Telegram Web
🟨 افشای سیمای ژنتیکی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در فاضلاب‌های بیمارستانی در تهران

🔶مطالعه‌ای تازه تصویری نگران‌کننده از گسترش سویه‌های مقاوم و فوق‌ویروسی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در فاضلاب‌های بیمارستانی تهران ارائه می‌دهد. نتایج این تحقیق از شیوع بالای سویه‌های پرخطر CC8/ST239-MRSA در مراکز درمانی پایتخت خبر می‌دهد؛ سویه‌هایی که با مقاومت چندگانه دارویی، تشکیل بیوفیلم قوی و ژن‌های بیماری‌زای متعدد شناخته می‌شوند.

یافته های این مطالعه نشان می‌دهد:
▪️ ۷۰ ایزوله استافیلوکوکوس اورئوس از فاضلاب بیمارستانی مورد بررسی قرار گرفتند. ۵۵/۷٪ از ایزوله‌ها، بیوفیلم قوی تشکیل می‌دادند.

🔶 سویه غالب در مطالعه، CC8/ST239-MRSA بود که با مقاومت بالا به موپیروسین (mupA+) و ونکومایسین (vanA+) نیز همراه بود.
• سویه‌های PVL+ عمدتاً به CC30/ST30 تعلق داشتند.

🔶ظهور سویه‌های CC8 و CC30 به عنوان کلون‌های غالب در فاضلاب‌های بیمارستانی تهران، همراه با مقاومت دارویی بالا و قدرت بالای بیوفیلم‌سازی، زنگ خطری جدی برای سلامت عمومی است.
لینک مطالعه
#استافیلوکوکوس‌اورئوس

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🟨 شیوع و عوامل مرتبط با تریکومونیازیس، واژینیت کاندیدایی و واژینوز باکتریایی در شمال شرق ایران

🔶
مطالعه‌ای با هدف بررسی دقیق از شیوع سه نوع شایع عفونت واژینال—کاندیدیازیس، تریکومونیازیس و واژینوز باکتریال—در زنان مراجعه‌کننده به بیمارستان علامه بهلول گنابادی انجام شد.

🔶برجسته‌ترین نتایج این مطالعه شامل:
▪️ شیوع تریکومونیازیس: ۳۸/۵٪
▪️ شیوع واژینیت کاندیدایی: ۵٪
▪️ شیوع واژینوز باکتریایی: ۵/۸٪

🔶این پژوهش نشان می‌دهد که تریکومونیازیس شیوع بالاتری نسبت به سایر عفونت‌ها دارد و برخی عوامل اجتماعی-اقتصادی مانند شغل همسر و روش‌های پیشگیری از بارداری می‌توانند در شیوع عفونت‌ها نقش داشته باشند. شناخت این عوامل، گامی مهم در پیشگیری هدفمند و درمان مؤثر عفونت‌های واژینال به شمار می‌رود.
لینک مطالعه
#تریکومونازیس

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔵 توزیع واکسن روتاویروس آغاز شد

▫️ واکسن روتاویروس امروز در شبکه توزیع سازمان غذا و دارو قرار گرفت و تحویل آن به مراکز منتخب دانشگاه‌های علوم پزشکی آغاز شده است.

▫️واکسن روتاویروس یکی از فرآورده‌های مهم برای پیشگیری از عفونت‌های گوارشی در نوزادان و کودکان است و تأمین و توزیع آن از اولویت‌های سلامت‌محور سازمان غذا و دارو به شمار می‌رود
لینک خبر
#روتاویروس

🔺مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴نشست هماهنگی با سازمان جهانی بهداشت و یونیسف برگزار شد

🔹اعلام آمادگی سازمان‌های بین‌المللی سلامت‌ محور برای همکاری با وزارت بهداشت در حوادث اخیر

🔹دکتر جعفر حسین، نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران: منتظر هستیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فهرست کاملی از اقلام که احیانا مورد نیاز هستند را تهیه و ارائه نماید.

🔹سازمان جهانی بهداشت آمادگی کامل برای ارائه کمک‌های فنی داشته و می‌تواند چارچوبی برای مدیریت وضعیت اضطراری و فوریت‌های سلامت در ایران تدوین کند.

لینک خبر

🔺مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔺گزارش جدید سازمان جهانی بهداشت درباره منشأ کووید-۱۹

🔹سازمان جهانی بهداشت در تاریخ ۲۷ ژوئن ۲۰۲۵، گزارش نهایی گروه مشورتی علمی خود برای منشأ پاتوژن‌های نوپدید را منتشر کرد. این گروه متشکل از ۲۷ کارشناس مستقل و بین‌المللی، طی بیش از سه سال به بررسی علمی منشأ ویروسعامل بیماری کووید-۱۹ پرداختند. بر اساس این گزارش، با وجود پیشرفت در درک مسیرهای احتمالی انتقال ویروس، هنوز اطلاعات کافی برای ارزیابی کامل تمامی فرضیه‌ها در دسترس نیست. به گفته مدیر کل سازمان جهانی بهداشت همه فرضیه‌ها، از جمله انتقال زئونوزی و نشت آزمایشگاهی، همچنان باید مطرح باقی بمانند. همچنین از چین و دیگر کشورهایی که اطلاعات مرتبط دارند، خواسته شده در راستای حفظ سلامت جهانی، این اطلاعات را شفاف و آزادانه به اشتراک بگذارند.

🔹گزارش گروه مشورتی علمی سازمان جهانی بهداشت با مرور مقالات علمی، مطالعات میدانی، داده‌های منتشر نشده، و نیز مصاحبه‌ها و گزارش‌های رسمی، به این نتیجه رسید که شواهد موجود بیشترین احتمال را به انتقال زئونوزی یعنی از طریق خفاش یا حیوان واسط نسبت می‌دهند.

🔺سازمان جهانی بهداشت از ابتدای همه‌گیری، از چین خواسته است تا:

🔹توالی‌های ژنتیکی بیماران اولیه، اطلاعات مرتبط با فروش حیوانات در بازارهای ووهان، و شرایط ایمنی زیستی آزمایشگاه‌های مرتبط را ارائه دهد؛
اما تاکنون این اطلاعات در اختیار سازمان جهانی بهداشت یا گروه مشورتی علمی سازمان جهانی بهداشت قرار نگرفته است.

🔹گزارش جدید، به‌روزرسانی یافته‌های اولیه‌ای است که در ژوئن ۲۰۲۲ منتشر شده بود و اکنون با شواهد علمی تازه و گسترده‌تری تکمیل شده است. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که تحقیقات درباره منشأ کووید-۱۹ همچنان ادامه دارد و از هرگونه شواهد جدید و معتبر استقبال خواهد کرد.

دسترسی به فایل گزارش

#کووید_۱۹
🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴پایش فاضلاب برای شناسایی تیفوئید

🔺پژوهشگران در شهر وللور هند موفق به ارزیابی کارایی پایش فاضلاب برای شناسایی باکتری سالمونلا تیفی، عامل بیماری‌زای تب تیفوئید شدند. این مطالعه روشی نوین و جایگزین برای برآورد شیوع تیفوئید در مناطقی با دسترسی محدود به امکانات تشخیصی معرفی می‌کند. در این تحقیق، پژوهشگران از ۴۰ نقطه مختلف در کانال‌های فاضلاب باز نمونه‌برداری کردند. این نمونه‌ها شامل دو نوع نمونه‌گیری بودند: گرفتن مستقیم (Grab) و نمونه‌گیری با استفاده از پارچه‌های جاذب موسوم به Moore swabs.

🔺یافته‌های کلیدی:
۷/۵٪ از نمونه‌های Grab(مستقیم) و ۱۵/۲۸٪ از نمونه‌های Moore ( پارچه های جاذب)مثبت برای هر سه ژن باکتریایی بودند. در طول دوره مطالعه، فقط ۱۱ مورد تب تیفوئید با کشت خون تأیید شد، درحالی‌که بررسی سرولوژیک نشان داد میزان ابتلا ۱۰/۴ مورد در هر ۱۰۰ نفر-سال است.

🔺این مطالعه نشان داد که پایش محیطی از طریق فاضلاب، روشی مقرون‌به‌صرفه، حساس و قابل اجرا برای ارزیابی شیوع تیفوئید در جمعیت‌هایی است که امکان تشخیصا بالینی گسترده در آن‌ها وجود ندارد. همچنین، تعداد نمونه‌های مثبت فاضلاب در یک منطقه ارتباط مستقیم با میزان ابتلای سرولوژیک ساکنان آن منطقه داشت.
لینک مطالعه

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🟩 فراخوان کنفرانس بین‌المللی اپیدمی‌ها (Epidemics 10)
دهمین کنفرانس بین‌المللی پویایی بیماری‌های عفونی

📅 تاریخ برگزاری: ۹ تا ۱۲ آذر ۱۴۰۴ (۳۰ نوامبر تا ۳ دسامبر ۲۰۲۵)

🟩 محل برگزاری: Paradise Point، سن‌دیگو، ایالات متحده آمریکا

🟢مهلت نهایی ارسال: ۳۰ خرداد ۱۴۰۴ (۲۰ ژوئن ۲۰۲۵)

🟢کنفرانس بین‌المللی Epidemics یکی از مهم‌ترین گردهمایی‌های علمی در حوزه پویایی بیماری‌های عفونی است که سالانه بیش از ۵۰۰ پژوهشگر برجسته از سراسر جهان را گرد هم می‌آورد. این رویداد فرصت مناسبی برای ارائه یافته‌های نوین، تبادل ایده‌ها، و آشنایی با روش‌ها و مدل‌های پیشرفته در این حوزه است.

🟢 برخی از محورهای پیشنهادی برای ارائه:
پویایی درون‌میزبان و ایمونو-اپیدمیولوژی
تکامل و فیلودینامیک بیماری‌های عفونی
اکولوژی، اقلیم و بیماری‌های عفونی
یادگیری ماشین، هوش مصنوعی و اپیدمی‌ها
یکپارچه‌سازی داده‌های نوظهور در پایش بیماری‌ها (مانند فاضلاب، توالی‌یابی ژنومی)
مقاومت آنتی‌بیوتیکی و پیامدهای آن
سیاست‌گذاری، اقتصاد و تصمیم‌سازی در کنترل بیماری‌ها
روش‌های آماری برای مدل‌سازی اپیدمیولوژی
جنبه‌های اجتماعی، فضایی، رفتاری و شبکه‌ای انتقال بیماری‌ها
چالش‌های مرحله پایانی ریشه‌کنی بیماری‌ها
بیماری‌های زئونوز و رویدادهای بین‌گونه‌ای
سامانه‌های چندمیزبان و چندپاتوژن
پیش‌بینی و سناریوسازی در اپیدمی‌ها
چالش‌ها در بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن و استراتژی‌های واکسیناسیون
بیماری‌های گرمسیری نادیده‌گرفته‌شده و انگل‌های ماکروسکوپی

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🟫 دو دهه تجربه بالینی با تب منقوط مدیترانه ای در تونس

🟤یک مطالعه گذشته‌نگر که به‌تازگی در تونس منتشر شده، شمای جامع از سیما‌ی اپیدمیولوژیک و بالینی بیماران مشکوک به تب منقوط مدیترانه ای طی سال‌های۲۰۰۰ تا ۲۰۲۰ ارائه می‌دهد.

🟤تب منقوط مدیترانه ای‌ یک بیماری ریکتزیایی ناشی از ریکتزیا کونوری و منتقل‌شونده توسط کنه قهوه‌ای سگ است که در کشورهای حوزه مدیترانه بومی است. یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که بروز این بیماری در حال افزایش است و در صورت تأخیر در تشخیص می‌تواند با عوارض جدی همراه باشد.

🟤در این مطالعه، ۱۷۳ بیمار بزرگسال که به‌دلیل علائم مشکوک به تب منقوط مدیترانه ای بستری شده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. بیش از دو سوم بیماران مرد بودند و میانگین سنی آن‌ها حدود ۴۰ سال بود. نکته جالب توجه آن است که بیش از ۸۰٪ بیماران در مناطق شهری زندگی می‌کردند و تماس با حیوانات خانگی یا ولگرد در حدود سه‌چهارم موارد گزارش شد. همچنین بروز بیماری به‌وضوح در فصل‌های گرم سال افزایش داشت، و هیچ موردی در ماه‌های زمستان ثبت نشد.

🟤از نظر بالینی، تریاد کلاسیک تب، راش و اسکار (محل گزش) در ۷۰٪ بیماران دیده شد. راش ماکولوپاپولار کف دست و پا، سردرد، درد عضلانی و مفصلی از دیگر علائم شایع بودند. در یافته‌های آزمایشگاهی نیز ترومبوسیتوپنی، لکو‌سیتوز و افزایش آنزیم‌های کبدی نسبتاً شایع گزارش شد.

🟤تقریباً همه بیماران با داکسی‌سایکلین درمان شدند و تب در اغلب موارد طی حدود سه روز قطع شد. در عین حال، عوارض جدی مانند انسفالیت و واسکولیت تنها در ۲/۳٪ موارد رخ داد که تمامی این بیماران بدون عود بهبودی کامل یافتند. هیچ فاکتور خطر مشخصی برای پیش‌بینی فرم‌های شدید بیماری شناسایی نشد.
است.
لینک مطالعه

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🟨 پایش بیمارستانی بیماری‌های ریکتزیایی در کشمیر شمالی هند

🔸یک مطالعه جدید در منطقه کشمیر شمالی هند، با هدف شناسایی شیوع و تنوع بیماری‌های ریکتزیایی در میان بیماران مبتلا به تب حاد، شواهدی تازه از بازگشت این گروه بیماری‌های عفونی به عرصه بالینی ارائه کرده است.

🔸این مطالعه که بر پایه نظارت بیمارستانی انجام شده، شامل بررسی ۴۷۶ بیمار مشکوک به بیماری‌های ریکتزیایی بود. آزمون‌های سرولوژیک به همراه آزمایش‌های مولکولی برای ژن‌های اختصاصی گروه‌های مختلف ریکتزیایی انجام شد و نتایج با توالی‌یابی و تحلیل فیلوژنتیک تکمیل گردید.

🔸 میزان سرولوژی مثبت برای سه گروه عمده به شرح زیر بود:
اسکراب تیفوس: ۱۵/۵۴٪
گروه تب خال‌دار: ۱۴/۹۱٪
گروه تیفوس: ۱۲/۶٪

🔸نکته قابل توجه، ارتباط معنادار اسکراب تیفوس با جمعیت شهری بود. در بخش مولکولی، ژن‌های gltA, sca0 و sca5 در درصد قابل توجهی از نمونه‌های گروه تب خال‌دار شناسایی شدند. همچنین در گروه تیفوس ژن ۱۷kDa و در گروه اسکراب تیفوس ژن‌های 56 kDa و 47 kDa با فراوانی بالا شناسایی شدند.

🔸 پژوهشگران نتیجه‌گیری کردند که بیماری‌های ریکتزیایی باید به‌عنوان یک تشخیص افتراقی مهم در بیماران مبتلا به تب حاد در کشمیر مد نظر قرار گیرند. این یافته‌ها بر ضرورت تقویت ظرفیت تشخیصی و افزایش آگاهی بالینی درباره این بیماری‌ها در مناطق بومی تأکید دارند.
لینک مطالعه
#ریکتزیا

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🟡 فراخوان کارگاه‌های غیرحضوری مدیریت بحران و بلایا

با محوریت:
📌اقدامات کاهش آسیب غیر سازه‌ای مراکز بهداشتی و درمانی در حوادث انفجاری
زمان برگزاری: سه شنبه ۱۷ تیر ماه ساعت ۱۲-۱۰
📌افزایش ظرفیت مراکز بهداشتی و درمانی در حوادث انفجاری
زمان برگزاری:چهارشنبه ۱۸ تیر ماه
ساعت ۱۲-۱۰

لینک شرکت در کارگاه

#مدیریت‌بحران
🔺مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🟦 بررسی طاعون در پستانداران کوچک در منطقه بومی ارتفاعات مرکزی ماداگاسکار

🔷
در یک پایش میدانی از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ در ناحیه انکازوبه واقع در ارتفاعات مرکزی ماداگاسکار، پژوهشگران برای بررسی پایداری بیماری طاعون در طبیعت و بوم‌شناسی مخازن حیوانی، شش مرحله تله‌گذاری در شش منطقه مختلف انجام دادند. اگرچه در نمونه‌های جمع‌آوری‌شده حضور باکتری یرسینیا پستیس با آزمایش‌های مولکولی و کشت باکتریایی تأیید نشد، اما شواهد سرولوژیک از مواجهه قبلی برخی گونه‌ها با عامل بیماری وجود داشت.

🔷 در مجموع، ۲۷۶۲ فرد از شش گونه پستاندار کوچک شامل:
رتوس رتوس
رتوس نوروژیکوس
موس موسکولوس
ستایفر ستوسوس
سانکوس مورینوس
تنرک اکائوداتوس

جمع‌آوری شدند که رتوس رتوس ۸۸٪ از کل نمونه‌ها را تشکیل داد. این گونه در فصل خشک بیشترین فراوانی را داشت. هیچ‌یک از نمونه‌ها در آزمایش‌های مولکولی و کشت باکتریایی برای یرسینیا پستیس مثبت نبودند. با این حال، آزمایش سرولوژی در ۱۱ مورد (معادل ۰/۴٪) وجود آنتی‌بادی علیه عامل طاعون را نشان داد:
۶ مورد در رتوس رتوس
۲ مورد در موس موسکولوس
۳ مورد در سانکوس مورینوس

🔷این مطالعه تأثیر مستقیم شرایط اقلیمی را بر نوسانات جمعیت رتوس رتوس نشان داد و پیشنهاد می‌دهد کنترل جمعیت این گونه باید پیش از فصل خشک، یعنی در دوره اوج تولیدمثل، انجام شود تا از رشد سریع جمعیت و گسترش احتمالی بیماری پیشگیری شود. همچنین با شناسایی موارد سرم‌مثبت در گونه‌های غیر از رتوس رتوس، ضرورت بررسی نقش احتمالی موش خانگی و شوس آسیایی در اپیدمیولوژی طاعون در ماداگاسکار مطرح می‌شود.
لینک مطالعه

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🟧شناسایی عفونت‌های کوکسیلا بورنتی و بارتونلا در بیماران مبتلا به تب پایدار در کشورهای کم‌درآمد

🔸در یک مطالعه‌ی بین‌المللی که با هدف شناسایی عوامل عفونی پنهان در بیماران مبتلا به تب پایدار انجام شد، شواهدی از عفونت با باکتری‌های کوکسیلا بورنتی (عامل تب کیو) و گونه‌های مختلف بارتونلا در چهار کشور با درآمد پایین و متوسط به دست آمد.

🔸این مطالعه با استفاده از نمونه‌های خون و سرم ۷۴۵ بیمار از میان ۱۹۲۲ فرد دارای تب بیش از ۷ روز انجام شد. بیماران از چهار کشور کامبوج، نپال، سودان و جمهوری دموکراتیک کنگو انتخاب شدند و نمونه‌ها با روش‌های ایمونوفلورسانس غیرمستقیم و روش مولکولی از نظر حضور کوکسیلا بورنتی، گونه‌های بارتونلا و همچنین تروفریما ویپلِی مورد بررسی قرار گرفتند.

۱۶/۶٪ از بیماران (۱۲۴ نفر) شواهدی از عفونت با کوکسیلا بورنتی یا بارتونلا نشان دادند.
آنتی‌بادی علیه کوکسیلا بورنتی در ۷/۹٪ و علیه بارتونلا در ۸/۱٪ از نمونه‌ها یافت شد.
بیشترین شیوع بارتونلا در نپال (۱۷.۶٪) و بیشترین موارد کوکسیلا بورنتی در کامبوج (۲۲/۲٪) دیده شد.
🔸شواهد مولکولی باکتری کوکسیلا بورنتی در نمونه‌های خون چهار بیمار (۳ مورد در سودان و یک مورد در کنگو) شناسایی شد.
شواهد مولکولی عفونت بارتونلا کوئینتانا در یک بیمار نپالی تشخیص داده شد.
هیچ‌یک از بیماران برای تروفریما ویپلِی در آزمایش مولکولی نتیجه مثبت نداشتند.

🔸یافته‌های این تحقیق نشان می‌دهد که عفونت‌های ناشناخته باکتریایی مانند تب کیو و بارتونلا می‌توانند سهم قابل‌توجهی در موارد تب پایدار در کشورهای کم‌برخوردار داشته باشند.
لینک مطالعه
#تب_کیو

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴به‌روزرسانی تحقیقاتی در مورد طغیان سالمونلا در آمریکا

▪️مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها و مقامات بهداشت عمومی آمریکا در حال بررسی طغیان چندایالتی عفونت با باکتری مبانداکا هستند که با تماس با طیور خانگی (مرغ و خروس‌های پرورشی در حیاط خانه) مرتبط دانسته شده است.

▪️باکتری سالمونلا می‌تواند بدون علائم در طیور خانگی وجود داشته باشد و از طریق تماس با آنها یا محیط آلوده منتقل شود. تاکنون ۷ مورد ابتلا از ۶ ایالت گزارش شده است. نیمی از بیماران اعلام کرده‌اند که پیش از بیمار شدن، طیور خانگی را خریداری یا نگهداری کرده‌اند. تحقیقات آزمایشگاهی و ردیابی ژنتیکی نشان می‌دهد که باکتری موجود در نمونه‌های بیماران و درون بسته‌بندی ارسال طیور از جوجه‌کشی‌ها، از یک منبع مشترک بوده‌اند.

▪️ ۴۳٪ از بیماران زیر ۵ سال سن دارند. ۵۷٪ بیماران زن و ۴۳٪ مرد هستند. ۱۰۰٪ افراد با اطلاعات موجود از نژاد سفید بوده و ۸۳٪ از آنها غیرهیسپانیک گزارش شده‌اند.

▪️از سیستم پلاس نت PulseNet برای شناسایی گونه‌های ژنتیکی سالمونلا استفاده شده است. روش توالی‌یابی کل ژنوم (WGS) نشان داده است که نمونه‌های بیماران از نظر ژنتیکی بسیار به هم شباهت دارند، که این موضوع نشان‌دهنده‌ی منبع مشترک عفونت است. در اوهایو، نمونه‌برداری از داخل بسته‌بندی طیور، وجود همان گونه‌ی باکتری را تأیید کرده است. تنها در یک بیمار، باکتری مقاومت ژنی به آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند جنتامایسین، استرپتومایسین و تتراسایکلین داشته است.

▪️مقامات بهداشتی هشدار می‌دهند که هرگونه تماس با طیور خانگی می‌تواند منجر به انتقال باکتری سالمونلا شود. رعایت اصول بهداشت فردی، شستن دست‌ها پس از تماس با پرندگان، و جلوگیری از تماس کودکان با طیور از راهکارهای کلیدی برای جلوگیری از بیماری هستند.
لینک مطالعه
#سالمونلا

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🏴«فرارسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی تسلیت باد.»

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴اولین گزارش از یک مورد سپتی‌سمی کشنده ناشی از ویبریو متواکوس

🔺در سال‌های اخیر، شاهد افزایش بی‌سابقه‌ای در بروز ویبریوز به دلیل گرمایش جهانی بوده‌ایم. ویبریو متواکوس یک گونه جدید از ویبریو است که تاکنون با مرگ ناشی از سپتی‌سمی در انسان‌ها مرتبط نبوده است. در طی پیگیری موارد ویبریوز انسانی در اسپانیا یک ایزوله خون از بیمار مبتلا به سپتی سمی ثانویه که چند ساعت پس از بستری شدن جان باخت، دریافت شد.

🔺روش‌های فنوتیپی و ژنوتیپی نتواستند ایزوله را شناسایی کنند و تنها با استفاده از هویت نوکلئوتیدی متوسط پس از توالی‌یابی ژنوم قادر به شناسایی آن شدند.

🔺ژنوم این ایزوله شامل ژن‌های بیماری‌زا با ویبریو میمیکوس و/یا ویبریو کلرا بود. این مطالعه اولین مورد مرگ ناشی از سپتی‌سمی به دلیل ویبریو متواکوس است .
لینک مطالعه
#سپتی‌سمی

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔺فهرست پاتوژن‌های اولویت‌دار باکتریایی سازمان جهانی بهداشت ۲۰۲۴، مطالعه اولویت‌بندی برای هدایت تحقیق، توسعه و استراتژی‌های بهداشت عمومی در برابر مقاومت ضد میکروبی

🔹فهرست پاتوژن‌های اولویت‌دار باکتریایی سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۷ نقش اساسی در هدایت سیاست‌ها، پژوهش‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها برای مقابله با باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک ایفا کرده است. این فهرست ابزاری کلیدی برای مقابله با مقاومت ضد ‌میکروبی و راهنمایی در پیشگیری و کنترل آن است. از زمان انتشار این فهرست، حداقل ۱۳ آنتی‌بیوتیک جدید برای هدف قرار دادن این پاتوژن‌ها تایید شده‌اند. با استفاده از داده‌ها و شواهد جدید، محدودیت‌های گذشته را برطرف کرده و اولویت‌بندی پاتوژن‌ها را بهبود می‌بخشد تا تلاش‌های جهانی برای مقابله با مقاومت ضد میکروبی بهتر هدایت شود.

🔹در این فهرست ۲۴ پاتوژن باکتریایی مقاوم به آنتی‌بیوتیک بر اساس هشت معیار ارزیابی شدند: مرگ‌ومیر، بار غیرکشنده، بروز، روند مقاومت در ۱۰ سال، قابلیت پیشگیری، انتقال‌پذیری، درمان‌پذیری و وضعیت خط اول آنتی‌بیوتیکی. پاتوژن با بالاترین رتبه، کلبسیلا پنومونیه مقاوم به کارباپنم با نمره ۸۴٪ بود و پایین‌ترین رتبه متعلق به استرپتوکوک گروه B مقاوم به پنی‌سیلین با نمره ۲۸٪ بود. باکتری‌های گرم منفی از جمله ، کلبسیلا پنومونیه، آسینتوباکتر و اشریشیا کلای، و همچنین مایکوباکتریوم توبرکلوزیس مقاوم به ریفامپین ، در بالاترین رتبه‌ها قرار گرفتند. در میان باکتری‌هایی که به طور معمول باعث عفونت‌های اکتسابی از جامعه می‌شوند، سالمونلا انتریکا (۷۲٪)، شیگلا (۷۰٪) و نایسریا گنوره آ (۶۴٪) رتبه‌های بالایی داشتند.

🔹فهرست پاتوژن‌های اولویت‌دار باکتریایی سازمان جهانی بهداشت ابزار حیاتی برای اولویت‌بندی سرمایه‌گذاری‌های پژوهشی و توسعه‌ای و هدایت سیاست‌های بهداشت عمومی جهانی در مبارزه با مقاومت ضد میکروبی است. باکتری‌های گرم منفی و مایکوباکتریوم توبرکلوزیس مقاوم به ریفامپین همچنان پاتوژن‌های بحرانی هستند که تهدید دائمی آنها و محدودیت‌های موجود در خط اول آنتی‌بیوتیکی را برجسته می‌کنند. تلاش‌ها برای مقابله با مقاومت ضد میکروبی باید شامل سرمایه‌گذاری در آنتی‌بیوتیک‌های جدید، بهبود دسترسی به درمان‌های موجود، گسترش پوشش واکسیناسیون و تقویت تدابیر پیشگیری و کنترل عفونت باشد. لینک مطالعه
#مقاومت_ضد_میکروبی
🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔺 تأثیر شدید آنفلوآنزا بر افراد ۱۸ تا ۶۵ سال در آمریکا و مزایای واکسن نوترکیب

🔹با وجود توصیه سراسری برای واکسیناسیون آنفلوآنزا در آمریکا ، میزان پوشش واکسیناسیون در افراد ۱۸ تا ۶۴ سال همچنان پایین است. یافته‌های جدید نشان می‌دهد که واکسن نوترکیب آنفلوآنزا نسبت به واکسن غیرفعال با دوز استاندارد در این گروه سنی محافظت بهتری ارائه می‌دهد. این مطالعه، منافع احتمالی استفاده از واکسن نوترکیب آنفلوآنزا در میان جمعیت شاغل ایالات متحده را بررسی کرده است.

🔹داده‌های مربوط به بار بیماری آنفلوآنزا، اثربخشی واکسن و میزان پوشش واکسیناسیون از مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا بین سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۳ گردآوری شد. در یک تحلیل گذشته‌نگر ۱۰ ساله، بار آنفلوآنزا در میان بزرگ‌سالان ۱۸ تا ۶۴ سال بررسی شد. با تحلیل داده‌ها بر اساس سن و شیوع بیماری‌های مزمن، اثر این بیماری‌ها بر بستری‌ها و مرگ‌ومیر ناشی از آنفلوآنزا ارزیابی شد.

🔹در طول دهه گذشته، آنفلوآنزا به‌طور میانگین سالانه باعث ۱۵۱٬۰۲۱ بستری در افراد ۱۸ تا ۶۴ سال شده است. افراد ۵۰ تا ۶۴ سال، ۳ تا ۵ برابر بیشتر از گروه سنی ۱۸ تا ۴۹ سال بستری و مرگ‌ومیر داشته‌اند. همچنین، تنها ۱۴٪ از افراد ۱۸ تا ۴۹ سال دارای بیماری مزمن بودند، اما بیش از ۲۸٪ بستری‌ها و مرگ‌ومیرهای این گروه را شامل می‌شدند. برآوردها نشان می‌دهد که با استفاده از واکسن نوترکیب آنفلوآنزا به جای واکسن غیرفعال با دوز استاندارد ، می‌توانست از حدود ۱۰٬۰۰۰ بستری اضافی در هر فصل آنفلوآنزا جلوگیری کرد.

🔹آنفلوآنزا همچنان تهدیدی جدی برای سلامت جمعیت شاغل آمریکا، به‌ویژه در گروه سنی ۵۰ تا ۶۴ سال، محسوب می‌شود. با توجه به افزایش امید به زندگی و شیوع بیشتر بیماری‌های مزمن، استفاده هدفمندتر از واکسن‌ها در سیاست‌گذاری‌های بهداشت عمومی ضروری است. گسترش استفاده از واکسن نوترکیب می‌تواند نقشی اساسی در حمایت از سالمندی سالم و کاهش فشار بر نظام سلامت ایفا کند. لینک مطالعه
#آنفلوآنزا
🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔺شناسایی عوامل مؤثر بر پیش‌آگهی موارد کشت خون مثبت قارچی در فرانسه

🔹در حالی که عفونت‌های تهاجمی ناشی از قارچ‌های فوزاریوم و لومنتوسپورا از علل شناخته‌شده قارچ‌خونی هستند، اما اطلاعات کلی درباره‌ی موارد کشت خون مثبت قارچی هنوز محدود است و این مسأله، تشخیص و درمان به‌موقع را با چالش مواجه کرده است. این مطالعه با هدف بررسی اپیدمیولوژی کشت‌های خون مثبت برای قارچ‌ها طی سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۲ در فرانسه انجام شد.

🔹داده‌های اپیدمیولوژیک و بالینی مربوط به کشت‌های خون مثبت برای قارچ ها از پایگاه داده استخراج شد. موارد شبه‌قارچی حذف شدند. در مجموع ۸۰ مورد کشت خون مثبت قارچی شناسایی شد. ۶۷/۵٪ این موارد ناشی از گونه‌های فوزاریوم بودند که عمدتاً شامل کمپلکس فوزاریوم فوجیکوروی، نئوکوزموسپورا، و کمپلکس فوزاریوم اکسی‌اسپوریوم می‌شدند. لومنتوسپورا پرولیفیکانس با ۱۰٪ در رتبه دوم قرار داشت و پس از آن تریکودرما ، آسپرژیلوس و موکورالس هر یک با ۵٪ قرار گرفتند. بیش از ۷۰٪ بیماران دارای سابقه‌ی بدخیمی‌های خونی بودند و ۴۳٪ تحت پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز آلوژنیک قرار گرفته بودند. ضایعات پوستی و ریوی هر یک در ۴۳٪ موارد دیده شد. زمان میانه برای مثبت شدن کشت خون ۷۲ ساعت گزارش شد.

🔹در بیماران با عفونت ناشی از فوزاریوم فوجیکوروی، نئوکوزموسپورا و لومنتوسپورا پرولیفیکانس، نوتروپنی و بدخیمی‌های خونی شایع بود. ضایعات ریوی در موارد لومنتوسپورا بیشتر دیده شد و بیماران مبتلا به فوزاریوم اکسی‌اسپوریوم معمولاً دارای مشکلات گوارشی بودند.در بیماران با قارچ‌خونی ناشی از آسپرژیلوس، ۷۵٪ دارای بدخیمی‌های خونی، به‌ویژه لوسمی میلوئیدی حاد، بودند. همه‌ی بیماران با قارچ‌خونی تریکودرما تحت درمان با کورتیکواستروئیدها قرار داشتند. مرگ‌ومیر در ۹۰ روز ۵۳٪ بود.

🔹موارد کشت خون مثبت قارچی هرچند نادر هستند، اما با میزان مرگ‌ومیر بالا همراه‌اند. تفاوت در بیماری‌های زمینه‌ای و علائم بالینی بین جنس‌های مختلف قارچی می‌تواند به عنوان شاخصی در تشخیص زودهنگام و انتخاب رویکرد درمانی مؤثر مورد استفاده قرار گیرد. تمرکز بر بیماران با نقص ایمنی و اقدام به موقع، نقش حیاتی در کاهش مرگ‌ومیر این عفونت‌های کشنده دارد. لینک مطالعه
#قارچ_‌خونی
🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔺رابطه بین حداقل غلظت مهاری کلاریترومایسین و پاسخ‌های درمانی در بیماری ریوی مایکوباکتریوم آویوم کمپلکس


🔹پژوهشی تازه در بیمارستان دانشگاه ملی سئول رابطه بین مقاومت به کلاریترومایسین و نتایج درمان در بیماران مبتلا به بیماری ریوی کمپلکس مایکوباکتریوم آویوم کمپلکس را بررسی کرده است؛ بیماری مزمنی که شیوع آن در جهان رو به افزایش است. درمان استاندارد این بیماری استفاده بلندمدت از آنتی‌بیوتیک‌های ماکرولید مانند کلاریترومایسین و آزیترومایسین است. اما تأثیر حداقل غلظت بازدارنده کلاریترومایسین – به‌ویژه در محدوده حساس – بر پاسخ درمانی تاکنون به‌درستی مشخص نشده بود.

🔹در این مطالعه پرونده ۴۳۶ بیمار بزرگسال که بین مارس ۲۰۰۹ تا مارس ۲۰۲۲ تحت درمان قرار گرفتند، بررسی شد. بیماران بر اساس غلظت بازدارنده کلاریترومایسین در ابتدای درمان به چهار گروه تقسیم شدند. بیمارانی که سویه باکتری آن‌ها دارای غلظت بازدارنده برابر یا بیشتر از ۳۲ میکروگرم بر میلی‌لیتر بود، تنها در ۱۸/۲٪ موارد به درمان میکروبیولوژیک پاسخ دادند، در حالی که این مقدار در گروه‌هایی با غلظت بازدارنده در محدوده حساس (≤۸ میکروگرم/میلی‌لیتر) حدود ۵۰٪ بود. اگرچه بین گروه‌های مختلف با غلظت بازدارنده پایین‌تر تفاوت قابل‌توجهی در میزان بهبودی مشاهده نشد، اما مقاومت بالای کلاریترومایسین با کاهش چشمگیر احتمال موفقیت درمان همراه بود.

🔹نتایج نشان می‌دهد که مقاومت بالا به کلاریترومایسین به‌طور قابل‌توجهی با کاهش موفقیت درمان در بیماران بیماران مبتلا به بیماری ریوی کمپلکس مایکوباکتریوم آویوم کمپلکس همراه است. این یافته‌ها می‌توانند راهنمایی مؤثر در تصمیم‌گیری‌های درمانی و لزوم پایش مقاومت دارویی در این بیماران باشند. لینک مطالعه
#مایکوباکتریوم_آویوم‌کمپلکس
🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔺توسعه مدل پیش‌بینی خطر سل برای مهاجران؛ ابزاری نوین برای غربالگری هدفمند در کشورها با شیوع کم

🔹پژوهشگران کانادایی با استفاده از داده‌های بهداشتی استان‌های بریتیش‌کلمبیا و انتاریو، یک مدل پیش‌بینی پیشرفته و چندمتغیره برای برآورد خطر ابتلا به بیماری سل در مهاجران به کشورهای با شیوع پایین سل طراحی و اعتبارسنجی کرده‌اند. این مدل می‌تواند تحولی در سیاست‌گذاری سلامت عمومی و برنامه‌های غربالگری مهاجران ایجاد کند.

🔹این مطالعه بیش از ۱/۶ میلیون مهاجر دارای اقامت دائم در کانادا را شامل می‌شود. با در نظر گرفتن عواملی همچون سن، جنس، وضعیت پناهندگی، سال ورود، میزان شیوع سل در کشور مبدأ، و بیماری‌های همراه مانند اچ آی وی، نارسایی کلیه، دیابت، پیوند عضو و سرطان، مدل طراحی‌شده توانست خطر ابتلا به سل در بازه‌های زمانی ۲ و ۵ ساله را با دقت قابل توجهی پیش‌بینی کند.

🔹از آن‌جایی که غربالگری همگانی برای سل در جمعیت‌های مهاجر بسیار پرهزینه است، این ابزار جدید می‌تواند به کشورهایی مانند کانادا کمک کند تا منابع خود را به‌طور هوشمندانه‌تری تخصیص دهند و تنها افرادی را که در معرض خطر واقعی هستند هدف قرار دهند. این مدل پیش‌بینی هم‌اکنون به‌صورت رایگان از طریق وب‌سایت https://tb-migrate.com در دسترس است و می‌تواند به‌عنوان مبنایی برای سیاست‌گذاری و تنظیم دستورالعمل‌های ملی در سایر کشورهای کم‌شیوع نیز مورد استفاده قرار گیرد. لینک مطالعه
#سل
🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
2025/07/06 08:25:45
Back to Top
HTML Embed Code: