Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
7992 - Telegram Web
Telegram Web
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
آدم ها شما را در حرکت و در لبخند و در لحظه می بینند!

ما خودمان را چگونه می بینیم!؟
آیا ما خودمان را واقعی می بینیم!؟
خودمان را در آینه دیگران چگونه می بینیم؟

پ.ن: دیگران دست کم ما را (صدا و چهره و رخسار و جایگاه و...) چهل درصد زیباتر و جذاب تر از نگاه خودمان به خودمان می بینند!!!

نقل از دانش و اندیشه
https://www.tgoop.com/danesh_va_andishe/297980
روز ۲۲ اردیبهشت مصادف با روز تولد مریم میرزاخانی از سوی اتحادیه بین ‌المللی انجمن ‌های ریاضی جهان به عنوان «روز جهانی زن در ریاضیات» نامگذاری شده.
پیش از این دانشگاه استنفورد طی یک خبر، یاد و خاطره ۱۳ زن تاریخ‌ساز رو گرامی داشته که نام «مریم میرزاخانی» در این جمع به چشم می‌خوره

نقل از X

https://x.com/maktabkhooneh/status/1524808346523639808
3
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
جوش سرد
Cold Welding

در پدیده‌ای باورنکردنی به نام جوش سرد، دو قطعه فلز می‌توانند بدون نیاز به حرارت یا چسب به هم متصل شوند!

در شرایط خلأ کامل، اگر سطوح دو فلز همسان کاملاً تمیز و فاقد هرگونه آلودگی یا اکسید باشند، اتم‌های سطحی آن‌ها بدون هیچ مانعی وارد پیوند فلزی می‌شوند؛ گویی هیچ مرزی بینشان وجود ندارد! نتیجه؟ یک اتصال کامل و بسیار محکم، حتی قوی‌تر از قوی‌ترین چسب‌ها.

این پدیده می‌تواند بین فلزات غیرهمسان نیز رخ دهد، هرچند قدرت اتصال به ساختار بلوری و انرژی سطحی فلزات بستگی دارد و معمولاً ضعیف‌تر از اتصال فلزات مشابه است.

اما در فضا، این پدیده چالشی جدی ایجاد می‌کند! چرا که ممکن است قطعات و تجهیزات فلزی به طور ناخواسته به یکدیگر متصل شوند و عملکرد دستگاه‌ها را مختل کنند.

Source
https://www.instagram.com/reel/DIy8CVQC7_R/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

JOIN
@NurdRage

نقل از Scientific Discourse
https://www.tgoop.com/DISCOURSJ/427464
مطالعه‌ای که نشان می‌دهد درهم‌تنیدگی کوانتومی ممکن است قوانین گرانش را بازنویسی کند،
یک مطالعه جدید که در Annals of Physics منتشر شده است، پیشنهاد می‌کند که اطلاعات کوانتومی - که در آنتروپی درهم‌تنیدگی کدگذاری شده‌اند - مستقیماً بر انحنای فضازمان تأثیر می‌گذارند، که نشان می‌دهد گرانش ممکن است از خود اطلاعات کوانتومی ناشی شود.

این چارچوب یک «تانسور تنش-انرژی اطلاعاتی» را در معادلات انیشتین معرفی می‌کند، اصلاحات ثابت نیوتن را محاسبه می‌کند و درهم‌تنیدگی کوانتومی را به دینامیک گرانشی در نزدیکی سیاه‌چاله‌ها و در طول رویدادهای جهان اولیه مرتبط می‌کند.

در حالی که اثرات پیش‌بینی‌شده برای شناسایی با فناوری فعلی بسیار کوچک هستند، این مطالعه یک پایه نظری برای تحقیقات گرانش کوانتومی آینده ارائه می‌دهد و فضازمان را به عنوان پدیده‌ای که به طور بالقوه از یک ساختار اطلاعاتی ناشی می‌شود، دوباره چارچوب‌بندی می‌کند.

یک مطالعه جدید پیشنهاد می‌کند که اطلاعات کوانتومی، که در آنتروپی درهم‌تنیدگی کدگذاری شده‌اند، مستقیماً بافت فضازمان را شکل می‌دهند و مسیر تازه‌ای را به سوی وحدت گرانش و مکانیک کوانتومی ارائه می‌دهند.

این مقاله که در سالنامه فیزیک منتشر شده است، فرمول‌بندی مجدد معادلات میدان انیشتین را ارائه می‌دهد و استدلال می‌کند که گرانش نه تنها پاسخی به جرم و انرژی، بلکه به ساختار اطلاعات میدان‌های کوانتومی نیز هست. این تغییر، در صورت تأیید، نشان‌دهنده یک تحول اساسی در نحوه درک فیزیکدانان از گرانش و محاسبات کوانتومی خواهد بود.

پیوند هندسه با اطلاعات
این مطالعه که توسط فلوریان نوکارت، از موسسه علوم کامپیوتر پیشرفته لیدن، دانشگاه لیدن و مدیر ارشد محصولات Terra Quantum منتشر شده است، مفهوم "تانسور تنش-انرژی اطلاعاتی" مشتق شده از آنتروپی درهم‌تنیدگی کوانتومی را معرفی می‌کند.

A new study published in Annals of Physics proposes that quantum information — encoded in entanglement entropy — directly influences the curvature of spacetime, suggesting gravity may emerge from quantum information itself.
The framework introduces an “informational stress-energy tensor” into Einstein’s equations, computes corrections to Newton’s constant, and links quantum entanglement to gravitational dynamics near black holes and during early-universe events.
While the predicted effects are too small to detect with current technology, the study offers a theoretical foundation for future quantum gravity research and reframes spacetime as potentially arising from an informational structure.
A new study proposes that quantum information, encoded in entanglement entropy, directly shapes the fabric of spacetime, offering a fresh path toward unifying gravity and quantum mechanics.

Published in Annals of Physics, the paper presents a reformulation of Einstein’s field equations, arguing that gravity is not just a response to mass and energy, but also to the information structure of quantum fields.

Matt Swayne, Study Suggests Quantum Entanglement May Rewrite the Rules of Gravity, Quantum Insider, May 11, 2025

https://thequantuminsider.com/2025/05/11/study-suggests-quantum-entanglement-may-rewrite-the-rules-of-gravity/
در یک آزمایش پیشگامانه، پژوهشگران دانشگاه پلی‌تکنیک شمال‌غربی در شهر شی‌آن چین، موفق شدند با پیوند سلول‌های بنیادی گوزن، ساختارهایی شبیه به شاخ گوزن را روی پیشانی موش‌ها رشد دهند. این مطالعه پیشرفتی مهم در حوزه پزشکی بازساختی به‌شمار می‌رود و ممکن است راه را برای بازسازی استخوان، غضروف و حتی اندام انسان هموار کند.

تیم تحقیقاتی نوع خاصی از سلول‌های بنیادی به نام سلول‌های پیش‌ساز بلاستمای شاخ را شناسایی کرد که پنج روز پس از افتادن شاخ‌های گوزن ظاهر می‌شوند. این سلول‌ها که مسئول رشد سریع شاخ هستند، در محیط آزمایشگاهی کشت داده شده و سپس به بدن موش‌ها پیوند زده شدند که در عرض ۴۵ روز منجر به تشکیل ساختارهایی از غضروف و استخوان شد.

این دستاورد چشم‌اندازهای امیدوارکننده‌ای برای درمان آسیب‌های اسکلتی و توسعه روش‌های بازسازی ارائه می‌دهد و علم را یک گام دیگر به تحقق بازسازی اندام در انسان نزدیک‌تر می‌کند

نقل از دانش و اندیشه
https://www.tgoop.com/danesh_va_andishe/298033
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
محمد رضا شجریان

نقل از خرد ناب
https://www.tgoop.com/kherdn/541418
پایان جهان می‌تواند از آنچه فکر می‌کنید نزدیک‌تر باشد - و هشدار ناسا!

پیش‌بینی تکان‌دهنده استیون هاوکینگ در مورد آینده آتشین زمین، با حمایت ناسا از هشدارهای نگران‌کننده زیست‌محیطی او، توجه جدیدی را به خود جلب می‌کند. آیا بشریت در آستانه فاجعه است؟

استیون هاوکینگ، فیزیکدان مشهور، در پیش‌بینی تکان‌دهنده‌ای قبل از درگذشتش در سال ۲۰۱۸، در مورد آینده‌ای آتشین برای سیاره ما هشدار داد. با همسویی ناسا با بسیاری از نگرانی‌های زیست‌محیطی هاوکینگ، فوریت بقای آینده بشریت در حال افزایش است - و ما را با این سوال مواجه می‌کند: واقعاً چقدر زمان داریم؟

پیش‌بینی وخیم هاوکینگ: آینده آتشین زمین
به گفته ناظر فارمینگدیل، هاوکینگ در اجلاسی در سال ۲۰۱۷ در پکن، نگرانی‌های خود را در مورد سرنوشت زمین مطرح کرد. او پیش‌بینی کرد که رشد و مصرف منابع کنترل‌نشده بشریت در نهایت می‌تواند منجر به ناپایدار شدن سیاره شود.

هاوکینگ اظهار داشت که تا سال ۲۶۰۰، زمین ممکن است دیگر قابل سکونت نباشد و به یک «گوی آتشین غول‌پیکر» تبدیل شود. استدلال او مبتنی بر تحلیل علمی الگوهای فعلی بود: رشد انفجاری جمعیت و کاهش روزافزون منابع.

The End of the World Could Be Closer Than You Think – And NASA’s Warning!

Stephen Hawking’s chilling prediction about Earth’s fiery future is gaining new traction, with NASA backing his alarming environmental warnings. Could humanity be on the brink of disaster?

In a shocking prediction before his passing in 2018, renowned physicist Stephen Hawking warned of a fiery future for our planet. With NASA aligning with many of Hawking’s environmental concerns, the urgency for humanity’s future survival is growing—leaving us to wonder: how much time do we really have?

Hawking’s Dire Prediction: Earth’s Fiery Future
According to Farmingdale observer, during a 2017 summit in Beijing, Hawking laid out his concerns about Earth’s fate. He predicted that humanity’s unchecked growth and resource consumption could ultimately lead to the planet becoming unsustainable.

By 2600, Hawking suggested, Earth might no longer be habitable, transforming into a “giant fireball.” His reasoning was grounded in scientific analysis of current patterns: explosive population growth and ever-increasing resource depletion.

Ashley Morgan, Daily Galaxy, May 11, 2025

https://dailygalaxy.com/2025/05/the-end-of-the-world-could-be-closer-than-you-think-and-nasas-warning/
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
غزل از مولانا

نقل از دانش و اندیشه
https://www.tgoop.com/danesh_va_andishe/298041
2
زندگی نامه دکتر پرویز شهریاری
تولد 2 آذر 1305، کرمان — مرگ 22 اردیبهشت 1391، تهران

پرویز شهریاری مسیر ایرانیشهریاری را بسیاری به عنوان استاد ریاضی و نویسنده کتب دانشگاهی می‌شناسند. پر بیراه هم نیست که او با تالیف 110 جلد کتاب و ترجمه و تالیف توامان بیش از 200 عنوان کتاب از پرکار‌ترین نویسندگان و مترجمان ایرانی است اما او علاوه بر این‌ها در ساخت نهادهای علمی هم دستی داشته است.

تاسیس دبیرستان خوارزمی در سال 1339، مدرسه دخترانه مرجان در سال 1340 و مدرسه عالی علوم اراک در سال 1353 از جمله کارهای ارزنده اوست. شهریاری، خود تا سال 1356 در این مدرسه‌ عالی که با کمک دکتر عبدالکریم قریب و دکتر حسین گل‌گلاب راه‌اندازی کرده بود، تدریس کرد.

وی همچنین از سال 1354 تا 1362 مسوولیت نشریه‌های جانبی دانشگاه آزاد و از سال 1356 تا اسفند 1371، انتشار 70 شماره از مجله «آشتی با ریاضیات» و «آشنایی با ریاضیات» و هفت شماره از نشریه‌ «آشنایی با دانش» را برعهده داشت. شهریاری بعد‌ها دبیرستان خوارزمی را به گروه فرهنگی خوارزمی و مدرسه مرجان را به گروه فرهنگی مرجان تبدیل کرد که به عنوان اولین کلاس‌های کنکور در ایران شناخته می‌شوند.

شهریاری، در سال ١٣45 به دلیل سال‌ها فعالیت در ریاضیات، نشان درجه‌ یک علمی را از دکتر ناتل خانلری وزیر وقت آموزش و پرورش دریافت کرد. او همچنین از سال 1342 تا 1349 در کنار فعالیت‌های وسیع آموزشی خود 90 شماره از مجله‌ «سخن علمی و فنی» را منتشر کرد. او از سال 1346 تا 1354 سرپرست دفتر ترویج علوم وزارت آموزش عالی بود و در آن مدت، نشریه‌ای به نام «مسائل دانشگاهی» برای استفاده‌ استادان دانشگاه‌ها منتشر می‌کرد.

شهریاری که در طول حدود 9 دهه عمر خود بیش از 1000 مقاله به رشته تحریر درآورد، در سال 1342 همزمان با تدریس در دانشکده فنی دانشگاه تهران، به تاسیس انتشارات خوارزمی اقدام کرد. نشری که بعد‌ها به یکی از بهترین‌ها در زمینه نشر کتب دانشگاهی تبدیل شد. انتشارات توکا از دیگر یادگارهای شهریاری است که در سال 1353 توسط او تاسیس شد.

سردبیری نشریه‌ «چیستا» نیز از جمله فعالیت‌های علمی و فرهنگی او بود که از شهریور ماه 1360 تا زمان درگذشت، تداوم داشت. علاوه بر این او از سال 1379 تا مهر ماه 1380، 17 شماره از ماهنامه‌ «دانش و مردم» را منتشر کرد.

شهریاری در سال ١٣٨١ از دانشگاه کرمان دکترای افتخاری ریاضیات گرفت و در سال ١٣٨4 به عنوان چهره‌ ماندگار علمی در رشته ریاضیات برگزیده شد. دریافت نشان افتخار ملی از انجمن آثار و مفاخر علمی ایران در سال 1380و دریافت عنوان برترین ریاضیدان زنده ایران در سال ١٣٨7 ازسوی انجمن ریاضی ایران از دیگر افتخارات این اسطوره ریاضی است.

باید اذعان کرد که پرویز شهریاری در آسمان علم و فرهنگ و ریاضیات، تک‌ستاره‌ای درخشان و منحصر بفرد بود. یادش گرامی باد.

نقل از سرزمین تیزهوش ها
B2n.ir/ub8748
👏1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دلبستگی ایمن
همدلی، توجه و محبت

در روانشناسی دلبستگی احساس نزدیکی و امنیت در یک رابطه بیش از آنکه به حضور فیزیکی وابسته باشد به کیفیت ارتباط عاطفی و پاسخ دهی هیجانی طرف مقابل بستگی دارد. وقتی کسی واقعاً برای ما ارزش قائل باشد و احساسات و نیازهای عاطفی‌مان را ببیند و درک کند حتی اگر از نظر مکانی دور باشد همچنان پیوند عمیق و پایدار را احساس می‌کنیم. اما اگر این ارتباط عاطفی و درک متقابل وجود نداشته باشد حتی اگر آن فرد کنارمان باشد باز هم ممکن است احساس تنهایی و فاصله کنیم ن موضوع نشان می‌دهد که مهم‌ترین عامل در روابط انسانی توجه و همدلی واقعی است نه صرفاً حضور فیزیکی.

روانشناسی نقاد

https://www.tgoop.com/mohammad_eynizadeh

نقل از روانشناسی نقاد
https://www.tgoop.com/mohammad_eynizadeh/1145
👍1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اثر داپلر در نور

آیا تاکنون فکر کرده‌اید که دانشمندان چگونه متوجه می‌شوند یک ستاره به‌سمت ما حرکت می‌کند یا در حال دور شدن است؟
همه‌چیز به پدیده‌ای به‌نام اثر داپلر در نور بازمی‌گردد.

زمانی‌که ستاره‌ای به‌سمت زمین در حال حرکت باشد،
امواج نوری آن فشرده می‌شوند. در نتیجه، خطوط طیفی آن به‌سمت ناحیه‌ی آبی طیف جابه‌جا می‌شوند. این پدیده، انتقال به آبی نامیده می‌شود.

اما زمانی‌که ستاره از زمین دور می‌شود،
امواج نور کشیده می‌شوند و خطوط طیفی به‌سمت ناحیه‌ی قرمز طیف انتقال پیدا می‌کنند. این پدیده را انتقال به قرمز می‌نامند.

همین جابه‌جایی‌های بسیار ظریف در نور، به ما اطلاعاتی ارزشمند درباره‌ی حرکت ستارگان، کهکشان‌ها و حتی انبساط کیهان می‌دهند.

نقل از گروه علمی افق رویداد
https://www.tgoop.com/ofoghroydadd00/276706
👍1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
در بزرگداشت زنده‌یاد پروفسور مریم میرزاخانی

#یادواره
اجرای ترانه "جان مریم"  توسط ارکستر سمفونیک لندن در بزرگداشت زنده‌یاد پروفسور مریم میرزاخانی

"مریم میرزاخانی زندگی کرد تا درهای جدیدی برای اکتشافات آینده بر روی ما بگشاید."
#مورگان_فریمن

flowwithmusic

نقل از خرد ناب
https://www.tgoop.com/kherdn/541765
👍31🔥1
نظارت دائمی با مغز شما چه می‌کند؟

تکنولوژی روزبه‌روز در ردیابی ما و پیش‌بینی انتخاب‌هایمان پیشرفته‌تر می‌شود. این موضوع که ما همواره تحت نظارتی دائمی و پایان‌ناپذیر هستیم، می‌تواند نگران کننده باشد.

شما هم‌اکنون تحت نظارت هستید! کوکی‌ها شما را ردیابی می‌کنند و مشخص می‌کنند که شما از چه سایت‌هایی بازدید کرده‌اید و در آن سایت‌ها بر روی چه قسمت‌هایی کلیک نموده‌اید. تلفن‌همراه شما موقعیتتان را ردیابی می‌کند و اگر خارج منزل هستید، احتمالا دوربینی مداربسته در حال فیلمبرداری از شماست! حتی ممکن است این دوربین در حال شناسایی و تشخیص چهره شما نیز باشد.

هرچه تکنولوژی و یادگیری ماشینی پیشرفت کنند، با نرخی بسیار سریع و در حال افزایش، نظارت بر ما نیز افزایش می‌یابد. این نظارت روز‌به روز پیچیده‌تر و پیشرفته‌تر می‌شود. ممکن است قصد داشته باشید که تمام این نظارت‌ها را نادیده بگیرید،‌ اما اگر به آمار و تعداد راه‌های نظارتی بر خودتان نگاهی بیندازید، پشیمان می‌شوید! ممکن است با خود فکر کنید که قرار گرفتن تحت چنین نظارت دائمی و پیشرفته‌ای چه تاثیراتی در رفتار و ذهن شما دارد؟ به نظر می‌رسد اینگونه نظارت‌ها می‌تواند اختلالات ذهنی مانند، افسردگی و استرس در پی داشته باشد.

بیایید حساب کنیم روزانه تا چه اندازه تحت نظارت قرار می‌گیریم؟ به گفته‌ی کارشناسان، میزان نظارتی که ما از آن آگاهی داریم قطره‌ای ناچیز از اقیانوس سیستم‌های نظارتی است که ما در آن‌ها غوطه می‌خوریم.

بنابر نظر کریستوفر بور، محقق آزمایشگاه اخلاق دیجیتال در دانشگاه آکسفورد، هنگامی که صحبت از نظارت می‌شود، افراد معمولا به یاد دوربین‌های مداربسته و شنود خط‌های تلفن می‌افتند اما، این تمام ماجرا نیست! نظارت‌ها بر روزبه‌روز با روش‌ها و تکنیک‌های موثر و پیشرفته‌ای در حال افزایش‌اند.

کریستوفر بور، در زمینه‌ی فلسفه علوم شناختی و هوش مصنوعی، مشغول به پژوهش است. تحقیقات او در زمینه‌ی بررسی داده‌هایی است که می‌توان از طریق طریق رفتار انسان با ماشین به دست آورد. در پژوهشی که بور و همکارانس اخیرا به انجام‌ رسانده‌اند، که هنوز به طور رسمی منتشر نشده‌است، داده‌های مختلف را بررسی کرده‌اند تا متوجه شوند، از این طریق، تا چه مقدار، روحیات کاربران قابل استخراج است. آن‌ها از حجم عظیم اطلاعاتی که قابل استخراج است شگفت‌زده شده‌اند! برنامه‌نویسان توانسته‌اند میزان رضایت شغلی افراد را از طریق اسکن و تحلیل صورت آن‌ها بسنجند. یا اینکه‌ می‌توان با تحلیل پستی که فرد در اینستاگرام یا فیسبوک قرار می‌دهد، میزان استرس یا افسردگی وی را سنجید. حتی می‌توان سرعت ضربان قلب شخصی را از طریق دوربین وب‌کم لپ‌تاپش متوجه شد! نحوه‌ی جریان خون درون پوست صورت، نه به صورت دقیق اما تا مقدار قابل قبولی،‌ سرعت ضربان قلب فرد را نشان می‌دهد که از طریق یک دوربین کوچک قابل تشخیص است. کریستوفر بور می‌گوید با آنکه هر هفته 40 ساعت از وقتم را صرف مطالعه و بررسی این روش‌ها می‌کنم، اما باز هم با خواندن و بررسی بعضی از آن‌ها حیرت می‌کنم.

ادامه در لینک زیر

علیرضا کریمی، زومیت، ۲۴ آبان ۱۳۹۷
https://www.zoomit.ir/health-medical/299354-what-constant-surveillance-does-to-your-brain/
👍1👏1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ڪلاغ، قربانی "نگاه دیـگری" است، «هویت» او توسط تعریفِ روباه تعریف می‌شود. او آزاد بود سڪوت ڪند، اما انتخاب ڪرد بہ دامِ تأییدطلبی بیفتد.

#جهنم_دیگرانند

@Radio_Kamiaby

نقل از بنیاد مرهم
https://www.tgoop.com/Marham_Foundation/3291
👍3
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
موزیک ویدئو بسیار زیبای «و اگر تو نبودی» با صدای Hélène_Ségara و به یاد خواننده و آهنگساز اسطوره ای فرانسه Joe_dassin که در سن 42 سالگی بر اثر حمله قلبی درگذشت

“ژو دسن” خواننده و آهنگ ساز فرانسوی _امریکایی در 5 ماه نوامبر سال 1938 در نیویورک به دنیا آمد. مادر “ژو دسن” ویولونیست و پدر او که ” ژول” نام داشت یکی از بهترین و با استعداد ترین کارگردانان هالیوود بود، اما بعدها به دلایل سیاسی در لیست سیاه قرار گرفت و مجبور به ترک آمریکا شد. خانواده ‌ی “دسن” پس از سال ها زندگی در شهرها و کشورهای مختلف سرانجام در سال 1950 در پاریس مستقر شدند. “ژو دسن” برای ادامه ‌ی تحصیلات به آمریکا بازگشت و در رشته ‌ی پزشکی مشغول به تحصیل شد اما تغییر رشته داد و در رشته ی نژاد شناسی مدرک معادل دکترا دریافت کرد. او در طی این سال‌ها برای گذران مخارج زندگی به کارهای مختلفی از جمله رفتگری، لوله کشی و … پرداخت. “ژو دسن” در 11 ژوئیه سال 1980 در اثر سکته‌ ی قلبی در “تاهیتی” درگذشت.

@ScientificDialectics

نقل از دیالکتیک علمی
https://www.tgoop.com/ScientificDialectics/15898
بر اساس یک مقاله‌ی جدید در جریان دومین دوره‌ی فعالیت این شتاب‌دهنده بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ ، پژوهشگران سرن از آن برای برخورد دادن اتم‌های سرب با یکدیگر در سرعتی نزدیک به سرعت نور استفاده کردند. این برخوردها به‌طور موقت حدود ۸۶ میلیارد هسته طلا تولید کردند که معادل تقریباً ۲۹ تریلیونیوم گرم طلا است.

این تبدیل از طریق فرایند “دگرگونی هسته‌ای الکترومغناطیسی” رخ می‌دهد؛ جایی که برخوردهای پرانرژی تنها سه پروتون را از اتم‌های سرب جدا کرده و آن‌ها را به طلا تبدیل می‌کند. اما طلای تازه‌ساخته‌شده تقریباً بلافاصله از بین می‌رود.

اگرچه این فرایند طلای قابل‌استفاده‌ای تولید نمی‌کند، اما توانایی آشکارسازی ذرات زیاد و همچنین رویدادهای بسیار نادر توسط آشکارساز آلیس را به نمایش می‌گذارد.

عنصر طلا ۷۹ پروتون دارد که تنها ۳ پروتون کمتر از سرب است. این بدان معناست که برخوردها در شتاب‌دهنده‌های ذرات برای تولید طلا، تنها به ۳ پروتون از سرب نیاز دارند. از سوی دیگر، حذف یک یا دو پروتون، به ترتیب عناصر تالیوم و جیوه تولید می‌کند…

جزئیات بیشتر در سایت:
bigbangpage.com/?p=108938

@big_bangpage
👍1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آیا با دیدن این حجم خارق العاده در کنار بزرگراه، می توانستی کاربری آنرا حدس بزنی؟؟

کارخانه تولید قهوه Meama
مکان: تفلیس، گرجستان
مساحت: ۳۶۸۰ متر مربع
کاربری: کارخانه تولید قهوه، دفاتر اداری، تست قهوه و نمایشگاه‌های کوچک
معمار: گئورگی خمالادزه
Giorgi Khmaladze

این پروژه با نمای بتنی تاشده و بام سبز وسیع، ترکیبی از زیبایی و عملکرد را به نمایش می‌گذارد. سقف وافل یک‌طرفه، فضاهای باز و بدون مانع ایجاد کرده و آتریوم‌های سرسبز نور طبیعی را به داخل هدایت می‌کنند.

نقل از مدرسه علوم انسانی
@zistboommedia
https://www.tgoop.com/zistboommedia/18817
👍1🔥1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
به عقیده من هیچ محدودیتی وجود ندارد... هرگز تسلیم نشو! نباید تسلیم مشکلات سخت شویم...

با هم بشنویم سخنانی از پروفسور استیون هاوکینگ

نقل از گروه علمی افق رویداد
https://www.tgoop.com/ofoghroydadd00/276733
1👍1👏1😁1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
درباره معجزه ی اسرار آمیز زبان،
سوء تفاهم ها و بازی های زبانی...

#لودویگ_ویتگنشتاین

#فلسفه™️
@phiilosophiy

نقل از فلسفه™️
https://www.tgoop.com/Phiilosophiy/2692
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
کارل فریدریش گاوس
یکی از بزرگ‌ترین ریاضی‌دانان تاریخ است که به‌واسطه نبوغ خارق‌العاده‌اش در کودکی شناخته شد. او در زمینه‌های مختلفی همچون نظریه اعداد، جبر، هندسه، آنالیز، نجوم و فیزیک، دستاوردهای ماندگاری از خود به جا گذاشت. گاوس با ارائه روش‌های نوآورانه و کشفیات بنیادی، پایه‌های ریاضیات مدرن را استوار ساخت و تأثیر شگرفی بر علم و دانش بشری گذاشت.

نقل از دانش و اندیشه
https://www.tgoop.com/danesh_va_andishe/298424
👍32
2025/07/14 10:37:31
Back to Top
HTML Embed Code: