Telegram Web
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
آیا زندگی‌هایمان که به‌ناچار سرشار از فقدان و رنج است، ارزش زیستن دارد؟ تجربۀ رنج نقشی محوری در زندگی و کار یک اخلاق‌گرا دارد. مطمئناً همین تجربه بوده که آغازی چنین ازته‌دل را در اولین رسالۀ کامو یعنی اسطورۀ سیزیف شکل داده است: «تنها یک پرسشِ فلسفی به‌راستی جدی وجود دارد و آن خودکشی است. تصمیم در این‌باره که زندگی ارزش زیستن دارد یا نه بسته به پاسخی است که به این پرسش بنیادین فلسفی داده می‌شود.»

زندگی‌ای که ارزش زیستن دارد کتابی است دربارۀ کامو، اما زندگینامه به معنای معمول آن نیست، نویسنده سعی کرده در این کتاب، تفکرات و اندیشه‌های کامو را بر بستر زندگی و تجربیات کامو فهم کند فلذا مباحثی را طرح می‌کند که از بسیاری جهات جدیدند، مثل سکوت که در ارتباط با رابطه کامو با مادرش در آثار کامو حضور پررنگی دارند و پایبندی که از پایبندی به تنها آموزه پدرش یعنی پایبندی به انسان و ذات انسانی برای کامو به ارث رسیده است.

ویدیوی کامل رو اینجا ببینید
https://youtu.be/zEXqNZMVkm0
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
بررسی رمان یادداشت‌های زیرزمینی نوشته فیودور داستایوفسکی- قسمت دوم

ویدیوی کامل رو تو یوتیوب پادکست ببینید:

https://youtu.be/XBPhpCxy__k
خیلی دوست داشتم که این کتاب رو به تک تکتون تقدیم کنم اما در عالم واقع امکانش نیست. اما نشر محترم ققنوس امکانی فراهم کرده که تا حدی به خواسته‌ام برسم. از طریق لینک زیر که از فردا یعنی شنبه فعال میشه می‌تونید کتاب رو با یه تقدیم‌نامه کوچک از من، سفارش بدید. برای من مایه افتخاره که کتاب رو به شما عزیزان تقدیم کنم.
#زندگی‌ای_که_ارزش_زیستن_دارد
#آلبر_کامو
#محمدرضا_عشوری

لینک سفارش کتاب
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
فلسفه سیاسی عنوان مجموعه جدیدی است که قصد دارم در اون با تفضیل درباره فلسفه سیاسی و علم سیاست صحبت کنم. سعی‌ام اینه که ماهی یک اپیزود منتشر کنم و بسته به استقبال شما این مدت رو به مرور کاهش بدم. واقعا احساس نیاز کردم به یک همچین مجموعه‌ای اول برای خودم و بعد برای دوستانی که کارهای من رو دنبال می‌کنن، چون دونستن درباره این مسائل باعث میشه فریب خیلی‌ها که سعی دارن رویا بفروشن رو نخوریم. نظر شما چیه؟

ویدیوی کامل رو اینجا ببینید
https://youtu.be/BzqfpZsGf1Y
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
معرفی رمان سال‌ها نوشته آنی ارنو

در درون هر نسل یه سری ارتباطات ویژه هست که فارغ از مشترکات کلی آدم‌ها فقط اون نسل رو به هم پیوند میده و تحت تاثیر می‌گذاره کسایی که همسن هستند و در دوره‌ای خاص دنیا اومدن مثل ما که متولدین دهه شصت هستیم. ما خاطراتی داریم که مختص خود ماست، نسل ما تجربه‌اش کرده و اگه تو جمعی باشیم که یکی از ما هم اونجا باشه می‌تونیم پل بزنیم به گذشته، گذشته‌ای که کلی اشتراکات ما رو بهم پیوند داده.

ویدیوی کامل در اینجا
https://youtu.be/PxnNsz2UXzY
خوشحال میشم ببینمتون
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 فلسفه سیاسی قسمت دوم: پیدایش فلسفه سیاسی یا بحث درباره شکل حکومت اون هم ۲۵۰۰ سال پیش در ایران

هرودوت در کتاب تواریخش جلسه‌ای رو شرح میده که در اون هفت نفر از بزرگان پارس که یکی‌شون داریوش بزرگ بود درباره شکل حکومت صحبت می‌کنن. این جلسه بعد از کشتن بردیای دروغین برگزار شده و خیلی‌ها در صحت وجود چنین جلسه‌ای شک دارن، برای ما مهم نیست که این جلسه واقعا در ایران برگزار شده یا نه، اونچیزی که برای ما مهمه اینه که وقتی هرودوت تاریخش رو می‌نوشته یعنی حدود 425 قبل از میلاد این مسائل درباره نوع حکومت مطرح بودن.

ویدئوی کامل رو اینجا ببینید:
https://youtu.be/8FOSWwSI1m8
Forwarded from کتابِ سورن
وقتی به آلبر کامو نگاه می‌کنیم، نویسنده‌ای می‌بینیم که تا لحظه‌ی آخر به دنبال هدفی متعالی بود، هدفی که "معنای زندگی" پربار این متفکر را به خود اختصاص داده بود: مخالفت با مجازات اعدام.
این مسئولیت از کجا بر دوش آلبر کامو سنگینی کرد؟ پدر او یک روز صبح به تماشای مجازات اعدام یک قاتل رفته بود، بعد از مراسم اعدام سریع به خانه برگشت و در حمام بالا آورد و تا پایان عمر از آن روز و آنچه دیده بود با کسی سخنی نگفت، اما آلبر کامو این تغیر حال پدر را دید و سالها بعد در نوشته‌هایش منعکس کرد، از جمله شرح دقیق آن در بیگانه و آدم اول و تاملاتی در باب گیوتین.
هر انسان ممکن است دغدغه و هدف و ایده‌ای داشته باشد نه برای نیاز طبیعی، نه برای کسب مال و شهرت، بلکه احتمالا برای دادن مفهومی به زندگی‌اش، کاری که مزد ندارد، اما باعث می‌شود بتوانیم خود را فردی دارای زندگی و دارای جایگاهی در تاریخ و اجتماع اطراف خود بدانیم. این تعریفی ساده از معنی زندگی است.
در کتاب "زندگی‌ای که ارزش زیستن دارد" رابرت زارتسکی درباره آلبر کامو و معنای زندگی‌اش نوشته است. کتابی بسیار خواندنی و جذاب برای آنان که چند خط بالا چراغی در ذهنشان روشن کرده.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آیشمن مهره‌ای کلیدی در کشتار سیستماتیک 6 میلیون یهودی اروپایی بود، جنایت اونقدر بزرگ بود که در مخلیه هیچ کس نمی‌گنجید، بحث تلفات سربازها در جبهه‌های جنگ یا کشته شدن غیرنظامیان در بمباران و تبعات جنگ نبود، بحث نابودی یک قومیت به خصوص بود که در کنار و ادامه نابودی معلولان و کولی‌ها توسط نازی‌ها انجام شد. من به عمد از دو گروه دیگه نام بردم چون معمولا تو جریان جنایات نازی‌ها حرفی از این دو گروه زده نمیشه، مخصوصا کولی‌ها که عملا هیچ نام و نشونی هم نداشتن و کشته شدنشون در تاریخ گم شده. این جنایت اونقدر بزرگ بود و اونقدر نادر که به قانون گذاری حول مفهومی جدید در حقوق بین الملل منجر شد یعنی جنایت علیه بشریت. و طبیعی بود که سازمان دهنده اصلی این جنایت یعنی آیشمن رو هیولا تصور کنیم. اما آیا آیشمن واقعا هیولا بود؟

ویدئوی کامل بررسی کتاب رو اینجا ببینید
https://youtu.be/lEhe-BvcP80

#booktube #booktuber #کتاب
#معرفی_کتاب #هانا_آرنت #کتاب_فارسی #کتاب_بخونیم #books #آیشمن
#آیشمن_در_اورشلیم #جنایت_علیه_بشریت #ابتذال_شر #review
#اپیتومی_بوکس #epitomebooks
ایسو در زبان یونانی یعنی برابری و ترکیبات ایسو دار هر کدام به یه شکلی از برابری اشاره دارن، ایسونومی رو میشه برابری سیاسی دونست یعنی حاکمان به قید قرعه انتخاب میشن. ایسیگوریا بیشتر از اینکه اجتماعی باشه فردی است یعنی همه افراد با هم برابرند و باید فرصت‌های برابر برای بهبود زندگی خودشون داشته باشن و ایسوکراتیا هم جلوی قدرت گرفتن یک فرد رو میگیره و به جاش روی قدرت عموم تکیه داره. دموکراسی می‌تونسته ایسونومیک باشه یا ایسیگوریا یا ایسوکراتیا.

اگه دوست دارین بیشتر درباره این مفاهیم بدونید اینجا رو ببینید:
https://youtu.be/Mpdux9OgDXQ



#booktube #booktuber #کتاب #هرودوت #فلسفه_سیاسی #سیاست #ایسونومی #دموکراسی #جباریت
#اپیتومی_بوکس #epitomebooks #استبداد #اصطلاحات_سیاسی

آدرس سایت و شبکه‌های اجتماعی ما:
https://epitomebooks.ir/
https://twitter.com/EpitomeBooks
https://www.instagram.com/epitomebooks
http://www.tgoop.com/EpitomeBooks
ویدئوی کامل جلسه نقد و بررسی کتاب زندگی‌ای که ارزش زیستن دارد.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تا حالا شده از یک واقعه تاریخی که قبلا می‌دونستید یه روایت دیگه بخونید؟ یا بذارین اینجوری بگم تا حالا شده از یک دید دیگه به یک اتفاق تاریخی نگاه کنید؟ بذارید یه مثال بزنم، تا حالا شده قرارداد رویتر رو یک قرارداد استعماری ندونید؟ یعنی به جای اینکه بگید این قرارداد رو یک عده وطن فروش و خائن بستن تا کشور رو بفروشن به انگلیسا یک کم به شرایطی که این قرارداد بسته شد فک کنین و درباره آدمایی که رفتن دنبال بستن این قرارداد اطلاعات کسب کنین؟ یا یک مثال دیگر، میگن وقتی گریبایدوف بعد از بستن قرارداد ترکمانچای با عنوان وزیر مختار روسیه اومد ایران مردم غیرتمند و وطن پرست ایرانی خیلی خودجوش ریختن تو سفارت روسیه و گریبایدوف رو به همراه همراهانش کشتن آیا شده فکر کنید که این قتل نه خودجوش بلکه از قبل برنامه ریزی شده بود؟

ویدئوی کامل رو اینجا ببینید👇
https://youtu.be/rg8qV0xJu_c

#تاریخ_ایران #مشروطه #کتاب #کتاب_خوب #دانلود_کتاب #قاجاریه #اپیتومی_بوکس #EpitomeBooks #معرفی_کتاب #بررسی_کتاب #نقد_کتاب
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
هرزه زن داستان زنی ورزشکار و احتمالا خوش هیکل است که هنوز به قول خودش برای مردها جذابیت دارد اما با مردی ازدواج کرده که نیازهای اصلیش رو برآورده نمی‌کرد و همه فکر و ذکر شوهر شده بود کار و پول. زن چیزی برای به دست آوردن در این زندگی نداشت در واقع هر روز که می‌گذشت چیزی رو از دست میداد، سلامتیش، جوانیش و حتی رفاهی که شوهرش قول داده بود. در واقع ژانین، زنی بود که نه زندگی داشت و نه آزادی و تنها دلخوشیش این بود که تنها نیست و مردش بهش نیاز داره، ژانین برای زندگی کردن دلیل می‌خواست و اون دلیل چیزی نبود جز نیاز شوهرش به اون اگر همین یک دلیل هم نبود این دو خیلی سال پیش باید از هم جدا میشدن.
اما همه داستان این نیست وقتی کامو این مجموعه رو می‌نوشت دغدغه الجزایر داشت و این دغدغه در جای جای این مجموعه مشهوده، هم در لایه‌های آشکار داستان مثل فضای داستان که در الجزایر می‌گذشت و هم در لایه‌های پنهان داستان که این ویدیو سعی دارد به این لایه‌های پنهان کمی نزدیک شود.

ویدیو را اینجا ببینید
https://youtu.be/28gvxX9F8rQ

#داستان #هرزه_زن #آلبر_کامو #کامو #داستان_کوتاه #نقد_داستان #تبعید_و_سلطنت #مجموعه_داستان #کتاب #نقد_کتاب
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
ویدیوی کامل را در یوتیوب اپیتومی بوکس ببینید: (تاریخ انتشار فردا چهارشنبه 10 مرداد ساعت 9 شب)
https://youtu.be/8GUcmOwBJuQ

ریشه کلمه مونارشی از کلمه یونانی مونارکیس اومده که خودش ترکیبیه از دو کلمه مونوس و آرکو، مونوس کلمه‌ای مذکره و به معنای به تنهایی یا یک نفره و آرکو هم به معنای حکومت کردنه که در مجموع میشه حکومت یک نفره که این یک نفر مرد بوده. درسته که این کلمه مذکره اما در تاریخ زن‌هایی هم بودن که سلطنت کردن پس سلطنت محدود به مردها نیست. مونارشی یا سلطنت به احتمال زیاد تکامل نقش‌هایی مثل رئیس قبیله یا خان سالار بوده و احتمالا قدمتش به قبل از تاریخ برمی‌گرده یعنی زمانی که هنوز خط اختراع نشده بوده و جالب اینجاست که گویا در هیچ دوره‌ای از تاریخ نبوده که یه جایی با سیستم پادشاهی اداره نشه و هنوزم که هنوزه این سیستم حکومتی البته با اصلاحات و تغییرات زیاد در جهان وجود داره.


#booktube #booktuber #کتاب #فلسفه_سیاسی #سیاست #اصطلاحات_سیاسی #مونارشی #سلطنت #حکومت_تک_نفره #پادشاهی #پادشاه #ولیعهد #اپیتومی_بوکس #EpitomeBooks
قسمت سوم فلسفه سیاسی منتشر شد در این قسمت درباره سلطنت به عنوان قدیمی‌ترین شکل حکومت صحبت کردم

https://youtu.be/8GUcmOwBJuQ
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پست موقت
اگر در دو هفته اخیر به سایت پادکست سر زده بودید، متوجه می‌شدید که سایت موقتا از دسترس خارج شده بود دلیلشم این بود که ما این چند وقت داشتیم وبسایت رو طراحی دوباره می‌کردیم تا با قالب‌های جدید خصوصا ویدیو همخوانی داشته باشه، توی این ویدیوی کوتاه که سالار عزیز ساخته توضیح میده که چه امکاناتی به سایت اضافه شده. امیدوارم کار با سایت راحت‌تر شده باشه و خیلی خوشحال میشیم بیاین و اونجا نظراتتون رو ثبت کنید، یه جورایی نظرسنجی هم هست تا بفهمیم تو چه حوزه‌هایی وقت بذاریم بهتره.
https://epitomebooks.ir
2024/11/27 06:38:06
Back to Top
HTML Embed Code: