Telegram Web
⭕️ گزارش ۴۰،۰۰۰ مورد ابتلا به سیاه سرفه در ژاپن در نیمه اول سال ۲۰۲۵

🟫 مقامات بهداشتی در ژاپن، از ابتدای سال جاری میلادی ۳۹،۶۷۲ مورد ابتلا به سیاه سرفه را گزارش کرده‌اند که بسیار بیشتر از تقریبا ۴،۰۰۰ مورد گزارش شده در کل سال ۲۰۲۴ است.

🟫 تنها از ۲۳ تا ۲۹ ژوئن، رکورد هفتگی جدیدی با ۳،۳۵۳ مورد ابتلا ثبت شد.

🟫 مقامات می‌گویند از اوایل ماه آوریل، تعداد بیماران گزارش شده توسط بیمارستان‌ها و کلینیک‌ های سراسر کشور از ۱،۰۰۰ نفر در هفته فراتر رفته است.

🟫 ۱۳ استان تا به امروز بیش از ۱،۰۰۰ مورد سیاه سرفه را ثبت کرده‌اند.

🟫 بالاترین رکورد ثبت شده تاکنون برای یک سال، ۱۶،۸۴۵ مورد ابتلا در سال ۲۰۱۹ بود.

🟫 مقامات بهداشتی ژاپن از عموم مردم می‌خواهند که از این عفونت باکتریایی بسیار مسری که باعث سرفه ‌های شدید می‌شود، آگاه باشند.

🟫 کارشناسان می‌گویند این بیماری در نوزادان خطرناک‌ترین است و می‌تواند منجر به مرگ در این گروه سنی شود.

🟫 سیاه سرفه در درجه اول کودکان را تحت تأثیر قرار می‌دهد و می‌تواند منجر به عوارض شدیدی مانند ذات‌الریه و انسفالوپاتی، به ویژه در نوزادان شود.

🟫 واکسیناسیون در پیشگیری از این بیماری مؤثر است.

🌐 لینک خبر

#ژاپن
#سیاه_سرفه

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔺دعوت سازمان جهانی بهداشت از سازمان‌های جامعه مدنی برای عضویت در کارگروه مقاومت میکروبی

🔹سازمان جهانی بهداشت از نمایندگان سازمان‌های جامعه مدنی دعوت کرده است تا برای عضویت در کارگروه جدید جامعه مدنی در زمینه مقاومت میکروبی ابراز علاقه‌مندی کنند. این اقدام در راستای تقویت همکاری سازمان جهانی بهداشت با جامعه مدنی در مقابله با بحران جهانی مقاومت میکروبی صورت می‌گیرد. بر اساس آمار، بیش از یک میلیون نفر سالانه بر اثر مقاومت میکروبی جان خود را از دست می‌دهند و در صورت عدم مداخله مؤثر، این رقم ممکن است تا ۳۹ میلیون مرگ تا سال ۲۰۵۰ افزایش یابد.

🔹مقاومت میکروبی زمانی رخ می‌دهد که باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها و انگل‌ها نسبت به داروهای ضدمیکروبی مقاوم شوند. استفاده نادرست و بیش‌ازحد از این داروها یکی از دلایل اصلی این پدیده است که موجب کاهش اثرگذاری درمان‌ها و افزایش خطر مرگ‌ومیر می‌شود. تشکیل این کارگروه پاسخی به برنامه اقدام جهانی مقاومت میکروبی (۲۰۱۵) و همچنین نشست عالی سطح سازمان ملل در سال ۲۰۲۴ است که بر نقش کلیدی جامعه مدنی در افزایش آگاهی عمومی، ارتقاء بهداشت، مدیریت مصرف داروها و دسترسی عادلانه به خدمات بهداشتی تأکید کرده‌اند. سازمان جهانی بهداشت از سازمان‌های جامعه مدنی ثبت‌شده با حداقل دو سال سابقه کار فعال در حوزه مقاومت میکروبی دعوت می‌کند که تا ۳۱ می ۲۰۲۵ فرم مربوطه را تکمیل کنند.
مشاهده شرایط عضویت و دسترسی به فرم ثبت‌نام

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔺شیوع بالای تب کیو در نشخوارکنندگان کوچک در آفریقای جنوبی

🔹نتایج یک مطالعه مقطعی نشان می‌دهد که شیوع بالایی از باکتری کوکسیلا بورنتی عامل تب کیو در گوسفندان و بزهای پرورشی مزارع استان شمال‌غرب آفریقای جنوبی وجود دارد. تب کیو یک بیماری مشترک انسان و دام است که با ایجاد سقط، مرده‌زایی و تولد نوزادان ضعیف باعث زیان‌های اقتصادی و کشاورزی گسترده می‌شود. در این مطالعه از آزمایش‌های سرولوژیک و مولکولی استفاده شد. نتایج الایزا حاکی از شیوع ۳۳/۹۶٪ بود، اما آزمایش مولکولی، شیوع بسیار بالاتری برابر با ۶۱/۱۱٪ را نشان داد، به‌طوری‌که بزها (۳۶/۵۱٪) بیشتر از گوسفندان (۲۴/۶٪) آلوده بودند.
علاوه بر این، تفاوت معناداری در میزان تشخیص بین فصول مختلف سال مشاهده شد که ضرورت پایش در تمام طول سال را نشان می‌دهد.

🔹مطالعه نشان داد که رابطه متوسطی بین نتایج تست های سرولوژیک و مولکولی وجود دارد، که نشانگر اعتبار نتایج هر دو روش است. پژوهشگران توصیه می‌کنند برنامه‌های پایش تب کیو به دیگر استان‌های آفریقای جنوبی گسترش یابد و آزمایش‌های تشخیصی این باکتری در بررسی موارد سقط یا مرده‌زایی در دام‌ها گنجانده شود. لینک مطالعه
#تب_کیو

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔺طغیان‌های مکرر تولارمی و چالش‌های زیست‌محیطی و بهداشتی در ترکیه

🔹بررسی تازه‌ای درباره تولارمی، بیماری زئونوزی که توسط باکتری فرانسیسلا تولارنسیس ایجاد می‌شود، نشان داده است که طغیان این بیماری در ترکیه به‌طور دوره‌ای تکرار می‌شود و نگرانی‌هایی در مورد نقش تغییرات اقلیمی، تماس با حیات وحش، و انتقال از طریق آب آلوده را برانگیخته است. مطالعه مورد نظر به طغیان های قابل توجه در سال‌های ۲۰۰۵، ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲، و ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴ اشاره دارد که بیشتر موارد از مناطق روستایی با فعالیت‌های کشاورزی، شکار، و دامداری گزارش شده‌اند. مناطق آناتولی مرکزی و شرقی به‌عنوان کانون‌های اصلی ابتلا معرفی شده‌اند.

🔹در حالی‌که نیش کنه‌ها و تماس مستقیم با حیوانات آلوده همچنان مسیرهای اصلی انتقال هستند، یافته‌های جدید نشان می‌دهند که آب آلوده نیز به‌عنوان منبع مهمی برای انتقال بیماری است. این موضوع بر اهمیت بهداشت محیط و کیفیت آب آشامیدنی در جوامع روستایی تأکید دارد. همچنین، تغییرات اقلیمی به‌عنوان عاملی موثر در بازگشت دوره‌ای بیماری، از طریق تغییر رفتار مخازن حیوانی و ناقلان، در نظر گرفته شده است.محققان توصیه می‌کنند که پایش مستمر، آموزش عمومی و برنامه‌ریزی چندبخشی برای کنترل و پیشگیری از شیوع‌های آتی ضروری است. لینک مطالعه
#تولارمی

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
‎⁨گزارش_مراقبت_تب_و_بثورات_ماکولوپاپولار_سه_ماهه_اول_سال⁩.pdf
1.9 MB
🔴از سوی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت منتشر شد:

🔺 گزارش مراقبت تب و بثورات ماکولوپاپولار- سه ماهه اول سال ۱۴۰۴

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
2025/07/13 15:29:55
Back to Top
HTML Embed Code: