Telegram Web
📍نقش اپیدمیولوژیست بیمارستانی در برنامه‌های مدیریت آنتی‌بیوتیک

🔹 برنامه‌های مدیریت آنتی‌بیوتیک (ASP) در مقابله با افزایش باکتری‌های مقاوم، کاهش عفونت‌های کلستریدیوم دیفیسیل و کاهش مدت زمان بستری در بیمارستان نقش حیاتی دارند. این برنامه‌ها بر استفاده مسئولانه از آنتی‌بیوتیک‌ها، کاهش اثرات منفی و بهبود نتایج بیمار تمرکز دارند. اکنون یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که اپیدمیولوژیست‌های بیمارستانی نقش کلیدی در موفقیت این ابتکارات ایفا می‌کنند.

🔹برنامه‌های مدیریت آنتی‌بیوتیک تلاش می‌کنند تا استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها را در محیط‌های بهداشتی مدیریت و بهینه‌سازی کنند و اهداف آن‌ها اغلب با اهداف برنامه‌های کنترل عفونت همپوشانی دارد. این برنامه‌ها با همکاری هم می‌توانند یک شراکت قدرتمند برای مقابله با عفونت‌های بیمارستانی و مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌ها ایجاد کنند.

🔹اپیدمیولوژیست‌های بیمارستانی با ارائه رهبری، به اشتراک‌گذاری داده‌های نظارتی و تسهیل همکاری بین بخش‌هایی مانند میکروبیولوژی به برنامه‌های مدیریت آنتی‌بیوتیک کمک می‌کنند. با ادغام برنامه‌های آموزشی با برنامه‌های مدیریت آنتی‌بیوتیک، ارائه هشدارهای فوری در مورد شیوع بیماری و کمک به توسعه الگوریتم‌های درمانی، اپیدمیولوژیست‌ها کمک می‌کنند تا آنتی‌بیوتیک‌ها به صورت هوشمندانه و مؤثر استفاده شوند.

🔹با توجه به چالش‌هایی که بیمارستان‌ها در مواجهه با مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌ها دارند، اپیدمیولوژیست‌های بیمارستانی نقش روزافزونی در بهبود اثربخشی برنامه‌های مدیریت آنتی‌بیوتیک و حفاظت از سلامت عمومی ایفا می‌کنند.
لینک مطالعه
#اپیدمیولوژیست‌بیمارستانی

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴 ۲۲ بهمن، سالروز پیروزی انقلاب اسلامی مبارک باد

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
پیشرفت‌ها در تشخیص اسکراب تیفوس: رویکردهای کنونی و آینده

🔹 اسکراب تیفوس، یک بیماری زئونوز منتقل شونده از طریق ناقلان که توسط Orientia tsutsugamushi ایجاد می‌شود، همچنان چالشی مهم برای بهداشت عمومی در منطقه‌ای به نام مثلث تسوتسوگاموشی است که شامل مناطقی از آسیا و اقیانوسیه می‌شود. این بیماری به‌خاطر علائم بالینی غیر اختصاصی و نبود زخم اسکار مشخص در بسیاری از موارد، تشخیص آن دشوار است.

🔹در حال حاضر، آزمایش‌های سرولوژیک روش اصلی برای تشخیص اسکراب تیفوس هستند. با این حال، از آنجا که همیشه زخم اسکار به‌عنوان نشانه اصلی حضور ندارد، آزمایش‌های آزمایشگاهی دیگر برای تشخیص صحیح ضروری هستند. این بیماری اغلب به‌صورت تب حاد و غیرتفریقی (AUFI) بروز می‌کند که بدون علائم فیزیکی مشخص، تشخیص آن را دشوارتر می‌کند.

🔹مطالعات اخیر ویژگی‌های بالینی اصلی و الگوریتم‌های تشخیصی را برجسته کرده‌اند که می‌توانند به ارائه‌دهندگان خدمات بهداشتی کمک کنند تا اسکراب تیفوس را مؤثرتر شناسایی کنند. این دستورالعمل‌های بالینی طراحی شده‌اند تا انتخاب ابزارهای تشخیصی مناسب را بهبود بخشند و سرعت و دقت تشخیص را افزایش دهند.

🔹در حالی که آزمایش‌های سرولوژیک همچنان سنگ بنای تشخیص اسکراب تیفوس هستند، پژوهشگران اکنون در حال بررسی روش‌های تشخیصی پیشرفته‌تر هستند. آزمایش‌های مولکولی که ممکن است در آینده به‌طور گسترده در دسترس قرار گیرند، وعده تشخیص سریع‌تر و دقیق‌تر عفونت Orientia tsutsugamushi را می‌دهند.

🔹کارشناسان معتقدند که ادغام تکنولوژی‌های جدید تشخیصی به طور قابل توجهی توانایی شناسایی اسکراب تیفوس را افزایش خواهد داد و امکان مداخله زودهنگام و درمان مؤثرتر را به‌ویژه در مناطقی که این بیماری بومی است، فراهم خواهد کرد. لینک مطالعه
#اسکراب‌تیفوس
🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
📍گرجستان از سوی سازمان جهانی بهداشت به عنوان کشور عاری از مالاریا تأیید شد

🔹 پس از نزدیک به یک قرن تلاش، گرجستان به‌طور رسمی از سوی سازمان بهداشت جهانی به عنوان کشور عاری از مالاریا تأیید شد. این اعلامیه یک دستاورد مهم است و گرجستان به جمع ۴۵ کشور و یک قلمرو پیوسته است که این موفقیت را کسب کرده‌اند.

🔹 مدیرکل سازمان جهانی بهداشت از تلاش‌های گرجستان برای حذف مالاریا که یکی از مرگبارترین بیماری‌ها در جهان است، قدردانی کرد و گفت: تعهد و موفقیت گرجستان به ما امید می‌دهد که دنیای بدون مالاریا ممکن است.

🔹مدیر منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت برای اروپا، نیز اهمیت این موفقیت را تأکید کرد و گفت: با موفقیت گرجستان، منطقه اروپا به یک قدم دیگر برای آغاز فرآیند تأیید به عنوان اولین منطقه بدون مالاریا در جهان نزدیک‌تر شده است. او افزود که این موفقیت نتیجه سرمایه‌گذاری مداوم، تعهد کارکنان بهداشتی و تلاش‌های مؤثر در پیشگیری، شناسایی زودهنگام و درمان بیماری بوده است.

🔹تأیید حذف مالاریا توسط سازمان جهانی بهداشت زمانی اعطا می‌شود که یک کشور اثبات کند که انتقال بومی مالاریا در سطح ملی برای حداقل سه سال متوالی متوقف شده است. در مورد گرجستان، این کشور از سال ۲۰۰۹ هیچ‌گونه مورد بومی مالاریا گزارش نکرده است که منجر به تأیید وضعیت بدون مالاریا شد.

🔹 وزیر بهداشت گرجستان، این دستاورد را جشن گرفت و آن را به‌عنوان نشانه‌ای از پایداری و قدرت سیستم بهداشت کشور دانست. او گفت: این موفقیت به این معناست که گرجستان می‌تواند به چالش‌های بهداشتی مهم رسیدگی کند.

🔹مالاریا از زمان‌های قدیم یک مشکل مداوم در گرجستان بوده است. قبل از تلاش‌های مدرن کنترل بیماری، این کشور محل زندگی حداقل سه گونه از انگل‌های مالاریا بوده است. تا دهه ۱۹۲۰، تخمین زده می‌شد که ۳۰ درصد از جمعیت گرجستان مبتلا به مالاریا بودند که عمدتاً توسط پلاسمودیوم ویواکس‌ایجاد می‌شد.

🔹برنامه‌های کنترل پشه در دهه ۱۹۴۰ میلادی باعث کاهش چشمگیر موارد مالاریا شد، اما در طول و پس از جنگ جهانی دوم به دلیل جابجایی جمعیت‌ها و فشار بر سیستم‌های بهداشتی، موارد مالاریا افزایش یافت. پس از جنگ، گرجستان برنامه‌های شدیدی برای حذف مالاریا آغاز کرد که شامل اسپری حشره‌کش‌ها، دسترسی بهتر به تشخیص و درمان و نظارت بر بیماری‌ها بود.

🔹تا سال ۱۹۵۳، گرجستان انتقال پلاسمودیوم فالسیپارم را قطع کرده بود و تا سال‌های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰، پلاسمودیوم ویواکس نیز از بین رفت. با این حال، در سال ۲۰۰۲ مالاریا دوباره در گرجستان شیوع پیدا کرد و ۴۷۴ مورد گزارش شد.

🔹در واکنش، گرجستان در سال ۲۰۰۵ به همراه ۹ کشور دیگر در منطقه سازمان جهانی بهداشت اروپا اعلامیه تاشکند را امضا کرد و تعهد خود را برای حذف مالاریا دوباره تأکید کرد. پس از این اقدامات، میزان مالاریا به شدت کاهش یافت و آخرین مورد بومی مالاریا در سال ۲۰۰۹ گزارش شد. تا سال ۲۰۱۵، تمام ۵۳ کشور منطقه سازمان جهانی بهداشت اروپا، از جمله گرجستان، گزارش داده بودند که هیچ مورد بومی مالاریا وجود ندارد.

🔹موفقیت گرجستان در وضعیت بدون مالاریا به دلیل داشتن یک سیستم بهداشت قوی، همکاری‌های عمومی-خصوصی و تعهد سیاسی به حفظ این وضعیت بود. گروه مشاوران فنی حذف مالاریا و تأیید، یک نهاد مستقل مشاور سازمان جهانی بهداشت، این عوامل را در طول فرآیند تأیید گرجستان در سال ۲۰۲۴ تأیید کردند. با موفقیت گرجستان در حذف مالاریا، تنها ترکیه در منطقه اروپا باقی مانده که باید تأیید شود. لینک خبر
#مالاریا
🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
📍طغیان تب دره ریفت در آفریقای مرکزی

🔹 وزارت بهداشت جمهوری آفریقای مرکزی (CAR) طغیان تب دره ریفت (RVF) را در ناحیه بهداشتی نگوندایه، واقع در زیرمنطقه لم-پند در مرز چاد و کامرون تأیید کرده است. تا به امروز، چهار مورد تب دره ریفت گزارش شده است که شامل یک مورد تأیید شده و سه مورد مشکوک می‌شود. این طغیان منجر به یک مورد فوتی نیز شده است. مقامات بهداشتی نه مورد تماس شناسایی کرده‌اند که در حال نظارت هستند.

🔹مورد اولیه، مردی ۲۳ ساله از محله پانا است که به عنوان دستیار در نیروی پلیس نظامی در مرز جمهوری آفریقای مرکزی-کامرون-چاد فعالیت می‌کرد. او در تاریخ ۲۴ دسامبر با علائمی مانند تب، سردرد، درد شکم و خونریزی از بینی و دهان به بیمارستان مراجعه کرد. آزمایشات آزمایشگاهی مثبت بودن تب دره راف را تأیید کرد. منطقه نگوندایه به دلیل پرورش گوسفند و گاو شناخته شده است، که این امر خطر انتقال تب دره ریفت را افزایش می‌دهد. این منطقه همچنین شاهد جابجایی مداوم افراد و حیوانات در مرزهای جمهوری آفریقای مرکزی-کامرون-چاد است که احتمال گسترش بیماری را بیشتر می‌کند.

🔹تب دره ریفت یک ویروس منتقل شده از طریق پشه است که در بخش‌هایی از آفریقا بومی است و عمدتاً بر دام‌هایی مانند گوسفند، گاو و بز تأثیر می‌گذارد. این بیماری می‌تواند خسارات اقتصادی زیادی به دلیل مرگ دام‌ها به همراه داشته باشد. کشاورزان، دامداران و دامپزشکان از گروه‌های پرخطر برای ابتلا به این بیماری هستند. همچنین این ویروس می‌تواند از طریق نیش پشه‌ها یا حشرات خون‌آشام به انسان منتقل شود.

🔹تلاش‌ها برای نظارت بر طغیان بیماری و اجرای تدابیر لازم برای جلوگیری از گسترش بیشتر ویروس ادامه دارد. لینک خبر
#تب‌دره‌ریفت
🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
📍اثر بخشی واکسیناسیون چیکونگونیا یک سال پس از تزریق دوز اول در نوجوانان

🔹 شرکت واکسن‌سازی والنوا نتایج امیدوارکننده‌ای از آزمایشات فاز ۳ واکسن ویروس چیکونگونیا خود، IXCHIQ®، اعلام کرده است. این واکسن پس از یک دوز واحد در نوجوانان ۱۲ تا ۱۷ ساله، میزان ۹۸/۳ درصد پاسخ سرولوژیک پایدار را یک سال پس از تزریق نشان داده است.

🔹این نتایج از درخواست برای گسترش تزریق واکسن به این گروه سنی در ایالات متحده، اروپا و کانادا حمایت می‌کند. همچنین، داده‌ها به حمایت از مجوز IXCHIQ® در برزیل کمک خواهد کرد که می‌تواند اولین تایید استفاده در جمعیت‌های اندمیک باشد.

🔹داده‌های آزمایش VLA1553-321 نشان داد که یک دوز واکسن پاسخ ایمنی قوی‌ای را در شرکت‌کنندگانی که در ابتدای آزمایش برای چیکونگونیا منفی بودند، ایجاد کرده است. میزان پاسخ سرولوژیک یک سال پس از واکسیناسیون (روز ۳۶۰) مشابه با پاسخ مشاهده‌شده در شش ماه (۹۹/۱ درصد) و ۲۸ روز (۹۸/۸ درصد) پس از واکسیناسیون بود. این نتایج داده‌های قبلی از آزمایشات بزرگسالان را تکمیل کرده و نشان می‌دهد که واکسن یک پاسخ آنتی‌بادی طولانی‌مدت ایجاد می‌کند.

🔹داده‌های یک‌ساله همچنین تایید کرد که این واکسن در نوجوانان به‌طور کلی به‌خوبی تحمل شده است. در طول آزمایش، هیئت نظارت بر ایمنی داده‌های مستقل (IDSMB) به‌طور مداوم داده‌های ایمنی را ارزیابی کرد و هیچ مشکلی ایمنی‌ای پیدا نکرد.

🔹چیکونگونیا یک بیماری ویروسی است که از طریق گزش پشه‌های آئدس آلوده منتقل می‌شود و علائمی مانند تب، درد شدید مفاصل و عضلات، سردرد، تهوع، خستگی و بثورات پوستی ایجاد می‌کند. درد مفاصل معمولاً ناتوان‌کننده است و می‌تواند برای هفته‌ها یا سال‌ها ادامه یابد.

🔹موفقیت آزمایشات والنوا می‌تواند زمینه را برای تلاش‌های گسترده‌تر واکسیناسیون فراهم کند، به‌ویژه در مناطقی که به شدت از شیوع چیکونگونیا آسیب می‌بینند. لینک خبر
#چیگونگونیا
🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
📝کارگاه غیر حضوری هوش مصنوعی در خدمت آموزش: مزیت یا معمای اخلاقی؟

برگزار کننده: مرکز پژوهش های علمی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی با همکاری مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بابل

📆زمان برگزاری: ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۱ الی ۱۲:۳۰

🟢ظرفیت محدود

امتیاز توانمندسازی آموزشی و ارایه گواهی معتبر

🗂دسترسی دائم به محتوا

🔴لینک ثبت نام:

https://everlearning.ir/course/27

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴 کدام‌یک از ادارات، مدارس و دانشگاه‌ها در چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ تعطیل است؟

☑️ استان تهران
☑️ استان گیلان
☑️ استان البرز
☑️ استان مرکزی
☑️ استان آذربایجان غربی
☑️ استان مازندران
☑️ استان خراسان رضوی
☑️استان خراسان شمالی
☑️استان خراسان جنوبی
☑️استان سمنان
☑️استان آذربایجان شرقی
☑️استان یزد
☑️استان گلستان
☑️استان قم
☑️استان اردبیل
☑️استان قزوین
☑️ استان کرمان
☑️ استان کردستان
☑️ استان کرمانشاه
☑️استان همدان
☑️ استان اصفهان
☑️ استان زنجان
☑️ استان چهارمحال و بختیاری
استان کهگیلویه و بویراحمد
☑️ استان فارس
استان لرستان(تعطیلی مدارس بعضی شهرستان ها)

🔴استان‌هایی که وضعیت تعطیلی آن‌ها در روز چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ مشخص نشده است
☑️ استان خوزستان
☑️استان سیستان و بلوچستان
☑️استان هرمزگان
☑️استان بوشهر
☑️استان ایلام

👈 نکات مهم:
🟠 ادارات خدمات ضروری و اورژانسی مانند بیمارستان‌ها، نیروهای امدادی و خدماتی فعال خواهند بود.
🟠 امتحانات دانش‌آموزان و دانشگاه‌ها در روزهای تعطیل به زمان دیگری موکول خواهند شد.
🟠 از شهروندان درخواست می‌شود برای جلوگیری از مشکلات ناشی از سرما، در مصرف گاز و انرژی صرفه‌جویی کنند.
🟠 برای اطلاع از آخرین وضعیت تعطیلی‌ها، اخبار تکمیلی را از طریق منابع رسمی مانند استانداری‌ها و آموزش و پرورش استان‌ها پیگیری کنید.

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴 تیم های سرویس بررسی بیماری های بخش اپیدمیولوژی انستیتو پاستور ایران در سال ۱۳۳۸ در ماموریت کردستان برای کنترل اپیدمی های طاعون در این منطقه.

👈کنترل بیماری هایی نظیر آبله، طاعون، تب های راجعه و وبا در کشور، مدیون این تیم ها است.

☑️ ‏اسامی حاضرین در عکس: راننده مرحوم وهاب حضرتی،
از راست محمد خیرالله زاده، مرحوم حامد سالارکیا، مرحوم محمد حنیفی و آقای محمد حسین زرآبادی.

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
📍افزایش موارد تب دانگ در برزیل در اوایل سال ۲۰۲۵

🔹 برزیل با افزایش طغیان بیماری تب دانگ مواجه است، زیرا وزارت بهداشت در سه هفته اول سال ۲۰۲۵ افزایش چشمگیری در موارد گزارش شده مشاهده کرده است. تا کنون ۹۹ هزار مورد احتمالی تب دانگ گزارش شده است که شامل ۱۲ مورد مرگ تایید شده و ۱۱۳ مرگ دیگر در حال بررسی است.

🔹این وضعیت ادامه نگرانی‌های سال ۲۰۲۴ است که در آن برزیل نزدیک به ۶/۵ میلیون مورد احتمالی تب دانگ را گزارش کرد و ۵۹۷۲ مرگ به ثبت رسید. ایالت سائو پائولو که در سال ۲۰۲۴ بیشترین تعداد موارد تب دانگ تایید شده را داشت (بیش از ۲/۱ میلیون)، همچنان در سال ۲۰۲۵ پیشتاز است و تا تاریخ ۲۲ ژانویه بیش از ۵۷ هرار مورد گزارش شده است.

🔹در پاسخ به این بحران رو به رشد، وزیر بهداشت نیسیا ترینیداده، مرکز عملیات اضطراری بهداشت عمومی برای تب دانگ و سایر آربو ویروس‌ها را راه‌اندازی کرده است. این ابتکار به منظور تسهیل هماهنگی بین ایالات، شهرداری‌ها، مؤسسات تحقیقاتی و سازمان‌های دولتی، و همچنین تقویت آمادگی برای فصل تب دانگ در حال انجام است.

🔹وزارت بهداشت اقدامات پیشگیرانه‌ای را آغاز کرده است، از جمله توزیع ۶/۵ میلیون تست تشخیص سریع در سراسر برزیل به منظور افزایش شناسایی زودهنگام، به‌ویژه در مناطق دورافتاده. این تست‌ها که در واحدهای بهداشت عمومی در دسترس خواهند بود، بخشی از یک سرمایه‌گذاری استراتژیک به ارزش ۱۷/۳ میلیون ریال برزیل است.

🔹علاوه بر این، وزارت بهداشت به دقت شش ایالت سائو پائولو، ریو دو ژانیرو، اسپیریتو سانتو، توکانتینز، ماتو گروسو دو سول و پارانا را که انتظار می‌رود افزایش موارد تب دانگ در آنها مشاهده شود، تحت نظارت قرار داده است. تمرکز بر این مناطق پس از شناسایی سویه نوع ۳ (DENV-3) است که با اشکال شدید بیماری مرتبط است. این سویه در کشور در حال گردش است، به ویژه در ایالات سائو پائولو، میناس ژرایس، آماپا و پارانا، و افزایش چشمگیری از هفته‌های آخر دسامبر ۲۰۲۴ مشاهده شده است.

🔹با افزایش گردش ویروس دانگ و تهدید طغیان شدیدتر آن، مقامات بهداشتی برزیل در حال تقویت تلاش‌های خود برای جلوگیری از انتشار این ویروس و کاهش تأثیر آن بر سلامت عمومی هستند. لینک خبر
#تب_دانگ
🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
📍توسعه واکسن mRNA برای تب دره ریفت توسط شرکت آفریقای جنوبی

🔹 شرکت بیوتکنولوژی Afrigen Biologics در آفریقای جنوبی در حال انجام تحقیقات پیشگامانه برای ایجاد اولین واکسن مبتنی بر mRNA علیه تب دره ریفت است، یک بیماری ویروسی منتقل‌شده توسط پشه که کشورهای آفریقا و خاورمیانه را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این تلاش با حمایت یک کمک‌هزینه ۶/۲ میلیون دلار از سوی ائتلاف برای آمادگی اپیدمی (CEPI) انجام می‌شود.

🔹شرکت Afrigen با همکاری موسسه بین‌المللی واکسن (IVI) در حال پیشبرد این واکسن از طریق توسعه پیش‌بالینی و آزمایشات بالینی فاز اول در انسان‌ها است. آزمایشات در آفریقای جنوبی یا یکی دیگر از کشورهای قاره آفریقا که در معرض طغیان تب دره ریفت است، انجام خواهد شد. در صورت موفقیت، این واکسن می‌تواند به ابزاری حیاتی در مقابله با این بیماری کشنده تبدیل شود که نه تنها تهدیدی برای سلامت انسان است، بلکه به دامداری‌ها نیز آسیب می‌زند و بر اقتصاد بسیاری از کشورهای این مناطق تاثیر می‌گذارد.

🔹این بیماری حساس به تغییرات اقلیمی است و به مناطق جدیدی گسترش می‌یابد، با طغیان های اخیر در خاورمیانه و جزایر اقیانوس هند که فوریت برای ایجاد واکسن مؤثر را افزایش می‌دهد. در حالی که واکسن‌هایی برای حیوانات در دسترس هستند، هیچ واکسن مجاز انسانی برای تب دره ریفت وجود ندارد، که آن را به یکی از اولویت‌های تحقیق و توسعه برای سازمان‌های بین‌المللی مانند سازمان بهداشت جهانی (WHO) و مراکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آفریقا (CDC) تبدیل کرده است.

🔹نامزد جدید واکسن Afrigen از فناوری پیشرفته mRNA استفاده می‌کند که از طریق برنامه انتقال فناوری واکسن mRNA و MPP توسعه یافته است. این برنامه بر روی ساخت ظرفیت توسعه و تولید واکسن در کشورهای کم‌درآمد و با درآمد متوسط و نزدیک به مناطق آسیب‌دیده از طغیان بیماری‌ها تمرکز دارد و می‌تواند پاسخ سریع‌تری به تهدیدات بهداشت عمومی در آینده ارائه دهد. لینک خبر
#تب‌دره‌ریفت
🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
📍گزارش وضعیت بهداشتی در کشورهای میزبان پناهندگان سودان: بیش از ۳.۲ میلیون نفر آواره شدند

🔹 سازمان بهداشت جهانی هشتمین گزارش وضعیت خارجی چندکشوری خود را در مورد تأثیر بهداشتی درگیری سودان منتشر کرده است. این گزارش وضعیت بهداشتی در کشورهای میزبان پناهندگان از سودان را پوشش می‌دهد، بحرانی که بیش از ۱۲.۳ میلیون نفر را آواره کرده است و این بیشترین تعداد آوارگان در سطح جهان است. بیش از ۳.۲ میلیون پناهجو به کشورهای همسایه از جمله چاد، مصر، اتیوپی، لیبی، سودان جنوبی و جمهوری آفریقای مرکزی پناه برده‌اند.

🔹سازمان بهداشت جهانی همچنان هماهنگ‌کننده اصلی تلاش‌های پاسخ بهداشتی در این کشورهای میزبان است و با شرکای خود همکاری می‌کند تا رویکردی استراتژیک و مؤثر در پاسخ به بحران‌های بهداشتی ایجاد کند. با این حال، گزارش بر وجود شکاف مالی قابل توجهی تأکید می‌کند که مانع از گسترش و رسیدگی به نیازهای فوری جمعیت‌های آواره می‌شود.

🔹این گزارش بر وضعیت بهداشتی و پاسخ منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در کشورهای میزبان پناهندگان تمرکز دارد. گزارش جداگانه‌ای از دفتر کشور سازمان جهانی بهداشت در سودان وضعیت بهداشتی در داخل سودان را پوشش می‌دهد.

🔹درگیری سودان نه تنها باعث آوارگی وسیع شده است بلکه سیستم‌های بهداشتی در مناطق درگیر را تحت فشار قرار داده است و بسیاری از کشورها در ارائه مراقبت‌های پزشکی کافی به جمعیت‌های محلی و پناهندگان با مشکل مواجه هستند. لینک دسترسی به گزارش
🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
📍گزارش بیش از ۳۶۰۰ مورد سرخک در مراکش از ابتدای سال ۲۰۲۵ 

🔹 وزارت بهداشت مراکش اعلام کرده است که از ابتدای سال جاری تاکنون، ۳۶۳۱ مورد ابتلا به سرخک و پنج مورد مرگ ناشی از این بیماری گزارش شده است.  موارد ابتلا در تمامی ۱۲ منطقه کشور ثبت شده‌اند، که نشان‌دهنده تأثیر گسترده این طغیان است. 

🔹طغیان کنونی سرخک که از اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شده، تاکنون منجر به ۲۴۴۷۴ مورد ابتلا، شامل ۶۳۰۰ مورد تأییدشده و ۱۱۶ مورد مرگ شده است. مقامات بهداشتی از عموم مردم درخواست کرده‌اند که هوشیار باشند و از پوشش واکسیناسیون اطمینان حاصل کنند، زیرا ایمن‌سازی همچنان مؤثرترین روش برای پیشگیری از گسترش سرخک است. همچنین بر اهمیت تشخیص زودهنگام و درمان به‌موقع برای کاهش عواقب شدید تأکید شده است. تلاش‌ها برای مهار طغیان بیماری از طریق کمپین‌های واکسیناسیون گسترده و آموزش عمومی در حال انجام است. لینک خبر
#سرخک
🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
📍افزایش موارد چیکونگونیا در رئونیون فرانسه

🔹مقامات بهداشتی در رئونیون از افزایش موارد ابتلا به چیکونگونیا خبر دادند و اعلام کردند که تعداد کل موارد بومی این بیماری از زمان آغاز طغیان در آگوست ۲۰۲۴ به ۲۵۶ مورد رسیده است. 

🔹توزیع موارد گزارش‌شده: 
- سنت‌پل، هرمیتاژ: ۱۲ مورد 
- برکه نمک، شینون: ۹۶ مورد 
- تمبر، گرند-باسین: ۷ مورد 
- خط ۴۰۰: ۱۱ مورد 
- ۳ مارس لس باس: ۱۳ مورد 
- بازوان توخالی: ۴ مورد 
- سنت-پیر، دره: ۴ مورد 

🔹همچنین، موارد پراکنده‌ای در شهرهای له آورون، پتی-ایل، سنت-دنی، سنت-ژوزف، سنت-ماری، لو پورت، و سنت-لویی شناسایی شده است. 

🔹مقامات بهداشتی در حال نظارت دقیق بر وضعیت هستند و از مردم خواسته‌اند اقدامات پیشگیرانه برای محافظت در برابر نیش پشه‌ها انجام دهند. توصیه‌ها شامل حذف آب‌های راکد اطراف خانه‌ها، استفاده از دافع حشرات و مراجعه به مراکز درمانی در صورت بروز علائمی مانند تب، درد مفاصل یا بثورات پوستی می باشد.
لینک خبر

#چیگونگونیا
🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴 مجموعه کارگاه آشنایی با Health MBA

🗓️زمان: ۳۰ بهمن الی ۲ اسفند

🕒 ساعت: ۱۵ الی ۱۹

📍 مکان: مرکز طبی کودکان، سالن امید

📎لینک ثبت‌نام
https://forms.gle/XBZTQTqv95N2MLvZ6

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴دکتر مرادی، سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت:

🔹آنفلوآنزای نوع A شایع ترین عفونت تنفسی امسال

🔹آنتی بیوتیک، درمان آنفلوآنزا نیست


🔹مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک ها باعث می شود که در سالهای آینده آنتی بیوتیکی برای بیماری های عفونی که ممکن است درمان شوند، نداشته باشیم.

🔹افرادی که بیماری های زمینه ای دارند و همچنین سالمندان در مقابل عفونت های تنفسی، آسیب پذیرترند.

🔹گروه های پرخطر نیز هر سال در ماه های شهریور و مهر، واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند.
لینک خبر

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴کارگاه یک روزه و نشست تخصصی و هم اندیشی رجیستری ها را با عنوان(طراحی، ارزشیابی و توسعه رجیستری ها: از نگارش تا به کارگیری هوش مصنوعی)

🔺 تاریخ ۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۳

🔺مکان: تالار امام علی دانشگاه

🔺 ساعت ۱۴-۸ ،

🔺لینک شرکت در کارگاه:
https://www.skyroom.online/ch/pial1222/epidemiology

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴 پایش بیماری های حیات وحش برای پیشگیری از طغیان بیماری ها در انسان/ تشخیص بیماری های نوپدید و بازپدید در انستیتو پاستور ایران

دکتر احسان مصطفوی، اپیدمیولوژیست، رییس پایگاه و مرکز تحقیقات بیماری های نوپدید و بازپدید و رییس آزمایشگاه مرجع کشوری طاعون، تولارمی و تب کیو انستیتو پاستور ایران، در گفتگو با خبرگزاری ایسنا در ارتباط با فعالیت های این مرکز توضیح داده است:

🔺 حاصل مطالعات انجام شده در چند سال اخیر در این آزمایشگاه مرجع کشوری، گزارش مجدد آلودگی به طاعون در حیات وحش مناطق غربی و شمال غربی کشور، گزارش موارد متعدد بیماری های تب کیو و تولارمی در بیماران انسانی در اقصی نقاط کشور، گزارش موارد آلودگی به تولارمی در جوندگان و حیات وحش اقصی نقاط کشور و رصد موارد تب کیو در دام های و انسان های مناطق مختلف کشور بوده است.

🔺 آزمایشگاه مرجع کشوری طاعون تولارمی و تب کیو در حال حاضر در آزمایشگاه بیماری های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران، علاوه بر تشخیص بیماری های طاعون، تولارمی و تب کیو، که آزمایشگاه مرجع کشوری برای این سه بیماری می باشد، در حوزه تشخیص سایر بیماری‌های عفونی باکتریایی نوپدید مشترک بین انسان و دام، نظیر بارتونلا، سایر ریکتزیاها، و بورلیا هم فعالیت می‌کند.

🔺 یکی از وظایف ما پایش بیماری های نوپدید و بازپدید در حیات وحش است. پایش این بیماری ها در حیات وحش برای آن است که قبل از آنکه طغیان بیماری در انسان اتفاق بیفتد، بتوانیم آن را در حیات وحش تشخیص دهیم و از انتقال آن به انسان پیشگیری کنیم؛ این کار وقت و انرژی زیادی از همکاران ما می گیرد و منابع مالی قابل توجهی را هم مطالبه می‌کند و خوشبختانه در سالیان گذشته این حمایت ها توسط معاونت بهداشتی وزارت بهداشت انجام شده است و با استمرار این حمایت ها می توانیم نقش خود را در شناسایی زودهنگام بیماری ها و پیشگیری از طغیان های انسانی همچنان ایفا نماییم.

🔺 در دوره جدید فعالیت های پایگاه تحقیقاتی بیماری های نوپدید و بازپدید که از سال ۱۳۸۹ آغاز شده است دوره ها و نشست های متعددی در این مرکز برگزار شده است. به طور مثال دوره های بین المللی شامل کارگاه تولارمی در سال ۱۳۹۴ با حضور شرکت کنندگانی از ۹ کشور، دوره های بیماری‌های منتقله از جوندگان در سال های ۱۳۹۵ و ۱۳۹۷ با حضور شرکت کنندگانی از ۱۴ کشور، کارگاه بین المللی تابستانه اپیدمیولوژی میدانی با حضور شرکت کنندگانی از ۱۳ کشور در سال ۱۳۹۶، و سه دوره برای مدیریت طغیان بیماری های واگیر با همکاری مدرسینی از انستیتو روبرت کخ آلمان و متخصصانی از سازمان بهداشت جهانی در سال ۱۴۰۰ در این مرکز در کنار دوره های آموزشی فراوانی برگزار شده است.

🔺 در دوره های آموزشی که در پایگاه تحقیقاتی بیماری های نوپدید و بازپدید برگزار می‌شود در چند سال اخیر بیش از ۷۰۰ نفر از ۵۰ دانشگاه علوم پزشکی شرکت داشته اند، بیش از ۳۵۰ دانشجوی دانشگاه‌های مختلف قسمتی از دوره های آموزشی شان را در این مرکز گذرانده اند و پایان نامه های متعدد دانشجویی در این مرکز انجام شده است.

🔺 چند نفر از همکاران این مرکز هم به عنوان مشاور سازمان جهانی بهداشت در تدوین راهنماهای بین المللی مرتبط با کنترل بیماری های واگیر مشارکت داشته اند.

🔺 هر بیماری ای که در حیات وحش وجود دارد می‌تواند تهدیدی برای انسان باشد و بیماری ای را به انسان منتقل کند، معمولاً جوندگان شهری هم می توانند بیماری هایی را به انسان منتقل کنند و افراد باید در تماس با آنها رعایت کنند.

لینک خبر
🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
📍گزارش اولین مورد ابتلا به فلج اطفال در پاکستان در سال ۲۰۲۵

🔹 مقامات بهداشتی پاکستان اولین مورد ابتلا به ویروس فلج اطفال نوع ۱ (WPV1) در سال ۲۰۲۵ را در استان خیبر پختونخوا تأیید کردند.

🔹طبق گزارش آزمایشگاه مرجع منطقه‌ای ریشه‌کنی فلج اطفال در مؤسسه ملی بهداشت، این مورد در منطقه دی‌آی خان شناسایی شد و تاریخ شروع علائم آن به ۷ ژانویه ۲۰۲۵ بازمی‌گردد. این اولین مورد ابتلا به فلج اطفال در سال جاری در پاکستان است.

🔹در سال ۲۰۲۴، پاکستان در مجموع ۷۳ مورد ابتلا به فلج اطفال گزارش کرد که شامل ۲۷ مورد در بلوچستان، ۲۲ مورد در خیبر پختونخوا، ۲۲ مورد در سند و یک مورد در هر یک از پنجاب و اسلام‌آباد بود.

🔹پاکستان به همراه افغانستان همچنان از آخرین کشورهایی است که فلج اطفال در آنها بومی است. تلاش‌ها برای مبارزه با این بیماری شامل کارزارهای واکسیناسیون سراسری و اقدامات هدفمند در مناطق پرخطر ادامه دارد. کارشناسان بهداشت عمومی بر لزوم تداوم هوشیاری و واکسیناسیون برای جلوگیری از گسترش بیشتر این ویروس تأکید می‌کنند. لینک خبر
#فلج_اطفال
🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
💉 چرا با وجود کاهش موارد ابتلا به بیماری‌های عفونی، واکسیناسیون همچنان ضروری است؟

مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت به این پرسش پاسخ می‌دهد:

🔴 با کاهش نرخ ابتلا به بسیاری از بیماری‌های عفونی در جهان به دلیل موفقیت تاریخی واکسیناسیون، ممکن است این تصور به وجود آید که واکسیناسیون دیگر ضرورتی ندارد. اما این فرض اشتباه است. واکسیناسیون همچنان نقش اساسی در پیشگیری از بازگشت بیماری‌ها و حفظ سلامت عمومی جامعه دارد.

🟠 بسیاری از بیماری‌های عفونی مانند سرخک، فلج اطفال، و دیفتری هنوز به‌طور کامل ریشه‌کن نشده‌اند. این بیماری‌ها، باوجود کنترل نسبی از طریق واکسیناسیون، همچنان در برخی نقاط جهان وجود دارند و در صورت کاهش پوشش واکسیناسیون، امکان شیوع مجدد و همه‌گیری وجود دارد.

🟡 براساس مطالعه‌ای که در مجله Lancet منتشر شده است، واکسیناسیون در 50 سال گذشته جان 154 میلیون نفر را نجات داده است (معادل نجات 6 نفر در هر دقیقه). همچنین، واکسیناسیون فلج اطفال باعث شده است بیش از 20 میلیون نفر که در غیر این صورت فلج می‌شدند، امروز قادر به راه رفتن باشند.

🟢 آمارها نشان می‌دهند افراد واکسینه‌شده حتی در صورت ابتلا به بیماری، عوارض خفیف‌تر و میزان مرگ‌ومیر بسیار کمتری نسبت به افراد غیرواکسینه دارند.

🔵 با وجود کنترل بیماری‌های بومی، ورود مسافران از کشورهایی که بیماری‌های عفونی در آن‌ها شیوع دارد، خطر انتقال این بیماری‌ها را افزایش می‌دهد. واکسیناسیون گسترده می‌تواند از گسترش این بیماری‌ها جلوگیری کند.

🟤 نوزادان و افرادی که ایمنی طبیعی ندارند، بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی هستند. واکسیناسیون، از این گروه‌های آسیب‌پذیر محافظت کرده و احتمال شیوع بیماری را به حداقل می‌رساند.

⚫️اگرچه شیوع بسیاری از بیماری‌های عفونی به لطف واکسیناسیون کاهش یافته است، دست کشیدن از این راهبرد می‌تواند منجر به بازگشت بیماری‌های کنترل‌شده و عواقب جبران‌ناپذیری شود. واکسیناسیون همچنان یکی از مؤثرترین ابزارها برای حفظ سلامت عمومی است و سالانه جان میلیون‌ها نفر را نجات می‌دهد.

#واکسن

🔺مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
2025/07/13 18:28:14
Back to Top
HTML Embed Code: