Telegram Web
♦️♦️ترامپ چگونه یک ماهی را علت آتش‌سوزی‌های لس‌آنجلس می‌داند؟

به گزارش یورونیوز، ترامپ سیمین‌ماهی دلتا را به‌ عنوان یک «ماهی بی‌ارزش» مورد تمسخر قرار داده و تلاش برای حفاظت از این گونه را عامل آتش‌سوزی‌های ویرانگر لس‌آنجلس عنوان کرده است.


عده‌ای از کارشناسان می‌گویند این ماهی ارتباط بسیار کمی با منابع آب لس‌آنجلس دارد و این اتهام دونالد ترامپ علیه گونه‌ای در حال انقراض نشان‌دهنده «سیاست‌های محیط زیستی بی‌ثبات و کوتاه‌مدت» او هستند.

جان بوز، مشاور ارشد مرکز تنوع زیستی آمریکا، در این باره به خبرگزاری فرانسه می‌گوید: «این کار نوعی مقصرسازی است که دشمنی داخلی را برای تمامی مشکلات ما، از جمله آتش‌سوزی‌ها و خشکسالی، معرفی کرده و خشم مردم را به آن سمت هدایت می‌کند.»

ترامپ در ابتدا در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» ادعا کرد که گوین نیوسام، فرماندار کالیفرنیا، با امضا نکردن دستوری که اجازه می‌دهد میلیون‌ها گالن آب ناشی از باران و ذوب برف از شمال ایالت به سمت جنوب جریان یابد، تلاش‌های آتش‌نشانی را مختل کرده است.

او این ادعا را در یک دستور اجرایی با عنوان «مردم را بالاتر از ماهی‌ها قرار دهیم: توقف افراط‌گرایی محیط زیستی برای تأمین آب جنوب کالیفرنیا» تکرار کرد.

خبر کامل در لینک زیر

https://www.envnew.ir/?p=2587
صد حیف که چنین‌فیلم خوبی را به دلیل توقیف شدن نتوانستم بر پرده سینما ببینم

چقدر فیلم بود
صحنه ها
سکوت ها
مکث ها
خط داستان
...
🔵خشکسالی‌های بزرگ پرتکرار و شدیدتر خواهند شد

شهره صدری

مطالعه‌ای که توسط موسسه تحقیقات جنگل، برف و چشم‌انداز سوئیس با پروفسور فرانچسکا پلیچیوتی از مؤسسه علم و فناوری اتریش انجام شده، هشدار می‌دهد که از سال ۱۹۸۰ به بعد، خشکسالی‌های چندساله و پایدار به طور فزاینده‌ای رایج‌تر شده‌اند و با گرم‌شدن بیشتر اقلیم، این روند تداوم خواهد یافت.

مطالعه داده‌های 40 ساله جهانی در مورد خشکسالی‌ها که در مجله علوم انتشار یافته است سعی دارد به سیاستمداران و برنامه‌ریزان در مورد اثر منفی تغییرات اقلیمی بوجود آمده توسط انسان بر محیط زیست کمک کند. همچنین رویدادهایی که قبلاً نادیده گرفته شده بودند را شناسایی کرده است.

 پانزده سال خشکسالی مستمر و ویرانگر – طولانی‌ترین دوره خشکسالی در هزار سال گذشته- تقریباً ذخایر آب شیلی را خشک کرده است. این تنها یکی از نمونه‌های بارز است که نشان می‌دهد چگونه تغییرات اقلیمی در حال ایجاد خشکسالی‌های چندساله و بحران‌های شدید آب در مناطق آسیب‌پذیر در سرتاسر جهان است.

با این حال، خشکسالی‌ها معمولاً زمانی مورد توجه قرار می‌گیرند که به کشاورزی آسیب می‌زنند یا به طور واضحی بر جنگل‌ها تأثیر می‌گذارند. ازاین‌رو، چند سوال مهم مطرح می‌شود: آیا می‌توانیم به طور مستمر خشکسالی‌های شدید چند ساله را شناسایی کنیم و تأثیرات آن‌ها بر زیست‌بوم‌ها را بررسی کنیم؟ و چه درس‌هایی می‌توانیم از الگوهای خشکسالی در چهل سال گذشته بیاموزیم؟

برای پاسخ به این سوالات، پژوهشگران از موسسه تحقیقات جنگل، برف و چشم‌انداز سوئیس  و موسسه علوم و فناوری اتریش داده‌های هواشناسی جهانی را تحلیل کرده و خشکسالی‌ها را بین سال‌های 1980 تا 2018 مدل‌سازی کردند. آنها در خشکسالی‌های چند ساله، افزایش نگران‌کننده‌ای را نشان دادند که طولانی‌تر، فراوان‌تر و شدیدتر شده و سطح وسیع‌تری از زمین را تحت تأثیر قرار داده است.

پروفسور فرانسسکا پلچیوتی، محقق اصلی پروژه  می‌گوید: «از سال 1980، هر ساله مناطق تحت خشکسالی به طور متوسط ​​50 هزار کیلومتر مربع دیگر گسترش یافته‌است و آسیب های زیادی به اکوسیستم ها، کشاورزی و تولید انرژی وارد می‌کند. هدف این تیم آشکار ساختن اثرات طولانی مدت احتمالی خشکسالی های مداوم در سراسر جهان و کمک به اطلاع رسانی سیاست آماده سازی برای خشکسالی های مکرر و شدید در آینده است.

🔻گزارش کامل را در  اینجا بخوانید

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@ECONVIEWS
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
۱۰.۷ درصد از اراضی زمین در سطح جهانی (حدود ۱.۳۸۱ میلیون هکتار) تحت تاثیر خاک شور قرار گرفته است

@ENVNEW
ظرفیت_کنونی_منابع_انرژی_های_تجدیدپذیر_در_ایران۱۴۰۳.pdf
918.4 KB
🔴ظرفیت منابع انرژی های تجدیدپذیر در ایران

🔷ایران با دارا بودن شرایط جغرافیایی و آب‌وهوایی منحصربه‌فرد، همواره به‌عنوان یکی از جذاب‌ترین مقاصد جهانی در حوزه تولید انرژی‌های تجدیدپذیر شناخته شده است. کشور ما با برخورداری از منابع غنی خورشیدی، بادی و آبی، از ظرفیت بی‌نظیری برای پیشروی در مسیر توسعه انرژی‌های پایدار برخوردار است.

🔶در این اینفوگرافیک ما اطلاعات جامعی از پتانسیل‌های انرژی تجدیدپذیر ایران را گرداوری کرده‌ایم. سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های انرژی تجدیدپذیر ایران نه‌تنها می‌تواند به پیشرفت‌های چشمگیر در این حوزه منجر شود، بلکه امکان ایجاد راه‌حل‌های پایدار و مشارکت در ساختن آینده‌ای سبزتر برای همه را فراهم می‌کند.

🔺عضویت در کانال انجمن:
🔸
https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAAD-roE2uR1JDwlfWTA
🔹
@IRREA
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
محمدفاضلی خطاب به پزشکیان: گزارش غلط وزیر نیرو درباره مازوت سوزی و خاموشی ها تجربه بدی بود اما از این پس، همه گزارشها را راستی آزمایی کنید

🔹چندی پیش رسانه‌ها از قول رئیس‌جمهوری محترم نوشتند «دلمان نمی‌خواست مازوت بسوزانیم و وزیر نیرو گفته بود اگر دو ساعت خاموشی بدهیم مشکل حل می‌شود، اما محاسبه درست نبود و متوجه شدیم حتی اگر یک روز هم خاموشی می‌دادیم، مشکل حل نمی‌شد.»

🔹بنابراین وقتی وزیر نیرو می‌گوید با دو ساعت خاموشی مشکل حل می‌شود، برای بقیه شأن تخصصی اظهارنظر قائل نیست، بقیه هم حتی اگر مطلع باشند، انگیزه‌ای برای به چالش کشیدن این گفته ندارند، کما اینکه اغلب دانش و تخصص لازم را هم ندارند. به این ترتیب رئیس‌جمهوری می‌ماند و ادعایی که اغلب راهی برای راستی‌آزمایی آن ندارد.
احمقانه ترین سیاست بین المللی با یک مشت کشور عقب مانده دور و بر ایران


🎥 عارف: سیاست خارجۀ ما توسعۀ روابط با کشورهای همسایه است

🔹معاون اول رئیس‌جمهور پیش از سفر به قزاقستان: ایران آمادگی انتقال تجربیات خود در زمینۀ فناوری‌های پیشرفته به کشورهای همسایه را دارد.
⚠️استاندار تهران از پیگیری طرح انتقال آب از دریای عمان به این استان خبر داد

استاندار تهران :

🔺️یکی از مهمترین موضوعاتی که در دولت چهاردهم در دستور کار قرار گرفته، تأمین منابع آب در سه مقطع کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت است، در مقطع کوتاه مدت، انتقال آب از سد لار و اجرای خط دوم از سد طالقان و تکمیل رینگ قمر بنی هاشم در دستور کار است که عملاً نقش تعادل بخشی در توزیع آب در استان تهران و شهرستان‌های آن دارد. در مقطع بلند مدت، انتقال آب از دریای عمان برای استان‌های کم‌آب و استان تهران در نظر گرفته شده که مطالعات آن آغاز شده و با ورود بخش خصوصی و حمایت دولت این کار صورت خواهد گرفت/ مهر

@mostaghelonline
چگونه اکولوژی جنگ اطلاعات را باخت،
عنوان مقاله ای بود که امروز در لوموند دیپلماتیک خواندم
تاریخچه ای از مطبوعات فرانسه در مواجهه با مسائل محیط زیستی بود

بعد از شرحی که از دهه ۱۹۶۰ تا حال داده بود نوشته بود
-زمان حال- مطبوعات مکتوب در وضعیت مرگ بالینی قرار دارند‌ فقط چند ده روزنامه نگار در مسائل محیط زیستی باقی مانده اند که هنوز میتوانند کار خود را به درستی انجام دهند.

بعد به نام‌مطبوعاتی اشاره کرده بود کخ در حال مرگ هستند
لوموند، پلنت، لوکالیست، مدیاپارت و غیره .

بعد نوشته بود که رسانه های اجتماعی و استوری های ایسنتاگرام آگورای ما شده اند.
اشاره به میدان اصلی شهر در یونان باستان که محل اجتماع، بحث و تبادل نظر بوده.

بعد در نورد تلویزیون نوشته بود: در تلویزیون دلقک های تازه کار در صدر فهرست قرار دارند.....

و در آخر نوشته بود:

برای اکولوژی ، زمان مصیبت ها فرارسیده است.

😔😔
نویسنده این مقاله اگر میخواست در مورد وضعیت مطبوعات در ایران و محیط زیست بنویسد احتمالا در حین نوشتن سکته میکرد
حالا سر چوب افتاده در جنگل مدام حرف میزنند، خبر ندارند در استان هایی که اصلا حضور افغان ها ممنوع است درختان ایستاده را به تاراج میبرند... این فعالان محیط زیستی صدایشان در نمی آید مبادا افغانها را ناراحت کنند
حیوان آزاری در جزیره قشم


لاک پشت پوزه عقابی در دستان گردشگران تاب میخورد

سازمان حفاظت محیط زیست در قبال حفاظت از گونه های در لیست قرمز IUCN چه کرده است؟ 🤔🤔🤔🤔


محیط زیست قشم چه میکند؟

@ENVNEW
Forwarded from Armin Nourbakhsh
#چابکسر ♻️

سلام دوستان. امیدوارم حال همگی خوب باشه و سلامت و سرزنده باشین.

آرمین نوربخش هستم.
چند سالی هست که روی موضوعات محیط زیستی مثل آب، فرونشست، تالاب و پسماند تولید محتوا و کارهای آموزشی میکنیم.

در حال حاضر درگیر مسأله پسماند در استانهای شمالی و به صورت خاص، شهر چابکسر هستیم.

دنبال چند نفر از فعالین اجتماعی و محیط زیستی در چابکسر (یا شهرهای مجاور) هستم که ازشون کمک و راهنمایی بگیرم.

ممنون میشم اگه کسی رو میشناسین، به من معرفی بفرمایین.

سپاس 🌹
🔹️🔹️🔹️مشارکت مردمی: کلید مدیریت پایدار منابع آب


شهره صدری- یادداشت- آب، حیاتی‌ترین منبع برای بقای انسان و اکوسیستم‌ها ازجمله تالاب ها، رودخانه‌ها و دریاها است. با توجه به افزایش جمعیت، تغییرات اقلیمی و سوء مدیریت، منابع آب در سراسر جهان تحت فشار روبه‌افزونی قرار دارند. برای مقابله با چالش های فعلی، دولت‌ها به تنهایی قادر به حل مشکلات نیستند و نیاز به مشارکت فعال مردم در مدیریت منابع آب امری ضروری است.

@ENVNEW
مشارکت مردم در مدیریت منابع آب یک ضرورت اساسی برای دستیابی به توسعه پایدار و عادلانه آب است. مشارکت مردم در مدیریت منابع آب تضمین می‌کند که منافع همه ذینفعان خصوصا گروه‌های آسیب‌پذیر، در نظر گرفته شود و مدیریت منابع آب عادلانه‌تر برای تمامی مردم خواهد بود. وقتی مردم در تصمیم‌گیری‌ها مشارکت می‌کنند، احساس مالکیت و مسئولیت بیشتری نسبت به منابع آب پیدا می‌کنند. این امر منجر به مصرف مسئولانه‌تر و محافظت بیشتر از منابع آبی می‌شود. از سوی دیگر، جوامع محلی اغلب دانش عمیقی در مورد الگوهای آب و روش‌های سنتی مدیریت آب دارند. این دانش می‌تواند در تدوین راهکارهای مؤثر و سازگار با شرایط محلی بسیار ارزشمند باشد. بنابراین یکی از مهمترین اصول مدیریت منابع آب مبتنی بر مشارکت مردمی تمرکززدایی از مرکز به معنای سپردن بخشی از مدیریت به مردم محلی است. در واقع راهکارهای مبتنی بر مشارکت مردمی، اغلب پایدارتر و کارآمدتر هستند، زیرا با نیازها و شرایط محلی هماهنگ‌ترند. علاوه‌براین، مشارکت مردمی به شفافیت بیشتر در فرآیندهای مدیریت آب کمک می‌کند و مسئولان را در قبال تصمیمات خود پاسخگو نگه می‌دارد. حق دسترسی به آب سالم و بهداشتی در سال 2010 از سوی سازمان ملل متحد به عنوان حق بشری به رسمیت شناخته شد. این حقی است که تمامی افراد جامعه مستحق آن هستند و نباید تنها برای بخشی از جامعه و خصوصا جوامع شهری از سوی دولت‌ها در نظر گرفته شود.

مشارکت مردمی در مدیریت منابع آب با افزایش آگاهی عمومی در مورد اهمیت آب، چالش‌های مدیریت آب و روش‌های مصرف بهینه آب، ایجاد فضاهایی برای گفتگو و تبادل نظر بین مردم، متخصصان و مسئولان، مانند شوراهای محلی آب، کمیته‌های مشورتی و جلسات عمومی، ارائه آموزش‌ها و منابع لازم برای مشارکت فعال مردم در مدیریت منابع آب، از جمله روش‌های جمع‌آوری داده‌ها، پایش کیفیت آب و اجرای پروژه‌های محلی و همچنین  تشویق و حمایت از پروژه‌های نوآورانه و مبتنی بر جامعه در زمینه مدیریت منابع آب محقق می گردد. باید به این نکته مهم توجه کرد که وضع قوانین و مقرراتی که مشارکت مردمی در مدیریت منابع آب را تسهیل و تضمین می کند، از ملزومات بسترسازی مشارکت مردمی است.
@ENVNEW

شکل گیری مشارکت مردمی در حفاظت و مدیریت منابع آب میتواند از طریق آموزش در زمینه کاهش مصرف آب در خانه، باغ و محل کار، خودداری از ریختن مواد شیمیایی و زباله در منابع آب و مشارکت در پروژه‌های حفاظت از آبخیزها و منابع آب زیرزمینی تقویت گردد. همچنین مردم میتوانند با حس مسئولیت در برابر منابع آب در گزارش دهی هرگونه مشکل یا آلودگی در منابع آب به مراجع مربوطه و حضور فعال در جلسات و شوراهای مرتبط با مدیریت منابع آب نقش فعال تری را در سطح محلی  و ملی ایفا کنند.

نباید از یاد برد که هر روز تاخیر در حفاظت از منابع آب و عدم بهینه‌سازی مدیریت آن با مشارکت مردم، حفظ کمی و کیفی این منابع رو به کاهش را در آینده نه چندان دور سخت‌تر خواهد کرد.


https://www.envnew.ir/?p=2593
💢تمام نیروگاه‌های حرارتی کشور به مازوت‌سوزی روی آورده‌اند و از مصوبات کمیته اضطرار آلودگی هوا تبعیت نمی‌کنند.

🗣️سمیه رفیعی، سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس:

🔹نیروگاه‌های منتظر قائم و رجایی هم که تهران را تحت تاثیر قرار می‌دهند، در حال استفاده از مازوت هستند./

@ENVNEW
لبنان، غزه، افغان ها واجب ترند گویا

دانش آموز ایرانی در منطقه سردسیر در چادر درس میخواند
چند درصد از پسماندها در اروپا بازیافت میشود

@ENVNEW
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥صحنه شکار شدن گراز وحشی توسط گرگ‌های خاکستری در میانه

🔹صحنه ناراحت کننده شکار شدن گراز وحشی توسط گله گرگ های خاکستری در منطقه حفاظت شده کاغذ‌کنان میانه در آذربایجان شرقی.

@payamema
2025/02/05 06:01:44
Back to Top
HTML Embed Code: