Telegram Web
علی عبدی، از دانش‌آموختگان دانشگاه شریف، در کانال تلگرامی خود نوشت:
«فردا دوشنبه ششم اسفند برای گذراندن حبس به زندان اوین می‌روم. همان‌طور که در این ویدئو گفتم، در مجموع به ۱۲ سال زندان محکوم شده‌ام. ۶ سال به خاطر یادداشت‌هایی که یک دهه پیش درباره‌ی اقلیت‌های جنسیتی/جنسی نوشتم؛ ۵ سال به خاطر اعتراض به نتایج اعلام‌شده‌ی انتخابات سال ۸۸؛  و یک سال به خاطر تبلیغ علیه نظام در همان سال‌ها. این احکام در دادگاه تجدید نظر نیز تایید شده‌اند و ۶ سال آن قابل اجراست.

با آن‌چه در زندگی از سر گذرانده‌ام، احکام صادر شده را قابل دفاع نمی‌دانم. مخاطبان این چند خط احتمالا این‌‌ کانال را بیشتر با قصه‌هایی از مردم افغانستان و یا گفتارهایی درباره‌ی خودشناسی می‌شناسند تا با موضوع جنسیت یا انتخابات ۸۸. در واقع سال‌هاست از حوزه‌ی کنشگری اجتماعی فاصله گرفته‌ام و اولویت‌های زندگی‌ام تغییر کرده‌اند. ایران ۱۴۰۳ نیز تفاوت چشم‌گیری با ایران پانزده‌سال پیش دارد.»

او ادامه داد:

«حدس می‌زنم که این احکام نه به دلایل گفته‌شده بلکه به این علت صادر شده که نهاد بازداشت‌کننده به این جمع‌بندی قطعی نرسید که من با “سرویس‌های بیگانه” ارتباط ندارم. در واقع این گمان تا روز آخر بازداشت موقت برای کارشناسان پرونده وجود داشت که ممکن است “عامل دول متخاصم” باشم و پژوهش انسان‌شناسی پوششی برای انجام ماموریت در افغانستان بوده‌باشد. نمی‌دانم آیا این گمان هنوز وجود دارد یا نه، اما از آنجا که شاهدی بر این ادعا وجود نداشت، احتمالا آن نهاد تصمیم به دفع خطر احتمالی گرفت و این احکام را صادر کردند.

با توکل به خدا به اوین می‌روم و از هیچ کس شکایت و آزردگی ندارم. هر چند حکم‌ صادر شده را قابل دفاع نمی‌دانم اما برایم قابل فهم است و فکر نمی‌کنم آن‌چه اتفاق افتاده نتیجه‌ی بدخواهی شخص یا نهادی باشد.»

#علی_عبدی #دادبان #مشاوره_حقوقی_رایگان

خطر صدور حکم اعدام برای ۴ زندانی سیاسی مرتبط با اعتراضات زن، زندگی، آزادی

۴ زندانی سیاسی محبوس در زندان تهران بزرگ به دلیل پرونده هایی در ارتباط با اعتراضات سراسری زن، زندگی، آزادی در ایران در خطر صدور حکم اعدام قرار دارند.

به گزارش ایران اینترنشنال، این ۴ زندانی سیاسی با نام‌های امید معروف‌خانی، میلاد سلیمانی‌زاده، امید مرد میدان قزلجه و میلاد احمدی رودی به دلیل انتساب اتهام «مباشرت در قتل عمدی و محاربه» در خطر صدور حکم اعدام قرار دارند.

بنا بر این گزارش، این ۴ زندانی از سوی دستگاه قضایی و ضابط پرونده (اطلاعات سپاه پاسداران) به قتل یک سرهنگ پاسدار در روز ۴ آبان ۱۴۰۱ در ستارخان تهران متهم شده‌اند.

آنطور که در پرونده آمده این مامور امنیتی، در اثر اصابت نارنجک دستی به سر خود در زیر پل ستارخان تهران، جان باخته است. در گزارش اطلاعات سپاه، امید معروف‌خانی به عنوان عامل پرتاب این نارنجک معرفی شده است.

گفته شده متهمان این پرونده برای اعتراف اجباری علیه یکدیگر، تحت فشار بوده و وادار به اعتراف اجباری علیه یکدیگر شده‌اند.

به گزارش دادبان، هر دو اتهام منتسب به این ۴ زندانی سیاسی (مباشرت در قتل عمد و محاربه) از جمله اتهامات با مجازات مرگ است و در نتیجه خطر صدور حکم اعدام نسبت به این زندانیان وجود دارد.

#دادبان #نه_به_اعدام #امید_معروف‌خانی #میلاد_سلیمانی‌زاده #امید_مردمیدان_قزلجه #میلاد_احمدی
خطر اجرای حکم اعدام مهدی حسنی، با رد اعاده دادرسی او

دختر مهدی حسنی، با اعلام این موضوع نوشت:

«اعاده دادرسی رد شد. یعنی یک بار دیگه داد زدم، یک بار دیگه امید بستم، و باز هم دیواری کوتاه‌تر از حق ما نبود. اما این فقط پایان یک راهه، نه پایان داستان. صدای من خاموش نمیشه ، حتی اگر بارها و بارها منو نشنیده بگیرن. بابام بی‌گناه زندانه و من برای عدالت کوتاه نمیام.»

مهدی حسنی، زندانی سیاسی، پیشتر از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به اتهام «بغی، محاربه، افساد فی‌الارض و اجتماعی و تبانی برای اقدام علیه امنیت کشور» به اعدام محکوم شده بود و اکنون با رد اعاده دادرسی او، خطر اجرای حکم وی جدی است.

#مهدی_حسنی #نه_به_اعدام
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آذردخت حق‌جویان، مادر رضا رسایی، زندانی سیاسی اعدام شده، با حضور بر مزار پسرش خواهان پایان دادن به حکم اعدام شد.

رضا رسایی کیست؟

رضا رسایی ۳۴ ساله در مهر ماه ۱۴۰۲ از سوی شعبه دوم دادگاه کیفری یک استان کرمانشاه به اتهام قتل عمد به قصاص نفس محکوم شده بود. این حکم بعدتر در روزهای پایانی آذر ماه توسط شعبه ۱۷ دیوان عالی کشور تایید شد.

در رای صادره از سوی دادگاه، (غلام) رضا رسایی به قتل نادر بیرامی رئیس اداره اطلاعات شهرستان صحنه در استان کرمانشاه متهم شده است.

نادر بیرامی در تاریخ ۲۷ آبان ۱۴۰۱ در جریان یک تجمع اعتراضی زن، زندگی، آزادی در شهرستان صحنه و در نتیجه به خشونت کشیده شدن این تجمع به دلیل حمله نیروهای امنیتی و انتظامی به معترضان، در جریان یک درگیری میان شهروندان و ماموران کشته شد.

استناد به اعترافات اجباری متهمان پرونده علیه یکدیگر، نادیده‌انگاری عامدانه شهادت شماری از متهمان به نفع رضا رسایی، تصریح دادنامه به وجود نقص در تحقیقات مقدماتی، عدم توجه به نظر کارشناسی پزشکی قانونی و به ویژه استناد دادگاه به «علم قاضی» برای اثبات مجرمیت از جمله ایرادات اساسی موجود در دادنامه است.

حکم اعدام رضا رسایی در حالی اجرا شد که دادنامه صادره علیه او از سوی دادگاه بدوی دچار ایرادات شکلی و ماهوی فراوانی بوده است. دادبان پیشتر در گزارش مفصلی به تناقضات و ایرادات موجود در دادنامه علیه رضا رسایی پرداخته بود.

#رضا_رسایی #دادبان
در هشتمین سال حبس
شرایط نامساعد جسمی محمد نجفی، وکیل زندانی

محمد نجفی، وکیل دادگستری، از سال ۱۳۹۶ تاکنون در زندان اوین با بیماری‌های از قبیل فشار خون،ناراحتی قلبی ‌و دیابت درگیر است و از حقوق اولیه یک زندانی محروم است.

این وکیل دادگستری، با ارسال پیامی از زندان، به مناسبت روز وکیل ، نگکه توسط پسرش منتشر شده، نوشت:

«اسفند ۱۴۰۱ هنگامی که در اعتصاب غذا به سر می‌بردم
در سلول انفرادی زندان اراک که بسیار سرد و متعفن و نجس بود
روبه دوربین سلول که روبه چشم همگان است
یک جمله ی کوتاه گرفته بودم:
اینجا وجدان من آرام است، وجدان شما چطور...؟
هفته و روز وکیلِ مدافع فرخنده باد
محمد نجفی هشتمین زمستانِ در زندان
اندرزگاه ۴ زندان اوین
۴/۱۲/۱۴۰۳»

mohammad_najafi54

به گزارش دادبان، این وکیل، پیشتر به اتهام توهین به رهبری توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب اراک به ۳ سال حبس تعزیری و به اتهام نشر اکاذیب توسط دادگاه کیفری اراک به ۴ ماه حبس تعزیری محکوم شد. آقای نجفی اواسط آذرماه ۹۷ در بخش دوم این پرونده نیز توسط شعبه یک دادگاه انقلاب اراک از بابت اتهامات تبلیغ علیه نظام، توهین به رهبری و کمک به دولت متخاصم از طریق مصاحبه با صدای آمریکا، رادیو فردا و بی‌بی‌سی فارسی، به ۱۳ سال حبس محکوم شد.

آقای نجفی در تاریخ ۲ بهمن‌ماه ۹۸ در پرونده‌ دیگری توسط شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو شهرستان شازند در ارتباط با انتشار نامه‌ای خطاب به “علی خامنه‌ای در فضای مجازی با اتهام نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی به ۲ سال حبس تعزیری و پرداخت ۴۰ میلیون ریال جزای نقدی محکوم و این حکم توسط دادگاه تجدیدنظر استان مرکزی عینا تایید شد.


#محمدنجفی #محمد_نجفی#وکیل_دادگستری
تداوم بازداشت و پرونده‌سازی وزارت اطلاعات علیه ارغوان فلاحی

ارغوان فلاحی که حدود یک ماه است در بازداشت وزارت اطلاعات و در بند ۲۰۹ زندان اوین محبوس است، برای گرفتن اعتراف اجباری تحت فشار و شکنجه است. بنابر گزارشات دریافتی، نیروهای امنیتی برخی افراد را احضار و تحت فشار قرار می‌دهند که علیه وی اعتراف نمایند.

به گزارش صفحه بیدارزنی،

«وی روز ۶ بهمن ۱۴۰۳، در شهرک پرند بازداشت شد.

ارغوان فلاحی پیش از این در آبان ماه ۱۴۰۱، همراه با پدرش نصرالله فلاحی و برادرش اردوان به اتهام عضویت در «سازمان مجاهدین خلق» بازداشت شدند. آنها بیش از دو ماه در بازداشتگاه‌های اصفهان تحت شکنجه و بازجویی قرار داشتند.

بازداشت آنها هنگامی بود که در یک مسافرت خانوادگی از اصفهان به شیراز رفته بودند. آنها بعد از اداره اطلاعات اصفهان به زندان اوین منتقل شده و به اتهامات «عضویت سازمان در مجاهدین خلق»، «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی و خارجی» و «تبلیغ علیه نظام» توسط قاضی ایمان افشاری محاکمه شدند.

بازداشت مجدد او و تلاش وزارت اطلاعات جهت کسب اعترافات اجباری، نگرانی پیرامون وضعیت سلامت وی را تشدید کرده است.»

#ارغوان_فلاحی #بازداشت


@bidarzani
رسانه قوه قضائیه اعلام کرد: پخش سریال تاسیان به دلیل نداشتن مجوز تولید و پخش متوقف شد

خبرگزاری میزان نوشت:

«پخش سریال تاسیان که اخیرا چند قسمت آن منتشر شده است، به دلیل نداشتن مجوز تولید و پخش متوقف شد.

همچنین امروز جلسه‌ای با حضور تهیه‌کننده سریال و مسئول سکو برگزار و به وی ابلاغ شده است که سریال دارای ایراداتی است.

عوامل سریال باید ضمن کسب مجوز تولید و پخش ایرادات سریال را نیز اصلاح کنند.»

سریال تاسیان، با موضوعی تاریخی، به کارگردانی تینا پاکروان، روایتی از حوادث پیش از انقلاب است که مورد توجه مخاطبان نیز قرار گرفته بود. این در حالی است که سریال‌های تلویزیونی صدا و سیما با کمترین اقبال عمومی مواجه هستند.

کاربران و منتقدان، علت توقف این سریال را ترس صدا و سیما از مخاطبان بالای این سریال به عنوان رقیب خود عنوان می‌کنند.
خطر اجرای حکم اعدام بهروز احسانی همزمان با رد درخواست اعاده دادرسی

دادبان دریافته، خطر اجرای حکم اعدام بهروز احسانی اسلاملو، زندانی سیاسی ۷۰ ساله، همزمان با رد درخواست اعاده دادرسی او از سوی دیوان عالی کشور، به شدت افزایش یافته است.

بنا بر اطلاعات رسیده به دادبان، دیوان عالی کشور در ایران درخواست اعاده دادرسی بهروز احسانی را رد کرده، و همین مساله خطر اجرای حکم اعدام او را به شدت افزایش داده است.

این زندانی سیاسی پیشتر از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به اتهام «بغی، محاربه، افساد فی‌الارض و اجتماعی و تبانی برای اقدام علیه امنیت کشور» به اعدام محکوم شده و این حکم هفته گذشته در دیوان عالی کشور تایید شد.

به گزارش دادبان، بهروز احسانی اسلاملو در تاریخ ۷ آذر ماه ۱۴۰۱ با حمله ماموران اطلاعات سپاه به منزل خود در تهران بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. این زندانی، بیش از یک ماه در سلول انفرادی نگهداری می‌شده است.

حکم اعدام توسط دادگاه انقلاب تهران علیه بهروز احسانی در حالی صادر شده که او به مدت دو سال در زندان محبوس بوده و پس از این مدت نیز تنها دو بار اجازه حضور در جلسه دادگاه را بدون امکان بهره‌مندی از حق دفاع داشته است.

این زندانی سیاسی، همچنین در دوران بازداشت، مادر خود را از دست داد و به دلیل مخالفت مقامات قضایی، امکان حضور در مراسم تدفین مادر خویش را نیافت.

انتساب همزمان سه اتهام «بغی، محاربه و افساد فی‌الارض» علیه بهروز احسانی و صدور حکم اعدام با استناد به آنها، خود به روشنی نشان از پرونده‌سازی علیه او دارد.

#دادبان #بهروز_احسانی #نه_به_اعدام
تایید حکم مصادره اموال مرضیه محبی، وکیل دادگستری، توسط دادگاه تجدیدنظر تهران

دادبان مطلع شده، شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، حکم مصادره اموال مرضیه محبی، وکیل دادگستری، را تایید کرده است.

بنا بر اطلاعات رسیده به دادبان، این وکیل دادگستری که پیشتر از سوی دادگاه انقلاب مشهد به مصادره اموال به نفع «ستاد اجرایی فرمان امام خمینی» محکوم شده بود، در اعتراض به این رای اقدام به اعتراض نزد شعبه تجدیدنظر نموده بود که این حکم هم اکنون در دادگاه تجدیدنظر نیز تایید شده است.

دادگاه انقلاب مشهد در حکم غیر قانونی خود، مرضیه محبی، وکیل دادگستری منتقد و مخالف نظام جمهوری اسلامی را با استناد به یک قاعده فقهی با عنوان «استیمان» که در واقع شامل افرادی (کافر حربی) است که در قالب پناهندگی سیاسی از حکومت اسلامی تقاضای امنیت می‌کند. به مصادره اموال محکوم کرده بود. حال آنکه رابطه شهروندان در ایران با حکومت به هیچ وجه مشمول این تعریف نیست.

در رای شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر تهران آمده که این حکم به دلیل «ارتباط تجدیدنظر خواه [مرضیه محبی] با گروهک‌های معاند نظام حسب اعلام اداره اطلاعات و و احراز خروج از استیمان جمهوری اسلامی» صادر شده است.
صدور حکمی غیرقانونی از سوی دادگاه انقلاب مشهد؛

به گزارش دادبان این حکم صراحتا بر خلاف قانون اساسی و اصول کیفری شرعی است. اصل ۲۲ قانون اساسی جمهوری اسلامی به صراحت اموال شهروندان را به مانند جان و حیثیت آنها مصون از تعرض دانسته است.

استناد این دادگاه به «قاعده استیمان» در حالی است که نه تنها اساسا این قاعده فقهی ناظر به وضعیت این وکیل دادگستری نیست، بلکه سلب حقوق شهروندی حتی در قالب مجازات علاوه بر آنکه برخلاف قوانین و اصول بین ا‌لمللی حقوق بشری است، بنا بر قوانین داخلی موضوعه در ایران نیز مجاز شناخته نشده است.

#دادبان #مرضیه_محبی #وکلای_دادگستری

ملاقات توماج صالحی با وریا غفوری

توماح صالحی، هنرمند، رپر معترض و زندانی سیاسی سابق، با انتشار تصویری از ملاقات خود با وریا غفوری، فوتبالیست شناخته شده و منتقد حاکمیت در ایران، به زبان کردی نوشته: «کورد بنه ماله مه.» (کرد خانواده من است.)

توماج صالحی و وریا غفوری، هر دو از منتقدان و مخالفان جدی حاکمیت در ایران و از فعالان و حامیان جنبش اعتراضی زن، زندگی، آزادی بوده‌اند.

#دادبان #توماج_صالحی #وریا_غفوری #زن_زندگی_آزادی

بازداشت شماری از شهروندان در میاندوآب؛
دستکم ۷ نفر بازداشت شدند

گزارش منابع حقوق بشری از بازداشت شماری از شهروندان در شهرستان میاندوآب در استان آذربایجان غربی حکایت دارد.

به گزارش هرانا، روز گذشته (یکشنبه ۵ اسفند) دستکم ۷ نفر از شهروندان ساکن در میاندوآب، توسط ماموران امنیتی بازداشت شدند.

این رسانه حقوق بشری هویت شهروندان بازداشت شده را صدیق عباس‌نژاد، بهزاد برجسته، کیوان برجسته، شهاب توان، نیما قربان‌زاده، خالق رحیمی و مبین مجیدزاده اعلام کرده است.

آنطور که هرانا گزارش کرده، بازداشت این شهروندان بدون ارائه هرگونه حکم قضایی صورت گرفته و تاکنون از دلیل بازداشت و محل نگهداری این ۷ نفر، اطلاعاتی به خانواده آنها داده نشده است.

#دادبان #بازداشت_شهروندان #میاندوآب

مجید فیض جعفری رئیس پلیس امنیت عمومی فراجا از شناسایی و برخورد با ۱۵ نفر از برگزار کنندگان اصلی جلسات بلایند دیت در فضای مجازی خبر داد و گفت: این اقدام در پی نارضایتی خانواده‌ها و بررسی اطلاعاتی انجام شده و با هماهنگی مراجع قضایی صورت گرفته است.

به گفته او، با توجه به افزایش رواج پدیده بلایند دیت (قرار‌های ناشناس) در فضای مجازی و شکایت متعدد خانواده‌ها از آسیب‌های اجتماعی، فرهنگی و اخلاقی ناشی از این روابط، بررسی‌های اطلاعاتی و رصد‌های دقیق در این حوزه انجام شده است.

بر این اساس طی عملیات‌های اخیر ۱۵ نفر از تهیه کنندگان، سازندگان و برگزار کنندگان اصلی این جلسات در سراسر کشور شناسایی و در ۳ روز گذشته با هماهنگی مراجع قضایی احضار، جلب و یا مورد تذکر قرار گرفته‌اند.

#دادبان #بلایند_دیت

پژمان موسوی، خبرنگار، در انتقاد به تعطیلی‌های پی‌درپی کشور به دلایل مختلف نوشت:
«مدارس، دانشگاه‌ها، بانک‌ها و ادارات، فردا سه‌شنبه هفتم اسفند هم مثل امروز تعطیل شد، تقریبا در سراسر ایران. کم‌وبیش می‌دانیم چرا: «ورشکستگی». تا این‌جایش را همه می‌دانیم. نکته‌ی دردآور اما می‌دانید چیست؟ این‌که ایرانِ ما به عنوانِ یکی از مهم‌ترین ذخایر انرژی جهان، دقیقا به دلیلِ «مدیریت مصرف انرژی» تعطیل می‌شود؛ این یعنی نقطه قوت‌مان بدل به نقطه ضعف‌مان شده است. دردآورتر هم این است که ادارات و بانک‌ها و مدارس و دانشگاه‌های ما تعطیل می‌شود و کَکِ کسی هم نمی‌گزد: این یعنی ول معطلیم، یعنی نه‌تنها هیچ ارتباطی با نظام جهانی نداریم، که هیچ ارتباطی هم انگار با نظام دانشگاهی و آموزشی نداریم، همانطور که هیچ ارتباطی با بازارهای مالی و تجاریِ جهان نداریم: تک و تنها…»

pejmanmousaviii

#ایران #مردم #تعطیلی #بحران_انرژی #ورشکستگی
«تحت نظارت الکترونیکی به جای حبس در زندان» به این معنی است که فرد محکوم به حبس، اجازه دارد به جای گذراندن دوران محکومیت خود در زندان، این مدت را در منزل خود یا محل مورد توافق دیگری با استفاده از پابند الکترونیکی سپری کند؛ مشروط بر اینکه مجاز به ترک محل تعیین‌شده نخواهد بود.

بنا بر ماده ۶۲ قانون مجازات اسلامی دادگاه می‌تواند در مجازات‌های جرایم تعزیری درجه ۵ تا ۸ (تا ۵ سال زندان) در صورت وجود شرایط قانونی محکوم را به جای زندان به حبس در یک محدوده مکانی مشخص (حبس خانگی) با استفاده از پابند الکترونیکی محکوم کند.

همچنین بر اساس تبصره دوم این ماده در مجازات‌های جرایم تعزیری درجه ۲ تا ۴ (از ۵ تا ۲۵ سال زندان) نیز محکوم می‌تواند پس از گذراندن یک چهارم از دوران محکومیت خود در زندان، با موافقت دادگاه صادر کننده حکم و در صورت وجود شرایط قانونی از طرح نظارت الکترونیکی استفاده کند.

شرایط بهره‌‌مندی از پابند الکترونیکی علاوه بر میزان مجاز مدت زمان حبس (تا ۵ سال برای تمام مدت و از ۵ تا ۲۵ سال پس از گذراندن یک چهارم حکومیت در زندان)، وجود جهات تخفیف قانونی، نداشتن سابقه کیفری موثر و رضایت شاکی خصوصی در صورت وجود است.

از این رو در احکام مجازات صادره برای معترضان خیزش سراسری اخیر، محکومان متهم به «تبلیغ علیه نظام، توهین به رهبر جمهوری اسلامی، اخلال در نظم عمومی، توهین به مقدسات اسلامی، اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی» و همه محکومان به حبس تا ۵ سال، در صورت داشتن شرایط مذکور می‌توانند همه دروان محکومیت خود را در منزل با استفاده از پابند الکترونیکی سپری کنند.

محکومان یا وکلای قانونی آن‌ها باید درخواست خود مبنی بر استفاده از طرح نظارت الکترونیکی را به دادگاه صادرکننده رای ارائه کنند. این درخواست حتی می‌تواند پیش از صدور حکم به دادگاه ارائه شود.

اگر احتیاج به وکیل دارید با مشاوران حقوقی دادبان تماس بگیرید

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575
 
ادمین  
@Dadban_Admin

ایمیل | وبسایت | اینستاگرام | توئیتر
 
#دادبان #مهسا_امینی #ژینا_امینی

@DaadBaan2021


محکومیت فرید نیک‌پی، وکیل دادگستری، به ۹۱ روز حبس و ۳۰ میلیون تومان جزای نقدی عینا در دادگاه تجدیدنظر تهران تایید شد.

فرید نیک‌پی، وکیل دادگستری و عضو کانون وکلای دادگستری مرکز، به اتهام «انتشار اکاذیب رایانه‌ای» به ۹۱ روز حبس تعزیری و پرداخت ۳۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده است.

این حکم در نتیجه شکایت مرکز وکلای قوه قضاییه و به دلیل انتشار یک یادداشت توسط این وکیل در انتقاد از نظارت ناپذیری مرکز وکلای قوه قضاییه صادر شده است.

فرید نیک‌پی، پیشتر با اعلام این خبر نوشته:
«موضوع اتهام نشر اکاذیب به اینجانب، انتشار یادداشتی در زمان استقرار هیات تحقیق و تفحص مجلس در کانون وکلای مرکز، با انتقاد از رویکردی تبعیض آمیز مبنی بر اینکه چطور نهاد موازی کانون، زیر چتر و چراغ سبز ریاست قوه قضاییه بر خلاف اهداف و منویات تأسیس آن، بدل به موسسه‌ای انتفاعی یا دست کم خودگردان شده والبته از بازرسی خارجی نیز -برخلاف کانون وکلا- معاف می‌باشد.»

صدور چنین حکمی علیه این وکیل دادگستری، در حالی است که انتقاد از یک نهاد، قانونا مصداق نشر اکاذیب محسوب نمی‌شود.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

#فرید_نیک_پی #بازداشت_وکلا #دادبان

ادامه کارزار سه‌شنبه‌های نه به اعدام در ۳۷ زندان کشور، با پیوستن زندان چوبیندر قزوین

کارزار زندانیان سیاسی در زندان‌های ایران در مخالفت با اعدام با عنوان «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» که به شکل اعتصاب غذا توسط زندانیان انجام می‌پذیرد، با پیوستن زندان چوبیندر قزوین در هفته پنجاه و هفتم خود، همچنان ادامه دارد.

در تداوم این کارزار امروز سه‌شنبه ۷ اسفند زندانیان سیاسی مشارکت کننده در این کارزار، مجددا علیه صدور و اجرای حکم غیر انسانی اعدام، دست به اعتصاب غذا زدند.

در بیانیه صادر شده از سوی زندانیان مشارکت کننده در این کارزار با اشاره به افزایش اعدام‌ها در ایران آمده: «با افزایش اعدام‌ها و سرکوب گسترده زندانیان، جمعی از زندانیان زندان قزوین اعلام کردند که در راستای مقابله با احکام ظالمانه اعدام زندانیان سیاسی و غیرسیاسی، روز سه‌شنبه این هفته، هفتم اسفندماه، همسو با سایر اعضای کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» دست به اعتصاب غذا خواهند زد و تا توقف ماشین سرکوب و اعدام، این اعتصاب را در همراهی با کارزار ادامه خواهند داد.»

به نوشته زندانیان مشارکت‌کننده در این کارزار «اعضای این کارزار در دفاع از «حق دادخواهی»، به‌ویژه برای شهروندانی که عزیزانشان از «حق حیات» محروم شده‌اند، خواهان آزادی تمامی دادخواهان در بند، به‌ویژه خانم ناهید شیرپیشه - معلم دادخواه و مادر جان‌باخته زنده‌یاد پویا بختیاری، معترض آبان ۹۸ - هستند.»

زندانیان کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در ۳۷ زندان مختلف امروز سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳، برای پنجاه و یکمین هفته پیاپی علیه حکم اعدام در زندان‌های وین (بند زنان، بند چهار و هشت)، قزلحصار (واحد دو و چهار)، مرکزی کرج، تهران بزرگ، خورین ورامین، اراک، خرم‌آباد، اسدآباد اصفهان، دستگرد اصفهان، شیبان اهواز، نظام شیراز، بم، کهنوج، طبس، مشهد، قائمشهر، رشت (بند مردان و زنان)، رودسر، اردبیل، تبریز، ارومیه، سلماس، خوی، نقده، سقز، بانه، مریوان، کامیاران، سپیدار اهواز، رامهرمز، حویق تالش، بند زنان عادل‌آباد، جوین خراسان رضوی، زندان برازجان بوشهر، زندان گنبدکاووس، دیزل‌آباد کرمانشاه و چوبیندر قزوین دست به اعتصاب غذا می‌زنند.

#دادبان #نه_به_اعدام #کارزار_سه‌‌شنبه‌های_نه_به_اعدام

۷ اسفند، سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری در ایران

۷ اسفند یادآور نقطه عطفی در تاریخ حقوقی ایران است؛ روزی که کانون وکلای دادگستری، پس از سال‌ها تلاش، استقلال خود را به دست آورد تا وکلا بتوانند بدون دخالت نهادهای حکومتی، مدافعان بی‌طرف و شجاع حقوق شهروندان باشند. استقلال وکیل نه یک امتیاز، بلکه یک ضرورت در فرآیند دادرسی عادلانه است؛ چراکه بدون آن، عدالت در معرض نفوذ قدرت قرار می‌گیرد و حق دفاع به امری تشریفاتی تبدیل می‌شود.

با این حال، در ایران امروز، استقلال وکلای دادگستری به‌شدت مورد تهدید قرار گرفته است. تصویب و اجرای قوانینی همچون «آیین‌نامه اجرایی لایحه استقلال کانون وکلا» که به قوه قضاییه اجازه مداخله در امور داخلی کانون را می‌دهد، نمونه‌ای آشکار از این نقض است. همچنین، رد صلاحیت گسترده وکلای مستقل از سوی هیئت‌های نظارتی و فشارهای امنیتی بر وکلای پرونده‌های سیاسی و عقیدتی، نشان‌دهنده اراده حاکمیت برای سلب این استقلال است.

عدم استقلال وکیل، نه‌تنها حقوق متهمان و قربانیان نقض حقوق بشر را پایمال می‌کند، بلکه موجب زوال اعتماد عمومی به دستگاه قضایی و گسترش بی‌عدالتی می‌شود. وکیلی که از ترس تعقیب، زندان یا لغو پروانه وکالت، نتواند آزادانه از موکل خود دفاع کند، عملاً به ابزار سرکوب در دستان قدرت تبدیل خواهد شد.

استقلال وکیل نه یک مطالبه صنفی، بلکه حقی بنیادین برای تمام شهروندان است که بدون آن، حق دفاع از بین خواهد رفت. تضعیف این استقلال به معنای سلب امنیت قضایی از جامعه و تبدیل دادگاه‌ها به ابزار سرکوب است. حمایت از وکلای مستقل، حمایت از اجرای عدالت و تضمین حقوق همگان در برابر بی‌عدالتی است.

#دادبان #سالروز_استقلال_کانون_وکلای_دادگستری #۷_اسفند_روز_وکیل_مدافع
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دادبان- چرا نه به اعدام؟
مجازات اعدام برگشت‌ناپذیر است
امیر رئیسیان، وکیل دادگستری، همزمان با روز وکیل و تعطیلی‌های پی‌درپی در ایران می‌نویسد: «در روزهایی که دادگستری به علت ناکارامدی در اداره‌ی کشور تعطیل میشود و امکان پیگیری پرونده از وکلا سلب میشود، لااقل روند صدور و اجرای احکام کیفری هم متوقف شود. برای آن‌کس که جانش در خطر است، هر یک روز پیگیری هم «فرصت» محسوب میشود.
به کجا چنین شتابان؟!»
‌ ‎#روز_وکیل
#قوه_قضاییه
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
همزمان با روز وکیل به یادآر

در جریان خیزش «زن، زندگی، آزادی» شمار زیادی از وکلا به دفاع از معترضان برخاستند.
بسیاری از آنان بازداشت شدند و دست‌کم سه تن از آنان جان سپردند.

🔹نرگس خرمی‌فرد
- متولد اسفند ۱۳۶۹، وکیل دادگستری در مشهد
- علاوه بر حضور در اعتراضات، وکالت بازداشت‌شدگان بر عهده می‌گرفت.
- ۹ آذر ۱۴۰۱، پس از مدتی بی‌خبری او را بی‌هوش و بدون تلفن همراه و مدارک، جلو در خانه‌اش پیدا کردند.
- چند ساعت بعد در بیمارستان جان باخت و در بلوک ۶۲ بهشت زهرای مشهد به خاک سپرده ‌شد.

🔹مریم آروین
- ۲۹ ساله، عضو کانون وکلای استان کرمان
- اوایل آذر ۱۴۰۱ در دادگاه کنار معترضی ۱۶‌ساله ایستاد.
- همان‌جا بازداشت شد و پس از سه هفته به قید کفالت آزاد شد.
- ۱۸ بهمن کبد و ریه‌اش از کار افتاد، به کما رفت و جان سپرد.

🔹محبت مظفری
- متولد ۱۳۶۸، اهل بهبهان و وکیل دادگستری با رتبه دکترا.
- علاوه بر حضور در اعتراضات، وکالت برخی بازداشت‌شدگان را بر عهده گرفت.
- اواخر آبان ۱۴۰۱ با ضرب‌و‌شتم بازداشت شد.
- طی بازداشت دار‌وهای مختلف به او‌ خورانده شد. پس از آزادی نیز آثار شکنجه بر بدن او دیده می‌شد.
- ۱۳ بهمن، چند روز پس از آزادی، در خواب از دماغ‌اش خون آمد و جان باخت.

آن‌ها را فراموش نکنیم!

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575


#نرگس_خرمی_فرد
#محبت_مظفری
#مریم_آروین #دادبان #وکلای_حقوق_بشر
#مشاوره_حقوقی_رایگان
2025/02/25 20:15:14
Back to Top
HTML Embed Code: