Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
7906 - Telegram Web
Telegram Web
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
چگونه به آنچه درون مغز رخ می‌دهد پی می‌بریم؟

در این ویدیو با ۳ روش
EEG - fMRI - PET Scan
آشنا خواهید شد.

@Discourseees

نقل از Scientific Discourse
https://www.tgoop.com/DISCOURSJ/424538
🔥1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اضطراب و کنترل گری

یکی از اثرات جانبی اضطراب ایجاد کنترل گری در فرد مضطرب است. دکتر لادن فتی در ویدئوی بالا از این اثر اضطراب سخن می گویند.
آیا شما هم با پدیده ی کنترل گری ناشی اضطراب در خود یا اطرافیانتان مواجه شده اید؟

نقل از مدرسه علوم انسانی
@zistboommedia
https://www.tgoop.com/zistboommedia/18696
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
چرا بعضی از مردها مثل بچه‌ها رفتار میکنند؟

سندرم پیترپن

دیپ استوریز
deep stories
یوتیوب
https://youtu.be/Bn4CBt04eI0?si=4vAAHBBKnNwrkN1E

نقل از مدرسه علوم انسانی
@zistboommedia
https://www.tgoop.com/zistboommedia/18698
1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
هوش مصنوعی و آینده دانشمند

دکتر هادی صمدی؛ پژوهشگر تکامل و فلسفه

ببینید و به اشتراک بگذارید
https://www.tgoop.com/roznegardanesh

@roznegardanesh

نقل از گروه علمی افق رویداد
https://www.tgoop.com/c/1754983560/276067
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
یک جاندار برای خوردن آب باید چنین ریسک هایی رو در طول یک روز بپذیره


در یک ویدیو ۳ تهدید رو می بینید که این جاندار باید برای رفع تشنگی از سد اونا عبور کنه!

نقل از دانش و اندیشه
https://www.tgoop.com/danesh_va_andishe/295227
ادبیات باید بی‌وقفه تکرار شود تا نسل‌های تازه هم به آن اعتقاد پیدا کنند. داستان، چیزی بیش از سرگرمی و چیزی بیش از ورزش فکری است که اندیشه را هشیار و روحیهٔ نقادانه را بیدار می‌کند، ضرورتی است اجتناب‌ناپذیر برای آن‌که تمدن همچنان ادامه یابد و بهترین جنبه‌های انسانی را در ما بازآفرینی و حفظ کند.

دنیای بدون ادبیات، دنیایی فاقد آرزوها و آرمان‌ها و جسارت‌های زندگی خواهد بود، دنیایی خواهد بود پر از "آدم کوکی" های محروم از آن‌چه انسان را به‌راستی انسان می‌کند: توانایی خروج از جلد خود و ورود به جلد دیگری و دیگران.

به برکت ادبیات است که زندگی دروغین را به زندگی واقعی خود اضافه می‌کنیم. زیرا می‌توانیم نقش‌آفرینِ ماجراهای بزرگ شویم و شور و هیجان بزرگی را تجربه کنیم که هیچ‌گاه زندگیِ واقعی به ما نخواهد بخشید.

از این‌رو، باید به خیال‌پردازی، خواندن و نوشتن ادامه دهیم. مؤثر‌ترین شیوه‌ای که برای کاستن از آلام خود، غلبه بر دلواپسیِ گذشتِ زمان، و تبدیل ناممکن به ممکن یافته‌ایم.

خطابه ماریو_بارگاس_یوسا به هنگام دریافت نوبل ادبیات

نقل از خرد ناب
https://www.tgoop.com/kherdn/537824
👍1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آن چیزی که قادر به درک آن هستیم
فضایی با 3 بعد و 1 بعد زمانی است.
نظریات ریسمان ابعاد بیشتری را مد نظر قرار می دهند. ما قادر به درک این ابعاد نیستیم زیرا موجوداتی سه بعدی هستیم و این ابعاد در مقیاس کوانتومی(بسیار ریز) خمیده شده اند.
نظریات ریسمان تا امرور معادلات ریاضی هستند که هیچ شواهد تجربی ندارد.
این ابعاد تنها در صورتی می تواند وجود داشته باشد که بنیان فیزیک را نقض نکند و ارتباطی با ماورالطبیعه ندارد.
WOLF(س.م.د)
@World_2021_Science

پست شماره ی 106

نقل از گروه علمی افق رویداد
https://www.tgoop.com/c/1754983560/276082
دروغگوها از «هرگز» و «همیشه» زیاد استفاده می‌کنند

دروغگوها اغلب خیلی سریع به سوالات پاسخ می‌دهند که نشان می‌دهد به سوالی که از آن‌ها می‌پرسند، فکر نمی‌کنند یا تلاش نکرده‌اند چیزی را به خاطر بیاورند

جفرسون فیشر، وکیل دادگستری، به‌تازگی در یکی از قسمت‌های پادکست «خاطرات یک مدیر‌عامل»
https://www.youtube.com/watch?v=zsuOSDb7gzQ
Diary of a CEO
به کلماتی اشاره می‌کند که دروغگوها اغلب از آن استفاده می‌کنند و نشانه واضح دروغ گفتن آن‌ها است. به اعتقاد او، وقتی افراد سعی دارند حقیقت را پنهان کنند، معمولا به کلماتی مطلق مانند «هرگز» یا «همیشه» متوسل می‌شوند.

به نوشته نیویورک پست ، جفرسون برای توضیح این نظریه سناریویی را برای مخاطبان شرح داد: «وقتی کسی از من بپرسد: آیا موقع رانندگی پیامک می‌فرستی؟ و من پاسخ دهم که نه! من هیچ‌وقت موقع رانندگی، پیامک نمی‌زنم، آن وقت شما باید توجهتان جلب شود. توجه کنید که من از یک کلمه بزرگ استفاده کردم؛ گفتم هیچ‌وقت. هیچ‌وقت جوابی خیلی شدید و افراطی است و افراط‌ها معمولا نشانه واضحی‌ از‌ این‌اند فرد حقیقت را نمی‌گوید.»

او ادامه داد: «معمولا هرکس بالاخره یک بار هم که شده، پیش‌ آمده که زمان رانندگی پیامک بزند، بنابراین آن 'هیچ‌وقت' یک نشانه است.»

جفرسون می‌افزاید که دروغگوها اغلب به سوالات هم بسیار سریع پاسخ می‌دهند. این نشان می‌دهد که آن‌ها در واقع به سوالی که پرسیده شد، زیاد فکر نکرده‌ یا تلاش نکرده‌اند چیزی را به یاد بیاورند.

او توصیه می‌کند: «برای گرفتن مچ دروغگو، سوالتان را به‌آرامی تکرار کنید، زیرا  فرد دروغگو احتمالا جمله اولیه خود را پس می‌گیرد و خواهد گفت که خب، منظورم این است که بعضی وقت‌ها این کار را می‌کنم. در واقع به نوعی به کلمات ملایم‌تر و قابل‌قبول‌تر متوسل می‌شود.»

از طرفی به نظر می‌رسد که دروغ گفتن می‌تواند بر سلامت روانی فرد هم تاثیر بگذارد.محققان دانشگاه توئنته در هلند طی یک مطالعه در مورد دروغگویی، از شرکت‌کنندگان خواستند دروغ‌هایشان را در طول یک روز ثبت کنند. یافته‌ها نشان داد که ۲۲ درصد افراد برای منافع شخصی خود دروغ گفتند، ۸ درصد برای محافظت از شخص دیگری دروغ گفتند، و ۶۹ درصد گزارش دادند که آن روز دروغ نگفته‌اند.

محققان پس از بررسی این افراد، دریافتند که شرکت‌کنندگان دروغگو نسبت به کسانی که حقیقت را گفتند، عزت نفس پایین‌تری داشتند. به نوشته این تیم تحقیقاتی، کسانی که دروغ گفته بودند، پس از یادآوری آن موقعیت دروغ، احساس عزت نفس کمتری داشتند و خود را به نوعی سرزنش می‌کردند. در مقابل، کسانی که موقعیتی را به یاد آوردند که در آن دروغ نگفته بودند، هیچ‌گونه احساس منفی و کاهش عزت نفسی را تجربه نکردند.

https://nypost.com/2025/04/29/lifestyle/liars-use-this-one-word-when-being-deceitful/?utm_campaign=nypost&utm_medium=social&utm_source=twitter

ScientificDialectics

نقل از گروه علمی افق رویداد
https://www.tgoop.com/c/1754983560/276098
چین برای اولین بار، در روز روی ماه لیزر انداخت

چین برای اولین بار در جهان موفق شد در روشنایی روز، یک پرتوی لیزر را از فاصله ۱۳۰ هزار کیلومتری به ماه شلیک کند و بازگرداند. این شاهکار به مانند نشانه گرفتن یک تار مو از فاصله ۱۰ کیلومتری است.

چین برای نخستین بار توانست در روشنایی روز، پرتوی لیزری دقیقی را به فاصله ۱۳۰ هزار کیلومتری فضا پرتاب کند و آن را به ماهواره‌ای که دور ماه می‌چرخد، برساند و مدت زمان بازگشت آن را اندازه‌گیری کند.

این اولین شلیک لیزری موفقیت‌آمیز از زمین به ماه زیر نور خورشید است.

به نقل از شین‌هوا، این آزمایش دو روزه که از ۲۶ تا ۲۷ آوریل به انجام رسید، توسط آزمایشگاه اکتشاف فضای عمیق(DSEL) چین با استفاده از ماهواره «تیاندو-۱»( Tiandu-1)، یکی از سه فضاپیمایی که در مارس ۲۰۲۴ به فضا پرتاب شد، برای ایجاد زمینه‌ای برای شبکه ارتباطی و ناوبری میان زمین و ماه اجرا شد.

@persiancosmology

نقل از کیهانشناسی و کوانتوم
https://www.tgoop.com/persiancosmology/9528
سخن علمی روز از گالیله

@persiancosmology

نقل از کیهانشناسی و کوانتوم
https://www.tgoop.com/persiancosmology/9531
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اگر می خواهید سرطان نگیرید ببینید.

🆑@ԼαԼαԼαɴƊ (https://www.tgoop.com/LaLaLandTm) (https://www.tgoop.com/LaLaLandTm)

نقل از لالالند
https://www.tgoop.com/LaLaLandTm/29565
پاسخ گیاهان در زمان خورده شدن، مشابه پاسخ انسان به درد است
"پژوهشی- که جمعیت ویسکونسن-مادیسون در 14 سپتامبر در مجله ساینس منتشر کرد- بیان میکند گیاهان پاسخ هایی شبیه پیام دستگاه عصبی، آزاد میکنند که در زمان آسیب، در جسم گیاه منتشر میگردد و این، کاملا شبیه واکنش به درد، در نظام عصبی در انسان و بقیه حیوانات است.
بله وقتی انسان، در معرض درد قرار میگیرد، سلول های عصبی در بدن ما سیستم عصبی را متوجه ضرورت ترشح ماده گلوتامات میکند و این ماده مانند ناقل عصبی، عمل میکند و این ماده بخشی از مغز ما را تحریک میکند تا ماده ای به نام آدرنالین ترشح کند و آدرنالین به نوبه خود باعث فعال کردن واکنشی معروف به رویارویی یا گریز میشود.
گیاهان، دارای سیستم عصبی نیستند ولی ویدیویی- که از طرف دانشمندان گرفته شده است- بیان میکند گیاهانی- که برگ ها یا الیاف آنها در معرض آسیب قرار گرفته است- دارای نسخه خاص به خود برای واکنش(مواجهه یا گریز) در زمان رویارو شدن با هجوم است.

و ویدیویی- که دانشمندان مسئول پژوهش گرفتند- نشان داد حشره لاروي يا كرم گیاهخوار آن، گیاه را میخورد و در این زمان، گیاه با واکنش در برابر هجوم این حشره، نقش خود را انجام میدهد.
با توجه به اینکه گیاهان، سیستم عصبی ندارند و به این ترتیب فاقد ناقل های عصبی هستند ولی با این همه، دارای ماده گلوتامات هستند.
در ویدیو مشخص میشود که حشره لاروی بر روی گیاه تغذیه میکند و گياه در مکانی- که در معرض شکسته شدن است- ماده گلوتامات ترشح مي كند. این فرایند، موجی از کلسیم را فعال میکند که در همه گیاه، آزاد می شود و آن را تشویق به آزاد کردن هورمون خاص اضطراب، در گیاه میکند.
ثبت ویدیو برای اولین بار، بیان میکند چگونه گیاه، واکنش سریع دارد و در همه گوشه های ساختار آن، منتشر می گردد.
بر اساس تصریح دانشکده ویسکونتین-مادیسون، پیام عصبی در جسم گیاه کمتر از دو دقیقه طول میکشد تا به همه جای گیاه برسد، یعنی با سرعت یک میلیمتر در ثانیه حرکت میکند.
در حالت رها کردن پیام درون جسم گیاه، گیاهان به سرعت، درک میکنند که در معرض دشمنی هستند و باید واکنشی در برابر تهدید، نشان دهند."

"از سالها قبل دانشمندان فهمیده اند که گیاهان در برابر تهدید، پاسخ نشان میدهند ولی آنها نتوانستند اصل را بفهمند یا مرکز این واکنش را دریابند.

سیمون گیلروی- که پروفسور علم گیاهان در دانشکده ویسکونتین-مادیسون است و یکی از شرکت کنندگان در این پژوهش هاست- میگوید: ما میدانیم وقتی گیاهی آسیب میبیند پیام الکتریکی، ایجاد میشود و در همه گیاه، منتشر میشود، ولی ما نمیدانیم چه چیزی در پس این نظام، وجود دارد.

و برای درک آنچه درون گیاه رخ میدهد- وقتی در معرض دشمنی یا آسیب، قرار میگیرد- پژوهشگران، گیاهان را از نظر ژنتیکی اصلاح کردند تا پروتئینی را تولید کنند که در حضور کلسیم، شروع به پرتوافشانی میکند و این امر به آنها امکان داد موج کلسیمی را مشاهده کنند که بعد از در معرض آسیب قرار گرفتن، در جسم گیاهان حرکت میکند.
و تصویرهایی- که دانشمندان مسئول پژوهش گرفتند- پاسخ گیاهان را به ماده گلوتامات که به صورت مستقیم بر یکی از برگ های گیاه قرار داده شده است، نشان داد. به همین ترتیب دانشمندان از بال لارو حشره، استفاده کردند و با به کارگیری قیچی باغبانی و آسیب های دیگر، گیاه را آسیب زدند تا پاسخ گلوتامات، آزاد شود و در حالی- که پیام بازدارنده، در همه جسم گیاه ارسال میشد- برگ ها هورمون های مربوط به دفاع و حمایت از گیاه در برابر هجوم سریع را آزاد میکردند.
این هورمون های دفاعی ای- که گیاه آزاد میکند- دارای مواد شیمیایی است و کمک میکند بخش زیان دیده گیاه را اصلاح کند و نیز مواد شیمیایی دیگری دارد تا مهاجمان را از تهاجم دیگر، بازدارد. واکنش گیاه در زمانی- که در معرض آسیب قرار میگیرد- کاملا مشابه واکنش انسان یا حیوان معروف به مواجهه یا گریز نیست بلکه واکنشی خاص گیاه است.
و گیلرویدر سایت فوربس‌ می‌گوید: اگر حیوانی با جهان اطراف خود به صورتی و با روش مستقیم، واکنش نشان دهد حیوان هرگز نیاز نخواهد داشت بفهمد، دقیقا در اطراف او چه میگذرد بلکه همه آنچه در زمان احساس وجود خطر در اطراف خود، باید بکند، آن است که به گونه ای بگریزد و از آن جا برود زیرا ویژگی و توانایی حرکت در انسان و حیوان، برای آنها بهترین وسیله را برای بیرون رفتن از خطر فراهم میکند بدون آنکه نیاز داشته باشد بفهمد، در اطراف او چه میگذرد ولی در مورد گیاهان امر متفاوت است و گیاه، نعمت حرکت را ندارد.
در مرتبه بعدی که می نشینی تا قدرتمندانه بر الیاف گیاهی زور بگویی، بکوش مقادیر گلوتاماتی را که این گیاهان پیش از زور تو ترشح کرده است، تصور کنی!"

https://allthatsinteresting.com/plants-defense-mechanism

http://vb.almahdyoon.org/showthread.php

نقل از Scientific Discourse
https://www.tgoop.com/DISCOURSJ/425206
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
این ویدئو ۳۰ ثانیه بود اما به اندازه هزاران سال درس برای من داشت

نقل از خرد ناب
https://www.tgoop.com/kherdn/538169
👏1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
کلیسای آبونا یماتا گو
Abuna Yemata Guh

یکی از شگفت‌انگیزترین و مرتفع‌ترین کلیساهای جهانه که تو کشور اتیوپی، در منطقه‌ی تیگرای قرار گرفته. این کلیسا که در قرن پنجم میلادی ساخته شده، به‌خاطر موقعیت خاص خودش در بالای صخره‌ای مرتفع و مسیر دشوار دسترسی، شهرت جهانی داره.

نقل از مدرسه علوم انسانی
@zistboommedia
https://www.tgoop.com/zistboommedia/18709
👍1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
شاید مغز با کمی کمک بتواند خود را بازسازی کند
ژاسلین بلوش (بِلوچ)
زیرنویس فارسی: آزاده تا

#سخنرانی_تد
https://www.ted.com/talks/jocelyne_bloch_the_brain_may_be_able_to_repair_itself_with_help?language=fa&subtitle=fa

برگرفته از کانال فراز تد

نقل از تفکرات مدرن
@modern_cogitation
https://www.tgoop.com/modern_cogitation/8490
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
سیاه‌چاله و تابش هاوکینگ

طبق نظریهٔ اینشتین، هیچ‌چیز نمی‌تواند از افق رویداد سیاه‌چاله بگریزد؛
اما استیون هاوکینگ نشان داد که سیاه‌چاله‌ها تابشی از خود گسیل می‌کنند که امروز با نام «تابش هاوکینگ» شناخته می‌شود.
این تابش به‌تدریج انرژی سیاه‌چاله را کاهش می‌دهد، تا جایی که ممکن است در نهایت، سیاه‌چاله کاملاً ناپدید شود.
نکتهٔ پیچیده‌تر اینجاست:
هاوکینگ در ابتدا تصور می‌کرد که این تابش هیچ اطلاعاتی را منتقل نمی‌کند، اما مکانیک کوانتومی می‌گوید اطلاعات هرگز از بین نمی‌روند.
پژوهش‌های تازه نشان می‌دهند که اطلاعاتِ مواد فرو افتاده، به‌صورت رمزنگاری‌شده در همین تابش‌ها ذخیره می‌شوند؛
پس شاید سیاه‌چاله، آن‌قدرها هم که فکر می‌کردیم بی‌بازگشت نباشد…

نقل از گفتمان علمی انجمن نجوم گالیله
https://www.tgoop.com/GalileAstro_Gap/36290
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
عوامل موثر در اعتماد به نفس

منبع
vidoal.com

@ofoghroydadd

نقل از کانال علمی افق رویداد
https://www.tgoop.com/ofoghroydadd/11914
تصویرگری «جهنم» و «عذاب» در قرون وسطی

تقریبا در همه کلیساها تندیسی بود که مسیح را به صورت دادرس مجسم می نمود. در بسیاری از کلیساها نقاشی هایی از روز جزا وجود داشت که هر کدام شکنجه های شخص ملعون را به مراتب واضح تر و برجسته تر از برکات آدم درستکار نشان می داد. منقول است که قدیس متودیوس با کشیدن تصویری از جهنم بر روي دیوار کاخ سلطنتی بلغارستان، شاه آن سرزمین، بوریس، را به دین مسیح درآورد. بسیاری از رازوران مدعی بودند که در عالم مکاشفه منظره جهنم را دیده اند، و به همین سبب موقع جغرافیایی و رعب آن مکان را توصیف می کردند.

منبع: تاریخ تمدن، ویل دورانت، ترجمه ابوالقاسم طاهری، جلد چهارم، ص۹۸۵ و ۹۸۶

مطالب تاریخی
https://www.tgoop.com/matalebtarikhim
https://www.tgoop.com/matalebtarikhim/6306
2025/07/14 22:18:24
Back to Top
HTML Embed Code: