Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
8033 - Telegram Web
Telegram Web
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
چرا رفتار آدم ها از بیرون غیرقابل عقلانی است!؟

(http://www.tgoop.com/zistboommedia)
دکتر علیرضا طهماسب


نقل از مدرسه علوم انسانی
@zistboommedia
https://www.tgoop.com/zistboommedia/18842
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
رنگین کمان دوقلو

در حالی که چهار استان در مرکز ایران دچار طوفان شن هستند، در شمال غربی، باران در مناطق وسیعی به شدت در حال بارش است. یکی از مخاطبان بی‌بی‌سی فارسی این ویدیوی زیبا را از لحظه‌ای که دو رنگین کمان در آسمان ابری - آفتابی تبریز طاق بسته‌اند ارسال کرده است. او نوشته‌ «باران سیل‌آسا هنوز ادامه دارد.»

https://bbc.in/44AbnXr

نقل از
@BBCPersian
https://www.tgoop.com/bbcpersian/249873
🌭1
دو میلیارد و دویست میلیون گره، شکوه هنر ایران در دل مسجد شیخ زاید

هزار و ۲۰۰ بافنده بزرگ‌ترین فرش دستباف جهان را به مدت یک سال و ۱۵ روز در دو شیفت هشت ساعته بافتند

در دل مسجد باشکوه شیخ زاید در ابوظبی، فرشی گسترده شده که نه‌تنها نماد هنر ایرانی است، بلکه ‌عنوان بزرگ‌ترین فرش دستباف جهان را نیز به خود اختصاص داده است. این فرش عظیم که در شبستان اصلی این مسجد قرار دارد، اثری بی‌نظیر از هنر طراحان و بافندگان هنرمند ایرانی است.

@farsiindipendent

نقل از ایندیپندنت فارسی
https://www.tgoop.com/farsiindipendent/41934
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
وسواس فکری عملی در کودکان
یعنی آن‌ها دچار افکار ناخوشایند و مزاحمی می شوند (مثلاً اینکه «در باید حتماً کامل باز شده باشد») و برای کاهش اضطراب ناشی از این افکار، رفتارهای تکراری انجام می‌دهند (مثل اصرار برای باز کردن کامل در).

مطالعات نشان می‌دهد که حدود ۱ تا ۳ درصد از کودکان و نوجوانان ممکن است مبتلا به این اختلال باشند.
و این به این معناست که برخلاف تصور عموم، وسواس فکری_عملی فقط مختص بزرگسالان نیست و در کودکان هم نیز می‌تواند خود را نشان دهد.
لاکن چون نشانه‌ها همیشه واضح نیستند، تشخیص این اختلال ممکن است به‌راحتی انجام نشود.

اگر متوجه رفتار های مداوم کودکتان شدید که بدون دلیل مشخص و برای کاهش اضطراب، تکرار می‌کند، حتماً با یک روان‌شناس مشورت کنید.

نکته مهم: در تیتر ویدیو از واژه "ممکنه" استفاده شده چون در روان‌شناسی هیچ تشخیص قطعی و صددرصدی نداریم.
در این ویدیو، کودک به‌عنوان مبتلا به OCD معرفی شده، اما احتمال اینکه با بررسی‌های دقیق‌تر، تشخیص طیف خفیف اوتیسم هم مطرح باشد وجود دارد.

نقل از
تلویزیون بین المللی #روانشناسی «I.P.TV
https://www.tgoop.com/InternationalPsychologyTV/1368
👍1
فیزیکدانان پس از بازنگری در مشهورترین نظریه انیشتین، ممکن است در مسیر رسیدن به «نظریه همه چیز» باشند.

در مقاله‌ای که اخیراً در مجله «گزارش‌هایی درباره پیشرفت در فیزیک» منتشر شده است، دانشمندان فرمول‌بندی جدیدی از گرانش را ترسیم می‌کنند که می‌تواند به توصیفی کاملاً سازگار با کوانتوم منجر شود - بدون اینکه به ابعاد اضافی یا ویژگی‌های عجیب و غریب مورد نیاز مدل‌های گمانه‌زن‌تر، مانند نظریه ریسمان، استناد کند.

در قلب این پیشنهاد، بازنگری در نحوه رفتار گرانش در سطح بنیادی وجود دارد. در حالی که نیروهای الکترومغناطیسی، ضعیف و قوی همگی با استفاده از نظریه میدان کوانتومی توصیف می‌شوند - یک چارچوب ریاضی که عدم قطعیت و دوگانگی موج-ذره را در بر می‌گیرد - گرانش همچنان یک پدیده پرت است. نسبیت عام، نظریه گرانش انیشتین، یک نظریه کاملاً کلاسیک است که گرانش را به عنوان تاب برداشتن هندسه فضا-زمان توسط جرم و انرژی توصیف می‌کند. اما تلاش‌ها برای ترکیب نظریه کوانتومی با نسبیت عام اغلب با ناسازگاری‌های ریاضی مهلکی مانند احتمالات بی‌نهایت مواجه می‌شود.

این رویکرد جدید، میدان گرانشی را به گونه‌ای تفسیر می‌کند که ساختار نظریه‌های میدان کوانتومی شناخته شده را منعکس می‌کند. میکو پارتانن، فیزیکدان دانشگاه آلتو در فنلاند و یکی از نویسندگان این پژوهش، در ایمیلی به Live Science گفت: «یافته کلیدی این است که نظریه ما رویکرد جدیدی به گرانش کوانتومی ارائه می‌دهد، به شیوه‌ای که شبیه به فرمول‌بندی سایر برهمکنش‌های اساسی مدل استاندارد است.»

Physicists may be on their way to a 'theory of everything' after reenvisioning Einstein's most famous theory


In a recent paper published in the journal Reports on Progress in Physics, the scientists outline a reformulation of gravity that could lead to a fully quantum-compatible description — without invoking the extra dimensions or exotic features required by more speculative models, like string theory.

At the heart of the proposal is a rethinking of how gravity behaves at a fundamental level. While the electromagnetic, weak and strong forces are all described using quantum field theory — a mathematical framework that incorporates uncertainty and wave-particle duality — gravity remains the outlier. General relativity, Einstein's theory of gravity, is a purely classical theory that describes gravity as the warping of space-time geometry by mass and energy. But attempts to blend quantum theory with general relativity often run into fatal mathematical inconsistencies, such as infinite probabilities.

The new approach reinterprets the gravitational field in a way that mirrors the structure of known quantum field theories. "The key finding is that our theory provides a new approach to quantum gravity in a way that resembles the formulation of the other fundamental interactions of the Standard Model," study co-author Mikko Partanen, a physicist at Aalto University in Finland, told Live Science in an email.

https://www.livescience.com/physics-mathematics/quantum-physics/physicists-may-be-on-their-way-to-a-theory-of-everything-after-reenvisioning-einsteins-most-famous-theory
کیفیت کار بردگان در روم باستان

اگر چه کار بردگان برای برده داران ارزان تمام می شد، ولی در عوض، بد کار می کردند. برای بردگانی که زمین را عمل می آوردند، تفاوت نداشت که محصول خوب باشد یا بد، بیش باشد یا کم. هر چقدر هم که بردگان با دلسوزی بیشتری کار می کردند، باز چیزی جز لقمه ای نان بخور و نمیر، نصیبشان نمی شد و جز پلاسی تنشان را نمی پوشاند. بدین جهت بردگان می کوشیدند که تا حد امکان آهسته و بدتر کار کنند، آنها که چشم دیدن اربابان خود را نداشتند، ابزار کار را می شکستند و احشام را معیوب می کردند.

یک برده دار قرن اول میلادی کار بردگان را چنین وصف کرده است: «بردگان افتی بزرگ برای مزارع هستند. گاوان نر و بقیه ی احشام را بد می چرانند، زمین را به طور احمقانه ای شخم می زنند، مراقبت نمی کنند که بذری که روی زمین پاشیده شد، خوب عمل آید و خود، غله را می دزدند و غله ی دزدیده شده را نیز  از دزدان ناشی دیگر می ربایند».

منبع: تاریخ دنیای قدیم، فئودور پتروویچ کوروفکین، ترجمۀ م. بیدسرخی و غلامحسین متین، جلد سوم، ص۱۱۳ و ۱۱۴

مطالب تاریخی
https://www.tgoop.com/matalebtarikhim
https://www.tgoop.com/matalebtarikhim/6369
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
عملیات  بلوگا،معجزه ی موسیقی

در این ماجرای جالب، ابتدا چند شکارچی از وجود نهنگ‌ها مطلع شدند و سپس مردم محلی با اطلاع از وضعیت نهنگ‌ها به کمک امدند و حتی پس از امدن کشتی یخ‌شکن هم تا چند روز نهنگ‌ها به علت ترس جا به جا نمی‌شدند.

تا اینکه یکی از خدمه، به یاد می‌آورد جایی شنیده که پستانداران دریایی، مخصوصا نهنگ‌ها به موسیقی واکنش نشان می‌دهند و پس از پخش چند قطعه موسیقی، بالاخره نهنگ‌ها به اثری از چایکوفسکی ( به نام Eugene Onegin ) واکنش نشان داده و کشتی را دنبال کردند.

نقل از دانش و اندیشه
https://www.tgoop.com/danesh_va_andishe/298574
👍1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
به دماوند ِ تو سوگند؛
که گَر بُگشایند بندم از بَند، ببینند که آواز از توست
همه اجزایم با مِــهــرِ تـــو آمیخته است؛
همه ذراتــم با جـــانِ تــــو آمیخته بـــاد؛
خونِ پاکم که درآن عشقِ تومی‌جوشد و بس؛
تا تو آزاد بمانی، به زمین ریخته‌باد.

فریدون مشیری
استاد #محمدرضا شجریان
#نوای جان


@navayjan

نقل از علم و فلسفه علم سیاسی
https://www.tgoop.com/c/1506388092/148345
1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
چرا ماهی‌ها صاف هستند؟
ساختار بدنی ماهی‌ها حاصل میلیون‌ها سال تکامل برای تطابق با محیطی است که چگالی آن حدود ۸۰۰ برابر هواست. این فرم فشرده از طرفین (جانبی) نه‌تنها نیروی درَگ را در محیط آب کاهش می‌دهد، بلکه امکان حرکت سریع، کارآمد و کم‌مصرف را فراهم می‌سازد. برخلاف حیوانات خشکی‌زی که نیازمند اسکلت‌های قوی و بدن‌های ضخیم برای مقابله با نیروی جاذبه هستند، ماهی‌ها از خاصیت شناوری آب بهره می‌برند و به ساختارهای پشتیبانی سنگین نیاز ندارند. این تفاوت‌ها بازتابی از فشارهای انتخاب طبیعی در دو زیستگاه کاملاً متفاوت‌اند.

نقل از Scientific Discourse
https://www.tgoop.com/DISCOURSJ/428838
👍1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مناظره دو مورخ

کوهستانی نژاد: مرجعیت عام شیعه از سردار سپه حمایت کرده بود، همینطور مدرس

سلیمی نمین: سند بیاورید؛ این ادعای شماست

کوهستانی نژاد: اگر مصاحبه آقای مدرس را بیاورم به شما نشان بدهم که در سال ۱۳۰۵، می گوید ما در خدمت منویات آقای رضا شاه شاهنشاه معظم هستیم، شما قبول می کنید؟

کوهستانی نژاد: خب من [سند] می آورم، مصاحبه مدرس را بیاورم قبول می کنید؟ فتوای مرجعیت عام شیعه را می آورم که مخالفت با سردار سپه مخالفت با امام زمان و قرآن است

سلیمی نمین: دروغ محض است؛ اصلا راجع به اینکه می گویید گفته اند دولت رضاخان، دولت امام زمان است صحت ندارد

کوهستانی نژاد: دروغ است؟ تهمت نزنید؛ اگر سند آوردم اینجا و نشانتان دادم، صراحتا قبول می کنید شما کذابید؟

سلیمی نمین: بیاورید سند را

نقل از خرد ناب
https://www.tgoop.com/kherdn/543029
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
در شب ۲۵ اردیبهشت ماه، مقبره حکیم ابوالقاسم فردوسی در توس با نورپردازی ویژه روشن شد.
۲۵ اردیبهشت، روز بزرگداشت ابوالقاسم منصور بن حسن طوسی متخلص به فردوسی، شاعر حماسه‌سرای ایرانی و سراینده شاهنامه است. شاهنامه بزرگ‌ترین منظومه حماسی فارسی و نماد شکوه و هویت ملی ایران است. او را «حکیم سخن» و «حکیم توس» نیز خوانده‌اند و نامش در تاریخ ادب پارسی به‌عنوان شاعری که هویت ملی ایران را پاس داشت، می‌درخشد.

@farsiindipendent

نقل از ایندیپندنت فارسی
https://www.tgoop.com/farsiindipendent/41964
🔥1
مغز چگونه خاطرات جدید ایجاد می‌کند؟ کشف قوانین جدید در یادگیری عصبی

توانایی یادگیری مغز انسان در ذخیره‌ی خاطرات جدید همواره موضوعی شگفت‌انگیز بوده‌است. به‌تازگی دانشمندان به بررسی نحوه‌ی ایجاد خاطرات جدید پرداخته‌اند و قوانینی را که نورون‌ها برای رمزگذاری اطلاعات جدید استفاده می‌کنند، شناسایی کرده‌اند. 

قبل از این پژوهش دانشمندان اغلب فکر می‌کردند نورون‌ها از قوانینی به نام قوانین "Hebbian" پیروی می‌کنند که در آن نورون‌هایی که به‌طور مداوم با هم فعال می‌شوند، اتصال قوی‌تری با هم برقرار می‌کنند؛ اما نتایج این تحقیق نشان داد که سیناپس‌های مختلف یک نورون همه از یک قانون پیروی نمی‌کنند.

این کشف درک واضح‌تری از اینکه اتصالات بین نورون‌ها در طول یادگیری چگونه تغییر می‌کنند، ارائه می‌دهد. با توجه به اینکه اکثر اختلالات مغزی، از‌جمله بیماری‌های تخریب‌کننده و روان‌پزشکی شامل نوعی اختلال در عملکرد سیناپس‌ها هستند، این کشف می‌تواند پیامدهای مهمی برای سلامت انسان و جامعه داشته‌باشد.


https://theconversation.com/how-does-your-brain-create-new-memories-neuroscientists-discover-rules-for-how-neurons-encode-new-information-254558

نقل از گروه علمی افق رویداد
https://www.tgoop.com/ofoghroydadd00/276912
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پروفسور برایان کاکس، فیزیکدان نظری و مروج علمی، در این گفت‌وگو درباره‌ی یکی از عمیق‌ترین پرسش‌های کیهان‌شناسی تأمل می‌کند:

اگر حیات به اندازه‌ی کافی دوام بیاورد و به دانشی عمیق و قدرتی گسترده دست یابد، آیا ممکن است بر ساختارهای عظیم کیهانی تأثیر بگذارد؟

این ایده که حیات بتواند فراتر از سیارات و منظومه‌ها، حتی کهکشان‌ها را نیز دگرگون کند،
نه یک نتیجهٔ اثبات‌شده، بلکه پیشنهادی است که در برخی نظریه‌های کیهان‌شناسی همچون
اصل کیهان‌شناسی انسان‌محور مطرح شده است.
Anthropic Cosmological Principle)

این دیدگاه در آثار دانشمندانی چون دیوید دویچ، جان بارو و فرانک تیپلر نیز بررسی شده
که معتقدند اگر آگاهی ادامه یابد و تکامل یابد،
ممکن است در آینده‌ای بسیار دور، نقشی تعیین‌کننده در سرنوشت جهان ایفا کند.

این‌ها فرضیات هستند، نه قوانین فیزیکی،
اما با اتکا به ابزار علمی و دیدگاه نظری،
به ما کمک می‌کنند تصور کنیم که جایگاه انسان در کیهان، شاید محدود به تماشاچی بودن نباشد.

آیا آگاهی، فقط محصول جهان است؟
یا آینده‌ی جهان می‌تواند متأثر از آگاهی باشد؟

نقل از Scientific Discourse
https://www.tgoop.com/DISCOURSJ/428891
👍1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اظهارات دبیر مجمع کار آفرینان در مورد لغو تحریمها !!!

نقل از خرد ناب
https://www.tgoop.com/kherdn/543087
😁1🤔1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
مغز بولتزمان

علیرضا عسکری
فرضیه مغز بولتزمان

بطور خلاصه این فرضیه‌ به یک سوال اساسی می پردازد که بیشتر در مباحث مربوط به آنتروپی در اخترشناسی مطرح می شد که چرا اجزای عالم هستی اینقدر دقیق و منظم است و چگونه بوجود امده است؟ بولتسمان می‌گفت «ما» و این «جهانی» که به نظر، بی ‌نظمی زیادی ندارد و ما در آن زندگی می‌کنیم ، همگی نتیجهٔ یک تغییر و نوسان تصادفی در سیستمی با بی‌نظمی و آشفتگی زیاد است (لازم است ذکر شود ، حتّیٰ در شرایطی نزدیک به تعادل و سکون ، باز هم نوسانات و تغییرات کوچکِ تصادفی وجود دارد) به عبارت دیگر این فرضیه دربارهٔ یک «وجود» یا «ادراک» خودآگاه است که در اثر نوسانات کوانتومی در یک موقعیت یا وضعیت بی‌نظم و پرآشوب به وجود می‌آید.


در سال ۲۰۰۴ یعنی یک قرن بعد از خودکشی بولتزمان بود که «آندریاس آلبرشت» و «لورنزو سوربو» عنوان «مغز بولتزمان» را برای این فرضیه بولتزمان انتخاب کردند.

نقل از گروه فیزیک
https://www.tgoop.com/PhysicsAssocation/358100
CPH_Theory
مغز بولتزمان علیرضا عسکری فرضیه مغز بولتزمان بطور خلاصه این فرضیه‌ به یک سوال اساسی می پردازد که بیشتر در مباحث مربوط به آنتروپی در اخترشناسی مطرح می شد که چرا اجزای عالم هستی اینقدر دقیق و منظم است و چگونه بوجود امده است؟ بولتسمان می‌گفت «ما» و این «جهانی»…
لودویگ بولتزمان نابغه علم فیزیک معتقد است «عالم هستی» در شرایطی بسیار نامحتمل از عدم تعادل قرار دارد؛ چرا که فقط در یک چنین شرایط تصادفی و غیرمنتظره‌ای، چیزی به پیچیدگی مغز انسان می ‌تواند به وجود آید که از وجود آن «عالم هستی»، آگاه باشد. فرضیه بولتزمان نوعی پارادوکس در علم فیزیک است این تناقض می‌گوید ، اگر ما دو حالت گوناگون را با هم مقایسه کنیم که اوّلی احتمال حدوث شرایطِ کنونی خودمان به عنوان موجوداتی خودآگاه در یک جهان با نظم ، و دومی احتمال حدوث یک موجود خودآگاه در ملغمه‌ای از بی‌ نظمیِ ترمودینامیکی و بدون خصیصه باشد ، آن‌گاه احتمال حادث شدن و به وجود آمدن حالت دوم ، بیش‌تر است
1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
فیلسوف کسی‌ست که گزاره‌ای را نپذیرد و اگر پذیرفت، راه ابطال‌اش را باز بگذارد

#فلسفه
#هرمنوتیک

نقل از UTOPIA | اتوپیا
https://www.tgoop.com/UtopiaDialogue/381077
👏1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
در انگلیس اومدن یه آزمایش جالب انجام دادن

اول یه آقا به ظاهر خانمش رو اذیت میکنه و همه معترض میشن، ولی وقتی ماجرا برعکس میشه نتیجه رو ببینین فقط!

نقل از گروه علم، فناوری، فلسفه علم و روش علمی
https://www.tgoop.com/svwvp/81921
👍21👏1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
۲۸ اردیبهشت؛ سالروز بزرگداشت حکیم عمر خیام نیشابوری

نقل از آپارات
https://www.aparat.com/v/n72l3nw
28 اردیبهشت ؛روز بزرگداشت حکیم عمر خیام

عُمَر خَیّام نیشابوری (نام کامل: غیاث‌الدین ابوالفتح عُمَر بن ابراهیم خَیام نیشابوری) زادهٔ ۲۸ اردیبهشت ۴۲۷ خورشیدی در نیشابور و درگذشته ۱۲ آذر ۵۱۰ خورشیدی در نیشابور است.

حکیم عمر خیام فیلسوف، ریاضی‌دان، ستاره‌شناس و رباعی سرای ایرانی در دورهٔ سلجوقی است. گرچه جایگاه علمی خیام برتر از جایگاه ادبی او است و لقبش «حجةالحق» بوده‌است؛ ولی آوازهٔ وی بیشتر به واسطهٔ نگارش رباعیاتش است که شهرت جهانی دارد. افزون بر آن‌که رباعیات خیام را به اغلب زبان‌های زنده ترجمه نموده‌اند، ادوارد فیتزجرالد رباعیات او را به زبان انگلیسی ترجمه کرده‌است که مایهٔ شهرت بیشتر وی در مغرب‌زمین شده است.



اولين اشاره ای که به شعر خيام شده، صدسال پس از مرگ اوست. نوشته اند، که خيام را به تدريس و نوشتن کتاب رغبت چندانی نبود. شايد به دليل آنکه شاگردان هوشمند برگزيده ای پيرامون خود نمی يافت و چه بسا از آن جهت که اوضاع روزگار خود را، که مقارن حکومت سلجوقيان و مخالفت شديد با فلسفه و زمان رونق بازار بحث ها و جدل های فقيهان و ظاهربينان بود، شايسته ابراز انديشه های آزاد و بلند نمی ديد.با اين همه، از او نوشته های بسيار برجای مانده که در قرون وسطی به لاتين ترجمه شد و مورد توجه اروپائيان قرار گرفت.


حکیم عمر خيام سفرهای طولانی به سمرقند و بلخ و هرات و اصفهان کرد و همه جا با روشنی تمام در باب حيرت و سرگشتگی فلسفی خويش سخن می گفت. رساله ای در کيفيت معراج، رساله ديگر درباره علوم طبيعی و کتاب های بسيار به زبان های فارسی و عربی حاصل زندگی نسبتاً طولانی اوست.

از آثار معروف فارسی منسوب به عمر خيام، رساله نوروز نامه است که با نثری ساده و شيوا، پيدايی نوروز و آداب برگزاری آن را در دربار ساسانيان بازگو نموده است. او در اين رساله با شيفتگی تمام درباره آيين جهانداری شاهنشاهان کهن ايرانی و پيشه ها و دانش هايی که مورد توجه آنان بوده سخن رانده و تنی چند از شاهان داستانی و تاريخی ايران را شناسانده است.



شعر خيام، در قالب رباعی، شعری کوتاه، ساده و بدون هنرنمايی های فضل فروشانه و در عين حال حاوی معانی عميق فلسفی و حاصل انديشه آگاهانه متفکری بزرگ در مقابل اسرار عظيم آفرينش است. تعداد واقعی رباعيات خيام را حدود هفتاد دانسته اند، حال آن که بيش از چند هزار رباعی به او نسبت داده می شود. در دنيای ادب و هنر بيرون از مرزها، خاصه در جهان انگليسی زبان، خيام معروف ترين شاعر ايرانی است که شهرتش از محافل علمی و ادبی بسيار فراتر رفته است.

بیتوته

https://www.beytoote.com/art/decorum/day3-hakim2-omarkhayyam.html
2025/07/13 13:03:03
Back to Top
HTML Embed Code: