Telegram Web
🔺گریه رئیس جمهور در فراق همسر

آقای حمید رسایی! کرم خاکی گلدان خانه رئیس جمهور شرف دارد بر طائفه همیشه عنود و لجوج/ گریه بخاطر قطع گاز و برق نشانه استیصال نیست، از آگاهی اوست

🔹به فرض که گریه رئیس جمهور ناشی از استیصال در اداره امور کشور و قطعی گاز و برق و افزایش قیمت دلار باشد. در چنین فرضی درباره مسوولی که بدان حد از آگاهی رسیده که برای این موضوعات می گرید، باید بگوییم که کرم خاکی گلدان خانه او شرف دارد بر طائفه همیشه عنود و لجوجی که با ندانم کاری های مستمر خود، کشور را به تحریم و فلاکت و ناترازی و نارضایتی رسانده اند

🔹همان طائفه ای که وقتی دولت محبوب خودشان راس کار بود، ماه های اول به منتقدان می گفتند اندازه رشد یک بادمجان مهلت دهید ولی الان تمام مصائب بازمانده از دولت و دولت های قبل را که به اسم ناترازی به دولت تازه کار رسیده، نشانه استیصال و ضعف و نابلدی دولت می دانند. گو این که خودشان در مذاکرات هسته ای، در دولت شان و در مجلس، تخم دوزرده کرده اند که آخرینش قانون عجیب الخلقه عفاف و حجاب است./عصر ایران

@yaser_arab57
@EveDaughters
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
وقتی برنده جایزه بین المللی رشته غدد کودکان، پرچم خلیج تا ابد فارس را بلند نگه می‌دارد.

سرباز وطن
پروفسور #مریم_رزاقی_آذر
فوق تخصص غدد کودکان
#خلیج_فارس
#Persian_Gulf

@EveDaughters
📝 بازار کار ایران با زنان تحصیل‌کرده بد تا کرد

در تابستان۱۴۰۳، تعداد بیکاران به۲ میلیون و ۴۶هزار نفر رسیده است. از تعداد کل بیکاران حدود۹۰۰هزار نفر فارغ‌التحصیل آموزش عالی بوده‌اند. سهم زنان بیکار تحصیل‌کرده از کل بیکاران تحصیل‌کرده در تابستان جاری حدود ۵۳ درصد بوده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد از هر سه نفر بیکار، یک نفر زن است. این در حالی است که از هر ۲ نفر بیکار دانشگاه‌رفته یک نفر زن است. این امر نشان می‌دهد وضعیت بازار کار زنان بیکار دانشگاه‌رفته در مقایسه با زنان بیکار عادی تعریفی ندارد.

جمعیت فعال مجموع افراد شاغل و بیکار است و از نسبت آن به جمعیت حاضر در سن کار نرخ مشارکت اقتصادی به دست می‌آید. آن دسته از جمعیت فعال که به دنبال کار هستند، ولی موفق به یافتن آن نمیشوند «بیکار» نامیده میشوند. از نسبت افراد بیکار به جمعیت فعال نیز نرخ بیکاری به دست می‌آید.

▫️به‌طورکلی، اشتغال یک پدیده فصلی است. اگر به روند تغییرات سهم زنان از بیکاری توجه شود قابل مشاهده است که در نیمه اول سال سهم آنها افزایش و در نیمه دوم کاهش می‌یابد.

📌 گزارش کامل را در اکوایران بخوانید:
https://www.tgoop.com/ecoiran_webtv/34368

@EveDaughters
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🚨در خیلی از قتل‌های ناموسی اساسا شکایتی نمی‌شود!

🚨خانواده یک آگهی فقدان می‌دهند و به دادسرا اعلام می‌کنند و خودشان می‌روند و زن را دفن می‌کنند

🚨 دادگستری خوزستان پر است از پرونده‌های قتل‌های ناموسی که رها می‌شوند.

🔺زن کشی دو علت اصلی دارد، یکی در مواقع مواجهه شکست عاطفی که در خیلی از موارد هم با اسید صورت میگیرد و ریشه تاریخی در حس مالکیت مرد نسبت به زن دارد، دیگری قتل ناموسی است که به بهانه حفظ شرافت، مردان با خون درصدد پاک کردن لکه هستند.

🔺اولیای دم در خیلی از قتل‌های ناموسی راضی به قتل هستند.

🔸#کامبیزنوروزی، حقوقدان در نشست «نه به خشونت علیه زنان» با عنوان «زن کشی» گفت: این تصور را نداشته باشید که این افراد (کسانی که قتل های ناموسی می کنند) ناآگاه یا فقیر هستند. اصلا این طور نیست!
یک ارزش هایی بر آنها حاکم است که تا وقتی آن نظام قبایلی ذیل توسعه سراسری اجتماعی-اقتصادی مستحیل نشود این سنت ها هست، مثل سنت ازدواج اجباری/ جماران


#مونا_حیدری
#اسید_کشی
#قتل_ناموسی
#ازدواج_اجباری
#مالکیت_مردانه
#زن_کشی
#روز_زن_مبارک

@EveDaughters
🔺هشت‌گانه در تکریم مقام زن!

۱- از مشخصه‌های شناسایی ما، #نام_پدر است. در کارت ملی، گذرنامه و مدارک تحصیلی نام پدر ثبت می‌شود. یعنی ما مادر نداریم؟!  یا آنکه مادرمان نام ندارد؟! یا نام مادرمان خیلی هم مهم نیست؟! حتی روی قبر، اسمشون را ننوشتند! یعنی اسم نداشته اند؟!

۲- هر زنی باید به هنگام اخذ #گذرنامه، رضایت محضری شوهرش را به همراه داشته باشد. حالا اگر آقاشون از اجازه‌ای که داده، پشیمان بشود، باز خانم #ممنوع_الخروج می‌شود! حکمتش خیلی روشن است، چه بسا زنی بی‌خبر و بدون رضایت آقاشون، برود خارجه! ولی واضح و مبرهن است که هر مردی می‌تواند گذرنامه بگیرد و به هر جا که پولش رسید، برود.

۳- #بدحجابی و بی‌حجابی زنان آن چنان گناه بزرگی است که چشم  بسیاری را گرفته است. حق هم دارند؛ قحطی، سیل،زلزله، گرانی، و اخیرا ثابت شده است، آلودگی هوا ناشی از بی‌حجابی زنان است! ما بیخودی فکر می‌کردیم ماشین‌های بی‌کیفیت و مازوت سوزی موجب آلودگی هوا شده است! عجیب است که بسیاری از فقیهان تراشیدن #ریش را هم برای مردان گناه می‌دانند،ولی هیچ گَشتی، ارشادی، نوری،زوری، قانونی، جریمه‌ای برای این گناه مردانه وجود ندارد!

۴- زنان خیلی باید مواظب #تحریک مردها باشند! اصولاً مردها در هر حالتی و از هر چیزی حق دارند تحریک شوند، زن‌ها باید خودشون را جمع و جور کنند و مفسده ایجاد نکنند!
فرض کنید یک کاف الف(کیوان امامی) بیاید و به چندین زن و دختر تعرض کند... بنا بر قاعده شریفه! کرم از خود درخته! حکماً خود آن زنان و دختران یک چیزیشان می‌شده که این کاف الف توانسته بلا سرشان بیاورد! این کاف الف چکار کند خوب؟! بینوا تحریک شده بوده!

۵- اگر یک مردی زنی را ببرد محضر و یک عقد موقت سی ساله با او ببندد! آری، درست شنیده‌اید موقت سی ساله!! چنین زنی هیچ حق نفقه‌ ندارد! از آن شوهر زرنگ خودش هم هیچ ارثی نمی‌برد، حتی اگر چند فرزند هم بیاورد! توجه کردید که عقد موقت سی ساله! بلکه هم بیشتر!

۶- اگر یک مردی بمیرد، و فرزند یا فرزندانی داشته باشد؛ زنش یا زنانش (هر چند تا باشند) چقدر #ارث می‌برند؟! یک هشتم! حالا فرض کنید یک بابایی دو تا زن داشته باشد و از یک زنش یک پسر داشته باشد. یک هشتم میان دو زن تقسیم می‌شود، هر کدامشان یک شانزدهم! بقیه اموال (هفت هشتم) به پسر می‌رسد! حال اگر این پسر، با زن بابایش چپ باشد، یک شانزدهم ارثیه را به او می‌دهد و خلاص! بفرمایید  بیرون! زن بابام بودی که بودی!!

۷- اگر پدری (حیف نام پدر) بچه‌اش را کشت، با داس سر از بدنش جدا کرد، یا هر جور دیگر که صلاح دید، جان فرزندش را گرفت، #قصاص نمی‌شود! چرا؟! چرا ندارد که، خب پدر است! خودش درستش کرده، خودش هم می‌خواهد نابودش کند!! فقط باید دیه بپردازد، آن هم به فرزندان خودش (برادر و خواهر مقتول)!  البته اگر مادری چنین جنایتی کند، به خواست اولیای دم (عمدتاَ پدر مقتول) قصاص خواهد شد!

۸- اگر زنی بتواند مردی را بکشد، به درخواست اولیای مقتول، قصاص خواهد شد. ولی اگر مردی زنی را بکشد، اولیای مقتوله تنها در صورتی می‌توانند مرد قاتل را قصاص کنند که نصف دیه مرد را به ورثه‌ وی بپردازند! در واقع، جان زن را نصف جان مرد شمرده‌اند!

▪️کاملاً آشکار است که ما بانوان را بسیار حرمت می‌نهیم، مثل غربی‌ها نیستیم که به زن‌ها به چشم کالا می‌نگرند و اصلاً و ابداً زنهاشون را تکریم نمی‌کنند!

محمد سلطانی رنانی 

https://www.tgoop.com/soltanirenani600

#روز_زن_مبارک
@EveDaughters
تبریک روز زن و مادر قرار است چه دردی از زنان و مادران این جامعه یا جهان اسلام درمان کند؟

بزرگداشت کلامی مقام این بخش از انسان‌ها بدون اینکه کمترین فایده‌ای در عمل برایشان داشته باشد به چه کار می‌آید؟!

زنان مرکزنشین و ساکن کلان‌شهرها یک سری مشکلات دارند، زنان ساکن شهرهای کوچک و دور از مرکز مشکلاتی دیگر. زنان روستایی نیز با مسائل دیگری مواجه هستند.

وقتی در تهران قوانین تصویب می‌شود و نهادها و ارگان‌های مختلف برای حمایت از زن و خانواده تعریف می‌شود، گویا حواسشان نیست این تصمیم‌گیری‌ها برای شهرهای کوچک و حواشی ایران کارآمد نیست.
آنجا آداب و رسوم منطقه‌ای و فشار اجتماعی حرف اول را می‌زند. مسائل و مشکلات آنجا متفاوت از تهران و چند کلان‌شهر است.

در یکی از شهرها چون آمار طلاق پایین است سریع نتیجه‌گیری می‌شود که کانون خانواده گرم است، در حالی که زنان اصلا نمی‌توانند درخواست طلاق کنند.

در شهر دیگری که تماس با اورژانس اجتماعی کم است نتیجه‌ می‌گیرند، مشکلات شهر کم است؛ در حالی که اگر زنی با آن مرکز تماس بگیرد، دیگر هیچ کسی از طایفه آن زن، دختر نمی‌گیرد؛ فلذا زنان خشونت‌ها را تحمل می‌کنند که باعث سرافکندگی و مشکلات یک طایفه نباشند.

در شهر دیگری آمار خودسوزی و خودکشی زنان و دختران بالاست.
در شهر دیگری دغدغه چشم و هم‌چشمی از کشورهای پرتجمل هم‌مرز آبی وجود دارد.

در شهر دیگری دختران نمی‌توانند به‌راحتی به خواستگار سمج غیرمنطقی نه بگویند و ارگان‌های رسمی مشاوره‌ای هم بخاطر فشار اجتماعی و غلبه عرف نمی‌توانند ورود کنند.

در شهر دیگری کودک‌همسری رواج دارد با این تفکر که دختران ۱۳ - ۱۴ ساله رشیده هستند و قد و بالای بلندی دارند. بعد همین دخترها گاهی تا ۲۰ سالگی سه بار ازدواج کرده‌اند.

سر می‌گردانی می‌بینی در کشور هم‌دین و هم‌زبان همسایه‌ات افغانستان، دختران و زنان از جامعه نیست شده‌اند. هم جسمشان هم صدایشان.

کمی آن‌طرف‌تر در نوار باریکی به اسم غزه، می‌بینی زنان و کودکان یا کشته می‌شوند یا آواره شده‌اند.

در همسایگی‌ آن زنان آواره، کشور دیگری با نام سوریه را می‌بینی که حکومتش تغییر کرده و زنانی که خواهان آزادی همسرانشان شده‌اند، توسط تازه‌واردان مسلمان ربوده شده‌اند.

در میان این همه نابسامانی جهان اسلام، یک مرتبه فشن‌شویی در زادگاه اسلام برگزار می‌شود که چشم‌ها از حیرت باز می‌ماند.

در افغانستان زن را به پستو می‌برند در عربستان زن را به‌نمایش می‌گذارند.

چه خبر است در این جهان اسلام؟!
دختر پیغمبر این امت، کجا برای جهان اسلام معاصر الگو است؟

بزرگداشت مقام زن و مادر؟!
کدام زن؟ کدام مادر؟

✍️دکتر نفیسه مرادی

https://www.tgoop.com/ensanemoannas
@EveDaughters
📸 قابی به یاد ماندنی از زن قربانی تجاوز که به نماد شجاعت بدل شد

🔸ژیزل پلیکو، زن فرانسوی که به مدت ۱۰ سال شوهرش با بیهوش کردن اجازه تجاوز ۸۰ مرد دیگر را به او می‌داد حالا به نمادی از شجاعت و مقاومت در فرانسه تبدیل شده است.

🔸او می‌توانست در جریان محاکمه با پنهان‌نگه‌داشتن هویت و چهر‌ه‌اش از حریم خصوصی خود حفاظت کند اما تصمیم گرفت با علنی کردن جزییات این پرونده دردناک و شوکه‌کننده، به زنان دیگری که قربانی خشونت و بی‌عدالتی می‌شوند، شجاعت مبارزه ببخشید.

🔸رئیس مجلس ملی فرانسه در ایکس (توییتر) از ژیزل پلیکو تشکر کرد و نوشت: «به خاطر تو دنیا دیگر مثل قبل نیست.»

🔸گفتنی‌ست قضات در فرانسه دومینیک پلیکو، همسر سابق ژیزل پلیکو را برای تجاوز جنسی به او مجرم شناختند و او را به بیست سال زندان محکوم کردند. ده‌ها مرد متهم به تجاوز به او نیز به سه تا ۱۳ سال حبس محکوم شدند./ پایگاه خبری اختبار

@EveDaughters
تغییر صورتبندی‌های خانواده و لزوم اتخاذ رویکردهای محله‌محور در ارتقاء سلامت اجتماعی زنان سالمند

مدیر جلسه:
سمیه‌سادات شفیعی

سخنرانان:
محیا شعیبی

سه‌شنبه، 4 دی‌ماه 403
ساعت: 12:30 تا 14

به‌صورت مجازی(غیرحضوری)
پیوند حضور برخط در نشست:
https://webinar.ihcs.ac.ir/rooms/iy4-n30-kic-yl6/join

@EveDaughters
🔺یکی از انواع خشونت علیه زنان، #تجاوز_زناشویی است که می‌تواند جزو پیچیده‌ترین مفاهیم حقوقی حوزه‌ی خانواده باشد. سال اول کارشناسی ارشد مقاله‌ای پیرامون تجاوز زناشویی کار کردم که بعد از تغییرات متعدد از جمله تغییر نام مقاله توسط داوران، در نشریه‌ی فقه پویا در دانشگاه تهران منتشر شد. شاید با دید امروز، این مقاله را نیازمند اصلاحاتی اساسی بدانم، اما هم‌چنان گمان می‌کنم ایده‌ی اصلی آن می‌تواند مورد توجه قرار گیرد.

در این مقاله تلاش کردم نشان دهم که مبانی پذیرفته شده در سنت فقهی و حقوق ایران پیرامون ماهیت نکاح و الزامی بودن تمکین مطلق، مانع از هرگونه جرم‌انگاری در مورد خاص تجاوز زناشویی است و اساساً در این زمینه با بن‌بستی نظری رو‌به‌رو هستیم.

متن کامل مقاله را می‌توانید در نشانی زیر بخوانید یا آن را بارگیری کنید👇🏻

https://feghhepouyasj.ut.ac.ir/article_90162.html

@tadaeeat
@EveDaughters
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 فروش نوزاد ۴۵۰ میلیون!

🔹در تجارت سیاه و غیرقانونی فروش نوزاد در فضای مجازی، واسطه‌ها تصاویر نوزاد و استوری‌های «رضایت مشتری» را بدون هیچ‌گونه هراسی از پیگرد قانونی، منتشر می‌کنند.

🔹در این صفحات به راحتی نوزاد با قیمت ۴۵۰ میلیون تومان به صورت نقدی یا با طلا و حتی دلار معامله می‌شود تا ردپایی از خریدار و فروشنده باقی نماند. واسطه‌ها مدعی هستند بیشتر کارها با همدستی کلینیک‌های زنان و زایمان، انجام می‌شود.

🔹تعدادی صفحات دیگر هم ادعا می‌کنند که در ازای پرداخت ۵۰۰ میلیون تومان، با همدستی برخی کارکنان ثبت‌احوال، شناسنامه نوزاد به نام خریدار صادر می‌کنند. /تبیان

@EveDaughters
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پژوهشی در گذشته درباره پیامدهای روان‌شناختی سقط خودخواسته صورت گرفت که ناکام ماند. نمونه آماری هم زنانی بودند که چند سالی از تجربه شان می‌گذشت.
وجه اشتراک اکثریتشان تصمیم قاطعانه موقع انجام سقط بود. البته آنهایی که دیگری(هرکس بجز خودشان که اکثرا شریک جنسی یا همسرشان یا افراد دیگر بودند، حکم دیگری را داشتند) متقاعدشان کرده بود، قاطعیت کامل را برای انجام سقط از ابتدا نداشتند.

از نکات پژوهش، تجربه پشیمانی در تعدادی از نمونه‌ها بود که مدتی بعد احساس کرده بودند و البته دلایلشان متفاوت بود.
پشیمانی بعد از سقط عمدی، تجربه همه نبود اما برخی از آنهایی که مبتلا بودند تجربیات سختی در این زمینه داشتند.

کلیپ بالا، کاری از هوش مصنوعی در همین زمینه و برای گروه آخر است.

@EveDaughters
بازار کار در اقتصاد ایران
سیمای اشتغال و تأمین اجتماعی زنان

سخنرانان:
جلال منتظری شورکچائی
لیلاسادات زعفرانچی
نرگس اکبرپور روشن

شنبه، 8 دی 403
ساعت: 10 تا 12

پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
سالن ادب

پیوند حضور برخط در نشست:
https://webinar.ihcs.ac.ir/rooms/ypk-1dv-vbp-ebv/join
@EveDaughters
ملوک جان از وقتی خانه امده بُق کرده و حرف نمی زند!!بیست بار میز را دستمال کرده!!ده بار گلدانها را جان به سر کرده و پنج بار پشت پنجره رفته و کفترها را کیش داده!!!
اقای بقولاتی می پرسد:خوبی ملوک جانم؟؟

نمی دانم نه خوبم نه بد !!یک جوری هستم که خودم هم نمی دانم جورش چه‌جوری است!!!!امروز نوه های خان داداشم را دیدی؟؟مثل جنازه روی مبل ها ولو شده بودند!!!سه بار زن داداش چای اورد یک کدام بلند نشدند سینی چای را از دستش بگیرند،موقع نهار فقط امدند لمباندند و باز سر توی گوشی های مرگی شان کردند!!!لباس پوشیدنشان را دیدی؟؟دختر گنده با صدای بلند از مادرش می پرسد«برا من پد بهداشتی اوردی؟؟»بعد هم پیله کرد که برویم برف بازی می خواهیم استوری بگذاریم!!!! یادم به جوانی خودم افتاد.

▪️ماه رمضان که روزه نمی گرفتیم مادرم لب می گزید که باید بلند شوید و سحری بخورید ،الکی نماز بخوانید و روز هم مراقب باشید پدر و برادر هایتان بویی از #قاعدگی تان نبرند!! فقط می گفتیم چشم!!!

مهمان که داشتیم فقط کافی بود مامان چشم بچرخاند ،از مدل و تاب چشمهایش می فهمیدیم که باید چای بیاوریم!!یا از مهمان خانه بیرون برویم !!یا حرف نزنیم !!یا حرف بزنیم!!میوه را دور بچرخانیم!!پیشدستی را عوض کنیم!!برای مهمان زیرسیگاری بیاوریم،دامنمان را روی پایمان بکشیم...وای بقول یک جفت چشم بود و ما آن همه برداشت می کردیم!!!

خوب این که مثل سگ از ننه بابا هامان می ترسیدیم خوب بود ملوک جان؟؟
ــ نه اصلا خوب نبود ،من هنوز گاهی خواب چشمهای پدر یا مادرم را می بینم!!هنوز صداشان توی گوشم است!!!بقول جان نه دیکتاتوری آن وقتها خوب بود و نه شل و شیمبویی الان!!اصلا چرا ما نباید میانه را بگیریم!!!

زن دادادش با آن کمردرد دوبار به نوه اش گفت :مادر میوه را دور بچرخان.در جوابش بلند و درنهایت پاچه پارگی گفت:«مادرم هر کس بخواهد خودش بر می دارد این دیس پنجاه کیلویی کار من نیست،وابده مامانی»

کاش خدا  هرچه از دهه سی به بعد بافته بشکافد و دوباره ببافد!!!روزگار ما و دهه هشتاد و نودی ها مثل یک بافتنی است که اولش را سفت بافته اند و اخرش را شل!!!!
ــقربان آن مثال زدنت ملوکم!!!انقدر هنرمندی و اهل بافت و شکافت که بدت نمی اید دوتا میل بافتنی دست خدا بدهی!!!!

#شهلاظهوریان
@shahlazohurian
@EveDaughters
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
انتقاد یک جامعه‌شناس از تبلیغ عجیب یک طباخی

🔺فاطمه محمدی در توییتر خود نوشت :
زنانگی پدیده‌های اجتماعی و ایجاد بحران‌های دوقطبی چالش‌زا در بین مردم، مواجهه حاکمیت با اصول و مبانی اصلی را روز به روز سخت‌تر می‌کند.

@hashiyeh_news24

پ.ن: در این آلودگی جان فرسا که یمین و یسار منتظر نسیمی هستند عجب طوفان سفاهتی می‌وزد.

@EveDaughters
شیوه‌های مصرف رسانه‌ای در خانواده
سخنرانان:

منصور ساعی
فرزانه شریفی

دبیر نشست:
آمنه بختیاری

یکشنبه، 9 دی‌ماه 403
ساعت: 10 تا 12
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
سالن ادب

پیوند حضور برخط در نشست:
https://webinar.ihcs.ac.ir/rooms/n6a-4os-mlq-mlm/join
@EveDaughters
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مطابق آیات قرآن، زن عامل وسوسه نیست
بلکه این مرد و این آدم است که اسباب هبوط زن و حوا را فراهم کرده است.

مسئله تعدد زوجات در قرآن یک موضوع تاریخ‌مند است و برای زمان الان کاربرد ندارد.

کف حقوق زنان در آیات آمده است و در طول زمان باید این حقوق افزایش پیدا می‌کرد.

#سیدکمال_حیدری

@EveDaughters
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
به یاد یکی از ترسناکترین شب‌های دنیا
پنجم دی، به وقت #بم

🔺حکایت دزدیده شدن فرزندان بم در شب‌های آوارگی به روایت #کیانوش_عیاری در فیلم بیدارشو آرزو، که فیلمبرداری فیلم تنها هفت روز بعد از زلزله آغاز شد.

@EveDaughters
Audio
بدن، خشونت و پزشکی‌شدن

🎧شمیم شرافت؛ طنین خشونت در تعاملات پزشکان متخصص زنان با مراجعان

@AnthropologyOfGender
@EveDaughters
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
کلیپ حاضر، برشی از یک‌ مستند درباره سقط جنین است. مطابق مستند سالها قبل، شکایت و پیگیری فردی به نام نورما مک کوری در آمریکا، باعث می‌شود که قانون سقط جنین در آمریکا آزاد شود. دختری که با بارداری خارج از ازدواج روبروست و نمی‌خواهد تجربه گذشته‌اش تکرار شود.

البته شکایت و حواشی پرونده او صرفا در این اتفاق موثر است، اما مستند وزن بیشتری را به این اتفاق داده است.

به هر جهت این اتفاق همه داستان نیست، چند سال بعد خود او، به یکی از بزرگترین مبارزان علیه سقط جنین تبدیل می‌شود و...

در این لینک متن کوتاهی درباره این اتفاق با عنوان: عقبگرد پنجاه ساله زنان آمریکایی آمده است:
https://fararu.com/fa/news/547884

تعارض حق مادر بر بدن خود و حق حیات جنین، موضوعی است که در تمام فرهنگها بطور جد بدان پرداختند. بسیاری معتقدند چون قانون نویسان غالبا مردان هستند، بنابراین درکی از فهم موضوع ندارند.
برای مثال زنی که بارداری‌اش حاصل تجاوز است، یا در ماه‌های آخر بارداری متوجه بیماری جنین می‌شود و موارد مشابه باید از درک و حمایت مقنن برخوردار باشد، نه بالعکس.

@EveDaughters
زنان قدرتمند صفویه

خیرالنساء زنی که عثمانی را شکست داد


نزهت احمدی استاد تاریخ دانشگاه اصفهان در نشستی با عنوان زنان در عصر صفوی که به مناسبت روز زن در شهر کتاب بهار اصفهان برگزار شد خبر از  نوشتن کتابی جدید درباره زنان صفوی داد.

او با اشاره به اینکه زنان صفوی شبیه زنان عثمانی یا قاجار یا زنان دوره‌های پیش از خود نیستند، گفت: مدارکی پیدا کردم که نشان از اولین حضور زنان قدرتمند در این دوره دارد.او گفت این زنان در عرصه سیاسی نظامی مانند جنگ چالدران حضور داشته اند.

احمدی با اشاره به دو همسر شاه اسماعیل گفت :آنها لباس رزم پوشیده و به جنگ می‌روند و این یعنی آنها مهارت‌های رزمی داشته‌اند و شمشیرزنی و سوارکاری بلد بودند.
او افزود :هردو زن اسیر می‌شوند اما یکی از آنها موفق می‌شود با بخشیدن گوشواره‌ای که همراه داشته آزاد شود اما دومی اسیر عثمانی می‌شود و تا پایان عمر همانجا می ماند.

این استاد تاریخ دانشگاه اصفهان با اشاره به اینکه منابع تاریخی ما درباره این زنان سکوت کرده‌اند گفت :یکی از دلایلش این بوده که ناموس شاه دست بیگانه افتاده بوده و این موضوعی نبوده که بشود درباره اش حرف زد. او افزود این اسناد و مکتوبات عثمانی بوده که ما را از این ماجراها مطلع کرده است.

او به پری خان خانم دختر شاه طهماسب اشاره کرد که در مقام یک زن قدرتمند  مستقیما  نقش مشاور شاه را داشته و اواخر عمر شاه طهماسب عملا قدرت را در دست داشته است و حتی حکم ملک الشعرایی محتشم کاشانی را با خط خودش صادر کرده است.

احمدی با اشاره به دعوای جانشینی شاه طهماسب  گفت که پری خان خانم تصور می‌کرد با شاه شدن محمد خدابنده یکی از برادرانش که  سالها محصور و  تقریبا هم نابینا بوده همچنان می‌تواند قدرت را در پشت صحنه در دست داشته باشد. او افزود حتی این احتمال و شایعه هم وجود دارد که به نام خودش سکه ضرب کرده گرچه هنوز مستندی برایش یافت نشده است.

احمدی در ادامه گفت :اما وقتی محمد خدابنده پشت دروازه‌های قزوین اتراق می‌کند تا همه از جمله پری خان خانم برای دست‌بوسی نزدش بروند، پری خان خانم بازداشت می‌شود و بعد هم فرمان قتلش صادر می‌شود.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه در این واقعه رد پای یک زن قدرتمند دیگر یعنی همانا خیرالنسا، همسر محمد خدابنده دیده می‌شود گفت: برخی منابع این ماجرا را به دعوای زنانه  خواهر شوهر و زن‌برادر فرو کاسته‌اند درحالی‌که ماجرای جنگ قدرت در جریان بوده و قضیه پیچیده تر و مهمتر از این حرف هاست.

احمدی با اشاره به اینکه با شاه شدن محمد خدابنده، خیرالنسا مستقیما قدرت را به دست می‌گیرد، گفت :او زنی ساختار شکن است و شروع به عزل و نصب امرا و قزلباش‌ها می‌کند،و همین نقش آشکار خیرالنسا در عرصه قدرت به مذاق جامعه مردان آن زمان خوش نمی‌آید.

او افزود :حضور این زن در قدرت مقارن با جنگ‌های ایران و عثمانی است و او هم در یکی از این جنگ‌ها شرکت می‌کند که منجر به پیروزی ایران می‌شود‌ و حتی موفق می‌شود یکی از شخصیت های مهم و نزدیک به پادشاه عثمانی یعنی عادل گرایخان را به اسارت بگیرند‌.

این استاد تاریخ دانشگاه اصفهان گفت اما همان حربه همیشگی که همواره در طول تاریخ برای سرکوب و کنار زدن زنان به کار برده می‌شده این‌جا هم علیه خیرالنسا استفاده می‌شود و شایعه می‌کنند که خیرالنسا با عادل گرایخان رابطه دارد و به شاه پیام می‌دهند که زن تو مانع ماست و از پایتخت دورش کن. خیرالنسا  مقاومت می‌کند و می‌گوید :من نمی‌روم و حتی اگر  من را بکشند هم بالاخره یکی از  پسرانم به قدرت می‌رسد و انتقامم را می‌گیرد و در نهایت خیرالنسا را در کاخ خفه میکنند.

احمدی درباره زنان در عصر شاه عباس هم گفت، سنت وقف در این دوره باعث شده ما در جای جای شهر شاهد اماکن زیادی باشیم که به نام واقف آن که یک زن است ثبت شده است. او با اشاره به اشتغال زنان در این دوره گفت: من در اسناد وقف یک شفاخانه دیدم که نوشته بود یک جراحه و‌ دو پرستار زن استخدام کنید،  همچنین کتابی پیدا کردم که زنی کاتب نوشته بوده و در انتهای کتاب آورده بود : اگر بد خط بود ایراد نگیرید دستی برگهواره و دستی بر قلم داشته‌ام.

او با اشاره به اینکه تاریخ ما مذکر است گفت که پیدا کردن ردی از هویت زنان در تاریخ بسیار سخت است و مورخ باید مانند کارآگاه با دقت کنکاش کند و حتی گاهی بین سطور را بخواند و ببیند تا چیزی را که پنهان شده پیدا کند.

https://ir-women.com/20488
@EveDaughters
2025/01/04 20:36:11
Back to Top
HTML Embed Code: