Telegram Web
🔴سلسله کارگاه های پژوهشی

🔺زمان : ۷ الی ۲۹ آذر ۱۴۰۳

🔺مکان برگزاری: معاونت آموزشی و پژوهشی بیمارستان امام رضا(ع) تبریز، طبقه چهار، سالن کنفرانس

🔺لینک ثبت نام
workshop.tbzmed.ac.ir

🔺لینک دسترسی از طریق نرم افزار adobe connect:
vc.tbzmed.ac.ir/rezaedu

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴 دبیرکل سازمان ملل متحد:

🔺 هر ۲۵ ثانیه یک نفر به ایدز مبتلا می‌شود

🔺 دبیرکل سازمان ملل متحد گفت­: هر ۲۵ ثانیه یک نفر در جهان به اچ آی وی مبتلا می‌شود.

🔺 آنتونیو گوترش در پیامی به مناسبت­ روز جهانی ایدز افزود:­ پایان دادن به ایدز به عنوان تهدیدی برای سلامت عمومی­ تا سال ۲۰۳۰ امکان پذیر است.
لینک خبر
#ایدز

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴انواع تستهای HIV/AIDS

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
آمریکا باید در مبارزه جهانی علیه ابرمیکروب‌ها پیشتاز باشد

🔹مقاومت ضدمیکروبی، پدیده‌ای که در آن میکروب‌های خطرناک در برابر داروهای حیاتی مقاومت پیدا می‌کنند، به تهدیدی رو به رشد برای سلامت جهانی تبدیل شده است. این مقاومت در سال ۲۰۱۹ جان ۱.۲۷ میلیون نفر را گرفت که بیشتر از مرگ‌ومیر ناشی از مالاریا و اچ آی وی در همان سال است. بر اساس پیش‌بینی‌ها، در صورت عدم اقدام جدی، مقاومت ضدمیکروبی می‌تواند در ۲۵ سال آینده جان ۳۹ میلیون نفر را بگیرد، به‌طوری‌که مرگ‌ومیر سالانه ناشی از آن بین سال‌های ۲۰۲۲ تا ۲۰۵۰ تقریباً ۷۰ درصد افزایش خواهد یافت.

🔹ایالات متحده به‌عنوان پیشرو در توسعه فرآورده های دارویی، منابع لازم و تعهد اخلاقی برای مقابله با این بحران را دارد. مقاومت ضدمیکروبی زمانی رخ می‌دهد که باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها یا انگل‌ها به گونه‌ای تکامل می‌یابند که درمان‌های موجود، مانند آنتی‌بیوتیک‌ها، دیگر روی آن‌ها تأثیر نگذارند. نمونه‌های شناخته‌شده ابرمیکروب‌ها شامل استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین (MRSA) و سل مقاوم به چند دارو است. موارد ابتلا به استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین در بیمارستان‌های ایالات متحده از کمتر از ۲۰۰۰ مورد در سال ۱۹۹۳ به ۳۲۳ هزار مورد در سال ۲۰۱۷ افزایش یافته است و داده‌های اولیه نشان می‌دهد که موارد کاندیدا اوریس از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲ پنج برابر شده است.

🔹مصرف بیش‌ازحد و نادرست آنتی‌بیوتیک‌ها یکی از عوامل اصلی مقاومت ضدمیکروبی می باشد. هنگامی‌که باکتری‌ها بارها در معرض داروهای مشابه قرار می‌گیرند، مقاومت پیدا می‌کنند. این موضوع خطرات جدی برای جراحی‌های معمولی و درمان بیماران آسیب‌پذیر، به‌ویژه افراد مبتلا به سرطان، ایجاد می‌کند. با وجود این نیاز فوری، توسعه آنتی‌بیوتیک‌های جدید متوقف شده است. تنها چهار شرکت دارویی بزرگ در این حوزه باقی مانده‌اند، درحالی‌که چند دهه پیش تعداد این شرکت‌ها بسیار بیشتر بود. هزینه‌های بالا و سودآوری کم، سرمایه‌گذاری را کاهش داده است. توسعه یک داروی جدید ممکن است بیش از ۱۰ سال طول بکشد و بیش از ۲ میلیارد دلار هزینه داشته باشد. علاوه بر این، به دلیل استفاده محدود از آنتی‌بیوتیک‌ها برای جلوگیری از مقاومت، سودآوری آن‌ها بسیار پایین است.

🔹محققان راهبردهایی برای مقابله با مقاومت ضدمیکروبی ارائه داده اند که یکی از آن‌ها توسعه آنتی‌بیوتیک‌های جدید است، حوزه‌ای که آمریکا می‌تواند در آن پیشرو باشد. سیستم حفاظت از مالکیت فکری (IP) قوی در آمریکا به شرکت‌های دارویی امکان می‌دهد انحصار بازار را حفظ کرده و نوآوری ایجاد کنند. با این حال، برخی پیشنهادها برای تضعیف حقوق مالکیت فکری می‌تواند سرمایه‌گذاری در توسعه داروهای ضدمیکروبی را کاهش دهد. یکی از رویکردهای امیدوارکننده، مدل اشتراکی است که در آن دولت‌ها به شرکت‌ها مبلغ ثابتی برای دسترسی به آنتی‌بیوتیک‌ها پرداخت می‌کنند، صرف‌نظر از میزان استفاده. این سیستم که در بریتانیا در حال آزمایش است، می‌تواند درآمد پایدارتری برای سرمایه‌گذاری در پژوهش‌های پرخطر و نجات‌بخش فراهم کند.

🔹مقابله با مقاومت ضدمیکروبی نیازمند تلاش همگانی است. پزشکان باید در نسخه‌نویسی آنتی‌بیوتیک‌ها دقت بیشتری به خرج دهند و بیماران نیز از درخواست آنتی‌بیوتیک برای درمان عفونت‌های ویروسی مانند سرماخوردگی خودداری کنند. همچنین، کمپین‌های آگاهی‌بخشی عمومی می‌توانند اهمیت استفاده صحیح از آنتی‌بیوتیک‌ها را برجسته کنند. درحالی‌که آمریکا نمی‌تواند تمام مشکلات جهانی را حل کند، رهبری آن در تحقیقات دارویی و توسعه داروها می‌تواند در مقابله با مقاومت ضدمیکروبی نقش کلیدی ایفا کند. با اجرای سیاست‌های هوشمندانه و تقویت نوآوری، آمریکا می‌تواند پیشتاز مبارزه با این بحران باشد و جان میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان نجات دهد. لینک خبر
#مقاومت_ضد_میکروبی

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔴آیین آغاز واکسیناسیون کشوری روتاویروس

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
📰 شناسایی آنفلوانزای پرندگان (H7N6) در نیوزیلند و اعمال محدودیت‌های زیستی
 
📢 پس از شناسایی سویه‌ای از ویروس آنفلوانزا (H7N6)  در مرغ‌های یک مزرعه پرورش مرغ تخم‌گذار در منطقه اوتاگو نیوزلند، تدابیر سختگیرانه‌ای برای کنترل و جلوگیری از گسترش بیماری اعمال شده است. این تدابیر شامل محدودیت‌های جدی در نقل‌وانتقال پرندگان، محصولات دامی، خوراک، و تجهیزات مرتبط است. همچنین، اقدامات مشابهی برای مزارع کوچک اطراف این مرکز تولیدی به‌منظور کاهش خطر انتشار ویروس اجرایی شده است. برخلاف ویروس H5N1 که به‌صورت گسترده در جهان شیوع یافته، سویه H7N6 تاکنون هیچ خطری برای ایمنی غذایی یا سلامت انسان ایجاد نکرده است.
 
📢 ویروس H7N6 از پرندگان وحشی نیوزیلند نشات می‌گیرد و احتمالاً از طریق تماس مرغ‌های پرورشی در محیط‌های باز با ویروس آنفلوانزای کم‌خطر (LPAI) و سپس جهش  پدید آمده است. این نخستین گزارش از بروز چنین آلودگی به ویروس آنفلوانزا در نیوزیلند است. بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد که این سویه در حال حاضر توانایی انتقال به پرندگان وحشی را ندارد. با این حال، به‌منظور مهار بیماری، اقدامات کنترلی نظیر نابودی پرندگان آلوده و ایجاد مناطق قرنطینه‌ای و حائل در اطراف مزرعه اجرا شده است. مراکز بهداشتی و عمومی از شهروندان خواسته‌اند در صورت مشاهده علائم غیرعادی در پرندگان، این موارد را فوراً به مراجع ذی‌صلاح گزارش دهند. این اقدامات نظارتی نه‌تنها به مهار طغیان فعلی کمک می‌کند، بلکه موجب افزایش آمادگی برای مواجهه با تهدیدات احتمالی آینده نیز خواهد شد.
 
📢 از منظر سلامت غذایی، مصرف تخم‌مرغ و محصولات پروتئینی، در صورت پخت کامل، در این منطقه کاملاً ایمن اعلام شده است و هیچ خطری برای مصرف‌کنندگان ندارد. نیوزیلند به دلیل وجود برنامه‌های پیشرفته نظارتی و همکاری‌های بین‌بخشی با صنعت و نهادهای دولتی، آمادگی بالایی برای مدیریت این‌گونه طغیان‌های ویروسی دارد. شناسایی سریع و واکنش فوری در این مورد، مشابه موفقیت‌های پیشین این کشور در مقابله با بیماری‌های مشابه است.
 
 🌐لینک دسترسی به خبر
#آنفلوانزا

🔺مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
📰 شیوع بیماری ناشناخته در جنوب غرب جمهوری دموکراتیک کنگو
 
📢 مقامات محلی در کنگو از مرگ ۱۴۳ نفر در استان کوانگو در اثر بیماری ناشناخته‌ای خبر دادند. مبتلایان علائمی مشابه آنفلوانزا شامل تب بالا و سردرد شدید داشتند. تیم‌های پزشکی برای جمع‌آوری نمونه‌ها و تحلیل‌های آزمایشگاهی به منطقه‌ی پانزی اعزام شده‌اند. افزایش تعداد مبتلایان نگرانی‌های شدیدی ایجاد کرده است، به‌ویژه که منطقه‌ی پانزی یک ناحیه‌ی روستایی است و دسترسی به داروها و امکانات درمانی محدود است.
 
📢 بر اساس گزارش‌ها، زنان و کودکان بیشترین تأثیر را از این بیماری دیده‌اند و کمبود منابع بهداشتی باعث شده بسیاری از مبتلایان در خانه‌های خود بدون درمان جان خود را از دست بدهند. این مسئله نیاز فوری به پشتیبانی از زیرساخت‌های بهداشتی و تامین داروها را نشان می‌دهد. رهبران این کشور بر لزوم ارتقاء آمادگی درمانی و تسریع پاسخ‌دهی تاکید کرده‌اند.
 
📢 سازمان بهداشت جهانی (WHO) نیز از هفته‌ی گذشته در جریان شیوع این بیماری قرار گرفته و با همکاری وزارت بهداشت کنگو مشغول بررسی‌های بیشتر است. از شهروندان و مسئولین محلی خواسته شده تا علائم مشکوک را گزارش دهند و در پیشگیری از انتشار بیماری مشارکت کنند. برای تقویت پاسخ به این بحران، تامین فوری داروها، برقراری امکانات درمانی سیار و آموزش جامعه‌ی محلی در اولویت قرار دارد.
 
🌐 لینک خبر
#طغیان_ناشناخته

🔺مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
📰 خطرات بالقوه جهش ویروس آنفلوانزا H5N1: گسترش دامنه میزبانی به گاوها و احتمال انتقال به انسان
 
📢 تحقیقات اخیر نشان می‌دهد ویروس آنفلوانزای فوق‌حاد H5N1، متعلق به کلاد 2.3.4.4b، که پیش‌تر در گونه‌های پرندگان، پستانداران دریایی و انسان شناسایی شده بود، در سال 2024 به طور گسترده‌ای در گاوهای شیری ایالات متحده گسترش یافته است. این ویروس، اگرچه تنها باعث بروز موارد انسانی خفیف شده است، اما همچنان تمایل خود را به گیرنده‌های پرندگان حفظ کرده است. به دلیل تاریخچه مرگ‌ومیر بالای این ویروس در انسان، مطالعات دقیق‌تری برای بررسی احتمال انتقال آن به انسان و خطرات بالقوه آن آغاز شده است.
 
📢 بررسی‌های ژنتیکی نشان داده اند که یک جهش خاص در پروتئین هماگلوتینین ویروس، جایگزینی گلوتامیک اسید با لوسین در موقعیت 226 (Gln226Leu)، به تنهایی می‌تواند تمایل گیرنده‌های ویروس را از پرندگان به انسان تغییر دهد. همچنین مشخص شده است که این تمایل، با وقوع جهش دیگری به نام Asn224Lys تقویت می‌شود. این یافته‌ها توانایی ویروس در سازگاری با گیرنده‌های انسانی را نشان می‌دهد و زنگ خطر احتمال انتقال به انسان‌ را به صدا در آورده است.
 
📢 تحلیل ساختار کریستالی پروتئین هماگلوتینین این ویروس حاکی از آن است که این جهش‌ها به طور مستقیم بر تعامل ویروس با گیرنده‌های انسانی اثر می‌گذارند و زمینه‌ساز تغییر تمایل به گیرنده‌ها می‌شوند. این یافته‌ها اهمیت پایش مداوم جهش‌های ژنتیکی در ویروس‌های H5N1 را، به‌ویژه در میزبان‌های غیرمعمولی نظیر گاو، برجسته می‌کند. تقویت نظارت جهانی و بررسی دقیق‌تر این جهش‌ها می‌تواند در پیشگیری از وقوع پاندمی‌های احتمالی نقشی کلیدی ایفا کند.
 
🌐 لینک مقاله
#آنفلوانزا

🔺مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴حل مشکلات جامعه در دانشگاه

رئیس‌جمهور پزشکیان در آئین گرامیداشت روز دانشجو:

🔹مملکت برای همه است؛ باید دست به دست هم دهیم و کشور را به چشم‌انداز مورد نظر رهبر انقلاب برسانیم.

🔹برای رسیدن به چشم‌انداز مورد نظر،‌ باید نیروهای کاردان و کاربلد به میدان بیایند و مدیران و عوامل نالایق کنار بروند.

🔹باید به سمت ایجاد دانشگاه‌های نسل سه و چهار برویم تا مشکلات جامعه را همین دانشگاه‌ها حل کنند. امروز در دنیا دانشگاه‌های نسل پنج به میدان آمده‌اند و آینده‌پژوهی می‌کنند.

🔹نباید با قوانین شبانه جامعه را به‌هم ریخت؛ قوانین باید مستند، علمی و با تجربه باشند تا به تصمیم درست برسیم.

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
بینش ها در مورد ویروس های منتقل شونده توسط هیالوما مارجیناتوم ناقل اصلی ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در دلتای دانوب اروپای شرقی

🔹مطالعات جدید به بررسی ویروس‌های موجود در کنه‌های هیالوما مارجیناتوم ، که ناقل اصلی ویروس تب خونریزی‌دهنده کریمه-کنگو در اروپای شرقی هستند، پرداخته است. این تحقیق که در ذخیره‌گاه زیست‌کره دلتا دانوب در رومانی انجام شده، اهمیت پایش کنه‌ها و ویروس‌های مرتبط با آن‌ها را برای کاهش خطر طغیان بیماری‌های ویروسی برجسته می‌کند.

🔹دلتا دانوب، یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین تالاب‌های اروپا، مسیری حیاتی برای پرندگان مهاجری است که بین آفریقا و اروپا حرکت می‌کنند. این پرندگان اغلب کنه‌ها را با خود حمل کرده و ممکن است گونه‌های جدید کنه و پاتوژن‌های آن‌ها را به مناطق جدید منتقل کنند. هیالوما مارجیناتوم، که به دلیل تغییرات اقلیمی و عوامل اجتماعی-اقتصادی در حال گسترش قلمرو جغرافیایی خود است، تهدیدی جدی محسوب می‌شود. این کنه‌ها علاوه بر تب خونریزی‌دهنده کریمه-کنگو می‌توانند سایر پاتوژن‌های مهم پزشکی و دامپزشکی از جمله ویروس دانگ، ویروس نیل غربی، ویروس انسفالیت اسب شرقی و بیماری جنگل کیاسانور را نیز منتقل کنند.

🔹در این مطالعه، از تکنیک توالی‌یابی ژنوم ویروسی برای تحلیل ویروس‌های موجود در کنه‌های هیالوما مارجیناتوم جمع‌آوری‌شده از دلتا دانوب استفاده شد. این روش پیشرفته به پژوهشگران امکان شناسایی تنوع ویروس‌های موجود در این کنه‌ها را فراهم کرد. پژوهشگران توالی‌های ویروسی متعلق به ویروس ولژسکو (VTV)، ویروس بالامبالا (BMTV)، و ویروس بول ۴ (BTV4) را شناسایی کردند. علاوه بر این، یک ویروس جدید مرتبط با خانواده رابدوویریده کشف شد که نام آن را رابدوویروس گذاشتند. با این حال، هیچ اثری از ویروس تب خونریزی‌دهنده کریمه-کنگو یا ویروس‌های مرتبط با آن در نمونه‌های بررسی‌شده مشاهده نشد.

🔹کشف ویروس‌های جدید، از جمله رابدوویروس ، بر اهمیت نظارت مستمر در مناطقی مانند دلتا دانوب تأکید دارد. با گسترش کنه‌ها به مناطق جدید و تعامل آن‌ها با اکوسیستم‌های مختلف، خطر انتقال پاتوژن‌های جدید افزایش می‌یابد. درک ویروس‌های موجود در کنه‌ها به پژوهشگران و مسئولان سلامت عمومی کمک می‌کند تا از طغیان احتمالی بیماری‌هایی که ممکن است جمعیت انسانی و حیوانی را تهدید کنند، جلوگیری کنند. این مطالعه دانش موجود درباره تنوع ویروسی در اروپای شرقی را گسترش می‌دهد و بر لزوم نظارت مداوم بر کنه هیالوما مارجیناتوم و سایر گونه‌های کنه تأکید دارد. شناسایی و پیگیری ویروس‌های منتقل‌شده توسط کنه‌ها می‌تواند به مقابله با خطرات سلامت عمومی ناشی از ویروس‌های نوپدید، از جمله تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، کمک کند. لینک مطالعه
#هیالوما_مارجیناتوم

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
ترامپ جِی باتاچاریای منتقد سیاست‌های کووید آمریکا را به عنوان رئیس جدید موسسه ملی بهداشت انتخاب کرد

🔹دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، دکتر جِی باتاچاریای، استاد دانشگاه استنفورد و منتقد سیاست‌های دولت آمریکا در قبال کووید-۱۹، را به عنوان رئیس جدید موسسه ملی بهداشت (NIH) انتخاب کرد. این موسسه بزرگ‌ترین تأمین‌کننده تحقیقاتی پزشکی عمومی در کشور با بودجه‌ای بالغ بر ۴۷/۳ میلیارد دلار است.

🔹موسسه ملی بهداشت در روزهای اخیر تحت انتقادهای ریاست وزارت بهداشت و خدمات انسانی (HHS)، ارگانی که موسسه ملی بهداشت را نظارت می‌کند، قرار گرفته است. ریاست وزارت بهداشت و خدمات انسانی به شدت از نحوه مدیریت این موسسه در مواجهه با پاندمی کووید-۱۹ انتقاد کرده و وعده داده است که تغییرات اساسی ایجاد خواهد کرد. ایشان اعلام کرد که قصد دارد به سرعت ۶۰۰ نفر از کارکنان موسسه ملی بهداشت را اخراج کرده و آنها را با استخدام‌های جدید جایگزین کند.

🔹علاوه بر کاهش تعداد کارکنان، همچنین ایشان قصد دارد تمرکز موسسه ملی بهداشت را از بیماری‌های عفونی مانند کووید-۱۹ به سمت تحقیق در زمینه بیماری‌های مزمن مانند دیابت تغییر دهد. باتاچاریای، استاد سیاست بهداشت و پزشک در دانشگاه استنفورد، به دلیل انتقادهای صریح خود از سیاست‌های دولت آمریکا در قبال کووید-۱۹ شهرت پیدا کرده است. در اکتبر ۲۰۲۰، او به همراه دو دانشمند دیگر بیانیه گرند بارینگتون را منتشر کرد که خواستار بازگشت به زندگی عادی برای افرادی بود که در برابر ویروس آسیب‌پذیر نیستند. لینک خبر

# موسسه_ملی_بهداشت

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴 مصر استراتژی جدیدی برای بومی‌سازی تولید واکسن و گسترش صادرات اعلام کرد

🔹مصر استراتژی ملی جامعی را برای بومی‌سازی تولید واکسن، کاهش وابستگی به واردات، تقویت تولید داخلی و تبدیل کشور به یک صادرکننده اصلی در منطقه معرفی کرده است. این ابتکار که در بیانیه‌ای اعلام شد، پیش‌بینی می‌شود که بخش بهداشت کشور را تقویت کرده، رشد اقتصادی را حمایت کند و صادرات به بازارهای آفریقا را تسهیل کند و موقعیت مصر را در سطح منطقه‌ای و جهانی تقویت نماید.

🔹در نشست اخیر که با حضور نمایندگان شرکت‌های جهانی از هند، چین، فرانسه، دانمارک و ایالات متحده برگزار شد، وزیر بهداشت مصر تأکید کرد که این استراتژی با چشم‌انداز مصر ۲۰۳۰ هم‌راستا است و هدف آن توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور است. این برنامه که در همکاری با بخش‌های عمومی و خصوصی تدوین شده است، تحت نظارت وزارت بهداشت، سازمان تأمین یکپارچه (UPA) و سازمان دارویی مصر (EDA) اجرا خواهد شد. یکی از ارکان کلیدی این استراتژی، تأسیس اتحادیه تولیدکنندگان واکسن مصر (EVMA) است که به‌عنوان نهاد استراتژیک برای اجرای این طرح عمل خواهد کرد.

🔹وزیر بهداشت مصر مهم‌ترین حوزه‌های تمرکز این استراتژی را شامل تأمین قراردادهای بلندمدت، ارائه مشوق‌های مالی مانند معافیت‌های مالیاتی و ترویج همکاری میان شرکت‌های داخلی برای جلوگیری از رقابت ناسالم عنوان کرد. در کوتاه‌مدت، مصر هدف دارد که تا سال ۲۰۳۰، ۵۰ درصد تولید واکسن را بومی‌سازی کرده، انتقال فناوری را از طریق امضای توافق‌نامه‌ها انجام دهد و تأیید سازمان جهانی بهداشت را برای چهار واکسن به‌دست آورد. تا سال ۲۰۳۵، برنامه این است که تولید محلی به ۷۵ درصد افزایش یابد و شراکت‌های تحقیقاتی برای تأمین تأیید واکسن‌های اضافی برقرار شود.

🔹هدف بلندمدت مصر این است که تا سال ۲۰۴۰ به خودکفایی کامل در تولید واکسن برسد و کشور را به هاب منطقه‌ای برای تولید و صادرات واکسن تبدیل کند. این شامل افزایش ۵۰ درصدی صادرات و دسترسی به بازارهای جدید است. قراردادهای شراکت اقتصادی نقش حیاتی در بهینه‌سازی تأمین دولتی و حمایت از شرکت‌های داخلی ایفا خواهند کرد. این استراتژی همچنین به‌دنبال تقویت ظرفیت صنعت واکسن، توسعه منابع انسانی و ایجاد فرصت‌های شغلی در این بخش است. لینک خبر
#مصر #تولید_واکسن

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
📍 تلاش‌ها برای تولید واکسن اچ آی وی علیرغم پیشرفت‌های جدید ادامه دارد

🔺چالش‌های تولید واکسن اچ آی وی
تاکنون تلاش‌ها برای توسعه واکسن اچ آی وی با چالش‌های بزرگی مواجه بوده است، از جمله میزان بالای جهش این ویروس. بیشتر آزمایش‌های بالینی مرحله نهایی واکسن‌ها بدون موفقیت پایان یافته‌اند و این موضوع سوالاتی را درباره امکان‌پذیری تلاش‌های آینده مطرح کرده است. با این حال، محققان معتقدند که واکسن، هرچند دشوار برای توسعه، می‌تواند با ارائه حفاظت طولانی‌مدت و کاهش هزینه‌ها، به عنوان مکملی برای روش‌های پیشگیری دیگر عمل کند.

🔺اهمیت تنوع در انتخاب روش‌های پیشگیری
کارشناسان بر ضرورت ارائه گزینه‌های متنوع پیشگیری تاکید کردند. ویلیام هان، محقق واکسن اچ آی وی، گفت انتخاب بسیار مهم است. واکسن می‌تواند به عنوان یک راه‌حل جهانی، شکاف‌های موجود در استراتژی‌های پیشگیری فعلی را پوشش دهد.

🔺هزینه و دسترسی
در حالی که داروهای تزریقی پیشگیری از اچ آی وی بسیار مؤثر هستند، هزینه بالایی دارند؛ به طوری که هزینه سالانه آن‌ها در ایالات متحده بیش از ۲۳,۵۰۰ دلار است. در مقابل، پیش‌بینی می‌شود واکسن‌ها، به‌ویژه در کشورهای کم‌درآمد، مقرون‌به‌صرفه‌تر باشند.

🔺پایداری و تحقیقات آینده
واکسنی که پایداری بیشتری داشته باشد و برای چند سال مؤثر باقی بماند، می‌تواند از نظر تأثیر بر سلامت عمومی از داروهای تزریقی پیشی بگیرد. علاوه بر این، تحقیقات مرتبط با واکسن اچ آی وی همچنان پیشرفت‌هایی در سایر حوزه‌ها، از جمله درمان احتمالی اچ آی وی ، ایجاد می‌کند.

🔺چشم‌انداز آینده
علیرغم چالش‌ها، کارشناسان خوش‌بین هستند. مدیر مؤسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی (NIAID)، گفت: واکسن اچ آی وی همچنان هدف نهایی در پیشگیری است. او بر لزوم ادامه تحقیقات برای پایان دادن کامل به اپیدمی تأکید کرد. لینک خبر

#اچ_آی_وی #واکسیناسیون #پیشگیری

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
📰 اعلام منشأ کووید-۱۹ و انتقاد از عملکرد سازمان‌های علمی در گزارش ارائه شده در مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا
 
📢 کمیته‌ای در مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا پس از دو سال تحقیق اعلام کرد که ویروس SARS-CoV-2 احتمالاً از یک نشت آزمایشگاهی در مؤسسه ویروس‌شناسی ووهان (WIV) در چین منشأ گرفته و برخلاف نظر بسیاری از دانشمندان، منشأ طبیعی ندارد. این تحقیق که توسط جمهوری‌خواهان هدایت شده است، عملکرد برخی سازمان‌های علمی ایالات متحده در مقابله با همه‌گیری را نیز مورد انتقاد قرار داده است.
 
📢 این کمیته پس از انجام بیش از ۳۰ مصاحبه، برگزاری جلسات متعدد و بررسی بیش از یک میلیون صفحه سند، گزارشی ۵۲۰ صفحه‌ای ارائه داده است. اگرچه شواهد مستقیم جدیدی برای تأیید نشت آزمایشگاهی ارائه نشده، اما استدلال‌هایی مبنی بر نقش احتمالی تحقیقات مرتبط با کروناویروس‌های مشابه در مؤسسه ووهان با بودجه سازمان‌های علمی آمریکایی مطرح شده است. همچنین ایمیل‌هایی که نشان از تحقیقات احتمالی وزارت دادگستری آمریکا درباره منشأ ویروس دارند، در این گزارش ذکر شده است.
 
📢 دموکرات‌های عضو کمیته، نتایج این تحقیق را زیر سؤال برده و بیان کرده‌اند که ویروس‌هایی که در مؤسسه ووهان با بودجه مشترک آمریکا-چین مطالعه شده‌اند، از نظر ژنتیکی بسیار دور از SARS-CoV-2 هستند و نمی‌توانند منشأ این همه‌گیری باشند. آن‌ها همچنین از آنتونی فائوچی و دیگر دانشمندان دفاع کرده و بسیاری از ادعاها را بی‌اساس دانسته‌اند.
 
📢 این گزارش علاوه بر بررسی منشأ ویروس، به مسائل دیگری نیز پرداخته است، از جمله: عدم شفافیت سازمان بهداشت جهانی در واکنش به فشار چین، ناکارآمدی برخی اقدامات بهداشتی مانند تعطیلی مدارس و استفاده اجباری از ماسک، و موفقیت پروژه تولید سریع واکسن در ایالات متحده آمریکا. نویسندگان گزارش امیدوارند این کار بتواند در پیش‌بینی، آماده‌سازی و جلوگیری از همه‌گیری‌های آینده کمک کند. این گزارش قرار است پس از تأیید رسمی به سوابق کنگره اضافه شود.
 
🌐 لینک دسترسی به خبر
#کووید_۱۹

🔺مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴 پیشگیری ۹۶ درصدی از اچ آی وی با تزریق دو دوز لنکاپاویر

🔹یک آزمایش بالینی نشان داده است که داروی تزریقی لنکاپاویر که دو بار در سال تجویز می‌شود، خطر ابتلا به اچ آی وی را تا ۹۶ درصد کاهش می‌دهد و از لحاظ کارایی از پروفیلاکسی پیشگیری(PrEP) روزانه، مؤثرتر است.

یافته‌های کلیدی
- لنکاپاویر در پیشگیری از اچ آی وی تقریباً ۱۰۰ درصد کارایی نشان داد؛ تنها دو مورد ابتلا در میان ۲۱۷۹ شرکت‌کننده گروه تزریقی گزارش شد، در حالی که در گروه مصرف کننده داروی ترووادا (Truvada) شامل ۱۰۸۶ نفر، ۹ مورد ابتلا رخ داد.
- پایبندی به تزریق دو بار در سال به مراتب بیشتر از قرص های پیشگیری روزانه می باشد و این مسئله چالشی مهم در پیشگیری از اچ آی وی را برطرف کرد.

🟢 تأثیر بر پیشگیری از اچ آی وی
در حالی که دارو های پیشگیری خوراکی مانند ترووادا ابزاری بسیار مؤثر برای پیشگیری از اچ آی وی بوده است، موفقیت آن به استفاده منظم بستگی دارد. حدود نیمی از بیماران طی یک سال مصرف دارو های پیشگیری روزانه را متوقف می‌کنند که این موضوع اغلب به دلایل موانع دسترسی یا نابرابری‌های بهداشتی است. لنکاپاویر که تنها به دو تزریق سالانه نیاز دارد، می‌تواند این شکاف را پر کند.

💠این آزمایش شامل شرکت‌کنندگان متنوع از نظر نژاد، قومیت و جنسیت از ۸۸ مرکز در هفت کشور از جمله ایالات متحده، آفریقای جنوبی، برزیل و تایلند بود. این تنوع بازتاب جمعیت‌هایی است که به طور نامتناسبی تحت تأثیر اچ آی وی قرار دارند؛ مانند مردان همجنس‌گرای سیاه‌پوست و لاتین که ۷۰ درصد از موارد جدید ابتلا در سال ۲۰۲۲ در ایالات متحده را تشکیل می‌دهند.

🟢 پیامدهای آینده
با تکمیل آزمایش‌های مرحله سوم، دارو برای تأیید به سازمان غذا و دارو آمریکا ارسال شده و احتمالاً تا سال ۲۰۲۵ در دسترس قرار خواهد گرفت. این تزریق برای افرادی که نمی‌توانند داروهای خوراکی روزانه مصرف کنند، امید تازه‌ای ارائه می‌دهد. در صورت تأیید، لنکاپاویر می‌تواند به انقلاب در پیشگیری از اچ آی وی کمک کند و این روش را برای میلیون‌ها نفر در سراسر جهان دسترس‌پذیرتر و مؤثرتر سازد. لینک خبر
#اچ_آی_وی

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴کمبود ویتامین D، تهدیدی جدی برای بیماران مبتلا به هپاتیت خودایمنی

🔺در یک مطالعه گسترده، محققان دریافتند بیمارانی که به هپاتیت خودایمنی مبتلا هستند و در عین حال از کمبود ویتامین D رنج می‌برند، بیشتر در معرض خطر عوارض جدی مانند بستری شدن در بیمارستان، نیاز به مراقبت‌های ویژه، نارسایی کبد و حتی پیوند کبد قرار دارند.
این یافته‌ها نشان می‌دهد که غربالگری منظم برای بررسی سطح ویتامین D در بیماران مبتلا به هپاتیت خودایمنی بسیار مهم است.

🔺هپاتیت خودایمنی یک بیماری است که در آن سیستم ایمنی بدن به اشتباه به سلول‌های کبد حمله می‌کند. کمبود ویتامین D که اغلب به دلیل کمبود نور خورشید یا رژیم غذایی نامناسب رخ می‌دهد، می‌تواند این بیماری را تشدید کند و احتمال بروز عوارض جدی را افزایش دهد. بیماران مبتلا به کمبود ویتامین D، سه برابر بیشتر در معرض خطر مرگ و میر قرار دارند. این بیماران بیشتر به بستری شدن در بیمارستان و مراقبت‌های ویژه نیاز دارند. احتمال بروز نارسایی کبد و نیاز به پیوند کبد در این بیماران بسیار بالاتر است.

🔺این مطالعه نشان می‌دهد که کمبود ویتامین D می‌تواند نقش مهمی در پیشرفت بیماری هپاتیت خودایمنی ایفا کند. بنابراین، پزشکان باید به طور مرتب سطح ویتامین D بیماران مبتلا به این بیماری را بررسی کنند و در صورت نیاز، مکمل‌های ویتامین D تجویز کنند.
لینک خبر

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴دکتر قباد مرادی، سرپرست مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به اجرای پویش «من هم تست اچ آی وی می دهم» از ۲۰ آبان تا ۲۰ آذرماه در کشور، اظهار داشت: خوشبختانه این پویش باعث افزایش حدود 3 برابری تست اچ آی وی نسبت به پویش های قبلی شد و یکی از اهداف ما در این پویش، کاهش انگ اجتماعی و شکستن ترس و تابو در جامعه بود.
🔺وی افزود: در کشور تخمین زده می شود که ۴۴ هزار بیمار مبتلا به اچ وی وجود داشته باشند که تا کنون حدود ۲۵ هزار بیمار، شناسایی شده اند و از این تعداد، ۲۰ هزار نفر خدمات بهداشتی و درمانی را دریافت می کنند و۱۹ هزار نیز تحت درمان های موثر قرار گرفته اند.
🔺سرپرست مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به اجرای پویش «من هم تست اچ آی وی می دهم» در کشور، ابراز امیدواری کرد که با افزایش آگاهی و اطلاع رسانی، بیماران مبتلا به اچ آی وی در کشور شناسایی شده و
تحت درمان قرار گیرند.لینک خبر

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره شیوع تب دانگی عنوان کرد:

🔺دکتر قباد مرادی، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه در بیماری‌های عفونی موضوع بیوتروریسم باید جدی گرفته شود، اظهار داشت: «وقتی شهروندان ۱۴۰ کشور در دنیا مبتلا به بیماری تب دنگی می‌شوند ممکن است فکر کنیم که این بیماری به شکل طبیعی ایجاد شده‌ و گسترش پیدا کرده است، اما بیوتروریسم یک بحث کلی است و داستان کرونا هم این را ثابت کرد؛ لذا باید به بیماری‌های عفونی طور دیگری نگاه شود.»

🔺 همزمان با شیوع گسترده بیماری تب دنگی در جهان و همسایگی ایران با کشورهایی که اپیدمی‌های بزرگ این بیماری را در سال‌های اخیر گزارش کرده‌اند، لزوم توجه به آن نسبت به دو بیماری زیکا (بیماری عفونی ناشی از ویروس زیکا) و چیکونگونیا (بیماری عفونت ناشی از ویروس چیکونگونیا) از اهمیت بیشتری برخوردار است

🔺آیا بحث بیوتروریسم باید جدی گرفته شود؟
بله باید جدی گرفته شود. هر تغییری که در حشرات ایجاد شود می‌تواند مشکلات این چنینی را ایجاد کند. البته درباره این پشه بسیار گسترش داشته است. وقتی در دنیا ۱۴۰ کشور مبتلا هستند ممکن است فکر کنیم که به شکل طبیعی ایجاد شده‌ و گسترش پیدا کرده باشد. بیوتروریسم یک بحث کلی است. داستان کرونا هم این را ثابت کرد. منظورم این است که باید به بیماری‌های عفونی طور دیگری نگاه کنیم.
اگر بگویند امنیتی‌ترین بحث سلامت چیست؟ باید گفت بخشی که مربوط به بیماری‌های عفونی هستند. معمولاً وقتی یک سویه جدید بیماری‌ عفونی مثل آنفلوانزا منتشر می‌شود در کمتر از ۲ ماه در تمام دنیا پراکنده می‌شود؛ بنابراین درست است که بیوتروریسم می‌تواند در بیماری‌های عفونی وجود داشته باشد و نمی‌توان انکارش کرد، ولی باید این را هم بدانیم اگر جایی بخواهد از آن استفاده کند اینطور نیست که ضمانت کافی وجود داشته باشد که خودش مبتلا نشود. مثلاً در کووید ۱۹ دیدیم که هیچ کسی در برابرش مصون نبود و همه مردم در معرض خطر بودند و اغلب جاهای دنیا مبتلا شدند. پس نمی‌توان از بیوتروریسم در بیماری‌های عفونی غفلت کرد؛ بنابراین بیماری‌های عفونی که می‌توانند به‌شدت در سراسر دنیا پراکنده شوند اگر جایی اقدام به بیوتروریسم کرد ممکن است خودش هم خیلی در مقابلش مصون نباشد.
لینک کامل خبر

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴 زیرساخت های پژوهشی را برای حمایت از نخبگان تقویت کنیم

🔺دکتر محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عصر روز گذشته، ۱۴ آذرماه در نشست صمیمی جمعی از نخبگان در سالن شهید سلیمانی ستاد مرکزی این وزارتخانه اظهار داشت: همه بر مشکلاتی که در کشور وجود دارد واقف هستیم و سعی داریم با راهکارهای علمی و سیستماتیک و پیگیری مستمر این مشکلات را کاهش دهیم.

🔺وی در ادامه با طرح این پرسش که آیا ما محیط را انتخاب می کنیم یا در آن محیط قرار می‌گیریم، تصریح کرد: آیا در قبال مشکلاتی که در محیط قرار دارد ترک کشور راه حل است یا با استقامت و پیگیری باید مشکلات را برطرف کرد؟ معتقدم هر دو مسیر مشتری هایی دارد.

🔺دکتر ظفرقندی در همین رابطه به شهید مصطفی چمران و رشادت ها و تلاش های او اشاره و خاطرنشان کرد: شهید چمران فارغ التحصیل دانشکده فنی و از شاگردان ممتاز این دانشکده بود. او در دانشگاه های آمریکا(دانشگاه تگزاس و دانشگاه برکلی کالیفرنیا) نیز شاگرد اول بود اما پس از پایان تحصیل به ایران برگشت و برای اعتلای کشور تلاش کرد و از این حیث، نمونه هایی از افراد نخبه که به کشور بازگشته اند، بسیار است.

🔺وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: ما محیط را انتخاب نمی کنیم بلکه در این محیط متولد شده و زندگی کرده و کار می کنیم و دارای خانواده، دوست و رفیق هستیم و در این محیط ریشه داریم.

🔺ایشان به سخن یکی از نخبگان که شرط پیشرفت یک سازمان را دارا بودن از نیروی انسانی که به آن سازمان تعلق خاطر دارند اشاره کرد و یادآور شد: هر انسانی تعلقات دیگری همچون تعلق ملی و خانوادگی دارد. اینکه فردی می گوید “می خواهم کنار مادرم باشم” از برجسته نرین تعلقات است. مگر می شود نقش خانواده، مردم در پیشرفت ها را نادیده گرفت؟ این موفقیت ها جز با حمایت خانواده و مردم بوده که زمینه تحصیل را فراهم آوردند؟

🔺دکتر ظفرقندی تاکید کرد: ما وظیفه داریم که تعلق ملی خود را در قبال مردم و بیماران ادا کنیم. آنها این شرایط را برای ما فراهم کردند و اکنون سوال این است ما قرار است به چه کسانی خدمت کنیم؟

🔺وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نامه یکی از دانشجویان رشته دندانپزشکی دانشگاه شهید بهشتی را که در این جلسه به دستش رسیده بود را قرائت و بیان کرد: یکی از دانشجویان از افزایش ظرفیت رشته دندانپزشکی انتقاد کرده و نوشته است که کلاس آنها ۳۵ نفر ظرفیت دارد و ظرفیت در دفترچه ۷۰ نفر اعلام شده است!

🔺وی ادامه داد: هزینه جاری تربیت هر دانشجو یک میلیارد تومان است. وقتی ما ظرفیت را از ۳۵ نفر به ۷۰ نفر افزایش می دهیم آیا نیازمند خوابگاه، سالن غذاخوری، تخت بیمارستانی و کیت آزمایشگاهی و از این قبیل نیستیم؟ آیا صحیح است که ما از ۵ دانشجو بخواهیم که فقط بر روی یک کیت آزمایشگاهی کار کنند؟ آیا کیفیت کاهش نمی‌یابد؟

🔺دکتر ظفرقندی ادامه داد: ظرف سه سال ظرفیت ها صد درصد افزایش داشته است و بالای ۷ هزار نفر اضافه شده ‌اند. بعد متاسفانه یک تصمیم غیر کارشناسی اتخاذ و سپس از رسانه ملی پخش می‌شود.

🔺وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خطاب به نخبگان حاضر در این نشست گفت: مشکلات وجود دارد و فقط می توان آن ها را یک به یک و با صبر و تحمل برطرف ساخت و ما در این سه ماه همین مسیر را دنبال کرده ایم.

او نخبگان را امید مملکت و جامعه خواند و تصریح کرد: باید زیرساخت های پژوهشی را برای حمایت از نخبگان تقویت کنیم. باید برای نخبگان ادامه پژوهش و تحقیق میسر و سریعا فعالیت آنها آغاز شود و جذب کار شوند.

🔺وی همچنین با اشاره به مشکلات رزیدنت ها اظهار داشت: ما به دنبال این هستیم تا شرایط رزیدنت های عزیز را سامان بخشیم و از همین حیث تلاش کردیم تا رزیدنتی به عنوان شغل محسوب شود و این آرزوی ۳۰ ساله آنها بود که در دولت تصویب شد اما در مجلس، با مشکلاتی روبرو اما در نهایت حل شد.

🔺دکتر ظفرقندی ادامه داد: عزم خود را جزم کرده ایم تا مسیر تحصیل دانشجویان را تسهیل کنیم و معتقدیم یکی از سخت ترین مسیر تحصیلی نیز مربوط به علوم پزشکی است اما تسهیل این مسیر با متانت، صبر و حوصله ممکن خواهد بود.
لینک خبر

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴 دکتر علیرضا رییسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد:

🔻جمع‌آوری داده‌ها برای تصمیم‌گیری درباره گنجاندن واکسن HPV در برنامه ملی واکسیناسیون

🔻در حال حاضر واکسیناسیون علیه HPV در بیش‌از ۱۴۰ کشور جهان انجام می‌شود.

🔻در منطقه، کشورهای لیبی، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده، واکسیناسیون روتین علیه بیماری HPV را برای کل گروه‌های هدف و یا جمعیت پرخطر بیماری آغاز کرده اند.

🔻واکسن دوظرفیتی HPV تولید داخل، با زیرگونه‌های ۱۶ و ۱۸، در پیشگیری از سرطان‌های مرتبط با این ویروس مؤثر است، اما این واکسن فاقد اثربخشی لازم علیه ژنوتیپ های ۶ و ۱۱ است که بیشترین علت بروز زگیل‌های تناسلی هستند.
لینک خبر
#HPV

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
2025/07/13 23:01:15
Back to Top
HTML Embed Code: