Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
8213 - Telegram Web
Telegram Web
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
بعد از دفن صد ها تن پشم گوسفند زیر خاک، معجزه ای رخ داد/ معجزه کثیف طبیعت


didanihatech

استرالیا صد هاتن پشم سالم گوسفند رو زیر خاک دفن میکنه، نتیجش باور کردنی نیست!!!!
استرالیا ! دومین صادرکننده‌ی بزرگ گوسفند در جهانه و سالانه نزدیک به ۳۰۰ میلیون کیلوگرم پشم تولید می‌کنه. اما جالبه بدونید بیش ثار از ۴۰ درصد از این پشم به دلایل اقتصادی هرگز به لباس تبدیل نمی‌شه
خوب این همه پشم رو‌چیکار میکنن
میسوزنن، صادر میکنن! نه دوستان ، دانمشندان استرالیایی یک فکر بکر دارن‌
یوتیوب
https://www.youtube.com/watch?v=pJWRM-QvyrE
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
حقیقت یا فروش رویا؟

فرکانس قلب و مغز ما آن‌قدر ضعیفه که حتی تا ته اتاق نمی‌رسه، چه برسه به «تغییر جهان».دیدیم که ‌ارسال «انرژی درمانگر» از فاصله ۳۰ سانتی‌متری نتونست یک سلول سرطانی رو تکون بده.

منابع
Scientific Reports (2024) DOI: 10.1038/s41598-024-79617-3
J Integr Complement Med (2025) DOI: 10.1089/jicm.2024.0773

مجله علمی سایرا
https://www.instagram.com/syra.magazine?igsh=MTI3MHJnNzl0bjJiZA==

نقل از مدرسه علوم انسانی
@zistboommedia
https://www.tgoop.com/zistboommedia/19070
👍1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اینکه یکنفر باهوش باشد، باعث جلوگیری از مشکلات مغزی نمیشود. بلعکس، مغز فعالتر، درگیری های بیشتری هم دارد!!!

نباید بخاطر مشکلاتی نظیر افسردگی، اضطراب، وسواس یا نقص تمرکز، فردی را سرزنش کنید. این مشکلات ربطی به ضعف شخصیتی ندارد و بیماری است. بیماری که ابتلا به آن، تقصیر آدمها نیست و البته درمان هم دارد

خیلی از افراد موفق در دنیا، تجربه دوره هایی از چنین مشکلاتی را در زندگیشان داشته اند. و بعد از درمان میگویند که دیدگاه قویتر و بهتری در مورد زندگی پیدا کرده اند

دکتر مهدی دهقانی متخصص مغز و اعصاب

نقل از مدرسه علوم انسانی
@zistboommedia
https://www.tgoop.com/zistboommedia/19072
اگر می‌توانستیم همه‌ی متغیرهای فیزیکی توصیفگر چیزی را با دقت بینهایت بدانیم، بینهایت اطلاعات داشتیم. اما غیرممکن است. این محدوده با ثابت پلانک h تعیین می‌شود. هایزنبرگ در سال ۱۹۲۷، اندکی پس از پروراندن نظریه، از این حقیقت مهم پرده برداشت. او نشان داد که نمیتوان به طور همزمان به میزان دلخواهی اطلاعات دقیق از مکان و تکانه چیزی بدست آورد. نمیتوان به طور همزمان مکان و تکانه ذره را با دقت بسیار بالا اندازه‌گیری کرد.

نتیجه بلافاصله این اصل، دانه دانه بودن است. به عنوان مثال نور از فوتون یا دانه‌های نور ساخته شده، زیرا سهم انرژی که حتی اندکی بیش از مقدار خاص باشد، اصل عدم قطعیت را نقض میکند: میدان الکتریکی و مغناطیسی که به ترتیب نقش مکان و تکانه کانونیک را دارند با قطعیت مشخص خواهند شد.

هلگولند، کارلو روولی

@Physics3p

نقل از Quantum Physics
https://www.tgoop.com/physics3p/4295
1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اجرای زیبای سرود ای ایران توسط نوازنده چیره‌دست بلوچ

@iranzamin777
Admin @f777kim

‌نقل از همگرایی پارسی زبانان
https://www.tgoop.com/c/1505380421/7223
👏2
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
عملکرد انتقال خون چگونه است ؟ - بیل شوت

در۱۸۸۱، دکتر ویلیام هالستد با عجله برای کمک به خواهرش مینی شتافت، که دچار خونریزی بعد از زایمان شده بود. به سرعت سوزنی را وارد بازویش کرد، خونش را کشید و آن را به او منتقل كرد. پس از دقایق نامعلومی، او شروع به بهبودی کرد. چه چیزی این انتقال خون را موفقیت آمیز کرد ؟ بیل شاتت تاریخچه روند نجات زندگی را توضیح می‌دهد.

#انتقال_خون

#TED

‌نقل از UTOPIA | اتوپیا
https://www.tgoop.com/UtopiaDialogue/386987
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
زیبا ودلنشین جان بخش وروح افزا

نقل از خرد ناب
https://www.tgoop.com/kherdn/550497
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آهن: کلید حیاتی اکسیژن‌رسانی در بدن

درون گلبول‌های قرمز خون، پروتئینی به‌نام «هموگلوبین» وجود دارد که عملکردی حیاتی بر عهده دارد: اتصال به اکسیژن در ریه‌ها و انتقال آن به سراسر بدن. عنصر مرکزی این پروتئین، آهن است؛ بدون آن، هموگلوبین نمی‌تواند اکسیژن را حمل کند.

آهن به مولکول‌های اکسیژن متصل می‌شود و آن‌ها را از طریق جریان خون به اندام‌های مختلف، از مغز و عضلات گرفته تا قلب و کلیه‌ها، می‌رساند. اگر سطح آهن در بدن پایین باشد، گلبول‌های قرمز در انجام این وظیفه ناتوان می‌شوند و در نتیجه، بافت‌های بدن دچار کمبود اکسیژن می‌شوند.

این کمبود، خود را به شکل خستگی، ضعف، یا احساس سبکی سر نشان می‌دهد؛ حالتی که گویی سلول‌های بدن انرژی خود را از دست داده‌اند. جالب است بدانید حتی رنگ قرمز خون نیز حاصل همین فرآیند است. زمانی که آهن با اکسیژن ترکیب می‌شود، نور را به‌گونه‌ای بازتاب می‌دهد که خون به رنگ قرمز روشن دیده می‌شود.
مطالب بیشتر
https://www.tgoop.com/sciencetechnologyy

#برایان‌کاکس
#زیست‌شناسی
#سلامت
#تکامل

نقل از Scientific Discourse
https://www.tgoop.com/DISCOURSJ/435135
2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
قابی زیبا از هنر، اصالت، قدمت و چکیده‌ای از لحظات خاطره‌انگیز سال‌ها موسیقی ایران...
دونوازی استادان بزرگ، انوشیروان و شهرداد روحانی، نه تنها طنین دلنشین نت‌ها، بلکه تجلی روح موسیقی ایران در هم‌نوازی دو برادر است...
گویی تاریخ و هنر این سرزمین در قالب ملودی‌هایی جاودان، از دل پیانو به گوش جان می‌رسد...
#نوای جان
@navayjan

نقل از علم و فلسفه علم سیاسی
https://www.tgoop.com/c/1506388092/149633
برخورد فوتون‌ها در خلأ: شبیه‌سازی کوانتومی، نور را از هیچ خلق می‌کند

فیزیکدانان موفق به شبیه‌سازی یک پدیده کوانتومی عجیب شده‌اند که در آن به نظر می‌رسد نور از فضای خالی برمی‌خیزد، مفهومی که تاکنون فقط در تئوری وجود داشته است. محققان با استفاده از شبیه‌سازی‌های پیشرفته، نحوه تعامل لیزرهای قدرتمند با خلأ کوانتومی را مدل‌سازی کردند و نشان دادند که چگونه فوتون‌ها می‌توانند از یکدیگر بازتابیده و حتی پرتوهای جدید نور تولید کنند. این پیشرفت‌ها درست زمانی حاصل می‌شوند که تأسیسات لیزری فوق قدرتمند جدید در حال آماده‌سازی برای آزمایش این اثرات شگفت‌انگیز در واقعیت هستند و به طور بالقوه دروازه‌ای را برای کشف فیزیک جدید و حتی ذرات ماده تاریک باز می‌کنند.

یک تیم تحقیقاتی به رهبری دانشگاه آکسفورد، با همکاری موسسه برتر فنی در دانشگاه لیسبون، با استفاده از مدل‌سازی محاسباتی پیشرفته، اولین شبیه‌سازی‌های سه‌بعدی و بلادرنگ از چگونگی تغییر «خلأ کوانتومی» توسط پرتوهای لیزر شدید را به دست آورده‌اند - حالتی که زمانی خالی فرض می‌شد، اما فیزیک کوانتومی پیش‌بینی می‌کند که پر از جفت‌های مجازی الکترون-پوزیترون است.

University of Oxford, Photons Collide in the Void: Quantum Simulation Creates Light Out of Nothing, June 8, 2025

https://www.sciencedaily.com/releases/2025/06/250608072527.htm
2
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
مزایای متحول کننده ورزش بر روی مغز


دگرگون کننده ترین چیزی که می توانید امروزه برای مغزتان انجام دهید چیست؟ وندی سوزوکی عصب شناس معتقد است که ورزش! چنان که سوزوکی در مورد این علم که چگونه تمرین کردن می تواند حالات و حافظه ما را تقویت کند، صحبت می کند شما به باشگاه رفتن تشویق می شوید -- تا از مغزتان در مقابل بیماری های اعصاب مثل آلزایمر محافظت کنید.

#health
#brain
#memory
#neuroscience

#TED

نقل از گروه علمی افق رویداد
https://www.tgoop.com/c/1754983560/278108
1
فیزیکدانان دانشگاه لافبورو در بریتانیا، با استفاده از فناوری پیشرفته نانو، کوچک‌ترین ویولن جهان را ساختند. این ویولن فقط ۳۵ میکرون طول و ۱۳ میکرون عرض دارد، به‌قدری کوچک که درون یک تار موی انسان جا می‌گیرد.

این ساز از جنس پلاتین ساخته شده و هدف از طراحی آن، نمایش دقت بالای سیستم نانولیتوگرافی جدید این دانشگاه است؛ سیستمی که امکان ساخت و بررسی ساختارهای فوق‌ریز را فراهم می‌کند.

هرچند این ویولن قابل نواختن نیست و فقط با میکروسکوپ قابل دیدن است، اما به‌عنوان نمادی شگفت‌انگیز از پیشرفت‌های خارق‌العاده در حوزه نانوتکنولوژی مطرح شده است.

جزئیات این ویولن تنها با میکروسکوپ قابل مشاهده است؛ چراکه اندازه آن از یک ذره گردوغبار نیز کوچک‌تر است. به گفته پژوهشگران، پروژه‌های بعدی این گروه پیچیده‌تر خواهند بود و تمرکز آنها بر افزایش سرعت، کاهش اندازه و بهبود بازدهی تراشه‌های کامپیوتری است…

جزئیات بیشتر در سایت:
bigbangpage.com/?p=109015

نقل از
@big_bangpage
https://www.tgoop.com/big_bangpage/15563
👏1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
زلزله‌ها در سامانه‌ی خورشیدی: بیشتر از آنچه فکر می‌کنید!

نقل از بنیان علم
https://www.tgoop.com/bonian380/50274
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⁨ ⁨ ⁨ ⁨ ‌‌‌
حفره‌ای عظیم شبیه به دهان بزرگ روی خورشید رصد شد که پهنایی به اندازه‌ی پنج سیاره‌ی مشتری دارد، این حفرۀ تاجی در حال دمیدن “نفس داغ خورشیدی” به سمت زمین است.

حفره‌های تاج خورشید به‌صورت لکه‌های تیره ظاهر می‌شوند؛ زیرا نسبت به پلاسمای اطراف سردتر و کم‌چگال‌تر هستند و فقط در نور فرابنفش قابل مشاهده‌اند.

این تصاویر که با رصدخانه دینامیک خورشیدی ناسا ثبت شده، شکاف بزرگی مانند دهان در نیم‌کره‌ی جنوبی و دو لکه‌ی چشم‌مانند در شمال خورشید دیده می‌شوند.

البته این چشم‌ها بسیار بزرگ‌تر از چشم‌های معمولی هستند. هر یک از این نقاط شمالی به اندازه‌ی سیاره‌ی مشتری وسعت دارد. و هر سه منطقه در حال فرستادن ذرات و پلاسمای خورشیدی به سوی منظومه شمسی و زمین هستند. اما نگران نباشید. حفره‌های تاجی امری طبیعی هستند. بادهای شدیدی که از خورشید بیرون می‌زند می‌توانند طوفان‌های ژئومغناطیسی و شفق‌های قطبی ایجاد کنند.

جزئیات بیشتر در سایت:
bigbangpage.com/?p=109011

@big_bangpage
https://www.tgoop.com/big_bangpage/15564
در دنیای کوانتومی، حتی چارچوب‌های مرجع هم نامعین‌اند !

در فیزیک کلاسیک، چارچوب‌های مرجع (Reference Frames) نقش اساسی دارند؛ به‌عنوان مثال، وقتی کسی از روی سکوی ایستگاه قطار به دختری روی واگن نگاه می‌کند که توپی را رها می‌کند، مسیر توپ بسته به دیدگاه ناظر متفاوت است. این موضوع در فیزیک نسبیتی نیز مطرح شده، اما در فیزیک کوانتومی معمولاً چارچوب‌های مرجع تا امروز نادیده گرفته شده‌اند .

چارچوب‌های مرجع کوانتومی چیستند؟

فیزیک‌دانان اکنون متوجه شده‌اند که چارچوب‌های مرجع نیز باید مانند دیگر پدیده‌های کوانتومی، با معیار کوانتومی توصیف شوند.

به بیان دیگر، مکان یا زمان چارچوبی که یک ناظر (مثلاً "آلیس" یا "باب") به آن وابسته است، می‌تواند در حالتی از ابهام یا "برهم‌نهی" (superposition) قرار داشته باشد.

به گفته رناتو رنر، فیزیک‌دان نظری از مؤسسه فناوری فدرال زوریخ: «در دنیای کوانتومی، چارچوب‌های مرجع هم باید با قواعد مکانیک کوانتومی توصیف شوند.»

در پژوهشی به رهبری چسلاو بروکنر از دانشگاه وین، نشان داده شد که چارچوب‌های مرجع کوانتومی می‌توانند دید ما نسبت به پدیده‌هایی مثل برهم‌نهی و درهم‌تنیدگی (entanglement) را تغییر دهند.
این پژوهش‌ها نشان می‌دهند که این ویژگی‌ها به دیدگاه ناظر وابسته‌اند و «نسبی» هستند.

به‌عنوان مثال، اگر چارچوب مرجع A به یک جسم کوانتومی متصل باشد که مکان آن نامعین است، از دید چارچوب B، مکان A نیز نامعین خواهد بود. برعکس، از دید A، این B است که در برهم‌نهی قرار دارد. در واقع، ویژگی‌های کوانتومی به چارچوب انتخاب‌شده وابسته‌اند.

تأثیر بر زمان و ترتیب رویدادها

در چارچوب‌های مرجع کوانتومی، حتی ترتیب رویدادها نیز ممکن است مشخص نباشد. در یک چارچوب ممکن است یک آشکارساز در زمان مشخصی کلیک کند، اما در چارچوب دیگر، همین رویداد ممکن است در برهم‌نهی از "قبل" و "بعد" رویدادی دیگر قرار بگیرد. بنابراین، ترتیب زمانی رویدادها نیز به چارچوب مرجع وابسته می‌شود.

گامی به سوی گرانش کوانتومی

یکی از امیدهای اصلی فیزیک‌دانان این است که درک چارچوب‌های مرجع کوانتومی بتواند به حل یکی از مهم‌ترین چالش‌های فیزیک منجر شود: ترکیب گرانش با مکانیک کوانتومی.

در نسبیت عام، گرانش به عنوان انحنای فضا-زمان توسط جرم توصیف می‌شود. اما اگر آن جرم در برهم‌نهی از مکان‌ها باشد، چه اتفاقی برای فضا-زمان می‌افتد؟

در اینجا چارچوب‌های مرجع کوانتومی به کمک می‌آیند: اگر چارچوبی انتخاب شود که با همان جرم در برهم‌نهی همراه باشد، ممکن است جرم در آن چارچوب دارای مکان مشخصی به نظر برسد و بنابراین بتوان میدان گرانشی آن را با فیزیک معمولی محاسبه کرد.

حل پارادوکس‌ها با چارچوب‌های مرجع

رنر و همکارانش پیش‌تر یک آزمایش فکری طراحی کرده بودند که به نوعی تناقض منطقی منجر می‌شد. اکنون او معتقد است که این تناقض‌ها ممکن است ناشی از نادیده‌گرفتن چارچوب‌های مرجع کوانتومی باشند. بازنویسی این آزمایش‌ها با استفاده از چارچوب‌های مرجع کوانتومی ممکن است کلید حل آن‌ها باشد.


با وجود پیشرفت‌ها، هنوز تعریف دقیق و جهانی از "چارچوب مرجع کوانتومی" وجود ندارد. روش‌های مختلفی پیشنهاد شده‌اند، اما تاکنون با هم سازگار نبودند و امکان برگشت‌پذیری بین چارچوب‌ها (مانند فیزیک کلاسیک) همیشه ممکن نیست.

به گفته رنر: «ما تازه در آغاز راه مسئله‌ای بسیار بزرگ هستیم.»


🆆🅷🅾️ 🅺🅽🅾️🆆🆂? 🅸🅳🅺 (https://www.tgoop.com/Whoknows20025)


https://www.quantamagazine.org/in-the-quantum-world-even-points-of-view-are-uncertain-20241122

نقل از دانش و اندیشه
https://www.tgoop.com/danesh_va_andishe/301029
😁1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
چرا خرد غیر قابل انتقال به دیگری است؟

دکتر باقری
آکادمی تفکر دکتر باقری
یوتیوب
https://youtu.be/OKIJ5GRk34c?si=3CxlmuwQUE_AzfqC

نقل از مدرسه علوم انسانی
@zistboommedia
https://www.tgoop.com/zistboommedia/19101
تحمل آزار

نقل از خرد ناب
https://www.tgoop.com/kherdn/551202
👍1👏1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
خرد، هوش یا نبوغ نباتی
چیزی که گیاهان و درختان برای بقای بیشتر از آن بهره می‌برند
اما در آهستگی، شاید همین کار ساده چند دهه طول کشیده باشه!
درختان را دست‌کم نگیریم و به اونها احترام بذاریم که هر درخت یک جهان شگفت‌انگیزه…
@GoldaneSabz
#درخت #بلوط #زندگی #مسئولیت‌پذیری‌و‌حفاظت‌از‌محیط‌زیست‌
#گلدان‌سبز

نقل از گروه علمی افق رویداد
https://www.tgoop.com/c/1754983560/278161
1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ویدیو:موسی غنی‌نژاد به نقدِ رویکردی می‌پردازد که دستاوردهای جدید را به ایرانِ باستان نسبت می‌دهد
نشر از جرعه

#فلسفه™️
@phiilosophiy

نقل از فلسفه™️
https://www.tgoop.com/Phiilosophiy/2797
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ابوالفضل دهقان، فیلمساز و گردشگر ایرانی، تصاویری از حمام کردن شترها در ساحل روستای سهیلی جزیرۀ قشم را در صفحۀ شخصی خود در اینستاگرام منتشر کرده است.

سهیلی، روستایی در دهستان سلخ، بخش حرا، از شهرستان قشم است.

آقای دهقان این ویدئو را با همراهی یکی از آثار حیدو هدایتی، خواننده و آهنگساز، منتشر کرده است.

نقل از
@radiofarda_official
https://www.tgoop.com/radiofarda_official/57900
1
2025/07/08 19:43:44
Back to Top
HTML Embed Code: