Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
6123 - Telegram Web
Telegram Web
دانشمندان می‌گویند احتمال دارد اقیانوس‌هایی در سطح آن‌ها وجود داشته باشد و قمرها ممکن است به نحوی قادر به ایجاد و حفظ شکل‌هایی از حیات باشند.

بیشتر آنچه ما درباره اورانوس و قمرهایش می‌دانیم اطلاعاتی است که فضاپیمای وویجر ۲ سازمان ناسا در دیدار ۴۰ سال پیش خود از این مجموعه جمع‌آوری کرده است.
اما مطالعات جدید به این نتیجه رسیده‌اند که دیدار ۴۰ سال پیش وویجر هم‌ زمان‌ شده بود با یکی از قوی‌ترین طوفان‌های خورشیدی و تأثیرات ناشی از این طوفان موجب رسیدن به نتایج نادرستی درباره واقعیت آنچه در اورانوس و قمرهایش وجود دارد، شده است.

اورانوس سیاره‌ای زیبا با حلقه‌هایی یخی است که دور آن را فراگرفته‌اند. اورانوس در لبه خارجی منظومه شمسی قرارگرفته است و یکی از سردترین سیاره‌ها است. نحوه قرارگیری اورانوس به شکلی است که به یک‌طرف خود کج شده، طوری که انگار چیزی به آن برخورد کرده باشد. همه این ویژگی‌ها اورانوس را تبدیل به یکی از عجیب‌ترین سیاره‌ها کرده است.

پلب گاش
خبرنگار علمی بی‌بی‌سی

ادامه مطلب را اینجا بخوانید.
NASA/ GettyImages/ SPL
https://bbc.in/41EcdAN
نقل از
@BBCPersian
https://www.tgoop.com/bbcpersian/236935
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
فجایع جنگ جهانی اول

جنگ جهانی اول با استفاده از سلاح‌های شیمیایی مانند گاز کلر و خردل، آسیب‌های وحشتناکی به سربازان و غیرنظامیان وارد کرد. نبردهای خونین و طولانی مانند نبرد سوم ایپر، وردن و سم، به دلیل جنگ‌های خندقی و شرایط سخت جبهه‌ها، تلفات زیادی به همراه داشت. علاوه بر این، در برخی مناطق مانند ارمنستان و عثمانی، قتل‌عام‌های وسیعی علیه غیرنظامیان صورت گرفت که در مواردی به نسل‌کشی منجر شد. در نهایت، بیش از ۱۶ میلیون نفر کشته و ۲۰ میلیون نفر زخمی شدند. جنگ همچنین به فروپاشی امپراتوری‌های بزرگ مانند عثمانی، اتریش-مجارستان و روسیه منجر شد و بحران‌های اقتصادی و اجتماعی شدیدی به بار آورد. پس از جنگ، بیماری آنفلوانزای اسپانیایی به سرعت گسترش یافت و میلیون‌ها نفر را به کام مرگ فرستاد. این فجایع نه تنها زندگی میلیون‌ها نفر را از بین برد بلکه تغییرات عمیقی در ساختار سیاسی و اجتماعی جهان ایجاد کرد.


نقل از گروه علم، فناوری، فلسفه علم و روش علمی
https://www.tgoop.com/svwvp/73888
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پلنگی که قرار نبود انقدر مشهور شود

▪️موسیقی پلنگ صورتی، ساخته‌ی هنری منچینی، یکی از نمادین‌ترین ملودی‌های دنیای سینما و تلویزیون است که از سال ۱۹۶۳ تا امروز، لبخندی بر لب هر شنونده‌ای می‌آورد.

▪️این قطعه‌ی جاز با حال و هوای مرموز و بازیگوشانه، به قدری مشهور است که حتی بدون دیدن کارتون، با شنیدن اولین نت‌ها، تصویر پلنگ صورتی در ذهن شکل می‌گیرد. ساکسوفون تنور نرم و جذابی که تم اصلی را اجرا می‌کند، حس شوخ‌طبعی و شیطنت شخصیت پلنگ صورتی را به زیبایی نشان می‌دهد. 

▪️از همه بامزه‌تر این است که شاید هیچ‌کس فکر نمی‌کرد پلنگی که قرار بود فقط شخصیت فرعی یک تیتراژ باشد، با کمک این موسیقی تبدیل به یک ستاره‌ی مستقل شود!

@Jaleb

نقل از گارگَنچُوا Gargantua
https://www.tgoop.com/c/1109678826/199928
از پرسشگری تا آفرینشگری در مدرسه ایرانی هنر و خلاقیت
از پرسشگری تا آفرینشگری در مدرسه ایرانی هنر و خلاقیت

پرسشگری یکی از مهارت های بنیادی است که در نظام آموزش رسمی چندان جایگاهی ندارد. کودکان ذاتا کنجکاو و پرسشگر به دنیا می‌آیند اما با روش‌های نادرست تربیتی و آموزشی این موهبت درونی به مرور در آنان کمرنگ شده و به خاموشی می‌گراید. در این مطلب از وبلاگ سرسرا ضمن پرداختن به چیستی این مهارت و اهمیت آن در تقویت آفرینشگری کودکان، روش‌هایی را نیز برای توسعه آن پیشنهاد می‌کنیم.

مهارت پرسشگری چیست؟

مهارت پرسشگری توانایی پرسیدن سوالات مؤثر و مرتبط برای جمع‌آوری اطلاعات، شفاف‌سازی درک و تحریک تفکر است. این یک مهارت مهم در بسیاری از زمینه‌های زندگی از جمله آموزش، یادگیری مهارت ها و روابط شخصی و اجتماعی است. پرسشگری مؤثر می تواند به افراد کمک کند تا در مورد یک موضوع بیشتر بدانند، مسائل کلیدی را شناسایی کنند، مشکلات را حل نمایند و تصمیمات آگاهانه بگیرند.

مهارت‌ های خوب پرسشگری شامل پرسیدن سؤالات باز است که بحث و کاوش را تشویق می‌کند، و همچنین پرسیدن سؤالات مرتبط و مکمل برای به دست آوردن درک عمیق‌تر. علاوه بر این، توانایی گوش دادن فعال و پاسخ مناسب به پاسخ‌هایی که دریافت می‌کنید نیز جنبه مهمی از مهارت پرسشگری است.اهمیت پرورش مهارت پرسشگری در کودکان توسعه مهارت های پرسشگری در کودکان به چند دلیل مهم است:

۱.کنجکاوی و تفکر انتقادی را تشویق می‌کند
پرسیدن سؤال به کودکان کمک می کند تا دنیای اطراف خود را کشف و درک نمایند. آنها را تشویق می کند که عمیقاً و انتقادی در مورد چیزها فکر کنند و به آنها یاری می رساند تا حس کنجکاوی طبیعی کودکی را در درون خود، زنده نگاه دارند.

۲.مهارت های ارتباطی را بهبود می‌بخشد
مهارت های پرسشگری یک جنبه مهم ارتباط است. کودکانی که در پرسیدن سؤال مهارت دارند، می توانند با بیان شفاف و با اطمینان افکار و عقاید خود را با دیگران مطرح کرده و ارتباط موثرتری برقرار کنند.

۳.پرسشگری، مهارت های آفرینشگری و حل مسئله را تقویت می‌کند. پرسیدن سؤال به کودکان کمک می کند تا مشکلات و مسائل را شناسایی کرده و راه حل پیدا کنند. آنها را تشویق می کند که خلاقانه فکر کنند و راه حل های نوآورانه ای برای مشکلات ارائه دهند.

۴.به موفقیت و پیشرفت تحصیلی کمک می‌کند. توسعه مهارت های پرسشگری می تواند به پیشرفت تحصیلی کودکان کمک کند. این مهارت به آنها کمک می کند تا مفاهیم جدید را درک کنند، با مواد آموزشی درگیر شوند و درک عمیق تری از موضوعات به دست آورند.

به طور کلی، توسعه مهارت های پرسشگری بخش مهمی از رشد کودک است. این مهارت ها به آن‌ها کمک می‌کند تا به متفکرانی کنجکاو و انتقادی تبدیل شوند.مهارت پرسشگری چگونه به تقویت خلاقیت و آفرینشگری در کودکان کمک می کند؟ مهارت پرسشگری از چند جهت می تواند به تقویت خلاقیت در کودکان کمک کند:

کاوش و جستجو را تشویق می کند.
وقتی بچه ها کنجکاو هستند و سؤال می‌پرسند، بیشتر احتمال دارد ایده ها و فعالیت های جدید را کشف و آزمایش کنند. این کاوش می تواند به روش های جدید و بدیع برای تفکر و حل مسئله منجر شود....
https://www.tgoop.com/CPH_Theory

نقل از مدرسه علوم انسانی
@zistboommedia
https://www.tgoop.com/zistboommedia/17276
Forwarded from کانال علمی روزنگار دانش (️️️ساغر️)
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
😃 جایگاه انسان در هستی

👨‍🦱کارل سیگن_اختر شناس آمریکایی

🔣 YouTube

@roznegardanesh
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
تهدیدی بزرگ برای زندگی میلیون ها انسان

۶ درصد از سطح کره زمین در سه دهه گذشته در مقایسه با ۳۰ سال قبل خشک تر شده است

در گزارش جدید سازمان ملل به این نکته اشاره‌شده که تغییرات آب و هوایی باعث خشکی بی‌سابقه‌ای در سراسر زمین شده و این احتمال می‌رود که تا سال ۲۱۰۰ پنج میلیارد نفر دنیا تحت تأثیر این خشک‌سالی قرار بگیرند. در این گزارش یادآوری شده که تغییرات آب و هوایی در سه دهه گذشته باعث خشک شدن دائمی سه‌چهارم زمین‌های سیاره‌مان شده است.

۷۷.۶ درصد از سطح کره زمین در سه دهه گذشته در مقایسه با ۳۰ سال قبل خشک‌تر شده است و زمین‌های خشک به‌اندازه مساحتی بزرگ‌تر از هند گسترش‌یافته و ۴۰.۶ درصد از زمین‌های روی زمین، به‌جز قطب جنوب را پوشش داده است.

یافته‌های منتشر شده در گزارش جدید کنوانسیون سازمان ملل برای مبارزه با بیابان‌زایی (UNCCD) هشدار می‌دهد که اگر این روند ادامه یابد تا پایان این قرن پنج میلیارد نفر در زمین‌هایی خشک زندگی خواهند کرد که همین باعث تخلیه خاک، کاهش منابع آب و فروپاشی اکوسیستم‌های حیاتی خواهد شد.

ابراهیم تیاو، دبیر اجرایی UNCCD در این رابطه گفت: «برای اولین بار، بحران خشکی با مستندات علمی مطرح‌شده و این از یک تهدید وجودی خبر می‌دهد که میلیاردها نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار می‌دهد. وقتی آب‌وهوای یک منطقه خشک‌تر می‌شود، توانایی بازگشت به شرایط قبلی از بین خواهد رفت. آب‌وهوای خشک‌تری که حالا بر روی زمین‌های وسیعی در سراسر جهان تأثیر گذاشته، به حالت قبلی برنخواهد گشت و این تغییر تعریفی دوباره از زندگی در زمین ارائه می‌کند.»

تغییرات آب و هوایی از یک‌سو باعث افزایش دما در سراسر کره زمین می‌شود و از سوی دیگر، آب با سهولت بیشتری از سطح زمین تبخیر می‌شود و اتمسفر ظرفیت روزافزونی برای جذب آب پیدا می‌کند. همین اتفاقات، بخش زیادی از کره زمین را به سمت شرایط خشکی سوق می‌دهد؛ جنگل‌های سرسبز تدریجاً به علفزارهای خشک تبدیل می‌شوند و رطوبت موردنیاز برای زندگی و کشاورزی از بین می‌رود.

نتایج یک مطالعه اخیر حاکی از آن است که این بحران همراه با استفاده‌های مخرب زمین‌ها و سوء مدیریت منابع آبی باعث شده که نزدیک به سه میلیارد نفر و بیش از نیمی از تولید جهانی غذا با فشار بی‌سابقه‌ای بر سیستم‌های آبی خود مواجه‌اند.

در این میان و باوجود نگرانی فزاینده در بین دانشمندان، مستندسازی میزان خشک شدن کره زمین به دلیل تغییرات آب و هوایی، عمدتاً به دلیل پیچیدگی عوامل مرتبط، نتایج متناقض و اثر احتیاط‌های علمی، با چالش‌های زیادی همراه بوده است.

برای عبور از این بن‌بست، نویسندگان گزارش جدید، برای دستیابی به تصویری روشن از روند رو به رشد خشکی، از مدل‌های پیشرفته آب و هوایی، روش‌های استاندارد و بررسی گسترده داده‌های موجود بهره بردند. یافته‌های آن‌ها حکایت از آن دارد که در حال حاضر خشکی بر ۴۰ درصد از زمین‌های کشاورزی جهان و زندگی ۲.۳ میلیارد نفر تأثیر گذاشته است و باعث تشدید آتش‌سوزی‌های جنگلی، نابودی کشاورزی و تحریک مهاجرت‌های رو به رشد گسترده شده است. تقریباً تمام اروپا، غرب آمریکا، برزیل، آسیای شرقی و آفریقای مرکزی ازجمله مناطقی هستند که به‌شدت آسیب‌دیده‌اند.

البته نویسندگان این مقاله اعلام کردند که درصورتی‌که اقدام مثبتی صورت پذیرد، آینده تا این حد تیره‌وتار رقم نخواهد خورد. آن‌ها نقشه راه جامعی برای مقابله با این بحران ارائه کرده‌اند که در آن علاوه بر تلاش برای کاهش شدید انتشار کربن در راستای توقف این روند، نیازمند نظارت بهبودیافته‌ای بر خشکی، استفاده بهتر از زمین و آب، تقویت انعطاف‌پذیری و همکاری در داخل و بین جوامع سراسر جهان هستیم.

بارون آور، دانشمند ارشد UNCCD دراین‌باره گفت: «بدون تلاش‌های هماهنگ، آینده‌ای در انتظار میلیاردها نفر است که مملو از گرسنگی، آوارگی و افول اقتصادی خواهد بود؛ اما با پذیرش راه‌حل‌های نوآورانه و تقویت همبستگی جهانی، می‌توان برای مقابله با این چالش اقدام کرد. باید اراده‌ای قوی برای این اقدامات داشته باشیم.»

غزال زیاری

منبع:

'An existential threat affecting billions': Three-quarters of Earth's land became permanently drier in last 3 decades

Ben Turner published December 9, 2024

https://www.livescience.com/planet-earth/climate-change/an-existential-threat-affecting-billions-three-quarters-of-earths-land-became-permanently-drier-in-last-three-decades

نقل از
@ScientificDialectics
https://www.tgoop.com/ScientificDialectics/12968
حالت کوانتومی کل عالم :

کل عالم را به صورت یک سیستم ایزوله یا منزوی در نظر میگیریم و حالت کوانتومی کل هستی را به صورت :
|u>
نمایش میدهیم.

این حالت برای ناظر هایی که خود بخشی از سیستم اند، غیر قابل دسترس است.

حالت کوانتومی کل عالم، نمیتواند تابعی از فضا و زمان باشد.
چرا؟

چون روی تمام فضا -  زمان های ممکن جمع زده شده و فقط بستگی به پیکربندی میدان های مختلفی که کل هستی از آن ساخته شده است دارد.
میدانهای هندسی و غیر هندسی

با مشخص شدن متریک یا ناظر، حالت کوانتومی کل عالم به یک حالت جدید رمبش می کند.
که این حالت جدید تابعی از زمان تعریف شده به وسیله ی ناظر است.

برای یک ناظر که خود جزئی از سیستم است هر چه برهم‌کنش بیشتری داشته باشد رمبش و تقلیل حالت کوانتومی آن بیشتر اتفاق می افتد و بیشتر از حالت کوانتومی کل عالم <U| دور می شود.

عنی چه؟
یعنی از حالت برهم‌نهی یا در هم تنیدگی با کل هستی خارج شده و در یک حالت خاص قرار می گیرد.

برای درک و نزدیک شدن به حالت کوانتومی کل هستی <u| بوسیله یک ناظر باید ناظر برهمکنش هایش را تا حد امکان کم کند تا بتواند به یک حالت درهم تنیده با کل عالم برسد.

در این صورت چه میشود؟

در این صورت با کل هستی یکی شده و تمام تغییرات در هر گوشه هستی را به طور آنی درک و احساس خواهد کرد.

منبع
@atomicphysicsss
⚛️ کانال تخصصی فیزیک اتمی

نقل از بنیان علم
https://www.tgoop.com/bonian380/48460
درس گرفتن از تاریخ
ممکن ساختن غیرممکن‌ها(صفحه ۱۱)
زمانی که در مورد اضمحلال اخلاقی صحبت می‌کنم فقط در مورد مردم به ظاهر شیکی که از مزرعه‌های خاص غذای با کیفیت می‌گیرند و مصرف می‌کنند و به بیرون پنجره هواپیما هم نگاه نمی‌کنند سخن نمی‌گویم؛ در مورد همه حرف می‌زنم. همه ما به اجزای این سیستم تمامیت‌خواه تبدیل شدیم.

نمی‌توانیم برای آنچه رخ داده فقط حاکمان گذشته را سرزنش کنیم بهترین دولت جهان بهترین پارلمان جهان و بهترین رئیس جمهور جهان نمی‌توانند به تنهایی دست آوردهای خیلی زیادی به دست آورند. آزادی و دموکراسی نیازمند مشارکت و رفتار مسئولانه و متعهدانه همه ماست.
#یک_فنجان_کتاب


نقل از خانهٔ آگاهی
https://www.tgoop.com/Khaneh_Agahi/5137
ماموت ها راز بقای آمریکایی های باستان در عصر یخبندان

دانشمندان اخیراً شواهد مستقیمی از رژیم غذایی مردم باستانی کلوویس( قوم کلوویس حدود 13000 سال پیش در آمریکای شمالی ساکن بودند)پیدا کرده‌اند که نشان می‌دهد آنها عمدتاً برای تأمین غذای خود به ماموت‌ها و دیگر پستانداران بزرگ تکیه داشتند. این تحقیق که در مجله Science Advances منتشر شده است، از ایزوتوپ‌های پایدار برای بازسازی رژیم غذایی یک مادر نوزاد در سایت کلوویس در مونتانا استفاده کرد. نتایج نشان می‌دهد که حدود 40 درصد از رژیم غذایی مادر از ماموت‌ها، و بقیه از حیوانات بزرگی مانند گوزن و گاومیش کوهان‌دار تأمین می‌شده است. این یافته‌ها به نظریه‌ای درباره وابستگی مردم کلوویس به شکار حیوانات بزرگ و تأثیر آن بر گسترش سریع آنها در قاره آمریکا، و همچنین انقراض پستانداران بزرگ عصر یخبندان، کمک می‌کند.

تحرک بالا و استفاده از ابزارهای سنگی مؤثر از دیگر ویژگی‌های فرهنگ کلوویس بود که به این مردم امکان می‌داد در مناطق مختلف جابجا شوند. یافته‌ها همچنین نشان می‌دهند که شکار ماموت‌ها به این مردم اجازه می‌داد تا از منابع غذایی غنی و قابل پیش‌بینی بهره‌مند شوند، که در مقابله با تغییرات اقلیمی مفید بود. این تحقیق همچنین به نقش بالقوه انسان‌ها در انقراض پستانداران بزرگ و ارتباط آنها با تغییرات محیطی اشاره دارد.

این مطالعه نه‌تنها درک ما را از رژیم غذایی انسان‌های باستانی و وابستگی آنها به شکار ماموت‌ها روشن می‌کند، بلکه به‌ویژه به بررسی تأثیرات این رژیم غذایی بر گسترش انسان‌ها در قاره آمریکا و انقراض پستانداران بزرگ عصر یخبندان می‌پردازد.

منبع

Scientists Uncover Ancient Ice Age Americans’ Secret to Survival: Mammoths
University of Alaska FairbanksDecember 17, 2024

https://scitechdaily.com/scientists-uncover-ancient-ice-age-americans-secret-to-survival-mammoths/

@roznegardanesh

نقل از دانش و اندیشه
https://www.tgoop.com/danesh_va_andishe/276771
2025/07/13 18:42:58
Back to Top
HTML Embed Code: