Telegram Web
📰 کشف مهم درباره استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و افق‌های جدید واکسیناسیون
 
📢 پوست انسان به‌عنوان یک ارگان حیاتی در سیستم ایمنی، می‌تواند بدون نیاز به واکنش‌های التهابی یا کمک غدد لنفاوی، پاسخ‌های آنتی‌بادی محافظتی قوی در برابر میکروب‌های طبیعی موجود در سطح خود ایجاد کند. استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس باکتری بی‌ضرری است که به‌طور طبیعی روی پوست زندگی می‌کند. مطالعات جدید نشان می‌دهند که این باکتری می‌تواند با تحریک سیستم ایمنی موضعی، تولید آنتی‌بادی‌های بسیار موثر را تسهیل کند. این یافته‌ها، مسیر توسعه واکسن‌های موضعی را هموار کرده است. این واکسن ها مستقیماً روی پوست اعمال می‌شوند و نیازی به تزریق ندارند. همچنین آن‌ها واکنش‌های التهابی مخرب ایجاد نمی‌کنند. چنین روشی می‌تواند پذیرش و مقبولیت واکسن‌ها را افزایش داده و عوارض جانبی مرتبط با آن‌ها را کاهش دهد.
 
📢 این تحقیقات پیشرفته با مشارکت دانشگاه استنفورد و مؤسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی (NIH) و به رهبری پروفسور یاسمین بلکاید، رئیس فعلی انستیتو پاستور پاریس، انجام شده است. در این مطالعه، نقش حیاتی پوست و میکروبیوم همزیست آن به‌عنوان یک خط مقدم دفاعی بدن مورد بررسی قرار گرفت. یکی از کشفیات مهم این پژوهش، شناسایی سلول‌های لانگرهانس خاصی در پوست بود. این سلول‌های ایمنی با ارسال سیگنال به سایر اجزای سیستم ایمنی، تولید آنتی‌بادی در پاسخ به حضور استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس را تحریک می‌کنند.
 
📢 پیش‌تر تصور می‌شد که پوست فاقد سلول‌های لنفوسیت نوع B است. اما یافته‌های اخیر نشان می‌دهند که پوست قادر به ایجاد ساختارهای تخصصی به نام ساختارهای لنفوئیدی ثالثیه است. این ساختارها محیط مناسبی برای آموزش لنفوسیت‌های B و تبدیل آن‌ها به سلول‌های پلاسما برای تولید آنتی‌بادی‌های قوی فراهم می‌کنند. این آنتی‌بادی‌ها نه تنها از عفونت‌های موضعی جلوگیری می‌کنند، بلکه در صورت نفوذ باکتری‌ها به جریان خون، می‌توانند از عفونت‌های سیستمیک نیز محافظت کنند.
 
📢 در مطالعه‌ای دیگر، دانشمندان با استفاده از استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس واکسنی موضعی طراحی کردند که در آزمایش‌های انجام‌شده بر روی موش‌ها، پاسخ ایمنی مشابه انسان ایجاد کرده است. این واکسن باعث تولید آنتی‌بادی‌هایی شد که توانستند از بیماری‌های خطرناک نظیر کزاز و دیفتری جلوگیری کنند. محققان بر این باورند که این روش می‌تواند در آینده برای پیشگیری از طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها از جمله عفونت‌های ویروسی، باکتریایی، قارچی و انگلی به کار رود.
 
📢 این کشفیات انقلابی، فرصت‌های جدیدی را برای پیشگیری از بیماری‌های عفونی فراهم کرده و می‌تواند رویکردهای فعلی در برابر عوامل بیماری‌زا را متحول کند. در صورت موفقیت در آزمایش‌های انسانی، این روش به‌عنوان یک رویکرد نوآورانه برای محافظت از انسان در برابر بیماری‌های جدی و عفونی به کار گرفته خواهد شد. این پیشرفت علمی، علاوه بر افزایش دانش ما درباره ایمنی پوست و تعاملات میکروبیوم، می‌تواند کاربردهای کلینیکی گسترده‌ای در درمان بیماری‌های پوستی داشته باشد. همچنین، این روش پتانسیل بالایی برای توسعه واکسن‌های پیشرفته با کمترین عوارض جانبی دارد و می‌تواند یکی از ابزارهای کلیدی در مقابله با بیماری‌های قرن بیست‌ویکم باشد.
 
🌐 لینک دسترسی به خبر
#واکسن # استافیلوکوکوس_اپیدرمیدیس

🔺مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴وزیر بهداشت: ۲۰۲۵ را سال صلح برای کارکنان سلامت اعلام کنیم

🔺دکتر ظفرقندی در شبکه ایکس نوشت: ‏از مجامع بین‌المللی دعوت می‌کنم تا سال ۲۰۲۵ را سال صلح برای کارکنان سلامت اعلام کنیم. هیچ مرکز درمانی نباید هدف حمله باشد و نیروهای آن بازداشت یا به گروگان گرفته شوند. بیایید برای حفاظت از سلامت، انسانیت و صلح متحد شویم.

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴 هشدار درباره‌ عدم واکسیناسیون ۱۵ تا ۲۵ هزار کودک در کشور

🔺برخی اتباع از واکسن زدن به فرزندانشان پرهیز می‌کنند

🔺 رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت وضعیت پوشش واکسیناسیون در کشور را نسبت به کشورهای همسایه تشریح کرد.

🔺دکتر سید محسن زهرایی در خصوص اینکه «کشورهای همسایه» از چالش‌های اصلی برای حذف بسیاری از بیماری‌ها هستند، درباره وضعیت پوشش واکسیناسیون در آنها گفت: برخی از کشورهای منطقه خاورمیانه، چندین سال است که دچار گرفتاری‌های متعدد، ناامنی، جنگ داخلی و ... هستند. لذا کشور‌هایی که درگیر مسائل این چنینی هستند و یا به دلیل فقر زیرساخت‌های بهداشتی‌شان آسیب دیده و ضعیف است، طبیعتا پوشش واکسیناسیون در آن‌ها نیز بسیار پایین است.
لینک خبر

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴 صدمین سالگرد تاسیس موسسه ی تحقیقات سرم و واکسن سازی رازی (موسسه ی سرم سازی حصارک کرج) گرامی باد.

👈 در مقاله زیر تاریخچه تاسیس انستیتو پاستور ایران، شکل‌گیری موسسه دفع آفات حیوانی و سرم‌سازی، جدایی این موسسه از انستیتو پاستور ایران و تشکیل موسسه واکسن و سرم‌سازی رازی، مرور شده است.

☑️ همکاری بین دو موسسه انستیتو پاستور ایران و موسسه رازی در زمینه تولید واکسن‌های انسانی و دامی، در حدود یکصد سال همکاری مشترک، کشور را در زمینه بسیاری از واکسن های مورد نیاز کشور و منطقه در این مدت بی نیاز کرده است و باعث ارتقای سطح سلامت جامعه شده است. 
لینک دسترسی به مقاله

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
Mohammadi.pdf
1.1 MB
🔴 خلاصه پایان نامه کارشناسی ارشد بهداشت عمومی (MPH) مرحوم دکتر منوچهر محمدی، رییس وقت مرکز رفرانس هاری سازمان جهانی بهداشت در انستیتو پاستور ایران، در سال ۱۳۵۵ در مورد تشخیص سرولوژی جذام.

👈 اساتید مشاور پایان نامه دکتر فرخ مدبر، دکتر ناهید محقق پور، دکتر کیومرث ناصری، دکتر محمود بهمنیار، و دکتر ناصرعلی سیادت بوده اند.
#مستند_تاریخی
🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴 درباره دکتر منوچهر محمدی

☑️ دکتر منوچهر محمدی در سال ۱۳۱۵ در روستای لاریجان از توابع شهرستان آمل به دنیا آمد. وی تحصیلات ابتدائی خود را در دبستان اقتصاد تهران و دوره متوسطه را در رشته علوم طبیعی دبیرستان پهلوی سابق در تهران به پایان رسانید و مدرک پزشکی خود را در سال ۱۳۴۳ از دانشگاه تهران کسب کرد. ایشان در سال ۱۳۵۵ مدرک MPH اپیدمیولوژی و در سال ۱۳۵۹ دکترای تخصصی اپیدمیولوژی را از دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران کسب کرد.

☑️ مرحوم دکتر محمدی سه سال بعنوان پزشک مسئول درمانگاه هلال احمر شهرستان آمل و ۵ سال بعنوان پزشک مسئول مراکز بهداشتی درمانی فعالیت داشته و در تاریخ آبان ماه ۱۳۵۱ به استخدام انستیتو پاستور ایران درآمد.

☑️ وی در انستیتو پاستور ایران در ابتدا بعنوان رئیس آزمایشگاه در بخش هاری و از اواخر مهر ۱۳۵۷ به ریاست بخش تحقیقات بیماریهای ریوی انستیتو پاستور ایران منصوب گردید و بمدت ۱۳ سال با پشتکار قابل تقدیر، ضمن راه اندازی روشهای نوین تشخیص بیماری سل طرح های تحقیقاتی مرتبط را به اجرا درآورد و نتایج آنها را در نشریات معتبر داخلی و انگلیسی انتشار داد. ساختمان بخش سل انستیتو پاستور ایران به نام ایشان نامگذاری شده است.

☑️ دکتر محمدی پس از ۲۷ سال خدمات علمی در سال ۱۳۷۱ دار فانی را بدرود گفت. روحش شاد و راهش پر رهرو باد.

👈 ایشان به عنوان پزشک اپیدمیولوژیست با تیم های تحقیقاتی طاعون انستیتو پاستور ایران نیز همکاری داشت.

📀 فیلم مراسم ترحیم مرحوم دکتر منوچهر محمدی را در این لینک می توانید مشاهده نمایید.
#یاد_بزرگان

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
📰 همایش بین‌المللی ویروس‌های زئونوتیک
 
📢 همایش بین‌المللی شاخص‌های مولکولی ویروس‌های زئونوتیک از تاریخ ۲۷ فوریه تا ۱ مارس ۲۰۲۵ در موسسه ویروس‌شناسی دانشگاه فرایبورگ آلمان برگزار خواهد شد.
 
📢 موضوعات این همایش شامل ویروس‌های زئونوتیک نوپدید، تعاملات ویروس و میزبان، شاخص‌های مولکولی میزبان، بیولوژی ساختاری پیشرفته، میکروسکوپی با وضوح بالا، استراتژی‌های جدید واکسن و مداخلات درمانی است.
 
📢 از علاقه‌مندان دعوت می‌شود برای مشارکت در فراخوان پوستر اختصاصی همایش، چکیده‌ای از تحقیقات خود را ارسال کنند. هزینه‌های شرکت در همایش برای ۶ نفر از برگزیدگان و سخنرانان رایگان خواهد بود.
 
📢  علیرغم اتمام ثبت‌نام این رویداد، در صورت تمایل می‌توانید به لیست انتظار از طریق لینک ثبت‌نام بپیوندید.
 
#همایش
🌐 لینک دریافت اطلاعات بیشتر
 
🔺مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴 قول میدهم بهبود معیشت کادر بهداشتی در این دوره پیگیری شود/ منتظر خبرهای خوبی باشید

🔺دکتر علیرضا رییسی معاون بهداشت وزارت بهداشت در مراسم بزرگداشت بهورزان، مراقبین سلامت و مربیان بهورزی:

🔺درحوزه معیشت کارکنان سلامت، وزیر بهداشت به تمام معاونین سپردند پیگیری شود.

🔺 این قول را خواهم داد در حوزه معیشت کادر بهداشت منتظر اتفاقات خوبی باشید

🔺بحث دو سال آموزش بهورزی را قطعا از مجلس پیگیری خواهیم کرد.

🔺شاخص ها نشان میدهد تلاش کادر بهداشت معنی دار است و نمیتوان آن را انکار کرد.

🔺اعمال مدرک بالاتر بهورزی اگر مرتبط با این بخش باشد قطعا پیگیری میکنیم.

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴 دکتر پزشکیان رئیس جمهور کشورمان در پیامی از زحمات بهورزان، مراقبین سلامت و کادر بهداشت تشکر کرد

🔺دکتر مسعود پزشکیان در این پیام گفته است:

🔺بهورزان، مراقبین سلامت و مربیان در خط مقدم سلامت بودند و چراغ خدمت را روشن نگه داشتند.

🔺دستاوردهای سلامت مرهون تلاش های کارکنان حوزه بهداشت است که در همه کشور خدمت میکنند.

🔺آمارها گواه روشنی بر اثرگذاری کار بهورزان و سایر کادر بهداشتی در حوزه سلامت است.

🔺دولت قدردان همت و تلاش همه بهورزان و کادر سلامت است. لازم میدانم از همه بهورزان، مراقبین سلامت، مربیان بهورزی و سایر کادر شبکه بهداشت تشکر کنم.

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴 بیشترین کارها را جامعه بهداشتی دارند ولی ما کمترین کار را برای آنها انجام دادیم!/ کادر بهداشت مظلوم اند که هیچ دوربین خدماتشان را پوشش نمیدهد

🔺دکتر حسینعلی شهریاری رییس کمیسیون بهداشت مجلس در مراسم تجلیل از بهورزان، مراقبین سلامت و مربیان بهورزی:

🔺در مراسم ها ما فقط می آییم برای حل مشکلات کادر بهداشت شعار دادیم و سخنرانی کردیم ولی برایشان هیچ کار نکردیم.

🔺ما در مجلس به تمام دولت ها گفتیم به فکر این کادر بهداشت باشید. تشکل ندارند و مشکلاتشان حل نمیشود.

🔺نیروهای بهداشت تریبون ندارند اما در حوزه درمان همه دوربین ها پوشش میدهد. این نشان از محرومیت شماست.

🔺اگر کار کادر بهداشت در شهرها و روستاها نبود معلوم نبود با چه مشکلاتی مواجه بودیم.

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
📚 بررسی سیستماتیک شاخص ایمنی حاد و نشانگرهای پیش‌آگهی درد مفاصل مداوم در تب چیکونگونیا

عفونت ویروس چیکونگونیا خطر آرتراژیا (درد مفاصل) مداوم را افزایش می‌دهد؛ با این حال، شواهد سازگاری در مورد نشانگرهای پیش‌آگهی برای پیشرفت به آرتروپاتی مزمن وجود ندارد. این مطالعه به مرور نظام‌مند نقش پاسخ ایمنی حاد در پیش‌بینی درد مفاصل بلندمدت در بیماران مبتلا به ویروس چیکونگونیا پرداخته است.

جستجو در پایگاه‌های داده PubMed
/MEDLINE، LILACS، Cochrane Library Plus و SCOPUS با استفاده از کلیدواژه‌های چیکونگونیا، سیتوکین‌ها، نشانگرهای زیستی و درد مفاصل تا آوریل ۲۰۲۴ انجام شد

در این بررسی، ۳۸ مطالعه با مدت زمان پیگیری حداکثر ۶۰ ماه پس از تشخیص و حجم نمونه‌هایی بین ۸ تا ۳۴۶ نفر انتخاب شدند (دامنه سنی: ۰ تا ۹۰ سال). شاخص های ایمنی در فاز حاد ویروس چیکونگونیا شامل افزایش سطح سیتوکین‌های پیش‌التهابی (IFN-α، IFN-γ، IL-2R، IL-6، IL-7 و IL-8)، سیتوکین‌های ضدالتهابی (IL-1Ra و IL-4)، کموتاکسین‌ها (MCP-1، MIG و IP-10) و فاکتورهای رشد (VEGF و G-CSF) بود. تنها یک مطالعه از دو مطالعه، تفاوت‌های سیتوکینی را در فاز حاد برای پیش‌بینی درد مفاصل مداوم در پیگیری ۲۰ ماهه گزارش کرد. همچنین، تداوم آنتی بادی IgG ضد ویروس چیکونگونیا ممکن است نشانگر پیش‌آگهی باشد.

یافته‌ها نشان‌دهنده وجود پاسخ التهابی در فاز حاد ویروس چیکونگونیا است که در مرحله مزمن نیز ادامه می‌یابد؛ با این حال، مجموعه‌ای یکنواخت از نشانگرهای زیستی برای پیش‌بینی عوارض مفصلی بلندمدت شناسایی نشده است. این عدم یکنواختی ممکن است ناشی از ناهمگونی جمعیت‌های مطالعه، تعریف پیامدها، و زمان‌بندی اندازه‌گیری نشانگرها باشد.

برای پر کردن شکاف‌های موجود در فهم پاتوژنز ویروس چیکونگونیا، تحقیقات آینده باید بر مواردی نظیر بررسی بافت‌شناسی غشای سینوویال و عوامل ژنتیکی مستعدکننده تمرکز کند. از آنجا که ویروس‌های آلفاویروس سلول‌های فیبروبلاست سینوویال را هدف قرار داده و موجب آرتریت می‌شوند، مطالعات جدید می‌توانند به بررسی بیان نشانگرهای زیستی در این سلول‌ها بپردازند. علاوه بر این، ارزیابی پلی‌مورفیسم در ژن‌های مسیر JAK-STAT، اینترفرون‌ها، یا گیرنده‌های TLR3/8 و IL-27 ممکن است مفید باشد. این رویکردها می‌توانند درک بهتری از مکانیسم‌های بیماری ارائه داده و به رویکردهای تشخیصی و درمانی مؤثرتری منجر شوند.
لینک‌مطالعه

#چیکونگونیا

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴 طبق دستور قاضی ایالات متحده، FDA باید اسناد بیشتری در مورد واکسن های کووید-۱۹ منتشر کند

🔸️بر طبق اطلاعیه منتشر شده در تاریخ ۶ دسامبر ۲۰۲۴، یک قاضی فدرال به سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) دستور داد تا پس از ناکامی در متقاعد کردن دادگاه برای پایان دادن به شکایت پرونده های عمومی، اطلاعات بیشتری را در مورد مجوز خود برای واکسن های کووید-۱۹ به صورت عمومی افشا کند.

🔸️قاضی منطقه ای ایالات متحده، مارک پیتمن در شهر فورت وُرث ایالت تگزاس، به FDA دستور داد تا پرونده "مجوز استفاده اضطراری" خود را برای گروهی از دانشمندان که میخواستند اطلاعات مربوط به مجوزی را ببینند که FDA برای تایید واکسن کرونا ویروس Pfizer-BioNTech به آن تکیه کرده بود، تهیه کند.

🔸️این شکایت که در اواخر سال ۲۰۲۱ تنظیم شد، پس از آن که FDA گفت که پردازش و افشای سوابق به "متخصصان بهداشت عمومی و پزشکی برای شفافیت"، گروهی که پرونده دعوی را مطرح کرده است، دهه ها طول میکشد، توجهات را به خود جلب کرد.

🔸️ اعضای متخصصان بهداشت عمومی و پزشکی برای شفافیت شامل اساتید و دانشمندانی از دانشگاه ییل، هاروارد، یوسی‌اِل‌اِی و براون میشوند.

🔸️وکیل آرون سیری، نماینده متخصصان بهداشت عمومی و پزشکی برای شفافیت، گفت که FDA یک میلیون صفحه از اسناد کارآزمایی بالینی مربوط به آزمایشات بالینی واکسن کووید-۱۹ را از دادگاه و شاکی مخفی کرده است. این آژانس به وضوح به بررسی که برای صدور مجوز واکسن کووید-۱۹ فایزر انجام داده است، بی‌اعتماد است، زیرا هر کاری که ممکن است انجام میدهد تا از بررسی دانشمندان مستقل جلوگیری کند.
لینک خبر

#کووید_۱۹

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴نمای کلی تب دانگ در منطقه اروپا- از ژانویه تا اکتبر ۲۰۲۴

- موارد گزارش‌شده: ۳۰۸ مورد
- موارد تأییدشده: داده‌ای موجود نیست
- موارد شدید: داده‌ای موجود نیست
- مرگ‌ومیر: هیچ موردی گزارش نشده است.

سایر نکات:
- ۱۲۹۱ مورد از مناطق فرانسه شامل مایوت و رئونیون گزارش شده است.
- روند کاهش در همه کشورها در اکتبر مشاهده می‌شود، به‌طوری که تنها ایتالیا (۲۸ مورد) و فرانسه (۹ مورد) مواردی را گزارش کرده‌اند.
- هر سه کشور بزرگ‌ترین فصل طغیان تب دانگ را در سال ۲۰۲۴ تجربه کرده‌اند.

📊نمودار:
موارد گزارش‌شده در طول ماه‌های سال ۲۰۲۴ با بیشترین اوج در سپتامبر.

🗓جدول
کشورها با بیشترین موارد ثبت‌شده در سال ۲۰۲۴:
- ایتالیا: ۲۱۳ مورد (۰/۴ مورد به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر)، بدون مرگ‌ومیر
- فرانسه: ۸۵ مورد (۰/۱ مورد به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر)، بدون مرگ‌ومیر
- اسپانیا: ۱۰ مورد (صفر مورد به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر)، بدون مرگ‌ومیر

منبع: سازمان جهانی بهداشت
🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
نمای کلی تب دانگ در منطقه شرق مدیترانه - ژانویه تا اکتبر ۲۰۲۴

- موارد گزارش‌شده: ۵۹۷۷۷ مورد
- موارد تأییدشده: ۵۲۸۷ مورد
- موارد شدید: موردی گزارش نشده است.
- مرگ‌ومیر: ۱۴ مورد

📈کشورهایی با بالاترین میزان رشد موارد در اکتبر:
- سودان (افزایش ۲۰۰۰ درصدی+: ۵۰۰۸ مورد)
- افغانستان (افزایش ۱۳۹۹ درصدی: ۱۱۹۷ مورد)
- پاکستان (افزایش ۱۹ درصدی: ۹۲۱۸ مورد)

📊نمودارهای روند اپیدمیولوژیک:
- نمودار موارد گزارش‌شده: افزایش قابل توجه در سپتامبر و اکتبر.
- موارد تأییدشده: روند صعودی با اوج در سپتامبر.
- مرگ‌ومیر: افزایش در نوامبر.

🗓جدول:
کشورها با بیشترین میزان وقوع در سال ۲۰۲۴:
- افغانستان: ۳۶۰۰ مورد (۲۲۰ مورد به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر)، ۴۹۴ مورد تأییدشده، ۲ مرگ
- عربستان سعودی: ۸۱۹۳ مورد (۳۹/۵ مورد به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر)، ۴۷۹۳ مورد تأییدشده، بدون مرگ
- پاکستان: ۴۰۵۲۸ مورد (۱۷/۵ مورد به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر)، بدون مرگ
-سودان: ۷۴۵۶ مورد (۱۶/۳ مورد به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر)، ۱۲ مرگ

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
📍اولین مرگ ناشی از تب اوروپوچه در برزیل، در پی طغیان گسترده ملی

🔹ایالت اسپیریتو سانتو در برزیل اولین مرگ ناشی از تب اوروپوچه را تایید کرد که چهارمین مورد مرگ ناشی از این بیماری در کشور در سال جاری محسوب می‌شود. قربانی، زنی ۶۱ ساله از شهر فوندائو بود که در تاریخ ۲۸ آگوست جان باخت. پیش از این، دو مورد مرگ در ایالت باهیا و یک مورد مرگ جنین در پرنامبوکو گزارش شده بود.

🔹برزیل با طغیان گسترده تب اوروپوچه دست و پنجه نرم می‌کند و بین هفته‌های اپیدمیولوژیک ۱ تا ۴۹ سال ۲۰۲۴، ۱۰,۹۴۰ مورد تایید شده آزمایشگاهی در ۲۲ ایالت از ۲۷ ایالت کشور ثبت شده است. منطقه آمازون که مدت‌ها به عنوان منطقه بومی اوروپوچه شناخته می‌شود، بیش از نیمی (۵۲.۹٪) از موارد گزارش‌شده را به خود اختصاص داده است.

🔍توزیع منطقه‌ای
در منطقه آمازون، تعداد قابل‌توجهی از موارد ثبت شده است:
آمازوناس: ۳,۲۳۱ مورد، روندونیا: ۱,۷۱۱ مورد، آکره: ۲۷۳ مورد، رورایما: ۲۷۷ مورد
در ایالت‌های خارج از آمازون، اسپیریتو سانتو با ۳,۱۱۲ مورد گزارش‌شده، پس از آمازوناس در رتبه دوم قرار دارد. دیگر ایالت‌های مهم شامل باهیا (۸۹۰ مورد)، سیارا (۲۵۵ مورد) و میناس گرایس (۱۹۵ مورد) هستند.

👥 تاثیر بر جمعیت
این ویروس کمی بیشتر مردان را تحت تأثیر قرار داده است و ۵۲.۶٪ (۵,۷۵۰) از موارد در مردان مشاهده شده است. بیشترین میزان ابتلا (۱۹.۸٪ یا ۲,۱۶۷ مورد) در گروه سنی ۲۰ تا ۲۹ سال ثبت شده است. اگرچه درمان یا واکسن خاصی برای تب اوروپوچه وجود ندارد، اما مدیریت علائم با استفاده از مسکن‌ها و داروهای تب‌بر برای کنترل تب امکان‌پذیر است. این طغیان، نیاز به افزایش نظارت و آگاهی عمومی، به ویژه در مناطقی با میزان انتقال بالا، را برجسته می‌کند. لینک خبر
#تب_اوروپوچه

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
۱۴ دی، سالروز ولادت گوهر ارزشمند موسسه رازی، استاد پیشکسوت و یکی از مدال های افتخار عرصه سلامت کشور،
«پروفسور عباس شفیعی» مبارک.

🔬موسسه رازی: 💯 سال تجربه - خدمت و افتخار.

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
فرا رسیدن سالروز شهادت امام علی نقی هادی (ع) تسلیت باد.

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔴انواع بیماری‌های ویروسی شایع در کودکان، علائم ابتلا، توصیه‌های پیشگیری و راه های درمان

🔻دکتر محمدصادق رضایی، فوق تخصص بیماری‌های عفونی کودکان، استاد دانشگاه و رئيس مركز تحقیقات عفونی اطفال دانشگاه علوم پزشکی مازندران

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
📍پایان طغیان ویروس ماربورگ در رواندا اعلام شد

🔹وزارت بهداشت رواندا اعلام کرد که طغیان بیماری ویروس ماربورگ رسماً به پایان رسیده است. این اعلامیه پس از گذشت ۴۲ روز بدون ثبت موارد جدید، طبق پروتکل‌های استاندارد، و پس از آنکه آخرین بیمار دو بار نتیجه منفی آزمایش ویروس را دریافت کرد، صادر شد.

🔹این طغیان که برای اولین بار در تاریخ ۲۷ سپتامبر ۲۰۲۴ تأیید شد، اولین تجربه رواندا با بیماری ویروس ماربورگ بود. در مجموع، ۶۶ مورد تأیید شده و ۱۵ مورد مرگ ثبت شد. نکته نگران‌کننده این بود که تقریباً ۸۰ درصد موارد در میان کارکنان بهداشتی رخ داد که در حین مراقبت از همکاران و بیماران دیگر، به ویروس آلوده شدند.

🔹برای مقابله با این طغیان، مقامات بهداشتی رواندا با حمایت سازمان جهانی بهداشت و سایر شرکا، یک پاسخ گسترده و جامع راه‌اندازی کردند. این تلاش‌های هماهنگ منجر به کاهش شدید موارد شد، به‌طوری‌که تعداد مبتلایان در هفته دوم به نصف کاهش یافت و پس از آن حدود ۹۰ درصد کاهش یافت. آخرین مورد تأییدشده در تاریخ ۷ نوامبر ۲۰۲۴، نتیجه منفی دوم آزمایش مولکولی خود را دریافت کرد و دوره ۴۲ روزه نظارت برای اعلام پایان طغیان آغاز شد. مقامات بهداشتی رواندا بر اهمیت هوشیاری و آمادگی برای جلوگیری از طغیان های آینده تأکید دارند، به‌ویژه با توجه به خطرات بالای مرتبط با ویروس ماربورگ. لینک خبر
#ویروس_ماربورگ

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴افزایش نگران‌کننده تقریباً هزار درصدی موارد سیاه‌سرفه در نیوزیلند در سال ۲۰۲۴

🔹 نیوزیلند در سال ۲۰۲۴ با افزایش چشمگیر موارد سیاه‌سرفه مواجه شده است که نشان‌دهنده افزایش خیره‌کننده ۹۵۷ درصدی نسبت به سال گذشته است. در هفته منتهی به ۷ دسامبر، مؤسسه علوم زیست‌محیطی و تحقیقات ۱۶۱ مورد سیاه‌سرفه (شامل موارد تأییدشده، احتمالی و مشکوک) را گزارش کرد که اندکی بیشتر از ۱۵۷ مورد ثبت‌شده در هفته قبل است. بین ۹ نوامبر تا ۶ دسامبر، در مجموع ۴۸۷ مورد گزارش شد که نشان‌دهنده افزایش شدید نسبت به دوره چهار هفته‌ای قبلی است.

🔘آمار مربوط به سیاه‌سرفه
از ابتدای سال ۲۰۲۴، نیوزیلند ۱,۴۹۰ مورد سیاه‌سرفه را ثبت کرده است که به‌طور قابل‌توجهی بیشتر از ۱۴۱ مورد گزارش‌شده در سال ۲۰۲۳ است. داده‌های تاریخی این افزایش را بیشتر روشن می‌کنند:
- سال ۲۰۲۲: ۱۸ مورد گزارش شد
- ۲۰۲۱: ۴۱ مورد گزارش شد

🔹بیشترین گروه سنی تحت تأثیر این شیوع، کودکان ۵ تا ۱۴ سال با ۵۱۲ مورد هستند،. نکته نگران‌کننده این است که ۱۲۹ مورد از کل بیماران نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشتند. نوزادان زیر یک‌سال همچنان آسیب‌پذیرترین گروه هستند، با ۵۵ مورد گزارش‌شده، و بیشتر نوزادان بستری‌شده تمام دوزهای واکسن مناسب سن خود را دریافت نکرده بودند.

🔹در پاسخ به این بحران فزاینده، خدمات ملی بهداشت عمومی (NPHS) و آژانس بهداشت عمومی در پایان ماه نوامبر اپیدمی ملی سیاه‌سرفه را اعلام کردند. اپیدمی‌های سیاه‌سرفه معمولاً هر ۳ تا ۵ سال یک‌بار در نیوزیلند رخ می‌دهند و ۱۲ تا ۱۸ ماه ادامه دارند. آخرین طغیان ملی بزرگ در اواخر سال ۲۰۱۷ آغاز شد و تا سال ۲۰۱۸ ادامه یافت. این افزایش یادآور اهمیت حفظ پوشش بالای واکسیناسیون و هوشیاری در حوزه بهداشت عمومی است. مقامات همچنان به‌دقت این وضعیت را زیر نظر دارند و تلاش‌هایی برای مهار طغیان در حال انجام است. لینک خبر
#سیاه_سرفه

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
2025/07/12 21:07:36
Back to Top
HTML Embed Code: