Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
98 - Telegram Web
Telegram Web
💢بهزیستی خانه ماست، خانه‌مان را به ما برگردانید...

شهرام‌ مبصر
کنشگر حوزه افراد دارای معلولیت

آقای دکتر پزشکیان
رییس جمهور منتخب مردم شریف ایران

حالا بیش از ۴۴ سال از روزی که سازمان بهزیستی کشور از ادغام ۱۶ سازمان، موسسه و انجمن خیریه با یکدیگر پدید آمد می‌گذرد، زمانی که این ادغام به همت جمعی از دغدغه‌مندان و‌ فعالان حوزه‌های مختلف اجتماعی صورت گرفت، امید می‌رفت این سازمان تبدیل به خانه‌ای امن برای گروه‌های هدف این سازمان شود و موجب تقویت بیشتر سازمان‌های مردم‌نهاد و تشکل‌های غیردولتی این حوزه شود.

شاید خیالی خام که اگر چه دکتر محمدعلی فیاض‌بخش و‌ سید محمدباقر حسینی لواسانی بر آن باور داشتند، اما نه تنها محقق نشد که هر روز جامعه هدف، کنشگران اجتماعی و تشکل‌های مرتبط با این سازمان، از خانه خود دورتر شدند.

اما حالا و پس از رویکرد جنابعالی برای شنیدن صدای بی‌صدایان و گروه‌های محذوف، و باور شما به قدرت جامعه مدنی و استفاده از رویکردهای کارشناسی، ما کنشگران اجتماعی و تشکل‌های غیردولتی به بازگشت به خانه‌مان امیدوار شدیم.

آقای دکتر میدری
وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی

ما کنشگران اجتماعی مستقل و سازمان‌های مردم نهاد به بازگشت به خانه‌مان با رویکرد و نگاهی که رئیس جمهور منتخب داشتند امیدوار شدیم و پس از حضور شما در وزارت خانه‌ای که از ۲۰ سال گذشته تاکنون مادر سازمان بهزیستی کشور است، امیدمان تقویت شد.

شاید با همین نگاه بود که برایتان نامه نوشتیم و از فردی حمایت کردیم که تاکنون بیش از ۱۲۰ سازمان مردم نهاد در سطح کشور از دانش، تخصص، تجربه و توانمندی‌اش برای اصلاح فرایندهای موجود در این سازمان حمایت کرده‌اند.

امروز امید داریم مسیری که توسط مدیران ناکارآمد قبلی، سال‌هاست به سمت خانه‌مان مسدود شده است را باز کنید، صدایمان را بشنوید، پشت درهای بسته برای این جمعیت عظیم تصمیم نگیرید و ناامیدمان نکنید!

با ما همراه باشید در کانال تلگرامی
کنشگران حوزه معلولیت
T.me/Disability_activists
چه کسی باید سکاندار سازمان بهزیستی شود؟

یک کنشگر حوزه افراد دارای معلولیت گفت:
رئیس جدید سازمان بهزیستی کشور لزوماً نیاز نیست از بدنه سازمان بهزیستی باشد اما باید فردی دغدغه‌مند و مسئولیت‌پذیر، دارای تحصیلات مرتبط، سابقه اجرایی موفق، با تجربه باشد.

مهدی امیری

به گزارش فارس: شهرام‌ مبصر، کنشگر حوزه افراد دارای معلولیت در گفت‌وگو با خبرنگار آسیب‌های اجتماعی خبرگزاری فارس، با تأکید بر اینکه در انتصاب‌ها باید سازمان بهزیستی به طور ویژه دیده شود، اظهار کرد: بیش از ۴۴ سال از روزی که سازمان بهزیستی کشور از ادغام ۱۶ سازمان، موسسه و انجمن خیریه با یکدیگر پدید آمد می‌گذرد، زمانی که این ادغام به همت جمعی از دغدغه‌مندان و‌ فعالان حوزه‌های مختلف اجتماعی صورت گرفت، امید می‌رفت این سازمان تبدیل به خانه‌ای امن برای گروه‌های هدف این سازمان شود و موجب تقویت بیشتر سازمان‌های مردم‌نهاد و تشکل‌های غیردولتی این حوزه شود.

وی افزود: شاید خیالی خام که اگر چه دکتر محمدعلی فیاض‌بخش و‌ سید محمدباقر حسینی لواسانی بر آن باور داشتند، اما نه تنها محقق نشد که هر روز جامعه هدف، کنشگران اجتماعی و تشکل‌های مرتبط با این سازمان، از خانه خود دورتر شدند. حالا و پس از رویکرد رئیس جمهور دولت چهاردهم برای شنیدن صدای بی‌صدایان و گروه‌های محذوف، و باور به قدرت جامعه مدنی و استفاده از رویکردهای کارشناسی، ما کنشگران اجتماعی و تشکل‌های غیردولتی به بازگشت به خانه‌مان امیدوار شدیم.

این کنشگر حوزه افراد دارای معلولیت خطاب به وزیرکار جدید نیز گفت:‌ ما کنشگران اجتماعی مستقل و سازمان‌های مردم نهاد به بازگشت به خانه‌مان با رویکرد و نگاهی که رئیس جمهور منتخب داشتند امیدوار شدیم و پس از حضور شما در وزارتخانه‌ای که از ۲۰ سال گذشته تاکنون مادر سازمان بهزیستی کشور است، امیدمان تقویت شد.

مبصر با بیان برخی شاخصه‌های رئیس جدید سازمان بهزیستی، خاطرنشان کرد: بنده معتقدم رئیس جدید سازمان بهزیستی کشور لزوماً نیاز نیست از بدنه سازمان بهزیستی باشد اما باید فردی دغدغه‌مند و مسئولیت‌پذیر، دارای تحصیلات مرتبط، سابقه اجرایی موفق، با تجربه باشد و به نیازهای حوزه‌های مختلف و جامعه هدف متنوع سازمان اشراف داشته باشد.

وی با برشمردن برخی دیگر از ویژگی‌های رئیس سازمان بهزیستی، عنوان کرد: مدیر باید به ماموریت‌های سازمان واقف باشد، دارای پشتوانه اجتماعی، جسارت در برابر فشارهای وارده داشته باشد و از همه مهم‌تر نگاه تحول‌گرایانه با تجربه مدیریت موفق تحول‌گرایی داشته باشد.

این کنشگر حوزه افراد دارای معلولیت در تشریح این دلیل که چرا باید رئیس سازمان بهزیستی از بدنه این سازمان نباشد، گفت: بی‌شک در بهزیستی مدیران خوب و محترمی وجود دارند اما اگر معاونان و مدیران کل و میانی سابق و جدید سازمان بهزیستی توانایی تصمیم‌گیری و اجرایی قوی و ایجاد تحول رو داشتند که بهزیستی امروز با این حجم از مشکلات و نارضایتی جامعه هدف روبرو نمی‌شد. بهزیستی نیازمند یک تغییر رویکرد تازه و مثبت اساسی است.

منبع: خبرگزاری فارس


با ما همراه باشید در کانال تلگرامی
کنشگران حوزه معلولیت
@Disability_activists
زهرا نژادبهرام در گفت و گو با رکنا مطرح کرد:
پزشکیان معاون اجتماعی هم برای خود تعریف و انتخاب کند/ انتخاب رئیس بهزیستی بسیار حساس است / رئیس بهزیستی نباید سازمان های مردم نهاد را رقیب خود بداند


رکنا: هنوز مسئولی برای عهده‌دار شدن مدیریت سازمان بهزیستی کشور معرفی نشده است. در سال‌های اخیر این سازمان با مشکلات زیادی در عرصه خدمات‌رسانی مواجه بوده است و به نظر می‌آید در ادامه باید برای یک مدیریت واحد میان سازمان‌های حمایتی تجمیعی صورت بگیرد و خدمات در یک سامانه و به صورت اصولی و کاربردی در اختیار مددجویان قرار بگیرد.

منیره چگینی/آزاده مختاری

زهرا نژاد بهرام استاد دانشگاه و فعال مدنی در این رابطه به خبرنگار اجتماعی رکنا گفت: موضوع سازمان بهزیستی بسیار مهم و حساس و در عین حال مؤثر و جدی است و جزء سازمان‌هایی است که خدمات ارائه می‌کند.

ادامه مطلب را اینجا بخوانید


با ما همراه باشید در کانال تلگرامی
کنشگران حوزه معلولیت
@Disability_activists
دولت چهاردهم و تاکید مقام معظم رهبری بر مردمی بودن مقامات

رضا سخن‌سنج
مدافع حقوق افراد دارای معلولیت

دیدار اخیر مقام معظم رهبری حاوی توصیه‌های مهمی بودن که بنا بر سنت پسندیده هر سال هیات وزیران به همراه رئیس جمهور مخاطب مستقیم این پندهای گره‌گشا قرار می‌گیرند.

دولت چهاردهم نیز چند روز پیش در آغاز فعالیتش به این دیدار نائل شد و ایشان ضمن تشکر از نمایندگان ملت بابت رای اعتماد به تمام اعضا هیات وزیران آنها را به حضور در نیان مردم سفارش کردند.

با نگاهی به ضرورت توجه به خواست مردم و حل مشکلاتشان که در برنامه‌های انتخاباتی دکتر پزشکیان هم به درستی تبلور یافته بود، یادآوری می‌شود مردمی بودن و در میان مردم بودن تنها با حضور در سفرهای‌ استانی معنا پیدا نمی‌کند بلکه به مشارکت طلبیدن آنها، مشورت گرفتن از نهادهای مدنی، واگذاری برخی امور غیر حاکمیتی، حذف ضوابط و قوانین دست پا گیر، قائل شدن سهمی در تصمیم‌سازی و سپردن کرسی مشورتی با مکانیزم اعتبار بخشی به حضور مردم برخی از راهکارهای نوین مردمی بودن در طلیعه فعالیت دولت چهاردهم است.

حال که با حمایت رهبری و تدبیر رئیس جمهور، گام نخست اداره کشور با وفاق و وحدت در میان جریان‌های داخل کشور با موفقیت برداشته شد و نوید روزهای امیدبخش و بی‌چالشی‌ می‌دهد. گام بعد هم می‌تواند ادامه دهنده همین شیوه نیکو باشد.

روی سخن با وزیر محترم کار و رفاه است که در آستانه انتخاب رئیس سازمان بهزیستی کشور به آزمونی فراخوانده شده است که چشم امید میلیون‌ها نفر از جامعه ذینفعان این نهاد اجتماعی و حمایتی به این انتخاب دوخته شده است.

آنچه مسلم آست بهزیستی با مخاطب انبوهی که سر و کار دارد همواره محل گله و شکایت بوده و هست و چنانچه بخواهیم ارزیابی دقیقی از کامیابی یا ناکامی آن بدست آوریم هرگز کار ساده‌ای نخواهید بود و احتمالا بعد از این هم خیلی تفاوت چندانی را مشاهده نمی‌کنیم اما موضوع اصلی همان توصیه‌ مقام معظم رهبری است که چنانچه با منابع محدود نمی‌توانیم مشکلات مددجویان را بر طرف کنیم حداقل در کنارشان باشیم.

این اصل در پیوند رئیس سازمان بهزیستی با تشکل‌‌های فعال جامعه هدف ممکن و میسر می‌شود.

در ستاد انتخاباتی دکتر پزشکیان که گروه‌های مستقل فعالیت داشتند کار گروه افراد دارای معلولیت نیز با درک صحیح از شرایط حساس کشور تلاش کردند تا با معرفی نامزد مورد علاقه‌شان به جامعه، مردم را به رعایت حقوق حقه‌ خود آگاه کنند و نتیجه آن شد که همگان شاهدش بودند.

امروز نیز تشکل‌های متنوع و متکثر جامعه افراد دارای معلولیت برای رسیدن به اهداف بلندشان می‌توانند مشاور خوبی برای وزیر محترم کار محسوب شوند و در ادامه وجه مردمی رئیس جدید سازمان بهزیستی را تقویت کنند.

امیدواریم آقای دکتر میدری این چند جمله از سر مهر را به دل شنوا باشند.

با ما همراه باشید در کانال تلگرامی
کنشگران حوزه معلولیت
@Disability_activists
💢 نژادبهرام، استاد دانشگاه: ناامیدی که در اعتراض‌های سال ۱۴۰۱ شکل گرفت، با ورود آقای پزشکیان رنگ باخت

🔻پزشکیان با حضور زنان در جامعه هیچ مشکلی ندارد.

🔻اگر پزشکیان در چیدمان میز سیاسی خودش نگاهی به رنگ‌های تازه و ناامیدی موجود نداشته باشد، ما دوباره دچار آن افول خواهیم شد.

🔻زهرا نژادبهرام عضو سابق شورای شهر تهران به جماران گفت: بعید می‌دانم دکتر پزشکیان شخصاً با حضور زنان مشکلی داشته باشد؛ به این دلیل که ایشان همسرشان پزشک بوده و خودش در بیمارستان و وزارتخانه با جمع کثیری از زنان دانشمند در ارتباط بوده و دخترشان در مکان‌های مختلف در ایام انتخابات و بعد از انتخابات در روزهای پیروزی همراه ایشان بودند.

🔻در بسیاری از مکان‌های مهمی که می‌خواستند ایشان سر بزنند به همراهی دخترشان رفتند و با این رفتارها نشان دادند مشکلی با حضور زنان در عرصه قدرت ندارند./ منبع:جماران

با ما همراه باشید در کانال تلگرامی
کنشگران حوزه معلولیت
@Disability_activists
🔘 شهرام مبصر در گفت و گو با رکنا مطرح کرد:

میدری صدای جامعه مدنی را بشنود/ وزیر کار به بیش از ۱۲۰ تشکل غیردولتی در سراسر کشور اعتماد کند.

آزاده مختاری

✔️آقای میدری بارها در سخنان‌شان بر ضرورت تقویت مردم، جامعه مدنی و بطور کلی ارتقاء مشارکت اجتماعی تاکید کرده‌اند، به همین دلیل امیدواریم حالا که پای عمل است صدای جامعه مدنی را بشنوند، به بیش از ۱۲۰ تشکل غیردولتی در سراسر کشور اعتماد کنند و باور کنند رئیس سازمان بهزیستی کشور که اجتماعی‌ترین سازمان دولتی است، بیش از هر چیز نیاز به یک مدیر با پشتوانه اجتماعی قوی دارد.

✔️آقای دکتر میدری برای شروع سعی کنند تا فراتر از آن چند نفر محدودی که ایشان را دوره کرده‌اند را ببینند. تعداد افراد بادغدغه، کارآمد و مطلع بسیار زیادتر از آن چند نفری است که از قدیم تا الان جلسات‌شان را با آنها برگزار می‌کنند!

✔️در بهزیستی مدیران خوب و محترمی وجود دارند. اما اگر توانایی تصمیم‌گیری و اجرایی قوی داشتند که بهزیستی با این حجم از مشکلات و نارضایتی جامعه هدف روبرو نمیشد. بهزیستی نیاز به نو شدن دارد.

متن کامل این گزارش را در اینجا بخوانید

کنشگران حوزه معلولیت
@Disability_activists
🔴 فراخوان انتخاب رییس سازمان بهزیستی کشور

در راستای اهداف دولت و به منظور ایجاد زمینه شکوفایی استعدادهای برتر، ایجاد وفاق و افزایش مشارکت مردم و نخبگان در مدیریت کشور، بدینوسیله از تمامی بانوان گرامی و آقایان ارجمند که واجد شرایط عمومی ذیل برای تصدی ریاست سازمان بهزیستی کل کشور هستند، دعوت به عمل می آید تا مشخصات فردی، سوابق علمی و اجرایی خود (رزومه) را به آدرس الکترونیک درج شده در این فراخوان تا پایان وقت اداری روز سه شنبه بیستم شهریورماه ۱۴۰۳ ارسال فرمایند. بدیهی است به موارد ارسال شده پس از تاریخ مقرر رسیدگی نخواهد شد.

جهت کسب اطلاع بیشتر از شرایط ثبت‌نام و ارسال رزومه اینجا کلیک کنید


با ما همراه باشید در کانال تلگرامی
کنشگران حوزه معلولیت
@Disability_activists
با توجه به اینکه سازمان بهزیستی از گذشته تا کنون کارایی لازم را نداشته، اکثریت جامعه هدف از نحوه مدیریت، پاسخگویی پرسنل و ارائه خدمات آن ناراضی هستند. لذا اکنون که هنگام انتخاب رئیس جدید برای این سازمان فرا رسیده، شما با کدام گزینه موافق هستید؟
Anonymous Poll
16%
انتخاب یک رئیس جدید، اما همچنان از بدنه سازمان
84%
انتخاب یک رئیس جدید، اما مقتدر، باتجربه، بادانش مرتبط، تحول‌گرا و خلاق از بیرون سازمان
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
از جمله بدیهی‌ترین و ابتدائی‌ترین حقوق شهروندی که شهروندان دارای معلولیت در ایران به واسطه حضور مدیران ناکارمد، بی کفایت و بی‌دغدغه تاکنون از آن محروم بوده‌اند و علیرغم سال‌ها تلاش و جنگیدن برای احقاق حقوق پایمال شده‌شون، هنوز کمی زندگی کردن معمولی براشون یک رویاست!
زندگی کردن حق همه است...

آقای دکتر پزشکیان، آقای دکتر میدری؛
صدایمان را بشنوید
ما می‌خواهیم زندگی کنیم...

با ما همراه باشید در کانال تلگرامی
کنشگران حوزه معلولیت
@Disability_activists
🔴 اعلام فراخوان انتخاب ریاست سازمان بهزیستی بی‌شباهت به یک حرکت کلیشه ای و نمایشی نیست؟!

نصیر طالبی
مدیرعامل تشکل پیشگامان پاک آسیا

فرایند انتخاب و انتصاب مدیران در سازمان هاي گوناگون همواره یک چالش محسوب می شود. مسائل مختلفی چون فشارهاي سیاسی و زد و بندهای جناحی و گروهی باعث شده است که سازمان‌ها همواره براي انتخاب مدیران شایسته و مستقل تحت فشار قرار داشته باشند.

نیازها و ملزومات مدیریت منحصر به فرد در سازمان بهزیستی کشور، ضرورتا ایجاب می‌کند در فرآیند انتصاب ریاست سازمان باید فارغ از فشارهای سیاسی، جناحی، رفاقتی و سفارشی عمل کرد و لازم است بدرستی سنجیده شود و مورد بررسی قرار بگیرد تا مشخص شود که آیا فرد منتخب واجد ویژگی ها و شایستگی هاي لازم براي تصدي سازمان بهزیستی هست یا خیر.

بهزیستی یک سازمان امدادی و تخصصی مددجو محور و مردم پایه است. این سازمان خانه میلیون‌ها نفر مددجوست. بدون تردید، این خانه نیاز به یک مدیر متخصص، متعهد و دغدغه‌مند اجتماعی دارد.

جناب آقای دکتر میدری، کنشگران و فعالان سازمان‌های مردم‌نهاد فعال در حوزه پیشگیری، درمان و کاهش آسیب اعتیاد، مدتی است احساس ناامنی از وجود تزلزل در خانه خود می کنند. از دغدغه‌های جدی تشکل‌های فعال در حوزه اعتیاد گذشته از نگرانی بابت گسترش اعتیاد و آسیب های آن در کشور، ضعف و انفعال حوزه اعتیاد طی دو سال گذشته و با توجه به تغییراتی است که در ساختار اداری سازمان بهزیستی ایجاد شده است. البته شواهدی بیانگر این واقعیت است که رویکرد ریاست سازمان بهزیستی عدم پذیرش مسئولیت قانونی واگذار شده به سازمان بهزیستی در خصوص درمان و بازتوانی معتادین می‌باشد.

آقای دکتر پزشکیان با شعار من صدای بی صدایان هستم موفق به اخذ رای اعتماد مردم و تشکیل دولت چهاردهم شدند. کنشگران و فعالان و درمانگران حوزه اعتیاد نیز صدای بی‌صدای میلیون‌ها نفر از انسان‌های آسیب دیده و آسیب‌پذیر اعتیاد در کشور هستند. امروز انتظار از وزیر محترم این است، مدیری که قرار است در طبقه دهم ساختمان شهید فیاض بخش ساکن و سکاندار سازمان بهزیستی شود، اولا اعتقاد و باور به پذیرش ماموریت قانونی حوزه اعتیاد در درمان معتادان داشته باشد و درب اتاق ریاست خود را برای شنیدن صدای تشکل‌های غیردولتی حوزه اعتیاد و حمایت و صیانت از آنان گشوده بگذارد.

از آقای دکتر میدری متولی امور وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخواست داریم تا با اجتناب از تصمیمات و انتصاب افرادی که قبلا در بدنه سازمان آزمون ناموفق و ناکارآمدی خودشان را نشان داده‌اند و موجب نارضایتی مددجویان و ذینفعان و فعالان سازمان‌های مردم نهاد شده‌اند، وضعیت سازمان بهزیستی را بیش از این آشفته نکند.

🔗 با ما همراه باشید در کانال تلگرامی
کنشگران حوزه معلولیت
http://T.me/Disability_activists
🔴 انتخاب رییس بهزیستی در اتاق شیشه‌ای باید انجام شود.

رحمان دلاوری نایب رییس شبکه ملی تشکل‌های غیردولتی معلولان جسمی حرکتی کشور طی یادداشتی در روزنامه هم‌میهن نوشت:

ملاک شناخت از جامعه هدف و سازمان بهزیستی لزوماً این نیست که گزینه ریاست جدید سازمان حتما از بدنه سازمان باشد!

دکتر میدری اکنون وزیر یکی از مهمترین وزارتخانه‌های کشور هم از لحاظ تاثیرگذاری بر اقتصاد کشور و رفاه مردم و هم از نظر تاثیرگذاری بر کیفیت زندگی جامعه هدف بزرگ بهزیستی است. 

با توجه به نگاه متفاوت و ارزشمند وزیر نسبت به افراد دارای معلولیت که در اولین دیدار ایشان از یکی از مراکز نگهداری معلولان بلافاصله پس از کسب رای اعتماد از مجلس نمود پیدا کرد امیدواری‌های زیادی را ایجاد کرد که این رویکرد عزتمندانه وزیر به معلولان در نهایت زمینه‌ساز تحولی اساسی در وضعیت زندگی افراد دارای معلولیت و خانواده‌های آنها شود.

پر واضح است که اولین و مهمترین قدم برای اجرایی شدن رویکرد‌ها و برنامه‌های تحول آفرین وزارت رفاه در حوزه معلولان انتخاب یک رئیس توانمند و عملگرا در تراز فکری وزیر و همسو با رویکردهای ایشان است.

روال همیشگی در دولت‌های گذشته این بوده است که انتخاب معاونین وزرا و روسای سازمانهای متبوع در پشت درهای بسته و تحت تاثیر لابی گری های آدم های ذی نفوذ اتفاق افتاده است. همین مساله باعث شده که این مدیران بیشتر از آن که جایگاه خود را مدیون جامعه هدف که ولی نعمت اصلی سازمان بهزیستی هستند بدانند مدیون افراد با نفوذ و لابی گران حرفه ای در راهروهای مجلس و دولت و وزارت رفاه ببینند و به همین دلیل هم ترجیح داده اند که برای حفظ جایگاه خود همین باند اقلیت لابی گر را راضی نگه دارند و کمتر به رضایتمندی جامعه هدف اهمیتی داده اند.

دستاورد مهمی که جناب میدری در همین ابتدای کار می تواند به نام خود ثبت و ماندگار کند این است که  قالب اشتباه انتخاب رییس سازمان بهزیستی را بشکند و طرحی نو در اندازد.

جامعه هدف بهزیستی در این سالها به اوج بلوغ و دانایی رسیده و جایگاه عزتمندانه ای پیدا کرده که بیش از گذشته برای خود احترام و ارزش قائل است و انتظار دارد که با او نیز با حداکثر احترام رفتار کنند. این جامعه خود را نه یک خدمت گیرنده صرف بلکه یک شریک اجتماعی و اصلی ترین سهامدار سازمان بهزیستی میداند و به این بینش رسیده که در انتخاب کسی که در راس سازمان بهزیستی قرار می گیرد باید نقش ایفا کند.

ملاک شناخت از جامعه هدف و سازمان بهزیستی لزوما این نیست که گزینه ریاست حتما از بدنه سازمان باشد، بلکه مهم این است که سوابق علمی و کاری ایشان باید نشان دهنده شناخت دقیق و تجربه کافی در برخورد با مسائل مبتلا به بهزیستی باشد. خواه این گزینه از بدنه سازمان باشد خواه خارج از آن!

جهت مطالعه متن کامل این یادداشت در روزنامه هم‌میهن اینجا کلیک کنید


با ما همراه باشید در کانال تلگرامی
کنشگران حوزه معلولیت
@Disability_activists
💢دعوت و حمایت ۱۴۲ فعال مدنی و سازمان مردم‌نهاد از زینب نصیری برای تصدی سازمان بهزیستی کشور

▪️۱۴۲ فعال مدنی و سازمان مردم‌نهاد، در نامه‌ای خطاب به احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ضمن تأکید بر انتصاب مدیری جوان، مطلع از نیازهای گروه‌های اجتماعی و باورمند به قدرت جامعه مدنی در سازمان بهزیستی، از زینب نصیری برای تصدی این مسئولیت حمایت، و از او برای شرکت در فراخوان وزارت رفاه برای پذیرش این مسئولیت دعوت کردند. آن‌ها در نامه خود نوشته‌اند:

▪️ما باور داریم که سازمان بهزیستی کشور نیازمند مدیری است که ضمن ارتباطات گسترده با جامعه هدف و سابقه موثر ارتباط با جامعه مدنی، سازمان‌های مردم نهاد، موسسات خیریه و خیرین، بتواند از دانش آکادمیک و تجربه تخصصی خود در مسیر اصلاح فرایندها و رویکردهای این سازمان استفاده کند.

▪️ما باور داریم که سازمان بهزیستی کشور نیاز به حضور یک مدیر جوان و پرانرژی، متخصص، پاکدست و دارای تجربه موثر و درک عمیق و دقیق از توانمندی‌ها و نیازهای افراد کمتر برخوردار وگروه های اجتماعی نیازمند توجه بیشتر همچون افراد دارای معلولیت، سالمندان، کودکان، زنان، افراد آسیب دیده اجتماعی و در معرض آسیب داشته و در کنار تمرکز بر پدیده‌ها و مسائل اجتماعی چون فقر، نابرابری، تبعیض، خشونت، اعتیاد، طلاق، کودکان کار و خیابان، کودکان بازمانده از تحصیل، انواع آسیب‌های اجتماعی، کودکان بی سرپرست و بدسرپرست و ... در سطح جامعه، می‌تواند نوید بخش آینده‌ای بهتر در مسیر ارتقاء کیفیت زندگی و بهبود شاخص‌های رفاه اجتماعی در جامعه متنوع برای ایران باشد.

▪️ما باور داریم سازمان بهزیستی کشور نیاز به مدیری باورمند به قدرت جامعه مدنی دارد؛ فردی که ضمن مانع زدایی و رفع قوانین بازدارنده در مسیر مشارکت همه گروه‌های اجتماعی آنها را شریک فکری و اجرایی خود بداند.

▪️در همین راستا و به پشتوانه تجربه سال‌ها همکاری مشترک و دستاوردهای موفق با سرکار خانم دکتر زینب نصیری، به عنوان یک مددکار اجتماعی توانمند و باتجربه، ضمن دعوت از ایشان برای ثبت نام در فراخوان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، حمایت خود را از انتخاب ایشان در جایگاه ریاست سازمان بهزیستی کشور اعلام می‌داریم.

▪️باور داریم انتخاب ایشان نه تنها می‌تواند گامی موثر به سوی کاهش تبعیض و شکاف جنسیتی و نسلی در انتصاب مدیران در جایگاه‌های عالی مدیریتی باشد، بلکه حضور ایشان به عنوان یک فعال اجتماعی دارای تجربه موثر در کار با گروه‌های داوطلب و سازمان‌های غیردولتی در مسیر خدمت رسانی به گروه‌های مختلف اجتماعی در این سازمان اجتماعی، می‌تواند روزهایی بهتر را برای ایران رقم زند.

▪️ما باور داریم، موفقیت‌های پیشین و پروژه‌های موفق ایشان در زمان تصدی اداره کل سلامت شهرداری تهران، معاونت رفاه و مشارکت‌های اجتماعی سازمان خدمات اجتماعی، سازمان‌های مردم نهاد و مراکز خدمات اجتماعی، در کنار اقتدار، تفکر سیستمی، شبکه سازی و تسلط ایشان در سال‌های شیوع کرونا در همکاری تنگاتنگ با وزارت بهداشت، همچنین روش تصمیم گیری و برنامه ریزی ایشان در بهره‌گیری از حضور ذینفعان در تمام ایام مدیریتشان و شایستگی‌های مدیریتی، تحول‌گرایی و رهبری سازمانی ایشان، پشتوانه محکم، مطمئن و بی‌بدیلی است که نه تنها با رویکردهای عدالت محور و مشارکتی جنابعالی و رییس جمهور محترم همخوانی دارد، بلکه می‌تواند در کنار دانش، نگاه علمی، تجربه و حمایت سازمانی شما، روزهای خوبی را برای پرسنل و جامعه هدف سازمان بهزیستی کشور رقم بزند.

▪️در پایان امید داریم با انتخاب این بانوی توانمند، بخشی از اعتماد و امید جامعه مدنی به این سازمان اجتماعی مهم بازگردد.

اسامی امضاءکنندگان:
۱- دکتر احمد دلبری - ریاست انجمن علمی سالمند شناسی و طب سالمندی
۲- خسرو منصوریان - موسس انجمن یاری آسیب دیدگان اجتماعی (احیا)
۳- سیدمحمدموسوی - مدیرعامل شرکت گروه بهداشتی فیروز (پرچمدار اشتغال معلولان)
۴- لیلا ارشد - مددکار اجتماعی، فعال حقوق زنان و کودکان
۵- زهرا نژادبهرام - کنشگر اجتماعی حقوق زنان، عضو دوره پنجم شوراي شهر تهران و مسئول كميته افراد داراي معلوليت در ستاد مركزي انتخابات دكتر پزشكيان
۶- سیداکبرحسینی - مدیرعامل شبکه ملی تشکل‌های معلولین جسمی حرکتی کشور
۷- فاطمه فرهنگ‌خواه - موسس انجمن حمایت از کودکان و نوجوانان توانیاب
۸- طیبه دهباشی‌زاده - مدیرعامل انجمن حمایت ازبیماران اسکیزوفرنیا
۹- سعیده صالح غفاری - مدیرعامل انجمن اتیسم ایران
۱۰- جمیل کلانتری - رییس موسسه حامیان ناشنوایان استان کرمانشاه
۱۱- بتسامه عابدین بروجردی - مدیرعامل بنیاد نیکوکاری طاهر و فعال در حوزه آسیب‌های اجتماعی کودکان
۱۲- سپیده علیزاده - مدیرعامل موسسه نور سپید هدایت


🔗جهت مطالعه متن کامل این نامه و اسامی ۱۴۲ امضاکننده آن در خبرگزاری رکنا اینجا کلیک کنید


کنشگران حوزه معلولیت
@Disability_activists
4_5958823697891464673.pdf
331.3 KB
🔴 به منظور آشنایی بیشتر با سرکار خانم دکتر زینب نصیری، رزومه ایشان تقدیم حضورتان می‌گردد.

نکاتی که در این رزومه بیش از همه قابل توجه به نظر می رسد و ایشان را از سایرین متمایز می‌کند:

۱/ همانطور که خودشان در ابتدای رزومه تاکید کرده اند، فارغ از جایگاههای شغلی مختلفی که داشته اند، همواره خود را یک مددکار اجتماعی متعهد به تغییر و بازتوزیع قدرت بین گروه‌های محذوف دانسته اند.

۲/ این رزومه به خوبی نشان می‌دهد ایشان از سطوح کارشناسی کار را شروع کرده و در سطوح مختلف مدیریتی کسب تجربه کرده است. این تجربه آموزی در سطوح مختلف او را مدیری خودساخته و برخوردار از دانش عمیق کرده است.

۳/ در این دوران کاری تجربه کار با گروه‌های اجتماعی چون کودکان، زنان، افراد دارای معلولیت، سالمندان، افراد آسیب دیده و در معرض آسیب اجتماعی را داشته است که موجب شناخت تجربی ایشان از گروه‌های هدف سازمان بهزیستی در کنار دانش تخصصی گردیده است.

۴/ مهارت، دانش و تجربه سه ضلع مهم و ضروری برای هر مدیری تلقی می گردد که در این رزومه دانش آکادمیک، تجربه اجرایی، مهارت و ‌‌شایستگی های مدیریتی ایشان مشهود است.

کنشگران حوزه معلولیت
@Disability_activists
🔴 چه کسی باید راه کودکان بازمانده از تحصیل را به مدرسه باز کند؟

زینب نصیری-مددکار اجتماعی و مدیر‌ کل سابق سلامت شهرداری تهران
 
🔸کمتر از دو هفته به آغاز سال تحصیلی جدید باقی مانده است و همچنان مسائل مرتبط با کودکان بازمانده از تحصیل، یکی از دغدغه‌های جدی فعالان و متخصصان اجتماعی تلقی می‌گردد. این در حالی است که از سویی مطابق اصل سی ام قانون اساسی " دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم کند" و از سوی دیگر در کنار مجموعه ی قوانین و برنامه‌هایی چون  برنامه ریشه کنی بی‌سوادی در جمهوری اسلامی ایران و قانون برنامه پنجساله هفتم توسعه کشور، تاکید اصلی تمامی برنامه‌های حوزه آسیب‌های اجتماعی بر "پیشگیری" است.

🔹مفهومی که اگر چه در اکثر مجامع
علمی و محافل اجرایی به کرات از آن یاد می‌شود، اما در اکثر سیاست ها و برنامه‌های موجود اثری از رویکردهای پیشگیرانه دیده نمی‌شود و نتیجه‌ی آن آمار بالای آسیب دیدگان اجتماعی است که در سال‌های گذشته، در گوشه‌ای از این سرزمین و در میانه‌‌ی تحصیل، مدرسه را بدرود گفته‌اند.

🔸کودکان بازمانده از تحصیل نه تنها یکی از چالش‌های اصلی نظام آموزش و پرورش در ایران تلقی می‌گردند بلکه به نوعی قطع ارتباط کودک با محیط مدرسه به عنوان دروازه‌ای برای ورود کودکان به انواع آسیب‌های اجتماعی تلقی می‌گردد.

🔹اگرچه کودکان بازمانده از تحصیل را می‌توان محصول عوامل متعدد و متنوعی مانند فقر اقتصادی، فقر فرهنگی، عدم مناسب سازی فضاهای آموزشی برای کودکان دارای معلولیت و با نیازهای خاص، اشتغال به کار کودک، بدسرپرستی یا بی سرپرستی کودک، دوری مدرسه از محل زندگی، نداشتن شناسنامه، هنجارها و الگوهای فرهنگی مرتبط با جنسیت و .. دانست اما انتظار می رفت به پشتوانه قوانین موجود و با تصویب قانون حمایت از اطفال و نوجوانان در سال ۱۳۹۹ وضعیت بهتری را در فرایند تحصیل کودکان شاهد باشیم.

🔸این قانون سازمان ثبت احوال کشور را موظف کرده است با همکاری سایر نهادهای مربوطه و با در نظر گرفتن اقامتگاه اشخاص حداقل سه ماه پیش از آغاز سال تحصیلی جدید، اسامی و نشانی اطفال و نوجوانان ایرانی و غیر ایرانی را که به سن قانونی رسیده اند، به تفکیک مناطق به آموزش و پرورش اعلام کند. همچنین مطابق این قانون وزارت آموزش و پرورش مکلف بوده است تا نسبت به اعلام موارد عدم ثبت نام و موارد مشکوک به ترک تحصیل اطفال و نوجوانان تا پایان دوره متوسطه به سازمان بهزیستی کشور و یا دفتر حمایت از اطفال و نوجوانان قوه قضائیه و اطمینان از انجام اقدامات لازم جهت ثبت نام و پوشش تحصیلی کامل اطفال و نوجوانان موضوع این قانون اقدام نماید.

🔹این فرایند می‌توانست با ماده دیگری از این قانون که سازمان بهزیستی کشور را مکلف به استفاده از مددکاران اجتماعی در قالب فوریت‌های خدمات اجتماعی، با همکاری شهرداری، دهیاری و نیروی انتظامی و در راستای شناسایی، پذیرش، حمایت، نگهداری و توانمندسازی اطفال و نوجوانان موضوع این قانون کرده است، تجمیع و موجب کاهش تعداد کودکان بازمانده از تحصیل شود؛ اما متاسفانه رشد چشمگیر کودکان بازمانده از تحصیل نشانگر عدم کارکرد موثر دستگاهها در اجرای قوانین و برنامه هاست.

🔸به نظر می رسد اهتمام جدی دولت به اتخاذ رویکردهای پیشگیرانه و اهتمام به اجرای قوانین و برنامه های مصوب، در کنار نظارت جدی دستگاه قضائی بر حسن اجرای اقدامات مورد انتظار می تواند نویدبخش روزهایی بهتر برای کودکان این مرز و بوم باشد. اقداماتی که می تواند با اتخاذ سیاست ها و رویکردهای ذیل تکمیل و ضمن حل مسائل موجود، منجر به بازگشت همه کودکان به فضای مدرسه گردد؛

• پیوند و همکاری مستمر آموزش و پرورش، سازمان بهزیستی کشور، کمیته امداد، سازمان اجتماعی کشور، سازمان های حمایتی عمومی و غیر دولتی، معتمدین و خیرین محلی به منظور شناسایی، حل مسائل و بازگرداندن کودکان به مدارس

• اتخاذ رویکرد خانواده محور در فرایند ریشه کنی فقر و بازگشت کودکان به مدرسه

• تامین منابع دولتی به منظور استقرار حداقل یک نفر مددکار اجتماعی/ روانشناس در تمامی مدارس کشور

• اتخاذ رویکرد مدرسه محور با محوریت مدیران مدارس و مددکاران اجتماعی

• یکپارچه کردن بانک های اطلاعاتی سازمان های ذیربط و وحدت فرماندهی و اجرایی تمامی دستگاهها به منظور پوشش کامل تحصیل کودکان در سراسر کشور

• ارائه بسته های حمایتی- معیشتی مشروط به خانواده های کودکان بازمانده از تحصیل با تاکید بر مشارکت فعال خانواده در فرایند آموزش و ارتقاء سلامت کودک

• مناسب سازی مدارس و تامین تجهیزات مورد نیاز کودکان دارای معلولیت با بهره گیری از ظرفیت های تمامی سازمان های عمومی، دولتی، غیردولتی و خیرین مدرسه ساز


🔗جهت مطالعه این مطلب در روزنامه شرق اینجا کلیک کنید



کنشگران حوزه معلولیت
@Disability_activists
کنشگران حوزه معلولیت
4_5958823697891464673.pdf
🔴 به منظور آشنایی بیشتر با سرکار خانم دکتر زینب نصیری، یادداشت‌های ایشان تقدیم حضورتان می‌گردد.

یکی از راههای موثری که در کنار رزومه و مطالعه گزارش عملکرد افراد، به شناخت رویکردی و گفتمانی کمک می‌کند، مطالعه یادداشت‌های افراد است.

خوشبختانه‌ یادداشت‌های خانم دکتر زینب نصیری در کانالی با عنوان «یادداشت‌های یک مددکار اجتماعی» به آدرس ذیل موجود است، پیشنهاد می‌کنیم این کانال را ببینید، در آن عضو شوید و به دیگران هم برای آشنایی بیشتر معرفی کنید:

https://www.tgoop.com/Mehr_o_baran


کنشگران حوزه معلولیت
@Disability_activists
🔴 بازگشت امید به جامعه و ضرورت توجه به سیاست‌های ارتقاء دهنده سرمایه اجتماعی

به گزارش رکنا، زینب نصیری مددکار اجتماعی و مدیرکل سابق سلامت شهرداری تهران، به فعالان اجتماعی نگاه ویژه‌ای دارد و در گفتگو با رکنا در واکنش به اقدام سازمان‌های مردم نهاد و حمایتشان در معرفیش به وزیر کار گفت: «اقدام ۱۴۲ تشکل و فعال مدنی را می‌توان در راستای رویکردهایی دانست که در انتخابات اخیر موجب بازگشت امید به جامعه شده است و به نظر می‌رسد فعالان مدنی نیز با این اقدام خبر از‌ امید خود به آینده و تغییر وضعیت دادند.

🔹وقتی افراد احساس می‌کنند که اقدام آن‌ها می‌تواند منجر به تغییر در جامعه شود، کنشگر و فعال می‌شوند. افراد احساس می‌کنند که می‌توانند در فردای خودشان در عرصه‌های مختلف نقش داشته باشند.

🔸از سوی دیگر به نظر می رسد در این مطالبه‌گری‌های جمعی، رویکرد  شخص رئیس جمهور محترم موثر است، آقای دکتر پزشکیان ویژگی‌های بارزی دارند، از جنس خود مردمند و ارتباط مثبتی با مردم دارند. این رویکردها، رفتار و اقداماتی که انجام می ‌دهند موجب بازگشت صداقت رفتاری به جامعه شده است که به نظرم خیلی ارزشمند است و در واقع ارتباط مبتنی بر اخلاق و صادقانه حلقه گمشده‌ای است که در جامعه داریم.

🔹صداقت رفتاری، اعتماد‌ و سرمایه اجتماعی را در جامعه افزایش می‌دهد. لذا وقتی که این سرمایه اجتماعی افزایش پیدا می‌کند، وقتی افراد احساس می‌کنند صدایشان شنیده می‌شود، همه اینها‌ یک امیدواری را به جامعه بازتاب می‌دهد که به بازگشت سرمایه اجتماعی کلان کمک می‌کند.

🔸اقدامی که تشکل‌های غیردولتی داشتند برای من به عنوان فردی که علاقمند به تقویت جامعه مدنی هستم خیلی ارزشمند بود. فارغ از نتیجه معتقدم که این رویکرد که تشکل‌های غیر دولتی و فعالان مدنی در حوزه‌های مختلف نسبت به فردای کشور حساس تر باشند و در عرصه‌های مختلف مطالبه گر بوده و حمایت طلبی کنند، حرکتی ارزشمند در مسیر توسعه کشور است.

🔹در کشور ما فعالان مدنی معمولاً یک حس موقتی بودن از امکان مشارکت دارند. یعنی احساس می‌کنند که من الان مشارکت می‌کنم ممکن است دو روز دیگر رویکرد تغییر کند یا دستگاه مشارکت جو‌ در واقع احساس بکند که دیگر نیاز به مشارکت من ندارد، خود همین اعتمادی که باید بین طرفین مشارکت باشد را کاهش داده، خیلی وقتها باعث ناامیدی و سرخوردگی شده است.

🔸متاسفانه در اکثر مواقع وقتی نگاه می‌کنیم مشارکت به مثابه ابزار در نظر گرفته می‌شود در حالی که خود مشارکت هدف است، که در این صورت اصولا رویکردمان به مشارکت و در واقع به یاری گرفتن جامعه مدنی در ابعاد مختلفش متفاوت می‌شود.

🔹در تصمیم‌گیری باید مشارکت همه ذینفعان را داشته باشیم و وقتی از مشارکت صحبت می‌کنیم، منظورمان مشارکت و حضور همه ذینفعان و تأثیرگذاری در همه مراحل تصمیم‌سازی وتصمیم‌گیری، اجرا و نظارت است. وقتی این فرایند در ارتباط با برنامه های مرتبط با افراد دارای معلولیت، کودکان، افراد آسیب دیده و در معرض آسیب و سالمندان رخ دهد به این معنا است که برنامه‌ریزی کنیم همه این ذینفعان که مرتبط با تشکل‌های غیر دولتی مرتبط با این حوزه ها هستند به مشارکت گرفته شوند که کمک می‌کند که آن سرمایه اجتماعی برگردد و کمک می‌کند که آن اعتماد بین نهاد‌های ‌دولتی و عمومی با بخش‌های مختلف که به عنوان سازمان های غیردولتی و فعالان مدنی تعریف می‌شوند مجدد شکل بگیرد.

🔸آنچه در این میان مهم است ضرورت هم افزایی سازمان های خدمات اجتماعی در کشور است که این سازمانها باید در یک چارچوب با کیفیت و ارزشمند با حفظ کرامت تحت پوششین و جلب رضایت آنان و در بستر توسعه سرمایه اجتماعی، اقدام به خدمات رسانی کنند.

🔹به عنوان مثال در حوزه سالمندی، دبیرخانه شورای ملی سالمندی ذیل سازمان بهزیستی کشور فعالیت دارد و‌ همه دستگاه‌ها و سازمان های دیگر عضو این شورا هستند و وظیفه این شورا صرفا این نیست که به کسانی که اکنون سالمند هستند خدمات بدهد یا صرفا سالمندانی که نیازمند دریافت خدمات توانبخشی هستند را شناسایی کند!

🔸باید به گونه‌ای برنامه ریزی داشته باشیم که سالمندان جوان دیرتر وارد بیماری‌های دوره سالمندی شوند، دیرتر از یک فرد سالم مستقل فعال که مؤثر در سطح جامعه است، تبدیل به یک فرد نیمه مستقل یا وابسته شوند که نیاز دارد از او مراقبت شود. باید شهر‌هایمان را دوستدار سالمند و کودک بسازیم و باید روی این رویکرد سالمندی سالم و فعال از کودکی افراد سرمایه گذاری کنیم.

🔗جهت مطالعه متن کامل این خبر در خبرگزاری رکنا اینجا کلیک کنید


کنشگران حوزه معلولیت
@Disability_activists
🔴 دکتر احمد دلبری، استاد دانشگاه و رئیس مرکز تحقیقات سالمندی و رئیس انجمن علمی سالمندان ایران:

پیشنهاد می کنم رئیس بهزیستی یک مددکار اجتماعی باتجربه باشد


🔹با توجه به مسئولیت‌های خطیر و حساس سازمان بهزیستی کشور در ارائه خدمات به گروه‌های سالمند، معلول، آسیب‌پذیر و نیازمند جامعه، بر خود لازم می‌دانم پیشنهاد کنم که ریاست این سازمان از میان متخصصان مددکاری اجتماعی انتخاب شود. 

🔹بدون شک، مددکاری اجتماعی به عنوان یک رشته علمی و حرفه‌ای، توانمندترین افراد را در زمینه اقدامات حمایتی، برنامه‌ریزی و کمک به افراد و خانواده‌هایی که نیازمند خدمت هستند، تربیت می‌کند. متخصصان مددکاری اجتماعی توانایی بالایی در شناسایی نیازهای واقعی مددجویان و طراحی برنامه‌های متناسب با آن‌ها دارند و باعث رشد و بهبود کیفیت خدمات می‌شوند.

🔹 تجربه مدیریت مفید و موثر در سازمان بهزیستی از شهرستان تا سطوح عالی سازمان جزو ویژگی های مهم رئیس بهزیستی باید باشد.

جهت مطالعه متن کامل خبر اینجا کلیک کنید


کنشگران حوزه معلولیت
@Disability_activists
🔴 دیدار با وزیر راه و شهرسازی

جمعی از نمایندگان صنف شهرسازی و معماری (انجمن صنفی مهندسان مشاور شهرساز و معمار، جامعه مهندسان مشاور، سازمان نظام مهندسی)، فعالان افراد دارای معلولیت، زنان، شهر دوستدار کودک، محیط زیست، متخصصان اقتصاد شهری و حقوق شهری و فعالان و صاحب نظران شهری روز شنبه ۲۴ شهریورماه با خانم فرزانه صادق مالواجرد، وزیر راه و شهرسازی، در محل این وزارتخانه دیدار و به بیان مشکلات و ایرادات موجود و مطالبات اقشار مختلف جامعه پرداختند.

اجمالا از منظرهای مختلفِ مسائل صنفی و نظام برنامه ریزی و سازوکارهای مشارکت و ارتباطات با انجمنها، شهر دوستدار کودک ، زنان ، فناوری ، افراد دارای معلولیت ، حقوق شهری ، مسائل تهران، مسائل محیط زیستی، نظام اقتصاد و درآمدهای شهری ، مسئله مستأجران، کیفیت محیطی، طرح بحث شد و خانم صادق مالواجرد هم بر ضرورت ارتباط مستمر و گفتگو تأکید داشتند‌.

این جلسه به نحوی یک جلسه استماع عمومی (public Hearing) بود و به عنوان یک جلسه مقدماتی مثبت بود مشروط بر آنکه:

ساز و کارهای ارتباطی مستمر در نظر گرفته شود‌. در این خصوص با توجه به مشغله های شخص وزیر ، ضروری است نسبت به ظرفیت‌هایی چون "دستیار در امور ارتباطات مردمی" توجه ویژه ای شود و در این سمت شخصی منصوب شود که مدنی باشد، ارتباط خوبی با انجمن های مدنی و تخصصی داشته باشد، حوزه مسائل شهری را بشناسد و با ساختار وزارت آشنا باشد و بتواند واسطه مناسبی برای برگزاری جلسات منظم شود.

کارگروه ها یا اتاق فکرهای موضوعی تشکیل شود و جلسات اختصاصی روی هر موضوع گذاشته شود.

به ظرفیت‌های موجود و پیشنهادی برای ارتباط با انجمن های مدنی و صنفی و تخصصی و گروه های مردمی مندرج در نامه مطالبات ۱۲ تشکل شهری  توجه شود و عملیاتی شوند.

گروه های مدعو و سایر حوزه ها ، ساختارهای دیده بانی و شبکه ای داخلی خود را برای اثرگذاری در این زمینه ، شکل دهند یا تقویت کنند.

برای همکاری های فرابخشی وزارت راه و راه شهرسازی با حوزه های مرتبط در دولت و شهرداری ها برنامه ریزی و تسهیل گری شود.

جلسات استماع عمومی و گفتگوهای اجتماعی محدود به شخص وزیر نباشد و وزیر برای تمامی زیرمجموعه(معاونان،مشاوران،مدیرکل حوزه وزارتی،شرکت‌ها و سازمانها،ادارات کل استانی و شهرستانی) این رویه را الزام کند و برای آن ساز و کار و دستورالعمل ارائه دهد.

در این نشست شهرام مبصر از فعالان حوزه معلولیت ضمن تاکید بر اجرای قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت، ۸ تکلیف که این قانون برای وزارت راه و شهرسازی مشخص کرده است را مطرح و مطالبه کرد.



جهت ملاحظه گزارش تصویری این نشست اینجا کلیک کنید


کنشگران حوزه معلولیت
@Disability_activists
کنشگران حوزه معلولیت
🔴 دیدار با وزیر راه و شهرسازی جمعی از نمایندگان صنف شهرسازی و معماری (انجمن صنفی مهندسان مشاور شهرساز و معمار، جامعه مهندسان مشاور، سازمان نظام مهندسی)، فعالان افراد دارای معلولیت، زنان، شهر دوستدار کودک، محیط زیست، متخصصان اقتصاد شهری و حقوق شهری و فعالان…
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 بیان مطالبات حوزه معلولیت در دیدار با وزیر راه و شهرسازی

جمعی از نمایندگان صنف شهرسازی و معماری (انجمن صنفی مهندسان مشاور شهرساز و معمار، جامعه مهندسان مشاور، سازمان نظام مهندسی)، فعالان افراد دارای معلولیت، زنان، شهر دوستدار کودک، محیط زیست، متخصصان اقتصاد شهری و حقوق شهری و فعالان و صاحب نظران شهری روز شنبه ۲۴ شهریورماه با خانم فرزانه صادق مالواجرد، وزیر راه و شهرسازی، در محل این وزارتخانه دیدار و به بیان مشکلات و ایرادات موجود و مطالبات اقشار مختلف جامعه پرداختند.

صحبت‌های شهرام مبصر از فعالان حوزه معلولیت خطاب به وزیر راه و شهرسازی در این نشست، که ضمن مطرح کردن تکالیفی که قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت برای وزارت راه و شهرسازی مشخص کرده است، ابراز امیدواری کرد تا با حضور سرکار خانم مهندس صادق‌مالواجرد در راس این وزارتخانه، جامعه دارای معلولیت بتوانند شرایط بهتری را تجربه کنند.


کنشگران حوزه معلولیت
@Disability_activists
💢اعلام حمایت جمعی از اساتید و صاحبنظران علمی از زینب نصیری برای تصدی سازمان بهزیستی کشور

جمعی از اساتید و صاحبنظران علمی مرتبط با ماموریت‌ها و‌ وظایف سازمان بهزیستی کشور، در نامه‌ای ضمن تبریک به دکتر احمد میدری به عنوان شخصیتی علمی و‌ دانشگاهی در مسند وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بر حمایت خود از زینب نصیری دانش آموخته مددکاری اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی برای تصدی ریاست سازمان بهزیستی کشور تاکید کردند. در متن نامه مذکور آمده است؛

انتخاب شایسته جنابعالي پ‍س از سال‌ها تلاش خستگی ناپذیر در عرصه علم و عمل و در جهت اعتلاي رفاه ايرانيان براي ما از آن جهت مبارك است كه نويدبخش آغاز فصلي تازه و دوراني پراميد خواهد بود و طبق وعده رئيس‌ محترم جمهور، شايسته‌سالاري به معناي توجه به تجربه و توانايي‌هاي افراد خبره، ملاک عمل قرار خواهد گرفت. همچنين براي فعالان دانشگاهي و جامعه مدني اين اميد تازه دميده شده كه فردی دغدغه‌مند از دل جامعه مدني و خانواده دانشگاه براي كاهش آلام ملت به مقام وزارت رسيده است تا با جان دردآشناي خود به التيام زخم‌هاي كارگران و دردمندان و گروههاي آسيب‌پذير اجتماعي بپردازد.
 
از اين روي برآن شديم تا ضمن اعلام آمادگي و حمايت از جنابعالی، به عنوان نمايندگان جامعه دانشگاهی و علمی-تخصصی به‌طور خاص و بي‌واسطه از مصائب سازمان بهزيستی با شما سخن بگوييم. اين سازمان مهم و موثر بر احوالات ضعيف‌ترين و آسيب‌ديده‌ترين اقشار ملت، نيازمند توجه ويژه، گفتمان اجتماع‌محور و اعمال سياست‌هاي تحول‌آفرين گسترده است. بهزيستی زير بار مشكلات و سوءمديريت كمر خم كرده و مدتي است كه با جامعه دانشگاهی و متخصصين اين حوزه ارتباط چنداني ندارد. حال‌آنكه دردهاي اين مجموعه نيازمند راهكارهايی برآمده از تخصص، كارجمعي و مشاركتی در جريان تصميم‌سازی تا عمل است. در اين بزنگاه حساس كه چرخش قلم مقام وزارت، سرنوشت اين سازمان آسيب‌ديده را مشخص خواهد كرد از شما تقاضا داريم تا نسبت به سكان‌دار اين مجموعه عظيم و حساس، شور دلسوزانه ما را با عنايتی بزرگوارانه پذيرا باشيد.

امروز سازمان بهزيستی کشور، نيازمند فردي آگاه، با تحصيلات دانشگاهی مرتبط، سابقه كاری و مسئوليتی درخشان و همچنين شجاع است كه بتواند با ايجاد تغييرات هوشمندانه در مسير اين سازمان، بهزيستی را بر مدار نظم و دانايی محوری بازگرداند. 

در همین راستا و با توجه به اهميت اعتماد به زنان و جوانان در مشاغل حساس و پي‌گيری مسير پرافتخار شكستن سقف شيشه‌ای براي بانوان متخصص و كارآزموده، پيشنهاد ما براي تصدی رياست سازمان بهزيستی کشور، سركار خانم زينب نصيری است كه طي بيست سال گذشته بعنوان يك مددكار اجتماعی و در سمت‌هاي مديريتي مختلف چون مديركل سلامت شهر تهران، معاون سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی و …كارنامه‌ای درخشان داشته و همواره در يك ارتباط مستمر با دانشگاه و جامعه مدنی بوده است. اميدواريم مسير روشن زيستن بهتر براي ايرانيان از انتخاب شايسته و روشنی براي سازمان بهزيستی کشور بگذرد.


🔹امضاءکنندگان به ترتیب حروف الفبا:
دکتر مصطفی اقلیما، رئیس انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران
دکتر میمنت اکبری- عضو هیات علمی دانشگاه علوم جندی شاپور اهواز
دکتر علی اکبر تاج مزینانی- عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی
دکتر امیرحسین جلالی ندوشن-عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران 
دکتر ابولفضل دلاوری- عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی 
دکتر محمد زاهدی اصل- استاد تمام دانشگاه علامه طباطبایی 
دکتر شهلا روشنی قلعه شیخی، عضو هیات علمی دانشگاه پیام‌نور
دکتر نرگس شفارودی- عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران
دکتر امیر شعبانی-عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران 
دکتر آناهیتا سیفی- عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی 
دکتر سمیه السادات شفیعی-عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی
دکتر حمیده عادلیان- عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی 
دکتر محمود عبایی کوپائی – عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی
دکتر فردین علیپور-‌عضو هیأت علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
دکتر هوشنگ علی بازی – عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور 
دکتر مرضیه قرائت-عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی 
دکتر سید امیرحسین گرکانی- عضو هیات علمی و رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی
دکتر الهام محمدی-عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی 
دکتر نیره محمدی – استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران
دکتر امیر مغنی باشی- عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی
دکتر علی مقداری- استاد تمام دانشگاه صنعتی شریف و رئیس دانشگاه بین الملل فرشتگان
دکتر اشرف السادات موسوی-عضو هیأت علمی دانشگاه حضرت معصومه قم 
دکتر آرش نصر اصفهانی- عضو هیأت علمی دانشگاه تهران


🔗 جهت مطالعه متن کامل این نامه و اسامی همه امضاکنندگان در خبرگزاری رکنا اینجا کلیک کنید
2024/11/13 18:05:42
Back to Top
HTML Embed Code: