Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
1128 - Telegram Web
Telegram Web
⚪️آکادمی دنیای شناخت با افتخار برگزار می‌کند:

🛸 دوره روانشناسی شناختی کنکور ارشد 1403 🛸

تدریس کامل تمامی مطالب، همراه با تحلیل تست‌های کنکور علوم شناختی
همراه با پشتیبانی و رفع اشکال در گروه تلگرامی دوره

👤 مدرسان:

🖱️مجتبی کوپایی
(موسس آکادمی دنیای شناخت، ارشد روانشناسی شناختی)
🖱️پردیس بیدادیان
(مدیر خبرگزاری علمی تخصصی کاگنیشن تایمز، ارشد روانشناسی شناختی)

زمان برگزاری: پنجشنبه‌ها (ساعت ۱۸ الی ۲۰)
🔗محل برگزاری: اسکای روم
⚠️ظرفیت محدود

🖱️ هزینه دوره: با افتخار و احترام #رایگان!

شروع از ۱۰ آبان (به مدت ۲۰ جلسه)

📌جهت ثبت‌نام و کسب اطلاعات بیشتر پس از مطالعه پست سوالات پر تکرار، به آیدی زیر پیام دهید:

👤 @CWmediamanager

Cognition World 🚀 کنکور علوم شناختی 🚀
Also in💻Instagram,💻LinkedIn,Bale
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
10🔥5👍4🕊3
Forwarded from روانشناسی کل‌گرا (Mojtaba Koopaie)
واقعی باش. کمال رو بذار برای آقا کمال. :)

👾 Join us in @TMPCommunity
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
17👌9👍6👎3🕊1😇1
آیا شما تا به حال دلبسته یک ربات شده‌اید؟ 🤖

⚡️انسان‌ها می‌توانند به موجودات بی‌جان هم عشق بورزند و برای آنها صفات انسانی مثل مهربانی و حمایت، قائل شوند. به دوستتان فکر کنید که خیلی ماشینش را دوست دارد و ساعات زیادی به نگه‌داری آن اختصاص می‌دهد و حتی شاید نامی برای او انتخاب کرده باشد.

💬 شرکت آی ربات یک جاروبرقی رباتیک به اسم رومبا ساخته است که برخی صرفا به عنوان اسباب منزل به آن نگاه می‌کنند. اما بسیاری از مالکین این ربات آن را نه صرفا یک ابزار برای تمیز کردن خانه، بلکه به عنوان یک دوست می‌بینند، شخصیتی با نمک با چشمان سبز که گاهی در اتاق گیر می‌افتد و به کمک شما نیاز دارد.

🔥محققین دانشگاه جورجیا به ۳۰خانواده ربات رومبا را اهدا کرده و به مدت ۶ماه آن ها را تحت نظر گرفتند، فهمیدند که دو سوم خانواده‌ها برای رومبای خود اسمی انتخاب کرده‌اند و با ربات خود به گفتگو مشغول شده اند.

💡مارکبات که نوعی ربات جنگی است صرفا به‌خاطر کارکردشان معروف نیستند. این ربات‌ها با لاستیک های بزرگ، بدنه‌ای کوچک، سری برآمده همراه با چند دوربین روی آن نشان دادند که سربازها ممکن است دلبسته ربات ها شوند. بسیاری از افراد این ربات ها را هم‌رزم خود تلقی می‌کردند. تجربه نظامی ها، به خصوص آن‌هایی که هزاران مایل دور تر از خانه بودند، نوع خاصی از تنهایی را نشان می‌دهد. ناراحتی سربازها برای از بین رفتن ربات‌ها نشان می‌دهد که اگر رباتی برای انسان صرفا به عنوان نوعی هم صحبت ساخته شود، تا چه حد ممکن است به او وابسته شود.

🖱️با هوشمندتر شدن ربات‌ها و تعبیه صفات انسانی برای آن‌ها، قطعا مردم در این قرن تنهایی بیشتر به آن‌ها روی می‌آورند.

👋قسمت بعدی:
الکترو، رباتی برای دوست شدن با آن

🧚🏻‍♀مائده پورقنبری
دانشجوی روانشناسی

🚀 Cognition World, more in: 📂 CWA Hub
Also in💻Instagram,💻LinkedIn,Bale
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
9👍6🤯6🔥1🕊1😍1🐳1💔1
دستورالعمل برخورد با کودکان در هنگام انتشار اخبار جنگ (۱)

🛸 Psyche Science by Cognition World
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
13🕊4👌3👎1
دستورالعمل برخورد با کودکان در هنگام انتشار اخبار جنگ (۲)

🛸 Psyche Science by Cognition World
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
10🕊6👌3🤣1
🔥گزارش حلقه کتابخوانی

⚪️فصل دوم حلقه کتابخوانی «منشأ آگاهی در فروپاشی ذهن دوساحتی»، شنبه ۷ام مهر ماه در دانشکدهٔ روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران برگزار گردید.

💡در این جلسه، فصل اول از بخش دوم کتاب توسط دکتر عالی(دکتری فلسفه تعلیم و تربیت و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران) مورد بررسی قرار گرفت. در انتهای جلسه نیز شرکت‌کنندگان نظرات خود را در خصوص مباحث مطرح شده در جوی علمی و دوستانه بیان کردند.

آگاهی موضوع بحث برانگیزی‌ست که ما در این سلسله جلسات به آن می‌پردازیم. اگر کنجکاو هستید درباره‌ی آگاهی و اراده‌ی آزاد بیشتر بدانید، شرکت در جلسات باقی مانده را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

👤 اگر علاقه‌مندید فردا ۱۴ مهر در سومین جلسه از خوانش این کتاب همراه ما باشید، به شناسهٔ ما پیام بدید:

👤 @CWmediamanager

🚀 Cognition World
Also in💻Instagram,💻LinkedIn
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
8👍63🔥2👏1
تفکر همگرا؛ باعثِ پرورشِ ذهنِ ساختارمند 🧠

⚪️احتمالا انسان از زمانی که برای اولین بار به ستارگان چشم دوخته است، غلبه بر نیروی جاذبه زمین برای سفر به فضا، رویایی بوده که همواره آن را در سر می‌پرورانده است. جان اف کندی رئیس جمهور وقت آمریکا، با توصیه‌های تخصصی کارکنان هوافضا، در پاسخ به فرستاده شدن سفینه اسپونیک توسط شوروری، سخنرانی غرّایی را ایراد کرد که در آن قول داد شخصی را به ماه بفرستد و همچنین بازگشت امن او را نیز تضمین کند. این سخنرانی باعث تحریک شدن نزدیک به چهارصد هزار نفر از کارکنان ناسا و پیمانکاران، برای ملحق شدن به یک تیم منسجم و رسیدن به یکی از بهترین رویدادهای تاریخ در کم‌تر از یک دهه شد.کندی از داده‌ها و حقایق موجود استفاده کرد تا بفهمد آمریکا چگونه می‌تواند روس‌ها را در رقابت فضایی شکست دهد.

⚪️آنچه امروزه باعث تمایز افراد در جوامع می‌شود، نوع و شکل #تفکر آنهاست؛ چرا که تفکرات افراد منشأ #رفتار ها و برخوردهای اجتماعی آنان است و هر فرد با نوع تفکراتش #شخصیت خود را می‌سازد. نوع نگاه به دنیایی که در آن زندگی می‌کنیم و چگونگی تعامل با محیط، وابسته به نوع تفکر ماست.

⚪️واقعیتی که شما درخصوص صنعت هوافضای آمریکا مطالعه کردید، نمونه‌ای از یک تفکر همگرا بود. تفکر همگرا¹ عبارت است از انتخاب مناسب‌ترین راه‌حل از بین راه‌حل‌های مختلف به منطقی‌ترین روش ممکن در جهت کم‌کردن ابهام‌ها. فردی که #تفکر_همگرا دارد، دوست دارد به‌سرعت از جهان ناشناخته‌ها به حوزه‌ی شناخته‌ها وارد شود.

⚪️شما وقتی در حال حل کردن یک مسئله ریاضی هستید، از تفکر همگرا استفاده می‌کنید. در واقع این مسئله ریاضی یکسری اطلاعات به شما می‌دهد و شما این اطلاعات را با دانش خود ترکیب می‌کنید و به یک پاسخ صحیح می‌رسید. توجه داشته باشید در این مسئله، فقط یک پاسخ صحیح وجود دارد و شما یا هرکس دیگری تمام تلاشتان برای رسیدن به آن پاسخ صحیح است.


⭐️ برخی از ویژگی‌های تفکر همگرا:

 1️⃣تحلیلی بودن: تفکر همگرا نیازمند تحلیل دقیق اطلاعات و داده‌ها است تا به یک نتیجه منطقی برسد.

2️⃣قابل پیش‌بینی بودن: در این نوع تفکر، مسیر رسیدن به پاسخ مشخص و قابل پیش‌بینی است.

3️⃣ تمرکز بر جزئیات: در تفکر همگرا، توجه به جزئیات و دقت در انجام مراحل مختلف اهمیت دارد.

⭐️ نمونه‌هایی از تفکر همگرا:

پاسخ به سوال‌های تستی و حفظی
به یاد آوردن نام‌ها، اسامی، اعداد، تصاویر و... رونویسی از یک تکلیف
نگاه خطی یا همه و هیچ به مسائل زندگی


نقدی بر تفکر همگرا

آفت این نوع تفکر آن است که هنگامی که در مواجهه با مسئله، یک پاسخ به ذهن ما خطور می‌کند، ذهن تمام انرژی را روی آن یک فکر سرمایه‌گذاری می‌کند و راه را به روی هر حرکتی می‌بندد و دیگر نمی‌توانیم به پاسخ‌های دیگر بیاندیشیم؛ زیرا این خاصیتِ دستگاهِ قدرتمندِ پالایش و سانسور منطقی در ذهن است که حتی اگر افکار متنوع و متفاوتی هم در خود جای دهد، ولی به سرعت و قدرت این ایده‌ها را در هم ادغام و حذف می‌کند تا به یک پاسخ متمرکز برسد.

¹ Convergent Thinking

#دوره_تربیت_مربی_خلاقیت

📝 امیرحسین پناهی

🔗Credit: Cleverism

🛸 Psyche Science by Cognition World
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
14🔥4🕊4👍2
چرا شنیدن موسیقی آشنا به ما حس خوبی می‌دهد؟ ♥️

🎼 وقتی میخواهیم آهنگی را برای شنیدن انتخاب کنیم، معمولا سراغ پلی لیست خودمان و قسمت most played می‌رویم. با لذت به آن آهنگ تکراری که ثانیه به ثانیه‌اش را حفظ هستیم گوش می‌دهیم و حتی همراه آن می‌خوانیم و حس خوبی در درونمان به وجود می‌آید. اما چرا چنین اتفاقی می‌افتد؟

💬 اصل مواجهه صرف¹ که توسط رابرت زایونک²(روانشناس آمریکایی) توصیف شده است، نشان می‌دهد هرچه بیشتر در معرض کسی یا چیزی باشیم، به صورت ناخودآگاه بیشتر به آن علاقه مند می‌شویم. این پدیده روانشناختی، علت شیفتگی ما نسبت به موسیقی آشنا را مواجهه مکرر با آن می‌داند. با این حال جالب است بدانید که رابطه بین مواجهه و لذت بردن، خطی نیست و از منحنی U شکل پیروی می‌کند. یعنی مواجهه مکرر با موسیقی می‌تواند لذت را برای مدت معینی افزایش دهد ولی نهایتا باعث افزایش نارضایتی می‌شود.

🔥 تحقیقات نشان می‌دهند که آشنایی با یک قطعه موسیقی می‌تواند پیش‌بینی‌های ما را از آن قطعه تقویت کند و این موضوع تاثیر مستقیمی بر احساسات ما دارد. این پدیده که آن را با عنوان «پیش‌بینی و پاداش» می‌شناسیم، بیان می‌کند که مغز ما به طور طبیعی به دنبال پیش‌بینی و انتظار برای تجربه‌های لذ‌بخش است. برای مثال وقتی یک موسیقی آشنا را می‌شنویم، می‌توانیم لحظات اوج را در آن شناسایی کنیم و این خود به افزایش ترشح #دوپامین در ناحیه پیش‌پیشانی میانی و #لذت بیشتر کمک می‌کند.

🔢یادداشتی که خواندید هشتمین پست از پرونده #موسیقی_و_مغز است.

¹Mere Exposure Effect
²Robert Zajonc

✨️ متینا عروجی
دانشجوی مشاوره

🔗Credit: NCBI
🔗Credit: Frontiers

🚀 Cognition World, more in: 📂 CWA Hub
Also in💻Instagram,💻LinkedIn,Bale
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔥157👍5🕊1🐳1💘1
CWA | آکادمی دنیای شناخت
پرونده‌های تخصصی دنیای شناخت 🚀
هر روز بیشتر به تو دلبسته می‌شویم
عشق از #شناخت می‌گذرد اتفاق نیست ❤️
15🔥2❤‍🔥1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💬 تتریس برای جلوگیری از به‌خاطر آوردن صحنه‌های تروما؟!

🔥تا به حال  شده که به خرید بروید و قفسه‌ی مغازه را طوری مرتب کنید که چیزها مانند پازل در کنار هم قرار بگیرند؟ و یا بخواهید اشکال مختلف کل دنیا را ردیف کنید و انتظار ناپدید شدنش را داشته باشید؟ احتمالاً نه. چراکه خیلی از ما دیگر تتریس (Tetris) بازی نمی‌کنیم چه برسد به اینکه بخواهیم چند ساعتی پایش بنشینیم و ردی که روی مغزمان می‌گذارد، که به Tetris effect معروف است، را در زندگی روزمره تجربه کنیم.‌ با این حال جالب است بدانید که پژوهشگران این بازی را حسابی جدی می‌گیرند و بازیکنان حرفه‌ای‌اش هر ساله در مسابقات آن شرکت می‌کنند.  

💦با فراگیرتر شدن بازی‌های کامپیوتری، افراد بسیاری به تاثیر این بازی‌ها بر حافظه‌ی فعّال علاقه‌مند شدند. یکی از  قابل اعتمادترین تقسیم‌بندی‌های حافظه بر اساس «محتوا»  است که شامل #حافظه‌ی فعّال کلامی¹ و حافظه‌ فعّال دیداری فضایی² می‌شود. زمانی که تتریس بازی می‌کنیم از حافظه‌ی دیداری فضایی خود استفاده می‌کنیم؛ چرخش اشکال، مكان مهره‌هايی كه از قبل قرار داده‌ايم و شكل بعدی‌ای كه قرار است بيايد همه و همه به اين بخش از حافظه نياز دارند. به همين خاطر است كه مطالعات پیشنهاد می‌دهند می‌توان از تتریس برای مختل کردن خاطرات مزاحم استفاده کرد!

درواقع روند اینگونه است: حافظه‌ی فعال دیداری فضایی ما که در این حالت به صورت ناسازگار به تصویرسازی ذهنی پرداخته است فضای محدودی دارد. برای انجام بازی تتریس این منبع شناختی به شدت درگیر می‌شود و تتریس برای گرفتن این فضای محدود حافظه رقابت می‌کند و درنهایت می‌تواند تصویرسازی از تروما را مختل کند. اگر یادتان باشد این درگیری تا حدی زیاد است که پس از حدود ۷ ساعت بازی در هفته ردی از تتریس در ذهن ما باقی خواهد ماند و ممکن است حتی خواب صفحه‌ی بازی را ببینیم!

¹ Verbal working memory
² Visuospatial memory

⚡️اگر دوست دارید تاریخچه و رکوردداران تتریس را بهتر بشناسید، روی این متن کلیک کنید.

این داستان ادامه دارد... 🦔

👋 قسمت بعد:
فرآیند یادگیری در بازی‌ها

6️⃣یادداشتی که خواندید ششمین پست از پرونده‌ی #بازی_یک‌کنجکاوی‌ابدی بود.

🔗Credits: PubMed, Annual Reviews , Frontiers, Wiley online library, Youtube

🚀 Cognition World, more in: 📂 CWA Hub
Also in💻Instagram,💻LinkedIn,Bale
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
16👌4👍3😍2
Forwarded from روانشناسی کل‌گرا (Mojtaba Koopaie)
رازی که باید بدونیم اینه که هیچ رازی وجود نداره...

ثبات قدم بهتره تا کار فوری و شدید
پیشرفت بهتره تا کمال
اصول بهتره تا مُد

Join us in @TMPCommunity
21🕊32👍2
روان‌شناسی رمانتیک: دیدگاهی ایده آلیستی یا تلاشی موثر برای کاهش شکاف تاریخی ذهن و مغز؟

📚 به متن زیر از کتاب «مردی که زنش را با کلاه اشتباه گرفت» از الیور ساکس توجه کنید:
شرح حال‌های جدید در جمله‌ای آن قدر ساده و شتاب زده ("بیمار زنی زال و ۲۱ ساله و تریزومیک [با یک کروموزوم اضافه] است") به وضعیت مورد مطالعه اشاره میکنند که می‌توان آن را برای شرح مشخصات یک موش آزمایشگاهی هم به کار برد. برای بازگرداندن سوژه انسانی به موضوع مطالعات، باید به این شرح حال به صورت یک روایت یا قصه عمق ببخشیم؛ فقط در این صورت است که علاوه بر "چه چیزی" "چه کسی" را هم خواهیم داشت.
👍8🕊5🔥4
🖋 الیور ساکس، متخصص مغز و اعصاب، به خاطر نوشته هایش بسیار مشهور شده است. او در کتاب‌هایش به شیوایی از بیمارانی که از بیماری های عصبی فوق العاده رنج می برند داستان می‌گوید. ساکس دیدگاه ایدیوگرافیک و پدیدار شناختی خود را به دنیای علم، علم رمانتیک می‌نامد. او مفهومی از «عصب‌شناسی هویت» را توسعه می‌دهد:

📚 « این اختلالات و شرح و مطالعه آنها رشته جدیدی را می طلبد که می توان آن را «عصب شناسی هویت» نام نهاد، زیرا که به زیربنای عصبی خود (self)، به مشکل تاریخی ذهن و مغز میپردازد؛ تا شاید با وجود فاصله ها بتوان این دو را به هم نزدیکتر کرد و به محل تلاقی ماشینیسم و زندگی و به رابطه فرایندهای روان شناختی و زندگی افراد رسید.»

🖋 او در کتاب اشاره می کند که می توان اختلالات و بیماری ها را یک «آشوب سازمان یافته» نامید. زیرا صرفا مجموعه علائم و نشانه ها نیستند، بلکه چگونگی واکنش افراد به آن‌ها و تلاش آن‌ها برای ادامه زندگی و عملکردهای روزانه را نیز در بر می‌گیرند. یعنی اگرچه اختلالی در سیستم ایجاد شده است، اما مکانیزم‌هایی به صورت مداوم در حال تلاش برای سازمان دادن به این نابسمانی‌ها هستند. بنابراین، صرف بررسی این نشانه‌ها و علائم، نمی‌توان دیدگاه جامعی از جهانی که یک اختلال یا بیماری می‌تواند بیافریند، به دست آورد:

📚 « می‌توانیم بگوییم که این افراد "افرادی با آسیب‌های عصبی فوق العاده که داستان آن ها در کتاب شرح داده شده است "مسافران دیاری تصور ناکردنی‌اند، دیاری که بدون وجود این افراد هیچ نشان و تصوری از آنها نمی داشتیم. به همین دلیل است که به نظرم وقتی از بیماری حرف می‌زنیم انگار وارد دنیای کتاب هزار و یک شب شده‌ایم و باز به همین دلیل همان قدر که آنها را موردهای مطالعه‌ای می‌بینم، قصه و داستان هم می‌دانم. در چنین وادی‌هایی مسائل علمی و رمانتیک برای در کنار هم بودن تلاش می‌کنند.»

❗️ اما برعکس ظاهر دلسوزانه‌اش، رویکرد رمانتیک، همانند هر رویکرد دیگری، دارای کاستی‌هایی است: ارائه او همیشه واقع‌بینانه نیست و تفاسیر او اغلب یک طرفه است. همچنان که تأملات نظری در مورد روش و نگرش او همچنان ضعیف است. با این وجود، او پزشکی را به دنیای حیات باز می‌گرداند تا آن را برای بسیاری از جهان های گفتمانی فراتر از علم، در عمل و تأمل نظری باز کند.

🌻 هاله حیدری
دانشجوی روانشناسی دانشگاه تهران

🔗Credit: Mergenthaler, D., (2000). Oliver Sacks – A neurologist explores the lifeworld. Medicine, Health Care and Philosophy 3: 277–285, 2000.
🔗Credit: Saul, N., (2009). The Cambridge Companion to German Romanticism. Cambridge University Press, July 9, 2009.
🔗Credit: Sacks, O., (2012). The Man Who Mistook His Wife for a Hat. Humanitas SA, August 13, 2012.

🚀 Cognition World, more in: CWA Hub
Also in Instagram, LinkedIn, Bale
🔥9👍43💯1
2025/07/13 02:43:58
Back to Top
HTML Embed Code: