Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
8114 - Telegram Web
Telegram Web
زندگی شاد ممکن نیست.
بهترین زندگی که بشر میتواند درست کند، زندگی "شجاعانه" است.

🖊اروین یالوم

#یالوم

@theinnerphilosophy

نقل از کیهانشناسی و کوانتوم
https://www.tgoop.com/persiancosmology/9647
1
کشف سیاره‌ای ابرزمین در فاصله بسیار نزدیک که در مداری عجیب به دور ستاره‌اش می‌چرخد

یک سیاره ابرزمین که در کمربند حیات ستاره‌ی خود فرو می‌رود و از آن خارج می‌شود، تنها در فاصله‌ی ۱۹٫۷ سال نوری از زمین کشف شده است. این سیاره که با نام HD 20794d شناخته می‌شود، به اندازه‌ی فاصله‌ی مریخ از خورشید، از ستاره‌ی خود دور می‌شود و در سمت دیگر مدارش به اندازه‌ی زهره به آن نزدیک می‌شود.

سیاره هر چرخش خود را در محدوده‌ی خارج از کمربند حیات ستاره آغاز می‌کند؛ جایی که برای جریان آب مایع بسیار سرد است و سپس وارد کمربند حیات در لبه‌ی داخلی می‌‌شود که در آن دما برای مدت کوتاهی افزایش می‌یابد تا اینکه مجددا به بیرون از کمربند حیات می‌رود.

جو سیاره‌ی HD 20794d، هدف درخشانی برای بررسی با تلسکوپ‌های نسل‌ بعدی است و دانشمندان می‌توانند محدودیت‌های سکونت‌پذیری سیاره‌ای را بهتر بررسی کنند. خاویر دوموسک از دانشگاه ژنو در بیانیه‌ای گفت: «درخشندگی و نزدیکی سیاره‌ی جدید، آن را به کاندید ایده‌آلی برای تلسکوپ‌های آینده تبدیل می‌کند که مأموریت آن‌ها رصد مستقیم جو سیاره‌های فراخورشیدی است.»

سیاره‌ی HD 20794d دارای جرم ۶٫۶ برابر بیشتر از زمین است و با استفاده از طیف‌نگارهای ESPRESSO و HARPS در تلسکوپ‌های رصدخانه جنوبی اروپا در شیلی کشف شد. این ابزارها آنچه را که «سرعت شعاعی» نامیده می‌شود، اندازه‌گیری می‌کنند. سرعت شعاعی به میزان تاب‌خوردن یک ستاره به دور مرکز جرمی مشترک با سیاراتش گفته می‌شود. به‌طورکلی هرچقدر تکان‌خوردن بیشتر باشد، جرم سیاره بیشتر می‌شود.

ستاره‌شناس‌ها هنوز به‌طور مستقیم HD 20794d را رصد نکرده‌اند؛ بدین معنی که نه‌ عکسی از آن گرفته‌اند و نه حتی آن را در حال گذر از مقابل ستاره‌اش دیده‌اند. این ستاره با نام HD 20794 که همچنین با نام Eridani 82 نیز شناخته می‌شود، ستاره‌ای زرد‌رنگ از نوع G6، اندکی تیره‌تر و کم‌جرم‌تر از خورشید خودمان است.

نقل از زومیت، سه‌شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
https://www.zoomit.ir/space/434076-super-earth-strange-orbit-sunlike-star/
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بدون شرح

نقل از بنیاد مرهم
Marham Foundation
https://www.tgoop.com/Marham_Foundation/3310
🔥1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
هر فرشتهْ ترسناک است و این ترس، دروازهٔ شکوهِ اصیلِ بودن است.

این متن، ترکیبی از عرفان شرقی (فنا و بقا)، اگزیستانسیالیسم غربی (انتخاب و مسئولیت)، و روانشناسی تحلیلی (فرآیند فردیت) است.

#یونگ‌ #‌تمامیت #من_کاذب
#خود_حقیقی #فردیت

نقل از بنیاد مرهم
Marham Foundation
https://www.tgoop.com/Marham_Foundation/3314
باکتری عامل بیماری لثه قادر به ایجاد اختلالات خطرناک قلبی است!


مطالعات اخیر نشان می‌دهد باکتری P. gingivalis که عامل اصلی بیماری لثه است، می‌تواند از طریق جریان خون به قلب رسیده و موجب فیبروز و افزایش خطر فیبریلاسیون دهلیزی شود.

یافته‌ها حاکی از آن است که این باکتری با ایجاد التهاب مزمن و آسیب به بافت قلب، احتمال بروز مشکلات قلبی را افزایش می‌دهد. محققان مکانیسم جدیدی را شناسایی کرده‌اند که طی آن باکتری با فرار از سیستم ایمنی، به صورت پنهانی در سلول‌های قلب باقی می‌ماند.

متخصصان تأکید می‌کنند رعایت بهداشت دهان و درمان به‌موقع بیماری‌های لثه می‌تواند راهکاری مؤثر برای پیشگیری از این عوارض باشد. این کشف گامی مهم در درک ارتباط بین سلامت دهان و قلب محسوب می‌شود.

#May 9, 2025
#Hiroshima_University

Source : https://www.sciencedaily.com/releases/2025/05/250509121915.htm

نقل از گروه علمی افق رویداد
https://www.tgoop.com/c/1754983560/277426
اگر میخواهید پدر خوبی برای فرزندتان باشید؛
مراقب قلبِ مادرش باشید!

کما که فرزند شما،
با روحیات مادرش رشد کرده و بزرگ می‌شود.

تلویزیون بین المللی #روانشناسی «I.P.TV (https://www.tgoop.com/InternationalPsychologyTV)» ⇄
╭─ «P.I.S.U (https://www.tgoop.com/InternationalPsychologyTV)» ↯──┈•
𝚿 ➛@InternationalPsychologyTV 


نقل از تلویزیون روانشناسی I.P.TV 📺
https://www.tgoop.com/InternationalPsychologyTV/1376
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دستکاری زبانی برای دستکاری روانی!

بهترین روش برای دستکاری روانی و وجودی یک انسان دستکاری های زبانی هستش ، کلمات مثل کدهایی هستند که ناخودآگاه ما را برنامه ریزی می کنند پس نوع کلماتی که از رسانه ها بویژه فیلم ها و سریال ها به ناخودآگاه ما القا میشه یا خودمون ازشون استفاده می کنیم میتونه سرنوشت و مسیر زندگی ما رو به صورت نرم و آرام تغییر بده مثل قورباغه ای که داخل آب به مرور پخته میشه و در این ویدیو برخی از نمونه ها را بیان کردم.

نقل از مدرسه علوم انسانی
@zistboommedia
https://www.tgoop.com/zistboommedia/18950
دانشمندان ادعا می‌کنند راهی برای ساده‌سازی گرانش پیدا کرده‌اند که می‌تواند فیزیک را آنطور که ما می‌شناسیم بازنویسی کند.

بیش از یک قرن است که فیزیکدانان در تلاشند تا به یکی از عمیق‌ترین سوالات علم پاسخ دهند: آیا گرانش می‌تواند با دنیای کوانتومی متحد شود؟ در حالی که مدل اصلی، نیروهای الکترومغناطیسی، ضعیف و قوی هسته‌ای را توصیف می‌کند، گرانش همچنان یک بیگانه سرسخت باقی مانده است. نظریه نسبیت عام آلبرت انیشتین در توضیح چگونگی خمیدگی فضا-زمان توسط اجرام عظیم، در آزمون زمان سربلند بیرون آمده است، اما طبق گفته IOP Science، با مکانیک کوانتومی همخوانی خوبی ندارد. این دو چارچوب کاملاً خوب هستند، اما آنطور که باید در پازل جای نمی‌گیرند. این عدم ارتباط دانشمندان را گیج کرده و جستجوی فعلی برای "نظریه همه چیز" را برانگیخته است.

اکنون، دو فیزیکدان از دانشگاه آلتو در فنلاند، میکو پارتانن و یوکا تولکی، ادعا می‌کنند که ممکن است کد ساده‌سازی گرانش را شکسته باشند و به طور بالقوه پایه فیزیک را تغییر دهند. در مقاله‌ای که توسط همتایان بررسی شده و در مجله «گزارش‌هایی درباره پیشرفت در فیزیک» منتشر شده است، آنها یک مدل پیشگامانه ارائه می‌دهند که گرانش را به گونه‌ای اصلاح می‌کند که در نهایت می‌تواند آن را با نظریه کوانتومی همسو کند. حتماً از خود می‌پرسید که چگونه این کار را انجام خواهند داد؟ یک نظریه پیمانه‌ای حداقلی مبتنی بر تقارن که «گرانش یکپارچه» نامیده می‌شود. آنها نوشتند: «از تقارن‌های اجزای میدان بُعد فضا-زمان برای استخراج یک نظریه پیمانه‌ای به نام گرانش یکپارچه استفاده می‌شود.» این جمله را مجله «مکانیک محبوب» بیان کرد.

Scientists Claim They Have Found a Way to Simplify Gravity, Could Rewrite Physics as We Know It

For over a century, physicists have been trying to answer one of the most profound questions in science: Can gravity be unified with the quantum world? While the main model describes the electromagnetic, weak, and strong nuclear forces, gravity still remains the stubborn outsider. Albert Einstein's theory of general relativity has stood the test of time in explaining how huge objects warp space-time, but it does not play well with quantum mechanics, according to IOP Science. These two frameworks are quite alright, but they don’t fit in the puzzle as they should. This disconnect has baffled scientists, prompting the current search for a "theory of everything."

Now, two physicists from Aalto University in Finland, Mikko Partanen and Jukka Tulkki, claim they may have cracked the code to simplify gravity, potentially changing the foundation of physics. In a peer-reviewed paper published in Reports on Progress in Physics, they present a groundbreaking model that revamps gravity in a way that could finally align it with quantum theory. You must be wondering how they will do this? A minimal, symmetry-based gauge theory dubbed "unified gravity." They wrote, "[f]our symmetries of the components of the space-time dimension field are used to derive a gauge theory, called unified gravity,"

https://www.msn.com/en-us/news/technology/scientists-claim-they-have-found-a-way-to-simplify-gravity-could-rewrite-physics-as-we-know-it/ar-AA1FrI7D
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اجرای دایه دایه در تالار وحدت را ببینید.

🆑@ԼαԼαԼαɴƊ (https://www.tgoop.com/LaLaLandTm) (https://www.tgoop.com/LaLaLandTm)

نقل از لالالند
https://www.tgoop.com/LaLaLandTm/29767
👍1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
حیات چیست؟ آیا مرگ واقعیه؟

KurzgesagtPersian

این ویدیو جالبیه در این زمینه.

نقل از گروه علم و فلسفهٔ علم
https://www.tgoop.com/c/1360812856/838334
خطرناک ترین حیوان جهان!

نمایشگاه "خطرناک ترین حیوان جهان" که در سال ۱۹۶۳ میلادی | ۱۳۴۱ شمسی در باغ وحشی در نیویورک برگزار شد.

در ورودی این نمایشگاه یک آینه بزرگ وجود داشت که مردم را دعوت می‌کرد تا خود را در آینه ببینند و همراه آینه متن‌هایی بود که خطرات انسان‌ها برای دیگر موجودات روی زمین را یادآور می‌شد.

هدف این نمایشگاه این بود که نشان دهد چگونه بشر، با وجود هوش و پتانسیل برای تغییرات مثبت، به مهم ترین تهدید برای تعادل ظریف طبیعت و بقای گونه های متعدد دیگر تبدیل شده است.

نقل از دانش و اندیشه
https://www.tgoop.com/danesh_va_andishe/299308
👏3
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تولید مثل غیر جنسی فراوان تر از آن چیزی است که تصور می‌کنید
تولید مثل غیر جنسی در پروکاریوتها و گیاهان بسیار شایع است ولی شیوع آن در جانوران هم کم نیست
پارتنوژنز که در آن فقط سلول جنسی ماده برای تولید مثل لازم است در بسیاری از حشرات، ماهی ها و خزندگان دیده شده است. بعضی فقط با ین روش تولید مثل می‌کنند(مارمولک دم شلاقی، بعضی شته ها و ...) و بعضی به هر دو روش جنسی و غیرجنسی
غیر جنسی در شرایطی که محیط و مواد غذایی فراهم باشند امکان گسترش سریع یک گونه را فراهم می‌کند ولی در نهایت از نظر تکاملی، تولید مثل جنسی با ایجاد تنوع جنسی بسیار برای بقاء یک گونه به خصوص در شرایط نامطلوب محیطی، مناسب تر است

تولید مثل غیر جنسی مشمول قانون "جغجغه مولر" است که بیان می‌کند با تولید مثل غیر جنسی جهش های مضر طی زمان در گونه ها تجمع می یابند و پس از مدتی "ذوب جهشی" رخ میدهد و گونه منقرض می‌شود. برای مقابله با این اتفاق بسیار از جانداران روش‌های حفاظتی خاص دارند مثلا گرفتن مواد ژنتیکی از سایر موجودات و ادغام آنها در ژنوم خود!

آدرس کانال
http://www.tgoop.com/pubethicsmums/2673
نقل از Scientific Discourse
https://www.tgoop.com/DISCOURSJ/431919
ژاپن در عصر درخشش سامورایی ها، برخلاف رسم مقدس و دیرینه ی بیشتر کشورهای شرقی، مردم را به تولید مثل و تکثیر جمعیت برنمی انگیخت. چون شمار جمعیت بالا رفته و بر انبوهی جمعیت افزوده شده بود، افراد طبقه ی سامورایی پیش از سی سالگی زناشویی نمی کردند و بیش از دو فرزند نمی آوردند. با این وصف، عموم مردم در همسر گزیدن و فرزند آوردن بی پروا بودند. اگر زنی از زادن قاصر بود، شوهر می توانست او را از خود براند. اگر خانواده ای فقط صاحب اولاد اُناث بود، پدر، برای حفظ نام و میراث خود، پسری را به فرزندی برمی گزید. دختران از بردن ارث محروم بودند.

منبع: زن، مرد و اخلاق جنسی در گهواره‌های تمدن، ویل دورانت، گردآوری علی فتحی لقمان، ص۸۶

مطالب تاریخی
https://www.tgoop.com/matalebtarikhim
https://www.tgoop.com/matalebtarikhim/6453
ذخایر عظیم طلا از زیر زمین به‌سمت لایه‌های بالایی درحال نشت هستند

پژوهش‌های جدید نشان می‌دهند ذخایر عظیم طلا در هسته زمین از طریق گوشته به پوسته زمین نشت می‌کنند.

مطالعه‌ تازه ایزوتوپ‌های موجود در سنگ‌های آتشفشانی که از اعماق زیر لیتوسفر بیرون آمده‌اند، نشان می‌‍دهد فلزات گران‌بها ازجمله طلا که امروزه در پوسته زمین یافت می‌شوند، ابتدا از هسته نشت کرده‌اند سپس مسیر بسیار طولانی خود به‌سمت سطح را آغاز کرده‌اند. این مسیر را ماگمای درحال همرفت طی کرده است.

انسان هم‌اکنون به طلا در پوسته زمین دسترسی دارد اما تخمین زده می‌شود این مقدار فقط کسر بسیار ناچیزی از کل طلایی باشد که سیاره زمین در اختیار دارد و زمین، مانند اژدها، بیشتر طلای خود را محفوظ نگه داشته است. پژوهش‌ها نشان می‌دهند بیش از ۹۹ درصد طلا در هسته فلزی زمین نهفته است. این مقدار طلا به‌ اندازه‌ای است که می‌تواند تمام خشکی‌های زمین را با لایه‌ای ۵۰ سانتی‌متری از طلا بپوشاند.

به گزارش ScienceAlert

نقل از دانش و اندیشه
https://www.tgoop.com/danesh_va_andishe/299445
👍1
موفقیت‌های زیاد هم مثل شکست‌های زیاد شمارو زمین میزند.

مارلون‌براندو

https://www.tgoop.com/drnedaava

نقل از خرد ناب
https://www.tgoop.com/kherdn/546694
👏2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
چگونه می‌شنویم؟

آیا تا به حال فکر کرده‌اید صداها چگونه به گوش ما می‌رسند و در کسری از ثانیه به مغز ما می‌رسند؟
فرآیند شنوایی با ورود ارتعاشات هوا به گوش خارجی آغاز می‌شود؛ این امواج صوتی با عبور از مجرای گوش و برخورد به پرده صماخ، باعث لرزش آن می‌شوند. سپس این ارتعاشات به سه استخوانچه کوچک گوش میانی – چکشی (Malleus)، سندانی (Incus) و رکابی (Stapes) – منتقل می‌شوند. این استخوانچه‌ها صدا را تقویت کرده و آن را به حلزون گوش می‌فرستند؛ جایی که هزاران سلول مویی ریز، حرکات مکانیکی را به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل می‌کنند.
در نهایت این سیگنال‌ها از طریق عصب شنوایی به مغز می‌رسند و مغز ما آن‌ها را به عنوان صدا تفسیر می‌کند؛ از آرام‌ترین نجوا تا بلندترین صداها و موسیقی. این سمفونی پیچیده‌ی بدن، تنها در چند میلی‌ثانیه رخ می‌دهد و به ما امکان می‌دهد خطر را حس کنیم، گفتار را بفهمیم و از موسیقی لذت ببریم.

نقل از UTOPIA | اتوپیا
https://www.tgoop.com/UtopiaDialogue/384058
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اصالت یا انعکاس

نقل از گروه علم، فناوری، فلسفه علم و روش علمی
https://www.tgoop.com/svwvp/82654
آموزگار را یارای آن باید که از آموزنده آموزش‌پذیرتر باشد.

مارتین هایدگر

پ‌ن،
والد آگاه، از فرزندش می‌آموزد.
استاد آگاه، از دانشجویش می‌آموزد.
و در نهایت، آموزگار آگاه، از آموزنده می‌آموزد.

https://www.tgoop.com/mohammad_eynizadeh

نقل از روانشناسی نقاد
https://www.tgoop.com/mohammad_eynizadeh/1168
2025/07/12 00:20:10
Back to Top
HTML Embed Code: