Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
6599 - Telegram Web
Telegram Web
هنگامی که از آلبرت انیشتین پرسیدند سرعت صوت چقدر است، او گفت: «من چنین اطلاعاتی را در ذهنم نگه نمی‌دارم، زیرا به راحتی در کتاب‌ها در دسترس است. ارزش تحصیلات دانشگاهی در یادگیری حقایق زیاد نیست، بلکه در پرورش ذهن برای تفکر است.»

نقل از هنر برتر
https://www.tgoop.com/HONARBARTTAR/18835
«برای قحطی آماده باشید؛ برای مبارزه آماده باشید؛ برای مردم کار کنید».

این پوستر مربوط به سال ۱۹۷۰میلادی در جمهوری خلق چین مورد استفاده قرار گرفته است. روابط چین و شوروی پس از مرگ استالین رو به تیرگی نهاده بود؛ علاوه بر آمریکا حالا شوروی هم به فهرست دشمنانی اضافه شده بود که احتمال جنگ با آن‌ها وجود داشت. لزوم آمادگی برای مبارزه و کمبود مواد غذایی مطلبی بود که خود مائو، بنیان گذار جمهوری خلق چین در سال ۱۹۶۵ میلادی مطرح کرده بود.

مطالب تاریخی
https://www.tgoop.com/matalebtarikhim
https://www.tgoop.com/matalebtarikhim/5560
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
در این ویدیو روبن استلند اطلاعات جالبی درباره منابع الهامش درباره فیلمسازی ‌می‌دهد و درباره فیلمش "مثلث اندوه" صحبت می‌کند و چند استوری برد از فیلم جدیدش را هم خواهیم دید.

روبن استلند کارگردان سوئدی است که کارش را با ساخت مستند درباره اسکی شروع کرد و سپس بعد از یک سال مردود شدن در مصاحبه به مدرسه فیلم سازی رفت.
او آنجا متوجه شد که دوست دارد فیلم سازی شبیه میشائیلهانکه و روی اندرسون بشود.

@shotnote1
@honarefilmnameh

نقل از هنر فیلمنامه، کارگردان مولف
https://www.tgoop.com/honarefilmnameh/5674
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
زمان چیست؟ آیا زمان یک توهم است؟

▫️ امروز در این ویدیو در مورد زمان صحبت خواهیم کرد، اینکه زمان چیست؟ کجا شروع می‌شود و در کجا خاتمه خواهد یافت؟ آیا زمان یک توهم است؟

@Philosophy_files

نقل از فلسفه و جامعه‌شناسی
https://www.tgoop.com/Philosophy_files/4667
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
تورج مهرزادیان دوبلور .. مصاحبه

با اجرای شاهرخ دولکو ، برنامه «سینماگرام» شبکه چهار

برگرفته از کانال "Tv66" در آپارات


نقل از 𝗔𝗿𝘁𝗽𝗵𝗶𝗹𝗼𝘀𝗼𝗽𝗵𝘆
https://www.tgoop.com/c/2105282782/149288
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▪️آدرین برودی و اجرای نوکتورن شوپن در سکانسی به یادماندنی از فیلم پیانیست ساخته‌ی رومن پولانسکی

#آدرین_برودی
#رومن_پولانسکی
#پیانیست

@NazariyehAdabi

نقل از ادبیات، فلسفه و سینما
https://www.tgoop.com/NazariyehAdabi/8769
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بلایی که احساس عدم مالکیت و تعلق بر سر این سرزمین آورده...

بخش‌هایی از سخنرانی زنده‌یاد محمد علی اینانلو، روزنامه‌نگار، مستندساز و فعال محیط‌زیست تو سخنرانی تدکس تهران با عنوان نیم قرن با طبیعت ایران.


مدرسه علوم انسانی
@zistboommedia
https://www.tgoop.com/zistboommedia/17546
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
خنده دار،هوش انسان - نیل دگرس تایسون

نیل دگرس تایسون

معنی ومقیاس هوش چیست؟ فکر می کنید خیلی باهوش هستید؟
فیزیکدان و مروج علم ، "نیل دگرس تایسون" ایده ای را در این باره مطرح میکند.

آپارات
https://www.aparat.com/v/l714v43

نقل از Scientific Discourse
https://www.tgoop.com/DISCOURSJ/380596
تفکرات پست و نابود کننده هرگز غالب نمیشوند مگر آنکه مردمی که سلطه آنها را میپذیرند، نخست از حق تغذیه از فرهنگ ملی خویش محروم شده باشند.

هنری فورد


Join The Fight
@Unitediranic྿

نقل از علم و فلسفه علم سیاسی
https://www.tgoop.com/c/1506388092/138308
«الن ووسالو» مادر درنای سیبری درگذشت

«الن ووسالو» پژوهشگر فنلاندی ساکن شهر رویان مازندران که به دلیل بیش از پنج دهه حضور و فعالیت پژوهشی درباره پرندگان مهاجر به ویژه درنا‌های سیبری در این استان به مادر درنای سیبری شهرت داشت، در سن ۹۵ سالگی درگذشت.

جانورشناس، پژوهشگر، روزنامه‌نگار و مؤسس انجمن درنای سیبری عصر دیروز -چهارشنبه- پس از افزون بر پنج دهه زندگی و کار پژوهشی در مازندران در سن ۹۵ سالگی چشم از جهان فروبست.

به گزارش ایرنا، «الن ووسالو» در بیش از ۵۰ سال حضورش در مازندران ساکن شهر‌های فریدونکنار، بابلسر و در نهایت شهر رویان بود و علاوه بر فعالیت‌های پژوهشی مستمر، ارتباط نزدیک و پررنگی با جوامع محلی نیز داشت.

مادر درنا‌های سیبری دانش آموخته مقطع کارشناسی جانورشناسی از دانشگاه یو. سی. ال. اِی (UCLA) امریکا بود و مدرک کارشناسی ارشد روزنامه‌نگاری را نیز اخذ کرده بود.

او پنج دهه پیش، پس از ازدواج با همسر ایرانی‌اش راهی مازندران شد و به فریدونکنار رفت تا دسته باقیمانده از گله غربی درنا‌های سیبری را که هر سال به مازندران می‌آمدند مشاهده کند و پس از مدتی ساکن مازندران شد.

ووسالو علاوه بر فعالیت‌های پژوهشی و علمی متعدد در زمینه جانورشناسی، پرندگان مهاجر، بیوتکنولوژی، بیوشیمی، نانوتکنولوژی و شیمی، با چند دانشگاه کشور از جمله دانشگاه مازندران نیز همکاری‌هایی داشت.

علاقه وافر او به درنا‌های سیبری سبب شد که برای سال‌های طولانی همواره در فریدونکنار حضور پررنگی داشته باشد و به بخشی از جامعه محلی تبدیل شود. او در چند دهه فعالیتش تلاش کرد تا علاوه بر فعالیت‌های علمی، شکارچیان و دامگاه‌داران و بومیان منطقه را نیز برای دست کشیدن از شکار متقاعد کند و گام‌های زیادی در زمینه فرهنگسازی برای پیشگیری از شکار برداشت.

تلاش‌های گسترده و مستمر الن ووسالو از او چهره‌ای شناخته شده و اثرگذار در زمینه پرندگان مهاجر مازندران ساخت. او نخستین پژوهشگری بود که در ایران کار پژوهشی روی درنا‌ها را آغاز کرد. بار‌ها در همایش‌های علمی متعدد حضور یافت و تجارب خود را ارائه کرد و اقداماتش نیز در برخی رویداد‌های محیط زیستی مورد تجلیل و تقدیر قرار گرفت. مادر درنای سیبری سال ۱۳۹۶ در نخستین همایش زیست‌وران بوم ایران که در ساری برگزار شده بود به پاس چند دهه فعالیت در زمینه پرندگان مهاجر مازندران تجلیل شد.

عصر ایران، 20 دی 1403

https://www.asriran.com/fa/news/1028592/
روزی که امیرکبیر کشته شد

«میرزا محمدتقی‌خان فراهانی» مشهور به امیرکبیر، چهره‌ای بزرگ در میان رجال سیاسی تاریخ ایران است. وی در مدت کوتاه صدارت خویش توانست سنگ بنای برخی از مهم‌ترین امور سیاسی و فرهنگی و اقتصادی را بگذارد. مدت صدارت امیرکبیر ۳۹ ماه (سه سال و سه ماه) بود. وی بنیان‌گذار دارالفنون بود که آموزش دانش و فناوری‌های نو به فرمان او در تهران پایه‌گذاری شد، همچنین انتشار روزنامه وقایع اتفاقیه از جمله کارهای وی به‌شمار می‌آید.

او که با آغاز سلطنت ناصرالدین شاه منصب صدراعظمی یافته بود در ۲۸ مهر ۱۲۲۷ ش. علاوه بر لقب امیرنظامی به القاب امیرکبیر و اتابک اعظم نیز مفتخر شد. امیرکبیر مدت کوتاهی پس از صدارت اصلاحات سیاسی، امنیتی، مالی، اقتصادی و فرهنگی‌اش را آغاز کرد و در این میان ایجاد امنیت و پایان دادن به شورش‌ها و یاغی‌گری‌ها و نیز اصلاحات مالی و جلوگیری از اجحافات پیدا و پنهان صاحبان قدرت و نفوذ را در اولویت برنامه‌های خود قرار داد و مدت کوتاهی پس از صدارت نشان داد که قصد دارد از نفوذ و دخالت بیگانگان (روس و انگلیس) در امور مختلف کشور بکاهد.از جمله اقدامات مهم امیرکبیر پایان دادن و سرکوب شورش محمدحسن خان سالار، فرزند اللهیارخان آصف‌الدوله در خراسان (در نوروز ۱۲۶۶ ق) بود. در همان حال امیرکبیر ضمن نظم بخشیدن بر امور دستگاه سلطنت و حکومت و کنترلی که بر اعمال و رفتار دیوانیان، شاهزادگان، خاندان سلطنت، رجال و صاحبان قدرت و غیره اعمال می‌کرد، اصلاحات گسترده‌ای در امور اداری کشور به عمل آورد و با ریشه‌کن کردن بسیاری از مفاسد اداری و مالی در اداره امور کشور نظمی نو پدید آورد. بگذریم از اینکه اقدامات اصلاحی امیرکبیر برخی از مهم‌ترین دیوانیان و صاحبان نفوذ و قدرت را با او دشمن کرد. از دیگر اصلاحات امیرکبیر بازسازی ارتش و قشون و پایه‌گذاری نظمی نو در نیروی نظامی کشور بود.

آگاهان و ناظران امور در همان روزگار از سازمان نظامی جدیدی که امیرکبیر پایه‌گذاری کرد، سخت تمجید و تحسین می‌کنند. از دیگر اقدامات امیرکبیر ایجاد چاپارخانه، تذکره‌خانه (اداره گذرنامه)، بنای بازار و تیمچه و سرای امیر در تهران، تاسیس سازمان اطلاعاتی - جاسوسی و خبررسانی و خفیه‌نویسی بود که در دوران صدارت او بسیار کارآمد عمل می‌کرد. امیرکبیر همچنین تلاش‌های بسیاری برای اصلاحات قضایی و به تبع آن از میان برداشتن رسم بست‌نشینی انجام داد. میرزا محمدتقی خان امیرکبیر، این شایسته‌ترین صدراعظم تاریخ ایران در محرم ۱۲۶۸قمری از مقام صدارت عظمی عزل شد و در شب شنبه ۲۰ دی ۱۲۳۰ شمسی به دستور ناصرالدین‌شاه و توسط حاجب‌الدوله در حمام فین کاشان به قتل رسید.

دنیای اقتصاد، ۱۳۹۴/۱۰/۲۰

https://donya-e-eqtesad.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF-36/991072-%D8%B1%D9%88%D8%B2%DB%8C-%DA%A9%D9%87-%D8%A7%D9%85%DB%8C%D8%B1%DA%A9%D8%A8%DB%8C%D8%B1-%DA%A9%D8%B4%D8%AA%D9%87-%D8%B4%D8%AF
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
مهندس حسین امانت از #معماری و #هنر_ایرانی به کار رفته در #برج_آزادی می‌گوید.

برج آزادی (شهیاد) در سال ۱۳۴۵ خورشیدی یه عنوان یک نمادِ شناسایی «ایران» میان معماران ایرانی به مسابقه گذاشته شد و طرح #حسین_امانت بیست و چهار ساله، دانش‌آموخته دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران برنده و برای ساخت برگزیده شد. ساخت این برج در آبان سال ۱۳۴۸ به عنوان نمادی از «ایران مدرن» و نشانی از «دروازه تمدن بزرگ» در سدهٔ بیست، آغاز شد و در مهرماه ۱۳۵۰ به پایان رسید.

نقل از 𝗔𝗿𝘁𝗽𝗵𝗶𝗹𝗼𝘀𝗼𝗽𝗵𝘆
https://www.tgoop.com/c/2105282782/149521

مراحل ساخت برج آزادی و ماجرای طراحی این برج توسط حسین امانت

مجموعه فرهنگی آزادی، متشکل از چند بخش در طبقه تحتانی برج آزادی قرار دارد و شامل موزه‌، کتاب‌خانه‌، واحد سمعی و بصری‌، سالن نمایشگاه‌، سالن اجتماعات ،سالن برگزاری کنسرت و کنفرانس است‌. مجموعه فرهنگی با ۵۰۰۰ مترمربع در بر گیرنده برج اصلی نیز هست‌.
برج آزادی (شهیاد) در سال ۱۳۴۹ توسط حسین امانت معمار ایرانی ساخته شد.

عصر ایران

https://www.asriran.com/fa/news/940256/
‍پایان نسل آلفا و شروع نسل بتا

آغاز یک نسل جدید در سال 2025

با آغاز سال 2025، دوره نسل آلفا که از اوایل دهه 2010 آغاز شده بود، به پایان می‌رسد و نسل جدیدی به نام نسل بتا شکل می‌گیرد. نسل بتا شامل افراد متولد 2025 تا 2039 خواهد بود و پیش‌بینی می‌شود که تا سال 2035 حدود 16 درصد از جمعیت جهان را تشکیل دهد. نسل آلفا به‌عنوان «فرزندان فناوری» شناخته می‌شد و از همان کودکی با ابزارهای دیجیتال و آموزش آنلاین رشد کرد، اما نسل بتا به‌عنوان گروهی کاملاً یکپارچه با فناوری معرفی می‌شود.

ویژگی‌های نسل بتا

نسل بتا قرار است بیش از هر نسل دیگری به فناوری وابسته باشد. این نسل از فناوری‌های نوین همچون حمل‌ونقل خودکار، ابزارهای پوشیدنی برای مدیریت سلامت، و محیط‌های واقعیت مجازی به‌عنوان بخشی از زندگی روزمره استفاده خواهد کرد. نسل بتا بسیار کنجکاو خواهد بود و برای حل مشکلات زندگی به فناوری تکیه خواهد داشت. همچنین، استفاده گسترده‌تر از هوش مصنوعی و فناوری‌های خودکار، تجربیات روزمره این نسل را متحول خواهد کرد.

چالش‌های نسل بتا

نسل بتا علاوه بر پیشرفت‌های فناوری، با چالش‌های جهانی بزرگی نیز مواجه خواهد شد. تغییرات اقلیمی یکی از مهم‌ترین مسائلی است که این نسل باید با آن روبه‌رو شود. برخلاف نسل‌های قبلی، اعضای نسل بتا این بحران را به‌طور ملموس‌تر احساس خواهند کرد و تأثیرات آن به شکل مستقیم بر زندگی آن‌ها سایه خواهد افکند. علاوه بر این، تغییرات اجتماعی و هنجارهای جدید، فرصت‌ها و چالش‌های تازه‌ای را پیش روی این نسل قرار خواهد داد.

مقایسه نسل بتا با نسل‌های قبلی

هر نسل با تجربیات خاصی از فناوری رشد کرده است. میلیِنال‌ها شاهد ظهور اینترنت بودند و نسل Z در دوران گسترش فناوری‌های دیجیتال زندگی کرد. نسل آلفا نیز که با عنوان «کودکان آی‌پد» شناخته می‌شود، از همان کودکی با فناوری‌هایی نظیر گوشی‌های هوشمند و آموزش آنلاین درگیر بود. با این حال، نسل بتا از همه این موارد فراتر می‌رود و دنیایی کاملاً دیجیتال را تجربه خواهد کرد. این نسل، اولین گروهی خواهد بود که فناوری‌های خودکار و یکپارچه را در ابعاد گسترده تجربه می‌کند.

نقدی بر برچسب‌های نسلی

اگرچه تقسیم‌بندی‌های نسلی می‌توانند به درک بهتر تغییرات اجتماعی کمک کنند، اما برخی پژوهشگران نسبت به آن‌ها انتقاد دارند. مؤسسه Pew Research اعلام کرده است که این برچسب‌ها گاهی به محتوای بازاریابی تبدیل شده و از دقت علمی برخوردار نیستند. این پژوهشکده استفاده از این برچسب‌ها را در تحقیقات خود متوقف کرده است، زیرا معتقد است این دسته‌بندی‌ها باید با احتیاط مورد استفاده قرار گیرند و نباید بر فردیت و تفاوت‌های شخصی سایه بیندازند.

نسل بتا و آینده

پیش‌بینی می‌شود نسل بتا به دلیل پیشرفت‌های پزشکی و فناوری، عمر طولانی‌تری داشته باشد و بسیاری از اعضای آن قرن 22 را نیز تجربه کنند. این نسل نه‌تنها در دنیایی به‌شدت دیجیتال رشد خواهد کرد، بلکه به‌عنوان نسلی که در دورانی از تغییرات سریع و چالش‌های جهانی به بلوغ می‌رسد، تأثیرات عمیقی بر آینده جهان خواهد گذاشت. از پیشرفت‌های فناوری گرفته تا مقابله با بحران‌های زیست‌محیطی، نسل بتا در خط مقدم تحولات بزرگ قرار خواهد داشت.

منبع
https://thehill.com/homenews/5060999-a-new-generation-begins-in-2025-marking-the-end-of-gen-alpha/

نقل از دانش و اندیشه
https://www.tgoop.com/danesh_va_andishe/280400
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
خوش بینی، ایمان به «موفقیت» است. هیچ چیز بدون امید و «اعتماد به نفس» نمی تواند انجام شود.

«هلن کلر»

درباره مفهوم «اعتماد به نفس» و سیر تحول آن در تاریخ

ترجمه و صدا: ایمان فانی

#مدرسه_زندگی
#روانشناسی
#فلسفه

نقل از 𝗔𝗿𝘁𝗽𝗵𝗶𝗹𝗼𝘀𝗼𝗽𝗵𝘆
https://www.tgoop.com/c/2105282782/149561
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دقایقی کوتاه از سخنرانی ویلیام فاکنر

هرگز نترسید که صدایتان را برای صداقت و حقیقت و شفقت بالا ببرید.

#ویلیام_فاکنر


@NazariyehAdabi

نقل از ادبیات، فلسفه و سینما
https://www.tgoop.com/NazariyehAdabi/8772
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دوئل پایانی فیلم خوب، بد، زشت 1966

سکانسی ماندگار به همراه موسیقی
بی‌نظیر #انیو_موریکونه

کارگردان: سرجیو لئونه

@Nazariyeh_Cinema

نقل از ادبیات، فلسفه و سینما
https://www.tgoop.com/Nazariyeh_Cinema/5061
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اهمیت نظم و زمان برای نوشتن فیلمنامه از دیدگاه اینگمار برگمان

#اینگمار_برگمان


@Nazariyeh_Cinema

نقل ازبرترین‌های سینما
https://www.tgoop.com/Nazariyeh_Cinema/5062
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مثلث خیام پاسکال یکی از آرایه های جالب در ریاضی است که مهمترین خاصیت آن در محاسبه ی بسط ضرایب دو جمله ای نیوتون است. در این مثلث هر عدد برابر با مجموع دو عددی است که بالا سمت چپ و راست آن قرار دارند.

مثلث سرپینسکی نیز یکی از معروفترین نمونه های آشکال خود متشابه است که به طور بازگشتی به مثلثهای متساوی الاضلاع کوچک تر تقسیم میشود.

نقل از Scientific Discourse
https://www.tgoop.com/DISCOURSJ/380959
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
جی رابرت اوپنهایمر

جی. رابرت اوپنهایمر، فیزیکدان برجسته و مدیر پروژه منهتن، هنگام مشاهده نخستین آزمایش بمب اتمی در ۱۶ ژوئیه ۱۹۴۵ در صحرای نیومکزیکو، عبارتی از بهاگاواد گیتا را به یاد آورد: «اکنون من به مرگ تبدیل شده‌ام؛ ویرانگر جهان‌ها.» این جمله از گفت‌وگوی میان کریشنا و آرجونا در حماسه‌ی مهابهاراتا گرفته شده است.

در بهاگاواد گیتا، کریشنا که نماد حقیقت مطلق و قدرت کیهانی است، شکل کیهانی خود را به آرجونا نشان می‌دهد. او در این تجلی عظیم، به آرجونا یادآوری می‌کند که فراتر از زمان و مکان است؛ نابودگر و آفریننده‌ی جهان‌ها. آرجونا که دچار تردید اخلاقی و وجودی شده بود، با دیدن این شکوه و عظمت، به درک عمیق‌تری از وظیفه و حقیقت دست می‌یابد.

نقل از 𝗔𝗿𝘁𝗽𝗵𝗶𝗹𝗼𝘀𝗼𝗽𝗵𝘆
https://www.tgoop.com/c/2105282782/149637
2025/01/12 09:33:14
Back to Top
HTML Embed Code: