Telegram Web
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
سناتور آمریکایی: هر کشوری که حکم دادگاه بین المللی کیفری درباره دو جنایتکار جنگی را اجرا کند، توسط آمریکا تحریم خواهد شد.

لیندسی گراهام: اگر قرار است به دیوان کیفری بین‌المللی کمک کنید تا حکم بازداشت بی‌بی و گالانت را اجرا کند. من شما را تحریم خواهم کرد. شما باید بین آمریکا و دادگاه، یکی را انتخاب کنید

@EsfandiarKhodaee
🌎 فشار بی‌سابقه حزب‌الله بر اسرائیل برای پذیرش آتش‌بس

تصاویر حملات موشکی به تل‌آویو

یکی از علل افزایش این فشارها آن است که موشک‌های مقاومت نه فقط شمال فلسطین بلکه تل‌آویو را نیز هدف قرار می‌دهد.
@EsfandiarKhodaee
🌎 اروپا دیگر فرصت ندارد
با بازگشت ترامپ اروپا باید امنیت خود را به عهده گیرد

نوربرت روتجن
🔹 منبع فارن افرز
🔹 ترجمه ایسنا

🌎 Europe Has Run Out of Time

With Trump’s Return, the Continent Must Take Charge of Its Own Security—and Quickly

By Norbert Röttgen

or decades, the transatlantic alliance has been the bedrock of European security. But today, Europe’s partnership with the United States is at a critical juncture. With Donald Trump’s return to the White House, there is a genuine risk that U.S. engagement in Europe could drop precipitously. If the United States halts its military aid to Kyiv, the consequences will be profound, both for the war in Ukraine and for the rest of Europe’s defenses against external threats, a revanchist Russia chief among them...👇

لینک متن اصلی انگلیسی مقاله در فارن افرز (در مشاهده فوری آخر مطلب هم قابل مطالعه است)

🌎 اروپا دیگر فرصت ندارد

🌿 چندین دهه است که کشورهای اروپایی برای تامین امنیت خود به واشنگتن وابسته بوده‌اند، اما حالا دیگر فرصت تمام شده و آن‌ها باید هرچه سریع‌تر خود را برای دفاع مستقل از قاره سبز آماده کنند.

🌿 فارن افرز در مقاله‌ای با اشاره به پیروزی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور، تاکید کرد که کشورهای اروپایی باید از آخرین فرصت‌ها برای افزایش مشارکت در ناتو و تامین امنیت اروپا استفاده کرده و وابستگی خود به ایالات متحده را کاهش دهند.

🌿 پایه و اساس امنیت اروپا به‌مدت چندین دهه از طریق ائتلاف نظامی ناتو تامین شده است؛ اما امروز با بازگشت «دونالد ترامپ» به کاخ سفید، این خطر وجود دارد که حمایت ایالات متحده کاهش یابد.
بر اساس این گزارش، گرچه نگرانی از کاهش حمایت‌های آمریکا در دوره ترامپ افزایش یافته، اما نارضایتی از کم‌کاری اروپا در ائتلاف ناتو چندین سال است که در ایالات متحده تشدید شده است. اروپا چندین سال فرصت داشته تا سرمایه‌گذاری در قدرت دفاعی خود را افزایش دهد. کشورهای قاره سبز پس از آغاز جنگ اوکراین، آخرین زنگ هشدار برای تقویت قوای دفاعی خود را شنیدند، اما باز هم ترجیح دادند به ایالات متحده متکی باشند. حال که احتمال کاهش یا توقف حمایت‌های نظامی آمریکا از اروپا افزایش یافته است، فارن افرز تاکید دارد که رهبران قاره سبز دیگر نمی‌توانند واشنگتن را مقصر بدانند.
فارن فرز با تاکید بر اینکه اروپا باید راهبردی یکپارچه برای تضمین صلح و ثبات این قاره پیدا کند، حمایت اقتصادی و نظامی فوری از اوکراین، ایجاد یک صنعت دفاعی یکپارچه در اروپا و افزایش مشارکت در ائتلاف ناتو را برای اروپا ضروری می‌داند.

با آغاز جنگ جهانی دوم، امنیت اروپا به‌عنوان یکی از منافع اساسی ایالات متحده در نظر گرفته می‌شد و آمریکا می‌دانست تنها با حمایت از ثبات و صلح در اروپا می‌تواند قدرت خود را در سطح جهان گسترش دهد. این همکاری در طول جنگ سرد تقویت شد و در سال ۱۹۴۹ با تشکیل ائتلاف ناتو، اروپا توانست زیر چتر امنیتی آمریکا به پیشرفت و بازسازی خود ادامه دهد.

🌿 ثبات نسبی پیش آمده باعث شد بسیاری از کشورهای اروپایی هزینه‌های دفاعی خود را کاهش دهند و فکر کنند که جنگ برای همیشه از قاره سبز رخت بربسته است. ارتش‌های اروپایی بر مداخله نظامی در کشورهای خارجی متمرکز شدند و توانایی دفاع از سرزمین خود را نادیده گرفتند. از سوی دیگر، حضور بی‌ثمر ایالات متحده در درگیری‌های پرهزینه در غرب آسیا منابع این کشور را به شدت کاهش داد.
این در حالی بود که رفته‌رفته روسیه و چین نظم جهانی تک‌قطبی ایالات متحده را به چالش کشیدند و «شی جینپینگ» رئیس‌جمهور چین که در سال ۲۰۱۲ روی کار آمد، عزم خود را برای قرار گرفتن در جایگاهی برابر با ایالات متحده جزم کرد.
به گزارش رسانه آمریکایی، شاید ترامپ با جدی‌ترین لحن خواستار افزایش مشارکت کشورهای اروپایی در ناتو شده، اما آنچه اروپایی‌ها دیر متوجه شدند این بود که نارضایتی از وابستگی بیش از حد قاره سبز به ایالات متحده در زیرساخت‌های سیاسی جریان‌های مختلف در آمریکا نهادینه شده است، تا جایی که حتی «باراک اوباما» رئیس‌جمهور اسبق ایالات متحده نیز به لزوم خروج آمریکا از اروپا و غرب آسیا برای تمرکز بر منطقه ایندوپاسیفیک تاکید کرده بود.

🌿 اروپایی‌ها در سال ۲۰۱۶ با روی کار آمدن ترامپ به پایان دوره ریاست‌جمهوری او امید بسته بودند. گرچه در دولت بایدن با آغاز جنگ اوکراین حمایت ایالات متحده از اروپا بار دیگر افزایش یافت، اما به گزارش فارن افرز، این افزایش موقتی بود و تمامی سیاستمداران ارشد آمریکایی از احزاب مختلف خواستار افزایش استقلال اروپا و کاهش وابستگی...👇
لینک متن کامل ترجمه مقاله در ایسنا
@EsfandiarKhodaee
🔴حزب الله لبنان کشته شدن 36 نیروی خود در نبرد با اسرائیل در 24 ساعت گذشته را تایید کرد.

@iran_times
🌎 فوری / CNN دقایقی قبل به نقل از یک منبع آگاه، از موافقت نتانیاهو با آتش‌بس با لبنان خبر داد

🌿 این منبع آگاه به CNN اعلام کرده که نتانیاهو توافق آتش بس را طی یک رایزنی امنیتی با مقامات اسرائیلی، یکشنبه شب تایید کرده است. ولی اسرائیل هنوز نسبت به برخی جزئیات توافق که قرار بود امروز به دولت لبنان ارسال شود، ملاحظاتی دارد.

@EsfandiarKhodaee
🌎 چماق بزرگ ترامپ ایران را هسته‌ای می‌کند

🔹 مصاحبه War Echo Zone TV با پروفسور جان میرشایمر
🔹 برگردان: ‌شبنم کاظمی

🌿 برای من سخت است تصور کنم روس‌ها در جنگ بین ایالات‌متحده و ایران مستقیماً دخالت کنند، چون آن‌ها به‌شدت درگیر جنگ اوکراین هستند و اینجا موضوع اولویت‌ها مطرح می‌شود. حتماً می‌دانید روس‌ها می‌خواهند به اوکراین رسیدگی کنند، اما فکر نمی‌کنم کسی شک داشته باشد که روس‌ها به ایرانی‌ها کمک خواهند کرد و احتمالاً با گذشت زمان کمک‌هایشان بیشتر و بیشتر خواهد شد. این به آن معناست که ایالات‌متحده و روسیه در ایران و همچنین در اوکراین با یکدیگر درگیر خواهند شد. این وضعیت خوبی نخواهد بود؛ البته ممکن است من اشتباه کنم و روس‌ها فقط به اوکراین کمک کنند. این هم ممکن است.

🌿 واقعیت این است که ایالات‌متحده پر از افرادی است که معتقدند می‌توانیم با سیاست چماق بزرگ همه مشکلات را حل کنیم و هر دشمنی را شکست دهیم. اسرائیلی‌ها هم همین ذهنیت را باور دارند. من متوجه نمی‌شوم چرا نمی‌توانیم بفهمیم که محدودیت‌هایی برای کاری که با نیروی نظامی می‌توان انجام داد، وجود دارد. این فکر که بتوانیم ایران را بزنیم، روسیه را بزنیم، بتوانیم روسیه را در اوکراین شکست دهیم، همه این طرح‌ها نتیجه‌ای جز شکست ندارند. ادامه دادن به این مسیر از نظر من با عقل جور درنمی‌آید.

حتماً به یاد دارید که تا سال ۱۹۸۹، جنگ سرد تمام شده بود و سپس در دسامبر ۱۹۹۱، اتحاد جماهیر شوروی از روی زمین ناپدید شد. فروپاشید. این برای ما یک پیروزی بزرگ بود. این شاهین‌های چین دوست دارند همین کار را با چین کنند. می‌خواهند چین را ویران کنند. دوست ندارند آن را فقط مهار کنند. کسی مثل من به مهار کردن علاقه دارد. من می‌خواهم قدرت چین را مهار کنم تا مطمئن شوم آن‌طور که ما بر نیمکره غربی تسلط داریم، بر شرق آسیا تسلط نداشته باشد، اما فکر می‌کنم باید در سیاست مهار خود بسیار محتاط باشیم و از دنبال کردن سیاست عقبگرد اجتناب کنیم؛ چراکه سیاست عقبگرد در نهایت امکان وارد شدن به جنگ مسلحانه با چینی‌ها را بسیار زیاد می‌کند و این چیزی نیست که ما می‌خواهیم. دوباره برمی‌گردیم به نکته‌ای که درباره دیپلماسی چماق بزرگ گفتم.

باید به یاد داشته باشید که در زمان برجام، توافقنامه کنترل تسلیحات اساسی که دولت اوباما نقش کلیدی در تدوین آن داشت، هم چینی‌ها و هم روس‌ها در تدوین برجام با ما همکاری کردند. روس‌ها و چینی‌ها هیچ علاقه‌ای به گسترش تسلیحات هسته‌ای ندارند و می‌خواستند مانع از هسته‌ای شدن ایران شوند؛ بنابراین در آن مقطع زمانی همه با هم متحد بودیم، اما با توجه به تحولات پس از آن، فکر می‌کنم دو کشور روسیه و چین دیدگاه‌های متفاوتی درباره ایران و سلاح‌های هسته‌ای ایرانی دارند. من فکر نمی‌کنم هیچ‌کدام از این دو کشور مایل باشند مانع از دستیابی ایران به سلاح‌های هسته‌ای شوند؛ بنابراین به نظر من، اگر ایران شروع به حرکت در مسیر هسته‌ای کند، برای ما خیلی دشوار است که برای جلوگیری از این اتفاق، مثل زمان تدوین برجام روس‌ها و چینی‌ها را با خود همراه کنیم. علاوه بر این، فکر می‌کنم روس‌ها و چینی‌ها از هر راهی به ایرانی‌ها کمک خواهند کرد و همان‌طور که پیش‌تر درباره آن صحبت کردیم، این موضوع ممکن است حتی در جبهه هسته‌ای هم صدق کند.

بسیار مهم است که متوجه باشیم سیاست امریکایی‌ها روس‌ها، چینی‌ها، ایرانی‌ها و کره شمالی‌ها را به هم نزدیک‌تر کرده است. آن‌ها اکنون بلوک نسبتاً محکمی تشکیل داده‌اند. اگر ایران شروع به حرکت در مسیر هسته‌ای کند، تعجب نمی‌کنم که چینی‌ها و روس‌ها مخالفتی نکنند. یا اگر چیزی علیه ایران گفتند به شکل معنی‌داری سر حرفشان نایستند؛‌و در نهایت، ایران به سلاح‌های هسته‌ای دست پیدا می‌کند. حتی تعجب می‌کنم که چرا هنوز سلاح هسته‌ای ندارد. اگر من مشاور امنیت ملی ایران بودم، مدت‌ها پیش ایران سلاح هسته‌ای داشت، اما با توجه به مسیری که ما در آن حرکت می‌کنیم و با توجه به دیدگاه‌های افرادی که رئیس‌جمهور ترامپ اخیراً منصوب کرده است، ایرانی‌ها انگیزه‌های بیشتری دارند تا زودتر به سلاح‌های هسته‌ای برسند.

لینک متن کامل مقاله👇
B2n.ir/n12528
🌎 کتاب جدید ترامپ منتشر شد

🌿 دونالد ترامپ از آغاز فروش کتاب جدید خود با عنوان «نجات آمریکا» خبر داد که در آن چهار سال اول ریاست جمهوری خود و چشم انداز دور بعدی در کاخ سفید را توصیف می‌کند
.
🌿 قیمت کتاب جدید دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا ۹۹ دلار و نسخه امضا شده آن ۴۹۹ دلار است.
@EsfandiarKhodaee
99: How Civil Wars Start
Ali Bandari
🎧 خلاصه کتاب: جنگ‌های داخلی چگونه آغاز می‌شوند

🔹 پادکست بی‌پلاس

How Civil Wars Start :
And How to Stop Them
🔹 نویسنده: 
Barbara F. Walter

@EsfandiarKhodaee
🌎 حزب دموکرات پشت طبقه کارگر را خالی کرد؟

🔹 بررسی تحلیل سندرز از شکست دموکرات‌ها در انتخابات

مجید شیعه علی

🌿 برنی سندرز از رهبران چپ‌گرای حزب دموکرات ایالات متحده پس از شکست این حزب در انتخابات اخیر ریاست جمهوری این کشور، در یک موضع‌گیری جنجالی مطرح کرد: «شکست حزب دموکرات که طبقه کارگر را رها کرده بود نباید برای کسی مایه شگفتی شود چرا که حالا این قشر کارگر بود که به آنها پشت کرد.» او معتقد است دموکرات‌ها نتوانسته‌اند به خوبی مطالبات پایگاه اجتماعی طبقاتی خود را نمایندگی کنند و رای طبقه کارگر که بطور سنتی به سبد دموکرات‌ها که وعده بازتوزیع اقتصادی بیشتر می‌دهند می‌رفته، حالا دارد به سبد جمهوری‌خواه‌های محافظه‌کار می‌رود. به نظر می‌رسد بنابراین استدلال، سندرز انتظار دارد دموکرات‌ها بر بازتوزیع اقتصادی و‌ حمایت از اقشار ضعیف بیشتر تاکید کند. اما این نگاه تا چه میزان می‌تواند درست باشد.

📌به نظر می‌رسد بر خلاف نگاه آقای سندرز، این مسئله بیش از یک اشتباه تاکتیکی کوتاه مدت حزب دموکرات ایالات متحد است. رونالد اینگلهارت در کتاب جدیدش با عنوان «انقلاب فرهنگی» به یک تغییر اساسی در علل رای‌‌دهی مردم در جوامع توسعه‌یافته اشاره می‌کند. در یک بررسی گسترده مواضع احزاب سیاسی اروپایی، به نظر می‌رسد در چند دهه اخیر مسائل غیراقتصادی نسبت به مسائل اقتصادی بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است.

📌فرانسیس فوکویاما در مقاله خود در سال ۲۰۲۰ به بررسی تغییرات سیاسی در سطح جهانی در طی سه دهه گذشته پرداخته و بعنوان یکی از محورهایی که دچار تغییر شده، به مفهوم چپ و راست سیاسی اشاره می‌کند. او مطرح می‌کند: «تغییر محور از اقتصاد به سمت هویت، موجب بازآرایی طیف چپ و راست در دموکراسی‌های پیشرو شده است.» و تشریح می‌کند مفهوم چپ از حمایت اقتصادی از طبقه کارگر به دفاع از گروه‌های هویتی خاص مانند اقلیت‌های نژادی، مهاجران، زنان، افراد دارای معلولیت، اقلیت‌های جنسی و… تغییر کرده و همچنین، احزاب محافظه‌کار قرن بیستم که از بازارهای آزاد و حقوق فردی دفاع می‌کردند، اکنون بر هویت ملی مبتنی بر نژاد تاکید می‌کنند. از نگاه او این تعریف جدید از راست‌گرایی مورد حمایت پوتین بوده و از او با عنوان «مربی پوپولیست‌های محافظه‌کار» در دنیای دموکراتیک یاد می‌کند. اما این تغییر چطور ایجاد شد؟

📌در طول قرن بیستم، دهک‌های پایین اقتصادی در کشورهای توسعه‌یافته بیشتر پایگاه رای احزاب با گرایش چپ بودند و این احزاب شعارهای برابری‌طلبانه می‌دادند. مصداق این برابری‌طلبی در اقتصاد، بازتوزیع اقتصادی بود، در مسائل جنسی برابری زن و مرد بود، در مسائل قومیتی، حمایت از اقلیت‌ها و مهاجرین و … بود. در سال ۱۹۵۹ مارتین لیپست در مقاله‌ای گرایش‌های سیاسی طبقه کارگر را مورد بررسی قرار می‌دهد؛ او با بررسی نظرسنجی‌های مختلف در جوامع گوناگون به این جمع‌بندی می‌رسد که نوعی تناقض در گرایش سیاسی طبقات اجتماعی مختلف وجود دارد.

📎متن کامل یادداشت را در لینک زیر و یا با مشاهده فوری
https://telegra.ph/NAI-11-23

@EsfandiarKhodaee
Forwarded from دیپلماسی
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴هشدار #محسن_رنانی به #پزشکیان و جمهوری اسلامی:
بدون وفاق واقعی وفاقی که منتقدین و مخالفان درونش باشند به جایی نخواهیم رسید
شما ۹۹ درصد بازیگران را حذف کرده اید و صحبت از وفاق می کنید
#وفاق اینگونه نیست......


🔦این نشست در انجمن اقتصاد ایران و با همکاری مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی برگزار شده است

@bestdiplomacy
@sokhanranihaa
@sokhanranihaa
🎧 مناظره پویا ناظران و مجید شاکری:
«آینده سیاست خارجی ایران»

🌿 پویا ناظران: هیچ کشوری نبوده که بدون دسترسی به بازارهای آمریکا و اروپا به توسعه دست یابد. | توسعه اقتصادی و امنیت نظامی به هم گره خورده است، نمی‌توان یکی را فدای دیگری کرد. | مذاکره غیرمستقیم سودی ندارد، باید به دنبال احیای مذاکره مستقیم باشیم.

🌿 مجید شاکری
:‌ امروز دیگر دوگانه امنیت و اقتصاد مطرح نیست، امنیت اقتصادی موضوعیت دارد. | هیچ وقت باب مذاکره از سمت ایران بسته نبود، دولت شهید رئیسی هم مذاکرات را پیش می‌برد. | ممانعت از انتفاع ایران توسط آمریکا سابقه‌ای طولانی‌تر از خروج ترامپ از برجام دارد.

@EsfandiarKhodaee
@AzadSocial
🔴 توهمات جمعیتی مردم آمریکا

🔹در یک نظرسنجی جدید و جالب، از مردم آمریکا پیرامون جمعیت گروه‌های اقلیتی سوال شده ولی در همه موارد، عدد تخمینی مردم از عدد واقعی بسیار بیشتر حدس زده شده است.

🔹برای مثال از افراد حاضر در نظرسنجی درباره تعداد افرادی که بالای 1 میلیون دلار درآمد دارند سوال شده که به طور میانگین معتقدند 20 درصد آمریکایی‌ها بالای 1 میلیون دلار درآمد دارند ولی در واقعیت زیر 1 درصد آمریکایی‌ها درآمد بالای 1 میلیون دلار درآمد دارند.

🔹همچنین آمریکایی‌ها خیال می‌کنند 27 درصد اهالی آمریکا مسلمان، 30 درصد یهودی، 33 درصد منکر وجود خدا، 41 درصد سیاهپوست و 54 درصد دارای اسلحه هستند درحالیکه فقط 1 درصد جمعیت آمریکا را مسلمانان، 2 درصد یهودی‌ها، 3 درصد منکران وجود خدا، 12 درصد سیاهپوستان و 32 درصد صاحبان اسلحه تشکیل می‌دهند.

🆔 @Americana_ir
🌎 مذاکره با اروپا یا آمریکا؟

حکمت‌اله آدرم

🌿 در حالی مذاکرات ایران و اروپا  در ادامه مذاکرات هسته‌ای قبلی و پس از دو سال وقفه آغاز می شود که آمریکا، روسیه و چین غایبان اصلی این مذاکرات هستند. این مذاکرات بعد از خروج ترامپ از برجام در سال۲۰۱۸ شروع شد و با وجود رسیدن به توافقات نسبی، اروپا بخاطر عدم  همراهی آمریکا نتوانست به تعهدات خود عمل نموده  و لذا مذاکرات نافرجام ماند.
حال سوال این است که ایران با چه سیاست و   امیدی به ادامه این مذاکرات برمی گردد ؟

🌿 علیرغم ادعاهای اتحادیه اروپا و تلاشهای ظاهری آنها ، واقعیات جاری میدانی نشان داد که اولاً کشورهای اتحادیه اروپا در موضوعات مختلف همسو و همگن نیستند و ثانیاً  بدون همراهی آمریکا هیچ راهبرد موثری  در پیشبرد اهداف برجام و گشایشی در رفع تحریم‌ها حاصل نخواهد شد. اقدامات گذشته اروپا در ایجاد کانالهای مالی و در دورزدن تحریم‌های ثانویه آمریکا موثر نبود و گشایشی در صادرات متقابل و دریافت مطالبات ایران ایجاد نکرد . 

🌿 آغاز گفت‌وگوهای ایران و اروپا بعد از قطع‌نامه ضدایرانی آژانس بین‌المللی منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای، اگر در جهت رسیدن به یک توافق هسته ای با حضور آمریکا باشد  روزنه امیدی خواهد بود.  در غیر اینصورت، چه بسا با از دست رفتن فرصت، مکانیزم ماشه برجام توسط یکی از کشورهای عضو برجام کلید خورده و تحریم‌های قبل از برجام احیا گردند .
در چنین شرایطی، بعید نیست که چین هم برای معامله با ترامپ،  تحریم خرید نفت ایران را وجه المصالحه قرار داده  و  روابط با ایران را فدای منافع ملی خود کند.

🌿 جنگ روسیه با اوکراین و شائبه‌ های حمایت ایران و فروش تسلیحات به روسیه بر  مذاکرات ایران با اروپا سایه خواهد انداخت . ایران برای ورود به مذاکرات هسته ای با اروپا ،  لازم خواهد بود تا مواضع صریح خود را نسبت به این دغدغه اروپا روشن سازد . آنگاه می تواند به مسائل هسته‌ای در رابطه با تعهدات متقابل با آژانس بین‌المللی منع گسترش سلاح‌های اتمی و بازرسان بپردازد.
اما از سوی دیگر ، رییس‌جمهور پوتین از انتخاب پرزیدنت ترامپ خشنود است و چه بسا انتظار می کشد تا با عدم حمایت آمریکا از اوکراین ، بتواند به یک توافق صلح برسد ، دور از ذهن نخواهد بود که اگر در توافق با ترامپ برای رسیدن به صلح ،  مصالح ایران در توافق هسته ای فدای مصلحت روسیه شود .

🌿 آنچه تاکنون در صحنه سیاسی بین‌الملل شفاف شده،  هیچ کشور موثری در روابط بین‌الملل با موضوع غنی سازی هسته ای ایران کنار نیامده است . قطع نامه های صادره با موضوع غنی سازی اورانیوم از شورای امنیت در  دوره احمدی نژاد،  نشان از آن دارد که چین و روسیه هم قطع نامه های مشابه را وتو نخواهند کرد و چه بسا موضوع هسته ای ایران بار دیگر ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل قرار گرفته و  تحریم‌های بیشتر و سایه جنگ را بر فضای کشور بگستراند.

🌿 ایران در سالهای اخیر بخش اعظمی از پشتوانه اقتصادی و اجتماعی خود را بخاطر اثرات مخرب تحریم‌ها از دست داده و ناترازی ها منجر به نارضایتی ها  شده است . بنابراین ادامه شرایط موجود و اتلاف وقت فضا را برای ایران تنگ تر خواهد کرد . شاید بهترین راهکار برای برون رفت از این وضعیت، مذاکراه رودرو با آمریکا و رسیدن به یک توافق هسته ای با آمریکا باشد.

🌿 اوضاع و احوال منازعات منطقه ای نشان داد که آمریکا حتی با وجود جنایات وحشتناک اسرائیل در غزه  و حکم بازداشت نتانیاهو از سوی دیوان بین‌المللی کیفری دادگستری،  حاضر نیست از حمایت اسرائیل و سران آن  دست بردارد، بنابراین در دوره ترامپ بعید است که  آمریکا بدون توافق اسراییل،  مهر تاییدی بر توافقات هسته‌ای ایران بزند و این موضوع بر پیچیدگی های توافق خواهد افزود، شاید لازم باشد در  دوره  مذاکرات برای رسیدن به یک توافق هسته‌ای مناسب، سطح تنش با اسرائیل کاهش یابد.
@EsfandiarKhodaee
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌎 سخنان لولا رئیس‌جمهور برزیل درباره کشتار غزه:
کاری که اسرائیل در غزه با مردم فلسطین انجام می دهد مانند قتل عام یهودیان توسط هیتلر است. چگونه می توانیم این موضوع را به موضوع کوچک اجازه ندادن کمک های بشردوستانه تقلیل دهیم؟ چه کسی زندگی را به کودکان کشته شده پس خواهد داد. فقط ۳۰ هزار زن و بچه را کشته اند.
🌎 ناگهان سقوط سهمگین حلب

صابر گل‌عنبری

🌿 شمال سوریه از چهارشنبه پیش شاهد حمله و پیشروی گسترده گروه‌های مخالف در منطقه حلب و حومه شرقی ادلب است. این حمله سنگین با تجهیزات پیشرفته امری برنامه‌ریزی شده از ماه‌ها قبل با ابعادی منطقه‌ای و بین‌المللی و تاثیرگذار بر نظم منطقه به نظر می‌رسد.

🌿 گروه‌های مهاجم تا رسیدن  به حلب با مقاومت خاصی مواجه نبودند و امروز جمعه پس از کنترل حومه غربی حلب در حال ورود به محلات شهر هستند. هدف از این عملیات نیز سیطره دوباره بر مناطقی در استان حلب، حماه و ادلب و غیره و همچنین بازگرداندن یک میلیون آواره سوری ساکن این مناطق عنوان شده است. اما بعید است که به این اهداف بسنده شود و به قول برخی محافل مخالفان از مهم‌ترین اهداف خارج کردن نیروهای ایرانی و متحدان آن از سوریه است.

🌿 این حمله جدا از عوامل داخلی آن در امتداد جنگ داخلی در سوریه از 2011، به دو عامل خارجی نیز باز می‌گردد؛ نخست مشغولیت حزب‌الله در جنگ لبنان و کاهش حضور آن و نفوذ عملیاتی ایران در سوریه، درگیر بودن روسیه در جنگ اوکراین و شدت گرفتن بحران اقتصادی در مناطق تحت کنترل نظام و تاثیر آن بر کاهش اراده جنگیدن در ارتش.

🌿 عامل دوم «احتمالا» وجود توافقی بین‌المللی برای تنگ کردن عرصه برای حضور نظامی ایران و متحدانش در سوریه و پایان دادن به آن است. در این باره گویا خواسته یا ناخواسته تلاقی منافع میان آمریکا، اسرائیل، ترکیه و روسیه در سوریه شکل گرفته است.

🌿 در شرایط کنونی امکان تبانی میان آمریکایِ بایدن و روسیه وجود ندارد، اما وجود توافقی در این خصوص میان روسیه و اسرائیل از یک سو و میان ترکیه و روسیه از دیگر سو بعید نیست.

🌿 موضع روسیه در مقابله با عملیات مخالفان سوری مثل گذشته نیست و بعید هم است که عامل آن صرفا درگیر شدن در جنگ اوکراین باشد. حملات هوایی روسیه برای توقف پیشروی مهاجمان دیرهنگام و «تا این لحظه» ضعیف بوده است. آنچه شک و تردید درباره نقش روسیه در این برنامه احتمالی منطقه‌ای و بین‌المللی را بیشتر می‌کند، عقب نشینی نیروهایش از تل رفعت در شمال حلب و منطقه معصران در شرق ادلب است.

🌿 اظهارات امروز سخنگوی کرملین فاقد قاطعیتی در قبال حملات مخالفان است. وی ضمن بیان این که این حمله نقض حاکمیت سوریه است و از حمایت کشورش از برقراری امنیت در این منطقه خبر داد، با دعوت از نظام سوریه برای باز پس‌گیری منطقه حلب به نوعی توپ را به زمین آن انداخت؛ در حالی که اگر ارتش سوریه به تنهایی قادر به این کار بود، به این سرعت و بدون مقاومت خاصی،  این منطقه سقوط نمی‌کرد.

🌿 روسیه در ماه‌های اخیر از دو طرف تحت فشار بود؛ یکی ترکیه که تلاش داشت به دولت سوریه نزدیک و دیداری میان اردوغان و اسد برگزار شود، اما با مخالفت اسد به پشتیبانی ایران این اتفاق نیفتاد و روسیه هم نتوانست در این باره کاری کند و نگران نزدیکی بیشتر دمشق و تهران است.

🌿 طرف دیگر اسرائیل است که در کنار حملات روزانه خود به سوریه و تهدیدها برای ترور بشار اسد به روسیه نیز فشار می‌‎آورد که او را برای دور شدن کامل از ایران متقاعد کند. یکی از اهداف سفر اخیر ران درمر وزیر امور راهبردی اسرائیل به روسیه نیز همین بود.

🌿 سفر دیروز اسد هم به مسکو به دور از این تحرکات نیست. وی در طول یکسال اخیر با سکوت خاصی در قبال جنگ غزه و لبنان تلاش داشت که کج‌دار و مریز از این فشارها عبور کند، اما به نظر می‌رسد که آنچه امروز از او خواسته می‌شود، اعلام جدایی  کامل از ایران است. اکنون وی در برابر دو راهی سرنوشت‎سازی است و تحولات حلب و ادلب نیز فشارها را مضاعف می‌کند. در نهایت احتمال ترور او یا کنارگذاشتن بیشتر از قبل است.

🌿 این تحولات موجب کاهش نفوذ روسیه در سوریه نمی‌شود؛ به این علت که صحنه‌گردانان اصلی سیاست در سوریه بازیگران خارجی هستند نه دولت آن و نه مخالفانش. از این رو، اگر مسکو پشت پرده و جداگانه با ترکیه و اسرائیل در سوریه بسته باشد، در آینده به عنوان تنها متحد دمشق بدون حضور قوی رقیب ایرانی نقش‌آفرینی بیشتری می‌تواند داشته باشد.

🌿 با بازگشت ترامپ، احتمال تلاش برای وجه المصالحه قرار دادن حضور ایران در سوریه بیشتر می‌شود. اگر قبلا منطقه نگران اتحاد چهارگانه ترامپ، نتانیاهو، بن سلمان و بن زاید بود، «احتمالا» در آینده شاهد مثلث ترامپ، پوتین و نتانیاهو باشد.

🌿 آنچه بیان شد، خوانشی اولیه بنا بر برخی نشانه‌هاست و برای شناخت بهتر موضع واقعی روسیه باید دید در روزهای آتی چگونه عمل خواهد کرد. ناگفته هم نماند که ترکیه چه چراغ سبزی برای این حمله نشان داده باشد چه موافقت، هدفش صرفا انتقام‌گیری از اسد به علت مواضع اخیرش نیست، بلکه هدف دیگر احتمالا تدارک تحرکی علیه حکومت خودگردان کُردی در آینده‌ای نه چندان دور باشد و چه بسا خروج نیروهای روسیه از تل رفعت پیش‌درآمدی برای آن باشد.
www.tgoop.com/Sgolanbari
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌎 صدای مردم غزه در پارلمان بریتانیا را بشناسیم

🌿 جرمی کوربین صدای مظلومیت مردم غزه در پارلمان بریتانیا علیه دولت آن کشور که در ۱۴ ماه گذشته حامی عملی نسل کش و جنایتکار جنگی بوده.

🌿 جرمی کوربین نماینده مستقل در مجلس عوام بریتانیا و رهبر پیشین حزب کارگر، ادامه فروش تسلیحات بریتانیا به اسرائیل پس از صدور احکام بازداشت توسط دادگاه کیفری بین‌المللی (ICC)، را نامشروع خوانده و ضمن اعتراض به آن از شخص مسئول خاورمیانه وزارت خارجه انگلستان توضیح خواست.

@EsfandiarKhodaee
🌎 سریع‌القلم: اگر روئسای دانشگاه‌ها از سوی اساتید انتخاب شوند به جایگاه کشورهای توسعه یافته رسیده‌ایم

🌿 محمود سریع القلم استاد دانشگاه شهید بهشتی در نخستین همایش چشم‌انداز صنعت ساختمان تاکید کرد «مسائل اقتصادی» در چسبندگی میان مردم و حکومت نقش اساسی دارند. او همچنین بر نقش مهم بخش خصوصی در توسعه تاکید کرد و گفت کشوری که بخش خصوصی را قبول دارد، نوآوری دارد. ۹۵ درصد آنچه که می‌گوییم و عمل می‌کنیم، در ناخودآگاه ما هست.

🌿 اگر دولت و حاکمیت بخواهند در جامعه تعلق خاطر انجام دهند چه کارهایی باید انجام دهند؟ دو نویسنده یک عمر مطالعه کردند که چطور چسبندگی بین جامعه و حکومت و دولت و حکومت ایجاد شود؟

🌿 «مسائل اقتصادی» در چسبندگی بین مردم و حکومت نقش اساسی دارند، در شرایطی این اتفاق می‌افتد که دولت و حکومت نگران تعامل با محیط بین‌الملل نباشند و اولویت رشد و توسعه اقتصادی باشد. آنجلا مرکل بعد از بحران ۲۰۰۸ به سندیکاهای کارگری گفت انتظار افزایش دستمزد را نداشته باشید و به بخش خصوصی گفت کسی را اخراج نکنید. سال ۱۹۱۲ رئیس جمهور آمریکا اتاق بازرگانی را تشکیل داد و به بخش خصوصی گفت شما به منِ دولت بگویید که برای شما چه کنم؟ همین اتاق بازرگانی آمریکا ۸۰۰ ملاقات بین دولت و کنگره آمریکا فقط در سال ۲۰۲۳ برگزار کرده است.

🌿 سریع‌القلم ضمن تاکید بر نقش بخش خصوصی در نوآوری گفت: « افکار اگر عوض نشود، هیچ چیزی عوض نمی‌شود. اگر بتوانیم فکر را عوض کنیم، تصمیم‌ها را هم می‌توانیم تغییر دهیم.  ۲۶ درصد GDP دنیا را آمریکا، ۱۷ درصد در اختیار چین، و ۱۷ درصد در اختیار اروپا است، خاورمیانه‌‌ فقط ۳ درصد از GDP دنیا را به خود اختصاص داده است.

🌿 در ایران اگر روسای دانشگاه‌ها از سوی اساتید انتخاب شوند می‌توانیم بگوییم به جایگاه کشورهای توسعه یافته در حوزه فناوری می‌رسیم. در ایران روسای دانشگاه در خدمت افراد خارج از دانشگاه هستند.

🌿 این استاد دانشگاه با نقل قولی از مک آفی درباره دست و پاگیر بودن قوانین در مسیر رشد و توسعه اعلام کرد: «در چین قبل از ۱۹۸۰ همه چیز دولت بود. تا اینکه افرادی می‌آیند و می‌گویند پنجره‌ها را باز کنید و اجازه دهید بخش خصوصی فعال شود. همین چند هفته پیش دولت چین اعتبار ۴۲ میلیارد دلاری در اختیار دولت‌های محلی گذاشت تا آپارتمان‌های خالی را بخرد و برای رونق صنعت یه این شکل مداخله کند.

🌿 دخالت دولت در قیمت‌گذاری، نوسانات ارز، دستورالعمل‌های ناپایدار، ورود بانک‌ها به صنعت، عدم امکان برنامه‌ریزی درازمدت برای بخش خصوصی، تعدد مراکز تصمیم‌گیری، هزینه‌های تبادل و تجارت و غیرقابل پیش‌بینی بودن سیاست خارجی مجموعه‌ای از عواملی است که بخش خصوصی به عنوان موانع پیش‌رو عنوان می‌کند.»

🌿 او بار دیگر بر اهمیت نقش بخش خصوصی در کاهش ناترازی در کشور تاکید کرد و گفت : « بخش خصوصی ایران دستور کار سیاسی ندارد بلکه در پی روان‌سازی فعالیت اقتصادی است.  تصمیم‌سازی مشترک دولت و بخش خصوصی به نفع کشور است. این یک تصمیم در بالاترین سطح کشور است. محول کردن آن به بدنه دستگاه‌های اجرایی و وزارتخانه‌ها جواب نخواهد داد. ما در ایران با استدلال و آمار تغییر می‌کنیم یا با بحران‌ها؟  تجربه نشان داده ما با بحران‌ها تغییر می‌کنیم.

مشاهده ویدئو و ارسال نظر از اینجا

کانال تلگرام 👇
www.tgoop.com/sariolghalam
2024/12/02 03:21:23
Back to Top
HTML Embed Code: