Telegram Web
دنبال کردن صفحات مختلف در شبکه‌های اجتماعی جرم نیست

تنها ساعاتی پس از اعلام آتش بس میان اسرائیل و جمهوری اسلامی، نهادهای امنیتی و قضایی عملیات سرکوب و ایجاد رعب و وحشت در میان شهروندان را آغاز کرده‌اند.

در همین زمینه از روز گذشته پیامکی تهدیدآمیز با امضای معاونت اجتماعی و پیشگیری از جرم قوه قضائیه برای بسیاری از شهروندان ارسال شده که در آن شهروندان از دنبال کردن «صفحات وابسته به اسرائیل» در شبکه‌های اجتماعی منع شده‌اند.

در این پیامک به شهروندان هشدار داده شده «دنبال‌کردن یا عضویت در صفحات وابسته به رژیم صهیونیستی از مصادیق اقدامات مجرمانه و قابل‌تعقیب می‌باشد.»

ارسال این پیامک در حالی است که اساسا هیچ قانونی در ایران وجود ندارد که دنبال کردن صفحات مختلف در شبکه‌های اجتماعی یا عضویت در کانال‌های اپلیکشین‌های ارتباط جمعی را اقدامی مجرمانه اعلام کرده باشد.

بر این اساس از آنجا که دنبال کردن صفحات و عضویت در کانال‌های مختلف، فارغ از محتوا و عنوان آن، جرم محسوب نمی‌شود؛ ارسال این پیامک‌ها با هدف ایجاد رعب و وحشت صورت می‌گیرد.

@Daadbaan2021

#دادبان #سرکوب_آزادی_بیان #حق_دسترسی_آزاد_به_اطلاعات
🔥4
رحیم بقال اصغری، نویسنده و کاریکاتوریست، بازداشت شد

رحیم بقال اصغری، نویسنده و کاریکاتوریست اهل تبریز توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران در این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

فعالان مدنی و رسانه‌ای، این نکات امنیتی را رعایت کنند

با حملات اسراییل، حکومت جمهوری اسلامی اقدام به بازداشت شهروندان با اتهامات متفاوت از جمله تولید محتوا در انتقاد از جنگ، ایجاد ترس و واهمه در شهروندان، همکاری برای اسراییل، فیلم‌برداری و عناوین متفاوتی از این نوع می‌کند.

بر همین اساس دادبان به شهروندان توصیه می‌کند در این وضعیت اضطراری به امنیت دیجیتال خود بیش از پیش توجه کرده و قبل از مواجهه با بازداشت یا تفتیش تلفن همراه خود اقدامات زیر را رعایت کنند:

- ضابطان قضایی برای پرونده‌سازی علیه فعالان، از محتوای تلفن همراه، لپ‌تاپ و کامپیوتر شخصی آن‌ها پس از بازداشت، برای اعمال فشار بیش‌تر از طریق انتساب اتهامات گوناگون علیه آنان استفاده می‌کنند.

- تصاویر و ویدئوهای موجود در پیام‌رسان‌ها، شبکه‌های اجتماعی، کانال‌های تلگرامی، ایمیل‌ها و کامنت‌ها، می‌توانند توسط نهادهای اطلاعاتی و امنیتی در راستای پرونده‌سازی استفاده شوند.

- هر چه محتوای وسایل و ابزارهای الکترونیکی کمتر باشد، کار نهادهای اطلاعاتی و امنیتی برای پرونده‌سازی علیه شهروندان نیز سخت‌تر خواهد شد.

- توصیه دادبان به فعالان و افرادی که احتمال دستگیری خود را می‌دهند، پاکسازی منظم تلفن همراه، لپ‌تاپ و کامپیوتر خود است.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

[email protected]
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#دادبان #رحیم_بقال_اصغری
🔥3👍1
حمید پیشقدم، نویسنده، کارگردان و فیلمبردار بازداشت شد

روز ۲۷ خرداد ماه ۱۴۰۴، آقای حمید پیش‌قدم، شهروند ۵۹ ساله، در باغ شخصی‌اش در شهریار کرج بازداشت شد.
آقای پیش‌قدم دارای گرایش مشروطه‌خواهی است و نظرات خود را به صراحت در اینستاگرام بیان می‌کند. آقای پیش‌قدم به خاطر مواضع سیاسی‌اش ممنوع‌الکار شده بود.
یکی از نزدیکان ایشان می‌گوید مثل خیلی از بازداشتی‌های این روزها به او اتهام جاسوسی زده‌اند. مبنای این اتهام هم استوری‌ها و توییت‌های ایشان در شبکه‌های اجتماعی بوده است.

از نهاد بازداشت کننده و محل نگهداری ایشان اطلاعی در دست نیست.


تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

[email protected]
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#حمید_پیشقدم #دادبان
🕊3🔥1
هیچ خبری از دکتر مصطفی مهرآیین، استاد دانشگاه و منتقد جمهوری اسلامی، پس از انتقال وی از زندان اوین موجود نیست.

صفحه این جامعه‌شناس مجبوس با اعلام این مطلب نوشت: مهرآیین در ۲۵ خرداد در بند ۲۰۹ زندان اوین تحت نظارت وزارت اطلاعات تحت بازجویی بوده که پس از حمله به زندان اوین، و انتقال وی از این زندان، خبری از او در دست نیست.


این جامعه‌شناس پس از انتشار نامه‌ای سرگشاده خطاب به خامنه‌ای و مقامات سیاسی خواستار برکناری آن‌ها از قدرت شد، روز ۲۵ خرداد ۱۴۰۴ بازداشت شد.

او در بخشی از نامه خطاب به آیت الله علی خامنه ای و سایر مقامات سیاسی و نظامی: سریعا به جنگ پایان دهید و قدرت را ترک کنید.

@Daadbaan2021

#مصطفی_مهرآیین #دادبان #اوین
7👎1🔥1
بازداشت‌های گسترده در سراسر ایران؛
خانواده‌ها دستگیری عزیزان خود را رسانه‌ای کنند

گزارش‌های رسیده به دادبان نشان از وقوع بازداشت‌های گسترده در سراسر ایران دارد. ماموران امنیتی همزمان با توقف حملات نظامی اسرائیل و آغاز آتش‌بس، فشار سرکوب را به شدت افزایش داده و در ۳ روز گذشته شمار زیادی از فعالان مدنی، سیاسی، حقوق بشری، روزنامه‌نگاران، عکاسان خبری و شهروندان عادی را بازداشت کرده‌اند.

این بازداشت‌ها، شامل اقلیت‌های مذهبی به ویژه بهاییان نیز شده و در شمار قابل توجهی از شهروندان بهایی نیز در ایران بازداشت شده‌اند.

در این میان اما نهادهای امنیتی و قضایی با فریب، تهدید و ارعاب خانواده بازداشت‌شدگان، تلاش می‌کنند آنها را از هرگونه اطلاع‌رسانی منع کنند.

این مقامات و ماموران از خانواده بازداشتی‌ها می‌خواهند که از انتشار خبر بازداشت وی خودداری کرده و عدم اطلاع‌رسانی را ضامن «حل شدن» مشکل متهم معرفی می‌کنند.

تجربه سال‌ها فعالیت فعالان حقوق بشر، وکلا و حقوقدانان نشان می‌دهد که اطلاع رسانی درباره بازداشت‌شدگان، نه تنها آنها را در معرض خطر بیشتری قرار نمی‌دهد، بلکه روند رسیدگی به پرونده را نیز تسریع کرده و به واسطه افزایش فشار افکار عمومی بر نهاد قضایی و امنیتی، سبب کاهش فشار بر روی متهمان می‌شود.

به ویژه اینکه اطلاع‌رسانی درباره وضعیت یک بازداشتی یا جزییات پرونده او از جمله دلیل بازداشت و اتهام انتسابی به هیچ‌وجه ممنوع نبوده و در هیچ یک از قوانین موضوعه کیفری نیز جرم‌انگاری نشده و این حق متهم و خانواده اوست که درباره وضعیت پرونده اطلاع‌رسانی کنند.

از این رو توصیه دادبان به خانواده بازداشت‌شدگان اخیر این است که تسلیم تهدید، ارعاب و فریب مقام قضایی یا امنیتی درباره بدتر شدن وضعیت پرونده در صورت اطلاع‌رسانی نشده و درباره وضعیت پیش روی عضو خانواده خود و پرونده او اطلاع‌رسانی کنند.

#دادبان #اطلاع‌رسانی_درباره_بازداشت #حقوق_متهم
👍4🔥1
سکوت نکنید؛ چرا اطلاع‌رسانی درباره بازداشت‌شدگان اخیر در ایران مهم است؟

۱. جلوگیری از پرونده‌سازی و سناریونویسی
اطلاع‌رسانی درباره فرد بازداشتی، ظرفیت نهادهای امنیتی و اطلاعاتی برای پرونده‌سازی و سناریونویسی را کاهش می‌دهد. انتشار نام، زمان، مکان و شرایط بازداشت، امکان ایجاد روایت‌های جعلی از سوی نهادهای امنیتی را محدود می‌کند.

۲. پیشگیری از صدور یا اجرای حکم در سکوت و بی‌خبری
اطلاع‌رسانی عمومی می‌تواند از صدور یا اجرای احکام سنگین در شرایط پنهان‌کاری جلوگیری کند. در موارد متعددی دیده شده که سکوت خانواده‌ها باعث شده پرونده در بی‌خبری مطلق به مرحله صدور احکام سنگین برسد.

۳. ایجاد فشار افکار عمومی برای رعایت دادرسی عادلانه
رسانه‌ای شدن پرونده‌ها، به جلب توجه نهادهای داخلی و بین‌المللی و فعالان حقوق بشر کمک می‌کند. این فشار می‌تواند مانع از نقض حقوق اساسی متهم مانند محرومیت از حق دفاع، محرومیت از دسترسی به وکیل و اعترافات اجباری شود.

۴. مقابله با فریب و تهدید مقامات قضایی و امنیتی
مقامات قضایی و امنیتی در بسیاری از پرونده‌ها خانواده‌ها را با وعده‌های غیرقانونی مانند «تخفیف حکم» یا «آزادی زودهنگام فرد بازداشتی» از اطلاع‌رسانی منع می‌کنند. آگاهی و اطلاع‌رسانی شفاف، ابزار مقابله با این فریب‌هاست و جلوی سوءاستفاده از وضعیت روانی خانواده‌ها را می‌گیرد.

۵. زمینه‌سازی برای حمایت نهادهای مدنی و حقوق بشری
اطلاع‌رسانی مستند و دقیق، مقدمات حمایت موثر از سوی نهادهای مدنی، رسانه‌ها و سازمان‌های بین‌المللی را فراهم می‌کند. این حمایت می‌تواند در قالب گزارش، صدور بیانیه، اعمال فشار سیاسی یا حتی ارجاع پرونده به نهادهای بین‌المللی صورت گیرد.

۶. احقاق حق متهم و تقویت روند بهره‌مندی از حق وکیل
انتشار به‌موقع اطلاعات بازداشت‌شدگان، می‌تواند به خانواده و جامعه کمک کند تا سریع‌تر برای دسترسی به وکیل اقدام کنند. حضور وکیل از مراحل نخست بازداشت، از شکنجه، اعتراف‌گیری اجباری و روندهای غیرقانونی جلوگیری می‌کند.


تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

[email protected]
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#دادبان #بازداشت_گسترده #اطلاع_رسانی_کنید
4👍3
⁨ ‌
وضعیت نامناسب وکیل طاهر نقوی، در زندان تهران بزرگ؛
او در جمع زندانیان مواد مخدر نگهداری می‌شود

دادبان دریافته، طاهر نقوی، از وکلای محبوس در زندان اوین، پس از انتقال به زندان تهران بزرگ نیز، همچنان بر خلاف اصل تفکیک جرایم زندانیان در کنار زندانیان مواد مخدر نگهداری می‌شود.

بنا بر اطلاعات رسیده به دادبان، این وکیل دادگستری محبوس در حالی در سالن مربوط به زندانیان مواد مخدر و مالی نگهداری می‌شود که دیگر زندانیان سیاسی منتقل شده از اوین به زندان تهران بزرگ، در کنار هم نگهداری می‌شوند.

به گزارش دادبان این وکیل دادگستری از نظر جسمانی در وضعیت وخیمی به سر می‌برد و مدت‌ها از دسترسی به خدمات درمانی و پزشکی مناسب محروم بوده است.

علاوه بر مشکل حاد مثانه و پروستات و نیاز به جراحی فوری، وضعیت ستون فقرات این وکیل دادگستری نیز به دلیل فشارهای وارده در زندان و به ویژه سلول انفرادی، هر روز وخیم‌تر می‌شود.

یک منبع آگاه پیشتر در این زمینه به دادبان گفته بود مساله دیسک و ستون فقرات که حالا بعد از دست راست متاسفانه پا و زانوها را نیز به شدت درگیر کرده، وضعیت را برای طاهر نقوی غیر قابل تحمل کرده است.

وضعیت جسمانی طاهر نقوی مصداق بارز شرایط عدم تحمل کیفر موضوع ماده ۵۰۲ قانون آیین دادرسی کیفری است. بنا بر این ماده هرگاه محکوم به مجازات (اعم از حبس و غیره) به بیماری جسمی یا روانی مبتلا باشد و اجرای مجازات، سبب تشدید بیماری یا تاخیر در بهبودی شود، اجرای مجازات باید تا زمان بهبودی متوقف شود.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

[email protected]
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021


#دادبان #طاهر_نقوی #وکلای_زندانی
🔥53🕊1
⁨ ‌
در ادامه عملیات سرکوب پس از آتش‌بس:
تشکیل پرونده علیه شمار زیادی از شهروندان به اتهام تبلیغ علیه نظام

در دو روز اخیر و همزمان با آغاز آتش‌بس میان اسرائیل و جمهوری اسلامی، شمار زیادی از شهروندان در تماس با دادبان از تشکیل پرونده علیه خود به اتهام تبلیغ علیه نظام خبر داده و خواستار دریافت مشاوره و راهنمایی حقوقی در این زمینه شده‌اند.

به گفته این شهروندان، تشکیل پرونده به اتهام تبلیغ علیه نظام برای آنها در حالی است که آنها هیچگونه فعالیت مستمر و کنشگرانه‌ای نداشته و صرفا در شبکه‌های اجتماعی اقدام به انتشار پست و استوری کرده بودند.

در این میان آنچه که باید از سوی شهروندان مورد توجه قرار گیرد این است که از منظر قانونی شرط تحقق این جرم که خود موضوع ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده) است، انجام عمل تبلیغ بر علیه کلیت، اساس و تمامیت نظام جمهوری اسلامی با هدف و انگیزه تضعیف یا براندازی آن است.

این بدان معنی است که انتقاد از عملکرد مقامات و مسئولان نظام جمهوری اسلامی یا نهادها و سازمان‌های حاکمیتی یا خبررسانی درباره نتایج حملات نظامی اسرائیل، به هیچ وجه قانونا مصداق ارتکاب تبلیغ علیه نظام محسوب نمی‌شود و تعقیب کیفری شهروندان، کنشگران و فعالان به دلیل انتشار مطلب انتقادی درباره یک نهاد حاکمیتی یا یک سیاست اجرایی آن، به اتهام تبلیغ علیه نظام، فاقد وجاهت قانونی است.

@Daadbaan2021

#دادبان #پرونده‌سازی #تبلیغ_علیه_نظام
🔥31
رسول خادم، پس از آتش‌بس:

«زور وطن، از مردم وطن است، از جان مردم است و از مال مردم، جماعت نان‌شناس و خدانشناسی که تحریم و جنگ و بدبختی و گرفتاری مردم، میدان منفعت آنهاست، به خود نگیرند.»


تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

[email protected]
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#دادبان #اسراییل
17🔥6

‌زادروز سپهر مقصودی
نوجوان ۱۴ ساله‌ای که در جریان خیزش ۱۴۰۱، با شلیک گلوله به سرش کشته شد

سرگذشت سپهر بسیار تکان‌دهنده است.

سپهر در روز حادثه به دلیل شلوغی‌ها به مدرسه نمی‌رود، اما همان‌روز سپهر تا ساعت چهار در منزل فامیلشان می ماند و سپس به خواست خودش به سوی خانه مادرش روانه می شود.

منبعی نزدیک به خانواده این کودک می‌گوید: «که سپهر مقصودی یک ساعت پس از رسیدن به خانه مادرش از آنجا به کلوب بازی‌های کامپیوتری می رود. این کودک ۱۴ ساله یک ساعت در کلوب بازی می‌کند و از آنجا به سوی خانه دایی‌اش حرکت می‌کند وقتی می‌رسه محله داییش، مامورها با معترضان درگیر می‌شوند و درحالی‌که تلاش می‌کند، خودش رو به خونه داییش برسونه، تیراندازی شروع میشه و در نزدیکی چهار راه هلال احمر تیر به سرش می‌خورد و کشته می‌شود.»

مادر سپهر دوری او را تحمل نکرد و از داغ فرزند مدتی بعد از دنیا رفت.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

@Daadbaan2021

#سپهر_مقصودی #دادبان
🔥63🕊3
⁨ ‌
یکی از وکلای پرونده شهرک اکباتان:

در ارتباط با پرونده موسوم به «اکباتان» تاکنون هیچ تصمیم یا اقدام جدیدی اتخاذ نشده است.

پیام درفشان، وکیل دادگستری، و از وکلای حسین نعمتی، از متهمان اکباتان، اخبار منتشرشده درباره بچه‌های اکباتان را اساسا تکذیب کرد و نوشت:

«خانواده‌ها در ارتباط مستمر با عزیزان خود هستند و وکلا نیز به اطلاعات و روند پرونده دسترسی دارند.
‏انتشار اخبار تأییدنشده ؛ می‌تواند موجب اضطراب خانواده‌ها شود.»



پیام درفشان از جمله وکلای پرونده شهرک اکباتان است که همواره درباره آخرین وضعیت موکل خود و دیگر متهمان اطلاع‌رسانی لازم و به موقع می‌کند.

به گزارش دادبان، میلاد آرمون، علیرضا کفایی، امیرمحمد خوش‌اقبال، نوید نجاران، حسین نعمتی و علیرضا برمرزپورناک از متهمان پرونده شهرک اکباتان هستند که با حکم اعدام روبرو هستند.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

[email protected]
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#دادبان #اکباتان
8
⁨ ‌
در پی حمله رژیم اسرائیل به زندان اوین در جریان جنگ ۱۲ روزه اخیر و تخریب بخش‌هایی از این زندان، بسیاری از خانواده زندانیان، دچار نگرانی‌های جدی در خصوص وضعیت سلامت عزیزان خود شده و تعدادی از زندانیان محبوس در این زندان نیز به دیگر زندان‌ها منتقل شده‌اند.

🔹فاطمه الوندی، مادر مهدی محمودیان، فعال سیاسی محبوس که در جریان حمله اسرائیل به این زندان در این محل نگهداری می‌شد در گفتگویی با امتداد، ضمن اشاره به وضعیت فرزند خود و دیگر زندانیان سیاسی پس از این حمله، اظهار داشت: مهدی در همان لحظات اولیه پس از حمله به زندان با ما تماس گرفت و گفت که میزان استرس در زندان بالاست و شماری از زندانیان دچار آسیب شده‌اند. این تماس، صرفا به اعلام وضعیت و خبر سلامت او گذشت و باز ساعتی بعد با ما تماس گرفت و گفت که شرایط، بهتر شده است.

پس از این حمله، مهدی به همراه چند تن دیگر از زندانیان حوالی ساعت ۱۰ با اتوبوس به زندان تهران بزرگ منتقل شده و اکنون در این محل نگهداری می‌شوند.

متاسفانه، وضعیت سلامت و بهداشت زندانیان در زندان تهران بزرگ، اصلا مناسب نبوده و از محل نگهداری-چند ده زندانی در یک محل-گرفته تا شرایط نامناسب سرویس‌ها و امکانات بهداشتی در مجموع، شرایط نگران‌کننده‌ای را برای زندانیان ایجاد کرده است.

ضمن اینکه، امکانات و لوازم شخصی مناسبی نیز در اختیار زندانیان نیست و ما نگران سلامتی فرزندان و عزیزان‌مان هستیم. مهدی در همان لحظات اولیه انتقال گفت که به سختی لوازم مورد نیاز حداقلی برای غذا خوردن را پیدا کرده‌اند.
فرزندان ما که مرتکب تهدیدی برای امنیت کشور نیستند و ما اینگونه درباره سلامتی‌شان در اضطراب و نگرانی به سر می‌بریم.

🔹درخواست من این است که با اعطای مرخصی به زندانیان سیاسی، شرایط لازم برای برقراری آرامش حداقلی در میان خانواده‌های نگران فراهم شود.»

@Daadbaan2021

#مهدی_محمودیان #دادبان
7👍3🕊1
⁨ ‌
در ادامه فشار شدید بر بهاییان؛
نازنین عابدینی، شهروند بهایی ساکن قائمشهر، بازداشت شد

در ادامه فشار شدید اخیر بر شهروندان بهایی در ایران، روز چهارشنبه ۴ تیر ماه ۱۴۰۴، نازنین عابدینی، شهروند بهایی ساکن قائمشهر، بازداشت شد.

بنا بر اطلاعات رسیده به دادبان، ماموران اداره اطلاعات قائمشهر، صبح روز چهارشنبه با حمله به خانه این شهروند بهایی و شکستن در، وارد خانه شده و او را بازداشت کرده و با خود بردند.

به گفته یک منبع مطلع، ماموران در هنگام بازداشت نازنین عابدینی هیچ حکم قضایی ارائه نداده و علاوه بر او، وسایل الکترونیکی وی را نیز توقیف کردند.

علیرغم پیگیری‌های صورت گرفته از سوی خانواده این شهروند بهایی، اما هنوز دلیل بازداشت و اتهام منتسب به وی مشخص نیست.

نازنین عابدینی، معلم موسیقی کودکان است.

به گزارش دادبان، اگرچه بهاییان همواره در ایران تحت فشار و آزار و اذیت نهادهای امنیتی قرار داشتند اما این فشار در روزهای اخیر به شدت افزایش یافته و شمار قابل توجهی از شهروندان بهایی پس از آغاز درگیری نظامی جمهوری اسلامی و اسرائیل، بدون هیچ کونه دلیل قانونی و موجه بازداشت شده‌اند.

علیرغم تاکید قوانین بین المللی حقوق بشری به ویژه میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی بر حق آزادی عقیده، دین و مذهب، نهادهای مذهبی، دستگاه قضایی و سازمان‌های امنیتی در ایران به بهانه‌های مختلف و با انتساب اتهامات واهی، نه تنها شهروندان بهایی را از این حق محروم می‌کنند؛ بلکه از دسترسی آنها به دیگر حقوق اساسی خود مانند حق تحصیل، اشتغال و به ویژه حق آزادی نیز جلوگیری می‌کنند.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

[email protected]
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#دادبان #نازنین_عابدینی #حقوق_بهاییان
🔥2🕊21
⁨ ‌
شرط تحقق جرم «جاسوسی» وجود قصد و انگیزه و دسترسی به اطلاعات محرمانه و سری است

بر اساس ماده ۵۰۱ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات)، تحقق جرم جاسوسی منوط به وجود سه عنصر اساسی است: نخست، دسترسی به نقشه‌ها، اسناد، اسرار یا تصمیمات مرتبط با سیاست داخلی یا خارجی کشور؛ دوم، آگاهی و عمد در افشا یا انتقال این اطلاعات به افرادی که صلاحیت دسترسی ندارند؛ و سوم، وجود انگیزه و قصد جاسوسی.

این ماده به‌روشنی نشان می‌دهد که تنها زمانی می‌توان فردی را به جاسوسی متهم کرد که او عمدا و با علم، اطلاعات طبقه‌بندی‌شده یا محرمانه را در اختیار افراد فاقد صلاحیت قرار داده باشد، به‌گونه‌ای که این اقدام متضمن نوعی فعالیت جاسوسی باشد. در نتیجه، افرادی که اساسا در جایگاه یا موقعیتی نیستند که به این‌گونه اسناد و اطلاعات دسترسی داشته باشند، از نظر حقوقی نمی‌توانند مرتکب جرم جاسوسی شوند.

اتهام جاسوسی، از جمله اتهاماتی است که به مقام قضایی اجازه صدور قرار بازداشت می‌دهد؛ اما این به معنای صحت خودکار اتهام نیست. در فرایند دفاع، اثبات عدم دسترسی متهم به اطلاعات حساس و نبود قصد و انگیزه برای جاسوسی، از ارکان کلیدی برای رفع این اتهام محسوب می‌شود.

بنابراین، اطلاق اتهام «جاسوسی» به کنشگران مدنی، روزنامه‌نگاران یا شهروندانی که فاقد هرگونه دسترسی به اطلاعات طبقه‌بندی‌شده هستند، نه‌تنها فاقد مبنای قانونی است، بلکه می‌تواند مصداق استفاده ابزاری از مفاهیم امنیتی برای سرکوب سیاسی باشد.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

[email protected]
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#دادبان #جاسوسی #بازداشت_گسترده
👍7🕊1
2025/07/14 15:14:31
Back to Top
HTML Embed Code: