Telegram Web
🔺فهرست پاتوژن‌های اولویت‌دار باکتریایی سازمان جهانی بهداشت ۲۰۲۴، مطالعه اولویت‌بندی برای هدایت تحقیق، توسعه و استراتژی‌های بهداشت عمومی در برابر مقاومت ضد میکروبی

🔹فهرست پاتوژن‌های اولویت‌دار باکتریایی سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۷ نقش اساسی در هدایت سیاست‌ها، پژوهش‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها برای مقابله با باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک ایفا کرده است. این فهرست ابزاری کلیدی برای مقابله با مقاومت ضد ‌میکروبی و راهنمایی در پیشگیری و کنترل آن است. از زمان انتشار این فهرست، حداقل ۱۳ آنتی‌بیوتیک جدید برای هدف قرار دادن این پاتوژن‌ها تایید شده‌اند. با استفاده از داده‌ها و شواهد جدید، محدودیت‌های گذشته را برطرف کرده و اولویت‌بندی پاتوژن‌ها را بهبود می‌بخشد تا تلاش‌های جهانی برای مقابله با مقاومت ضد میکروبی بهتر هدایت شود.

🔹در این فهرست ۲۴ پاتوژن باکتریایی مقاوم به آنتی‌بیوتیک بر اساس هشت معیار ارزیابی شدند: مرگ‌ومیر، بار غیرکشنده، بروز، روند مقاومت در ۱۰ سال، قابلیت پیشگیری، انتقال‌پذیری، درمان‌پذیری و وضعیت خط اول آنتی‌بیوتیکی. پاتوژن با بالاترین رتبه، کلبسیلا پنومونیه مقاوم به کارباپنم با نمره ۸۴٪ بود و پایین‌ترین رتبه متعلق به استرپتوکوک گروه B مقاوم به پنی‌سیلین با نمره ۲۸٪ بود. باکتری‌های گرم منفی از جمله ، کلبسیلا پنومونیه، آسینتوباکتر و اشریشیا کلای، و همچنین مایکوباکتریوم توبرکلوزیس مقاوم به ریفامپین ، در بالاترین رتبه‌ها قرار گرفتند. در میان باکتری‌هایی که به طور معمول باعث عفونت‌های اکتسابی از جامعه می‌شوند، سالمونلا انتریکا (۷۲٪)، شیگلا (۷۰٪) و نایسریا گنوره آ (۶۴٪) رتبه‌های بالایی داشتند.

🔹فهرست پاتوژن‌های اولویت‌دار باکتریایی سازمان جهانی بهداشت ابزار حیاتی برای اولویت‌بندی سرمایه‌گذاری‌های پژوهشی و توسعه‌ای و هدایت سیاست‌های بهداشت عمومی جهانی در مبارزه با مقاومت ضد میکروبی است. باکتری‌های گرم منفی و مایکوباکتریوم توبرکلوزیس مقاوم به ریفامپین همچنان پاتوژن‌های بحرانی هستند که تهدید دائمی آنها و محدودیت‌های موجود در خط اول آنتی‌بیوتیکی را برجسته می‌کنند. تلاش‌ها برای مقابله با مقاومت ضد میکروبی باید شامل سرمایه‌گذاری در آنتی‌بیوتیک‌های جدید، بهبود دسترسی به درمان‌های موجود، گسترش پوشش واکسیناسیون و تقویت تدابیر پیشگیری و کنترل عفونت باشد. لینک مطالعه
#مقاومت_ضد_میکروبی
🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔺 تأثیر شدید آنفلوآنزا بر افراد ۱۸ تا ۶۵ سال در آمریکا و مزایای واکسن نوترکیب

🔹با وجود توصیه سراسری برای واکسیناسیون آنفلوآنزا در آمریکا ، میزان پوشش واکسیناسیون در افراد ۱۸ تا ۶۴ سال همچنان پایین است. یافته‌های جدید نشان می‌دهد که واکسن نوترکیب آنفلوآنزا نسبت به واکسن غیرفعال با دوز استاندارد در این گروه سنی محافظت بهتری ارائه می‌دهد. این مطالعه، منافع احتمالی استفاده از واکسن نوترکیب آنفلوآنزا در میان جمعیت شاغل ایالات متحده را بررسی کرده است.

🔹داده‌های مربوط به بار بیماری آنفلوآنزا، اثربخشی واکسن و میزان پوشش واکسیناسیون از مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا بین سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۳ گردآوری شد. در یک تحلیل گذشته‌نگر ۱۰ ساله، بار آنفلوآنزا در میان بزرگ‌سالان ۱۸ تا ۶۴ سال بررسی شد. با تحلیل داده‌ها بر اساس سن و شیوع بیماری‌های مزمن، اثر این بیماری‌ها بر بستری‌ها و مرگ‌ومیر ناشی از آنفلوآنزا ارزیابی شد.

🔹در طول دهه گذشته، آنفلوآنزا به‌طور میانگین سالانه باعث ۱۵۱٬۰۲۱ بستری در افراد ۱۸ تا ۶۴ سال شده است. افراد ۵۰ تا ۶۴ سال، ۳ تا ۵ برابر بیشتر از گروه سنی ۱۸ تا ۴۹ سال بستری و مرگ‌ومیر داشته‌اند. همچنین، تنها ۱۴٪ از افراد ۱۸ تا ۴۹ سال دارای بیماری مزمن بودند، اما بیش از ۲۸٪ بستری‌ها و مرگ‌ومیرهای این گروه را شامل می‌شدند. برآوردها نشان می‌دهد که با استفاده از واکسن نوترکیب آنفلوآنزا به جای واکسن غیرفعال با دوز استاندارد ، می‌توانست از حدود ۱۰٬۰۰۰ بستری اضافی در هر فصل آنفلوآنزا جلوگیری کرد.

🔹آنفلوآنزا همچنان تهدیدی جدی برای سلامت جمعیت شاغل آمریکا، به‌ویژه در گروه سنی ۵۰ تا ۶۴ سال، محسوب می‌شود. با توجه به افزایش امید به زندگی و شیوع بیشتر بیماری‌های مزمن، استفاده هدفمندتر از واکسن‌ها در سیاست‌گذاری‌های بهداشت عمومی ضروری است. گسترش استفاده از واکسن نوترکیب می‌تواند نقشی اساسی در حمایت از سالمندی سالم و کاهش فشار بر نظام سلامت ایفا کند. لینک مطالعه
#آنفلوآنزا
🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔺شناسایی عوامل مؤثر بر پیش‌آگهی موارد کشت خون مثبت قارچی در فرانسه

🔹در حالی که عفونت‌های تهاجمی ناشی از قارچ‌های فوزاریوم و لومنتوسپورا از علل شناخته‌شده قارچ‌خونی هستند، اما اطلاعات کلی درباره‌ی موارد کشت خون مثبت قارچی هنوز محدود است و این مسأله، تشخیص و درمان به‌موقع را با چالش مواجه کرده است. این مطالعه با هدف بررسی اپیدمیولوژی کشت‌های خون مثبت برای قارچ‌ها طی سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۲ در فرانسه انجام شد.

🔹داده‌های اپیدمیولوژیک و بالینی مربوط به کشت‌های خون مثبت برای قارچ ها از پایگاه داده استخراج شد. موارد شبه‌قارچی حذف شدند. در مجموع ۸۰ مورد کشت خون مثبت قارچی شناسایی شد. ۶۷/۵٪ این موارد ناشی از گونه‌های فوزاریوم بودند که عمدتاً شامل کمپلکس فوزاریوم فوجیکوروی، نئوکوزموسپورا، و کمپلکس فوزاریوم اکسی‌اسپوریوم می‌شدند. لومنتوسپورا پرولیفیکانس با ۱۰٪ در رتبه دوم قرار داشت و پس از آن تریکودرما ، آسپرژیلوس و موکورالس هر یک با ۵٪ قرار گرفتند. بیش از ۷۰٪ بیماران دارای سابقه‌ی بدخیمی‌های خونی بودند و ۴۳٪ تحت پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز آلوژنیک قرار گرفته بودند. ضایعات پوستی و ریوی هر یک در ۴۳٪ موارد دیده شد. زمان میانه برای مثبت شدن کشت خون ۷۲ ساعت گزارش شد.

🔹در بیماران با عفونت ناشی از فوزاریوم فوجیکوروی، نئوکوزموسپورا و لومنتوسپورا پرولیفیکانس، نوتروپنی و بدخیمی‌های خونی شایع بود. ضایعات ریوی در موارد لومنتوسپورا بیشتر دیده شد و بیماران مبتلا به فوزاریوم اکسی‌اسپوریوم معمولاً دارای مشکلات گوارشی بودند.در بیماران با قارچ‌خونی ناشی از آسپرژیلوس، ۷۵٪ دارای بدخیمی‌های خونی، به‌ویژه لوسمی میلوئیدی حاد، بودند. همه‌ی بیماران با قارچ‌خونی تریکودرما تحت درمان با کورتیکواستروئیدها قرار داشتند. مرگ‌ومیر در ۹۰ روز ۵۳٪ بود.

🔹موارد کشت خون مثبت قارچی هرچند نادر هستند، اما با میزان مرگ‌ومیر بالا همراه‌اند. تفاوت در بیماری‌های زمینه‌ای و علائم بالینی بین جنس‌های مختلف قارچی می‌تواند به عنوان شاخصی در تشخیص زودهنگام و انتخاب رویکرد درمانی مؤثر مورد استفاده قرار گیرد. تمرکز بر بیماران با نقص ایمنی و اقدام به موقع، نقش حیاتی در کاهش مرگ‌ومیر این عفونت‌های کشنده دارد. لینک مطالعه
#قارچ_‌خونی
🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔺رابطه بین حداقل غلظت مهاری کلاریترومایسین و پاسخ‌های درمانی در بیماری ریوی مایکوباکتریوم آویوم کمپلکس


🔹پژوهشی تازه در بیمارستان دانشگاه ملی سئول رابطه بین مقاومت به کلاریترومایسین و نتایج درمان در بیماران مبتلا به بیماری ریوی کمپلکس مایکوباکتریوم آویوم کمپلکس را بررسی کرده است؛ بیماری مزمنی که شیوع آن در جهان رو به افزایش است. درمان استاندارد این بیماری استفاده بلندمدت از آنتی‌بیوتیک‌های ماکرولید مانند کلاریترومایسین و آزیترومایسین است. اما تأثیر حداقل غلظت بازدارنده کلاریترومایسین – به‌ویژه در محدوده حساس – بر پاسخ درمانی تاکنون به‌درستی مشخص نشده بود.

🔹در این مطالعه پرونده ۴۳۶ بیمار بزرگسال که بین مارس ۲۰۰۹ تا مارس ۲۰۲۲ تحت درمان قرار گرفتند، بررسی شد. بیماران بر اساس غلظت بازدارنده کلاریترومایسین در ابتدای درمان به چهار گروه تقسیم شدند. بیمارانی که سویه باکتری آن‌ها دارای غلظت بازدارنده برابر یا بیشتر از ۳۲ میکروگرم بر میلی‌لیتر بود، تنها در ۱۸/۲٪ موارد به درمان میکروبیولوژیک پاسخ دادند، در حالی که این مقدار در گروه‌هایی با غلظت بازدارنده در محدوده حساس (≤۸ میکروگرم/میلی‌لیتر) حدود ۵۰٪ بود. اگرچه بین گروه‌های مختلف با غلظت بازدارنده پایین‌تر تفاوت قابل‌توجهی در میزان بهبودی مشاهده نشد، اما مقاومت بالای کلاریترومایسین با کاهش چشمگیر احتمال موفقیت درمان همراه بود.

🔹نتایج نشان می‌دهد که مقاومت بالا به کلاریترومایسین به‌طور قابل‌توجهی با کاهش موفقیت درمان در بیماران بیماران مبتلا به بیماری ریوی کمپلکس مایکوباکتریوم آویوم کمپلکس همراه است. این یافته‌ها می‌توانند راهنمایی مؤثر در تصمیم‌گیری‌های درمانی و لزوم پایش مقاومت دارویی در این بیماران باشند. لینک مطالعه
#مایکوباکتریوم_آویوم‌کمپلکس
🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔺توسعه مدل پیش‌بینی خطر سل برای مهاجران؛ ابزاری نوین برای غربالگری هدفمند در کشورها با شیوع کم

🔹پژوهشگران کانادایی با استفاده از داده‌های بهداشتی استان‌های بریتیش‌کلمبیا و انتاریو، یک مدل پیش‌بینی پیشرفته و چندمتغیره برای برآورد خطر ابتلا به بیماری سل در مهاجران به کشورهای با شیوع پایین سل طراحی و اعتبارسنجی کرده‌اند. این مدل می‌تواند تحولی در سیاست‌گذاری سلامت عمومی و برنامه‌های غربالگری مهاجران ایجاد کند.

🔹این مطالعه بیش از ۱/۶ میلیون مهاجر دارای اقامت دائم در کانادا را شامل می‌شود. با در نظر گرفتن عواملی همچون سن، جنس، وضعیت پناهندگی، سال ورود، میزان شیوع سل در کشور مبدأ، و بیماری‌های همراه مانند اچ آی وی، نارسایی کلیه، دیابت، پیوند عضو و سرطان، مدل طراحی‌شده توانست خطر ابتلا به سل در بازه‌های زمانی ۲ و ۵ ساله را با دقت قابل توجهی پیش‌بینی کند.

🔹از آن‌جایی که غربالگری همگانی برای سل در جمعیت‌های مهاجر بسیار پرهزینه است، این ابزار جدید می‌تواند به کشورهایی مانند کانادا کمک کند تا منابع خود را به‌طور هوشمندانه‌تری تخصیص دهند و تنها افرادی را که در معرض خطر واقعی هستند هدف قرار دهند. این مدل پیش‌بینی هم‌اکنون به‌صورت رایگان از طریق وب‌سایت https://tb-migrate.com در دسترس است و می‌تواند به‌عنوان مبنایی برای سیاست‌گذاری و تنظیم دستورالعمل‌های ملی در سایر کشورهای کم‌شیوع نیز مورد استفاده قرار گیرد. لینک مطالعه
#سل
🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
⭕️ واکنش روابط عمومی شبکه بهداشت بوکان مبنی بر خبر بررسی علمی طغیان حساسیت پوستی در روستای ابراهیم‌خسار بوکان

🔺به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان بوکان پیرو گزارش واحد پشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت مبنی بر بثورات پوستی تعداد از اهالی روستای ابراهیم خسار مبنی برگزش نوع از حشرات، بلافاصله تیم بحران ستاد مرکز بهداشت با حضور دکتر ایوبی سرپرست مرکز بهداشت و کارشناسان معاونت بهداشتی دانشگاه در سریعترین زمان ممکن و با حضور شبانه و بازدید میدانی از روستای ابراهیم خصار و معاینات و آزمایشات بالینی افراد مشکوک در بازه زمانی ۱۱ و ۱۲ تیرماه ۱۴۰۴؛ پس بررسی های اپیدمیولوژیک و هماهنگی های لازم با تیم مدیریت بحران شهرستان و برگزاری جلسات تخصصی با حضور سحر خضری بخشدار مرکزی، دکتر ایوبی سرپرست مرکز بهداشت،کارشناسان ادارات دامپزشکی، محیط زیست و تیم های کارشناسی مرکز بهداشت، نتایج آزمایشات، معاینات و بازدید های میدانی مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

🔺مدیر شبکه بهداشت و درمان در گفتگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان تصریح کرد: بررسی‌های اپیدمیولوژیک تیم تخصصی مرکز بهداشت بوکان نشان می‌دهد طغیان اخیر حساسیت‌های پوستی در روستای ابراهیم‌خسار ناشی از گزش کنه سخت بوده که توسط پرنده مهاجر "سار صورتی" (پرنده غیره بومی) به دلیل تغییرات اقلیمی به منطقه منتقل شده است.

🔺مدیر شبکه بهداشت و درمان اظهار داشت: یافته‌های کلیدی و علائم بالینی بثورات پوستی، خارش و التهاب در نقاط گزش از جمله علایم گزش این نوع کنه سخت می باشد که راه انتقال آن تماس مستقیم با کنه‌های ناقل می باشد.

🔺دکتر حسین زاده در خصوص اقدامات انجام شده پیرو گزارش طغیان واحد بیماری های مرکز بهداشت گفت: بلافاصله پس از هماهنگی های لازم با معاونت بهداشتی دانشگاه و مجموعه مدیریت شهرستان، تیم مدیریت بحران ستاد مرکز بهداشت و کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی به منطقه اعزام و معاینه و درمان فوری موارد مشکوک، سم‌پاشی و به‌سازی محیط روستا انجام شد و پایش فعال موارد جدید توسط تیم‌های بهداشتی و هماهنگی بین‌بخشی با فرمانداری، بخشداری، دامپزشکی و محیط زیست صورت گرفت.

🔺مدیر شبکه بهداشت و درمان با تأکید بر اینکه وضعیت این طغیان تحت کنترل است و از تمام امکانات برای مراقبت‌های بهداشتی و پزشکی استفاده می‌شود، خاطرنشان کرد: «اهالی روستاهای منطقه، به‌ویژه روستای ابراهیم‌خسار، باید به توصیه‌های آموزشی و بهداشتی کارشناسان مرکز بهداشت توجه کنند.

🔺توصیه‌های بهداشتی:
۱- از تماس با پرندگان وحشی خودداری نمایند.
۳- در صورت مشاهده کنه، از دست‌زدن به آن خودداری شود.
۲- محل گزش و خارش را سریعاً با آب و صابون بشویید.
۳- در صورت بروز علائم، ضمن حفظ خونسردی مراتب را به کارشناسان مرکز بهداشت اطلاع دهند.

🔺دکتر حسین زاده در پایان گفت: با اقدامات کنترلی انجام‌شده، زنجیره انتقال در حال قطع شدن و اقدامات فوری بهداشتی در حال انجام است اما نظارت‌ها ادامه دارد.

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴۶ جولای روز جهانی بیماری های زئونوز (بیماری های مشترک انسان و حیوانات) گرامی باد

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🦠تایید دوازدهمین مورد انسانی آنفلوانزای پرندگان H5N1 در کامبوج در سال ۲۰۲۴

☑️جزییات گزارش بیماری
🔺یک پسر ۵ ساله از استان کامپوت در جنوب کامبوج، مبتلا به H5N1 شناسایی شد و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری است.
- منشأ عفونت: خانواده این کودک ۴۰ مرغ خانگی داشتند که برخی از آن‌ها بیمار شده یا تلف شده بودند. کودک هر روز با این مرغ‌ها بازی می‌کرد.
- این دوازدهمین مورد انسانی H5N1 در کامبوج از ابتدای سال ۲۰۲۴ است.
(کشور کامبوج در جنوب شرق آسیاواقع در منطقه هند و‌چین است.)

☑️وضعیت ویروس در کامبوج
🔺ویروس H5N1 در طیور کامبوج در گردش است و یک تغییر ژنتیکی جدید شناسایی شده که ترکیبی از:
- ژن‌های نسخه قدیمی ویروس کامبوجی
- ژن‌های کلاد جهانی ۲.۳.۴.۴b (که در حال حاضر در بسیاری از کشورها شیوع دارد)

⚠️ موارد انسانی مرتبط با این سویه‌ها معمولاً شدید یا کشنده هستند.

☑️هشدارهای بهداشتی
پرهیز از تماس با پرندگان بیمار یا مرده
پخت کامل تخم‌مرغ و گوشت مرغ
گزارش سریع موارد مشکوک به مراکز بهداشتی

☑️نگرانی جهانی
🔺سازمان‌های بهداشتی نگران تکامل بیشتر ویروس و افزایش قابلیت انتقال بین انسان‌ها هستند.
🔺کامبوج یکی از کشورهایی است که نظارت فعال روی H5N1 دارد، اما موارد انسانی نشان‌دهنده تداوم خطر انتقال از پرندگان به انسان است.
#انفلوانزای‌پرندگان
لینک خبر

🔺مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔺بررسی تأثیر وضعیت واکسیناسیون و سن بر ویژگی‌های بالینی و شدت بیماری سرخک در آمریکا

🔹یک مطالعه جدید که به بررسی موارد سرخک در آمریکا از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۲ پرداخته است، نشان داد که هم وضعیت واکسیناسیون و هم سن افراد تأثیر زیادی بر ویژگی‌های بالینی و شدت بیماری سرخک در دوره پس از ریشه‌کنی دارند. این تحقیق ۴۰۵۶ مورد تأیید شده سرخک را مورد بررسی قرار داد. از این تعداد، ۶۹ درصد از موارد در افرادی بودند که واکسینه نشده بودند، ۱۲ درصد از موارد به عنوان عفونت‌هایی که پس از واکسیناسیون رخ داده‌اند، شناسایی شدند و ۱۹ درصد وضعیت واکسیناسیون آنها نامشخص بود. بیشترین تعداد موارد مربوط به کودکان زیر ۵ سال بود که ۳۸ درصد از موارد را شامل می‌شد.

🔹این مطالعه نشان داد که با افزایش تعداد دوزهای واکسن، ارائه بالینی بیماری سرخک به طور کلی بهبود می‌یابد. به ویژه، کودکان ۵ تا ۱۹ ساله با شدت کمتری بیماری را تجربه کرده و عوارض کمتری نسبت به سایر گروه‌های سنی داشتند. در میان عفونت‌هایی که پس از واکسیناسیون رخ داده‌اند ، اکثر موارد به عنوان شکست واکسن ثانویه شناسایی شدند، هرچند درصد کمی از آنها شکست واکسن اولیه داشتند. این یافته‌ها بر اهمیت حفظ پوشش بالای واکسیناسیون سرخک-سرخجه-اوریون در آمریکا برای پیشگیری از بیماری‌های جدی سرخک تأکید دارند، به‌ویژه با توجه به اینکه موارد که عفونت پس از واکسیناسیون رخ است همچنان نگرانی‌هایی در دوره پس از ریشه‌کنی سرخک باقی می‌ماند. لینک مطالعه
#سرخک

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔺توزیع متمایز زیر گروه های HEV-3 ویروس هپاتیت E در سوئد

🔹یک مطالعه جدید در مورد توزیع زیرگروه‌های ویروس هپاتیت E در سوئد تفاوت‌های قابل توجهی در حضور زیرگروه‌های HEV-3 در انسان‌ها، حیوانات و آب‌های محیطی نشان داده است. این مطالعه که توسط محققان سوئدی انجام شد، نمونه‌های فاضلاب ذخیره‌شده، موارد بالینی و تمام توالی‌های موجود سوئدی در پایگاه داده ویروس را برای ترسیم الگوهای گردش HEV-3 بررسی کرده است.

🔹محققان دریافتند که ژنوم ویروس هپاتیت E در تمام نمونه‌های فاضلاب ذخیره‌شده شناسایی شده است و زیرگروه ۳c تنها زیرگروه شناسایی‌شده بود. در موارد بالینی، زیرگروه‌های ۳f و ۳c به طور تقریباً مساوی توزیع شدند، اگرچه تفاوت‌های منطقه‌ای مشهود بود. وقتی توالی‌های انسانی از سایر مطالعات وارد شدند، زیرگروه ۳f به زیرگروه غالب تبدیل شد و در ۷۵ درصد موارد شناسایی شد.

🔹مطالعه همچنین نشان داد که در خوک‌های وحشی، زیرگروه ۳f غالب است، در حالی که زیرگروه ۳c در آب‌های محیطی غالب بود. این یافته‌ها پویایی پیچیده انتقال ویروس هپاتیت E در سوئد را نشان می‌دهد و نگرانی‌هایی را درباره منبع عفونت انسانی ۳c مطرح می‌کند، زیرا این زیرگروه در خوک‌های وحشی شناسایی نشده است.

🔹این تحقیق پیشنهاد می‌کند که فاضلاب، جایی که ۳c تقریباً به طور انحصاری شناسایی شد، ممکن است نقش ویژه‌ای در انتشار ویروس، شدت بیماری یا منابع میزبان جایگزین این زیرگروه داشته باشد. مطالعه بر اهمیت نظارت یکپارچه سلامت واحد تأکید می‌کند تا گردش ویروس هپاتیت E در منابع مختلف را پیگیری کند و از ردیابی دقیق‌تر ویروس اطمینان حاصل کند. لینک مطالعه
#ویروس_هپاتیت_E

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔺توزیع مکانی-زمانی موارد تب دانگ در هند و ارتباط آن با عوامل محیطی و اقلیمی

🔹یک مطالعه جدید که در کلکته، یکی از پرجمعیت‌ترین شهرهای متروپولیتن هند انجام شد، اطلاعات مهمی را در مورد توزیع مکانی-زمانی موارد تب دانگ و ارتباط آن با عوامل محیطی و اقلیمی ارائه کرده است. این مطالعه که داده‌های ۱۴۴ بخش از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۲ را تجزیه و تحلیل کرده است، الگوهای کلیدی در انتقال بیماری و نقش ناقلان در طغیان تب دانگ در این شهر را نشان می‌دهد.

🔹نتایج مطالعه نشان داد که موارد تب دانگ دارای تنوع فضایی و تجمعات خاصی هستند، با اوج ابتلا در فصل پس از بارش (آگوست تا نوامبر) که حدود ۹۰٪ از موارد را تشکیل می‌دهد و این اوج پس از ۲ تا ۳ ماه تأخیر در پی دوره‌های بارش بالا، دما و رطوبت نسبی رخ می‌دهد. هر دو نوع پشه آئدس آجیپتی و آئدس آلبوپیکتوس در شهر شایع بودند، اما الگوهای توزیع فضایی-زمانی متفاوتی داشتند.

🔹آئدس آجیپتی که عمدتاً در داخل خانه‌ها و اطراف محل سکونت تخم‌ریزی می‌کند، همبستگی قوی با بارش‌ها نشان داد و حضور آن در طول سال ادامه داشت. از سوی دیگر، که بیشتر در محیط‌های بیرونی شایع است، همبستگی قوی مشابهی با بارش نشان داد اما در طول سال ادامه نداشت.

🔹این مطالعه، نخستین مورد از این نوع در کلکته است که توزیع مکانی-زمانی تب دانگ و ارتباط آن با رفتار ناقلان، عوامل اقلیمی و محیطی را بررسی کرده است. یافته‌ها بر لزوم استراتژی‌های کنترل ناقلان هدفمند تأکید می‌کنند، به‌ویژه در مناطق تب دانگ که بر اساس توزیع فضایی-زمانی بیماری و رفتار ناقلان شناسایی شده‌اند. این یافته‌ها نیاز به رویکردی استراتژیک و محلی‌تر برای کنترل تب دانگ را نشان می‌دهند که به عوامل اقلیمی و محیطی که به افزایش موارد بیماری کمک می‌کنند، پرداخته شود. لینک مطالعه
#تب_دانگ

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴 "روز جهانی زئونوزها"


۱۶-۲۲ تیرماه ۱۴۰۴- هفته آگاهی‌رسانی بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوانات

🔺شعار: "یک جهان، یک سلامت، یک آینده
باهم برای پیشگیری از بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوانات
"

One World, One Health,One Future
Preventing Zoonses Together

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🛑طغیان بیماری وبا در ۲۶ کشور از سه منطقه سازمان جهانی بهداشت

🔹از ۱ ژانویه تا ۲۵ مه ۲۰۲۵، در مجموع ۲۱۱٬۶۷۸ مورد ابتلا به وبا و ۲٬۷۵۴ مورد مرگ ناشی از این بیماری از ۲۶ کشور در سه منطقه سازمان جهانی بهداشت گزارش شده است. منطقه آفریقا بیشترین تعداد موارد را ثبت کرده، و پس از آن مناطق مدیترانه شرقی و جنوب‌شرق آسیا قرار دارند. در سایر مناطق سازمان جهانی بهداشت در این بازه زمانی موردی از وبا گزارش نشده است.

🔹تنها در ماه مه ۲۰۲۵ (هفته‌های اپیدمیولوژیک ۱۸ تا ۲۱)، ۵۲٬۵۸۹ مورد جدید از وبا و/یا اسهال آبکی حاد از ۱۷ کشور، سرزمین و منطقه گزارش شده که نشان‌دهنده افزایش ۳۵ درصدی نسبت به ماه آوریل است. با این حال، تعداد مرگ‌های مرتبط با وبا در سطح جهانی با کاهش ۴ درصدی به ۵۵۲ مورد در همین ماه رسید.
در ماه مه ۲۰۲۵، میانگین جهانی ذخایر واکسن خوراکی وبا برابر با ۵/۷ میلیون دوز بود و برای ششمین ماه متوالی بالاتر از سطح اضطراری ۵ میلیون دوز باقی مانده است.
🔸لینک دسترسی به فایل کامل گزارش
#وبا
🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔺شناسایی نخستین مورد ام‌پاکس در نپال در سال ۲۰۲۵ با علائم غیرمعمول

🔹در تاریخ ۱۸ ژوئن ۲۰۲۵، یک مرد ۳۷ ساله نپالی که به‌تازگی از عربستان سعودی بازگشته بود، در بیمارستان تخصصی بیماری‌های عفونی سوکراراج در کاتماندو به بیماری ام‌پاکس مبتلا تشخیص داده شد. این نخستین مورد تاییدشده ام‌پاکس در نپال در سال ۲۰۲۵ و چهارمین مورد کلی در این کشور است. موارد پیشین نیز با سابقه سفر به عربستان مرتبط بوده‌اند.

🔹علائم بالینی این بیمار با الگوی کلاسیک متفاوت بود. راش ابتدا در ناحیه شکم ظاهر شد، نه در صورت، و به تاول‌های دردناک تبدیل نشد. همچنین برخلاف برخی موارد جهانی، نواحی تناسلی یا مقعدی درگیر نبودند. منشأ احتمالی آلودگی مشخص نیست و این موضوع احتمال انتقال در دوره بدون علامت یا افزایش دوره نهفتگی را مطرح می‌کند.

🔹کارشناسان بهداشت توصیه می‌کنند برای نپالی‌هایی که قصد سفر یا اقامت در کشورهای درگیر با ام‌پاکس به‌ویژه در خاورمیانه دارند، برنامه‌های آگاهی‌بخشی و واکسیناسیون پیشگیرانه اجرا شود. با توجه به حضور گسترده نیروی کار نپالی در عربستان، اقدامات بهداشتی برای پیشگیری از انتقال بیشتر و جلوگیری از شیوع داخلی ضروری است. لینک خبر
#ام_پاکس
🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔺نخستین مورد تاییدشده ویروس نیل غربی در ارمنستان در سال ۲۰۲۵

🔹وزارت بهداشت ارمنستان اعلام کرد که نخستین مورد آزمایشگاهی تأییدشده ویروس نیل غربی در این کشور در سال ۲۰۲۵ شناسایی شده است. این خبر را مرکز کنترل بیماری های ارمنستان منتشر کرد. ویروس نیل غربی یک بیماری ویروسی منتقل‌شونده از طریق پشه است که از انسان به انسان منتقل نمی‌شود. این بیماری دارای الگوی فصلی مشخصی است و عمدتاً در بازه ژوئن تا اکتبر رخ می‌دهد، زمانی که شرایط برای رشد و گسترش پشه‌ها مساعد است.

🔹حدود ۸۰ درصد از افراد آلوده بدون علامت باقی می‌مانند. در موارد علامت‌دار، علائمی نظیر سردرد، درد عضلانی، بثورات پوستی، درد مفاصل و سرگیجه مشاهده می‌شود. در سال ۲۰۲۴، ۵۸ مورد تأییدشده ویروس نیل غربی در ارمنستان ثبت شد که از این میان، ۴۱ بیمار بستری شدند. نخستین مورد ابتلا در کشور در اوت ۲۰۲۴ در استان آراگاتسوتن گزارش شده بود. لینک خبر
#ویروس_نیل_غربی
🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🟡 واکسن ویروس سنسیشیال تنفسی مرک برای تمام نوزادان تازه متولد شده به توصیه مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها

☑️تصمیم جدید کمیته مشورتی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها
در یک رأی‌گیری ۵ به ۲ اعضای جدید کمیته مشورتی ایمن‌سازی واکسن جدید شرکت مرک به نام انفلونسیا (Clesrovimab) را برای محافظت از نوزادان در برابر ویروس سینسیشیال تنفسی توصیه کردند.

☑️جزئیات تصمیم
🔹 پشتیبانی اکثریت: ۵ عضو از ۷ عضو کمیته از این توصیه حمایت کردند.
🔹 اضافه شدن به برنامه واکسیناسیون کودکان: این واکسن به‌صورت رایگان برای خانواده‌های کم‌درآمد در دسترس خواهد بود.

☑️قیمت و دسترسی
💉 هزینه واکسن مشابه (Beyfortus) حدود ۵۲۰ دلار برای هر دوز است، اما قیمت انفلونسیا هنوز اعلام نشده است.
🏥 این واکسن از طریق برنامه واکسیناسیون کودکان به بیش از ۵۰% کودکان آمریکایی به‌صورت رایگان ارائه می‌شود.

☑️جمع‌بندی
این تصمیم اولین رأی مهم اعضای جدید کمیته مشورتی ایمن‌سازی است که توسط رابرت کندی منصوب شد. در حالی که صنعت بهداشت عمومی نگران سخت‌گیری بیشتر این کمیته در مورد واکسن‌ها است، این توصیه نشان می‌دهد که واکسیناسیون ویروس سنسیشیال تنفسی برای نوزادان در اولویت قرار دارد، اما پایش عوارض پس از عرضه ضروری است.

☑️ نکته کلیدی:
واکسن‌های ویروس سنسیشیال تنفسی می‌توانند از بستری شدن هزاران نوزاد جلوگیری کنند، اما نظارت دقیق بر ایمنی آنها باید ادامه یابد.
لینک خبر
🔺مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🎤مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت اعلام کرد:

🎤آخرین وضعیت برخی بیماری ها در کشور

🎤ثبت ۴۰۹ هزار مورد حیوان گزیدگی در سال گذشته، بیشترین موارد در استانهای تهران و شمال کشور

🎤تشخیص ۷۹ مورد تب خونریزی دهنده کریمه کنگو

🎤تب مالت و ثبت حدود ۲۰ هزار مورد آن در کشور

🎤۸۲۶۷ مورد سالک در کشور/ سالک در ۱۹ استان کشور بومی است.

🎤سیاه زخم؛ بیماری بومی و گزارش ۱۴۲ مورد ابتلا به سیاه زخم پوستی

🎤۸۳۸۹ مورد مارگزیدگی و مرگ ۵ نفر در کشور

🎤عقرب گزیدگی در کشور با بروز بالا؛ ۸۱ هزار مورد و ۴ مورد مرگ

🎤بیش از ۵۲ درصد مبتلایان دیسانتری کودکان کمتر از ۱۰ سال بوده اند.

🎤در خرداد ماه ۱۴۰۴، ویروس کووید‌۱۹ با ۱۱/۷ درصد در راس ویروس های در گردش قرار داشته است.

#مرکز_مدیریت_بیماریهای_واگیر

لینک خبر

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔺تریاتوما روبروفاسیاتا به عنوان یک ناقل احتمالی بیماری بارتونلوز

🔹باکتری‌های بارتونلا معمولاً از طریق ناقل‌های بندپایان یا گزش و خراش حیوانات منتقل می‌شوند. با این حال، گونه‌های ناقل در انتقال بارتونلوز انسانی به‌طور کامل شناخته‌شده نیستند. این مطالعه به بررسی حضور بارتونلا در تریاتوما روبروفاسیاتا (نوعی ساس)از استان‌های گوانگ‌شی و هاینان چین پرداخته و پتانسیل آن را به عنوان ناقل این بیماری ارزیابی کرده است.

🔹بارتونلا در نمونه‌های تریاتوما روبروفاسیاتا با استفاده از تست های مولکولی و توالی‌یابی ژن‌ها شناسایی شد. مدت زمان بقای بارتونلا در تریاتوما روبروفاسیاتا و پتانسیل انتقال از طریق تخم‌ها نیز مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش‌های انتقال انجام شد تا مشخص شود آیا این حشره می‌تواند بارتونلا را به موش‌ها منتقل کند. همچنین، بارتونلا در موش‌ها، کنه‌ها و کک‌های گربه‌ای که از همین مناطق جمع‌آوری شده بودند، مقایسه شد.

🔹شش گونه بارتونلا در تریاتوما روبروفاسیاتا شناسایی شد که شامل بارتونلا روچالیمای، بارتونلا الیزابتای، بارتونلا تریبوکورو، بارتونلا کوئینزلندنسس، بارتونلا سیلویتیکا و بارتونلا کوپر اسپلینسس بود. سه گونه اول آن‌ها بیماری‌زا هستند. بارتونلا روچالیمای و بارتونلا الیزابتای توانایی ماندگاری در تریاتوما روبروفاسیاتا را به مدت حداقل هشت هفته داشتند، اگرچه انتقال از طریق تخم‌ها مشاهده نشد. در مقایسه با موش‌ها، کنه‌ها و کک‌های گربه‌ای، تریاتوما روبروفاسیاتا تنوع بیشتری از گونه‌های بارتونلا را نشان داد.

🔹آزمایش‌های آزمایشگاهی تأیید کردند که بارتونلا الیزابتای می‌تواند از طریق گزش تریاتوما روبروفاسیاتا یا تزریق درون صفاقی مدفوع این حشره، موش‌ها را آلوده کند. این مطالعه از فرضیه‌ای که تریاتوما روبروفاسیاتا ممکن است به‌عنوان ناقل بارتونلوز عمل کند، پشتیبانی می‌کند. نتایج این تحقیق موجب گسترش درک فعلی از دینامیک انتقال بارتونلا و تأکید بر نقش بالقوه تریاتوما روبروفاسیاتا در گسترش این بیماری می‌شود. لینک مطالعه
#بارتونلوز #تریاتوما‌روبروفاسیاتا
🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🏴سالروز شهادت چهارمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت، حضرت سید الساجدین امام زین العابدین (ع) تسلیت باد.

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
⚠️ طغیان وبا در جمهوری دموکراتیک کنگو

🟣 در پی طغیان بیماری همه‌گیر وبا در شهر کینشاسا، پایتخت کشور جمهوری دموکراتیک کنگو، فلیکس تشیسکدی، رئیس جمهور این کشور در ۴ ژوئیه ۲۰۲۵، خواستار بسیج ملی شفاف و قاطعانه شد.

🟣 طبق اطلاعات ارائه شده، تاکنون ۱۴۹ مورد ابتلا و ۲۳ مورد مرگ ناشی از وبا در کینشاسا ثبت شده است.

🟣 پاتریک مویایا، وزیر ارتباطات و رسانه و سخنگوی جمهوری دموکراتیک کنگو، اعلام کرد: تنها در فاصله ۲۳ تا ۲۹ ژوئن ۲۰۲۵، چهار منطقه بهداشتی جدید، موارد ابتلا به وبا را ثبت کرده اند که تعداد کل مناطق آسیب‌دیده را به ۲۵ منطقه از ۳۵ منطقه در شهر کینشاسا می‌رساند.

🟣 رئیس جمهور این کشور گفت، این بیماری همه‌گیر نه تنها یک وضعیت اضطراری بهداشتی است، بلکه نشانه‌ای از پیشرفت آسیب‌ های انباشته شده میباشد، به ویژه با سیل‌های اخیر که به زیرساخت‌های بهداشتی آسیب جدی رسانده، منابع آب آشامیدنی را آلوده کرده و هزاران نفر را آواره کرده و آنها را در معرض شرایط بد بهداشتی قرار داده است که به طغیان وبا کمک میکند.

🌐 لینک خبر

#وبا
#جمهوری_دموکراتیک_کنگو

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
2025/07/09 01:33:16
Back to Top
HTML Embed Code: