Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
919 - Telegram Web
Telegram Web
🔷ماهنامه دانشجویی دادجو
سال اول - ماه دوم
شماره دوم - شهریور ۱۴۰۳

🕊️@dadjo_law⚖️
ماهنامه شماره 2 دادجو، شهریور 1403.pdf
58.5 MB
ماهنامه دانشجویی دادجو
شماره ۲
شهریور ماه ۱۴۰۳

🔶عناوین مورد بررسی:

🔹نگاهی به مفهوم مصونیت دیپلماتیک

🔸بررسی مسئولیت کیفری و عدم مسئولیت کیفری در افراد

🔹گفتارهایی درباره حکومت: افلاطون

🔸نقش سوریه در دفاع مقدس

🕊@dadjo_law
🔷درصورت تمایل نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود راجع به ماهنامه شهریور ماه و فعالیت اخیر کانون با ما از طریق ایدی زیر در میان بگذارید

🖋 @dadjo_support


🕊@dadjo_law
🕊کانون دانشجویی دادجو دعوت به همکاری می‌کند.

🔶کانون دادجو از تمامی دانشجویان، دانش آموختگان و پژوهشگران در تمامی حوزه ها و شاخه های علم حقوق دعوت به همکاری به عمل می آورد.

راه های ارتباطی با ما:

تلگرام:
@Dadjo_Support

ایمیل:
dadjolaw@gmail.com



🕊@dadjo_law
🔷نمونه شکوائیه جرم نشر اکاذیب

بسمه تعالی
ریاست محترم دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان…
با سلام؛
احتراماً به استحضار می‌رساند اینجانب….(شاکی) در تاریخ …… طبق قرارداد عادی شماره…. فی مابین مشتکی عنه آقای …… که ایشان متعهد شده بودند اطلاعات صحیح و معتبر درباره موضوع ….. به اینجانب ارائه نمایند.
مشتکی عنه خود را فردی آگاه و معتبر در این زمینه معرفی نموده و من با توجه به گفته‌های ایشان و اعتماد به اطلاعات ارائه شده، تصمیم به انجام …… گرفتم. اما بعداً مشخص شد که اطلاعات ارائه شده توسط مشتکی عنه کاملاً نادرست و بی‌اساس بوده و همین امر موجب خسارت جبران‌ناپذیری به اینجانب گردیده است.
نهایتا اینجانب در تاریخ …… اظهارنامه‌ای مبنی بر درخواست توضیح و جبران خسارت به مشتکی عنه ارسال نمودم که متاسفانه تاکنون هیچ اقدام مثبتی از سوی ایشان جهت جبران خسارت انجام نشده است.

بر این اساس، اینجانب با تقدیم این شکواییه از مقام محترم قضایی تقاضا دارم:
۱- به استناد مواد ۱۰۷ و ۱۰۸ قانون آیین دادرسی کیفری، تقاضای تامین خواسته مبنی بر توقیف حساب‌های بانکی مشتکی عنه.
۲- تقاضای تعقیب و محکومیت مشتکی عنه به جرم نشر اکاذیب به استناد ماده ۶۹۸ قانون مجازات اسلامی.

با تشکر و احترام مجدد

🕊️@dadjo_law⚖️
مواد ۵و۶ معاهده‌ی ۱۹۲۱ ایران و شوروی توسط جمهوری اسلامی براساس کدام سیاست لغو شد؟ | ارشد ۱۴۰۰
Anonymous Quiz
33%
بی طرفی
15%
انزواگرایی
28%
موازنه مثبت
25%
موازنه منفی
#مفاهیم_سیاسی

🔸اصول فاشیسم به بیان ساده:

🔹اصول اساسی فاشیسم که موسولینی برخی از آن‌ها را در دانشنامه ایتالیا در سال ۱۹۳۲ میلادی گفته بود عبارتند از:

۱) عدم اعتقاد به سودمند بودن صلح
۲) مخالفت با اندیشه‌های سوسیالیستی
۳) مخالفت با لیبرالیسم
۴) تبعیت زندگی همهٔ گروه‌ها از دولت (تمامیت‌خواه بودن)
۵) تقدس پیشوا تا سرحد امکان
۶) مخالفت با دموکراسی (دموکراسی را بوالهوسی و خودپرستی می‌نامند)
۷) اعتقاد شدید به قهرمان‌پرستی
۸) تبلیغ روح رزم‌جویی(همیشه در حال ترویج جنگ با یک دشمن است)
۹) نظام تک‌حزبی

🕊 @dadjo_law
#مفاهیم_سیاسی

🔸تعریف ساده میلیتاریسم یا نظامی گری:

🔹نظامی‌گری یا میلیتاریسم یک ایدئولوژی است که معتقد است توان ارتشی سرچشمه و منبع همه امنیت‌هاست. نظامی‌گری در ملایم‌ترین شکل خود به این گزاره باور دارد که «آشتی از راه توانمندی نظامی» میسر می‌شود و آمادگی نظامی بهترین یا تنها راه دستیابی به صلح است.

🔹به چهار حالت در سازمان ارتش مانند جنگجویی ، سروری ارتش بر دستگاه دولت ، بزرگداشت سپاهگیری و بسیج کشور برای هدف های نظامی را ارتش سالاری گویند. وقتی این چهار حالت کاملاً فراهم شد ارتش سالاری کامل گویند. و میلیتاریسم زمینه را برای دژسالاری ، نازیسم ، فاشیسم و فالانژیسم فراهم می کند.

🔹واژه میلیتاریسم به‌طور گسترده‌ای هم برای اهداف تحلیلی و هم مقاصد عملگرایانه در پدیده‌‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در سنت لیبرال غربی بیشتر پژوهشگران بر ویژگی زیاده‌روی (هزینه‌های نظامی، خرید جنگ‌افزار و…) تاکید می‌‌‌کنند در حالی که در جریان مارکسیسم، میلیتاریسم مرتبط با امپریالیسم و سرمایه‌داری انحصاری دیده می‌شود (Closer, 2008, 42). با وام‌گیری از هر دو سنت می‌توان بحث میلیتاریسم را در سه بعد سازمان داد.
الف- بعد رفتاری میلیتاریسم،
ب- نگرشی یا ایدئولوژیکی میلیتاریسم و
ج- بعد ساختاری میلیتاریسم.

🕊 @dadjo_law
#مفاهیم_حقوقی

🔸خلاصه ای از غصب:

🔹تعریف: استیلا بر حق غیر به نحو عدوان

🔹ارکان:
استیلا: تسلط بر مال یا حق دیگری
حق غیر: متعلق به شخص دیگری باشد
به نحو عدوان: بدون اجازه و به صورت غیرقانونی
🔹مبنای حکم: نظریه تضمین مطلق
غاصب مسئول هر نقص و عیبی است
حتی در قوه قاهره مسئول است

🔹وظایف غاصب:
بازگرداندن عین مال
در صورت عدم امکان:
پرداخت مثل یا قیمت
رد بدل حیلوله

🔹در حکم غصب:
استیلا بر مال غیر به نحو عدوان نباشد
مواد قانونی: مواد ۳۰۸ تا ۳۲۷ قانون مدنی

🔹نکات:
نظریه تضمین مطلق: به این معنی است که غاصب مسئولیت مطلق نسبت به مالی که غصب کرده دارد و حتی اگر به دلیل عوامل خارج از اراده او (مانند قوه قاهره) مالی آسیب ببیند، باز هم مسئول جبران خسارت است.
مثل: مالی که از نظر نوع، جنس و مقدار با مال غصبی برابر باشد.
بدل حیلوله: مالی که غاصب به جای مال غصبی به مالک می‌دهد و معمولاً به دلیل عدم امکان بازگرداندن عین مال یا مثل آن استفاده می‌شود.

🕊️@dadjo_law⚖️
🔸نظریه مشورتی جدید اداره حقوقی قوه قضاییه

شماره نظریه : 7/1403/49
شماره پرونده : 1403-3/1-49ک
تاریخ نظریه : 1403/06/04

استعلام :
شخصی به اتهام آدم‌ربایی با وسیله نقلیه به تحمل پنج سال حبس تعزیری و به اتهام سرقت مقرون به آزار به تحمل 5 سال و 2 ماه حبس و 74 ضربه شلاق تعزیری محکوم شده و در نهایت در دادگاه کیفری دو اجرای 4 سال از حبس‌های تعیین شده به مدت 3 سال به صورت ساده تعلیق شده است. پس از ابلاغ رأی به متهم، وکیل نامبرده به موجب تقدیم لایحه‌ای به دادگاه کیفری دو، تقاضای اعمال ماده 442 قانون آیین دادرسی کیفری را نموده و دادگاه نیز بر مبنای اسقاط حق تجدیدنظرخواهی از سوی متهم، مجازات بزه آدم‌ربایی را به 4 سال و 9 ماه و مجازات بزه سرقت مقرون به آزار را به 5 سال و 60 ضربه شلاق تعزیری تقلیل داده است. با این توضیح که مجازات غیر معلق راجع به بزه آدم‌ربایی 9 ماه حبس و راجع به بزه سرقت مقرون به آزار به 12 ماه حبس تقلیل یافته است. پس از ارسال پرونده به واحد اجرای احکام کیفری و اعلام این مطلب از سوی دادیار واحد اجرای کیفری مبنی بر این‌که مجازات بزه‌های ارتکابی قابل تعلیق نمی‌باشد، دادگاه بدوی به موجب صدور دادنامه علی‌حده، در قالب رأی اصلاحی قرار تعلیق صادر شده را حذف نموده است و وکیل متهم از دادنامه اخیرالذکر تجدیدنظرخواهی نموده است. دادگاه تجدیدنظر نیز بیان نموده که: «با عنایت به محتویات پرونده و هر چند که برابر بند «ب» ماده 47 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 بزه‌های آدم ربایی و سرقت مقرون به آزار قابل تعلیق نیستند و تصمیم دادگاه اولیه در این بخش برخلاف قانون بوده است و دادستان (وقت) نیز می‌بایست در مهلت مقرر قانونی از دادنامه مذکور تجدیدنظرخواهی می‌نمود و همچنین تصمیم دادگاه در اصلاح رأی نیز کاملاً اشتباه و برخلاف مقررات مندرج در ماده 381 قانون آیین دادرسی کیفری بوده است و حذف قرار تعلیق اجرای مجازات از مصادیق اصلاح رأی موضوع ماده قانونی مذکور نمی‌باشد، با عنایت به این‌که حسب تبصره 2 ماده 427 قانون پیش‌گفته آرای قابل تجدیدنظر احصاء گردیده و دادنامه معترض‌عنه که دلالت بر حذف قرار تعلیق اجرای حکم دارد از مصادیق هیچ‌یک از آرای قابل تجدیدنظر محسوب نمی‌گردد، لذا این دادگاه قرار رد درخواست تجدیدنظرخواهی را صادر می‌نماید.» سؤال: اجرای احکام کیفری حسب مقررات و با عنایت به رأی دادگاه تجدیدنظر استان، کدام رأی را می‌بایست اجرا نماید؟ رأی توأم با تعلیق اولیه یا رأی اصلاحی که تعلیق را حذف نموده است؟سؤال: اجرای احکام کیفری حسب مقررات و با عنایت به رأی دادگاه تجدیدنظر استان، کدام رأی را می‌بایست اجرا نماید؟ رأی توأم با تعلیق اولیه یا رأی اصلاحی که تعلیق را حذف نموده است؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :
مستفاد از ماده 46 و ملاک ماده 55 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 قرار تعلیق اجرای مجازات ناظر به اجرای حکم بوده و امری اجرایی محسوب می‌شود و از امر تعیین مجازات و صدور حکم محکومیت مستقل است؛ بنابراین از جمله آرای قابل تجدیدنظر شناخته نمی‌شود و در فرض سؤال قاضی اجرای احکام کیفری با توجه به این که قرار تعلیق اجرای مجازات بر خلاف بند «ب» ماده 47 قانون پیش‌گفته که جرایم سرقت مقرون به آزار و آدم‌ربایی را غیر قابل تعلیق دانسته صادر شده است، باید مراتب را جهت لغو قرار یادشده به دادگاه صادرکننده قرار اعلام و مطابق تصمیم دادگاه رفتار کند.

🕊️@dadjo_law⚖️
#تاریخ_حقوق

🔷آیت‌الله منتظری و قانون اساسی جمهوری اسلامی

🔸از لحظات پررنگ در زندگی سیاسی آیت‌الله منتظری، حضور ایشان در مجلس خبرگان قانون اساسی بود که ریاست این مجلس را هم به عهده داشتند. وی نقش بسیار مهمی در تصویب چندین اصل کلیدی مانند اصل دوازدهم(مذهب رسمی) و اصل صدوپانزدهم(شرایط رییس جمهور)داشت.

🔹اما از همه مهم‌تر، اصل ولایت فقیه است. نمی‌شود نامی از این اصل در قانون اساسی به میان بیاید و یاد آیت‌الله منتظری به ذهن نرسد. ایشان در ورود این اصل به قانون اساسی و تصویب آن نقشی کلیدی داشتند.

🔸ایشان در خاطراتشان گفته اند:«در آن زمان مسئله ولایت فقیه در جامعه مطرح بود؛ کتاب ولایت فقیه آیت‌الله خمینی چاپ شده بود و بسیاری افراد آن را خوانده بودند. این ایده که عالم بر غیرعالم مقدم است، در ذهن‌ها جا افتاده بود. در مجلس خبرگان با مرحوم آیت‌الله بهشتی و چند نفر دیگر هماهنگ شدیم. البته دیدگاه من این بود که ولایت فقیه باید بر روند قانون‌گذاری و اداره کشور نظارت داشته باشد تا اسلامیت نظام تضمین شود، و در نهایت حدود اختیارات او هم در قانون اساسی تعیین شد. کلمه "مطلقه" را هم بعداً در بازنگری اضافه کردند.»

🕊@dadjo_law
#مفاهیم_سیاسی

🔸 مانیتاریسم یا پول گرایی:

🔹نهضت پول گرایان در دهه ۱۹۳۰ میلادی توسط هنری سایمون و جیکوب واینر از کالج شیکاگو آغاز شد. هر چند جیمز انجل و کلارک واربرتون از دانشگاه کلمبیا نیز از پایه‌گذاران این مکتب محسوب می‌شوند. این مکتب فکری در نیمه دوم دهه ۱۹۵۰ در جهان مطرح شد. آنها تبلیغ می‌کردند که سیاست پولی از قاعده ثابتی، همچون رشد معمول و ثابت حجم پول پیروی می‌کند.

🔹طرفداران پول گرایی یا مانیتاریسم، اعمال سیاست های مالی از سوی دولت ها را نامناسب و اقدام ضعیفی در اقتصاد می دانستند. با این حال، در دهه ۱۹۸۰ که ارتباط بین عرضه پول و تورم کمتر شد و نهایتا تاثیر مانیتاریسم نیز در اقتصاد کاهش یافت که این مسئله باعث شد تا به مرور این تفکر اقتصادی فراموش شود.

🔹به صورت کلی، مبنای اصلی تفکر پول گرایی این است که حجم پول تعیین کننده اصلی در اقتصاد است و مباحث بسیاری از پدیده های اقتصادی را باید از پول آغاز کرد و به صورت کلی، سیاست های پولی چیز جز تضمین ثبات قیمت‌ها (price stability) نیست. پولگرایی در واقع احیای دوباره نظریه مقداری پول است که به زبان ساده می‌گوید تقاضای پول متناسب با خروجی واقعی اقتصاد و سطح عمومی قیمت‌هاست. بیان ساده‌تر این نظریه این است که افزایش عرضه پول در صورتی که متناسب با افزایش حجم اقتصاد (تولید ناخالص واقعی) نباشد، به افزایش قیمت‌ها خواهد انجامید.

🔹پول گریان عموماً طرفدار بازارهای مستقل از دخالت‌های دولت بودند و دولت‌ها را اغلب به مثابه عاملی غیرکارآمد تلقی می‌کردند و گرایش به دولت‌های کوچک و بازارهای آزاد دارند و تمایل به اجتناب از سیاست‌های فعال دولت و ترجیح مقررات قانونی را دارند.

🕊 @dadjo_law
امضای عهدنامه های بین المللی از اختیارات کدام تصمیم گیرنده‌ی سیاست خارجی جمهوری اسلامی است؟ | ارشد ۱۴۰۰
Anonymous Quiz
17%
وزیرامورخارجه
65%
رئیس جمهور
12%
رئیس مجلس
7%
رهبری
#مفاهیم_حقوقی

🔸چند نکته از حقوق جزا (4):

🔹زمانی که قاضی به عدم فراموشی و سهو علم نداشته باشد شهادت این افراد اعتبار ندارد.

🔹شروع به جرم محال جرم نیست و مجازات ندارد.

🔹نیازی نیست قاضی علم به صحت شهادت پیدا کند.

🔹برای اثبات جنبه غیر کیفری کلیه جرایم یکبار اقرار کافی است.

🔹شریک در عملیات اجرایی دخالت دارد ولی معاون دخالت ندارد.

🕊️@dadjo_law⚖️
کدام یک از روش های علم سیاست، قیاسی است؟ | تالیفی
Anonymous Quiz
14%
تاریخی
26%
فلسفی
48%
تطبیقی
12%
مشاهده
#فراخوان

‌          🔹به فرمان یزدان پیروزگر🔹
‌      🔸به داد و دهش تنگ بستم کمر🔸

نشریه دانشجویی دادجو به صاحب امتیازی کانون دانشجویی دادجو مفتخر است تا برای دومین شماره خود پذیرای مقالات و یادداشت‌های دانشجویان، اساتید، پژوهشگران و نویسندگان در حوزه‌های حقوق، علوم سیاسی، جامعه شناسی و فلسفه باشد.

یادداشت ها و مقالات ارسالی می‌بایست مطابق شیوه نامه نشریه کانون باشند.

🔷موضوعات ‌‌پیشنهادی در حوزه حقوق عبارت است از:

🔸حق تعیین سرنوشت و جدایی طلبی در حقوق بین الملل

🔹حقوق بشر و چالش‌های آن در دنیای دیجیتال

🔸آزادی های اجتماعی و سیاسی در قانون اساسی فرانسه و ایالات متحده آمریکا و ایران:بررسی تطبیقی

🔹بررسی تقابل نظریات فقهی و حقوقی در یکی از عقود معین

🔸دیگر موضوعات حقوقی (آزاد)

🔶علاوه بر موارد فوق، نشریه دانشجویی دادجو پذیرای نوشته‌های میان رشته‌ای(بویژه میان رشته‌ای حقوق و علوم سیاسی) پژوهشگران ارجمند خواهد بود.

از نویسندگان گرامی درخواست می‌شود مقالات و یادداشت های خود را حداکثر تا ۱مهرماه به آیدی @Dadjo_Support یا به آدرس dadjolaw@gmail.com ایمیل کنند.


🕊 @dadjo_law
#vocabulaire_juridique

Droit international - حقوق بین‌الملل

Souveraineté - حاکمیت

Traité - معاهده

Convention - کنوانسیون

Accord - توافق

🕊️@dadjo_law⚖️
قانون_تخلفات،_جرائم_و_مجازاتهای_مربوط_به_اسناد_سجلی_و_شناسنامه.pdf
201.4 KB
#قوانین_خاص

🌱قانون تخلفات، جرائم و مجازاتهای مربوط به اسناد سجلی و شناسنامه

🕊️@dadjo_law⚖️
2024/09/22 03:22:27
Back to Top
HTML Embed Code: