Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
6835 - Telegram Web
Telegram Web
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
توضیح دلوز درباره فرم و تکینگی

نقل از خانهٔ آگاهی(گفتگو)
https://www.tgoop.com/Khaneh_Agahi1/170446
آیا تئوری هولوگرافیک ، تایید می شود؟ و اساسا آیا این تئوری اهمیت دارد؟

اینکه این تئوری در بستر آزمایش ها و  شواهد تجربی چگونه بیرون می آید هنوز مشخص نیست . آخرین تئوری که با چنین گستردگی در مجامع علمی نیازمند شواهد تجربی بود ، تئوری ریسمان بود که هرگز برای آن شواهد تجربی یافت نشد اما بینش و ریاضیات مناسبی برای فیزیک مدرن ایجاد کرد  و بنوعی در بخش هایی  ما را در مطالعات فیزیک جدید یاری کرد .
تئوری هولوگرافیک را نباید با تفاسیر یکی دانست . بحث محاسبات ریاضی و البته توصیف پدیده های مکانیک کوانتومی مانند ، ناموضعیت ، گرانش کوانتومی ، درهم تنیدگی کوانتومی ، پارادوکس اطلاعات سیاهچاله ها  ،  افق رویداد ، مدل استاندارد و ... است .
هولوگرافیک موافقان و مخالفان بسیار دارد و حقیقت امر هنوز مورد بحث است اما اکنون ما یک تئوری با ایده های هوشمندانه داریم که توضیحی هر چند فرضی برای رویداد های بالا ارائه می کند .
اگر تایید شود که هیچ اما اگر نه ، باز هم بستر خوبی برای اندیشیدن به فیزیک مدرن ایجاد کرده است و ما را از مسمومیّت ایمرج شده کلاسیکی ،رهایی داده است .
@phys_Q

نقل از کوانتوم مکانیک‌
https://www.tgoop.com/phys_Q/10340
👍1
محبوب نبودن باکره در تبت!

یک رسم زشتی که قطعا مولود بت پرستی است این است که در این ناحیه تا زمانی که دختری باکره است او را شوهر نمی دهند بلکه بایستی قبلا با مردان دیگر راه پیدا کرده و همبستر شود. عقیده دارند این کار موجب رضایت خدایان آنهاست. دختری که نتوانسته قبلا عشاقی داشته باشد به پَشیزی نمی ارزد و نمی تواند هیچ وقت برای خود شوهری پیدا کند از این قرار به محض اینکه کاروانی به محل می رسد هنوز خیمه و خَرگاه خود را نزده، که پدران و مادران دختران پا به بخت خود را نزد کاروانیان برده از آنها خواهش می کنند هر یک دختری را تا زمانی که آنجا هستند به مصاحبت خود اختیار نمایند. البته درین بین دخترانی که از نعمت زیبایی بهره ورند انتخاب می شوند و بقیه سرافکنده و محروم و افسرده به خانه های خود برمی گردند. مسافران در خاتمه اقامت معشوقه موقت خود را به ضمیمه ی هدایایی تسلیم مادر او می کنند‌.

منبع:سفرنامه ی مارکوپولو، مارکوپولو، ترجمه حبیب الله صحیحی، ص۱۷۳ و‌۱۷۴

مطالب تاریخی
https://www.tgoop.com/matalebtarikhim
https://www.tgoop.com/matalebtarikhim/5642
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
سال نوری چقدر است؟


نقل از کهکشانی ها
https://www.tgoop.com/c/1155741918/274558
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
موسیقی زیبا نوش روح و روانتون

نقل از دانش و اندیشه
https://www.tgoop.com/danesh_va_andishe/285575
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مسکن‌ها چطور کار می‌کنند؟

برخی از افراد آسپرین یا ایبوپروفن را برای درمان دردهای روزمره مصرف می کنند، اما انواع مختلف مسکن ها دقیقا چگونه کار می کنند؟ با این انیمیشن در مورد فیزیولوژی اولیه نحوه تجربه درد انسان، و مکانیزم عملکرد داروهایی که برای جلوگیری یا دور زدن این ناراحتی اختراع کرده‌ایم بیشتر بیاموزید.

#TED

نقل از UTOPIA | اتوپیا
https://www.tgoop.com/UtopiaDialogue/342234
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
باورها از منظر:

برتراند راسل /ریچارد فاینمن/مت دیلاهونتی
کریستوفر هیچنز / کارل ساگان
(https://www.tgoop.com/UtopiaDialogue)
زیرنویس فارسی

https://www.tgoop.com/asre_roshangary

نقل از UTOPIA | اتوپیا
https://www.tgoop.com/UtopiaDialogue/342413
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
سالوادور دالی با اینکه از نظر عقاید سیاسی و رفتار اجتماعی مورد نقد بود، ولی بدون شک یکی از نوابغ نقاشی و تاثیرگذارترین نقاش در سبک سوررئال بود. او در تاریخ هنر چگونه قضاوت می‌شود؟ فقط براساس آثاری که خلق کرده و یا براساس زندگی شخصی‌اش؟ آیا باید از یک نابغه هنری و استاد هنر انتظار داشته باشیم که هیچ اشتباهی نداشته باشد و او را در حد یک اسطوره بالا ببریم؟ توقعات ما هر چه که باشد، دالی صفحات زیادی از تاریخ هنر را به خود اختصاص داده است.

▫️در این ویدئو ابتدا نظر دالی را در مورد سبیلش می‌شنویم و بعد با بیست اثر ماندگار دالی آشنا می‌شویم!

#سالوادور_دالی

@NazariyehAdabi

نقل از ادبیات، فلسفه و سینما
https://www.tgoop.com/NazariyehAdabi/8846
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ویدیو:نظریات آلن بدیو فیلسوف مطرح معاصر، درباره‌ی "عشق"

#فلسفه™️
@phiilosophiy

نقل از #فلسفه
https://www.tgoop.com/Phiilosophiy/2230
1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تفاوت احساس درد در مردان و زنان

https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3690315/


نقل از دانش و اندیشه
https://www.tgoop.com/danesh_va_andishe/285634
دکترمارسل‌بالتازار، رییس وقت انستیتو پاستور ایران، در جست و جوی جوندگان آلوده به طاعون در لانه ی این حیوانات؛ روستای اکنلو، شهرستان کبودرآهنگ استان همدان، سال ۱۳۳۷.

پی نوشت از دکتر آراسب دباغ مقدم:
دکتر بالتازار بین سال های ۱۹۴۶ تا ۱۹۶۱ م. رییس وقت انستیتو پاستور ایران در تهران بود. او متولد سال ۱۹۰۸ م. بود و در سال ۱۹۷۱ م. در سن ۶۳ سالگی در گذشت. دکتر بالتازار به علت مطالعاتش در زمینه ی اپیدمیولوژی طاعون و هاری، معروف است. اقدام های او سبب شد که طاعون در این منطقه به کنترل درآید. دفتر کار و مرکز تحقیقاتی که وی در روستای اکنلو راه اندازی کرده بود، پس از بازسازی به همت استاد دکتر مصطفوی، به عنوان مرکز تحقیقات بیماری های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور مورد بهره برداری قرار گرفت. مردم روستای اکنلو، خاطرات بسیار خوبی از اقدامات ایشان برای ارتقاء سلامت منطقه دارند./ عبدی مدیا


ویکی‌پدیا (https://fa.m.wikipedia.org/wiki/%D9%85%D8%A7%D8%B1%D8%B3%D9%84_%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%AA%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1)

نقل از مدرسه علوم انسانی
@zistboommedia
https://www.tgoop.com/zistboommedia/17707
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
چه چیز به زندگی معنا میدهد؟

#عصرانه
#مستند
#فلسفه
مستندی بسیار دیدنی در مورد چالشی به نام معنا در زندگی،
آیا واقعا چه چیزی به زندگی ما معنا می بخشه؟
با هم ببینیم و برای کسانی که دوستشان داریم هم باز ارسال کنیم

نظر شما چیست؟ یوتیوب
عینک
https://www.youtube.com/watch?v=i2Yc4X9xNRo


نقل از 𝗔𝗿𝘁𝗽𝗵𝗶𝗹𝗼𝘀𝗼𝗽𝗵𝘆
https://www.tgoop.com/c/2105282782/154722
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
گنبد نمکی جاشک بوشهر

یکی از شگفت‌انگیزترین پدیده‌های طبیعی استان بوشهر، گنبد نمکی جاشک است. این جاذبه منحصر‌به‌فرد در کوه جاشک، قرار دارد و شامل غارهای نمکی، آبشارهای نمکی، چشمه‌های نمکی، دودکش‌های جن و دیگر سازه‌های طبیعی می‌شود که هرکدام جذابیت خاص خود را دارد.

گنبد نمکی جاشک که با نام‌های کوه نمک جاشک و گنبد نمکی دشتی نیز شناخته می‌شود، ناحیه وسیع و مرتفعی در کوه جاشک است. این گنبد از بزرگ‌ترین، فعال‌ترین و زیباترین گنبدهای نمکی ایران و خاورمیانه به شمار می‌آید و به‌عنوان تنها اثر طبیعی ملی استان بوشهر، در سال ۱۳۸۸ به ثبت رسید.


نقل از خرد ناب
https://www.tgoop.com/kherdn/501876
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
۲۰ نشانه‌ی بلوغ عاطفی از زبان آلن دوباتن

برگرفته از درس های مدرسه ی زندگی

#بلوغ #عشق #رابطه #آلن_دوباتن #سیر_عشق

انجمن روانشناسی ایرانا (I.P.A) (https://instagram.com/iranapsychologicalassociation) Ψ
مرجعی معتبر برای ارتقای سواد #روانشناسی عموم و روانشناسان :
♥️ (https://www.tgoop.com/Marham_Foundation) @IranaPsychologicalAssociation 🧠 (https://www.tgoop.com/IranianPsychologicalSociety)


نقل از تلویزیون روانشناسی I.P.TV 📺
https://www.tgoop.com/InternationalPsychologyTV/1194
آنهایی که قدرت در دست‌شان است معتقدند فلسفه خطرناک است و حق هم با آنهاست: اندیشیدن همیشه خطرناک است.
فلسفه، هرچند در آغاز هنرِ پرسیدن است، سرانجام، بدل به هنرِ زیستن می‌شود. از نظر هایدگر، بیشتر آدمیان زندگی‌ای بی‌نام را می‌زیند، زندگی‌شان همه «می‌گویند» و «می‌کنند» است، به دیگر بیان، آنچه را مردم می‌گویند، می‌گویند، و آنچه را مردم می‌کنند، می‌کنند. اما تو از آنان نیستی. تو آرزوی وجودی اصیل و اندیشیدن مستقل داری.

▪️«فلسفه در خیابان»- نوشتهٔ ادواردو اینفانته- ترجمهٔ مجدالدین م. ارسنجانی- چاپ سوم/ نقاشی: Erebos (2021)


@NazariyehAdabi

نقل از ادبیات، فلسفه و سینما
https://www.tgoop.com/NazariyehAdabi/8849
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
فیلسوفی به نام هری فرانکفورت، در یک مقاله آکادمیک به نام "درباره مزخرف‌گویی" ، بین دروغ‌گویی (lying) و مزخرف‌گویی (bullshitting) تمایز قائل می‌شود. دروغ‌گویی وقتی اتفاق می‌افتد که فرد می‌داند حقیقت (truth) چیست، اما عامدانه تصمیم می‌گیرد تا دیگران را فریب دهد. اما مزخرف‌گویی زمانی است که فرد اهمیتی به حقیقت نمی‌دهد. هدف او این است که با تکیه بر یک سری عبارات و جملات غلط، گمراه‌کننده (misleading)، یا مبهم، عده‌ای را تحت تاثیر قرار داده و یا از آنها سوءاستفاده ‌کند. به عبارتی، چنین کسی به این دلیل صحبت می‌کند که مهم یا دارای دانش زیاد (knowledgeable) به نظر برسد. مثلا فرض کنید از فردی می‌پرسید که آیا تکليف درسی (homework) خود را انجام داده است یا خیر. او در پاسخ می‌گوید بله، در حالی که تکليف را انجام نداده است‌. چنین فردی در حال دروغ گفتن است. اما مزخرف‌گویی چیزی مانند این است: تکليف درسی، مانند یک فرایند مستمر و دینامیک است. من با مطالبی در سطح عمیق درگیر بوده‌ام، اما مفهوم انجام کار (completion)، یک مفهوم نسبی است و به مسیر یادگیری افراد بستگی دارد.
نقل از گارگَنچُوا Gargantua
https://www.tgoop.com/c/1109678826/200157
👍1
CPH_Theory
فیلسوفی به نام هری فرانکفورت، در یک مقاله آکادمیک به نام "درباره مزخرف‌گویی" ، بین دروغ‌گویی (lying) و مزخرف‌گویی (bullshitting) تمایز قائل می‌شود. دروغ‌گویی وقتی اتفاق می‌افتد که فرد می‌داند حقیقت (truth) چیست، اما عامدانه تصمیم می‌گیرد تا دیگران را فریب…
حال این سوال پیش می‌آید که کدامیک خطرناک‌تر است، دروغ‌گویی یا مزخرف‌گویی؟ فرانکفورت معتقد است که مزخرف‌گویی به مراتب خطرناک‌تر است. درست است که دروغ‌گو‌ها دیگران را فریب می‌دهند، اما حداقل هنوز به نحوی به حقیقت متصل‌اند. مزخرف‌گو‌ها حتی اهمیت نمی‌دهند که حقیقت چیست. ممکن است حتی ندانند که چه چیزی حقیقت است و تنها سعی در تحت تاثیر قرار دادن مخاطبین خود داشته باشند. این انفصال از حقیقت، خودِ "ایده حقیقت" را تخریب می‌کند. هم دروغ‌گویی و هم مزخرف‌گویی، توانایی ما در اخذ تصمیمات درست را مختل می‌کنند، اما نکته مهم اينجا است که درک اینکه کسی در حال مزخرف‌گویی است، اغلب کار دشوارتری است. همچنین مزخرف‌گویی، مباحث را بیشتر منحرف می‌کند و می‌تواند موجب از بین رفتن اعتماد (trust) گردد. بنابراین ضروری است با تکیه بر مهارت‌های تفکر انتقادی، خود را به یک دستگاه مزخرف‌‌یاب مجهز کنیم.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
هوش هیجانی

یکی از جنبه‌های مهم «هوش هیجانی»، شناخت احساسات پیچیده خودمان است؛ بسیاری از ما فقط احساسات پایه مثل غم، خشم، ترس و شادی را می‌شناسیم.

مثلاً:
غم می‌تواند شامل تنهایی، گناه، شرم، بی‌حوصلگی، حسرت یا ناامیدی باشد.
خشم ممکن است از حسادت، ناامنی یا کلافگی ناشی شود.
انزجار می‌تواند به شکل بیزاری، حقارت یا سرخوردگی بروز کند.
حتی شادی زیرمجموعه‌هایی مثل شعف، افتخار، قدرت یا قدردانی دارد.

شناخت این احساسات چرا اهمیت دارد؟
در یک مثال، کودکی ابتدا خشم را تجربه می‌کند، اما با کمی تأمل درمی‌یابد که در واقع از خودش ناامید شده، اما اگر این کودک نتواند احساسش را بشناسد، فقط بدخلقی می‌کند و پدر، به جای همدلی، می‌پرسد: «چته چرا عصبانی هستی؟» نتیجه؟ احساس درک‌نشدن و بیشتر شدن ناراحتی.

flowwithmusic

نقل از 𝗔𝗿𝘁𝗽𝗵𝗶𝗹𝗼𝘀𝗼𝗽𝗵𝘆
https://www.tgoop.com/c/2105282782/154785
CPH_Theory
هوش هیجانی یکی از جنبه‌های مهم «هوش هیجانی»، شناخت احساسات پیچیده خودمان است؛ بسیاری از ما فقط احساسات پایه مثل غم، خشم، ترس و شادی را می‌شناسیم. مثلاً: غم می‌تواند شامل تنهایی، گناه، شرم، بی‌حوصلگی، حسرت یا ناامیدی باشد. خشم ممکن است از حسادت، ناامنی یا…
هوش هیجانی یک طیف است:
در یک طرف، کسانی هستند که احساساتشان را نمی‌شناسند؛ نمی‌دانند تفاوت غم و اضطراب چیست یا چرا خشمگین می‌شوند یا نمی‌توانند آن را بیان کنند.
در طرف دیگر، کسانی هستند که هم احساسات خودشان را مدیریت می‌کنند، هم به دیگران کمک می‌کنند تا احساساتشان را بشناسند و تنظیم کنند. |نورا آوند|
2025/07/09 20:07:59
Back to Top
HTML Embed Code: