Telegram Web
#نیچه در نامه‌ای خطاب به دوستش رود در فوریه سال ۱۸۸۴ از شهر نیس جمله‌ای می‌گوید که فکر می‌کنم وحشت آورترین گفته‌ای است که فردی می‌تواند به خویش از جانب دیگران بگوید.

(به خوبی آن را می‌شنوم): 《نیچه‌ی عزیز، دوست گرامی؛ دیگر تنها مانده‌ای.》

نیچه معتقد بود بعضی چیزها تنها متعلق به گذشته است. مثلا ما تنها برای جلوگیری از سکوت حرف می‌زنیم یا چون در گذشته چیزی بینمان بوده اکنون هم به یکدیگر مهربانی می‌کنیم که او اینکار را نوعی رفتار افراطی می‌پنداشت.


آیا شما هم این احساس را تا بحال داشته‌اید؟!
@ForAzadism
اوکراین به زور حتی فعالان با سابقه ضد جنگ رو هم داره در راستای کمبود نیروی انسانی در جبهه‌ها به جنگ می‌فرسته.
اما هنوز خبری از رفتن فمینیست ها به جبهه نیست.
حداقل یکم پای آرمان‌هایی که بابتش این همه هزینه به جوامع تحمیل کردید باشید و جای رفتن به لهستان مثل یک مرد برابرانه برید جنگ.
@ForAzadism
این نامزد پوششی من نمیدونم چه مسخره بازیه توی ایران مد شده.
خوب هر حزب بشینن اول افکار سنجی کنند ببینند کی رو بفرستن رأی بیشتری داره و همون رو نماینده نهایی حزب کنند.
البته این برای اصول‌گرا هاست.
بقیه احزاب باید ببینند کی تأیید صلاحیت میشه اونو بفرستن.
ماشالا نصف احزاب هم که اصلا به رسمیت شناخته نمیشه از طرف سیستم.
@ForAzadism
من به ج‌ا اعتقاد ندارم، همینطور به هیچ‌یک از حکومت‌های صده‌های اخیر.
من به ایران اعتقاد دارم و به ایران عشق می‌ورزم. و هرچه کنم تنها در راستای تعالی ایران بزرگ است.
@ForAzadism
انتخابات روز جمعه در تاریخ سیاسی نه ایران بلکه جهان بسیار نادر است.
این انتخابات در حالی برگذار می‌شود ‌که سه انتخابات پیاپی با تحریم اجتماعی و در طرف مقابل رد صلاحیت و مهندسی گسترده انتخابات انجام گرفته و ماحصل آن افزایش بی سابقه رکود، تورم، بن بست سیاسی، نارضایتی اجتماعی، انزوا بین‌المللی و نهایتا با مرگ بسیار خاص رئیس جمهور همراه گشت.

از این رو سیستم هرچقدر هم تلاش کند امکان مهندسی جامع انتخابات را نداشته و با کلاف سردرگمی روبرو است که راه چاره‌ای برایش ندارد.
از این رو عملا هسته مرکزی قدرت توان مدیریت و پیش‌بینی امور را از دست داده و کاملا در مقابل آنچه رخ می‌دهد احساس بی دفاعی می‌کند.

حاکمیت در راهی قرار دارد که بازگشت امنی برای خود در آن تعیین نکرده و در مقابل جامعه نیز با دو گانگی ادامه بر لجاجت و حفظ شرایط موجود یا انعطاف خرج دادن و آنچنان که احمد محمود می‌گوید امید در ناامیدترین لحظه دو دل است.

از طرفی شرایط سیاسی جهان آنقدر پیچیده شده که مرا یاد سال های ده ۱۹۳۰ میلادی می‌اندازد و شکل و عملکرد جوامع و قدرت‌ها هم به نحو بسیار زیادی مانند آن زمان بر پایه بی اعتمادی، تردید، پیش‌دستی و رقابت است.

بنده در باب اینکه هر فرد چه تصمیمی برای این انتخابات دارد نظری ندارم و معتقد بر اصل این عقیده‌ام که فرد آزادنه برای خود تصمیم گیرد. از این رو پیشنهاد میکنم تلاش نکنید دوستان یا آشنایان خود را بخاطر تصمیم مشارکت یا عدم مشارکت مواخذه کنید و اگر دلیلی برای هر یک دارید در صورت تمایل فرد مقابل با وی وارد یک گفتمان شوید و از برانگیزی‌های احساسی و جملات و عباراتی که معانی نامعلوم دارند پرهیز کنید.

در نهایت آنچه رخ می‌دهد بیش از ما بر نسل‌های پس از ما تأثیر می‌گذارد.
#مهدی_آزاد
@ForAzadism
زمانهایی هم هست که مرتب به کمتر و کمتر راضی می‌شوی.
@ForAzadism
به قول کارل پوپر


جهالت واقعی نداشتن آگاهی نیست، بلکه روگردانی از به دست آوردن آن است!
@ForAzadism
همیشه بیشترین انباشت گنج‌های جهان در مراکز مذهبی است. خواه واتیکان باشد، خواه مشهد یا قدس.
اگر دیدید سیاستمداری برای مذهب یقه چاک می‌دهد بدانید منفعتی از آن گنج‌ها دارد. چراکه سیاستمدار بیش از هرکس می‌داند مذهب حتی برای پیش‌پا افتاده ترین مسائل هم راه حلی ندارد.
@ForAzadism
در صورت رای آوردن پزشکیان احتمالا سه وزیر اولی که از کابینه حذف گردند به ترتیب وزیر ارتباطات، راه و شهر سازی و ارشاد خواهند بود.
امیرعبداللهیان هم انصافا اگر از دنیا نمی‌رفت توی این لیست می‌بود.
@ForAzadism
اکثر افرادی که به پزشکیان رای می‌دهند بخاطر ظریف است و آنهایی که به قالیباف رای می‌دهند بخاطر آن است که نمی‌خواهند به جلیلی رای دهند.
جلیلی یک عنصر نامطلوب، خطرناک و یک فاشیست تمام عیار است که می‌تواند ایران را به جنگ یا حتی یک کودتا (برای تبدیل شدن به یک صدام دیگر) کشد.
@ForAzadism
Forwarded from شفیعی کدکنی
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
@shafiei_kadkani
در سیاست اجماع وجود ندارد.
بچه‌ها خداحافظ!


سه‌شنبه، ۲۹ بهمن ۱۳۹۸
دانشگاه تهران
#شفیعی_کدکنی
فضای جامعه و کشور بیش از حد اضطراب و عذاب آور شده.
کاملا غیر قابل تحمل شده
@ForAzadism
بنده به تمام کسانی که به جلیلی رأی دادند با تمام وجودم میگم: براتون متاسفم.
چرا که نه تنها هیچ حافظه تاریخی‌ای ندارید بلکه حامی ویرانی زادگاه و وطنمون هستید.
@ForAzadism
Azadism
بنده به تمام کسانی که به جلیلی رأی دادند با تمام وجودم میگم: براتون متاسفم. چرا که نه تنها هیچ حافظه تاریخی‌ای ندارید بلکه حامی ویرانی زادگاه و وطنمون هستید. @ForAzadism
در صورت رئیس جمهور شدن جلیلی شخصا دیگه هیچگاه هیچ نظر سیاسی و یا تعریفی از مردمان ایرانی نخواهم کرد. چون این بزرگترین تراژدی تاریخ معاصر ایران خواهد بود.
@ForAzadism
نامه‌های نیچه
فردریش ویلهلم نیچه

👇👇👇
@ForAzadism
نامه‌های نیچه
فردریش ویلهلم نیچه


رکوردها برای جابجا شدن‌اند. احتمالا این بدیهی‌ترین گفته‌ام در طول این نوشتار خواهد بود.

بیست یا بیست و یک سال پیش وقتی اولین کتاب از نیچه را در حالی که هنوز دبیرستان را تمام نکرده بودم خواندم. آن زمان نیچه برای من موجودی ماورایی شد که هیچوقت نمی‌شد او را فهمید. طی سالها و با خواندن آثار وی و همگام با بالا رفتن سواد و ادراک خویش آن موجود هنوز ماورایی بود. دیوی بود در جان (monster in animo) اما یک چیز داشت تغییر می‌کرد. ادراک مهمتر از دانسته بود. این چیزی است که نیچه را دست نیافتنی می‌کند، این چیزی است که باعث می‌گردد نتوان او را نقض کرد. چیزی که فهم نیچه را نیز پیش می‌برد.

او _فردریش نیچه_ یک شاعر بود و بعد یک فیلسوف. او یک هنرمند طراز اول بود، یک مرد جنگی تمام عیار، یک شاعر احساساتی و در نهایت مردی که بیش از اندازه برای مرد بودن بزرگ بود. نیچه برای فلسفه‌اش تبدیل به همه چیز شد. یک جور روش دیوژنی. اما آنقدر در آن تکامل یافت که نمی‌توان نه آن را فهمید و نه منکرش شد.
طی این سال‌های عمر هرگاه خواستم کسی را بفهمم از دریچه ادراک و فهم وی پیش رفتم و کمتر به توصیفات پیرامون وقعی نهادم. البته این بدان معنا نیست که نظر دیگری برایم از ارزش ساقط گردد بلکه میخواهم واضح ترین پرتره را خود نقاشی کنم؛ پس می‌توانید متوجه شوید فهم و درک نیچه چقدر دردناک و دشوار بود.
از خوش اقبالی‌های من در راه این درک بیماری‌های طولانی و آزار دهنده‌ای بود که دچار می‌شدم یا همدردی و احساساتی که با حیوانات یافتم _درک حیوانی_ و یا حتی گریز هرچه بیشتر از انسان.
کسانی که نیچه می‌خوانند به دنبال فهمی بیشتر از جهان‌اند، فهمی که در آثار دیگر خردمندان‌ و فلاسفه نیست. نوعی فهم پوچی، فردیت، اجتماع محوری، غریزه، قدرت و اراده و در پایان بازگشت به همان واژه نخست.
آه. من چه میگویم، جز یاوه‌هایی که از سر سر دردی طاقت فرسا با چشمهای تنگ شده در گریز به گوشه‌ای خالی با نفس‌های آرام و رخوتی بی معنا؟!

این کتاب بیش از هر چیز نیچه‌ای است شاعر، موقر، غمگین، گریزان از غرور آلمانی، و مردی که می‌داند نمی‌توان توده را اصلاح کرد. آه چه مسیحی خوبی!
آنکه این سطور را می‌خواند باید بداند بدون ابهام و شکی جانفرسا یعنی شک در جایی که دکارت دست از شک کشید نیچه‌ای وجود نداشت. همانطور که اگر موسیقی آلمانی نبود، واگنر و شوپنهاور و آن خشم پر طمطراق مردی که در آستانه گور می‌خواست با دندان‌هایش گلو را بِدرد. مردی که قله را نه با پاهایی عضلانی بل با اراده‌ای که بدان قدرت می‌داد فتح می‌کرد.
آیا می‌توانید اکنون تنها اندکی آن درد را درک کنید؟!
سکوت تنها پاسخ آری است... .

در نهایت چند جمله هم به ترجمه بپردازم. فکر می‌کنم باید بر آن تاخت. مترجم با اینکه کتاب به پاورقی‌های بسیار ضروری نیاز داشت از آن چشم پوشیده و در فهم برخی واژگان بسیار سادگی خرج داده و این برازنده زبان شناسی چون نیچه نیست که کار را سرسری پیش بریم. مترجم باید جایی که واژه مناسب نمی‌یابد واژه سازی کند، باید واژه را توضیح دهد، باید از فهم بجای تکنیک استفاده کند. از این رو بر آن می‌تازم اما همچنان معتقدم اگر نیچه خوانده‌اید این ناشی‌گری‌ها را می‌توان پشت سر گذارید.

این طولانی‌ترین وقفه نوشتنم برای کتابی بود که خواندم و درست پس از کتاب پیشین، جنگها چگونه پایان می‌یابد. و رکوردی که به سرعت جابجا‌ گشت.

چه خوب است که نیچه دیگری نمی‌تواند وجود داشته باشد.

#مهدی_آزاد
#نیچه
@ForAzadism
از آنجا که آدمی موجودی جمعی است؛ بزرگترین ناامیدی، ناامید شدن از همنوع و جامعه پیرامونی است.
انسان خودخواسته اینکار را با خویش دارد می‌کند. خود را نابود می‌کند.
@ForAzadism
انسان ملاک تمدن را منیت قرار داده و همزمان ملاک فهم را تقلید از جو زمان.
این چنین است که نافهمی به فهم ترجمه می‌گردد.
@ForAzadism
یک عبارتی هست که می‌گوید:
خودتان و عقلتان.

اکنون دیگر نه دهه ۵۰ است و نه دوره قاجار. نه کتب تاریخ دور از دسترس و نه روشنفکر نایاب.
ببینید، بشنوید، بخوانید، بی‌اندیشید و در نهایت خودتان و عقلتان.

هنوز یادم نرفته در ابتدای همین دولت رئیسی حتی سگ‌ها هم امنیت جانی نداشتند، یادم نرفته که چطور دخترک‌ها را کشان کشان به ون گشت ارشاد می‌بردند، چطور شلیک مستقیم در خیابان‌ها می‌کردند. اگر کسی خواهان تکرار مکرر این‌هاست این شما و این جلیلی و بی تفاوتی به آن.
خودتان و عقلتان.
@ForAzadism
قلدر محل هستند
جناب هکتور. منتظر شام.

بنده موافق غذا رسانی به حیوانات هستم. چراکه انسان جایی در جهان نیست که دست در طبیعت در جهت تخریب آن نبرده باشد. پس چرا تا پای کمک به حیوانات می‌آید ناگهان مخالف می‌شود؟!
شما دست از نابودی طبیعت و بهره‌کشی از آن بردارید، ما هم این چند سگ و گربه و پرنده را از وابستگی به خویش دور می‌کنیم.

آیا می‌توانید؟!
@ForAzadism
2024/06/30 01:14:21
Back to Top
HTML Embed Code: