Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
1975 - Telegram Web
Telegram Web
لارو سوسک شاخک بلند یا بوپرستید؟
Anonymous Quiz
53%
Buprestidae
47%
Cerambycidae
بالتوری یا یک روزه؟
Anonymous Quiz
62%
Mayfly
38%
Lacewing
سن گندم؟
Anonymous Quiz
50%
درست
50%
نادرست
میزبان: نوعی شمشاد
👍2
سفیدبالک یا شپشک؟
Anonymous Quiz
62%
Whitefly
38%
Scale insect
👍2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
حباب هایی که نمی‌ترکند!

پوره‌ زنجرک‌های تفی یا Spittlebugs، توده‌های حبابدار یا کف مانند را از طریق مقعد خارج می‌کنند که اطراف آن‌ها را احاطه کرده و یک محیط مرطوب دائمی ایجاد می‌کند. توده کف آلود در واقع ترکیبی از ادرار حشره و هوای خارج شده از شکم آن است.
👍101🔥1
👍2
کرم خراط یا کرم سیب؟
Anonymous Quiz
33%
Zeuzera pyrine
67%
Cydia pomonella
👍3
موجودات بالا در کود‌های دامی مشاهده شده، نظر شما چیست؟
Anonymous Quiz
53%
شفیره سوسک
47%
شفیره مگس
👍4
مبارزه زمستانه با آفات و بیماری‌های درختان سیاه ریشه از نیمه دوم بهمن آغاز می شود!

مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران نظر به اهمیت مبارزه زمستانه در کاهش جمعیت زمستانگذران آفات و بیماری های درختان میوه هسته دار (هلو، شلیل و …) و دانه دار (سیب و گلابی، .‌..) ، کمیته پیش آگاهی و شبکه مراقبت درختان میوه استان مازندران توجه باغداران محترم اطلاعیه مدیریت و کنترل زمستانه آفات و بیماری های درختان سیاه ریشه را منتشر کرد.

با عنایت به شرایط آب و هوایی سال جاری و نوسانات دماهای روزانه در تحریک و بیداری زودرس برخی ارقام درختان سیاه ریشه، لذا با در نظر گرفتن نوع ارقام، وضعیت رشدی گیاه و اقلیم منطقه، محدوده زمانی مناسب برای شروع مبارزه زمستانه در باغات خصوصا باغات دارای سابقه آلودگی به آفات ‌و بیماری ها از نیمه بهمن ماه به مدت سه هفته تعیین و اعلام می گردد .
👍6
جهت مبارزه و کنترل آفت سپردار سفید توت روی درختان سیاه ریشه مانند هلو، شلیل، گردو و یا درختان غیرمثمر در اطراف یا داخل باغات نظیر توت، بید و…. (به عنوان عامل انتقال این آفت به درختان مثمر ) روش های زیر توصیه می شود:
الف- مبارزه مکانیکی از طریق پاک نمودن تنه و شاخه های اصلی درختان آلوده با اسکاچ یا گونی آغشته به محلول روغن زمستانه (ولک) ۵/۲-۲ درصد
👍8
ب- هرس صحیح و اصولی : رعایت موارد ذیل در هرس ضروری است!

حذف سرشاخه های شدیدا آلوده به آفت سپردار سفید توت؛
هرس سرشاخه های آسیب دیده درختان هلو و شلیل ناشی از خسارت آفت سرشاخه خوار هلو و بررسی دقیق تنه و شاخه های قطور درختان به منظور اطمینان از وضعیت آلوده بودن یا نبودن به آفاتی نظیر پوستخوار‌ها یا چوبخوارها نظیر کرم خراط بسیار مهم بوده که در صورت آلودگی به این آفات با روش مبارزه مکانیکی ( استفاده از سیم مفتولی و یا خمیر زئوزران یا آنتی تارلو) مبارزه انجام گردد.
سوزاندن شاخه های هرس شده خصوصا آلوده و جمع آوری میوه های ریخته شده درکف باغ و دفن آن در عمق ۵۰ سانتیمتری خاک برای کاهش جمعیت زمستان گذران و عامل انتقال سال بعد تاکید می شود.
*درصورت مشکوک یا محرز بودن آلودگی برخی درختان باغ به بیماری های ویروسی، شبه ویروسی یا قابل‌ انتقال‌، ضدعفونی ابزارآلات مورد استفاده در عملیات هرس با موادی مانند وایتکس (هیپوکلریدسدیم) یا الکل و … با رعایت نکات ایمنی و بهداشتی ضروری می‌باشد.

ج – در صورت گسترش آلودگی آفت سپردار توت روی سرشاخه ها، روغن پاشی با روغن امولسیون شونده استاندارد به میزان ۵/۱ تا ۲ لیتر روغن در ۱۰۰ لیتر آب حتی الامکان یک هفته قبل از باز شدن جوانه های گل مورد تاکید می باشد.

د- مبارزه زراعی شامل شخم سطحی و پابیل کردن سایه انداز درختان در این فصل با برهم زدن پناهگاه و محل زمستان گذران مرحله ای از زندگی آفت از جمله شفیره موجود در خاک به منظور کاهش جمعیت انتقالی در سال بعد برای آفاتی مانند مگس میوه مدیترانه ای، مگس گیلاس و یا تلفات آفات دیگر توصیه می‌گردد.

جهت کاهش جمعیت عوامل زمستانگذران بیماری های قارچی و باکتریایی نظیر لب شتری، لکه غربالی و شانکر باکتریایی درختان هسته دار هنگام تورم جوانه ها و قبل از بازشدن کامل گل ها (مشاهده قرمزی یا رنگ صورتی جوانه های گل) محلول پاشی با قارچکش های توصیه شده نظیر سموم ترکیبات مسی ( اکسی کلرور مس یا ترکیب بردو ) و … طبق دستورالعمل و برابر میزان توصیه شده تاکید می شود.
👍8
جهت پیشگیری از اثرات سوء اختلاط ترکیبات مسی با روغن امولسیون شونده تاکید‌ می گردد از اختلاط سموم مسی و روغن امولسیون شونده جداً خودداری شود و فاصله یک هفته ای بین روغن پاشی و سمپاشی با ترکیبات مسی رعایت گردد.

به منظور پیشگیری از خسارات آفات چوبخوار از جمله کرم‌خراط در باغات سیب، گلابی، و گردو ... همچنین افزایش مقاومت درختان به تنش های محیطی تاکید می گردد باغداران محترم نسبت به مدیریت تغذیه، آبیاری مناسب و بهداشت باغ با مشاوره و نظر کارشناسان ذیربط در فصل رشد اقدام نمایند.

بمنظور جلوگیری از اثرات سوء احتمالی سمپاشی ها روی زنبور عسل تاکید می شود قبل از مبارزه زمستانه به زنبورداران منطقه اطلاع رسانی شود تا نسبت به جابجایی کندوها و رعایت نکات ایمنی اقدام نمایند.

توجه به اطلاعات هواشناسی و اطمینان از عدم بارندگی ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از سمپاشی مورد تاکید است.

خبر گیاهپزشکی ایران
👍9
2025/07/14 04:48:28
Back to Top
HTML Embed Code: