Telegram Web
⁨ ‌
ارسال پرونده ارغوان فلاحی، زندانی سیاسی، به دادسرای جنایی

پرونده ارغوان فلاحی، زندانی سیاسی ۲۵ ساله، به دادسرای جنایی تهران ارسال شده است.

به گزارش بیدارزنی، این زندانی سیاسی، که پیشتر در بهمن ماه سال گذشته و به بهانه ترور دو قاضی دیوان عالی کشور در ایران، بازداشت شده بود، به شدت تحت آزار و شکنجه روحی و جسمی قرار برای اخذ اعترافات اجباری قرار داشته است.

ارغوان فلاحی پیش از این در آبان ماه ۱۴۰۱، همراه با پدرش نصرالله فلاحی و برادرش اردوان به اتهام عضویت در «سازمان مجاهدین خلق» بازداشت شدند. آنها بیش از دو ماه در بازداشتگاه‌های اصفهان تحت شکنجه و بازجویی قرار داشتند. بازداشت آنها هنگامی بود که در یک مسافرت خانوادگی از اصفهان به شیراز رفته بودند.

آنها بعد از اداره اطلاعات اصفهان به زندان اوین منتقل شده و به اتهامات «عضویت سازمان در مجاهدین خلق»، «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی و خارجی» و «تبلیغ علیه نظام» توسط قاضی ایمان افشاری محاکمه شدند.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

[email protected]
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#دادبان #ارغوان_فلاحی
🔥2🕊1

سخنگوی قوه قضائیه:
اگر گزارشی از استفاده از استارلینک به ما برسد حتما به وظیفه نظارتی خود عمل خواهیم کرد

پاسخ حقوقی:
استفاده از استارلینک جرم نیست و قوه قضاییه وظیفه‌ای در این زمینه ندارد

اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه در ایران می‌گوید «اگر گزارشی در خصوص استفاده از استارلینک به دستگاه قضایی برسد حتما به وظیفه نظارتی خود عمل خواهد کرد.»

به گفته سخنگوی دستگاه قضایی «در حال حاضر، دستگاه‌های اجرایی و نظارتی طبق قانون مأموریت دارند گزارش‌های لازم را جمع‌آوری کنند و پس از اعلام به نهاد قضایی، در صورت وجود تخلف، برخوردهای قانونی صورت خواهد گرفت.»

این ادعای سخنگوی قوه قضاییه در حالی است که در حال حاضر هیچ قانونی در ایران وجود ندارد که استفاده از اینترنت استارلینک را ممنوع کرده و آن را عملی مجرمانه محسوب کرده باشد.

بنا بر اصل قانونی بودن جرم و مجازات که در اصل ۳۶ قانون اساسی فعلی در ایران و مواد ۲، ۱۰ و ۱۲ قانون مجازات اسلامی نیز به صراحت مورد شناسایی و تاکید قرار گرفته، تنها اعمالی جرم است و مجازات در پی دارد، که در قوانین موضوعه کیفری در ایران به صراحت مورد جرم‌انگاری قرار گرفته باشند.

بر این اساس از آنجا که در اختیار داشتن تجهیزات دریافت اینترنت ماهواره‌ای استارلینک و استفاده از آن در هیچ قانونی در ایران ممنوع و جرم‌انگاری نشده، استفاده و بهره‌مندی از آن کاملا قانونی محسوب شده و هیچگونه تعقیب کیفری برای دارندگان و مصرف‌کنندگان آن در پی نخواهد داشت و قوه قضاییه نیز هیچ وظیفه قانونی در این زمینه ندارد.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

[email protected]
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#دادبان #اینترنت_استارلینک
👍2🔥2
⁨ ‌
هشدار به شهروندان غربی و دوتابعیتی:
سفر به ایران امن نیست

لنارت مونترلوس، جوان ۱۸ ساله فرانسوی - آلمانی، تازه‌ترین قربانی بازداشت غیر قانونی و خودسرانه شهروندان غربی در ایران است. این جوان جهانگرد، در حال سفر به دور دنیا با دوچرخه خود بوده مه ۲۰ روز پیش در ایران ناپدید شد و حالا مشخص شده، بازداشت شده است.

تجربه بازداشت‌های گسترده دوتابعیتی‌ها و شهروندان غربی در ایران، نشان‌دهنده وجود روندی غیرقانونی و خلاف اصول ابتدایی حقوق بشر از سوی نهادهای اطلاعاتی و امنیتی و ناامن‌بودن سفر به ایران برای شهروندان غربی و دوتابعیتی است.

مهم‌ترین عامل در ناامنی ایران برای شهروندان غربی و دوتابعیتی، فقدان حاکمیت قانون به‌ویژه در دستگاه قضایی و ضابطانش یعنی نهادهای انتظامی، اطلاعاتی و امنیتی است. قوه قضاییه و ضابطان قضایی‌اش در ایران، در عمده موارد به صورت روندی سیستماتیک، به قوانین موضوعه مربوط به حقوق شهروندی و قوانین کیفری پایبند نیستند و در نتیجه به راحتی و در صورت نیاز این قوانین را نقض می‌کنند.

از سوی دیگر از منظر حاکمیتی و سازوکار تقسیم قدرت میان قوای سه‌گانه نیز وابستگی دستگاه قضایی به حاکمیت سیاسی و به‌ویژه به نهادهای قدرتمند نظامی و امنیتی و عدم استقلال قضات و دادگاه‌ها سبب شده، قوه قضاییه در ایران توان و قدرت لازم برای تامین و تضمین حقوق اساسی انسان‌ها و به‌ویژه گردشگران را نداشته باشد و در عمل خود به نهادی در راستای نقض این حقوق اساسی از جمله حق آزادی و امنیت تبدیل شود.

به علاوه، وجود عناوین قانونی نامشخص از جمله «همکاری با دول متخاصم علیه جمهوری اسلامی» موضوع ماده ۵۰۸ کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (تعریزات و مجازات‌های بازدارنده) و همچنین عدم رعایت قوانین و مقررات مربوط به آیین دادرسی کیفری در دادگاه‌های رسیدگی‌کننده به این اتهامات شرایط را از منظر قانونی برای بازداشت توریست‌ها و شهروندان غربی در ایران سهل و آسان کرده است.

از این‌رو توصیه دادبان به عنوان یک مرکز مشاوره و آموزش حقوقی و حقوق بشری به شهروندان غربی این است که فریب وعده‌ها و وعیدهای مقامات قضایی و دولتی و همچنین آژانس‌های مسافرتی را نخورده و همچنان در شرایط فعلی جز در موارد بسیار ضروری از سفر به ایران خودداری کنید.

#دادبان #گروگانگیری_اتباع_غربی #بازداشت_اتباع_غربی
👍3
وکیل مهدی حسنی، زندانی سیاسی، هشدار داد:

جان موکلم در خطر اعدام است.

امین عادل، وکیل دادگستری، خبر داد: «برای چهارمین بار، اعاده دادرسی ⁧ مهدی حسنی ⁩ زندانی محکوم به اعدام بدون اخذ پرونده اصلی و احتمالاً بدون خواندن لایحه این جانب رد شد.
‏به من تاکنون اجازه خواندن پرونده را نداده‌اند.
‏مهدی حسنی هم اکنون در زندان قزل حصار و در خطر اجرای حکم است.»

مهدی حسنی ۴۸ ساله پیشتر در شهریور ۱۴۰۱در آذر ماه بازداشت شد.

شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری، هفته، مهدی حسنی ۴۸ ساله را در دادگاهی چند دقیقه‌ای و بدون بهره‌مندی از حق دفاع به اتهام «بغی، محاربه، افساد فی الارض، عضویت در مجاهدین، جمع آوری اطلاعات طبقه بندی شده و اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» به اعدام محکوم کرد. این زندانی سیاسی پیشتر در شهریور ۱۴۰۱ بازداشت شده بود.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

[email protected]
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#مهدی_حسنی #دادبان
🕊3🔥2
محکومیت جدید مصطفی تاج‌زاده به ۵ سال زندان؛ مجموع حبس به ۱۷ سال رسید

هوشنگ پوربایایی، وکیل سید مصطفی تاج‌زاده، در گفت‌وگو با روزنامه شرق از ابلاغ حکم جدیدی برای موکلش خبر داد.

پوربایایی در این‌باره توضیح داد: «تاج‌زاده در سال ۱۳۸۸ به هفت سال حبس محکوم شد و آن را به‌طور کامل گذراند. در سال ۱۴۰۱ نیز به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی به پنج سال حبس محکوم شد و در حال گذراندن دوران محکومیت دوم بود که پرونده جدیدی برای او تشکیل شد.»
او افزود: «بر اساس قانون مجازات اسلامی و به استناد اتهامات فعالیت تبلیغی علیه نظام و اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی، مجدداً برای او حکم حبس صادر شد. علت تشکیل این پرونده، بیانیه‌ها، نوشته‌ها و مصاحبه‌هایی است که آقای تاج‌زاده در طول دوران حبس منتشر کرده بود.»

پوربایایی در ادامه گفت: «در ملاقات امروز که در زندان تهران بزرگ با آقای تاج‌زاده داشتم، ایشان اعلام کردند که حکم ۵ سال حبس تجمیعی جدید به ایشان ابلاغ شده و بر این اساس، مجموع محکومیت ایشان تا این لحظه ۱۷ سال است. تاریخ پایان حبس ایشان ۲۶ اردیبهشت ۱۴۱۱ اعلام شده است.»

وکیل مصطفی تاج‌زاده همچنین به شرایط زندان اشاره کرد و گفت: «وی در اتاقی ۳۶ متری در کنار حدود ۳۴ زندانی دیگر نگهداری می‌شود. در این بند زندانیان از دسترسی به کتاب، کتابخانه و سالن مطالعه محروم هستند. ملاقات حضوری در هفته نهایتاً برای ۱۰ نفر و ملاقات کابینی هر دو هفته یک‌بار به مدت ۱۰ دقیقه انجام می‌شود. زندان باشگاه یا امکانات ورزشی ندارد.»

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

[email protected]
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#مصطفی_تاجزاده #دادبان
🔥41👌1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
در رقابت‌های جهانی اسکیت «اینلاین فری‌استایل» ۲۰۲۵ که با عنوان «جام نبرد قهرمانان» به میزبانی میلان ایتالیا برگزار شد، رومینا سالک قهرمانی جهان را کسب کرد.

رومینا سالک، اسکیت‌باز ۲۰ ساله ایرانی، در رده بزرگسالان بخش دختران با شکست نماینده ایتالیا در فینال، عنوان قهرمانی جهان را به دست آورد.

او گفت حریفان اصلی او در این دوره نمایندگان ایتالیا و اسپانیا بودند، اما تمرینات مستمر و آمادگی بالا باعث شد عملکرد موفقی داشته باشد.

@Daadbaan2021

#رومینا_سالک #دادبان
8
⁨ ‌
لیلا مهدوی، مادر دادخواه جاویدنام سیاوش محمودی، به دادسرای اوین احضار شد

دادسرای امنیتی «شهید مقدس» (اوین) تهران، لیلا مهدوی، مادر دادخواه جاویدنام سیاوش محمودی، نوجوان ۱۶ ساله‌ای که در جریان خیزش سراسری زن، زندگی، آزادی در نتیجه تیراندازی مستقیم نیروهای امنیتی کشته شد، را مجددا اخضار کرده است.

این مادر دادخواه، با انتشار تصویر احضاریه در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی اینستاگرام نوشته: «بابت دفاع از حق فرزندم که به ناحق کشته شده، باید از خودم دفاع کنم.»

سیاوش محمودی، ۱۶ ساله، ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ در نازی‌آباد تهران، از پشت سر هدف گلوله ماموران امنیتی قرار گرفت و کشته شد. مادر دادخواه سیاوش محمودی، خود چگونگی جان باختن فرزندش را روایت کرده است.

به روایت او آن روز «خیابان نازی‌آباد را بسته بودند و پر از دود گاز اشک‌آور بود. یاد صحنه‌های جنگ افتادم، بسیجی‌های خود همان محل رو به روی بچه‌های محل خود ایستاده بودند.»

او می‌گوید به دنبال پسرش بود که یک بسیجی او را با باتوم زد و به سمت دیگر خیابان «پرت کرد» و گفت «معرکه نگیر.»

مادر سیاوش بعد از این که موفق به پیدا کردن فرزندش در خیابان نمی‌شود به کلانتری می‌رود و در راه به بیمارستانی در همان حوالی سر می‌زنند: «گفتند یک بچه را آوردند ولی فوت کرده. دلم هوری ریخت، هر کاری کردم که نشونم بدن، گفتن اجازه نمی‌دهند، مجهول‌الهویه است. انقدر گریه کردم و داد زدم تا کارت عابر بانکی که در جیبت بود را نشانم دادند. گفتن از پشت سر تیر خورده، دو نفر این جنازه را آورده و در حیاط بیمارستان رها کردن.»

صبح به مادر سیاوش اجازه می‌دهند تا جسد را شناسایی کند: «کشو سردخانه باز شد کاور را باز کردم سیاوش من با فرق غرق به خون با چشمان نیمه باز. زانو زدم، دست زیر سرت گذاشتم و فریاد زدم. دستم پر از خون شد.»

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

[email protected]
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#دادبان #سیاوش_محمودی #لیلا_مهدوی #دادخواهی
🔥21
⁨ ‌
اخراج گسترده اتباع افغانستانی از ایران؛
بر اساس قانون تنها «تبعه خارجی غیرمجاز»، قابل اخراج است

پس از آغاز آتش‌بس میان جمهوری اسلامی ایران و اسرائیل، موجی از فضای نژادپرستانه و امنیتی علیه اتباع افغانستانی در ایران شکل گرفته است. گزارش‌های میدانی رسیده به دادبان از اخراج گسترده این افراد، به‌ویژه در استان‌های مرزی و حاشیه‌نشین حکایت دارد. در برخی موارد، حتی پناهندگان دارای کارت‌های معتبر اقامت و افراد دارای مدارک هویتی معتبر (پاسپورت) نیز بازداشت و به اخراج تهدید شده‌اند، در حالی که هیچ‌گونه رسیدگی قانونی و دادرسی در مورد وضعیت اقامت آن‌ها صورت نگرفته است.

با استناد به قانون «راجع به ورود و اقامت اتباع خارجه در ایران»، تنها افرادی که بدون داشتن مجوز اقامت (نظیر ویزا، کارت آمایش یا کارت ویژه پناهندگی) در ایران زندگی می‌کنند، به‌عنوان «تبعه خارجی غیرمجاز» شناخته می‌شوند. این قانون به صراحت بیان می‌کند که تنها این گروه از افراد ممکن است از کشور اخراج شوند و آن هم تحت شرایطی که مشخص و قانونی باشد.

همچنین بر اساس این قانون، نیروی انتظامی تنها در مورد اتباع غیرمجاز اختیار اقدام مستقیم دارد و در مورد اتباع مجاز، هیچ نهاد اجرایی از جمله پلیس، حق تصمیم‌گیری برای اخراج را ندارد. اخراج اتباع مجاز تنها از مسیر دستگاه قضایی و پس از طی فرآیند دادرسی عادلانه امکان‌پذیر است. در نتیجه، بازداشت و اخراج خودسرانه پناهندگان و مهاجران دارای مدارک اقامتی، نه‌تنها خلاف قوانین موضوعه داخلی است، بلکه نقض آشکار قوانین بین‌المللی مربوط به پناهندگان نیز محسوب می‌شود.

اقدامات اخیر علیه اتباع افغانستانی در ایران، بیش از آنکه بر مبنای قانون و منطق حقوقی باشد، به نظر می‌رسد تلاشی برای انحراف افکار عمومی از بحران‌های داخلی، سرکوب منتقدان، و فشارهای بین‌المللی است. اخراج غیرقانونی مهاجران مجاز، نه‌تنها موجب بی‌خانمانی و آسیب‌پذیری شدید آنان می‌شود، بلکه نقض جدی اصول کرامت انسانی و تعهدات حقوق بشری جمهوری اسلامی در سطح بین‌المللی نیز به شمار می‌آید.

@Daadbaan2021

#دادبان #اتباع_افغانستانی #اخراج_اتباع_افغانستانی
1👌1
2025/07/13 14:51:19
Back to Top
HTML Embed Code: