.com/CC_AP
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
وقتی صحبت از مازوت‌سوزی نیروگاه ‌‌و ورود حجم عظیمی آلاینده به جو می‌شود یعنی این ویدیو که مازوت‌سوزی نیروگاه شازند اراک را نشان می‌دهد!

حجم بسیار بالای آلاینده‌های دوده یا کربن‌سیاه، دی‌اکسیدازت، و دی‌اکسیدگوگرد ایجادشده توسط نیروگاه شازند طوریست که کل منطقه را فرا می‌گیرد و باعث ایجاد آلودگی در شهرهای اراک، شازند، و مهاجران می‌شود!

⬅️ خطرناک‌ترین آلاینده تولیدی مازوت و گازوئیل‌سوزی دوده یا کربن‌سیاه است که توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) سرطانزا و هم‌رده خطر با سیگار اعلام شد ولی متاسفانه صحبتی از آن نمی‌شود و تنها از گوگرد مازوت صحبت می‌شود.

گزارش تهیه‌شده توسط #علی_ناهیدی‌نژاد را تماشا کنید.

#شازند
#دوده
#کربن_سیاه
#اراک
#مازوت
#گوگرد

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: https://www.tgoop.com/CC_AP
🟠 آلاینده شاخص هوای اراک در شبانه‌روز گذشته: دی‌اکسیدگوگرد

براساس داده‌های ایستگاه‌های کیفیت هوای کشور، شاخص روزانه کیفیت هوای اراک در ۲۴ ساعت گذشته منتهی به ساعت ۱۱ صبح امروز ۱بهمن۱۴۰۳، ۱۱۱ و کیفیت هوا ناسالم برای گروه‌های حساس با این آلاینده بوده‌است.

⬅️ نکته مهم آلاینده‌ شاخص است که دی‌اکسیدگوگرد (SO2) گزارش شده‌است.

از بین دو ایستگاه شهر با قابلیت سنجش و گزارش وضعیت دی‌اکسیدگوگرد، شاخص ایستگاه‌ حافظیه ۱۱۵ و ایستگاه میرزای شیرازی ۱۰۷ با شاخص میانگین ۱۱۱ ناسالم برای گروه‌های حساس ثبت شده‌است.

دی‌اکسیدگوگرد یک نشانه از مازوت‌سوزی و استفاده از گازوئیل پرگوگرد در نیروگاه و صنایع است.

دود انتقالی نیروگاه بر فراز آسمان اراک در پس زمینه این آسمان و غروب خوش‌رنگ روز گذشته که متاسفانه احساس واقعی تلخ بدان بخشیده است.

نویسنده: #علی_ناهیدی‌نژاد، کارشناس‌ارشد شیمی آلی
تماس با نویسنده:
@ali_nahidinezhad

#اراک
#مازوت
#گوگرد
#SO2

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: https://www.tgoop.com/CC_AP
🌎بازگشت دونالد ترامپ و نگرانی‌ها برای مقابله با تغییر اقلیم

دونالد ترامپ امروز، دوشنبه ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ (اول بهمن ۱۴۰۳)، در مراسمی در ساختمان کنگره ایالات متحده به‌عنوان چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور آمریکا سوگند یاد کرد. در سخنرانی پس از سوگند، ترامپ اعلام کرد که «عصر طلایی آمریکا از امروز آغاز می‌شود» و تأکید کرد که کشور به سمت شکوفایی و احترامی جهانی حرکت خواهد کرد.

با آغاز دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ، انتظار می‌رود تغییرات قابل توجهی در سیاست‌های داخلی و خارجی ایالات متحده اعمال شود. به‌ویژه در زمینه سیاست‌های اقلیمی، که می‌تواند تأثیرات گسترده‌ای در سطح ملی و بین‌المللی داشته باشد.

این بازگشت، واکنش‌های متعددی را از دیدگاه تغییر اقلیم در حوزه‌های انرژی، مالی و اقدام کشورها برانگیخته است که زیر به آن می‌پردازیم:

🔸تغییرات اقلیمی
🔹خروج مجدد از توافق پاریس:
ترامپ اعلام کرده‌است که ایالات متحده را بار دیگر از توافق پاریس خارج می‌کند. این تصمیم می‌تواند تعهدات جهانی در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای را تحت تأثیر قرار دهد.

🔹تضعیف اقدامات اقلیمی:
تحلیلگران بر این باورند که دوره ترامپ می‌تواند به کاهش اقدامات ایالات متحده در مقابله با تغییرات اقلیمی منجر شود. برنامه‌های او شامل افزایش تولید سوخت‌های فسیلی و لغو مقررات زیست‌محیطی است که می‌تواند پیشرفت‌های قبلی در زمینه حفاظت از محیط زیست را معکوس کند.

🔹تأثیر جهانی:
خروج ایالات متحده از توافق پاریس و کاهش تعهدات اقلیمی می‌تواند همکاری‌های بین‌المللی در زمینه تغییرات اقلیمی را تضعیف کرده و به دیگر کشورها نیز انگیزه دهد تا تعهدات خود را کاهش دهند.

🔸حوزه انرژی
🔹اعلام وضعیت اضطراری ملی انرژی: ترامپ قصد دارد با اعلام وضعیت اضطراری ملی در بخش انرژی، تولید نفت‌وگاز را افزایش داده و هزینه‌ها را برای مصرف‌کنندگان کاهش دهد. این اقدام شامل کاهش محدودیت‌های زیست‌محیطی و تسریع در ساخت نیروگاه‌های جدید است.

🔹تمرکز بر سوخت‌های فسیلی:
بازگشت دونالد ترامپ به ریاست‌جمهوری احتمالاً بر تولید سوخت‌های فسیلی مانند نفت، گاز و زغال‌سنگ متمرکز خواهد بود. انتظار می‌رود دولت او پروژه‌های حفاری را احیا کند و مقررات مربوط به شرکت‌های انرژی را کاهش دهد. این اقدامات ممکن است تولید داخلی را افزایش دهد، اما نگرانی‌های جهانی درباره افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای را تشدید می‌کند.

🔹کندشدن گذار جهانی به انرژی‌های تجدیدپذیر:
تحلیلگران معتقدند که دولت ترامپ ممکن است پروژه‌های انرژی پاک و یارانه‌های مربوط به آن را در اولویت قرار ندهد، که این موضوع رقابت این بخش با سوخت‌های فسیلی را دشوارتر می‌کند. این سیاست می‌تواند روند گذار جهانی به سمت سیستم‌های انرژی پایدارتر را کند نماید.

🔸حوزه مالی
🔹افزایش انتشار کربن و ریسک‌های مالی:
تغییر سیاست‌های ترامپ ممکن است منجر به افزایش انتشار کربن شود که خطرات مالی بلندمدت مرتبط با تغییرات اقلیمی را افزایش می‌دهد. این شامل وقوع مکرر حوادث شدید آب‌وهوایی است که بر صنایعی مانند بیمه، کشاورزی و زیرساخت‌ها تأثیر می‌گذارد.

🔹اختلال در روند تأمین مالی سبز:
حرکت جهانی به سمت اوراق قرضه سبز و تأمین مالی پایدار ممکن است در صورت کم‌رنگ شدن تعهدات اقلیمی ایالات متحده تحت تأثیر قرار گیرد. این موضوع می‌تواند سرمایه‌گذاری در پروژه‌های پایدار، به‌ویژه در کشورهای در حال توسعه را کاهش دهد.

🔹خروج بانک‌های بزرگ آمریکا از NZBA: در ماه‌های اخیر، برخی از بانک‌های بزرگ آمریکایی از «اتحاد بانکی خالص صفر» (NZBA) خارج شده‌اند. این اقدام شامل مؤسساتی مانند گلدمن ساکس، سیتی‌گروپ، ولز فارگو، بانک آمریکا و مورگان استنلی می‌شود. این بانک‌ها به‌دلیل فشارهای سیاسی و اقتصادی، به‌ویژه با بازگشت دونالد ترامپ به ریاست‌جمهوری و افزایش مخالفت‌ها با سیاست‌های زیست‌محیطی، تصمیم به خروج از این اتحاد گرفته‌اند.

🔹کاهش سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر:
در دوره قبلی ترامپ، مشوق‌های مالی و سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر کاهش یافت. بازگشت او می‌تواند اعتماد سرمایه‌گذاران به این حوزه را تضعیف کند. همچنین با توجه به سیاست‌های جدید، سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر ممکن است کاهش یابد. با این حال، تقاضای رو به رشد برای انرژی و پیشرفت‌های فناوری می‌تواند فرصت‌هایی را در این بخش ایجاد کند.

⬅️ در مجموع، سیاست‌های جدید دولت ترامپ می‌تواند تأثیرات گسترده‌ای بر بازارهای انرژی و مالی مرتبط با تغییر اقلیم داشته باشد و تلاش‌های جهانی برای مقابله با تغییرات اقلیمی را با چالش‌های جدی مواجه کند.

نویسنده: #محمودرضا_مومنی، متخصص آلودگی هوا و تغییر اقلیم
تماس با نویسنده:
@mhrzmomeni

#ترامپ
#تغییر_اقلیم

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: https://www.tgoop.com/CC_AP
🪧ترامپ با امضای یک فرمان اجرایی از ⁧ توافق‌نامه پاریس⁩ خارج شد!

‏در دوره اول رئیس‌جمهوری ترامپ، او بارها ادعا کرد که توافق پاریس یک «فریب اقتصادی» است که منافع اقتصادی آمریکا را قربانی می‌کند، درحالی‌که کشورهای درحال‌توسعه مانند چین و هند به انتشار گازهای گلخانه‌ای ادامه می‌دهند و چنین هم شد!

چین مقام اول بیشترین انتشار گاز گلخانه‌ای را دارد و با ادامه روند انتشار از مقام سوم انتشارات تجمعی به مقام دوم رسید (برای مطالعه بیشتر مراجعه به 👈[این لینک]).

دیدگاه سیاست‌مدارانی مانند ترامپ این است که توسعه اقتصادی و حفاظت از محیط‌زیست می‌توانند هم‌زمان پیش بروند، اما نباید اقتصاد قربانی شود.

👈در کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا به این موضوع بیشتر پرداخت می‌شود. همراه ما باشید.

#ترامپ
#تغییر_اقلیم
#توافق‌نامه_پاریس

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: https://www.tgoop.com/CC_AP
امارات متحده عربی 🇦🇪: پیشگام در تحقق توسعه پایدار و حفظ محیط‌زیست و منابع

امارات متحده عربی به عنوان پیشگام در حفظ محیط‌زیست و ترویج استفاده از منابع پایدار، اقدامات و سیاست‌های متعددی را در این راستا به اجرا گذاشته‌است. این کشور با اتخاذ رویکردهای نوین و هوشمندانه، به‌دنبال ایجاد آینده‌ای پایدار و محیط‌زیستی سالم برای نسل‌های آینده است.

از آن جمله می‌توان به سیاست اقتصاد گردشی که در سال ۲۰۲۱ صادر شد اشاره نمود. این سیاست نشان‌دهنده چارچوبی جامع است که دستورالعمل‌های امارات را در دستیابی به مدیریت پایدار و استفاده کارآمد از منابع طبیعی نشان می دهد.

اولویت‌های آن شامل زیرساخت‌های پایدار، حمل‌و‌نقل پایدار، تولید پایدار، تولید و مصرف پایدار مواد غذایی است که منجر به  افزایش بهره‌وری منابع و کاهش ضایعات می‌گردد.

همچنین برنامه سبز امارات متحده عربی  که برخی از نکات برجسته دستور کار این برنامه را در شکل پیوست ملاحظه می‌نمایید.

مهمترین اقدامات امارات در حفظ منابع و توسعه پایدار عبارت است از:
🔸توسعه بخش تولیدی کارآمدتر، رقابتی‌تر، آینده‌نگر و نوآورانه‌تر
🔸حمایت از مشاغل سبز
🔸بهبود در دسترس‌بودن کالا، خدمات و مسکن.
🔸ایجاد شهرهای سالم‌تر و سرزنده‌تر از پیشرفته‌ترین پروژه‌های شهرهای هوشمند و پایدار می‌توان به شهرهای مصدر (برای مطالعه بیشتر مراجعه به 👈[این لینک]) و قوس در امارات اشاره نمود.
🔸کاهش تراکم ترافیک و افزایش سهولت و سرعت حرکت.
🔸افزایش ایمنی جاده‌ها توسط اداره راه و حمل‌ونقل (RTA) و کاهش تعداد تصادفات رانندگی.
🔸بهبود در سلامت اکوسیستم امارات متحده عربی.
🔸گسترش دسترسی جامعه به گزینه‌های غذایی مغذی و سالم.
🔸مدیریت پسماند (قانون مدیریت پسماند)
🔸ترویج دیجیتالی‌شدن: از دبی به‌عنوان پایتخت دیجیتال پیشرو و اولین دولت بدون کاغذ در جهان نام می‌برند. که طی ۴ سال موفق‌شده به‌طور کامل به اهداف این سیاست دست یابد.
🔸ممنوعیت استفاده از مواد غیرقابل بازیافت نظیر ممنوعیت استفاده از پلاستیک از ژانویه ۲۰۲۵ در دبی
🔸جایگزین روش آبیاری غرقابی (سیستم های آبیاری بارانی، قطره ای و فواره ای) با سیستم های آبیاری مدرن.
🔸توسعه شبکه‌های حمل‌ونقل عمومی برقی و خودران، تشویق به‌استفاده از وسایل نقلیه الکتریکی و فعالیت‌های مرتبط با آن.
🔸سرمایه‌گذاری در پروژه‌های انرژی خورشیدی و باد، به‌ویژه پروژه نیروگاه خورشیدی محمدبن راشد به ظرفیت ۱۰۰۰ مگاوات. دولت امارات به‌دنبال افزایش سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در سبد انرژی خود به ۵۰ درصد تا سال ۲۰۳۰ است.
🔸توسعه فناوری‌های ذخیره‌سازی آب: ایجاد سدها و سیستم‌های ذخیره‌سازی به منظور کنترل و مدیریت بهتر آب باران
🔸ترویج کاشت گیاهان مقاوم به خشکی: تشویق کشاورزان به کشت گونه‌های گیاهی که نیاز به آب کمتری دارند و می‌توانند در شرایط خشک و گرم رشد کنند.
🔸اولویت بخشیدن به توسعه و برداشت حداکثری از میادین مشترک نفت و گاز
که متاسفانه منتج به غارت نفت‌وگاز ایران در میادین مشترک در سایه تحریم شده‌است.
🔸تدوین برنامه و استراتژی ملی هوش مصنوعی ۲۰۳۱ با هدف تبدیل‌شدن به یکی از پیشروترین کشورهای جهان در زمینه هوش مصنوعی
🔸برنامه‌های آموزشی و آگاهی‌بخشی

این اقدامات به‌وضوح نشان‌دهنده تعهد امارات متحده عربی به حفظ محیط‌زیست و توسعه پایدار و ایجاد زیرساخت‌های مناسب است و می‌تواند الگویی برای دیگر کشورها به‌حساب آید.

⬅️ در خاتمه شایان ذکر است که روابط سیاسی و توسعه پایدار به‌صورت متقابل تأثیرگذار هستند و تقویت یکی می‌تواند منجر به بهبود دیگری شود. کشورهایی که دارای ثبات سیاسی هستند، معمولاً قادرند برنامه‌های توسعه پایدار را به‌طور مؤثرتری اجرا کنند. ثبات به جذب سرمایه‌گذاری و اجرای سیاست‌های طولانی‌مدت کمک می‌کند و تبادل تکنولوژی، منابع مالی و دانش فنی با سایر کشورها را فراهم می‌کند.

#امارات
#توسعه_پایدار

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: https://www.tgoop.com/CC_AP
🥶موج سرما در آمریکا

امروز، ۲۱ ژانویه ۲۰۲۵ معادل با ۳بهمن۱۴۰۳، ایالات متحده زیر یکی از سردترین توده‌های هوای کره زمین است به‌طوری‌که بیش از ۲۰۰ میلیون آمریکایی دمای زیر ۵- درجه را تجربه می‌کنند.

این توده هوا از مناطق قطبی نشأت گرفته و بیش از ۴۰۰۰ مایل را طی کرده تا به آمریکا برسد. دلیل این موضوع تغییرات در ⁧ جت‌استریم⁩ (رودباد) قطبی و الگوهای فشار هوا بیان شده‌است.

دلیل تغییر الگوی جت‌استریم، ضعیف‌شدن آن به‌واسطه گرمایش جهانی عنوان شده‌است. گرم‌شدن و به تبع آن ذوب‌شدن برف‌ها در قطب شمال، موجب شده که گرادیان دما (اختلاف دما) بین قطب و استوا کاهش یابد و موجب ایجاد بیشتر جت‌استریم‌های ضعیف و به‌شکل موجی شده‌است.

⬅️ توجه شود که عواقب تغییر اقلیم و گرمایش جهانی فقط گرم‌شدن زمین و بروز موج‌هایی گرمایی بیشتر نیست. تغییر اقلیم تعداد موج سرما و رکوردهای سرمایی را نیز افزایش می‌دهد.

#آمریکا
#موج_سرما
#تغییر_اقلیم

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: https://www.tgoop.com/CC_AP
‼️در آستانه سفر پزشکیان به خوزستان، ناگهان کیفیت هوای خوزستان مطبوع شد؛ نوبت به استان خوزستان برای کیفیت هوای سیاسی و حذف دستوری آلودگی هوا

امروز، ۳بهمن۱۴۰۳، به ناگاه دستگاه‌های سنجش آلودگی هوا، کیفیت هوای پاک و قابل‌قبول را در استان خوزستان گزارش دادند!! و اینبار نوبت به استان خوزستان رسید که کیفیت هوای سیاسی و حذف دستوری آلودگی هوا را تجربه کند!

این اتفاق در آستانه سفر رئیس‌جمهور به استان خوزستان رُخ داده‌است! براساس گزارشات فلرها و مراکز مازوت‌سوزی در تاریخ ۳بهمن۱۴۰۳ به‌دلیل سفر رییس‌جمهور به خوزستان خاموش شدند.

این درحالی‌است که استان خوزستان سالیان سال است با کیفیت هوای بسیار بد دست به‌گریبان است و در این چند ماه اخیر شهروندان این استان هر روز کیفیت هوای بسیار بد را استنشاق کرده‌اند.

⬅️ به این وضعیت «کیفیت هوای سیاسی» گفته می‌شود یعنی با سیاسی‌کاری، دست‌کاری در روند خوانش و محاسبات، عدم شفافیت در روندها و کالیبراسیون دستگاه‌ها، و حذف یا کاهش دستوری برخی سنسورها واقعیت کیفیت هوا پنهان و یا تقلیل داده می‌شود تا شاخص‌های کلان و اجتماعی بهتر نشان داده شود تا با مدیریت افکار عمومی از عواقب اجتماعی آن جلوگیری شود.

⁉️خیانت مدیران استان خوزستان به این استان تمامی ندارد! بیماری ‌مشکلات تنفسی برای مردم و ترفیع و هوای پاک برای مسئولان. شرم بر شما!

توضیحات: کلیات این مطلب از صفحه X آقای آرش ویسی گرفته شده‌است.

#کیفیت_هوای_سیاسی
#حذف_دستوری
#خوزستان
#پزشکیان

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: https://www.tgoop.com/CC_AP
📚معرفی کتاب

عنوان کتاب:
جستارهایی در مخاطرات محیطی انسان‌ساخت

تألیف: #حمید_رزاقی

درباره کتاب:
نویسنده در این کتاب به مسئلۀ مخاطرات محیطیِ اغلب بشرساخته مانند تغییرات اقلیمی، آلودگی آب و هوا و بیماری‌های اپیدمیک و پاندمیک از منظر ادراکی و فهم اجتماعی می‌پردازد و ریشه‌ها، علل و زمینه‌های عینی و ذهنی و پیامدهای آن‌ها را در عصر تمدن ریسک با تأکید بر کشور ایران در نُه فصل به توصیف و تفسیر می‌گذارد.

فصل‌های اول، دوم، سوم و چهارم به طرح موضوع، واکاوی مفاهیم، تعاریف، ویژگی‌ها، نظریه‌ها و مطالعات اجتماعیِ ریسک‌های محیطی و ابعاد عینی، بین‌الاذهانی و کنشیِ آن‌ها در «جامعه‌‌ی مخاطره‌آمیز» می‌پردازد.

در فصل پنجم نتایج تفصیلی پژوهش کیفیِ نگارنده‌ درباره‌ی ادراک شهرنشینان تهرانی از مخاطرات محیطی و شرایط علّی، زمینه‌ای و میانجی ناظر برآن‌ ارائه گردیده و دست‌آورهای آن در قالب استنباط نظری به کل جامعه‌ی شهری شده‌ی ایران تسری داده شده است.

نویسنده در فصل ششم نظام جامع آموزش مهارت‌های زندگی در جهان پُرمخاطره را برای شهرهای کشور ایران طراحی و تدوین کرده است.

در فصل هفتم ضمن بیان ابعاد جامعه‌شناختیِ بیماری‌های اپیدمیک و پاندمیک مانند کرونا ویروس، ضرورت و نیاز به گفتمان اجتماعی مخاطره و آموزش فرهنگ ریسک را در مواجهه با آن‌ها به تشریح می‌گذارد.

فصل هشتم به مسئله‌شناسی چند نمونه از مخاطرات اجتماعی و محیطی در کشور ایران تمرکز دارد و راهکارهایی در مواجهه با ریسک‌های محیطی ارائه گردیده‌است و در فصل نهم در سطح جهانی بر راهبرد دوراندیشانه‌ی «سیاست و فرهنگ خیر همگانی» و در سطح ملی بر راهبرد خردمندانه‌ی «سیاست زندگی و سیاست بازاندیشانه» برای مقابله‌ی با بیماری‌های مسری و جهان‌گیر تأکید شده‌است.

#معرفی_کتاب

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: https://www.tgoop.com/CC_AP
🔋همکاری آرامکو و شرکت معادن عربستان برای استحصال لیتیوم

در ابتدا باید گفت که لیتیوم ماده‌ای مورد نیاز برای تولید باتری خودروهای برقی است و هدف کشورهای پیشرفته نیز افزایش ظرفیت تولید این فلز است.

لیتیوم را می‌توان از شورابه های طبیعی، آب دریا، دورریز واحدهای اسمز معکوس، پساب‌های حاصل از استخراج نفت، پساب واحدهای زمین گرمایی و یا معادن زیرزمینی استخراج نمود.

عربستان به کمک شرکای تجاری و مراکز تحقیقاتی خود بسیاری از این منابع لیتیوم را مورد بررسی قرار داده‌است و بیان شده‌است که نتایج آنها در سالیان آتی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

چندی پیش خبری انتشار یافت مبنی بر اینکه عربستان سعودی در نظر دارد دومین کارخانه پالایش لیتیوم را بسازد. قرار بر این بوده است که در این کارخانه از مواد خام استخراج شده از اتریش استفاده گردد و نهایتا هیدروکسید لیتیوم خالص برای شرکت خودروسازی BMW تولید شود.

لازم به‌ذکر است که عربستان قرارداد اولین کارخانه خودرا با شرکت استرالیایی سازنده باتری بنام EV Metals امضا کرده‌است. ضمنا باید به‌خاطر داشت که پالایش لیتیوم چون بسیار انرژی بر است، عربستان محل خوبی برای آن بشمار می رود.

حال اخیرا نیز شرکت نفتی آرامکو با همکاری شرکت معادن عربستان سعودی اقدام به بررسی تمامی منابع این ماده نموده‌است.
چون آرامکو دارای تجارب خوبی در خصوص عملیات زمین شناسی و اکتشاف است پس می تواند خدمات خوبی را در راستای نیازهای شرکت معادن ارائه دهد و دو شرکت نیز قادرند باعث هم افزایی روی موضوع لیتیوم در کشور خودشان شوند که این موضوع در کلیپ پیوست نیز نشان داده شده‌است.

البته نباید از بلندپروازی های عربستان در راه‌اندازی کارخانه‌های خودروی برقی نیز غافل شد که تمامی این تلاشها در یک راستا ارزیابی می‌گردند.

نویسنده: #عبداله_مصطفایی، پژوهشگر انرژی و محیط زیست
تماس با نویسنده:
[email protected]

#خودرو_برقی
#لیتیوم
#آرامکو
#عربستان

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: https://www.tgoop.com/CC_AP
2025/01/24 05:10:31
Back to Top
HTML Embed Code: