Telegram Web
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ضیافت نهار بمناسبت روز پدر برای باربران زحمتکش بازار تبریز توسط مدیریت با لیاقت رستوران دوخان .
چه کار خدا پسندانه ای.
تصاویر باور نکردنی از بازگشت آورگان به غزه

تصویر واقعی جنگ رو میبینید

@eco_ehsan
Alikhani, Ali-Naghi, Tape1
Habib Ladjevardi
مصاحبه با علینقی عالیخانی، نوار ۱

مصاحبه‌کننده: حبیب لاجوردی
تاریخ مصاحبه: ۱۷ مهر ۱۳۶۳
پروژه تاریخ شفاهی هاروارد
https://www.tgoop.com/tarikh_shafahi_iran_project
Forwarded from تدبیر منزل
🎙«به مناسبت انتشار خاطرات صوتی علینقلی عالیخانی برای اولین بار»

بعد از ۴۰ سال برای اولین بار فایل صوتی خاطرات علینقی عالیخانی وزیر اقتصاد (از بهمن ۱۳۴۱ تا مرداد ۱۳۴۸) و شاید مهمترین رجل اقتصادی عصر پهلوی، در تاریخ شفاهی دانشگاه هاروارد منتشر شده است.

طبیعتا بی‌وقفه در این چند روز آن را پیوسته و چندین‌باره گوش دادم.
در ادامه نکات مهم و جدیدی از داخل ۱۸ نوار ضبط شده که می‌تواند برای مخاطب امروز جالب باشد را آورده‌ام.


۱خدمت سربازی)
«سربازی» و «پیدا کردن شغل مناسب» برای بعد از بازگشت به کشور از ۱۳۳۰ هم دغدغه نخبگان درس‌خوانده در خارج بوده است.

۲پژوهش توسعه در ساواک) بررسی و پژوهش توسعه در سواحل جنوبی خلیج فارس در دوره پهلوی بر عهده نهادهای امنیتی (ساواک) بوده که علینقی عالیخانی مسئول این پژوهش‌ها بوده است!

۳شکاف بین ابرقدرت‌های شرق) عالیخانی به ادعای خود برای اولین بار متوجه می‌شود که رابطه چین و شوروی به هم خورده و فرصت مناسبی برای ابتکار سیاسی و اقتصادی است.

۴شرکت‌های نفتی جنوب و خرید مایحتاج از تهران) عالیخانی از مهمترین کارهای خود در امور غیرصنعتی شرکت ملی نفت را، تلاش برای تغییر رویه خریدهای ساده شرکت نفت از محلی‌های خوزستان به جای خرید از تهران برمی‌شمرد!
وی همچنین می‌گوید که سعی می‌کرده که برای مناطق جدیدا تعطیل شده یا کم‌فعالیت نفتی، زمینه فعالیت جدیدی برای مردم دست و پا کند.
(جالب اینکه این مسئله تا امروز هم کاملا حل نشده است!)

۵رضایت نسبی از اصلاحات ارضی) عالیخانی از همه‌پرسی انقلاب سفید سال ۱۳۴۱ (اصلاحات ارضی، ...) به عنوان نقطه اوج موفقیت‌های محمدرضا شاه یاد می‌کند و تاکید می‌کند که عمده مردم حتی نیروهای چپ‌گرا مثل نجف دریابندری شرکت در آن انتخابات و انجام اصلاحات ارضی را نویدبخش آینده‌ای بهتر می‌دانستند که البته به تعبیر وی با خطاهای شخص شاه در آینده، از بین می‌رود.

۶مخالفت با مونتاژ CKD) بر خلاف تصوری که رایج شده است، عالیخانی پدر سیاست صنعتی ایران با مونتاژکاری خودرو پیش از دوره وزارت خود توسط اخوان که توام با ممنوعیت واردات بوده، به شدت مخالف بود.

جالبتر اینکه درست مشابه امروز، بهانه انحصارطلبان داخلی صنعت خودرو نبود ارز برای واردات خودروی آماده خارجی بوده است.

۷نفوذ سیاسی خودروسازان) علینقی عالیخانی توضیح می‌دهد که در سال ۱۳۴۱ وقتی واردات خودروی آماده خارجی را آزاد می‌کند، جعفر اخوان مونتاژکار خودروهای فیات، دست به دامن وزرای هیئت دولت می‌شود و آن‌ها هم تلاش خود را برای ممنوعیت دوباره واردات خودرو انجام می‌دهند.

۸خطر سرمایه‌گذاری خارجی) عالیخانی برخلاف فکر بقیه اعضا کابینه خصوصا شخص نخست‌وزیر اسدالله علم، لزوما سرمایه‌گذاری خارجی را هم مفید نمی‌داند و نگران بیرون بردن اصل یا سود سرمایه‌گذاری خارجی است.

۹ضعف تصمیم‌گیری شاه) عالیخانی میگوید تجربه ۱۵ خرداد و تجربیات مشابه، به من ثابت کرد که برخلاف روحیه جنگندگی اسدالله علم، تزلزل و ضعف شاه در تصمیم در بحران انقلاب به خاطر بیماری نبود و شخصیت وی همیشه همینطور بود.

۱۰وابستگی منصور به آمریکا) حسنعلی منصور وقتی در انتخابات مجلس تهران ۱۳۴۲، رفته رفته به عبدالله ریاضی باخت و هر چه شمارش آرا بیشتر می‌شد رتبه‌اش به دهم و دوازدهم هم بدتر می‌شد، به شکل باورنکردنی راک‌ول سفیر آمریکا در تهران رو زده بود و اون هم به اسدالله علم زنگ می‌زند که لطفا ترتیبی اتخاذ کنید که ایشان که در آینده شخص مهمی در ایران قرار است بشود، رتبه چنین بدی نداشته باشد که با مخالفت شدید علم برخورد می‌کند. در ادامه وقتی مادر شاه واسطه می‌شود و تقاضای رتبه هفتم می‌کند که در عمل هم نتیجه می‌دهد!

(ادامه در پست بعد)
@AminKavei
Forwarded from BBCPersian
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔻بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید برای ایران برابر با اعمال فشار بیش‌تر از طریق تحریم‌ها تحت چارچوب سیاست فشار حداکثری است.  این در حالی‌ست که جهان در سال‌های اخیر دچار تحولاتی شده که سیاست امریکا در قبال ایران را متاثر خواهد کرد.

حالا چین و روسیه در معادله پیچیده رابطه‌ی ایران و امریکا، نقشی کلیدی و تعیین‌کننده دارند. شیدا هوشمندی با ریچارد نفیو در این مورد مصاحبه کرده است.

@BBCPersian
Forwarded from سهام نیوز
وزارت نفت اسناد و متن قرارداد کرسنت را منتشر کند

✍️غلامحسین حسن‌تاش
این‌روزها تبعات قرارداد کرسنت به وضعیت فاجعه‌باری رسیده است. بعد از رای به مصادره ساختمان متعلق به بازنستشگان صنعت نفت در لندن که شاید بدون اغراق یکی از ارزشمندترین ساختمان‌های شهر لندن و به‌واقع، در بهترین نقطه این شهر بود و گفته می‌شود که بیش از یک میلیارد پوند ارزش آن است، اینک رای به مصادره ساختمانی متعلق به شرکت ملی نفت ایران در رتردام  هلند نیز به نفع شرکت کرسنت صادر شده است و در ادامه این روند اگر هنوز خسارت کرسنت پوشش پیدا نکرده باشد، ممکن است مصادره‌های بیشتری نیز اتفاق بیفتد.

از سوی دیگر، در داخل کشور جناح‌های سیاسی که به نظر می‌رسد متاسفانه هنوز به بلوغی نرسیده‌اند که منافع‌ملی را قربانی اهداف سیاسی و جناحی خود نکنند و متاسفانه همین نابالغی‌شان کار را به اینجا کشیده است، هریک برای دفاع از خود حرف‌های عجیبی می‌زنند که ممکن است کماکان به ضرر منافع‌ملی باشد و در دست نبودن اطلاعات درست و دقیق امکان قضاوت را برای مردم که رکن اول قدرت و رسانه‌ها که رکن چهارم قدرت هستند، فراهم نمی‌کند.

اینک که تشت قرارداد کرسنت از بام  جهان افتاده است و دادگاه و اجرای احکام را از سر گذرانیده است و احتمالا همه جستجوگران غیر از ایرانیان به‌راحتی می‌توانند به اسناد آن دست پیدا کنند و چنین خسارت سنگینی را به کشور وارد کرده است؛ دیگر هیچ توجیهی وجود ندارد که متن قرارداد کرسنت و متمم‌های آن محرمانه تلقی شود.

مطبوعات و کارشناسان حق دارند که به این متن دسترسی داشته باشند تا بتوانند این قرداد را با قردادهای متداول گازی جهان مقایسه کنند و شرایط قرارداد را بررسی کنند و به قضاوت در مورد مقصران آن برسند تا امکان سوءاستفاده جناحی از آن گرفته شود و حقیقت کشف شود.

حالا دیگر شایسته است وزارت نفت اسناد قرارداد را منتشر کند و در اختیار پژوهشگران و رسانه‌ها قراردهد و اگر چنین نشود، به‌نوبه خود می‌تواند شک‌برانگیز باشد.

خوش بود گر محک تجربه آید به میان
تا سیه‌روی شود هر که در او غش باشد

@Sahamnewsorg
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اتاق کنترل مرکزی شرکت ارامکو
هر قطره نفت از زمان استخراج تا زمان نقل و انتقال مانیتور میشود.
تمام دستگاهها و تجهیزات نیز تحت کنترل است.
ما در ایران چطور ؟
Forwarded from مصطفی دین محمدی
چین در سال گذشته حدود 277 هزار مگاوات پنل انرژی خورشیدی نصب کرده اند. یعنی چینی ها به طور متوسط در هر روز 750 مگاوات انرژی خورشیدی در چین نصب کرده اند. شعار امسالشان هر روز هزار مگاوات است.
ارقام خیره کننده است. کسری بحرانی برق ایران حدود 15هزار مگاوات است یعنی چینی ها مسأله ای که حالا می خواهند در ایران دو ساله حل کنند 20 روزه حلش می کنند.
ببینیم فهرست ۱۰۰ شرکت برتر ایران که هرسال منتشر میشود چه پیامی برای مردم شریف ایران دارد:

فهرست با صدایی رسا اعلام میکند اقتصاد ایران جای بخش خصوصی نیست. تعداد شرکتهای به واقع خصوصی لیست از تعداد انگشتهای یک دست کمتر است

فهرست نشان میدهد اگر در مملکتی انحصار ایجاد کنی مثلا در خودرو این صنعت میتواند سالی ۲۲همت و در جمع ۲۲۳ هزار میلیارد تومان ضرر کند و در جمع ۱۰ شرکت برتر آن مملکت قرار گیرد

فهرست به ما می گوید برای موفقیت و برتری در میان فعالان اقتصادی تا میتوانی باید به دولت نزدیک شوی تا از مزایای بی پایان آن بهره مند شوی. از وام ارزان قیمت تا نهاده های تولید مفت. هرچه بیشتر،بهتر

فهرست نشان میدهد حتی اگر مملکتی بانکهایی داشته باشد که در گروه ناترازترین و وخیم ترین بانکهای دنیا باشند می توانند در صدر فهرست بهترین مراکز اقتصادی آن مملکت بدرخشند

فهرست برای سرمایه گذار ایرانی و خارجی پیام میدهد اگر به سخنان مسئولین این مملکت دل خوش کرده اند کلاهشان پس معرکه است. این فهرست مدتهاست، غریبه به خود راه نداده است!/#حامد_پاک_طینت

مجمع فعالان اقتصادی
📌@Iran_economy_online

و اینجا در اینستاگرام
📌Paktinat.Hamed
Forwarded from سهام نیوز
ترامپ:افراد کله پوک جنگ طلبی مثل بولتون به من معرفی نکنید

اگر برای آمریکا رفاه می‌خواهید، هرگز افراد جنگ طلبی مانند جان بولتون«کله پوک»، نیکی هیلی، دیک چینی، پل رایان، میت رامنی، مایک پنس، ژنرال مارک میلی، جیمز متیس و مارک یسپر را برای دولت من پیشنهاد نکنید

@Sahamnewsorg
سهام در WhatsApp
Forwarded from More Chian
P441_تعرفه‌ها،_چه_می‌توانند،_و_چه_نمی‌توانند،_انجام_دهند؟_2.pdf
422 KB
پیام ترامپ به اجلاس داووس: یا در آمریکا تولید کنید یا به کالاهای شما تعرفه می‌بندم. دانی رودریک استاد اقتصاد سیاسی دانشگاه هاروارد در مقاله: تعرفه‌ها، چه می‌توانند و چه نمی‌توانند انجام دهند؟ به ارزیابی امکانات اجرائی بودن تهدید ترامپ می‌پردازد.
Forwarded from ديوان اقتصاد
♦️اختصاصی/ کرسنت، داستان بی‌پایان خسارت و تحقیر ملی

🔸در روزهای اخیر، خبری مبنی بر توقیف اموال مرتبط با پرونده کرسنت توسط یک دادگاه اروپایی در هلند منتشر شد که شامل بلوکه کردن چندین ساختمان و حساب‌های بانکی متعلق به دولت ایران بوده است. این اقدام، به دلیل اختلافات مالی ناشی از قرارداد کرسنت و احکام صادره در دعاوی حقوقی بین‌المللی صورت گرفته و زنگ خطری جدی برای دارایی‌های ایران در خارج از کشور به صدا درآورده است.

http://divaneghtesad.ir/node/107212
@divaneghtesad
Forwarded from تاریخ اقتصاد
تاثیر و نقش سازنده یا مخرب ایدئولوژی:
- تصویر بالا تولید آلمان غربی در سال ۱۹۸۸
- تصویر پایین تولید آلمان شرقی در سال ۱۹۸۸

- آلمان غربی و آلمان شرقی، در واقع یک‌ ملت، در یک زمان، با دو ایدئولوژی و مدیریت متفاوت و نتیجه‌ای متفاوت‌‌‌تر!


@tarikh_eghtesaad1
Forwarded from احمد میدری
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM

▪️داستان سرنوشت پتروشیمی آبادان

پتروشیمی آبادان در زمان جنگ، به طور کامل تخریب شد، پس از پایان جنگ و در زمان بازسازی تا اواسط دهه هشتاد جزو سودآورترین شرکت ها بود و تا سال ۹۰ سودآوری خوبی داشت.

اما از سال ۱۴۰۰ تولید این پتروشیمی از ۱۷ هزار تن به ۶۲ تن کاهش یافته است. یکی از دلایل آن، این است که وزارت نفت و پتروشیمی محصولات زنجیره‌ای هستند.

پتروشیمی آبادان زمانی سودآور است که در کنار پالایشگاه آبادان و اروند باشد،  درصورت جداسازی مشکلات عدیده‌ای ایجاد می‌شود. سوددهی اقتصادی این پتروشیمی مسلم است.

اما چه شد که پتروشیمی آبادان به اینجا رسید؟
@midarimedia
2025/01/26 06:35:58
Back to Top
HTML Embed Code: