Telegram Web
🔴پاتوژن های منتقله از ناقلین در گربه های مناطق مختلف ایران

🔺نتایج یک مطالعه تازه که به بررسی پاتوژن‌های منتقله از طریق ناقلین در گربه‌های ایران پرداخته، حاکی از گردش چندین عامل بیماری‌زای مهم در بین جمعیت گربه‌های آزادزی کشور است. این پژوهش روی ۸۴۸ گربه با سبک زندگی بیرونی از هفت استان ایران انجام شد .

🔺بر اساس نتایج، ۵/۴٪ از گربه‌ها دست‌کم به یکی از عوامل بیماری‌زا مبتلا بودند. شایع‌ترین عامل، گونه‌های هپاتوزوئون با شیوع ۳/۸٪ بود که عمدتاً شامل هپاتوزوئون فلیس و در موارد اندک هپاتوزوئون کانیس بود. لیشمانیوز با شیوع ۲/۵٪ و دیروفیلاریا ایمیتیس با ۰/۷٪ در رده‌های بعدی قرار گرفتند.


🔺این مطالعه برای نخستین بار نشان داده که بیماری‌های منتقله از طریق ناقلین مانند لیشمانیوز و دیروفیلاریوز – که هر دو دارای اهمیت زئونوز (قابل انتقال به انسان) هستند – در گربه‌های برخی مناطق ایران شیوع دارند. وجود این عوامل در مناطق شرقی، مرکزی، غربی و شمال مرکزی کشور، اهمیت اقدامات پیشگیرانه مانند کنترل انگل‌های خارجی و داخلی در گربه‌های خانگی را دوچندان می‌کند.
لینک‌مطالعه

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
cdc mers 14040231f f.pdf
2.3 MB
🔴مروری بر سندرم تنفسی خاورمیانه کوروناویروس مِرس (MERS)

✔️ویژه کارکنان بهداشت و درمان

🔺اردیبهشت ۱۴۰۴

🔺مرکز مدیریت بیماری های واگیر,
معاونت بهداشت,
وزارت بهداشت, درمان و آموزش پزشکی

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
📣 برگزاری همایش روز جهانی دِنگی در انستیتو پاستور ایران

‼️ همایش روز جهانی دنگی با عنوان «روز جهانی دنگی؛ آگاهی، اقدام، مهار دنگی»

🔸 تاریخ برگزاری: یکشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۴ از ساعت ۸ تا ۱۳

🔸 مکان برگزاری: تهران، انستیتو پاستور ایران، تالار شهید مدرس

🌐 لینک حضور مجازی:
https://skyroom.online/ch/ravabetomomipasteur/dengue-day


دارای امتیاز بازآموزی در سامانه آموزش مداوم

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴تدوین مدلی برای تقویت نظام سلامت عمومی در طول همه‌گیری بیماری‌های تنفسی نوپدید برای ایران

🔺گروهی از پژوهشگران ایرانی، پروتکلی برای تدوین یک الگوی جامع به‌منظور تقویت نظام سلامت عمومی کشور در دوران همه‌گیری بیماری‌های نوپدید تنفسی طراحی کرده‌اند.

🔺در شرایطی که ایران فاقد یک مدل ساختارمند و علمی برای تقویت نظام سلامت در شرایط بحرانی ناشی از بیماری‌های نوپدید تنفسی است، هدف این پژوهش طراحی مدلی مبتنی بر شواهد برای ارتقاء تاب‌آوری و کارآمدی ساختارهای سلامت عمومی کشور در آینده است.

🔺این طرح پژوهشی در سه فاز اجرا خواهد شد:
۱. مرور واقع‌گرایانه (Realist Review) برای شناسایی مؤلفه‌های کلیدی تقویت نظام سلامت در سطح جهانی بر اساس چارچوب شش‌گانه سازمان جهانی بهداشت.
۲. مطالعه کیفی برای شناسایی مؤلفه‌های بومی موثر در تقویت نظام سلامت عمومی ایران در طول پاندمی‌های تنفسی.
۳. طراحی مدل اولیه و نهایی‌سازی آن با تکنیک دلفی، با بهره‌گیری از نظرات متخصصان و ذی‌نفعان سلامت.

🔺پژوهشگران تاکید دارند که با توجه به شکنندگی ساختارهای بهداشتی و فشار مضاعف در دوران پاندمی‌ها، تدوین چنین مدلی می‌تواند نقشی حیاتی در آمادگی و پاسخ مؤثرتر ایران به بحران‌های سلامت آینده ایفا کند.
لینک‌ مطالعه

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🟦طغیان بیمارستانی تب خونریزی‌دهنده کریمه-کنگو در میان کارکنان سلامت قندهار، افغانستان

🔹در پی وقوع یک طغیان خطرناک تب خونریزی‌دهنده کریمه-کنگو در یک بیمارستان خصوصی قندهار در سال ۲۰۲۳، نتایج یک مطالعه مورد-شاهدی جدید نشان می‌دهد که تماس بدون استفاده از تجهیزات حفاظت فردی با بیماران مشکوک به تب خونریزی‌دهنده کریمه-کنگو نقش اصلی را در انتقال بیماری در میان کارکنان سلامت داشته است.

🔹این مطالعه که در آوریل ۲۰۲۳ در جریان این همه‌گیری بیمارستانی انجام شد، شامل ۱۴ مورد ابتلا و ۴۳ فرد کنترل بود. میانگین سنی افراد مبتلا ۲۴ سال و کنترل‌ها ۲۹ سال گزارش شد. همه مبتلایان از کادر درمانی بودند و شایع‌ترین علائم ثبت‌شده در آن‌ها تب (۶۴٪) و تغییرات خلقی یا تحریک‌پذیری (۶۴٪) بود.

🔹تحلیل آماری با استفاده از رگرسیون لجستیک اصلاح‌شده نشان داد که تماس بدون وسایل حفاظت فردی با فرد مشکوک به تب خونریزی‌دهنده کریمه-کنگو به‌طور قابل توجهی با افزایش خطر ابتلا همراه بوده است.

🔹محققان هشدار داده‌اند که این شیوع نتیجه مستقیم عدم رعایت اصول پیشگیری و کنترل عفونت در مراکز درمانی بوده و خواستار تضمین دسترسی به تجهیزات حفاظت فردی، آموزش مسیرهای انتقال بیماری، و اجرای سختگیرانه پروتکل‌های بهداشتی در مراکز درمانی افغانستان شدند.
لینک مطالعه
#تب‌خون‌ریزی‌دهنده‌کریمه‌کنگو

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴 طغیان چشمگیر تب خونریزی‌دهنده کریمه-کنگو همزمان با عید قربان در افغانستان

🔺مطالعه‌ای تازه با تحلیل داده‌های نظام ملی پایش افغانستان از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۴، از جهش چشمگیر موارد تب خونریزی‌دهنده کریمه-کنگو در ماه‌های اوج بیماری، به‌ویژه همزمان با عید قربان، پرده برداشت.

🔺بر اساس این تحلیل:
در ماه‌های اوج بیماری طی ۱۰ سال گذشته، ۱۷۹۶ مورد تأیید شده و ۲۳۸ مورد مرگ ثبت شده است. سال ۲۰۲۳ با ۷۳۴ مورد و ۷۸ مرگ، پرتلفات‌ترین سال بوده و پس از آن ۲۰۲۲ با ۲۲۱ مورد در رتبه دوم قرار دارد. تنها در بازه عید قربان، ۸۰۴ مورد تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو و ۱۷۶ مرگ گزارش شده است؛ بالاترین در ۲۰۲۳ (۳۱۳ مورد، ۷۸ مرگ) و کمترین در ۲۰۱۵ (۷ مورد، ۲ مرگ).
در بخش دوم این مطالعه، با نظرسنجی از ۱۴۴۰ نفر در ۸ منطقه کشور، وضعیت آگاهی عمومی ارزیابی شد:
۸۰٪ پاسخ‌دهندگان مرد و ۲۰٪ زن بودند.
▪️بالاترین میزان پاسخ درست در منطقه مرکزی (۴۸٪) و شمالی (۴۴٪) بود.
▪️پایین‌ترین آگاهی در ناحیه مرتفعات مرکزی و غرب کشور دیده شد، به‌گونه‌ای که ۷۲٪ پاسخ‌ها اشتباه یا ناکامل بودند.

🔺افزایش فصلی و مذهبی موارد ابتلا، به‌ویژه در ایام عید قربان که ذبح سنتی دام‌ها و جابه‌جایی بدون کنترل حیوانات شایع است، نشان می‌دهد که نبود آگاهی عمومی و زیرساخت‌های پیشگیرانه نقش مهمی در تشدید بحران دارند.
لینک مطالعه
#تب‌خون‌ریزی‌دهنده‌کریمه‌کنگو

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴افزایش نگرانی درباره آلودگی گوشت‌خواران شمال ایران به کرم‌های قلاب‌دار با پیامدهای زئونوزی

🔺نتایج یک مطالعه بلندمدت که بین سال‌های ۱۳۹۴ تا ۱۴۰۳ در استان‌های گیلان و مازندران انجام شده، از شیوع قابل‌توجه آلودگی گوشت‌خواران به کرم‌های قلاب‌دار خبر می‌دهد؛ موضوعی که از منظر «سلامت واحد» می‌تواند زنگ خطری برای سلامت انسان و محیط‌زیست باشد.

🔺این پژوهش که بر روی ۱۷۲ لاشه گوشتخوار ( سگ‌ و گربه ولگرد و شغال‌) که در جاده های استان‌های گیلان و مازندران تلف شده بودند، نشان داد ۲۶/۷۴ درصد از نمونه‌ها به کرم‌های قلاب‌دار آلوده بودند. سه گونه مختلف کرم قلابدار شناسایی شده در این مطالعه شامل انکیلوستوما کانینوم (۳۱ درصد در سگ و ۱۸ درصد در شغال)، آنکیلوستوما توبافورمه (۶ درصد در گربه) و انسیناریا استنوسفالا (۱۱ درصد در سگ و ۱۰ درصد شغال) بودند.

🔺کارشناسان هشدار می‌دهند که تماس مستقیم با حیوانات ولگرد یا محیط‌های آلوده می‌تواند زمینه انتقال این انگل‌ها به انسان را فراهم کند.

🔺مطالعه مذکور بر لزوم استفاده از رویکرد یکپارچه سلامت در مقابله با بیماری‌های مشترک انسان و حیوان تأکید می‌کند و خواستار هماهنگی بیشتر میان نهادهای بهداشت محیط، دامپزشکی و سلامت انسانی شده است
لینک‌مطالعه

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
⚫️ شهادت فرماندهان ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، دانشمندان هسته ای و تعدادی از هموطنان عزیز را تسلیت عرض می‌نماییم.

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
با سلام و وقت بخیر خدمت همراهان کانال بیماری های نوپدید و بازپدید
با آرزوی سلامتی برای همه شما عزیزان، به اطلاع می رساند که با توجه به اینکه طی دو هفته گذشته که کشور عزیزمان درگیر جنگ تحمیلی بوده، به علت محدود بودن دسترسی های اینترنت، به ناچار فعالیت این کانال متوقف شده بود.
اما خوشبختانه بعد از پیروزی غیرتمندانه ی کشور عزیزمان ایران بر دشمن صهیونیستی و برگشت شرایط به حالت عادی، از امروز فعالیت های خود را بصورت منظم از سر خواهیم گرفت.

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔶 ابتلای بیش از یک میلیون نفر به تب دانگ در برزیل در سال ۲۰۲۵

🔹 وزارت بهداشت برزیل در ۲۲ آوریل ۲۰۲۵، در مجموع ۱,۰۱۹,۰۳۳ مورد ابتلا به تب دانگ و ۶۸۱ مورد مرگ و میر مرتبط با آن را در سال جاری تایید کرد.

🔹 تا ۱۲ آوریل ۲۰۲۵، سائوپائولو، بزرگ‌ترین شهر این کشور، بیشترین موارد تب دانگ را با ۵۹۰,۸۵۰ مورد گزارش کرده است.

🔹 تا ۲۲ آوریل ۲۰۲۵، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ‌های آمریکا (CDC) موارد ابتلا به تب دانگ (۱۴۸۱ مورد) بیشتر از حد انتظار را در بین مسافران آمریکایی که از کشورهایی با طغیان تب دانگ بازگشته‌اند، شناسایی کرده است.

🔹 در سال ۲۰۲۵، ۵۴ مورد تب دانگ مرتبط با سفر و یک مورد ابتلای محلی تب دانگ در فلوریدا گزارش شد.

🔹 از چهار نوع تب دانگ، DENV-3 شایع‌ترین سروتیپ شناسایی شده است که ۸۴٪ موارد را تشکیل میدهد.

🔹 برای هشدار به مسافران برزیل و سایر مناطق، CDC در ۱۵ آوریل ۲۰۲۵، اطلاعیه جهانی بهداشت سفر را در مورد طغیان تب دانگ در قاره آمریکا مجددا منتشر کرد. علاوه بر این، CDC ارائه دهندگان خدمات درمانی را تشویق میکند تا آزمایش بیماران دارای علائم مرتبط با تب دانگ را افزایش دهند.

🔹 در حال حاضر، واکسن تب دانگ در آمریکا در دسترس نیست.

لینک خبر

#تب_دانگ
#برزیل

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔺تحول در کنترل طغیان‌های بیمارستانی با نظارت ژنومی

🔹در یک پیشرفت چشمگیر در کنترل عفونت‌های بیمارستانی، محققان با موفقیت یک برنامه نظارت ژنومی را اجرا کردند که به‌طور قابل‌توجهی تشخیص و کنترل طغیان‌های مرتبط با مراقبت‌های بهداشتی را بهبود بخشید. در بازه زمانی نوامبر ۲۰۲۱ تا اکتبر ۲۰۲۳، یک بیمارستان سامانه‌ای پیشرفته به نام سیستم تشخیص پیشرفته انتقال‌های مرتبط با مراقبت‌های بهداشتی را به کار گرفت. این سامانه از توالی‌یابی کل ژنوم برای شناسایی طغیان‌های باکتریایی که قابل شناسایی نبودند، استفاده می‌کرد. تحلیل هفتگی نمونه‌های باکتریایی منجر به شناسایی ۱۷۲ طغیان شد که شامل ۴۷۶ ایزوله باکتریایی بود ( ۱۲/۱٪ از ۳۹۲۱ نمونه بررسی‌شده).

🔹قابل‌توجه است که بیش از ۶۱٪ از این موارد طغیان دارای پیوند اپیدمیولوژیک تأییدشده بودند. در ۹۵/۶٪ از طغیان‌هایی که اقدامات پیشگیری و کنترل عفونت برای آنها اجرا شد، ادامه روند انتقال متوقف گردید. نتایج این طرح از نظر بالینی و اقتصادی قابل توجه بودند. برآوردها نشان می‌دهد که این برنامه از وقوع ۶۲ مورد عفونت و حدود ۵ مرگ جلوگیری کرده و بیش از یک میلیون دلار صرفه‌جویی ناخالص و حدود ۷۰۰ هزار دلار صرفه‌جویی خالص به همراه داشته است. این دستاورد معادل بازگشت سرمایه ۳/۲ برابری است. تحلیل حساسیت احتمالاتی نیز نشان داد که این ابزار در ۹۸٪ از شبیه‌سازی‌ها هم مقرون‌به‌صرفه و هم مؤثر بوده است. در این مطالعه نتیجه‌گیری شده که ادغام نظارت ژنومی در برنامه‌های معمول پیشگیری از عفونت، یک تحول اساسی در تشخیص و کنترل طغیان‌های بیمارستانی ایجاد می‌کند؛ هم در جهت ارتقای ایمنی بیماران و هم در کاهش هزینه‌ها. لینک خبر

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴شفاف سازی در مورد عفونت های خونی کشنده ناشی از قارچ ها در فرانسه

🔹یک مطالعه ۱۰ ساله از برنامه نظارت ملی در فرانسه، اطلاعات جدیدی درباره بروز نادر اما بسیار مرگ‌بار عفونت‌های خونی ناشی از قارچ ها ارائه داده و عوامل پیش‌بینی‌کننده کلیدی برای مرگ‌ومیر بالا را شناسایی کرده است. این مطالعه که داده‌های مربوط به سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۲ را تحلیل کرده، ۸۰ مورد تأییدشده از کشت خون مثبت برای کپک‌ها را بررسی کرده و موارد شبه‌قارچی را با استفاده از معیارهای دقیق حذف نموده است. قارچ‌های جنس فوزاریوم با سهم ۶۷/۵ درصدی غالب بودند که شامل گونه‌های فوزاریوم فوجیکورویی و فوزاریم آکسیسپورم بودند.

🔹بیشتر بیماران دچار نقص ایمنی شدید بودند: ۷۰٪ مبتلا به بدخیمی‌های خونی و ۴۳٪ پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز دریافت کرده بودند. میانگین زمان مثبت‌شدن کشت خون ۷۲ ساعت بود و ضایعات پوستی و ریوی در ۴۳٪ موارد مشاهده شد. میزان مرگ‌ومیر در روز نود ۵۳٪ گزارش شد. همچنین، هر نوع کپک با الگوهای خاصی از وضعیت بیمار همراه بود؛ مانند درگیری گوارشی در عفونت با فوزاریوم آکسیسپورم. پژوهشگران نتیجه‌گیری کردند که آگاهی از ویژگی‌های خاص هر قارچ و شرایط زمینه‌ای بیماران می‌تواند راهنمای مؤثری برای شروع سریع‌تر درمان در این عفونت‌های کشنده باشد. لینک خبر
#عفونت_قارچی

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔺بازگشت جهانی سرخک زنگ خطر را به صدا درآورد: درخواست فوری برای پوشش واکسیناسیون

🔹در یک تحول نگران‌کننده برای سلامت عمومی جهان، سرخک بیماری‌ که با واکسن قابل پیشگیری است بار دیگر به‌طور گسترده شیوع یافته و در سال ۲۰۲۳، موارد ابتلا به آن با افزایش ۲۰ درصدی به ۱۰.۳ میلیون نفر رسید. کارشناسان هشدار می‌دهند که افت پوشش واکسیناسیون، اختلالات ناشی از پاندمی کرونا و انتشار اطلاعات نادرست، زمینه‌ساز بازگشت این بیماری شده‌اند.

🔹در همین سال، ۱۰۷٬۵۰۰ نفر ( عمدتاً کودکان زیر پنج سال) بر اثر ابتلا به سرخک جان خود را از دست دادند. نیمی از همه‌گیری‌های گسترده در منطقه آفریقایی سازمان جهانی بهداشت رخ دادند؛ جایی که نیم میلیون کودک از دریافت دوز اول واکسن سرخک محروم ماندند. با این حال، این بحران تنها به آفریقا محدود نیست و مناطق شرق مدیترانه، آسیای جنوب‌شرقی و اقیانوس آرام غربی نیز با افزایش شدید موارد مواجه شدند.

🔹اروپا و آمریکا نیز که زمانی کنترل سرخک را در دست داشتند، اکنون درگیر افزایش نگران‌کننده‌ای هستند. اروپا در سال ۲۰۲۴، ۱۲۷٬۳۵۰ مورد ابتلا گزارش داد که بالاترین آمار از سال ۱۹۹۷ بوده است. در انگلستان، پوشش واکسیناسیون برای پنجمین سال متوالی کاهش یافته و به ۸۳/۹٪ در سال ۲۰۲۳/۲۰۲۴ رسیده است. در آمریکا که بیش از ۲۰ سال وضعیت حذف سرخک را حفظ کرده بود، ۳۷۸ مورد ابتلای تأییدشده تنها تا مارس ۲۰۲۵ در ۱۸ ایالت گزارش شد. بیش از ۹۰٪ این موارد با طغیان های محلی مرتبط بوده‌اند. کارشناسان سلامت عمومی، افت اعتماد به واکسن و تاخیر در ایمن‌سازی ناشی از همه‌گیری کرونا را از دلایل اصلی می‌دانند.

🔹میزان واکسیناسیون جهانی اکنون به ۸۳٪ رسیده که بسیار کمتر از آستانه ۹۵٪ مورد نیاز برای ایمنی جمعی است. سازمان جهانی بهداشت و نهادهای سلامت خواستار برنامه‌ای جسورانه و تأمین مالی‌شده برای بازسازی اعتماد عمومی، تقویت نظام‌های سلامت، و توسعه تولید واکسن در داخل کشورها هستند. در غیر این صورت، سرخک همچنان در میان جوامع کم‌واکسینه گسترش خواهد یافت و دستاوردهای دهه‌های گذشته را به خطر خواهد انداخت. لینک خبر
#سرخک

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
📝 گزاره برگ‌شماره ۱۵

"پیشگیری از ابتلا به بیماریهای منتقله از آب در شرایط اضطراری
"

🔹کاری از مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با همکاری مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔺افزایش موارد سرماخوردگی در انگلیس پس از همه‌گیری کرونا

🔹مطالعه‌ای جدید در انگلستان نشان می‌دهد که پس از پایان محدودیت‌های کرونایی، موارد ابتلا به برخی ویروس‌های رایج سرماخوردگی به طور چشمگیری افزایش یافته است. پژوهشگران این پدیده را بدهی ایمنی می‌نامند؛ حالتی که در آن به دلیل کاهش تماس با ویروس‌ها در دوران محدودیت‌ها، سطح ایمنی جمعیت به‌ویژه کودکان کاهش یافته است. در این مطالعه، داده‌های هفتگی مثبت بودن آزمایش‌های پنج ویروس رایج تنفسی شامل آدنوویروس، پاراآنفلوآنزا، ویروس متاپنومو انسانی، رینوویروس، و ویروس سنسیشیال تنفسی مورد بررسی قرار گرفت.

🔹نتایج نشان داد که آدنوویروس، پاراآنفلوآنزا و ویروس سنسیشیال تنفسی پس از برداشتن محدودیت‌ها، افزایش قابل‌توجهی در میزان مثبت بودن نشان داده‌اند که نشان‌دهنده وقوع پدیده بدهی ایمنی است. در مقابل، الگوی مشخصی برای رینوویروس و متاپنوموویروس مشاهده نشد، که نشان‌دهنده چالش پیش‌بینی بدهی ایمنی در ویروس‌های با تنوع سروتیپی بالا است. پژوهشگران هشدار داده‌اند که این یافته‌ها لزوم آمادگی بیشتر نظام سلامت عمومی را برای مقابله با افزایش بار بیماری‌ها، به‌ویژه در گروه‌های آسیب‌پذیر مانند کودکان و سالمندان، برجسته می‌کند. لینک مطالعه

#سرماخوردگی

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔺طغیان سیاه‌زخم در نامیبیا زنگ خطری برای لزوم اجرای راهبرد سلامت واحد

🔹طغیان سیاه‌زخم در سال ۲۰۱۸ که انسان، دام و حیات‌وحش را در منطقه کوننه نامیبیا درگیر کرد، ضرورت اتخاذ فوری رویکرد سلامت واحد را برجسته کرده است. این طغیان از ۲۱ اکتبر ۲۰۱۸ با شناسایی چهار مورد مشکوک انسانی در بیمارستان منطقه‌ای اوپوُو آغاز شد. این بیماران دچار زخم و تورم پس از مصرف گوشت بز از لاشه‌ای مرده بودند.

🔹تیمی متشکل از متخصصان بهداشت انسانی و دامپزشکی به بررسی موضوع پرداختند. نتایج نهایی نشان داد که ۲۰ مورد انسانی تأییدشده رخ داده، که عمدتاً مردان ۲۱ تا ۴۰ ساله بودند. در میان این بیماران، ۶۰٪ دچار نوع پوستی سیاه‌زخم، ۳۵٪ نوع گوارشی و ۵٪ ترکیبی از هر دو بودند. خوشبختانه هیچ مورد فوتی گزارش نشد.

🔹علت اصلی طغیان، تماس مستقیم با لاشه دام‌ها یا مصرف گوشت آن‌ها بود که در مجموع ۱۲۹ نفر در معرض بیماری قرار گرفتند. در میان حیوانات نیز ۱۱۳ بز، ۴ گوسفند، ۳ گاو، ۳ الاغ و ۷ حیوان وحشی جان باختند. اقدامات پاسخ شامل پیشگیری پس از تماس برای افراد انسانی، واکسیناسیون دام‌های در معرض خطر، و آموزش بهداشت عمومی در خصوص دفع بهداشتی لاشه‌ها بود. همچنین، محدودیت در جابجایی دام و محصولات دامی از منطقه کوننه اعمال شد.

🔹این مطالعه تأکید دارد که تاخیر در گزارش‌دهی، مهار سریع بیماری را با مشکل مواجه کرده است و افزایش آگاهی جامعه و تقویت پاسخ سریع از الزامات حیاتی در مناطق آندمیک است. متخصصان هشدار داده‌اند که تهدید مداوم باکتری باسیلوس آنتراسیس مستلزم تقویت رویکردی فراگیر در قالب سلامت واحد است که سلامت انسان، حیوان و محیط زیست را به‌صورت یکپارچه در نظر می‌گیرد. لینک مطالعه
#سیاه_زخم
🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔺 طغیان سیاه‌زخم در اوگاندا

🔹در اواخر سال ۲۰۲۳، وزارت بهداشت اوگاندا طغیان بیماری سیاه‌زخم را در ناحیه کیوترا از منطقه ماساکا اعلام کرد؛ این طغیان با تلفات انسانی و دامی همراه بود. گزارش جدیدی از ویژگی‌های اولیه این طغیان و پاسخ بین بخشی نهادهای ملی و بین‌المللی، لزوم تقویت آمادگی برای فوریت‌های بهداشتی را برجسته می‌سازد.

🔹تا ۳۱ اکتبر ۲۰۲۳، طغیان موجب مرگ ۲۴ حیوان و چندین مورد تأییدشده انسانی شد که برخی از آن‌ها به فوت انجامید. این بحران، فشار زیادی بر سیستم بهداشت و درمان وارد کرد، به‌ویژه در شرایطی که کشور هنوز از تبعات همه‌گیری کووید-۱۹ رهایی نیافته بود. از منظر اقتصادی، طغیان موجب اختلال در صنعت گوشت محلی و تهدید اشتغال جامعه شد.

🔹یافته‌های اولیه وزارت بهداشت و نهادهای همکار از جمله سازمان جهانی بهداشت، مؤسسه بیماری‌های عفونی و برنامه بورس سلامت عمومی نشان می‌دهد که بارندگی‌های فصلی ممکن است نقشی در وقوع این طغیان ایفا کرده باشند، الگویی که با طغیان های قبلی سیاه‌زخم در شرق آفریقا همخوانی دارد.

🔹اگرچه پاسخ چند بخشی شامل پایش، آموزش‌های بهداشتی، و واکسیناسیون دام‌ها بود، اما کارشناسان هشدار می‌دهند که برای مهار مؤثر بیماری‌های مشترک انسان و دام، لازم است هماهنگی بین‌ وزارتی تقویت شود، آگاهی جوامع در معرض خطر افزایش یابد و اقدامات پیشگیرانه از جمله پیشگیری دارویی در مناطق پرخطر مدنظر قرار گیرد. این گزارش بر لزوم اجرای رویکرد سلامت واحد برای مقابله با چنین تهدیدهایی تأکید می‌کند. لینک مطالعه
#سیاه زخم

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔺شناسایی یک مورد ابتلا به سیاه‌زخم پوستی در عراق

🔹در استان المثنی عراق، یک زن ۳۶ ساله پس از تماس با سر گوسفند مرده، به سیاه‌زخم پوستی مبتلا شد. این مورد نشان‌دهنده خطر همیشگی انتقال بیماری‌های مشترک انسان و دام، به‌ویژه در مناطق کشاورزی است. بیمار با زخم هایی با ماهیت تاول بدون درد در ناحیه شست دست راست مراجعه کرد؛ این ضایعه پنج روز پس از تماس با لاشه گوسفند پدیدار شد و با وجود عدم وجود تب، بی‌حالی یا درد عمومی، مشکوک به عفونت سیاه‌زخم بود.

🔹نمونه‌گیری از زخم انجام و در محیط‌های مختلف کشت داده شد. پس از بررسی‌های میکروسکوپی و آزمایش‌های بیوشیمیایی از جمله تست حرکتی و حساسیت آنتی‌بیوتیکی انجام شد که وجود باسیل‌های گرم مثبت، غیرمتحرک و اسپورزا شبیه به باسیلوس آنتراسیس را تأیید کرد.

🔹تشخیص زودهنگام و درمان هدفمند منجر به بازیابی موفق بیمار شد. این گزارش بر لزوم افزایش آگاهی عمومی، به‌ویژه در میان افرادی که با لاشه یا فرآورده‌های دامی در تماس هستند، تأکید دارد. شناسایی سریع و رعایت اقدامات احتیاطی برای جلوگیری از گسترش این بیماری بسیار مسری ضروری است. لینک خبر
#سیاه_زخم

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🛑وبینار با موضوع تمرکز بر نقش ژنومیکس در مقابله با سل

🔹برگزار کننده: سازمان جهانی بهداشت
🔹زمان برگزاری: چهارشنبه ۱۱ تیر ماه ۱۴۰۴ ساعت ۱۵:۳۰

🔹در این وبینار، به بررسی نقش ژنومیکس در پایش و مدیریت بالینی بیماری سل پرداخته خواهد شد؛ بیماری‌ای که همچنان اصلی‌ترین عامل مرگ ناشی از یک عامل عفونی در سطح جهان است. هدف این وبینار ارتقای ظرفیت کشورها و ارائه چشم‌اندازهایی علمی و مبتنی بر شواهد برای تصمیم‌گیری‌های سلامت عمومی است.

🔸شرکت در این وبینار رایگان می باشد.

🔸لینک ثبت نام در وبینار

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔺شبکه جهانی ویروس‌شناسی خواستار اقدام فوری برای پیشگیری از پاندمی احتمالی آنفلوآنزای پرندگان H5N1 شد

🔹شبکه جهانی ویروس‌شناسی که متشکل از برترین ویروس‌شناسان انسانی و دامی در بیش از ۸۰ مرکز در ۴۰ کشور است، نسبت به گسترش ویروس آنفلوآنزای پرندگان H5N1 در آمریکای شمالی هشدار داده و خواستار اقدام فوری بین‌المللی برای مقابله با تهدید احتمالی این ویروس شده است. تا کنون نزدیک به ۱۰۰۰ گله گاو شیری و بیش از ۷۰ مورد انسانی درگیر این ویروس شده‌اند که یک مورد مرگ انسانی تأییدشده در آمریکا نیز در بین آن‌ها گزارش شده است. این ویروس در همه ۵۰ ایالت آمریکا و کانادا در حال گردش است و از سال ۲۰۲۲ تاکنون، منجر به معدوم‌سازی بیش از ۱۶۸ میلیون طیور شده است.

🔹بر اساس بیانیه شبکه جهانی ویروس‌شناسی ، اقداماتی که باید فوراً در دستور کار قرار گیرند، شامل موارد زیر است:
• افزایش پایش و نمونه‌گیری از حیوانات، شیر، فاضلاب و کارگران دامداری‌ها.
• تسریع در اشتراک‌گذاری داده‌های ژنومی برای بررسی تکامل ویروس.
• تقویت تدابیر بهداشتی در مزارع مانند استفاده از تجهیزات حفاظتی و ضدعفونی.
• توسعه سریع واکسن‌ها برای انسان و دام.
• آمادگی برای انجام تست‌های تشخیصی در محل توسط خود افراد، به‌ویژه در جوامع در معرض خطر.
• سرمایه‌گذاری در پیش‌بینی صفات ویروس از داده‌های ژنتیکی و پشتیبانی از مطالعات کلینیکی سریع برای ارزیابی واکسن‌ها و درمان‌ها.
• همکاری بین‌المللی منسجم برای پیشگیری مؤثر از شیوع‌های آتی.

🔹مدیران شبکه جهانی ویروس‌شناسی هشدار دادند که طغیان این ویروس در پستانداران مانند گاو، می‌تواند خطر انتقال انسان‌به‌انسان را افزایش دهد. رویکردی یکپارچه و جهانی بر پایه‌ی اصول سلامت واحد برای مهار این بحران و آمادگی برای پاندمی‌های آینده ضروری است. لینک خبر
#آنفلوانزا #پاندمی

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
2025/07/13 02:17:31
Back to Top
HTML Embed Code: