Telegram Web
⁨ ‌
بیانیه شماری از زندانیان سیاسی اوین:
مقامات هشدارهای ما را نادیده گرفتند و فاجعه رقم خورد

شماری از زندانیان سیاسی زندان اوین تهران، با انتشار بیانیه‌ای درباره حمله اسرائیل به دادسرای امنیتی این زندان و وضعیت غیر انسانی و وخیم زندانیان سیاسی در نتیجه انتقال آنها به زندان‌های دیگر، این وضعیت را ناشی از عدم توجه مقامات این زندان به هشدارهای زندانیان دانسته‌اند.

در این بیانیه آمده «هفت روز پیش از حمله اسرائیل به زندان اوین، شماری از زندانیان سیاسی در دیدار با رئیس، دادیار زندان و مسئول حفاظت اطلاعات زندان اوین درباره خطر جانی و پیامدهای ناشی از حمله احتمالی برای زندانیان و حتی کارکنان زندان، هشدار لازم را دادند و خواستار اجرای مصوبه قوه قضائیه برای آزادی موقت زندانیان در شرایط جنگی شدند.»

به نوشته امضاکنندگان این بیانیه «در نهایت روز دوم تیرماه حاکمیت با حمله هوایی ارتش اسرائیل بالاخره از خواب بیدار شد و تصمیم گرفت بدون اعلام قبلی و به زور اسلحه و ارعاب، زندانیان را به سان اسرای جنگی، از زندان اوین به زندان تهران بزرگ منتقل کنند. توضیح و ترسیم تمام عیار آن برخوردهای وحشیانه و توهین آمیز دشوار است.»

زندانیان سیاسی منتقل شده از اوین نوشته‌اند:
«ما زندانیان را با دستبند و پابند، دو به دو به هم زنجیر کرده بودند و هرکدام بقایای وسایل‌مان را به دوش می‌کشیدیم. در تاریکی شب و زیر شلیک پدافند، در میان آوار و خاک، با حرکتی کند و دشوار به‌سوی اتوبوس‌ها می‌رفتیم. نیروهای ویژه با مسلسل ما را محاصره کرده بودند، گویی قطاری از اسرای جنگی بودیم.»

امضاکنندگان این بیانیه تاکید کرده‌اند «وضعیت وخیم زندانیان منتقل‌شده از اوین به قرچک و تهران بزرگ تغییری نکرده و نگرانی‌ها درباره نبود امنیت در شرایط جنگی همچنان پابرجاست. این زندان‌ها فاقد پناهگاه و حداقل استانداردهای ایمنی هستند. زندان‌های قرچک و تهران بزرگ اکنون به نماد نقض حقوق زندانیان و جایگزین خفقان‌آمیز اوین بدل شده‌اند.»

این زندانیان هشدار داده‌اند که این وضعیت نابهنجار و غیر انسانی برای زندانیان سیاسی قابل تحمل نیست و باید به سرعت تغییر کند.

مطلب احمدیان، سجاد ایمان‌نژاد، حسین شنبه‌زاده، سیدمحمدرضا فقیهی، محسن قشقایی، ابوالفضل قدیانی، مهدی محمودیان و محمد نجفی از جمله زندانیان امضاکننده این بیانیه هستند.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

[email protected]
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#دادبان #زندانیان_سیاسی #حقوق_زندانیان
2🔥1🕊1
⁨ ‌
محکومیت با اتهام تبلیغ علیه نظام، سوءپیشینه کیفری ایجاد نمی‌کند

در روزهای اخیر، شماری از مخاطبان دادبان این پرسش را مطرح کرده‌اند که آیا محکومیت به جرم «تبلیغ علیه نظام» منجر به ایجاد سوءپیشینه کیفری می‌شود یا خیر. این پرسش به‌ویژه برای افرادی که نگران اثرات حقوقی، شغلی یا اجتماعی یک محکومیت هستند، اهمیت فراوانی دارد.

برای پاسخ دقیق به این پرسش باید به ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی مراجعه کرد. بر اساس این ماده، تنها برخی محکومیت‌های کیفری عمدی می‌توانند به «محرومیت از حقوق اجتماعی» منجر شوند؛ این نوع محرومیت که در اصطلاح عمومی به عنوان «سوءپیشینه کیفری» شناخته می‌شود، صرفاً در مورد جرایم تعزیری با درجه ۵ به بالا (یعنی با مجازات بیش از دو سال حبس) اعمال می‌شود.

در مقابل، جرم «تبلیغ علیه نظام» که در ماده ۵۰۰ قانون تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده تعریف شده، در شمار جرایم تعزیری درجه ۶ قرار دارد و مجازات آن معمولاً کمتر از دو سال حبس است. به همین دلیل، حتی در صورت صدور حکم قطعی محکومیت برای این اتهام، فرد مشمول مقررات مربوط به سوءپیشینه کیفری نخواهد شد.

به بیان روشن‌تر: محکومیت به تبلیغ علیه نظام، سابقه کیفری تأثیرگذار بر حقوق اجتماعی یا استخدامی افراد ایجاد نمی‌کند و در استعلام‌های مربوط به سوءپیشینه درج نمی‌شود.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

[email protected]
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#دادبان #تبلیغ_علیه_نظام #سوءپیشینه_کیفری
4
عدم تحویل پیکر اسماعیل فکری، با گذشت دو هفته پس از اعدام او

بر اساس گزارش‌های منتشرشده، علیرغم گذشت دو هفته از اعدام اسماعیل فکری، زندانی سیاسی، با اتهام جاسوسی، پیکر او هنوز تحویل خانواده نشده است و به گروگان گرفته شده است.

آموزشکده توانا با انتشار این خبر در گفت و گو با منبعی مطلع افزوده است: «که هم‌اکنون خانواده فکری نه‌تنها امکان برگزاری مراسم سوگواری ندارند، بلکه طبق گفته نزدیکانشان، مأمور دفن زندان ۱۵۰ میلیون تومان از خانواده مطالبه کرده تا مکان دفن پیکر او را افشا کند.

پدر و مادر سالمند اسماعیل فکری، پس از با خبر شدن از کشته شدن فرزندشان در بیمارستان بستری شده‌اند و حالشان خوب نیست»

اسماعیل فکری از جمله زندانیان با اتهامات واهی جاسوسی است که در جریان جنگ ۱۲ روز ایران و اسراییل با هدف ایجاد رعب و وحشت و با اتهامات جاسوسی و ارتباط با موساد اعدام شد.

بر اساس گزارش خانواده‌ها، این زندانی در زیر شکنجه شدید قرار داشته و بارها اتهامات انتسابی به خود را رد کرده بود.

به گزارش دادبان، تجربه عملکرد دستگاه قضایی در ایران نشان می‌دهد متهمان به جاسوسی و همکاری با اسرائیل، از دسترسی به هرگونه حقوق ابتدایی خود در جایگاه متهم، از جمله حق دفاع، حق بهره‌مندی از وکیل، حق ممنوعیت شکنجه و ممنوعیت استناد به اعترافات زیر شکنجه محروح بوده و در عمل این ضابط قضایی (نهاد امنیتی) است که به جای دادگاه برای متهمان حکم صادر می‌کند.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

[email protected]
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021


#اسماعیل_فکری
#دادبان #مشاوره_حقوقی_آنلاین
🔥7

زخمی‌شدن سه متهم پرونده اکباتان

ضرب و شتم شدید زندانیان سالن سه زندان قزلحصار توسط گارد زندان


به گزارش دادبان، در پی حمله و یورش ماموران گارد زندان قزلحصار به اندرزگاه ده، سالن سه، سه متهم پرونده اکباتان به نام‌های نوید نجاران، علیرضا برمرز پورناک و امیرمحمد خوش‌اقبال با ضربات باتوم و شوکر زخمی شدند.

بر اساس این گزارش، این سه متهم در بند زندانیان خطرناک نگهداری می‌شوند، و به طور مستمر از سوی زندانیان خطرناک مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند و حتی با سلاح سرد مورد تهدید قرار می‌گیرند.

روز نهم تیر ۱۴۰۴ نیز به دنبال یک درگیری زندانیان، گارد به سالن حمله کرده و همه زندانیان را مورد ضرب و شتم قرار داده است.


به گزارش دادبان، میلاد آرمون، علیرضا کفایی، امیرمحمد خوش‌اقبال، نوید نجاران، حسین نعمتی و علیرضا برمرزپورناک از متهمان پرونده شهرک اکباتان هستند که با حکم اعدام روبرو هستند.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

[email protected]
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#دادبان #نوید_نجاران #علیرضا_برمرزپورناک
#امیرمحمد_خوش_اقبال
#نه_به_اعدام
#اکباتان
🔥8

تشدید بازداشت‌‌ها و برپایی ایست‌های بازرسی در پی جنگ ۱۲ روزه

دادبان آماده مشاوره حقوقی رایگان

با ما تماس بگیرید!

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

[email protected]
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021


#دادبان #مشاوره_حقوقی_آنلاین
🔥2
⁨ زادروز پیمان منبری، از جان‌باختگان خیزش ۱۴۰۱، در سنندج است که در روز ۱۶ مهر ۱۴۰۱، از پشت به قلبش شلیک شد.

در روز ۱۶ مهر ۱۴۰۱ در شهر سنندج دست‌کم چهار شهروند به نام‌های داریوش علیزاده، یحیی رحیمی، پیمان منبری و محمد امینی با شلیک گلوله از سوی ماموران کشته شدند و حداقل ۶۵ نفر زخمی شدند.

یک شاهد در گزارش منتشر شده در روز ۳۰ آذر ۱۴۰۱ به سازمان دیدبان حقوق بشر گفت: « دیدم که او به مأمورهای سپاه و [لباس شخصی] یک سنگ پرت کرد… بعد شنیدم آه کشید و جلوی من بر زمین افتاد.»

پیمان منبری در آخرین استوری اینستاگرام خود نوشته بود:

«تا آزادی کامل مردمم و خانواده‌م و شهرم ادامه مید‌م.»


تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

[email protected]
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#پیمان_منبری #دادبان #سنندج
5🔥1

روایت محمدرضا فقیهی، وکیل محبوس، از انتقال شبانه به زندان تهران بزرگ:
ما را مانند اسرای جنگی با پابند و دستبند از اوین منتقل کردند

عظیمه تمجید، همسر محمدرضا فقیهی، وکیل و زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، از لحظه‌های پراضطراب پس از حمله به این زندان می‌گوید. به گفته او، در همان لحظاتی که با همسرش تلفنی در حال گفت‌وگو بود، تماس ناگهان قطع می‌شود و دقایقی بعد خانواده‌ها متوجه می‌شوند که زندان اوین مورد حمله قرار گرفته است. این وکیل زندانی پس از مدت کوتاهی تماس مجدد می‌گیرد و در حالی که نگران خانواده است، تنها دغدغه‌اش سلامت فرزندانش، صبا، دنیا و محمدطاها است.

پس از این حادثه، تماس‌ها به طور کامل قطع می‌شود و خانواده فقیهی در بی‌خبری مطلق فرو می‌روند. تا اینکه یک روز بعد، همسر او موفق به تماس کوتاهی می‌شود و در آن خبر می‌دهد که او و جمعی از زندانیان را شبانه، در اوج حملات هوایی و با دستبند و پابند، مانند اسرای جنگی، از اوین به زندان تهران بزرگ منتقل کرده‌اند؛ انتقالی که به گفته او، یکی از وحشتناک‌ترین و تحقیرآمیزترین تجربیاتش بوده است.

در روزهای پس از انتقال، محمدرضا فقیهی در تماس‌های روزانه خود شرایط سخت زندان تهران بزرگ را برای همسرش شرح می‌دهد. او از نبود امکانات اولیه، وضعیت بحرانی بهداشت، تغذیه نامناسب و تراکم جمعیت در سلول‌ها گلایه دارد. به گفته او، برای ۳۹ نفر تنها یک یخچال کوچک وجود دارد و بسیاری از نیازهای اولیه زندانیان نادیده گرفته شده است. با این حال، فقیهی همچنان نگران وضعیت دیگر زندانیان است و روحیه‌اش را حفظ کرده است.

همسر این وکیل زندانی در پایان یادآور می‌شود که در کنار رنج و محرومیتی که زندانیان سیاسی به دلیل دفاع از عقیده خود متحمل می‌شوند، خانواده‌های آنان نیز در شرایطی مشابه از اضطراب، بی‌خبری و فشار روحی رنج می‌برند. به گفته او، انتقال زندانیان به چنین مکان‌هایی، نقض صریح حقوق انسانی آنان و خانواده‌هایشان است و سلامت عزیزانشان را بیش از پیش به خطر انداخته است.

#دادبان #محمدرضا_فقیهی #وکلای_زندانی
🔥5🕊2
⁨ ‌
چرا طرح «تشدید مجازات جاسوسی»، رسمی‌سازی جنایت علیه بشریت است؟

مجلس شورای اسلامی در ایران با تصویب طرحی ۹ ماده‌ای با عنوان «قانون تشدید مجازات جاسوسی و همکاری‌کنندگان با رژیم صهیونیستی و کشورهای متخاصم علیه امنیت و منافع ملی»، بسیاری از زندانیان در ایران را در خطر جدی اعدام قرار داده است.

این قانون در شرایطی تصویب شده که تعاریف ارائه‌شده از «جاسوسی» و «همکاری با دشمن» بسیار مبهم، موسع و قابل تفسیر به نفع حاکمیت هستند و می‌توانند به راحتی شامل کنشگران مدنی، روزنامه‌نگاران، و حتی کاربران فضای مجازی شوند.

یکی از نگران‌کننده‌ترین بخش‌های این قانون، ماده ۹ آن است که تصریح می‌کند مفاد این قانون درباره «افرادی که قبل از لازم‌الاجرا شدن آن مرتکب اعمال مذکور شده‌اند نیز جاری خواهد بود.» این بند به‌طور صریح اصل حقوقی منع عطف به ماسبق شدن قوانین کیفری را نقض می‌کند، اصلی که هم در حقوق داخلی ایران و هم در میثاق‌های بین‌المللی الزام‌آور است و هدف آن جلوگیری از صدور مجازات برای اعمالی است که در زمان ارتکاب، جرم تلقی نمی‌شده‌اند یا مجازاتشان خفیف‌تر بوده است.

با اجرایی شدن این قانون، راه برای صدور احکام اعدام برای افرادی که پیش‌تر با اتهاماتی چون «تبلیغ علیه نظام» یا «همکاری با رسانه‌های معاند» محاکمه شده‌اند هموار خواهد شد. بسیاری از این افراد پیش‌تر در دادگاه‌هایی فاقد حداقل استانداردهای دادرسی عادلانه، به احکام سنگین محکوم شده‌اند و از این پس در صورت قانون شدن این طرح، با خطر اعدام مواجه‌اند، صرفا به‌دلیل تغییر قانون در جهت تشدید سرکوب.

استفاده از قانون کیفری با عطف به ماسبق علیه متهمان، به‌ویژه در زمینه‌هایی که مجازات اعدام در میان است، مصداق روشن جنایت علیه بشریت محسوب می‌شود. این قانون نه تنها ناقض اصول بنیادین حقوق بشر است، بلکه نشانه‌ای آشکار از رسمی‌سازی و نهادینه‌سازی سیاست حذف فیزیکی مخالفان به‌نام «امنیت ملی» است. تصویب و اجرای چنین قوانینی مسئولیت کیفری بین‌المللی را متوجه طراحان، تصویب‌کنندگان و مجریان آن خواهد کرد.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

[email protected]
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#دادبان #طرح_تشدید_مجازات_جاسوسی #جنایت_علیه_بشریت
👍6🕊1
⁨ ‌
اخراج گسترده اتباع افغانستانی از ایران؛
بر اساس قانون تنها «تبعه خارجی غیرمجاز»، قابل اخراج است

پس از آغاز آتش‌بس میان جمهوری اسلامی ایران و اسرائیل، موجی از فضای نژادپرستانه و امنیتی علیه اتباع افغانستانی در ایران شکل گرفته است. گزارش‌های میدانی رسیده به دادبان از اخراج گسترده این افراد، به‌ویژه در استان‌های مرزی و حاشیه‌نشین حکایت دارد. در برخی موارد، حتی پناهندگان دارای کارت‌های معتبر اقامت و افراد دارای مدارک هویتی معتبر (پاسپورت) نیز بازداشت و به اخراج تهدید شده‌اند، در حالی که هیچ‌گونه رسیدگی قانونی و دادرسی در مورد وضعیت اقامت آن‌ها صورت نگرفته است.

با استناد به قانون «راجع به ورود و اقامت اتباع خارجه در ایران»، تنها افرادی که بدون داشتن مجوز اقامت (نظیر ویزا، کارت آمایش یا کارت ویژه پناهندگی) در ایران زندگی می‌کنند، به‌عنوان «تبعه خارجی غیرمجاز» شناخته می‌شوند. این قانون به صراحت بیان می‌کند که تنها این گروه از افراد ممکن است از کشور اخراج شوند و آن هم تحت شرایطی که مشخص و قانونی باشد.

همچنین بر اساس این قانون، نیروی انتظامی تنها در مورد اتباع غیرمجاز اختیار اقدام مستقیم دارد و در مورد اتباع مجاز، هیچ نهاد اجرایی از جمله پلیس، حق تصمیم‌گیری برای اخراج را ندارد. اخراج اتباع مجاز تنها از مسیر دستگاه قضایی و پس از طی فرآیند دادرسی عادلانه امکان‌پذیر است. در نتیجه، بازداشت و اخراج خودسرانه پناهندگان و مهاجران دارای مدارک اقامتی، نه‌تنها خلاف قوانین موضوعه داخلی است، بلکه نقض آشکار قوانین بین‌المللی مربوط به پناهندگان نیز محسوب می‌شود.

اقدامات اخیر علیه اتباع افغانستانی در ایران، بیش از آنکه بر مبنای قانون و منطق حقوقی باشد، به نظر می‌رسد تلاشی برای انحراف افکار عمومی از بحران‌های داخلی، سرکوب منتقدان، و فشارهای بین‌المللی است. اخراج غیرقانونی مهاجران مجاز، نه‌تنها موجب بی‌خانمانی و آسیب‌پذیری شدید آنان می‌شود، بلکه نقض جدی اصول کرامت انسانی و تعهدات حقوق بشری جمهوری اسلامی در سطح بین‌المللی نیز به شمار می‌آید.


تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

[email protected]
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#دادبان #اتباع_افغانستانی #اتباع_خارجی
4👌2👍1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
چطور توانستند با ضربات باتون بر سر و تن نازکش زندگی را از او بگیرند.

زادروز سارینا اسماعیل‌زاده است.

سارینا اسماعیل‌زاده نوجوان ۱۶ ساله و دانش‌آموز مدرسه فرزانگان در کرج بود؛ نوجوانی که براساس ویدئوهایی که در کانال خود در وب‌سایت یوتیوب منتشر کرده بود، دغدغه اجتماعی داشت، مخالف حجاب اجباری بود، دنبال آزادی بود.


او می‌گفت که «نوجوان ایرانی دیگر نوجوان ۲۰ سال پیش نیست؛ از اوضاع جهان باخبر است و از خودش می‌پرسد چه چیزی کمتر از نوجوان آمریکایی دارد تا دغدغه‌هایشان اینقدر متفاوت باشد.»

سارینا، روز ۳۰ شهریور ۱۴۰۱، در اعتراضات مردمی در مهرشهر کرج بر اثر ضربات باتوم جان باخته و در یک قبر دو طبقه در کنار پدرش در بهشت سکینه کرج به خاک سپرده شده است.

مأموران امنیتی، پیکر سارینا اسماعیل‌زاده در بهشت سکینه به صورت شسته و کفن‌پیچ تحویل خانواده او داده‌اند و تنها هنگام خاکسپاری، مادر او صورتش را دیده است.

اگر چه رسانه‌های حکومتی علت مرگ این دختر نوجوان را خودکشی و پرت‌شدن از ارتفاع عنوان کردند، اما دیگر کسی این سناریوی تکراری نهادهای امنیتی را باور نمی‌کند.

ویدیو از سینا افشار

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

[email protected]
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#سارینا_اسماعیل_زاده #مهرشهر #کرج #مهسا_امینی #بهشت_سکینه #دادبا
11🔥2🕊1

نگین کیانی، دوست و همراه خوب خشایار سفیدی، دانشجوی رشته موسیقی که در اعتراض به حکم اعدام محبوس است، با انتشار این تصویر از وضعیت اسف‌بار زندانیان در زندان تهران بزرگ نوشت:

«ویدیوهای ‎زندان رو با چنان دقتی نگاه کردم.دنبال اثری از خشایار. بعد از پیدا کردن آقای ‎مهدی محمودیان با مادر خشایار تشخیص دادیم، این که زیرپتوی مسافرتی چهارخانه کرم رنگ هست ‎خشایار سفیدی است.
تمام این روزهاوقتی خشایار از اوضاع اسف‌بار می‌گفت، باز هم این شرایط رو متصور نبودم. 💔»

چندروز پیش زندانیان سیاسی منتقل شده از اوین به زندان تهران بزرگ وضعیت این زندان را این گونه روایت کردند:
«ما زندانیان را با دستبند و پابند، دو به دو به هم زنجیر کرده بودند و هرکدام بقایای وسایل‌مان را به دوش می‌کشیدیم. در تاریکی شب و زیر شلیک پدافند، در میان آوار و خاک، با حرکتی کند و دشوار به‌سوی اتوبوس‌ها می‌رفتیم. نیروهای ویژه با مسلسل ما را محاصره کرده بودند، گویی قطاری از اسرای جنگی بودیم.»

امضاکنندگان این بیانیه تاکید کرده‌اند «وضعیت وخیم زندانیان منتقل‌شده از اوین به قرچک و تهران بزرگ تغییری نکرده و نگرانی‌ها درباره نبود امنیت در شرایط جنگی همچنان پابرجاست. این زندان‌ها فاقد پناهگاه و حداقل استانداردهای ایمنی هستند. زندان‌های قرچک و تهران بزرگ اکنون به نماد نقض حقوق زندانیان و جایگزین خفقان‌آمیز اوین بدل شده‌اند.»

این زندانیان هشدار داده‌اند که این وضعیت نابهنجار و غیر انسانی برای زندانیان سیاسی قابل تحمل نیست و باید به سرعت تغییر کند.

به گزارش دادبان، ۲۶ آبان‌ماه ۱۴۰۳، خشایار سفیدی، دانشجوی اخراجی دانشگاه هنر تهران، جهت اجرای حکم یک سال حبس خود، راهی زندان اوین شد.

خشایار سفیدی به دلیل تحصن و اعتصاب غذا در خانه موسیقی ایران در اعتراض به صدور حکم اعدام برای توماج صالحی به یک سال حبس محکوم شده است.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

[email protected]
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#خشایار_سفیدی #دادبان #مشاوره_حقوقی_آنلاین
🔥5
با گذشت ۱۰ روز از بازداشت آرمان نیک‌آئین، موزیسین بهائی، خانواده‌اش همچنان در بی‌خبری از دلایل بازداشت و اتهامات احتمالی او به‌سر می‌برند.

آرمان نیک‌آیین، جوان ۲۵ ساله، شامگاه دوم تیرماه ۱۴۰۴، در جریان یک مهمانی خانوادگی و در حالی‌که به‌عنوان مسافر به این شهر سفر کرده بود در منزل پدر همسرش در شیراز بازداشت شد. مأموران سپاه، ضمن ورود به خانه، با ارائهٔ یک حکم کلی و بدون ذکر نام، اقدام به تفتیش محل و ضبط کلیهٔ وسایل الکترونیکی متعلق به او، خانوادهٔ میزبان و مهمانان کردند.

با وجود پیگیری‌های مکرر، خانواده همچنان از حق اولیهٔ اطلاع از اتهام آرمان محروم‌اند. آن‌ها همچنین در روند مراجعه به نهادهای قضایی نیز با موانع جدی مواجه شده‌اند، به‌طوری‌که دادستان و معاون او که حکم مذکور را صادر کرده‌اند، مسئولیتی نپذیرفته و خانواده را به شعبه‌ای در دادگاه ارجاع می‌دهند، بی‌آنکه پاسخی دربارهٔ صدور این حکم ارائه دهند.


تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

[email protected]
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#دادبان #آرمان_نیک_آئین #مشاوره_حقوقی_رایگان
🔥5
⁨ این روزها خانواده زندانیانی که دل‌نگران عزیزان خود هستند که از زندان اوین به تهران بزرگ منتقل شده‌اند، سعی می‌کنند حال زندانی خود را از روی تصاویر منتشرشده از زندان تهران بزرگ و وضع اسف‌بار آن‌ها شناسایی کنند.

عباس، برادر حسین شنبه‌‌زاده، زندانی سیاسی، با خط‌کشیدن دور این پتو نوشت:

«من چشم در راهم شباهنگام
‏که می‌گیرند در شاخ تَلاجَن سایه‌ها رنگ سیاهی
‏وزان دلخستگانت راست اندوهی فراهم
‏ترا من چشم در راهم
‏⁧ #حسین_شنبه‌زاده⁩»

حسین شنبه‌زاده، ویراستار و فعال فضای مجازی، مجموعابه ۱۲ سال حبس محکوم شد که ۵ سال آن به عنوان مجازات اشد قابل اجراست.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

[email protected]
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#حسین_شنبه_زاده #دادبان #تهران_بزرگ
5🕊1
انتقال نگین امین‌زاده، فیلمساز، به بازداشتگاه پلاک ۱۰۰ شیراز


در ادامه افزایش بازداشت شهروندان پس از آتش‌بس میان ایران و اسراییل، نگین امین‌زاده، فیلمساز، روز دهم تیرماه ۱۴۰۵ دستگیر و به بازداشتگاه ۱۰۰ شیراز منتقل شد.

نیروهای اداره اطلاعات برخی از وسایل الکترونیکی نگین امین‌زاده، از جمله تلفن همراه، لپ‌تاپ، فلش‌مموری‌ها و حافظه دوربین او را نیز ضبط کرده‌اند.

‏قابل ذکر است که، نگین امین‌زاده پیش‌تر نیز در اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در محل کارش، آموزشگاه کارنامه شیراز، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.

از اتهامات خانم امین‌زاده و دلیل بازداشت وی خبری در دست نیست.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

[email protected]
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#نگین_امین_زاده #دادبان
🔥5

سهیل بیرقی، کارگردان فیلم «بی‌داد» به ۳ سال و چهار ماه حبس محکوم شده است. همچنین دو بازیگر دیگر این فیلم لیلی رشیدی و سروین ضابطیان، به حبس تعلیقی و جزای نقدی محکوم شده‌اند.

‏بیرقی با انتشار تصویری از حکم صادره نوشته است: «برای اینکه بازتولید دروغ نکردم، همین.»

‏بر اساس حکم رسمی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، سهیل بیرقی بابت اتهام «تشویق مردم به فساد» به تحمل سه سال و هفت ماه حبس و بابت اتهام «تهیه محتوای مبتذل» به تحمل هشت ماه حبس و ضبط تجهیزات محکوم شد.
‏همچنین لیلی رشیدی، بابت اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به ۹۱ روز حبس محکوم شده است. حکم حبس خانم رشیدی، به پرداخت ۳۰ میلیون تومان جزای نقدی تبدیل شده است.
‏و سروین ضابطیان نیز بابت اتهام «تشویق به اعمال منافی عفت» به تحمل ۹۱ روز حبس و پرداخت ۱۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده است.

@Daadbaan2021

#بیداد #دادبان
🔥3
بیانیه ۵۷ حقوقدان، وکیل و استاد حقوق در ایران اعتراض به طرح «تشدید مجازات جاسوسی»

۵۷ حقوقدان، وکیل و استاد حقوق در ایران در با صدور بیانیه‌ای با اشاره به اصل نهم قانون اساسی جمهوری اسلامی، طرح «تشدید مجازات جاسوسی» را فاجعه‌ای بزرگ برای نظام قانونی و قضایی در ایران خواندند.

به نوشته این حقوقدانان «نقض اصول متعدد قانون اساسی و بدیهیات شرعی و اصول بنیادین حقوقی مانند اصل قانونی بودن جرم و مجازات، قاعده شرعی قبح عقاب بلابیان، قاعده شرعی احتیاط در دماء، اصل تناسب جرم و مجازات، اصول دادرسی منصفانه، اصل تساوی مجازات‌ها و... در متن طرح فوق، نشان دهنده تصویب شتاب زده طرحی است که در صورت تأیید نهایی، فاجعه‌ای بزرگ را رقم خواهد زد.»

در بیانیه آمده «طرح مصوب مجلس با واژه‌های مبهم و کشدار، زمینه کیفردهی سلیقه‌ای و بدون مبنای روشن را فراهم می‌کند و با نادیده گرفتن اصول دادرسی عادلانه و حقوق دفاعی متهم، سبب تضعیف عدالت قضایی می‌شود.»

به گفته امضاکنندگان این بیانیه «جرم‌انگاری بی‌ضابطه در این طرح و مجازات‌های سنگین آن، اعتبار نظام حقوقی را زیر سوال می‌برد.»

این استاتید حقوق با شاره به تجربه تشکیل دادگاهای ویژه مبارزه با مفاسد اقتصادی گفته‌اند: «طراحان این مصوبه، به جای درس گرفتن از تجربه شکست خورده تشکیل شعب ویژه مبارزه با مفاسد اقتصادی و فساد ناشی از اجرای آن، متأسفانه تمامی رویه‌های غیرقانونی حاکم بر آن را به این قانون تسری داده‌اند.»

این بیاینه در پایان با هشدار نسبت به نتایج احتمالی اجرای این مصوبه، نوشته:
«دلسوزانه هشدار می‌دهیم که تأیید نهایی این طرح مغایر با اصول قانون اساسی و موازین شرعی، نه تنها هیچ نتیجه و حاصلی جز افزایش سرسام آور مجازات اعدام و صدور احکام بلاوجه حبس طولانی مدت ندارد، بلکه تبعات سهمگینی برای دستگاه قانونی و قضایی کشور در برداشته و آثار اجتماعی-سیاسی-فرهنگی بسیار ناگواری را نیز به همراه خواهد داشت که به هیچ وجه قابل جبران نخواهد بود.»

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

[email protected]
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#دادبان #طرح_تشدید_مجازات_جاسوسی #حقوق_شهروندی
👍4
⁨ ‌
دادگاه عالی انتظامی قضات، ابطال نتیجه انتخابات سی و سومین دوره هیات مدیره کانون وکلای مرکز را تایید کرد

دادگاه عالی انتظامی قضات، با تایید تصمیم هیات نظارت بر انتخابات سی و سومین دوره هیات مدیره کانون وکلای دادگستر مرکز، نتیجه این انتخابات را باطل کرد.

هیات نظارت بر انتخابات سی و سومین دوره هیات مدیره کانون وکلای دادگستر مرکز، ۲۱ خرداد ماه سال جاری، نتیجه انتخابات را باطل کرده بود.

هیات نظارت با استناد به ماده ۲۴ آیین‌نامه اجرایی لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری، به این نتیجه رسید که انتخابات برگزارشده واجد شرایط قانونی برای تأیید نتایج نیست. به همین دلیل، تمام آرای مأخوذه باطل اعلام شد و مقرر گردید انتخابات جدیدی در آینده با لحاظ تمام شرایط قانونی و فنی برگزار شود تا اعتماد عمومی وکلا به روند انتخابات و سلامت آن حفظ گردد.

این دومین باری است که دادگاه عالی انتظامی قضات نتیجه انتخابات هیات مدیره کانون وکلای مرکز را باطل می‌کند. این دادگاه آبان سال گذشته نیز با صدور رایی نتیجه انتخابات را باطل کرده بود.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

[email protected]
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#دادبان #انتخابات_هیات_مدیره_کانون_وکلای_مرکز #دادگاه_عالی_انتظامی_قضات
👍2

اخراج گسترده اتباع افغانستانی؛
قوانین درباره اخراج اتباع خارجی از ایران چه می‌گویند؟

پس از آغاز آتش‌بس میان جمهوری اسلامی ایران و اسرائیل، موجی از فضای نژادپرستانه و امنیتی علیه اتباع افغانستانی در ایران شکل گرفته است. گزارش‌های میدانی رسیده به دادبان از اخراج گسترده این افراد، به‌ویژه در استان‌های مرزی و حاشیه‌نشین حکایت دارد.

در برخی موارد، حتی پناهندگان دارای کارت‌های معتبر اقامت و افراد دارای مدارک هویتی معتبر (پاسپورت) نیز بازداشت و به اخراج تهدید شده‌اند، در حالی که هیچ‌گونه رسیدگی قانونی و دادرسی در مورد وضعیت اقامت آن‌ها صورت نگرفته است.

در این میان فارغ از درستی یا نادرستی اخراج اتباع بیگانه به ویژه افغانستانی‌ها از ایران، سوال اینجاست که آیا قوانین موضوعه در ایران، اجازه اخراج گروهی اتباع خارجی را می‌دهند یا این عمل اقدامی غیر قانونی است؟

شکی نیست که بنا بر قوانین بین‌المللی، کشورها مجازند اتباع خارجی ساکن در قلمرو خود را به دلیل حفظ امنیت ملی و نظم عمومی اخراج کنند؛ اما اخراج اتباع بیگانه می‌بایست بر اساس قوانین مشخص و مدون و طی تشریفات و روند قانونی مربوط به آن انجام گیرد.

در ایران نیز بر اساس ماده ۲۳ قانون مجازات اسلامی، دستگاه قضایی می‌تواند به عنوان مجازات تکمیلی یا تبعی، اتباع بیگانه را از ایران اخراج کند. شرط اخراج اما این است که فرد مورد نظر، پیشتر به دلیل ارتکاب جرم در دادگاه محاکمه شده و برای او حکم قطعی مبنی بر محکومیت صادر شده باشد. شرطی که مشخصا درباره بیش از ۹۰ درصد اتباع اخراج شده، رعایت نشده است.

از طرف دیگر بنا بر ماده ۳۵ همین قانون، اخراج موقت یا دائم اتباع بیگانه‌ی محکوم به مجازات از ایران، تنها پس از اجرای مجازات و با حکم مشخص دادگاه امکانپذیر است. شواهد نشان می‌دهند این شرط نیز درباره اتباع اخراجی اخیر رعایت نشده و هیچ دادگاهی آنها را محاکمه و محکوم به خروج از ایران نکرده است.

این رو شکی نیست اخراج گروهی اتباع افغانستانی از ایران، نه تنها بر خلاف قوانین بین‌المللی مبنی بر لزوم رعایت قوانین مربوط به اخراج است، بلکه مشخصا مغایر با قوانین موضوعه داخلی است و به نظر می‌رسد بیشتر اقدامی احساسی و نژادپرستانه است تا اقدامی حقوقی و قانونی.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

[email protected]
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021


#دادبان #اتباع_افغانستان #اتباع_خارجی_در_ایران
👍3🔥2
ژینو دختر رزگار بابامیری، زندانی سیاسی:

بابا به اعدام محکوم شد

دختر رزگار بابامیری، زندانی سیاسی، لحظاتی پیش خبر از صدور حکم اعدام علیه پدر خود داد.

این حکم علیه رزگار بابامیری، تنها به دلیل تامین دارو برای برای مجروحان اعتراضات زن، زندگی، آزادی در سال ۱۴۰۱ صادر شده است.

این زندانی سیاسی با اتهامات واهی و سنگینی که نهادهای امنیتی بی‌اساس به او واردکرده‌اند، مواجه است.

این زندانی سیاسی در جلسه دادگاه تمام اتهامات منتسب به خود را رد کرده و تنها پذیرفته که برای کمک به درمان مجروحان سرکوب خیزش زن، زندگی، آزادی، برای آن‌ها دارو تهیه کرده و به شکل ناشناس به دست‌شان رسانده است و یک دستگاه استارلینک هم برای استفاده شخصی خریده است.

به گزارش دادبان، عدم دسترسی به حق دفاع، بازداشت غیر قانونی به دلیل عدم صدور قرار بازداشت قانونی و بی‌توجهی به فقدان مدارک و شواهد علیه رزگار بیگ‌زاده بابامیری در پرونده از جمله ایرادات این پرونده و نقض بارز حقوق متهم است.


تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

[email protected]
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#رزگار_بابامیری #دادبان #نه_به_اعدام
🔥51🕊1
⁨ ‌
استفاده ابزاری از اتهام «تبلیغ علیه نظام» برای سرکوب آزادی‌های بنیادین

اتهام «تبلیغ علیه نظام» موضوع ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات)، یکی از رایج‌ترین اتهاماتی است که دستگاه قضایی در ایران از آن به عنوان ابزاری برای تحدید حقوق اساسی شهروندان به ویژه سرکوب حق آزادی بیان و بهره‌مندی از آزادی‌های مشروع استفاده می‌کند.

موضوع اصلی این عنوان مجرمانه، تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی یا به نفع گروه‌ها و سازمان هایی است که مخالف نظام جمهوری اسلامی شناخته شده‌اند. این بدان معنی است که در مصداق عملی جرم، باید مخالفت با تمامیت و اساس جمهوری اسلامی یا طرفداری صریح و حمایت بارز از گروه‌های مخالف قابل مشاهده باشد.

از این رو قانونا انتقاد از یک وزارتخانه، سازمان، نهاد و دستگاه دولتی یا حاکمیتی یا مقامات و مسئولان دولتی و حکومتی به هیچ وجه مصداق تبلیغ علیه نظام محسوب نمی‌شود. از سوی دیگر وجود قصد و انگیزه تبلیغ علیه تمامیت نظام و عامدانه بودن عمل ارتکابی نیز شرط تحقق این جرم است.

بهترین دفاع در برابر اتهام تبلیغ علیه نظام انکار مخالفت با تمامیت و اساس نظام جمهوری اسلامی، رد وجود قصد، انگیزه و عمد در تبلیغ علیه نظام و توجیه آن مبنی بر انتقاد نسبت به یک نهاد دولتی یا حکومتی و استفاده از حق آزادی بیان بنا بر قانون اساسی است.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

[email protected]
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#دادبان #تبلیغ_علیه_نظام #سرکوب_آزادی_بیان #سرکوب_شهروندان
👌2
2025/07/13 21:15:47
Back to Top
HTML Embed Code: