Telegram Web
🔸نسل Z و معانی پنهان ایموجی ها!

🔹ایموجی‌ها تصاویر کوچکی هستند که از شکلک‌های ساده‌ای سرچشمه گرفته‌اند و به متن احساس می بخشند. این اشکال ساده در نسل های مختلف به معانی مختلفی تفسیر می شوند و نحوه استفاده نسل زد از آنها آنقدر متفاوت است که حتی والدین ممکن است در مکاتبات خود با فرزندخود هنگام استفاده از این ایموجی ها سردرگم شوند.

🔹امروزه دیدگاه های نسل‌های مختلف بخصوص نسل زد و نسلهای گذشته در امور گوناگون از جمله؛ کار، سبک زندگی، لباس و نحوه برقراری ارتباط تفاوت دارند. این تفاوت حتی در استفاده از ایموجی ها، شکلک‌های ساده دنیای آنلاین نیز دیده می‌شود. ایموجی‌ها نقش کلیدی در ارتباطات دیجیتال دارند، اما معانی آنها می‌تواند بسته به نسلی که از آنها استفاده می‌کند، به شدت متفاوت باشد.

🔹نسل Z خلاقیت و حس متمایز سبک خود را برای تعریف مجدد نحوه استفاده و تفسیر ایموجی‌ها به ارمغان آورده است. اگر می‌خواهید در مکاتبات خود در دنیای آنلاین با نسل زد به مشکل برنخورید با ما همراه باشد.

لینک خبر
tv.irna.ir
@IRNA_1313
↪️ @commac
آکادمی ارتباطات
نشست "مروری بر کارکردهای هوش مصنوعی در رسانه" نشست تخصصی-کاربردی "هفتمین هوش شنبه؛ گفتمان ما و هوش مصنوعی" 🔹 پژوهشکده فرهنگ فناوری پیشرفته و هوش مصنوعی با همکاری مرکز علوم کاربردی پژوهشگاه فرهنگ و هنر و خانه اندیشه‌ورزان برگزار می‌کند. 👤   با حضور استادان…
هوش مصنوعی هر شش ماه قدرتش دو برابر می‌شود

یک استاد ارتباطات با تخصص در حوزه فناوری‌های نوین هشدار داد که سرعت رشد هوش مصنوعی به مرحله‌ای رسیده است که هر شش ماه، توان پردازشی آن دو برابر می‌شود؛ روندی که تأثیرات عمیقی بر ساختار و محتوای رسانه‌ها خواهد گذاشت.

دکتر حسین امامی که در جمعی از پژوهشگران سخن می‌گفت، اعلام کرد از سال ۲۰۱۰ و با ورود فناوری «یادگیری عمیق»، شتاب توسعه هوش مصنوعی به‌طور بی‌سابقه‌ای افزایش یافته و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۵، ادغام کامل آن در همه ابعاد زندگی انسانی به‌ویژه در حوزه رسانه محقق شود.

این نشست تخصصی-کاربردی، تحت عنوان «هفتمین هوش‌شنبه؛ گفتمان ما و هوش مصنوعی»، توسط پژوهشکده فرهنگ فناوری پیشرفته و هوش مصنوعی، با همکاری مرکز علوم کاربردی پژوهشگاه فرهنگ و هنر و خانه اندیشه‌ورزان در تاریخ 10 خرداد 1404 در تهران برگزار شد.

متن کامل خبر را اینجا [+] بخوانید.
🟩 @Commac
آکادمی ارتباطات
هوش مصنوعی هر شش ماه قدرتش دو برابر می‌شود یک استاد ارتباطات با تخصص در حوزه فناوری‌های نوین هشدار داد که سرعت رشد هوش مصنوعی به مرحله‌ای رسیده است که هر شش ماه، توان پردازشی آن دو برابر می‌شود؛ روندی که تأثیرات عمیقی بر ساختار و محتوای رسانه‌ها خواهد گذاشت.…
هوش مصنوعی در رسانه ها- امامی.pdf
2.5 MB
فایل ارائه سخنرانی حسین امامی با موضوع مسیر تحول رسانه‌ها با هوش مصنوعی: از آغاز تا آینده + دانلود PDF
این نشست تخصصی-کاربردی، تحت عنوان «هفتمین هوش‌شنبه؛ گفتمان ما و هوش مصنوعی»، توسط پژوهشکده فرهنگ فناوری پیشرفته و هوش مصنوعی، با همکاری مرکز علوم کاربردی پژوهشگاه فرهنگ و هنر و خانه اندیشه‌ورزان در تاریخ 10 خرداد 1404 در تهران برگزار شد.
@Commac
👍4🔥1
📱 گوشی هوشمند گوگل، حالا از آیفون امن‌تر است!


▫️گوگل در حال کاهش فاصله‌ی امنیتی و حریم خصوصی میان اندروید و آیفون است و گوشی‌های پیکسل، در صف اول این بروزرسانی‌ها قرار دارند. حالا کاربران از آپدیتی خبر داده‌اند که شاید بهترین بروزرسانی تاریخ پیکسل باشد. تنها یک کلیک لازم است تا تلفن شما کاملاً متحول شود.

▫️گوگل اعلام کرده این حالت «قوی‌ترین حفاظت در برابر حملات هدفمند» را ارائه می‌دهد و آن را برای کاربرانی که به امنیت بالاتری نیاز دارند توصیه کرده است. با این حال، به‌نظر می‌رسد این قابلیت کاربرد بسیار گسترده‌تری دارد و می‌تواند راهکارهای امنیتی معقول و مفیدی را برای کاربران عادی، به‌ویژه آن‌هایی که دانش فنی کمتری دارند، فراهم کند. به‌طور خلاصه، این ویژگی پیکسل و در آینده سایر گوشی‌های اندرویدی را بیش از همیشه به آیفون شبیه می‌کند.

📌 جزئیات بیشتر را در لینک زیر بخوانید:
khabaronline.ir/xnD88


@KhabarOnline_ir | Khabaronline.ir

@Commac
🔶 آموزش در عصر هوش مصنوعی؛ فرصتی بزرگ یا چالشی پیچیده؟

🔺 در دنیای پرشتاب امروز که فناوری به ‌ویژه هوش مصنوعی (AI) با سرعتی چشمگیر در حال نفوذ به همه ابعاد زندگی است نظام‌های آموزشی نیز ناگزیر از بازنگری، تطبیق و تحول هستند.

🔺 ابزارهایی مانند ربات‌های آموزشی، بازی‌های هوشمند و اسباب‌بازی‌های تعاملی مجهز به هوش مصنوعی، زمینه‌ای برای تقویت مهارت‌هایی چون خلاقیت، مشارکت، بیان احساسات و طرح پرسش در کودکان فراهم می‌سازند.

🔺 براساس پیش‌بینی‌ها در دهه‌ های آینده (۲۰۳۰ تا ۲۰۴۰) هوش مصنوعی می‌تواند به سطحی از توانایی‌های شناختی انسان بالغ برسد. این تحول از طریق پیشرفت در پنج حوزه کلیدی: آگاهی، معنا، یادگیری، فرهنگ و خلاقیت محقق خواهد شد.

🔺 برای بهره‌برداری بهتر از هوش مصنوعی در نظام آموزش و پرورش کشور می‌توان به ارائه دوره‌های برای آشنایی معلمان با فناوری‌های هوش مصنوعی، توسعه زیرساخت‌های فنی، حفظ امنیت اطلاعات و داده‌های آموزشی در سیستم‌های هوشمند و ترویج فرهنگ استفاده از هوش مصنوعی در دانشگاه‌ها توجه کرد.

#پژوهش_اجتماعی

متن کامل گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research
@Commac
📱 سبک خبری Smart Brevity چیست؟
✍️ آموزش خبرنویسی حرفه‌ای مخصوص موبایل و فضای آنلاین

🔹 سبک Smart Brevity یعنی «ایجاز هوشمندانه»؛ سبکی که به‌جای حاشیه‌سازی، مستقیماً اصل پیام را در کمترین کلمات ممکن به مخاطب منتقل می‌کند.

📍 این سبک به‌ویژه در خبرنویسی سازمانی، روابط عمومی‌ها، و خبررسانی فوری در پلتفرم‌هایی مثل تلگرام، اینستاگرام، خبرنامه‌ها و وب سایت خبری-سازمانی کاربردی است.

🔹 این سبک، یکی از نوآورانه‌ترین و موفق‌ترین سبک‌های خبری دیجیتال در دهه اخیر است که توسط وب‌سایت خبری Axios در آمریکا پایه‌گذاری شد

📌 ساختار خبر در سبک Smart Brevity:

1️⃣ تیتر کوتاه و شفاف (≤ ۸ واژه)
2️⃣ جمله‌ی اصلی خبر – فقط یک جمله قوی
3️⃣ چرا مهم است؟ (Why it matters)
4️⃣ جزئیات کلیدی – به‌صورت بولت یا پاراگراف‌های خیلی کوتاه

🔴 در Smart Brevity، هر کلمه باید کار کند. اگر جمله‌ای چیزی به «درک سریع و دقیق مخاطب» اضافه نمی‌کند، حذف می‌شود.

🟩 یک نمونه خبر به سبک Smart Brevity:

واکسیناسیون رایگان آنفلوانزا آغاز شد

امروز طرح واکسیناسیون رایگان آنفلوانزا در سراسر کشور کلید خورد.

چرا مهم است؟
این اقدام می‌تواند از شیوع گسترده بیماری در فصل سرد جلوگیری کند.

⦁ افراد بالای ۶۵ سال و بیماران خاص در اولویت هستند
⦁ مراکز بهداشت شهری و روستایی آماده ارائه خدمات‌اند
⦁ کارت ملی برای ثبت‌نام کافی است

@Commac
4
آکادمی ارتباطات
📱 سبک خبری Smart Brevity چیست؟ ✍️ آموزش خبرنویسی حرفه‌ای مخصوص موبایل و فضای آنلاین 🔹 سبک Smart Brevity یعنی «ایجاز هوشمندانه»؛ سبکی که به‌جای حاشیه‌سازی، مستقیماً اصل پیام را در کمترین کلمات ممکن به مخاطب منتقل می‌کند. 📍 این سبک به‌ویژه در خبرنویسی سازمانی،…
🔴 نمونه واقعی سبک خبری Smart Brevity در سایت آکسیوس

🔸در لینک زیر یک نمونه خبر واقعی تنظیم شده از آکسیوس را ملاحظه می کنید که به عنوان مبدع این سبک خبری فضای وب شناخته می شود:

https://www.axios.com/2025/06/02/iran-nuclear-deal-proposal-enrich-uranium

🔸برای اطلاعات بیشتر از سبک خبری ایجاز هوشمندانه اینجا را کلیک کنید [+]
آکادمی ارتباطات
@Commac
🌐 اینترنت در همسایگی ایران ۳۳ برابر سریع‌تر است / زنگ خطر برای توسعه دیجیتال در کشور به صدا درآمد


▫️به‌تازگی فهرستی جامع از سرعت اینترنت کشورها در سال ۲۰۲۵ منتشر شده است که در آن، میانگین سرعت دانلود کاربران بر اساس مگابیت بر ثانیه (Mbps) ارزیابی شده است.

▫️در رده‌بندی اینترنت ثابت، کشور ایسلند با میانگین سرعت دانلود ۲۸۰ مگابیت بر ثانیه در جایگاه نخست قرار گرفته است. پس از آن، «جرزی» (Jersey) با ۲۷۴، «ماکائو» با ۲۳۵، «لیختن‌اشتاین» با ۲۲۳ و دانمارک با ۲۱۱ مگابیت بر ثانیه در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

▫️در این فهرست، نام ایران در میان کشورهایی با پایین‌ترین سرعت اینترنت دیده می‌شود. طبق این گزارش، میانگین سرعت دانلود اینترنت ثابت در ایران ۹.۷۲ مگابیت بر ثانیه، اینترنت موبایل ۱۴.۸ مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود آن نیز ۳۶.۷ مگابیت بر ثانیه است. این ارقام ایران را در کنار کشورهایی مانند لبنان، پاکستان، تاجیکستان و یمن قرار می‌دهد.

▫️جدول سرعت اینترنت کشورها در سال ۲۰۲۵ تصویری روشن از جهان نابرابر دیجیتال ارائه می‌دهد؛ جایی که برخی کشورها به سرعتی نزدیک به اینترنت نوری خانگی مجهز شده‌اند، و برخی دیگر هنوز برای بارگذاری یک فایل ساده دچار مشکل هستند. این گزارش می‌تواند زنگ خطری برای سیاست‌گذاران فناوری در کشورهای توسعه‌نیافته در حوزه دیجیتال، از جمله ایران، باشد.

📌 گزارش نگار علی را در #خبرآنلاین بخوانید:
khabaronline.ir/xnDnc


@KhabarOnline_ir | khabaronline.ir
🎯 عمر ۱۴۰ ساله؟ نه ممنون!
— فرانسیس فوکویاما می‌گوید باید از تلاش برای طولانی‌تر کردن عمر انسان‌ها دست برداریم


🔴 آینده‌ای که فناوری به ما وعده می‌دهد، اغلب با تصویر انسان‌هایی جاودانه همراه است: سالم، تیزهوش و بی‌نیاز از وداع با زندگی. اما فرانسیس فوکویاما، فیلسوف سیاسی سرشناس، با این تصور نه‌تنها موافق نیست، بلکه آن را خطری برای زیست اجتماعی انسان می‌داند. او می‌گوید وقتی به آدم‌های کهن‌سالی نگاه می‌کنیم که به لطف پیشرفت‌های پزشکی زنده مانده‌اند، اما دچار دردها و ناتوانی‌های شدید هستند، باید از خودمان بپرسیم: آیا ایدۀ عمر طولانی واقعاً به همان اندازه که می‌گویند، رؤیایی است؟

🔴 در سال‌های اخیر، چندین نفر از غول‌های سیلیکون‌ولی، از جف بزوس تا پیتر تیل، سرمایه‌گذاری‌های عظیمی در زمینۀ تحقیقات مربوط به طول عمر کرده‌اند. فوکویاما می‌گوید شاید این پروژه‌ها، در سطح فردی قابل‌درک -گرچه ترحم‌انگیز- باشد، اما اگر این میل همه‌گیر شود، می‌تواند پیامدهای فاجعه‌باری داشته باشد.

🔴 پزشکی مدرن در سدۀ گذشته دستاوردهای عظیمی در این زمینه داشته است. کاهش مرگ‌و‌میر کودکان، بهداشت عمومی و کشف آنتی‌بیوتیک‌ها، متوسط عمر انسان‌ها را بیش از سی‌سال افزایش داده است. اما پژوهش‌های معاصر در حوزه‌ی طول عمر، بر دو حوزۀ متفاوت متمرکز است: یکی، درمان بیماری‌هایی که با افزایش سن بروز می‌کنند و دیگری، تلاش برای دستکاری در روند پیری در سطح مولکولی، از جمله تغییراتی در تلومرها که با زمان مرگ سلول‌ها مرتبط‌اند. احتمالاً تنها مسیر دوم است که می‌تواند نتایجی چشم‌گیر و پیامدهایی شایان توجه داشته باشد.

🔴 فوکویاما می‌گوید تمرکز تحقیقات پزشکی بر زنده‌نگه‌داشتن جسم، می‌تواند با بی‌توجهی عمیق به «کیفیت زندگی» همراه باشد. این مسیری است که علم خیلی وقت است که پیش گرفته و نتیجۀ آن جسم‌هایی زنده، اما پیر و ناتوان است.

🔴 اما مشکل اصلی چیز دیگری است: «تصلب شناختی». انسان‌ها معمولاً در اوایل زندگی، چشم‌اندازهای فکری و سیاسی خود را تثبیت می‌کنند: لیبرال یا محافظه‌کار، ملی‌گرا یا جهان‌وطن، ریسک‌پذیر یا محتاط. و پس از آن، در طول دوران بزرگسالی‌شان بر همین عقاید می‌مانند. گرچه برخی افراد در سالخوردگی همچنان ذهنی باز و پذیرا دارند، اما به‌طور کلی، تغییر بنیادی در نگرش‌ها با افزایش سن بسیار دشوار می‌شود. این مسئله می‌تواند توانایی ما در شناخت حال را با مشکل مواجه کند. یک شوخی قدیمی می‌گوید: «علم اقتصاد فقط با مرگ اقتصاددانان پیشرفت می‌کند.»

🔴 معمولاً دنیای ما را با تضاد میان «دو» نسل -جوانان و پیرها- توصیف می‌کنند. حالا فرض کنید که آدم‌ها ۱۴۰ سال عمر کنند. آنگاه چند نسل باید با هم بجنگند؟ از آن گذشته، مشکل اصلی نه‌فقط تضاد، بلکه کندشدن تدریجی آهنگ تغییر اجتماعی خواهد بود.

🔴 هیچ نشانه‌ای وجود ندارد از اینکه جامعه‌ای پیر، حتی اگر سالم هم باشد، بهتر از جامعه‌ای جوان است. جهان ۱۴۰ ساله‌ها جهانی است ایستاتر، هم از نظر اقتصادی و هم اجتماعی؛ با جمعیت قابل توجهی از ناتوانان. پیامدهای اقتصادی چنین وضعیتی بسیار سنگین خواهد بود؛ و همین حالا هم در شرق آسیا شاهد آن هستیم: بالاترین نرخ‌های امید به زندگی، همراه با پایین‌ترین نرخ‌های زادوولد، باعث شده است تا ساختار جمعیتی این کشورها از «هرم» به شکل «جام» دربیاید. چیزی که باعث کاهش ثبات و پایداری جامعه می‌شود. وقتی دربارۀ جامعه می‌اندیشیم، باید از مرگ هم در جای خود دفاع کنیم.

📌 آنچه خواندید برگرفته از مقالۀ «علیه طول زندگی» (Against Life Extension)، نوشتۀ اخیر فرانسیس فوکویاما، فیلسوف سیاسی آمریکایی، در وب‌سایت Persuasion است که در تاریخ ۲۷ می ۲۰۲۵ به انتشار رسیده.

@tarjomaanweb
↪️ @commac
🔶 آموزش در عصر هوش مصنوعی؛ فرصتی بزرگ یا چالشی پیچیده؟

🔺 در دنیای پرشتاب امروز که فناوری به ‌ویژه هوش مصنوعی (AI) با سرعتی چشمگیر در حال نفوذ به همه ابعاد زندگی است نظام‌های آموزشی نیز ناگزیر از بازنگری، تطبیق و تحول هستند.

🔺 ابزارهایی مانند ربات‌های آموزشی، بازی‌های هوشمند و اسباب‌بازی‌های تعاملی مجهز به هوش مصنوعی، زمینه‌ای برای تقویت مهارت‌هایی چون خلاقیت، مشارکت، بیان احساسات و طرح پرسش در کودکان فراهم می‌سازند.

🔺 براساس پیش‌بینی‌ها در دهه‌ های آینده (۲۰۳۰ تا ۲۰۴۰) هوش مصنوعی می‌تواند به سطحی از توانایی‌های شناختی انسان بالغ برسد. این تحول از طریق پیشرفت در پنج حوزه کلیدی: آگاهی، معنا، یادگیری، فرهنگ و خلاقیت محقق خواهد شد.

🔺 برای بهره‌برداری بهتر از هوش مصنوعی در نظام آموزش و پرورش کشور می‌توان به ارائه دوره‌های برای آشنایی معلمان با فناوری‌های هوش مصنوعی، توسعه زیرساخت‌های فنی، حفظ امنیت اطلاعات و داده‌های آموزشی در سیستم‌های هوشمند و ترویج فرهنگ استفاده از هوش مصنوعی در دانشگاه‌ها توجه کرد.

#پژوهش_اجتماعی

متن کامل گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_researchچ
↪️ @commac
🧠 هوش مصنوعی در حال نابودی وب سنتی است

⬅️ صنعت فناوری که که اکنون کاملا به هوش مصنوعی وابسته است، به سرعت در حال از بین بردن وب قدیمی است، بدون اینکه هیچ برنامه‌ای برای جایگزینی آن داشته باشد.

⬅️چت‌بات‌ها حالا هم شروع به رهگیری ترافیک وب و تخلیه درآمد ناشران کرده‌اند. اکنون غول‌های فناوری و استارت‌آپ‌ها قصد دارند دستگاه‌ها و مرورگرهایی را که ما برای دسترسی به صفحات وب استفاده می‌کنیم، تغییر دهند و از هوش مصنوعی برای خلاصه کردن یا پیش‌دستی در محتوایی که افراد و ناشران به صورت آنلاین منتشر می‌کنند، استفاده کنند.

⬅️ شرکت‌های فناوری می‌کوشند ابزارهای هوش مصنوعی را جایگزین مرورگرها و دستگاه‌های سنتی کنند، به عنوان مثال موزیلا فایرفاکس اخیراً یک قابلیت آزمایشی معرفی کرد که با نگهداشتن ماوس روی لینک‌ها، خلاصه‌ای از محتوا را با استفاده از هوش مصنوعی نمایش می‌دهد.

⬅️گنجینه عظیمی از اطلاعات و کارهای خلاقانه انسانی در وب از دهه ۱۹۹۰ تولید و انباشته شده است، زیرا مردم می‌خواستند آنچه را که می‌دانند، چه برای منافع مالی یا اعتباری، یا صرفاً برای پیشبرد یک هدف یا انجام کاری خیر، به اشتراک بگذارند. این وضعیت همه چیز را از آموزش‌های ویکی‌پدیا و یوتیوب گرفته تا وبلاگ‌ها و ردیت، در اختیار کاربران جهان قرار داد.

⬅️اما برخی از ناظران رسانه‌ای معتقدند که وبِ مبتنی بر هوش مصنوعی، این انگیزه‌ها را از بین خواهد برد و این چرخه عظیم تولید محتوا را متوقف خواهد کرد.

⬅️بسیاری از ناشران در حال حاضر شاهد کاهش قابل توجه ترافیک و درآمد ناشی از تغییر به سمت جستجوی هوش مصنوعی هستند، اگرچه گوگل وجود چنین ارتباطی را رد می‌کند، ولی هنرمندان خلاق نگرانند که آثارشان دزدیده شود یا ارزش آنها کاهش یابد.

🔗 متن کامل

🔹@ITNA_IR
↪️ @commac
🔹طاهری: هوش مصنوعی بدون زنان، ناعادلانه و ناکارآمد است

🔹​مصطفی طاهری نماینده جمهوری اسلامی ایران در نخستین نشست کاری نمایندگان زن پارلمان‌های کشورهای عضو بریکس که با عنوان «زنان در عصر هوش مصنوعی» با تأکید بر ضرورت مشارکت معنادار زنان در تحولات فناورانه، خواستار تقویت همکاری‌های بین‌پارلمانی برای تحقق عدالت جنسیتی در اقتصاد دیجیتال شد و گفت: مجلس شورای اسلامی، ارتقای جایگاه زنان در عرصه‌های نوین را در اولویت خود قرار داده و طرح‌های نوآورانه‌ای را برای حمایت از حقوق زنان و تسهیل مشارکت آنان در اقتصاد دیجیتال در دست بررسی دارد.

🔗https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1646680

@ilnair
↪️ @commac
پیشنهاد کتاب‌هایی که اصلاً وجود ندارند

سوء استفاده روزنامه بزرگ از هوش مصنوعی

🔹روزنامه شیکاگو سان-تایمز Chicago Sun-Times (دومین روزنامه پرتیراژ ایالت ایلینوی امریکا) تأیید کرده که فهرست کتاب‌هایی که برای مطالعه در تابستان امسال پیشنهاد داده، شامل چندین کتاب جعلی بوده؛ آثاری که اصلاً وجود ندارند اما به نویسندگان مشهور نسبت داده شده‌اند.

🔹ماجرا از آن‌جا لو رفت که مخاطبان باسواد به جعلی بودن کتاب‌ها پی بردند و با بررسی دقیق‌تر دیدند در سایر مطالب هم به شخصیت‌ها و منابعی خیالی استناد شده است.

🔹سرانجام اعلام شد که این فهرست توسط یک فریلنسر با کمک هوش مصنوعی (چت‌جی‌پی‌تی) تولید شده و هیچ‌کس در تحریریه روزنامه صحت آن را بررسی نکرده است.

🔹پس از اعتراض مخاطبان، این روزنامه در بیانیه‌ای رسمی، ضمن پذیرش اشتباه و عذرخواهی، این رخداد را لحظه‌ای برای یادگیری خواند و وعده داد که سیاست‌های خود را بازبینی و اصلاح خواهد کرد.

🔹این ماجرا زنگ خطری جدی است که نشان می‌دهد در عصر هوش مصنوعی، حفظ اعتماد عمومی بدون نظارت انسانی و مسئولیت‌پذیری حرفه‌ای غیرممکن است.

منبع: The Guardian

کاغذک @kaghazakplus

@NewJournalism
↪️ @commac
✔️دورکاری و فریلنسری به رسمیت شناخته می‌شود

🔅«رضا باقری اصل»، دبیر کارگروه اقتصاد دیجیتال، در شبکه اجتماعی X اعلام کرد که در جلسه امروز این کارگروه با حضور نمایندگان سازمان تامین اجتماعی، موضوع کارکنان دورکار یا فریلنسر کسب‌وکارهای دیجیتال بررسی و مقرر شد سازمان تامین اجتماعی ابلاغیه‌ای برای رفع چالش الزام به حضور صادر کند.

🔅در این جلسه برای تدوین دستورالعمل اجرایی آیین‌نامه فریلنسری ۴۵ روز و برای ایجاد پایگاه موضوع این آیین‌نامه ۳ ماه به دستگاه‌های ذی‌ربط فرصت داده شده است.

🔅پیش‌تر «رضا الفت‌نسب»، رئیس اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی، در نامه‌ای خطاب به باقری اصل، خواستار پیگیری به‌رسمیت شناختن دورکاری از طرف بازرسان تأمین اجتماعی شده بود.

🔅این نامه با اشاره به رویه جاری بازرسان تأمین اجتماعی که صرفاً به تأیید حضور کارکنان در محل دفاتر کسب‌وکارها استناد می‌کنند، این رویه را مانع بهره‌مندی نیروهای دورکار متخصص از مزایای بیمه‌ای دانسته بود.

https://tavananews.ir
@tavananews_ir
↪️ @commac
👍2
چند دانشمند و صاحبنظر مشهور حوزه هوش مصنوعی در جهان

1. آلن تورینگ (Alan Turing)
کشور : انگلستان
دلایل شهرت :
پدر علم کامپیوتر نظری و بنیانگذار مفاهیم اولیه هوش مصنوعی.
"تست تورینگ" را مطرح کرد: معیاری برای تشخیص اینکه آیا یک ماشین می‌تواند هوشمندانه رفتار کند.
مقاله معروف “Computing Machinery and Intelligence” (۱۹۵۰) که سؤال معروف "آیا ماشین‌ها می‌توانند فکر کنند؟" را مطرح کرد.

2. جان مک‌کارتی (John McCarthy)
کشور : ایالات متحده آمریکا
دلایل شهرت :
واژه "هوش مصنوعی" را در سال ۱۹۵۶ در همان کنفرانس دارتموث معرفی کرد.
طراح زبان برنامه‌نویسی لیسپ (Lisp) که برای سیستم‌های AI بسیار استفاده شد.
از بنیانگذاران هوش مصنوعی به عنوان یک رشته مستقل.

3. ماروین مینسکی (Marvin Minsky)
کشور : ایالات متحده آمریکا
دلایل شهرت :
یکی از بنیانگذاران آزمایشگاه هوش مصنوعی MIT (Lab for Computer Science).
مدافع نظریه "عقل چند ذهنی" (Society of Mind) که در آن ذهن انسان را نتیجه تعاملات چندین عامل ساده می‌داند.
تأثیرگذار در توسعه شبکه‌های عصبی و رباتیک.

4. استیون هاکینگ (Stephen Hawking)
کشور : انگلستان
دلایل شهرت :
هرچند فیزیکدان بود، نظراتش درباره خطرات هوش مصنوعی عمومی (AGI) و آینده بشر تحت تأثیر آن بسیار تأثیرگذار بود.
هشدارهایی جدی درباره "احتمال منقرض‌کنندگی بشر توسط هوش مصنوعی" داد.

5. یوشوا بنژیو (Yoshua Bengio)
کشور : کانادا
دلایل شهرت :
یکی از پیشگامان یادگیری عمیق (Deep Learning).
به همراه جفری هینتون و یان لکون، جایزه تورینگ ۲۰۱۸ را گرفت.
کارهایش روی شبکه‌های عصبی عمیق و هوش مصنوعی عمومی (AGI) بسیار مورد توجه است.

6. جفری هینتون (Geoffrey Hinton)

کشور : کانادا / بریتانیا
دلایل شهرت :
شناخته شده به عنوان "پدر یادگیری عمیق".
نقش بزرگی در بازگشت مجدد شبکه‌های عصبی مصنوعی در دهه ۲۰۱۰ داشت.
همچنین برنده جایزه تورینگ ۲۰۱۸ است.

7. یان لکون (Yann LeCun)

کشور : فرانسه / ایالات متحده
دلایل شهرت :
خالق شبکه‌های عصبی کانولوشنال (CNN)، پایه‌های تشخیص تصویر در هوش مصنوعی.
مدیر علمی Meta در حوزه AI.
همچنین برنده جایزه تورینگ ۲۰۱۸.

8. رای کورزویل (Ray Kurzweil)
کشور : ایالات متحده آمریکا
دلایل شهرت :
نویسنده و آینده‌پژوه مشهور.
مفهوم "تکینگی تکنولوژیک" (Technological Singularity) را در کتاب‌هایش پیش‌بینی کرد.
اعتقاد دارد که در آینده‌ای نه چندان دور، هوش مصنوعی انسان‌ها را در تمامی زمینه‌ها پشت سر خواهد گذاشت.

9. استیو وز (Stuart Russell)

کشور : بریتانیا / ایالات متحده
دلایل شهرت :
نویسنده کتاب معروف Artificial Intelligence: A Modern Approach (همراه با پیتر نورویگ).
از مخالفان هوش مصنوعی بدون محدودیت اخلاقی.
پیشنهادهایی درباره طراحی سیستم‌های AI "قابل اعتماد و ایمن" داده است.

10. دمیس هاسابیس (Demis Hassabis)
کشور : انگلستان
دلایل شهرت :
بنیانگذار شرکت DeepMind (خریداری شده توسط گوگل).
توسعه الگوریتم AlphaGo که توانست قهرمانان جهانی بازی Go را شکست دهد.
تلاش برای ایجاد هوش مصنوعی عمومی (AGI) که بتواند مسائل مختلف را حل کند.
↪️ @commac
👍1
🔶 دانشگاه آزاد از نگاه اینفلوئنسرهای ایکس

🔺 بر اساس پژوهشی که در مورد انعکاس موضوعات مرتبط با دانشگاه آزاد در شبکه ایکس و از سوی اینفلوئنسرهای این شبکه انجام شده، فقط ۱۷ درصد محتواها درباره کلیت این دانشگاه منتشر  شده است.

🔺 تصویرسازی سیاسی و فساد از دانشگاه سهم اصلی را دارد و سهم مسائل و مشکلات دانشجویی مانند شهریه یا مباحث علمی و پژوهشی ناچیز است.

🔺 بررسی گرایش سیاسی کاربرانی شبکه ایکس نشان می‌دهد ۴۱درصد محتوا از سوی کاربران اصولگرا، ۲۷درصد کاربران معارض و برانداز، ۱۷درصد با گرایش اعتدالی و اصلاح طلب و ۷درصد نیز از منظر بینابین طیف اصولگرا و اصلاح‌طلب انتشار یافته است.

🔺 اخراج و تعلیق استادان، نقد عملکرد حراست و استادان، انتقاد از سختگیری دانشگاه آزاد، مسائل دانشجویان ستاره‌دار، مشکلات تحصیل در دانشگاه آزاد، اتهام فساد و رانت مدیران، انتقال پول‌هایی با مصارف عام المنفعه به دانشگاه آزاد و انتقاد از جذب‌های رانتی از جمله مباحث مطرح درباره دانشگاه آزاد در ایکس بوده است.

#داده_کاوی

متن کامل گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research
↪️ @commac
.
چت جی‌پی‌تی، خبرنگار جدید رسانه‌های ایرانی!

با فراگیر شدن استفاده از چت جی‌پی‌تی، بسیاری از خبرنگاران شاغل در رسانه‌های ایرانی و حتی روابط‌عمومی‌های شرکت خصوصی و دولتی، به بهره‌گیری وسیع از این فناوری روی آورده‌اند و اطلاعات تولیدشده توسط این هوش مصنوعی را در گزارش‌های خود به کار می‌گیرند!

تحلیل گزارش‌های منتشر‌شده دو نکته مهم را آشکار می‌کند. نخست، برخی خبرنگارانی که تا مدتی پیش قادر به نگارش گزارش‌های دقیق نبودند و آثارشان با مشکلاتی همچون ضعف در ویرایش، غلط‌های املایی و عدم انسجام روبه‌رو بود، اکنون گزارش‌هایی تهیه می‌کنند که گویی توسط یک روزنامه‌نگار باتجربه نوشته شده است. دوم سرعت آنها در تهیه گزارش است. افرادی که برای نوشتن یک گزارش ساده، نیازمند زمانی طولانی بودند، الان در کمترین زمان ممکن، دو یه سه گزارش می‌نویسند! جل‌الخالق.

اما وقتی گزارش انها را می‌خوانید متوجه نکته‌ها و اطلاعات و اشتباهات ریزی می‌شوید که خبرنگار از تصحیح آنها غفلت کرده است.

همکاران رسانه‌ای باید توجه داشته باشند که استفاده از این شیوه پیامدهای متعددی به همراه دارد. تا جایی که برخی رسانه‌های معتبر جهانی نیز محدودیت‌های رسمی برای استفاده خبرنگاران از چت جی‌پی‌تی در تهیه گزارش‌های خبری اعمال کرده‌اند.

این ممنوعیت‌ها عمدتاً با هدف حفظ دقت اطلاعات، جلوگیری از انتشار اخبار نادرست و حفظ استقلال روزنامه‌نگاری اتخاذ شده‌اند.

نمونه‌ای از رسانه‌هایی که استفاده از چت جی‌پی‌تی را برای خبرنگاران خود محدود یا ممنوع کرده‌اند:

نیویورک تایمز؛ این روزنامه به‌دلیل نگرانی‌های مربوط به صحت اطلاعات و حفظ استانداردهای روزنامه‌نگاری مستقل، استفاده از چت جی‌پی‌تی را برای خبرنگاران خود ممنوع کرده است. همچنین، نیویورک تایمز علیه OpenAI شکایتی مطرح کرده و مدعی شده که این شرکت بدون اجازه از محتوای روزنامه برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی خود استفاده کرده است.

بی‌بی‌سی؛ این رسانه تأکید دارد که هرگونه استفاده از هوش مصنوعی باید تحت نظارت انسانی و مطابق با ارزش‌های خدمات عمومی باشد. خبرنگاران بی‌بی‌سی اجازه ندارند گزارش‌های خبری را مستقیماً با چت جی‌پی‌تی تولید کنند، زیرا ممکن است دقت و بی‌طرفی اخبار را تحت تأثیر قرار دهد.

رویترز؛ این خبرگزاری استفاده از چت جی‌پی‌تی را برای تولید گزارش‌های خبری بدون نظارت انسانی ممنوع کرده است، زیرا چنین اقدامی ممکن است منجر به انتشار اطلاعات نادرست و کاهش اعتبار روزنامه‌نگاری مستقل شود.

گاردین؛ این روزنامه به‌دلیل چالش‌های اخلاقی و خطر سوگیری در هوش مصنوعی، استفاده از چت جی‌پی‌تی را برای خبرنگاران خود محدود کرده است. گاردین تأکید دارد که تحقیق مستقل و تحلیل انسانی باید در اولویت قرار گیرد.

واشنگتن‌پست؛ این روزنامه استفاده از چت جی‌پی‌تی را برای تهیه گزارش‌های خبری حساس ممنوع کرده است، زیرا معتقد است این فناوری می‌تواند بر صحت اطلاعات و بی‌طرفی اخبار تأثیر بگذارد.

دلایل اصلی اعمال این محدودیت‌ها:
🔹 حفظ دقت و صحت اطلاعات: چت جی‌پی‌تی ممکن است اطلاعات نادرست یا ناقص تولید کند. همچنین عموما تاریخ‌ها را جا‌به‌جا بیان می‌کند و گاه ممکن است در خصوص برخی افراد قصه‌سرایی‌های باطلی انجام دهد.

🔹 جلوگیری از انتشار اخبار گمراه‌کننده: برخی رسانه‌ها نگران هستند که هوش مصنوعی بدون تحقیق مستقل، اطلاعات نادرست را از فیک‌نیوزها و باج‌نیوزها و رسانه‌های غیر معتبر برداشت و آنها را منتشر کند.

🔹 حفظ استقلال روزنامه‌نگاری: خبرنگاران باید تحقیق و تحلیل انسانی را در اولویت قرار دهند. چت جی‌پی‌تی به آنها در ارایه‌ی نوشتن کمک می‌کند اما رفته‌رفته نیروی ذهنی آنها را تنبل می‌کند تا جایی‌که حتی برای نوشتن یک لید ساده هم محتاج هوش مصنوعی می‌شوند!

🔹 مسائل اخلاقی و سوگیری: مدل‌های هوش مصنوعی ممکن است سوگیری‌های موجود در برخی از داده‌ها را بازتولید کند و تعصبات یا اختلافات موجود را در حوزه قومیتی، دینی، تبعیض نژادی و... تقویت کند.

@journalistsclub1
↪️ @commac
1
🔰 دانشگاه شهید بهشتی با حمایت سازمان امور اجتماعی کشور برگزار می‌کند:

🔻دوره تربیت درمانگر و مشاور آسیب های فضای مجازی

محورهای اصلی دوره:
▪️مبانی و پدیده‌های جدید در فضای مجازی
▪️کاربردها و تاثیرات روان‌شناختی هوش مصنوعی
▪️معرفی یک مدل بومی
▪️پیشگیری و درمان آسیب‌های مرتبط (اعتیاد به اینترنت، قلدری آنلاین، پرستش سلبریتی، آسیب جنسی و ...).

شروع دوره: تابستان ۱۴۰۴

طول دوره: ۴۰ ساعت در ۵ هفته| روزهای پنجشنبه و جمعه

به فراگیران مدرک مشترک از طرف دانشگاه شهید بهشتی و سازمان امور اجتماعی کشور اعطا خواهد شد.

هزینه دوره:
▪️دانشجویان: یک میلیون و ۵۰۰ هزارتومان (ارسال عکس کارت دانشجویی الزامی است)
▪️معلمان و مشاوران آموزش و پرورش: ۲ میلیون تومان
▪️کارکنان شهرداری مناطق ۱۵ و ۲۰: یک میلیون تومان
▪️سایر افراد: ۳ میلیون تومان

برای ثبت‌نام و کسب اطلاعات بیشتر به آدرس اینترنتی زیر مراجعه کنید:
https://cyberpsychology.sbu.ac.ir
راه‌های ارتباطی با تیم برگزارکننده:
آیدی تلگرام: @cyberpsychology_admin
شماره تماس: 09900059170

🆔@cpsy_ir
↪️ @commac
2025/07/13 02:52:18
Back to Top
HTML Embed Code: