Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
8050 - Telegram Web
Telegram Web
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
در انگلیس اومدن یه آزمایش جالب انجام دادن

اول یه آقا به ظاهر خانمش رو اذیت میکنه و همه معترض میشن، ولی وقتی ماجرا برعکس میشه نتیجه رو ببینین فقط!

نقل از گروه علم، فناوری، فلسفه علم و روش علمی
https://www.tgoop.com/svwvp/81921
👍21👏1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
۲۸ اردیبهشت؛ سالروز بزرگداشت حکیم عمر خیام نیشابوری

نقل از آپارات
https://www.aparat.com/v/n72l3nw
28 اردیبهشت ؛روز بزرگداشت حکیم عمر خیام

عُمَر خَیّام نیشابوری (نام کامل: غیاث‌الدین ابوالفتح عُمَر بن ابراهیم خَیام نیشابوری) زادهٔ ۲۸ اردیبهشت ۴۲۷ خورشیدی در نیشابور و درگذشته ۱۲ آذر ۵۱۰ خورشیدی در نیشابور است.

حکیم عمر خیام فیلسوف، ریاضی‌دان، ستاره‌شناس و رباعی سرای ایرانی در دورهٔ سلجوقی است. گرچه جایگاه علمی خیام برتر از جایگاه ادبی او است و لقبش «حجةالحق» بوده‌است؛ ولی آوازهٔ وی بیشتر به واسطهٔ نگارش رباعیاتش است که شهرت جهانی دارد. افزون بر آن‌که رباعیات خیام را به اغلب زبان‌های زنده ترجمه نموده‌اند، ادوارد فیتزجرالد رباعیات او را به زبان انگلیسی ترجمه کرده‌است که مایهٔ شهرت بیشتر وی در مغرب‌زمین شده است.



اولين اشاره ای که به شعر خيام شده، صدسال پس از مرگ اوست. نوشته اند، که خيام را به تدريس و نوشتن کتاب رغبت چندانی نبود. شايد به دليل آنکه شاگردان هوشمند برگزيده ای پيرامون خود نمی يافت و چه بسا از آن جهت که اوضاع روزگار خود را، که مقارن حکومت سلجوقيان و مخالفت شديد با فلسفه و زمان رونق بازار بحث ها و جدل های فقيهان و ظاهربينان بود، شايسته ابراز انديشه های آزاد و بلند نمی ديد.با اين همه، از او نوشته های بسيار برجای مانده که در قرون وسطی به لاتين ترجمه شد و مورد توجه اروپائيان قرار گرفت.


حکیم عمر خيام سفرهای طولانی به سمرقند و بلخ و هرات و اصفهان کرد و همه جا با روشنی تمام در باب حيرت و سرگشتگی فلسفی خويش سخن می گفت. رساله ای در کيفيت معراج، رساله ديگر درباره علوم طبيعی و کتاب های بسيار به زبان های فارسی و عربی حاصل زندگی نسبتاً طولانی اوست.

از آثار معروف فارسی منسوب به عمر خيام، رساله نوروز نامه است که با نثری ساده و شيوا، پيدايی نوروز و آداب برگزاری آن را در دربار ساسانيان بازگو نموده است. او در اين رساله با شيفتگی تمام درباره آيين جهانداری شاهنشاهان کهن ايرانی و پيشه ها و دانش هايی که مورد توجه آنان بوده سخن رانده و تنی چند از شاهان داستانی و تاريخی ايران را شناسانده است.



شعر خيام، در قالب رباعی، شعری کوتاه، ساده و بدون هنرنمايی های فضل فروشانه و در عين حال حاوی معانی عميق فلسفی و حاصل انديشه آگاهانه متفکری بزرگ در مقابل اسرار عظيم آفرينش است. تعداد واقعی رباعيات خيام را حدود هفتاد دانسته اند، حال آن که بيش از چند هزار رباعی به او نسبت داده می شود. در دنيای ادب و هنر بيرون از مرزها، خاصه در جهان انگليسی زبان، خيام معروف ترين شاعر ايرانی است که شهرتش از محافل علمی و ادبی بسيار فراتر رفته است.

بیتوته

https://www.beytoote.com/art/decorum/day3-hakim2-omarkhayyam.html
شَک

کما بیش در سراسر فلسفه ، "شک" انگیزه بوده است و "یقین" هدف . شک درباره ی حواس ، شک درباره ی علم ، شک درباره ی الهیات همیشه وجود داشته است.

عرفان و منطق، برتراند راسل.
https://www.tgoop.com/UtopiaDialogue

https://www.tgoop.com/asre_roshangary

▪️︎روزی هزاران جنازه به گورستان می برند که حتی یکی از آن ها مزه شک را نچشیده است.

عین القضات همدانی_ نامه۷۲

@asre_roshangary

نقل از UTOPIA | اتوپیا
https://www.tgoop.com/UtopiaDialogue/381129
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
رسوای زمانه
آثار استاد همایون خرم
صدای علیرضا قربانی

نقل از دانش و اندیشه
https://www.tgoop.com/danesh_va_andishe/298665
مصرف تریاک عمومیت دارد و‌ منعی برای آن قائل نشده اند و‌ مانند حشیش سرشکستگی برای کسی ندارد و قبول عامه یافته است. تقریبا هر ایرانی که بتواند از عهده مخارج آن برآید حداقل در روز یک بار حَب تریاک می خورد، بخصوص در مناطق ساحلی خزر تریاک زیاد مصرف می شود زیرا می پندارند خاصیت خشک کننده آن رطوبت زیان بار آن مناطق را خنثی می کند.

منبع: سفرنامه پولاک، یاکوب ادوارد پولاک، ترجمه کیکاووس جهانداری، ص۴۳۲

مطالب تاریخی
https://www.tgoop.com/matalebtarikhim
https://www.tgoop.com/matalebtarikhim/6381
👍1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
این پرنده زیبا در دورانی که کوچک بوده، توسط مادرش درون انار قرار گرفته و تغذیه می شده و به مرور زمان که بزرگتر شده، دیگر نتوانسته از لانه اش بیرون بپرد. شخصی متوجه صدای مادر این پرنده که نزدیک فرزندش بوده می شود و پرنده رو نجات می دهد.

🆑@ԼαԼαԼαɴƊ (https://www.tgoop.com/LaLaLandTm) (https://www.tgoop.com/LaLaLandTm)

نقل از لالالند
https://www.tgoop.com/LaLaLandTm/29730
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
با توسعه نظریه کوانتومی و شناخت اصل عدم قطعیت و توسعه معادله موج‌ شرودینگر، خصوصیات غیرعادی و عجیب روابط فیزیکی در مقیاس کوانتومی رفته رفته آشکارتر شدند، که شناسایی همین خصوصیات نیز کمک زیادی به گسترش بسیاری از تکنولوژی‌های امروزی کرده است و ما از این خواص عجیب و گاه نامانوس در زندگی امروزه بهره می‌بریم.

نقل از گروه علمی افق رویداد
https://www.tgoop.com/ofoghroydadd00/276999
گرانش ایجاد شده توسط چهار تقارن پیمانه‌ای واحد یک بعدی و مدل استاندارد

مدل استاندارد فیزیک ذرات، برهمکنش‌های الکترومغناطیسی، ضعیف و قوی را توصیف می‌کند که سه مورد از چهار نیروی بنیادی شناخته شده طبیعت هستند. اتحاد برهمکنش چهارم، گرانش، با مدل استاندارد به دلیل ناسازگاری‌های نظریه‌های زیربنایی - نسبیت عام و نظریه میدان کوانتومی - چالش برانگیز بوده است. در حالی که نظریه میدان کوانتومی از تقارن‌های فشرده و با ابعاد محدود مرتبط با درجات آزادی داخلی میدان‌های کوانتومی استفاده می‌کند، نسبیت عام بر اساس تقارن‌های فضا-زمان خارجی غیرفشرده و با ابعاد نامحدود است. هدف کار حاضر، استخراج نظریه پیمانه‌ای گرانش با استفاده از تقارن‌های فشرده و با ابعاد محدود به روشی است که شبیه فرمول‌بندی برهمکنش‌های اساسی مدل استاندارد باشد. برای نمایش هشت اسپینوری لاگرانژی، کمیتی به نام میدان بعد فضا-زمان تعریف می‌کنیم که امکان استخراج کمیت‌های فضا-زمان چهاربعدی را از اسپینورهای هشت بعدی فراهم می‌کند. چهار تقارن U(1) از اجزای میدان بُعد فضا-زمان برای استخراج یک نظریه پیمانه‌ای به نام گرانش یکپارچه استفاده می‌شوند. عبارت منبع تانسور تنش-انرژی-تکانه گرانش مستقیماً از این تقارن‌ها پیروی می‌کند. تانسور متریک از طریق شرایط هندسی وارد گرانش یکپارچه می‌شود. ما نشان می‌دهیم که چگونه معادل دورموازی نسبیت عام در پیمانه وایتزنبوک از گرانش یکپارچه توسط یک شرط هندسی وابسته به میدان گرانش-سنجه به دست می‌آید.

Mikko Partanen and Jukka Tulkki, Gravity generated by four one-dimensional unitary gauge symmetries and the Standard Model, IOPscience, 2 May 2025
https://iopscience.iop.org/article/10.1088/1361-6633/adc82e
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
‏۲۸ اردیبهشت، بزرگداشت ‎خیام

"فلسفه آزادگى، شناخت خويشتن و خود باورى"

خیام تلاش می‌كند به جبران جبر زندگی كه بر انسان تحمیل شده است، زندگی را آن‌گونه كه می‌خواهد پیش ببرد و معتقد است به دنیا آمدن در اختیار انسان نیست اما چگونه زندگی كردن، در اختیار اوست.
خيام انسان را به خود باورى دعوت می‌كند.

می خوردن و شاد بودن آیین من است
فارغ بودن ز کفر و دین دین من است
گفتم به عروس دهر «کابین تو چیست؟»
گفتا «دل خرم تو کابین من است»

#خيام

flowwithmusic

نقل از خرد ناب
https://www.tgoop.com/kherdn/543666
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
چه کسی به برده داری در ایران پایان داد؟ فرایند لغو بردگی از محمد شاه تا ناصرالدین شاه و رضاشاه

فرایند لغو برده داری فرآیندی تدریجی و زمان بر بوده. نمی توانم دقیقاً بگویم که مشخصاً در سال 1307 با تصویب مجلس شورای ملی به برده داری در ایران نقطه پایانی گذاشته شده.

صادق صابری
ویدیوی کامل در یوتیوب
https://youtu.be/8YUnBAMKpOM?si=ZFQqys5ryPI2e8AZ

نقل از مدرسه علوم انسانی
@zistboommedia
https://www.tgoop.com/zistboommedia/18873
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
وقتی شما فکر می کنی دوست داشتنی نیستی چند تا اتفاق می افتد......!!!؟

دکتر علیرضا طهماسب

نقل از مدرسه علوم انسانی
@zistboommedia
https://www.tgoop.com/zistboommedia/18874
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بفرس برای پدر و مادرها.

🆑@ԼαԼαԼαɴƊ (https://www.tgoop.com/LaLaLandTm) (https://www.tgoop.com/LaLaLandTm)

نقل از لالالند
https://www.tgoop.com/LaLaLandTm/29735
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تضعیف انرژی تاریک

دانشمندان با استفاده از دقیق‌ترین نقشه‌ی سه‌بعدی از کهکشان‌ها، به سرنخی تازه درباره‌ی انرژی تاریک رسیده‌اند — همان نیروی مرموزی که باعث شتاب‌گرفتن انبساط جهان می‌شود.

داده‌ها نشان می‌دهند شاید این شتاب، آن‌طور که قبلاً تصور می‌کردیم، همواره در حال افزایش نبوده باشد. در واقع، انرژی تاریک ممکن است در طول زمان ضعیف شده باشد؛ چیزی که اگر تأیید شود، مدل کنونی ما از کیهان را به چالش می‌کشد.

این یافته می‌تواند نشانه‌ای باشد از وجود چیزی عمیق و ناشناخته در ساختار بنیادی جهان — چیزی که هنوز درک نکرده‌ایم.

این نقشه‌ی کیهانی حاصل سه سال رصد با ابزار طیف‌سنجی انرژی تاریک (DESI) است که با بررسی میلیون‌ها کهکشان، تصویری بی‌نظیر از ساختار شبکه‌ای جهان را به نمایش می‌گذارد.

شاید آینده‌ی کیهان، آن‌طور که پیش‌تر پیش‌بینی می‌کردیم، به خاموشی و نیستی منتهی نشود.

نقل از UTOPIA | اتوپیا
https://www.tgoop.com/UtopiaDialogue/381284
ویکتور فرانکل
خواهشمندم انسان بسازید....!

نقل از دانش و اندیشه
https://www.tgoop.com/danesh_va_andishe/298747
🙏2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دلیل سخت دل کندن چیه!؟

آلن دوباتن

نقل از مدرسه علوم انسانی
@zistboommedia
https://www.tgoop.com/zistboommedia/18881
👏1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
هلن فیشر مغز عاشق را مطالعه و بررسی می‌کند.

چرا ما اینقدر تمنای عشق را داریم، تا جایی که حاضریم برایش بمیریم؟ برای اینکه بیشتر راجع به این نیاز واقعی و فیزیکی مان بدانیم، هلن فیشر و تیم تحقیقاتیش ام آر آیی از مغز عشاق -- و همچنین کسانی که به تازگی از هم جدا شدند تهیه کرده اند.

@Discourseees

نقل از Scientific Discourse
https://www.tgoop.com/DISCOURSJ/429892
کنیزان و غلامان مورد اعتماد سلاطین و بزرگان نقش مهمی در امر مسموم سازی مخالفان آنها داشتند. گاهی این افراد به همین منظور خریداری و تربیت می شدند و به عنوان هدیه به صاحب منصبان سیاسی بخشیده می شدند؛ تا علاوه بر جاسوسی و رساندن اطلاعات، در مواقع ضروری عملیات ترور را انجام دهند.

رخداد مسموم کردن و قتل طاهر بن حسین والی خراسان به دستور مأمون عباسی نیز توسط کنیز وی که در دستگاه طاهر حضور داشت، روی داد: «...چون طاهر نام مأمون را از خطبه قطع کرد، کنیز سم را در کاسه ریخت، طاهر آن خورد و هماندم درگذشت.»

منبع: تاریخ فخری، محمدبن علی ابن طقطقی، ترجمه محمد وحید گلپایگانی، ص۱۳۶

مطالب تاریخی
https://www.tgoop.com/matalebtarikhim
https://www.tgoop.com/matalebtarikhim/6393
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
۱۲ نوع شکایت از خودشیفته‌ها

بر اساس کتاب شکایت های رایج زناشویی

منبع مدرسه علوم انسانی

نقل از گروه علم، فناوری، فلسفه علم و روش علمی
https://www.tgoop.com/svwvp/82063
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
موجودات مختلف دنیا را چگونه می بینند؟

نقل از دانش و اندیشه
https://www.tgoop.com/danesh_va_andishe/298804
2025/07/12 23:35:41
Back to Top
HTML Embed Code: