Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
- Telegram Web
Telegram Web

@dialogue1402

آموزش مذهبی در مدارس ایران از سنین پایین آغاز می‌شود و در آن به کودکان اصول و عقاید خاص اسلامی آموزش داده می‌شود.

این سیستم آموزشی که در سالهای اخیر با برگزاری نمازهای اجباری همراه است، می‌تواند آسیب‌های روانی و اجتماعی برای کودکان به همراه داشته باشد.

بسیاری از کودکان، به ویژه آن‌هایی که از خانواده‌های غیردینی یا اقلیت‌های مذهبی هستند، ممکن است به دلیل تضاد با باورهای خانوادگی و شخصی خود احساس بیگانگی کنند.

اجبار به شرکت در نمازهای گروهی و مناسک مذهبی بدون اختیار می‌تواند موجب احساس فشار و کاهش اعتماد به نفس در کودکانی شود که باورهای متفاوتی دارند یا از محیط مذهبی فاصله دارند.

همچنین، چنین برنامه‌هایی روحیه‌ پرسشگری و تفکر انتقادی را در کودکان سرکوب می‌کند و آن‌ها را به پذیرش بی‌چون و چرای مفاهیم مذهبی سوق می‌دهد.

کارشناسان اموزشی تاکید دارند که، ایجاد فضای آموزش آزاد و بدون اجبار می‌تواند به توسعه رشد ذهنی و روحی کودکان کمک کند.

https://dialog.tavaana.org/islamization-and-students/
#آموزش_مذهبی #ناباورمندان #گفتگو_توانا

@dialogue1402
یکی از همراهان با اشاره به ادعای صلح‌دوستی جمهوری اسلامی که از طریق پزشکیان در نیویورک تبلیغ می‌شود، این متن را فرستاده‌است:

«اینها هنوز توی تکبیرهاشون برای نیمی از مردم جهان مرگ طلب می‌کنند، بعد میرن توی سازمان ملل خودشون رو صلح‌طلب معرفی می‌کنند. دم خروس را باور کنیم یا قسم حضرت عباس را»؟

نظر شما چیست؟

#صلح #مدارا #گفتگو_توانا

@Dialogue1402
علم الهدی، نماینده خامنه‌ای در خراسان:اسرائیلی ها خود را آماده مردن کنند!

او اظهارداشته؛ اسرائیل فرزند زنازاده انگلیس‌هاست.

علم‌الهدی در بخشی از سخنانش چنین گفته‌است:رهبر هر چه می گوید حکم و فرمان است. تا اسرائیل وجود دارد‌، معنا ندارد اسلحه را زمین بگذاریم؛ در برابر اسرائیل زمانی اسلحه را زمین می‌گذاریم که با نیستی او مقابل شویم. اسلحه در دست گرفتن ملت مقاوم ما تا زمانی ادامه دارد که خورشید تابناک ولایت از کنار دیوار کعبه، دنیا را روشن کند؛ این که بنده نمازجمعه را با اسلحه در دست می‌خوانم‏ معنایش همین است!

#یهودستیزی #روحانیت_شیعه #اسراییل #گفتگو_توانا

@Dialogue1402
@dialogue1402

«زشت‌ها»
معرفی فیلم

تالی به دیوید می‌گه که تو به تلاش برای رادیکالیزه کردن مردم شهرت یا در واقع سوءشهرت داری! دیوید می‌که اشکال نداره! هر تغییر اجتماعی در بادی امر، رادیکال محسوب می‌شه!

فیلم «زشت‌ها» داستان رادیکال شدن لایه‌هایی از اجتماع علیه ایدئولوژی زیبایی، یا خوشگلیه! ایدئولوژی‌ای که مصداق بارزش در حیات اجتماعی، استقبال فوق‌العاده از اعمال جراحی زیبایی‌ست که گردش مالی قابل توجهی هم در سراسر سیاره داره. تالی که تقریبا اتفاقی با یکی از اعضای این گروه رادیکال یا انقلابی آشنا می‌شه، اصلا با اونها همدل نیست. خیلی صریح می‌گه من نمی‌خوام آزاد باشم! می‌خوام فقط خوشگل باشم! تالی کاراکتری‌ست که اشکالی در ایدئولوژی خوشگلی یا ژیگول بودن نمی‌بینه! فیلم «زشت‌ها/ Uglies» که بر اساس رمانی به همین نام اثر اسکات وسترفلد ساخته شده، در سال ۲۰۲۴ به کارگردانی مک‌جی (McG) منتشر شد و از جمله فیلم‌هایی بود که توجه مخاطبان زیادی را در نتفلیکس به خود جلب کرد. این فیلم در گیشه و پلتفرم‌های آنلاین با موفقیت متوسطی مواجه شد، اما موضوعات آن، به‌ویژه انتقاداتش از استانداردهای تحمیل‌شده زیبایی و استفاده گسترده از جراحی‌های زیبایی، مورد توجه منتقدان قرار گرفت.

داستان فیلم به روشنی بر روی مبارزه اجتماعی علیه ایدئولوژی زیبایی تمرکز دارد؛ ایدئولوژی‌ای که از طریق فشارهای فرهنگی، رسانه‌ای و اقتصادی به جامعه تحمیل شده است. در دنیای فیلم، استانداردهای زیبایی به حدی تثبیت شده‌اند که افراد برای پذیرفته شدن در جامعه به‌طور اجتناب‌ناپذیری به جراحی‌های زیبایی متوسل می‌شوند. این جراحی‌ها نماد کنترل و تبعیت از یک سیستم هستند که…

برای مطالعه ادامه یادداشت به صفحه گفت‌وشنود مراجعه کنید:

https://dialog.tavaana.org/uglies/

#گفتگو #مدارا #رواداری #ایدئولوژی #دین #فرهنگ_مسلط

@dialogue1402
صفحه گفت‌وشنود را دنبال کنید: @dialogue1402

معرفی فیلم؛ قدیس‌ها و گناهکاران؛ تاریخ پاپ‌ها

چطور شد که کلیسای مرکزی مسیحیت در اورشلیم، به واتیکان در رم منتقل گردید؟ مستند «قدیس‌ها و گناهکاران: تاریخ پاپ‌ها» با این پرسش شروع می‌کند و در تمامی شش قسمتی که ارائه می‌دهد، علاوه بر تاریخ مقتدرترین مراجع مذهبی، تاریخ اروپا را هم به مخاطب خود معرفی می‌کند.

«قدیس‌ها و گناهکاران: تاریخ پاپ‌ها»، یک مجموعه تلویزیونی شش قسمتی است که تاریخچه پاپ‌ها و پاپا‌نشینی را مورد بررسی قرار می‌دهد. این مستند در سال ۲۰۰۵ پخش شد و به بررسی نقش و تاثیر پاپ‌ها در تاریخ مسیحیت و جهان می‌پردازد. مستند توسط آنتونی کلیر روایت می‌شود و هر قسمت حدود ۵۰ دقیقه طول می‌کشد.

درباره این مستند در وبسایت گفت‌وشنود بیشتر بخوانید:
https://dialog.tavaana.org/saints-and-sinners/

#گفتگو_توانا #معرفی_فیلم #تاریخ_کلیسا #مسیحیت_اروپایی

@dialogue1402
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
@dialogue1402

«خدایان روی زمین»
دیگری‌نامه
اپیزود ۲۵

با اپیزود بیست‌وپنجم با نام «خدایان روی زمین» از مجموعه‌ دیگری‌نامه در خدمت شما هستیم. این اپیزود، چنانکه شنوندگان پی‌گیر ما انتظار دارند، قرار است به ادامه‌ ماجراهای کوش پیل‌دندان به روایت ایرانشاه‌ بن ابی‌الخیر بپردازد.

هدف ما نقل، تحلیل و بررسی چگونگی شکل‌گرفتن تصویر ضدقهرمان در داستان‌های حماسی ایرانی‌ست. بنابراین در دو سه اپیزود اخیر به موازات اشاراتی به داستان ضحاک به‌عنوان یک کلان‌روایت مشهور از یک دیگری اهریمنی، داستان کوش پیل‌دندان را هم به شما معرفی کرده‌ایم که مطابق با راویان و برسازندگان اصلی این داستان، خود برادرزاده‌ ضحاک بود. در اپیزود گذشته با نقل از ساقی گازرانی، به وجود نوعی کیش شخصیت در شاهنشاهی کوشان در شرق ایران اشاره کردیم.

گازرانی مولف کتاب کوش پیل‌دندان: خلق یک ضدقهرمان به پژوهش‌های باستان‌شناختی درباره‌ شاهنشاهی کوشانی استناد می‌کند و می‌نویسد: 

«اعتقاد به پرستش شمایل شاه چنان که در مورد کوش پیل‌دندان می‌بینیم برای کسی که با مضامین مهم تاریخ کوشان آشنایی دارد، باید بسیار جالب باشد. اشاره‌ کوش‌نامه به مجسمه‌ کوش که به منظور پرستش در ساختمانی زیبا و باشکوه قرار گرفته است، چه ارتباطی با واقعیت‌های تاریخ کوشانیان دارد؟ واقعیت این است که میان این شعر و آنچه به صورت کشفیات باستان‌شناختی داریم، از جمله سازه‌هایی که مجسمه‌های پادشاهان کوشان در آن‌ها جای‌داشته‌اند، تناظر و تشابه وجود دارد. ماهیت این سازه‌ها که به پرستشگاه‌های کوشانی شهرت دارند مانند هر چیز دیگری که به تاریخ کوشانیان مربوط است، محل بحث و مجادله بوده و پیچیده است. تاکنون سه نمونه از چنین ساختمان‌هایی کشف شده است:

برای مطالعه ادامه متن به صفحه گفت‌وشنود مراجعه کنید:

https://dialog.tavaana.org/others-25/

و برای شنیدن نسخه کامل این اپیزود در یوتیوب به:

https://youtu.be/MJlPyt7vV2Y?si=mitcwo6GS5Mg_QUT

و برای شنیدن نسخه کامل در ساند کلود به:

https://on.soundcloud.com/cQqUFmsfXMA5Y8iA8

و برای شنیدن نسخه کامل در کست‌باکس به:

https://castbox.fm/vb/692209025

مراجعه بفرمایید.

#دیگری_نامه #کوش_پیل_دندان #ساقی_گازرانی #شاهنامه #سنت_شاهنامه_نگاری #روایت #دشمن #دشمن_سازی #دیگری_دشمن #گفتگو #رواداری

@dialogue1402
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
‏‌
@Dialogue1402
آیا دین باید اخلاقی شود یا اخلاق دینی؟

اگر آموزه‌های دینی از صافی نقد عبور نکند، آن وقت ممکن است برخی کارهای غیر اخلاقی دینداران با این آموزه‌ها توجیه شود.

باب مباهته در فقه شیعه بر اساس روایت حدیثی از پیامبر اسلام بهتان به بدعتگذاران را مجاز می‌داند. این حدیث در کتب روایی اهل سنت نیامده است.


#مباهته#شیعه#نقد_دین#گفتگو_توانا

@Dialogue1402
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
@Dialogue1402

دکتر محمد تاج‌دولتی، روزنامه‌نگار

به مناسبت ۲۱ سپتامبر، روز جهانی صلح

دیگران را آنگونه که هستند بپذیریم نه آنگونه که خود می‌خواهیم

#صلح #صلح_جهانی #روز_جهانی_صلح #گفتگو_توانا

@Dialogue1402
صفحه گفت‌وشنود را دنبال کنید:
@Dialogue1402

پیام پدرام بهمنی، شهروند به مناسبت روز جهانی صلح

«مرنج و مرنجان»

#صلح #روز_جهانی_صلح #گفتگو_توانا

@Dialogue1402

صفحه گفت‌وشنود را دنبال کنید:

@Dialogue1402
سفرنامه‌ والتر هینتس

پرفسور والتر هینتس، متخصص در تاریخ ایلام باستان و همین‌طور هخامنشیان که کتاب مشهور او به نام «داریوش و پارسیان» توسط شاگرد ایرانی‌اش، پرویز رجبی و با نام «داریوش و ایرانیان» معرف حضور علاقه‌مندان تاریخ باستانی ایران است، در دوران رضاشاه به ایران سفر کرد و از شهرهای بسیاری دیدن کرد.

چاپ اول سفرنامه‌ والتر هینتس متعلق به پاییز ۱۳۹۰ است و به همت انتشارات ایران‌شناسی منتشر شده است. اگرچه تاریخ‌نگاران در بازسازی تاریخ دراز ایران همواره از سفرنامه‌ها و یادداشت‌های مستشرقین بهره برده‌اند، اما حضور هینتس در عصر پهلوی اول در ایران و مشاهدات دقیق‌اش از نوسازی کشور، در این عصر که بسیاری از ایرانیان آرزوی اعاده‌ی آن شکل از مدیریت سیاسی را می‌کنند، می‌تواند مورد توجه ویژه قرار بگیرد.

درباره این کتاب در وبسایت گفت‌وشنود بیشتر بخوانید:
https://dialog.tavaana.org/book-2-walther-hinz-itinerary/

#گفتگو_توانا #معرفی_کتاب #تاریخ_ایران #والتر_هینتس

@Dialogue1402
سعیدی نماینده خامنه‌ای در قم:

ورود حضرت معصومه به قم، نشان می‌دهد قمی‌ها در آینده سرآمد مبارزه با اسرائیل خواهندشد!

به نظر شما اگر چنین روایتی صحیح باشد، آیا زمانی بهتر از این برای مبارزه قمی‌ها با اسراییل وجوددارد؟!

#قم #روحانیت_شیعه #گفتگو_توانا

@Dialogue1402
یکی از مخاطبان «گفت‌وشنود»، پیام کوتاه و جالب‌توجهی برای ما فرستاده با این تیتر: «لطفا بین زنان حکومتی و زنان مذهبی فرق بگذارید؛ هر زن مذهبی حکومتی نیست»

او در ادامه می‌گوید: «هر زن چادری را نباید حکومتی حساب کرد به صرف این‌که زنان حکومتی و ایدئولوژیک هم چادر سر می‌کنند. حق بسیاری از زنان مذهبی که با این حکومت نیستند نیز زائل می‌شود. نمونه‌اش خانم‌های بسیاری هستند که اکنون برجسته‌ترین آن‌ها خانم فاطمه سپهری است.»

این پیام شاید ظاهرا بدیهی به نظر برسد. حتما بسیاری از ما ایرانیان زنانی را دیده‌ایم که مذهبی هستند و یا علاوه بر مذهبی بودن حجاب چادر را انتخاب کرده‌اند اما نه تنها حکومتی نیستند بلکه عمیقا خود را مقابل حکومت مذهبی تعریف می‌کنند.

چنانکه طی سال‌های اخیر ویدئویی مربوط به انقلاب ۵۷ منتشر می‌شود که در آن یک زن چادری با گریه از خطر حکومت روحانیت می‌گوید، درحالی که زنان جوانی که حجاب ندارند از انقلاب اسلامی و رهبری آیت‌الله خمینی استقبال می‌کنند.

ویدئو و نیز متن کامل را در وبسایت گفت‌وشنود بینید:
https://dialog.tavaana.org/women-and-hijab-iran/

#گفتگو_توانا #زنان_چادری #حجاب_اجباری

@Dialogue1402
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

صفحه گفت‌وشنود را دنبال کنید:
@Dialogue1402

پیام پرویز دستمالچی، نویسنده و مترجم:

تساوی حقوقی همه در برابر قانون، اساس ساختار حکومتی است که می‌تواند همگرایی را تضمین کند

به مناسبت ۲۱ سپتامبر روز جهانی صلح برای همراهان گفت‌وشنود

#صلح #روز_جهانی_صلح #گفتگو_توانا

@Dialogue1402
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
@Dialogue1402

گفت: «پیلی را آوردند بر سرِ چشمه‌ای که آب خورد، خود را در آب می‌دید و می‌رمید او می‌پنداشت که از دیگری می‌رمد نمی‌دانست که از خود می‌رمد.»
همه اخلاق بد از ظلم و کین و حسد و حرص و بی‌رحمی و کبر چون در توست نمی‌رنجی چون آن را در دیگری می‌بینی می‌رمی و می‌رنجی.

#مولانا #فیه_ما_فیه
#گفتگو_توانا #ظلم
@dialogue1402
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دستاوردهای ٤٥ سال حکومت دینی در ایران، موشک و ترقه و چنین مدارسی است!

ناکارآمدی و فساد، همزاد حکومت دینی و ایدئولوژیک است و جمهوری اسلامی هم از این قاعده مستثنی نبوده و نیست. دهه‌ها تلاش این حکومت برای تبدیل به قدرت نظامی را در فلاکت آنها مقابل اسراییل دیدیم و از آن طرف، مدرسه‌های ویران و‌ کودکان پابرهنه ایران را مقابل چشم خود داریم.
در حقیقت حکومت دینی نه دین مردم را حفظ کرد و نه دنیای آنها را آبادکرد!

- همراهان

#حکومت_دینی #گفتگو_توانا

@Dialogue1402
@dialogue1402

سازمان‌ها و نهادهایی که در این مجموعه به شما معرفی می‌کنیم، عموما با هدف مشترک، ایجاد فضای پذیرش باورهای گوناگون و همچنین تسهیل گفت‌و‌گو بعنوان ماموریت اصلی خود، را معرفی می‌کنند.

اغلب آنها در ابتدا با تعداد اندک اعضا و داوطلبانه، شروع بکار کرده‌اند، سپس با تلاش اعضا و پی‌گیری مستمر اهداف به موفقیت‌های چشم‌گیر در راستای خواست‌ها و مطالبات اجتماعی خود دست پیدا کرده‌اند.

با این رویکرد در این سلسله مطالب و به تناوب این سازمان‌ها را با هدف آشنایی و با انگیزه الگوبرداری با چشم‌انداز تشکیل چنین نهادهایی برای تحقق اهداف مشترک در جامعه ایرانی، منتشر خواهیم کرد.

زیرا باور داریم آن‌چه شما را متمایز و به هدف نزدیک می‌کند، اصل پذیرش تفاوت‌ها و آزادی باور و عرضه اندیشه است.



#سکولاریسم #سکولار #خردگرا #خردگرا_جهانی #گفتگو_توانا

@Dialogue1402
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
@Dialogue1402

«اتفاقن این جلوگیری از توهین به مقدسات است که غیراخلاقی است. به این دلیل که توهین به ادیان برای جامعه سودمند است.»
آرمین نوابی، مدافع حقوق خداناباوران، در برنامه بگوـبشنو ۶۲ با موضوع «آیا توهین به مقدسات، غیراخلاقی است؟» می‌گوید:
«توهین به ادیان هم اخلاقی است و هم کاربردی.»
این برنامه ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ با حضور آلبرت بوته‌ساز، از کلیمیان تحلیلگر مسائل ایران، آرمین نوابی، بانی جمهوری بی‌خدایان، و شماری از صاحب‌نظران و کنشگران در اتاق کلاب‌هاوس آموزشکده توانا برگزار شده است.

لینک برنامه کامل بگو-بشنو ۶۲ با عنوان «آیا توهین به مقدسات غیراخلاقی است؟»

https://tavaana.org/say-listen-62/

برای مطالعه ادامه متن به صفحه گفت‌وشنود مراجعه کنید:

https://dialog.tavaana.org/offending-religious-beliefs/

و برای شنیدن نسخه کامل این اپیزود در یوتیوب به:

https://youtu.be/_Sj7VuJy8i4

و برای شنیدن نسخه کامل در ساند کلود به:

https://on.soundcloud.com/uEWBmUuVW8LNimqM6

مراجعه بفرمایید.

#بگوبشنو  #آرمین_نوابی #مقدسات #گفتگو_توانا

@Dialogue1402
2024/09/29 00:12:19
Back to Top
HTML Embed Code: