Telegram Web
کنگره هفتم پژاک آغاز عصری نوین است

مظلوم هفتتن، عضو مجلس پژاک

منبع: مجله آلترناتیو – شماره ۲۸


🆔 @GozarDemocratic
گذار دموکراتیک
کنگره هفتم پژاک آغاز عصری نوین است مظلوم هفتتن، عضو مجلس پژاک منبع: مجله آلترناتیو – شماره ۲۸ 🆔 @GozarDemocratic‌
کنگره هفتم پژاک آغاز عصری نوین است

مظلوم هفتتن، عضو مجلس پژاک

منبع: مجله آلترناتیو – شماره ۲۸


اهمیت برگزاری کنگره دراین شرایط

درشرایطی که منطقه آبستن حوادث مختلفی بوده وهست پژاک هفتمین کنگره اش را برمبنای تحلیل اوضاع سیاسی، تحولات جهانی ومنطقه ای، نقد وبررسی عملکردها، وظایف ومسئولیت‌ها و با نیاز به تحول و نوسازی انجام داد.

برگزاری موفقیت آمیز این کنگره را به رهبر آپو، شهدای گرانقدر انقلاب به ویژه شهدای توطئه‌ی بین‌المللی، خانواده‌ و مادران گرانقدرشهدا، تمامی خلق کورد به ویژه مردم میهن دوست ومقاوم لرستان، ایلام و کرماشان تبریک می‌گویم.

هرچند جنگ جهانی سوم با جنگ روسیه و اوکراین با گسترش دامنه به سمت اروپا وارد مرحله دیگری شده بود اما با شروع جنگ غزه وشدت یافتن جنگ درکردستان، همچنان خاورمیانه نقش محوریت و مرکزیت تحولات منطقه‌ای و جهانی را ایفا می‌کند. عمده شواهد وقرائن بیانگر شدت یافتن و گسترش جنگ و درگیری هاست. درسطح منطقه‌ای و جهانی نیز متأسفانه اراده‌ای راسخ وعزمی جزم برای حل دموکراتیک مسئله و کاهش و پایان دادن جنگ وخونریزی‌ها وجود ندارد. سیستم سرمایه‌داری جهانی برای ایجاد نظم نوین جهانیِ دلخواه خویش، سردمدار بحران آفرینی درمنطقه و دارای شیوەی مدیریتی بحران‌زا است و در راه رسیدن به اهدافش هیچ حدومرزی نمی‌شناسد. قدرت‌ها ودولت‌های منطقه‌ای نیز که بخشی از این سیستم سرمایه‌داری هستند، بر مبنای گسترش قلمرو و دامنه نفوذ خویش و یا حداقل، محافظت ازدستاوردها و داشته‌های موجودشان درحال آماده‌کاری، اقدامات هجومی و یا بازدارنده هستند. تاحدودی می‌توان تحولات و رویدادهای این مرحله را به تحولات و رویدادهای جنگ جهانی اول تشبیه نمود که زمینه شکل گیری سیستم جهانی صدساله اخیر را فراهم نمودند. می‌توان این مقطع تاریخی را مرحله فینال نیز نامگذاری کرد که هر کس خودش را براساس آن آماده می‌کند. فلذا مرحله از حساسیت ویژه‌ای برخوردار است. دراین مرحله نقش نیروهای دموکراتیک و میزان سازماندهی و آمادگی آنها در سیر تحولات منطقه‌ای و جهانی و کسب نتایج مطلوب، اهمیت حیاتی دارد. امروزه کردها بطورعام و کردهای آپویی بطور خاص در منطقه دارای نقشی تأثیر گذار و حتا درمواردی تعیین کننده بوده و در مجموع نسبت به جنگ‌های جهانی اول و دوم دارای آمادگی بیشتر و شرایط مساعدتری هستند. کردهای آپوئی با برخورداری از رهبریت رهبرآپو، سازماندهی کارآمد و منسجم، نیروهای رزمنده و خبره درجنگ‌های نوین، درهم تنیدگی سازمان و خلق، برنامه و فرمول مشخص چاره یابی وسیر جهانی شدن فکر وفلسفه آپویی، موقعیتی تاریخی کسب نموده، تحولاتی ریشه‌ای و کیفیتی انجام داده و نقش پیشاهنگی نیروهای دموکراتیک را برعهده گرفته‌اند. این تحولات ایجابی، سیستم سرمایه‌داری جهانی، دولت‌های غاصب منطقه‌ای و نیروهای مزدور و سرسپرده را نگران کرده بگونه‌ای که همپیمانی و مشارکت شوم آنها را برعلیه کردها افزایش داده است. از اینرو روزبه‌روز فشارهای‌شان را بر رهبرآپو، گریلاهای آزادی، خلق کرد و دوستان‌شان گسترش داده و خواهند داد. بدون تردید برگزاری کنگره درچنین اوضاع، شرایط و احوالی و با موفقیت به پایان رساندن آن دستاوردی است ارزشمند و گامی مهم درمسیرمبارزه انقلابی و رسیدن به مقصود.

کنگره به نقد و بررسی فعالیت‌های انجام شده چهار سال گذشته، میزان موفقیت درعملکرد، تحلیل و ریشه‌یابی نواقص، موانع و دلایل عدم موفقیت، فرصت‌ها و چگونگی استفاده ازآنها، وظایف ومسئولیت‌ها، با مدنظر قراردادن شرایط و امکانات، پرداخت. مسائل مختلف اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، دفاعی، سازمانی وغیره را مورد بحث و بررسی قرار داده و با مشارکتی مسئولانه نقد، انتقاد و خودانتقادی صورت گرفته است. مختصراً به دو مورد اشاره می‌کنم.

مسئله آزادی فیزیکی رهبرآپو و چاره یابی دموکراتیک پرسمان کرد:

مسئله یا پرسمان کرد در کنار مسئله فلسطین و اسرائیل یکی از اساسی ترین مسائل منطقه و به تعبیری دیگر گره کور مسائل لاینحل خلق‌های منطقه است. سرمنشاء و بانی این مسئله و مسائل و مانع چاره‌یابی دموکراتیک آنها، سیستم مدرنیته سرمایه‌داری جهانی ست. این سیستم، با ایجاد بحران، شیوەی مدیریتی بحران‌زا، تضعیف نیروهای منطقه‌ای و وابستگی همیشگی منطقه به سیستم سرمایه‌داری جهانی که حضور مستمر گردانندگان سیستم سرمایه‌داری جهانی را درمنطقه ضمانت می‌کند، این گره کور را ایجاد نموده و از چاره‌یابی دموکراتیک آن ممانعت بعمل می‌آورد. از اینرو چاره‌یابی دموکراتیک مسئله کرد نقش بسزایی در چاره‌یابی مسائل خلق‌های دیگر منطقه خواهد داشت. که این هم با آزادی فیزیکی رهبر آپو میسر خواهد شد. رهبرآپو که مدعی چاره‌یابی دموکراتیک این مسئله است و فرمول چاره یابی، نحوه چاره‌یابی و فرم اجرائیش را ارائه نموده است، گروگان و زندانی این سیستم جهانی ست.
گذار دموکراتیک
کنگره هفتم پژاک آغاز عصری نوین است مظلوم هفتتن، عضو مجلس پژاک منبع: مجله آلترناتیو – شماره ۲۸ 🆔 @GozarDemocratic‌
ازاینرو آزادی فیزیکی رهبرآپو با حل دموکراتیک مسئله کرد، مسئله خلق‌های ایران و دیگر خلق‌های منطقه ارتباطی ماهوی دارد.

درشرایط بحرانی موجود بهترین راه حل مسئله خلق‌های ایران و در رأس آنها خلق کرد، دموکراتیزه کردن ایران و ایجاد سیستمی دموکراتیک براساس فکروفلسفه رهبرآپوست. موقعیت سرزمینی، سیرتاریخی ودرهم تنیدگی تنوعات فرهنگی، اجتماعی وعقیدتی منطقه برای شکل گیری و نهادینه شدن این سیستم دموکراتیک بستریست مناسب که این موارد اهمیت، ضرورت و فوریت مسئله را چند برابر می‌کنند.

امروزه فکروفلسفه رهبرآپو گسترش جهانی یافته و دوستداران آزادی، دموکراسی و جویندگان حقیقت از گوشه و کنار جهان به تکاپوی شناخت و درک صحیح رهبرآپو افتاده و خواهان آزادی فیزیکی ایشان هستند. این موضوع حقیقتی ست انکارناشدنی که دلایل وجودی متعددی دارد و همینطور مژده‌ایست جهت شکل‌گیری و تکوین سیستمی آلترناتیو یا همان سیستم مدرنیته دموکراتیک.

متأسفانه علیرغم گسترش جهانی فکروفلسفه رهبرآپو و فراهم شدن فرصت‌های تاریخی مساعد برای فعالیت دراین راستا، ما بعنوان جنبش آپویی روژهلات کوردستان نتوانسته‌ایم درحد و اندازه قابل انتظار این اندیشه را در ایران و منطقه گسترش دهیم. بی گمان دلیل اصلی این کم کاری عدم درک صحیح ما از فلسفه رهبرآپو وبالطبع عمل کردن به آن است. آزادی فیزیکی رهبرآپو با سازماندهی، اجتماعی شدن، اشاعه و نهادینگی فکروفلسفه آپویی، ایجاد زندگی نوین و زیستن برمبنا‌ی ملت دموکراتیک، جامعه و جوامع دموکراتیک و ایجاد سیستم کنفدرالیزم دموکراتیک میسرخواهد شد. این نیز با مسئولیت پذیری و پیشاهنگی انسان‌های باورمند و دانا که حقیقت رهبری را به درستی درک کرده وبه تمامی درخویش نهادینه نموده‌اند امکان پذیرخواهد شد. که ما دراین مورد به موقع، به جا و بطور شایسته عمل نکرده و وظایف تاریخی مان را به درستی انجام نداده‌ایم. ازاین بابت در مقابل رهبری، شهدا و خلق، خودانتقادی داده بگونه‌ای که درآینده با عملکردمان آنرا جبران نمائیم.

انقلاب زن زندگی آزادی:

در تحولات اخیر ایران انقلاب زن زندگی آزادی یکی از تحولات اساسی و به تعبیری درست تر نقطه عطفی ست که نیازمند تحلیل و بررسی و ارزیابی دقیق وغیراحساسی ست. که متأسفانه تا کنون چنین کاری صورت نگرفته است. در اینکه سرمنشأ این رمزواژه، فکروفلسفه رهبرآپو، تحول آفرینی‌های جنبش آپویی، ایستار، پیشاهنگی وقهرمانی‌های بی نظیر زنان آپوئی است، شکی نیست. اما درچگونگی شکل گیری، گسترش و رشد و نموی آن موارد و مسائل دیگری نیز دخیل و مؤثرند که لازم است به درستی مورد بررسی قرار گیرند. این انقلاب علیرغم کم وکاستی‌های مختلف باعث تغییراتی ریشه‌ای و کیفیتی در سیر تحولات اجتماعی سراسر ایران شده است. بگونه‌ای که قبل و بعد از آن همسان نخواهند بود. هم ازنظر تحولِ کیفیتیِ مثبت و پیشرونده مردم و نیروهای انقلابیِ دموکراتیک وهم از نظرتحولِ کیفیتیِ منفی وعقب رونده دولت و نیروهای سرکوبگر. این انقلاب، میزان مشارکت، گستره مشارکت، نحوه مشارکت، تنوع مشارکت کنندگان، میزان ریسک پذیری و قبول خطر، ارزش آفرینی و پاسداشت ارزش‌ها و خیلی مؤلفه‌های دیگررا بنحو قابل تأملی افزایش داده است. سیاست ریشه‌دار و تاریخی جنگ ویژه رژیم جهت تفرقه‌آفرینی و ایجاد تضاد و تقابل بین خلق‌های ایران و خصوصاً خلق کرد وخلق‌های دیگر را بی اثر ساخته، همگرائی، وحدت و اتحاد مردمی را سرلوحه قرار داده است. مهمترین ویژگی این انقلاب نقش و جایگاه زن است که پاشنه آشیل نظام ولایت فقیه است. با این انقلاب، زن نقش وجایگاه تاریخی و راستین‌اش را که پیشاهنگی جامعه و تحولات اجتماعی است، بدست آورده و تا حدودی برمبنای آن عمل کرده است. به گونه‌ای که می‌تواند سمت وسوی تحولات و نتیجه آنها را تعیین کند.

دست‌های آلوده بسیاری ازجمله سردمداران حکومت مرکزی، سلطنت‌طلب‌ها، ملی‌گرایان ابتدایی کرد و غیرکرد و دیگر فرصت‌طلبان به انحاء مختلف سعی کردند مسیر انقلاب را به انحراف کشانده و ثمره آن را تصاحب نمایند. خوشبختانه با هوشیاری مردم که صاحبان اصلی انقلابند موفق نشدند.

انقلاب زن زندگی آزادی ازجنبه‌های مختلف نیازمند نقد، بررسی وآسیب‌شناسی است. ازجمله زمینه‌های شکل‌گیری وفاکتورهای بنیادین درشکل‌گیری آن، گستردگی جغرافیائی، مشارکت گسترده و متنوع، سیر پیشرفت، میزان انسجام و چگونگی استمرار، فرصت‌های حاصله، موانع داخلی، خارجی وغیره. ما در رابطه با این انقلاب بجا، بموقع و شایسته برخورد نکرده و در مجموع عملکردمان نیازمند نقد، انتقاد و خودانتقادی مسئولانه است.

نتیجه:
گذار دموکراتیک
کنگره هفتم پژاک آغاز عصری نوین است مظلوم هفتتن، عضو مجلس پژاک منبع: مجله آلترناتیو – شماره ۲۸ 🆔 @GozarDemocratic‌
موقعیت حساس تاریخی به تعلل، دودلی، کم کاری وخطا مجال نمی‌دهد. کوچکترین خطا می‌تواند طبعات جبران ناپذیری بدنبال داشته باشد. دراین مرحله پیروزی از آن آنانی است که به تمامی خودشان را برای شرایط سخت آماده و سازماندهی کرده باشند و به نیروی ذاتی شان باور کنند. مرحله نیازمند شیوەی عمل و سرعت عمل ویژەای است که با تحول و نوسازی فراهم می‌گردد. ازاین منظر کنگره هفتم برای ما آغاز عصری نوین است.

pjak.net



🆔 @GozarDemocratic
فەلسەفەی ژن، ژیان، ئازادی نەخشە ڕێی چارەسەری پرسەکانی کۆمەڵگەی ئێرانە

چیمەن شنە، ئەندامی پژاک

سەرچاوە: گۆڤاری ئاڵترناتیڤ – ژمارە ٢٨


🆔 @GozarDemocratic
گذار دموکراتیک
فەلسەفەی ژن، ژیان، ئازادی نەخشە ڕێی چارەسەری پرسەکانی کۆمەڵگەی ئێرانە چیمەن شنە، ئەندامی پژاک سەرچاوە: گۆڤاری ئاڵترناتیڤ – ژمارە ٢٨ 🆔 @GozarDemocratic‌
فەلسەفەی ژن، ژیان، ئازادی نەخشە ڕێی چارەسەری پرسەکانی کۆمەڵگەی ئێرانە

چیمەن شنە، ئەندامی پژاک

سەرچاوە: گۆڤاری ئاڵترناتیڤ – ژمارە ٢٨


سەرەتا بەڕێوەچوونی كۆنگرەی حەوتەمینی پەژاک لەرێبەر ئاپۆ، بنەماڵەی شەهیدانی رێگای ئازادی و شەهیدانی شۆڕشی ژن، ژیان، ئازادی و گەلی كوردستان و گەلەكەمان لەرۆژهەڵاتی كوردستان پیرۆز دەكەم.

لەهەرچوارلای كوردستان و دەرەوەی وڵات و لەزۆربەی وڵاتانی جیهان لەپێناو ئازادی جەستەیی رێبەر ئاپۆ لەنێو تێكۆشاندان، ئەو تێكۆشان و هەوڵدانانە بەرز دەنرخێنم و سڵاویان ئاراستە دەكەم.

كۆنگرەی حەوتەمینی پەژاك لەكەش و هەوایەكی زۆر قورس و گراندا بەڕێوە چوو و لەدۆخێکدا کە هەڵمەتی ئازادی جەستەی رێبەر ئاپۆ و چارەسەری پرسی کورد و جۆش و خرۆشی گەل لەلوتکەدایە بەڕێوە چووە. بێگومان لەپێناو ئازادی جەستەیی رێبەر ئاپۆ لەهەرچوارلای كوردستان و لەزۆربەی وڵاتانی جیهان، تێكۆشانێكی بەهێز و مەزن و هێژا لەئارادایە، هاوكات بەرامبەر بەگەلی كورد لەهەرچواربەشی كوردستان لەلایەن دەوڵەتانی داگیركەرەوە، بەتایبەتی دەوڵەتی داگیركەری تورك، شەڕێكی گەورە لەئاستی قڕكردن و لەناوبردن بەڕێوە دەچێت. هاوكات قارەمانێتیەكی مەزن لەلایەن گەریلاكانی مۆدێرنیتەی دیموكراتیك و هاوچەرخ ئەنجام دەدرێت.

لەكەشێكی وەهادا كۆنگرەی حەوتەمی پەژاکمان بەست و بێگومان كۆنگرە گۆڕانكاری زۆر بنەڕەتی و گرنگ و هەنگاوێكی زۆر بوێرانەش لەگەڵ خۆیدا دەهێنێت. لەچوارچێوەی فكر و رامانی رێبەر ئاپۆ و لەكەشێكی وەهادا كۆنگرە بەرێوەچوو. بۆ ئازادی جەستەیی رێبەر ئاپۆ نەك تەنیا لەرۆژهەڵاتی كوردستان؛ بەڵكو لەسەر ئاستی جیهانی و هەرچوارلای كوردستان دەنگێكی مەزن بڵند بووە و ئەوەش جاری یەكەمینە كە بۆ ئازادی جەستەیی رێبەر ئاپۆ كەمپینێكی وەها خەبات بەرێوە دەبات. ئێمە لەقۆناخێكی زۆر هەستیاردا تێپەڕ دەبین. رەوشی جەستەیی رێبەر ئاپۆش لەم چوارچێوەیەدا گەیشتووەتە دۆخێكی هەستیار. ئیدی بەپەلە دەبێت لایەنی ئازادی جەستەیی رێبەر ئاپۆ راوەستەی لەسەر بكرێت. گەلی كوردستان، ژنانی كورد، فارس، عەرەب، بەلووچ، ئەرمەن و …هتد لەئێستادا تێكۆشانێكی زۆر مەزن بۆ ئازادی جەستەیی رێبەر ئاپۆ بەڕێوە دەبەن.

بێگومان بیست و پێنج ساڵ بە سەر سیاسەتی گۆشەگیری سەر رێبەر ئاپۆ كۆتایی هات و دەربازی بیست و شەشەمین ساڵەی سیاسەتی قڕکردن بووین. وەك ژنانی تێكۆشەری رۆژهەڵات بێگومان كارمان دانەناسین و تێگەیاندنی كۆمەڵگەیە لەسەر بیروهزری رێبەر ئاپۆ، بەو نزیكبوون و گرێدانەوە كۆنگرەی حەوتەمی پەژاكمان بەرێوە برد.

سیاسەتی گۆشەگیری لەبەرامبەر بە رێبەر ئاپۆ لەئاستی قڕكردن و لەناوبردن بەڕێوە دەچێت. خەبات و تێكۆشان بۆ ئازادی جەستەیی رێبەر ئاپۆ و پشتیوانی كەمپینی ئازادی جەستەیی، وەك ئەوە وایە كە بۆ ئازادی خۆمان خەباتمان بەڕێوە بردوە. خەباتكردن بۆ كەمپینی ئازادی جەستەیی رێبەر ئاپۆ، خەبات كردنە لەپێناو ئازادی ژنان. كەمپینی ئازادی جەستەیی رێبەر ئاپۆ، هاوکات بۆ ئازادی گەنجان و هەموو كۆمەڵگەیە. رۆژهەڵاتی كوردستان دەبێ لەهەموو بەشەكانی تری كوردستان زیاتر كاروخەبات لەپێناو ئازادی جەستەیی رێبەر ئاپۆ بەرێوە ببات، لێرەدا جێگای پرسیارە کە بۆچی؟

بێگومان بۆ ئەوەی ئازاد ببین، پێویستە رێبەر ئاپۆ، فكر و رامان و پەرتووكەکانی بخوێنین و بەشێوەیەكی بنەڕەتی لەسەر هزری رێبەرتی خۆمان پەروەردە و رێکخستن بكەین. لەبەر ئەوەش كۆنگرە بەجۆش و هەیەجانێكی مەزن داوای ئازادی جەستەیی رێبەر ئاپۆی بەرزكردەوە. هەموو بەشداربووان، نرخاندنێكی قارەمانانەیان نیشاندا. لەبەر ئەوەش ئەركی كۆنگرە بۆ ئازادی جەستەیی رێبەر ئاپۆ بڕیاری وەرگرت. فكر و رامانی رێبەر ئاپۆ ئەمڕۆ لەرۆژهەڵاتی كوردستان، دەنگدانەوەیەكی جیهانی ئافراند. بانگی ئازادی لەكۆنگرە بەشێوەیەكی بەهێز بەرز كرایەوە. داواكاریەكان زۆر و بڵند بوون. راو بیرو بۆچوونی هەموو ئەندامان بۆ ئازادی جەستەیی رێبەر ئاپۆ هاوچەشن بوو. ئەو شۆڕشەی لەرۆژهەڵاتی كوردستان و ئێران ماوەی ساڵ و نیوێكە سەریهەڵداوە، لەلایەنی هزرییەوە، سیاسەتی گۆشەگیری پووچەڵ كردەوە. بەڵام ئیدی كاتی ئەوە هاتووە كە هزر و رامانی رێبەر ئاپۆ لەناو هەموو گەلانی ئێران دا بەڕێكخستن بكەین. داواكاری یەكەمینی كۆنگرەی حەوتەمین بەشێوەیەكی ئاشكرا ئەوە بوو.

گەل لەهەشتی ئادار و نەورۆز سەلماندنیان فەلسەفەی ژن، ژیان، ئازادی گەرەنتی ئازادییانە

بێگومان كاتێك نەورۆزی ئەمساڵ لەرۆژهەڵاتی كوردستان سەیر دەكەین بەدەیان و هەزاران مرۆڤ لەكۆڵان و شەقامەكان، لەگوند و شار نەورۆزیان پیرۆز كرد و دروشمی ژن، ژیان، ئازادیان بەرز كردەوە، ئەم دروشمە بێگومان دروشم و فەلسەفەی رێبەر ئاپۆیە. لەچوارچێوەی ئەم فكر و فەلسەفەیەدا بۆ ئەوەی گەلانی ئێران و رۆژهەڵاتی كوردستان ئازاد ببن، پێویستە بەشێوەیەكی روون و ئاشكرا لەفكر و رامان و كەسایەتی رێبەر ئاپۆ خاوەندارێتی بكەین.
گذار دموکراتیک
فەلسەفەی ژن، ژیان، ئازادی نەخشە ڕێی چارەسەری پرسەکانی کۆمەڵگەی ئێرانە چیمەن شنە، ئەندامی پژاک سەرچاوە: گۆڤاری ئاڵترناتیڤ – ژمارە ٢٨ 🆔 @GozarDemocratic‌
پارێزنامەو هەڵسەنگاندنەكانی رێبەر ئاپۆ بخوێنینەوە، رامانی رێبەر ئاپۆ بۆ ئیكۆلۆژی، كۆمەڵگە، ژنان، گەنجان، ژینگە، ئەخلاق و هەموو بەشەكانی تری ژیان لەپێناو ژیانی ئازاد و بەرقەراری دادپەروەری کۆمەڵایەتی کەڵکی لێ وەربگرین.

فەیلەسوف و زاناكانی تر نەیانتوانیوە لەهەموو رەهەندێکەوە لەئاستی رێبەر ئاپۆدا هەڵسەنگاندن و هزر پێشبخەن و بیخەنە بواری جێبەجێ کردنەوە، سەرەڕای ئەوەی هەندێ هەوڵدانیان هەیە و خەباتیان كردوە، بەڵام بەدروشمی ژن، ژیان، ئازادی گەلەكەمان لەرۆژهەڵاتی كوردستان و گەلانی ئێران ئەوەیان هەڵبژارد و ئەوەیان نیشاندا و ئەوەیان بەئاشكرا راگەیاند كە ئەوان بەفكر و فەلسەفەی رێبەر ئاپۆ دەتوانن ئازاد ببن و كۆنگرەكەی ئێمەش ئەوەی پێناسە كرد. بۆچی ئەو پێناسەیەی كرد؟ لەبەر ئەوەی گەلەكەمان لەرۆژهەڵاتی كوردستان و هەموو بەشەكانی تری كۆمەڵگە چەقبەستووییەكی زۆر لەئارادایە.

لەبەرامبەر بەڕژێمی داگیركەری ئێران، كاردانەوەكان زۆر قووڵ و بنەڕەتین. ئەوەیان لەهەشتی ئادار و نەورۆز بەئاشكرا دەربڕی. پێشتر لەوانەش، لەئاستی مامۆستایان، ئاینداران، دكتۆر و پەرستار سەیر كەن، لەهەموو بەشەكانی كۆمەڵگە لەبەرامبەر بە رژێمی قڕكەر و بەتایبەتی تر نزیكبوونەوەی ئەو رژێمە لەبەرامبەر بەژنان ئەوەی پێشەنگایەتی سیاسەتی قڕكردن و لەناوبردن دەكات، بەپلەی یەكەم رژێمی ئێرانە. لەبەرئەوەش هەموو گەلانی ئێران بەدروشم و فەلسەفەی وەك ئەوەی كە رزگاربوونی خۆیان لەوێدا بینیوە بەیەكدەنگ راپەڕین و تا ئێستاكەش ئەو شۆڕش و راپەڕینە بەردەوامە. لەبەر ئەوەش كۆنگرەی ئێمە بەئەركی خۆی زانی كە ئەو قۆناخە هەڵسەنگێنێت.

كۆنگرە لەقۆناخێكی ئاسایی دا پێكنەهات. تەنیا وەك ئەوەی پرۆسەیەك بێت، بەڕێوە نەچوو. كۆنگرە لەبەرامبەر بەشۆڕشی ژن، ژیان، ئازادی و گەلانی ئێران بەپێشەنگایەتی ژنان، لەبەرامبەر بەو شۆڕشەی ساڵ و نیوێكە بەردەوامە وەك ئەركێك گرتیەدەست و كۆنگرەش لەو چوارچێوەیەدا بەڕێوە چوو. لەبەر ئەوەش وەك ئەركێكی سەرەكی كاروخەبات ئازادی جەستەیی رێبەر ئاپۆی بەبنەما وەرگرت و بەشۆڕشی ژن، ژیان، ئازادی هەموو گەلی رۆژهەڵاتی كوردستان و ئێران بە بەشداری لەهەڵمەتی ئازادی جەستەیی رێبەر ئاپۆ ئازادی خۆیان گەرەنتی دەكەن، ئەوەش هەڵوێست و جەسارەتێكی مەزن بوو و لەو چوارچێوەیەشدا بڕیاری پێویست وەرگیران. هزر و رامانی رێبەر ئاپۆ لەكوێ بڵاوببێتەوە، ئەوا ئەو جێ و شوێنە ئازاد دەبێت، كاریگەریەكی هاوچەشنی ئەتۆمی هەیە. فكر و فەلسەفەی رێبەر ئاپۆ لەرۆژهەڵاتی كوردستان و گەلانی ئێراندا دەنگدانەوەی لەئاستی شۆڕش بەدی هێنا. ئەم شۆڕشە دەبێت گەشاوەتر و بڵاوتر و بەهێزتر ببێ و بەئازادی جەستەیی رێبەر ئاپۆ بگاتە لووتكەی سەركەوتنی خۆی. تا ئەو كاتەی ئازادی جەستەیی رێبەر ئاپۆ مسۆگەر نەبێت، ئەوا لەهەربەشی كوردستان هەڵمەتی ئازادی جەستەیی رێبەر ئاپۆ بەردەوام دەبێ و لەرۆژهەڵاتی كوردستانیش ئێمەش بە هەموو هێزمانەوە ئەو هەڵمەتە بەردەوام دەكەین، تا ئەو كاتەی رێبەر ئاپۆ لەلایەن جەستەییەوە ئازاد دەبێ. هاوکات ئەوەش دەبێتە رەخنەدانێک بۆ ئێمە. گەلەكەمان لەرۆژهەڵاتی كوردستان، دایكانی شەهیدان، گەلی وڵاتپارێز، مرۆڤی دیموكراتیخواز و ئیكۆلۆژیست، مرۆڤێك كە بۆ ئەوەی لەكۆمەڵگە ژنكوژی روونەدا، نەكوژرێت. کۆتایی بە سیاسەتی لەسێدارەدان بهێنرێت. ئەوەی کارەساتە ئێران یەک لەو وڵاتانەیە کە لە جێبەجێ کردنی سزای سێدارەدان رکابەری نییە. نموونە؛ لەمانگی یەكەمی ٢٠٢٤ لەئێران چوار ژن لەسێدارە درا. لەبەر ئەوەش كۆنگرەكەمان لەسەر پرسی لەسێدارەدان و هەڕەشە و گوڕەشەکانی سەر ژنان راوەستەی كرد. هەرچۆن ژن لەهەموو شوێنێك پێشەنگە، بەڵام عەقڵیەتی رژێمی داگیرکەری ئێران ئەو رۆڵەی لەژنان زەوت کردووە. بۆیە لەکۆنگرەدا باس کرا کە پێویستە جارێکی دیکە لەرۆژهەڵاتی كوردستانیش ژنان ببنە هێزی پێشەنگی کۆمەڵگا و بەفەلسەفە و دروشمی ژن، ژیان، ئازادی بۆ سەرکەوتنی شۆڕش هەنگاو هەڵبگرین.

كۆنگرەی حەوتەمی پەژاك، جەختكردنەوەی ئەرك و بەرپرسیاریەتی ئێمە لەبەرامبەر بەشۆڕشی گەلانی ئێران بوو

كۆنگرەی حەوتەمی پەژاك جارێكی تر؛ ئەرك و بەرپرسیاریەتی ئێمە لەرۆژهەڵاتی كوردستان و ئێران چییە بەبەرفراوانی پێناسە كرد. پرۆژە و رێگا چارەسەری دەستنیشانكرد. چارەسەری و دەرمان هەمووشیان فكر و رامان و پارادایمی رێبەر ئاپۆیە. واتا لەئاستی هەموو گەلانی ئێراندا كاروخەبات لەو ئاستەدا بەرێوە ببەن و لەو چوارچێوەیەشدا بڕیار وەرگیرا. لەناو كۆمەڵگە و ریزەكانی گەلدا بڵاوكردنەوەی فكر و رامانی رێبەر ئاپۆ و كاروخەباتی ئاكتیڤ لەچوارچێوە و تەوەری ژناندا و بۆ گەنجان و بۆ ئازادی خۆمان كاروخەبات بەرێوە ببەین.
گذار دموکراتیک
فەلسەفەی ژن، ژیان، ئازادی نەخشە ڕێی چارەسەری پرسەکانی کۆمەڵگەی ئێرانە چیمەن شنە، ئەندامی پژاک سەرچاوە: گۆڤاری ئاڵترناتیڤ – ژمارە ٢٨ 🆔 @GozarDemocratic‌
بۆ ئەوەی هەموو چین و توێژەكانی كۆمەڵگە لەژنان و گەنجانەوە بگرە، تا هونەرمەندان و باوەڕیەكان، خوێندكاران و مامۆستایان و ئاینداران بۆ ئەوەی بەئازادی بژین، دەبێت هەر هەموومان فكر ورامانی رێبەر ئاپۆ بخوێنین و لەو پێناوەشدا خەبات بكەین. تەنانەت وەك گەلەكەمان لەرۆژهەڵاتی كوردستان ئەگەریش رۆژانەش نەبێت، دەتوانن هەر دە رۆژ جارێك بەیەكەوە كۆببنەوە و بەشێك لەپارێزنامەكانی رێبەر ئاپۆ لەپێناو ئازادی خۆیاندا بخوێننەوە. یاخود مانگی جارێك كۆببینەوە و بیرو بۆچوونەكانی رێبەر ئاپۆ لەسەر ئازادی ژن بخوێنن. وەك گەنجان دەتوانن مانگی جارێك كۆببنەوە و هزری رێبەر ئاپۆ لەسەر گەنجان بخوێنن و گفتۆگۆ بكەن. ئەوانە وەك پرۆژەیەك بۆ رۆژهەڵاتی كوردستان بەیان دەكەین. هەرچۆن لەسەر ئاستی گەردوونیدا گەلان ئازادی خۆیان لەفكر و رامانی رێبەر ئاپۆدا دەبیننەوە، گەلەكەمان لەرۆژهەڵاتی كوردستان و ئێرانیش زیاتر لەهەركەس ئەوەی بینی و دەرك كرد؛ بۆچی؟ چونكە دروشمی ژن، ژیان، ئازادی سەرەتا لەباكوری كوردستان بەرزكرایەوە و پاشان لەرۆژئاوای كوردستان لەئاستێكی بەرفراوانتردا بڵاوبوویەوە و وەرچەرخایە سەر بەرپابوونی شۆڕش. بەڵام لەرۆژهەڵاتی كوردستان و ئێران دروشم و فەلسەفەی ژن، ژیان، ئازادی لەدنیادا بڵاوبوویەوە. راستە ژینا ئەمینی سیمبۆلێك بوو، بەڵام دروشمی ژن، ژیان، ئازادی لەئاستی دنیا، گەلان بۆ ئەوەی ئازاد ببن، ئەمەیان وەك نەخشە رێگەیەك بۆ خۆیان هەڵبژاردوە. كۆنگرەی حەوتەمی پەژاكیش ئاماژە و راوەستەی لەسەر ئەمە كرد و جارێكی تر ئەرك و بەرپرسیاریەتی ئێمەی هەم لەرۆژهەڵاتی ناویندا و بەتایبەتی تر لەرۆژهەڵاتی كوردستان و ئێران رۆڵی پەژاك خستەڕوو. بۆیە هەر تاکێکی ئازادیخواز پێویستە هزری رێبەر ئاپۆ زیاتر بخوێنێت، تا لەئازادی نزیک ببێتەوە. بۆیە پێویستە زیاتر لەبەرامبەر بەسیاسەتی قڕكردنی كۆمەڵایەتی و گەلان لەسەر بنگەی هزر و رامانی رێبەر ئاپۆ كۆمەڵگە بەڕێكخستن بكەین.

كۆنگرەی حەوتەم لە گەلەكەمان لەرۆژهەڵاتی كوردستان و دۆستان و كەسانی ئازادیخواز لەكۆمەڵگەی ئێران بەگشتی جارێكی تر پیرۆز دەكەم. بانگەوازیمان بۆ گەلەكەمان لەرۆژهەڵاتی كوردستان ئەوەیە بڕیارەكانی كۆنگرە لەكۆمەڵگە بەهەڵوێستێكی هەری بڵند پراكتیزە بكەن. هێڵی سێیەم و پرۆژەی نەتەوەی دیموكراتیك بەر بەئازادی ژن و پارادایمی كۆمەڵگەیەكی ئەخلاقی ـ سیاسی و ئیكۆلۆژیك بەڕێكخستن بكەین. لەهەر شوێنێك، كۆمیتە و لق و شانەی رێكخستنی بونیاد بنێین. بەدەنگێكی بڵند خاوەنداری لەڕێبەر ئاپۆ و هەڵمەتی ئازادی جەستەیی رێبەر ئاپۆ بكەین؛ چونكە ئیدی لەرۆژهەڵاتی كوردستان و ئێران دەنگی ژن، ژیان، ئازادی بەرزكرایەوە و وترایەوە و ئەوەش دەنگی رێبەر ئاپۆ بوو. ئەرك و بەرپرسیاری سەرەكی ئێمە لەبەرامبەر بەكۆنگرەی حەوتەمی پەژاك ئەوەیە و ئەرك و بەرپرسیارێتی سەرەكیش دەكەوێتە ئەستۆی ژنان و گەنجانەوە و بەڕۆحی سەفەربەری پێشەنگایەتی ئەم قۆناخە بكەن. دەبێت لەبەرامبەر بەڕژێمی فاشیست و داگیركەری ئێران دروشم و فەلسەفەی ژن، ژیان، ئازادی بەرزتر و گەشاوەتر و شەكاوەتر بكەین و گەلانی ئێران و رۆژهەڵاتی كوردستانیش دەبێت فەلسەفەی ژن، ژیان، ئازادی بكەنە نەخشەڕێی چارەسەری پرسەكانی كۆمەڵگە بەگشتی.



pjak.net



🆔 @GozarDemocratic
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
توطئه علیه ما تنها كار تركیه نبود

توطئه‌ بین‌الدولی سال ۱۹۹۹ علیە خلق کورد و رهبرش ـ ١

نسخه یوتیوب

...
ژنئولوژی در مدرنیته دمکراتیک

بهار اورین

منبع: مجله آلترناتیو – شماره ۲۸


🆔 @GozarDemocratic
گذار دموکراتیک
ژنئولوژی در مدرنیته دمکراتیک بهار اورین منبع: مجله آلترناتیو – شماره ۲۸ 🆔 @GozarDemocratic‌
ژنئولوژی در مدرنیته دمکراتیک

بهار اورین

منبع: مجله آلترناتیو – شماره ۲۸


پیش از مطرح کردن مسائل و بحران‌هایی که در سده‌ی 21 با آن روبه‌رو هستیم و حتی نیاز به یک انقلاب علمی لازم است ابتدا به ضرورت‌های یک معرفت‌شناختی انتقادی و زن‌محور پرداخت. با آغاز جنبش‌های رادیکال ضد نظام به ویژە جنبش فمینیستی کارکردهای علوم طبیعی و بعدها علوم اجتماعی زیر سوال می‌رود. نخستین انتقادات فمینیستی عبارتند از نحوه‌ی گرایش‌های معطوف به جنسیت بر محتوای علوم زیستی و اجتماعی. همانطور که والرشتاین در تعریف علوم نوظهور، آن را به عنوان برساخته‌های قدرت تعریف کرده که وظیفه‌ی اصلی این علوم (اجتماعی) نهادینه‌سازی اسطوره‌ی بنیادین نظام سرمایه‌داری مدرن است.(1) از سوی دیگر توجیه و تفسیر نابرابری‌های اجتماعی به تفاوت-های ظاهری اشاره دارد. در واقع خود نابرابری‌ها در ساختارهای دانش و شماهای فکری تعبیه شده و طبیعی فرض می‌شود. بر این مبنا نقد پارادایم‌های مسلّط غربی عقل و دانش، تمرکز بر پیوندهای میان قدرت و دانش و آشکارسازی شکاف‌های جنسیتی در ساختارهای دانش مقوله‌ی مهمی است. رهبر آپو در آثار خود به صورت تفصیلی این الگوهای تفکر و عملکردهای اجتماعی با مرکزیت اروپا را مورد نقد قرار داده است. از دید وی بدون درک تشکّل قدرت که در سرتاسر تاریخ دیده می‌شود، نمی‌توانیم اقدام به یک فعالیت سالم جامعه‌شناسی نمود. علوم اجتماعی‌ای که درصددند آنها را از طریق نگرش و یا به عبارتی پارادایم علم پوزیتیویستی توسعه بخشند، به تمامی با بن‌بست مواجه گشته‌اند.(2) لذا رهیافت‌هایی برای بازسازی جامعه در برابر فجایع جهانی و مسائلی که وجود دارد یکی از وظایف اصلی علوم اجتماعی محسوب می‌شود. جای تعجب نیست که علوم انسانی/اجتماعی و حتی شاخه‌های دیگر علوم اثباتی همچون شیمی، فیزیک، زیست‌شناسی و پزشکی دیدگاهی مردانه دارد زیرا در این نگرش علم خود، میدان و ابزار قدرت است و نمی‌تواند خارج از تصوّرات قدرت مردانه توسعه یابد. آشکار است که تبعیض جنسی و سلطه‌ی مردانه تحریفاتی هستند که برساخته شده‌اند که می‌تواند در کاربست روش‌شناختی پژوهش علمی قابل اصلاح باشد. در واقع ژنئولوژی نگرش جدیدی به علوم اجتماعی و به چالش کشیدن دیدگاه قدرت در ساختارهای دانش و استعمارزدایی از آن و رویکردی انتقادی و فراگیر نسبت به این دیدگاه‌های جنسیتی دارد تا بتواند بر این اساس مکانیسم‌های بنیادین این سازوکارها و دیدگاه‌ها را برجسته و در نهایت آن را تغییر دهد. بنابراین برای حل مسائل اجتماعی که در حال حاضر وجود دارد نیاز به منابع معرفت واقعی و روش‌های یادگیری حقیقت وجود دارد و عدم درک صحیح این بحران‌ها و عدم توانایی حل آن خود نیز مشکل دیگری است. هر چند در این بحران‌ها نیاز به تفسیر نیرو، سیستم و بازیگران این بحران‌ها وجود دارد که در مجال این نوشتار نیست لذا ژنئولوژی به عنوان علم زن و زندگی ساختار فکری‌ای است که درهایی برای بازگشایی حقیقت در عصر مدرنیته‌ی سرمایه‌داری است. در واقع نادیده‌انگاری زنان از سوی جامعه‌شناسی مدرن خود نقطه‌ی شروع بحران-هاست.

روش و پارادایم علم به ویژە آن‌هایی که از سوی بیکن و دکارت مطرح شده‌اند، مستقیما به سرمایه‌داری خدمت کرده است. از دیدگاه رهبر آپو نظام هژمونیک از این نوع دیدگاه سرچشمه می‌گیرد. در واقع تمایز میان ابژه-سوبژه توسعه یافته بر طبیعت به ویژە از آغاز قرن هفدهم کلید هژمونی ذهنیتی مدرنیته‌ی سرمایه‌داری محسوب می‌شود و راهگشای جنگ، بحران، رنج، گرسنگی، بیکاری، تخریبات زیست‌محیطی و انفجارهای جمعیتی است. یکی از مفاهیمی که رهبر آپو در روش علمی آن را زیر سوال می‌برد مفهوم “ابژگی” است. در واقع مدرنیته‌ی سرمایه‌داری بدون تفکیک ابژە-سوبژە و تعمیق آن توانایی سلطه بر جامعه، طبیعت و زنان را نخواهد داشت. مدرنیته‌ی سرمایه‌داری یک سیستم استثماری و انحصاری است که ایدئولوژی آن تصاحب و کنترل جامعه و طبیعت است و ابژگی یکی از زیرساخت‌های ایدئولوژیک عصر جدید است. از دیگر سو مکانیک‌سازی تصویر جهان موجب مرگ نگرش کهن‌تر زنانه به زمین به عنوان روزی دهنده است. لذا دیدگاه جهان مکانیکی برای محیط-زیست و زنان فاجعه‌بار بوده و همانطور که گفته شده استعاره‌های فرانسیس بیکن در این مورد مثال است.

تفکیک ابژە و سوبژە، برای زنان که نخستین ابژە در تاریخ تمدن محسوب می‌شوند، در عصر مدرنیته‌ی سرمایه‌داری نامحدود می‌شود. بدن، ذهن، دنیای عواطف و افکار و نیروی کار زنان همزمان با مدرنیته‌ی سرمایه‌داری بیش از هر زمان دیگری در تاریخ تحت تسلّط قرار می‌گیرد. می-توان گفت ریشه‌ی تمامی تمایزات میان ابژە-سوبژە، دیدگاه ابژە‌گونه به زنان در نظم پدر-مردسالاری است. هر چند پیش از این نیز دیدگاه جنسیتی بیکنی از علم از منظر فمینیستی نیز مورد نقد قرار گرفته است. یکی از موضوعات مورد بررسی ژنئولوژی نقد روش پوزیتیویستی مبنی بر این تمایز است.
گذار دموکراتیک
ژنئولوژی در مدرنیته دمکراتیک بهار اورین منبع: مجله آلترناتیو – شماره ۲۸ 🆔 @GozarDemocratic‌
این نقد از دو نظر حائز اهمیت است؛ نخست موضع‌گیری در برابر دیدگاه ابژە‌گونه به زنان در عصر سرمایه‌داری و نیاز به ایجاد سوژگی اجتماعی زنان و دیگری پیشبرد روش‌های خود فراتر از این تمایزات است. بر این مبنا نقد ژنئولوژیک از دیدگاه بیکنی از علم و روش بایستی معطوف به رمزگشایی از ساخت ایدئولوژیک باشد. در این راستا لازم است ساختارهای قدرت بر دانش را تحلیل نموده و روش مشخصی را برای پژوهش مبتنی بر تجربیات زیسته و زندگی‌های به حاشیه رانده شده‌ی زنان و سایر گروه‌های اجتماعی تحت ستم ارائه نمود. از سوی دیگر لازم است ارتباط میان این پارادایم با سرمایه‌داری را مشاهده نمود و روش‌های بیکنی و دکارتی مبتنی بر این تمایزات را که آن را به عنوان فلسفه‌ی اساسی برای درک حقیقت تلقین می‌شود را نپذیرفت. زیرا این درک پوزیتیویستی از علم هر معرفتی که پیش‌فرض‌های متافیزیکی و یا الهیاتی دارد را محکوم به ناعلم بودن می‌داند.(3) از دید ژنئولوژی فلسفه‌ی جامعه و تاریخ که فراتر از تمایز ابژە-سوبژە است، می‌تواند انسان را آزاد نماید. تخریب محیط‌زیست، فروپاشی اجتماعی و تمایزات ناشی از مدرنیته‌ی سرمایه‌داری به طور مستقیم با دامنه، معنا و قدرت کاربردی مفهوم‌پردازی آن مرتبط است.

انقلاب علمی و تغییر پارادایم

توماس کوهن در کتاب “ساختار انقلاب‌های علمی” با اشاره به ماهیت انقلاب‌های علمی و تاکید بر اینکه در هر دوره پارادایم‌ (4)‌هایی وجود دارد که در واقع چگونگی درک دانشمندان از جهان و پیوند میان انسان و جهان و روش‌هایی که از طریق آن می‌توان به تولید دانش پرداخت، می‌کند. از دید کوهن دارا بودن یک مدل ذهنی یا مفهومی در مورد یک موضوع به معنای داشتن پارادایم در مورد آن است. بر این اساس اگر تاریخ علم را در پرتو مفهوم پارادایم در نظر بگیریم خواهیم دید که هر دوره‌ای بنابه شرایط و سوالات پیش آمده و تلاش‌های برای یافتن پاسخ این سوالات پارادایم آن دوره را شکل می‌دهد. از دید رهبر آپو عدم گذار از پارادایم‌ها موجب عدم رسیدن به توان تفسیرهای با معنا و در نهایت گرفتاری در تعصّب می‌شود. وی با اشاره به دیدگاه تمدن دموکراتیک نیاز به علمی نوین در محیط بحران و کائوس را تنها در سایه‌ی حاکم شدن پارادایم جامعه‌ی دموکراتیک می‌داند.(5) براین اساس بایستی از رهگذر پارادایم جامعه‌ی آزادتر، برابرتر و دموکراتیک‌تر به طبیعت و حیات بنگریم و پیش رویم. معضلات اجتماعی که تحت تاثیر پارادایم پوزیتیویستی مورد بحث قرار می‌گیرند و بحران‌های ناشی از آن همچون مسائل اجتماعی، زیست‌محیطی و زن‌کُشی مباحث انقلاب علمی را در دستور کار قرار می‌دهد. همانطور که از دید کوهن در مواقع بحران اگر پارادایمی با قدرت چاره‌یابی بالاتری وارد عمل گشته و مورد پذیرش قرار گیرد، این، همانا به معنای تغییر پارادایم و زمینه‌های یک انقلاب علمی است. از دیدگاه رهبر آپو یک پیوندی میان انقلاب‌های علمی و میزان آزادی جامعه وجود دارد. به عنوان مثال انقلاب کشاورزی-روستایی که از آن به عنوان نخستین انقلاب زنان در هلال پربرکت در سال‌های 6000-4000 ق.م تعریف می‌کنیم در کیفیت یک انقلاب علمی است. رنسانس و رفرم در اروپا نیز گامی جهت آزادی و انقلاب علمی علیه دیدگاه جزمی به فلسفه و مذهب تلقی می‌گردد. با این اوصاف ضرورت‌های یک انقلاب علمی و تغییر پارادایمی آشکار می‌شود که مهم‌ترین آن توقف زن‌کشی، بحران‌های اجتماعی و زیست‌محیطی است و موضعی در برابر پارادایم پوزیتیویستی است که زیربنای علمی مشروعیت‌بخشی به این بحران‌هاست. نخستین تعاریف مربوط به پارادایم رهبر آپو در سال‌های 2003 آغاز شد. در دفاعیاتی که پس از این سال منتشر شده تغییر پارادایم در روش‌سازی مدل سازمانی، فلسفه‌ی زندگی، دفاع مشروع، دیدگاه به اقتصاد، صنعت، مسئله‌ی زنان و خانواده نقش دارد. این پارادایم در چارچوب دموکراسی، اکولوژیک و آزادی زنان تعریف شده است. در این چارچوب فکری مدل اجتماعی مبتنی بر معیارهای برابری‌خواهانه و نه دولتی، روابط انسان-انسان و انسان-طبیعت بر مبنای اصول اکولوژی بوده و اشاره به این دارد که سرمنشا همه‌ی مسائل اجتماعی روابط هژمونیک میان زن و مرد بوده و بر این مبنا بر آزادی زنان تمرکز دارد.

ژنئولوژی در چارچوب پارادایم دموکراتیک-اکولوژیک و آزادی زن

در پیوند با رکن پارادایمی آزادی زن لازم است ابعاد جنسیت‌گرای علم آشکار گردد که بررسی حقیقت زنان را به عنوان یک واقعیت اجتماعی ضروری تلقی نکرده است. با نگاهی بر روند شکل‌گیری تمامی شاخه‌های علم خواهیم دید که همواره با دیدی مردانه مورد تفسیر قرار گرفته و مردان در مقام سوژه و زنان به عنوان یک ابژه و با مفاهیم جنسیتی مورد تعریف قرار گرفته‌اند. تجربیات زنان به عنوان محکی برای مسائل، مفاهیم و تفسیر داده‌ها استفاده نشده است.
گذار دموکراتیک
ژنئولوژی در مدرنیته دمکراتیک بهار اورین منبع: مجله آلترناتیو – شماره ۲۸ 🆔 @GozarDemocratic‌
در مطالعات ژنئولوژی اهمیت استفاده از تجارب زنان به منزله‌ی منابعی جهت تحلیل اجتماعی و برملا کردن این تجربیات اهمیت ویژه‌ای دارد. بنابراین بررسی واقعیت زنان به عنوان جوهره‌ی جامعه‌شناسی و نخستین و آخرین مستعمره رویکرد علمی مبتنی بر پارادایم مدرنیته‌ی دمکراتیک است. زیرا روش تحقیقی که تهی از واقعیت زن و یک مبارزه‌ی آزادی‌خواهانه و برابری‌طلبانه که زن را در مرکز خویش قرار ندهد، نخواهد توانست به حقیقت واصل گردد و برابری و آزادی را برقرار نماید(6). در این دیدگاه زنان نه به عنوان یک هویت “مورد سرکوب واقع شده” بلکه خالق و حافظ ارزش‌های اخلاقی-سیاسی که ما آن را به عنوان واحد اساسی جامعه تعریف می-کنیم، است.

رهبر آپو با زیر سوال بردن درک هژمونیک از علم و به ویژه علوم اجتماعی که مکانیسم‌های خشونت، طرد و ستم را بازتولید می‌کند، ژنئولوژی را پیشنهاد می‌کند. ژنئولوژی علمی است که عملا در پی راه‌حل برای مسائل اجتماعی است؛ مباحث آن مربوط به ساختارشکنی نظریات و مفاهیم پدر-مردسالاری و سایر اشکال سلطه و خشونت و به دنبال آن ساخت ارزش و رهیافت‌های آزادی‌خواهانه‌ی جایگزین همراه است. در این راستا چگونه می‌توان تاریخ زنان را بازخوانی و بازنویسی کرد؟ چگونه به داده‌ها دسترسی پیدا کنیم و اگر امروزه هدف تولید علم و دانش حفظ وضع موجود است، روش‌های جستجوی حقیقت چه می‌تواند باشد؟ ژنئولوژی با بررسی ابعاد تاریخ زنان و تفسیر گسست‌های اساطیر و ادیان در برجسته نمودن تاریخ زنان نقش ایفا می‌کند زیرا آشکار کردن زوایای تاریخ زنان یکی از ارکان آزادی زنان محسوب می‌شود. در عین حال درک اشکال سازماندهی‌های کمونالی در دوره‌ی نوسنگی و پس از آن و بررسی روابط میان شیوه‌های تولید و ساختار اجتماعی و ظهور مردسالاری با پیدایش مالکیت و انباشت یکی دیگر از جنبه‌های مطالعات آن است.

رهبر آپو در چارچوب مدرنیته‌ی دمکراتیک، سیستم کنفدرالیسم دمکراتیک را برای آزادی جامعه ارائه می‌دهد. این سیستم به جامعه این توانایی و اختیار را می‌دهد که برای نیازها و مسائل خود رهیافت‌هایی ارائه دهد. برای این امر نیاز به درک جدیدی برای حوزه‌های ضروری زندگی اجتماعی نیز وجود دارد. در واقع ژنئولوژی این نیازها را برآورده می‌کند بدین معنا که مفاهیم را از تفاسیر مردسالارانه زدوده و بر اساس پیوند دوباره با جامعه بازتعریف می‌کند. بر این مبنا رهایی از مردسالاری و جستجوی شکلی از همزیستی مسالمت‌آمیز نیروی محرکه‌ی آزادی بوده و علاوه بر اینکه مبتنی بر آزادی زنان است، تنها به آزادی زنان نیز محدود نبوده و در پی نهادینه ساختن معیارها و ارزش‌های یک جامعه‌ی اخلاقی و سیاسی است. جامعه‌ی اخلاقی و سیاسی نیز بر مبنای ارزش‌ها و معیارهای مشترک، خود را سامان داده و تحقق آن را تنظیم می‌کند.

در رابطه با پیوند میان ژنئولوژی و جامعه‌شناسی آزادی باید گفت از دید رهبر آپو حوزه‌ی مطالعاتی جامعه‌شناسی تنها به آزادی محدود نمی-شود و باید به یک طیف پیچیده‌ی اجتماعی بپردازد و ژنئولوژی را نیز به عنوان یکی از علوم درون آن طیف توصیف می‌کند. به عبارتی حوزه‌ی جامعه‌شناسی که به مطالعه‌ی زنان می‌پردازد، از طریق ژنئولوژی بیان می‌شود. از سوی دیگر ژنئولوژی ضمن تحلیل جامعه‌شناختی چارچوبی که رهبر آپو برای شکل‌گیری در طول زمان تعیین کرده را در برقراری پیوند میان تاریخ و جامعه‌شناختی مبنا قرار می‌دهد. از دیگر سو ساختارها و نهادهایی که در وضعیت کنونی زنان نقش تعیین کننده دارند مانند خانواده، ازدواج، مذهب، قانون و اقتصاد و فرایندهای تحول آن‌ها در محور جامعه‌شناسی ساختاری قرار دارد.

نقش زنان در شکل‌گیری جامعه همواره از سوی تاریخ‌نگاری رسمی حذف شده است. یکی دیگر از رویکردهای ایدئولوژیک نسبت به زنان دور ساختن آنان در شکل‌دهی بنیان‌های علمی و نظری است که در واقع یکی از راه‌های اصلی تحکیم پایه‌های سلطه‌ی مردسالاری بوده است. در این راستا یکی دیگر از جنبه‌های مطالعات ژنئولوژی زیر سوال بردن پیش‌فرض‌های اساسی علم پوزیتیویستی و خلق “علم زنان” در بسترهای تجربه و آگاهی زنان و بررسی امکانات بالقوه‌ی در انقلاب زنان جهت تغییر در آگاهی جامعه و در نهایت تحول آن است. ساختارشکنی مفاهیم و نظریه‌هایی که منجر به تعمیق مردسالاری در چارچوب یک پارادایم یکی از ضرورت‌های پیشبرد دانش زنان است. بنابراین یکی از محورهای اصلی مطالعات ژنئولوژی آشکارسازی ابعاد تاریخ زنان و بازخوانی آن از زبان و دیدگاه زنان است. بدون تردید زنان از طریق شناخت ریشه‌ها و کشف آن می‌توانند آینده‌ی خود را ترسیم کنند.

در پایان
گذار دموکراتیک
ژنئولوژی در مدرنیته دمکراتیک بهار اورین منبع: مجله آلترناتیو – شماره ۲۸ 🆔 @GozarDemocratic‌
تاریخ تمدن، تاریخ غصب، فریب و تاریکی است که هسته‌ی اصلی آن ضربه زدن به آزادی اجتماعی در نمود ضربه وارد کردن به هویت اجتماعی زنان و انحطاط آنان است. بنابراین هر اندازه توانانی تفسیر و روشن نمودن زوایای این تاریخ را داشته باشیم به همان اندازه خواهیم توانست راهکارهای ترمیم این ویرانی‌ها را کسب کنیم. در واقع ریشه‌ی همه‌ی بحران‌ها و معضلات ذهنیتی، سیاسی، اجتماعی و علمی به آغاز مسائل در رابطه با آزادی اجتماعی بازمی‌گردد. یکی از معیارهای رسیدن به زن آزاد-جامعه‌ی آزاد قدرت‌زدایی از علم و دانش است. تاریخ تمدن نیز بر مبنای معیارها و ایدئولوژی‌های هژمونیک مردانه شکل گرفته و دانش در انحصار این ایدئولوژی‌ها بوده و زنان از آگاهی (دانستن) دور ساخته شدند. به همین دلیل رسیدن به حقیقت از منظر زنان، روشنگری حقیقت زنان و در نتیجه روشنگری حقیقت اجتماعی بدون فرارفتن از این ذهنیت امکان‌پذیر نیست. در تکوین ذهنیت و نظام مردسالار روند نظام‌مندی در حوزه‌های علمی به ویژە اسطوره‌شناسی، دین و فلسفه وجود دارد که “مردانگی” و “زنانگی” بر مبنای آن شکل گرفته است.

مقاومت و جنبش زنان کُرد مبارزه‌ی معناداری برای نظام اجتماعی بدیل مبتنی بر مدرنیته‌ی دموکراتیک، آزادی، عدالت و دموکراسی و مبارزه علیه نظم طبقاتی، دولتی و مردسالاری است. در انتخاب میان بردگی و آزادی شاهد برخورد واقعی تمدن‌ها هستیم. این مبارزات هزاران سال طول کشیده است. از توطئه‌های برای سرنگونی و شکست ایزدبانوان تا قتل‌عام زنان توسط دولت و نهادها و گروه‌های وابسته به آن. به همین دلیل پارادایم جدید جامعه‌شناختی ما بایستی در راستای رهایی جامعه باشد و جامعه مسائل خود را با اتکاء به خودگردانی دموکراتیک و نیرو و دینامیسم‌های خود چاره‌یابی کند. همچنین برای تعریفی صحیح و اجتماعی از علم نیاز به برقراری پیوندهای محکم با اتیک (اخلاق‌مداری) و استتیک (زیبایی‌شناسی) وجود دارد. از این حیث ژنئولوژی دانش را از ذهنیت هژمونیک مردانه زدوده و آن را به گوهره‌ی اصلی و تعریف درست آن می‌رساند. شروع نقطه‌ای که حقیقت بیش از همه نامرئی و تحریف می‌شود به معنای توسعه‌ی جستجوی حقیقت و معنابخشی به زندگی است. واقعیتی که می‌خواهیم به شناخت علمی درباره‌ی آن دست یابیم و جامعه و تاریخ را با آن مورد تحلیل قرار دهیم “زن” است. برای روشن‌سازی ارزش‌های اجتماعی شکل گرفته پیرامون هویت زنان نیاز به پژوهش‌های تاریخی دقیق دارد به ویژه تاریخ پیش از ظهور تمدن مردسالاری.

فلسفه‌ی روشنگری خاورمیانه محصول آگاهی، ابتکار، اندیشه و عواطف زنان است و به عبارت صحیح‌تری یک روش زندگی است که بر مبنای ریشه‌های خود رشد کرده و به بالندگی می‌رسد. از این نظر می‌توان در باب “انقلاب زنان” تعمق یافت. ضمن بیان مفاهیم “انقلاب زنان” و برابری، آزادی و دمکراسی می‌توان با تفسیر آن با پایبندی به فلسفه‌ی زندگی به اصل موضوع نزدیک شد. مبانی اساسی نیازمند رویکردی انقلابی به مسائلی است که باید بر آن‌ها فائق آمد. این رویکرد انقلابی بسته به قدرت روشنگری و تحلیل زنان می‌تواند توسعه یابد. به همین دلیل از انقلاب خاورمیانه به عنوان “انقلاب زنان” یاد می‌شود و بیان رهبر آپو مبنی بر اینکه “خاورمیانه نیاز به دومین انقلاب زنان” دارد اثباتی بر این ضرورت است.

پی‌نوشتها:

(1) ایمانوئل والرشتاین، علوم اجتماعی نیندیشیدنی(محدودیت‌های پارادایم‌های قرن نوزدهمی)، ترجمه احمد نادری، نشر ترجمان

(2) عبدالله اوجالان، تمدن کاپیتالیستی، عصر خدایان بی‌نقاب و شاهان عریان (کتاب دوم)، مرکز نشر و اندیشه‌های عبدالله اوجالان

(3) ایمانوئل والرشتاین، علوم اجتماعی نیندیشیدنی: محدودیت‌های پارادایم‌های قرن نوزدهمی)، ترجمه احمد نادری، نشر ترجمان

(4) مجموعه‌ای از الگوها و نظریاتی است که نخستین بار توسط فیلسوف و مورخ علم، توماس کوهن در اثر وی به نام “ساختار انقلاب‌های علمی” به کار گرفته شده است.

(5) عبدالله اوجالان، تمدن کاپیتالیستی، عصر خدایان بی‌نقاب و شاهان عریان (کتاب دوم)، مرکز نشر و اندیشه‌های عبدالله اوجالان

(6) عبدالله اوجالان، مسئله‌ی کُرد و رهیافت ملت دموکراتیک (دفاع از کُردها، خلقی در چنگال نسل‌کشی فرهنگی)


pjak.net


🆔 @GozarDemocratic
نقش زنان در کنگره هفتم پژاک

رُزرین کمانگر، مسئول کمیته روابط خارجی کژار

منبع: مجله آلترناتیو، شماره ۲۸


🆔 @GozarDemocratic
گذار دموکراتیک
نقش زنان در کنگره هفتم پژاک رُزرین کمانگر، مسئول کمیته روابط خارجی کژار منبع: مجله آلترناتیو، شماره ۲۸ 🆔 @GozarDemocratic‌
نقش زنان در کنگره هفتم پژاک

رُزرین کمانگر، مسئول کمیته روابط خارجی کژار

منبع: مجله آلترناتیو، شماره ۲۸


با گذاری بر تاریخ نام بسیاری از زنان مبارز در كردستان بە گوش میخورد. زنانی كە در بسیاری از عرصەهای حیات نقش پیشاهنگی رو بر عهدە داشتند چە در گذشتەهای دور و چە در نزدیك حضور زنان را شاهد هستیم. البتە كە در انتقاداتی كە لازمە شاید و باید بە این مسئلە بسیار رسیدگی نشدە است، اما علی‌رغم همەی سركوبها، سنگسارها و تحریم‌های بسیاری كه از سوی نظام مردسالار صورت گرفتە، این فرهنگ و حیات مسالمت آمیز که برگرفتە از دوران نوسنگی بودە تا امروز هم آمدە و بدون شك نقش زنان در این دوران بە دور از مردسالاری بسیار بارز و ملموس هست. در این مقالە هم سعی خواهد شد كە با تكیە بر خوانشی صحیح از تاریخ و اهمیت این خوانش و انعكاس در مبارزات آزادیخواهانە خلق كورد بە نقش زنان در حزب حیات آزاد كردستان پرداختە شود.

مبارزات زنان كرد دارای جنبەهای فرهنگی ـ تاریخیست

مبارزات زنان در جنبش آپویی به پنجاە سال قبل برمی‌گردد. پنجاە سال مبارزەایی مداوم و سیستماتیك با ارائەی تعاریف نو از مبارزە، مجادلە و حیات و با خوانش صحیح از تاریخ و شناخت درست از جامعە و اهداف آن ممكن و میسر است. در طول پنجاە سال اخیر گامهای رو بە جلوی جنبش آپویی محكم‌تر و با صلابت‌تر از گذشتە شد. رهبر آپو در تمامی دفاعیاتش از اهمیت رویدادهای تاریخی، شیوەی حیات در دوران نوسنگی، مقاومت علیە نظام مردسالاری در عین حال می‌توان گفت به ساختن حیاتی نو و صحیح می پردازد. بە عبارتی می‌توان گفت كە هم بە ریشەی مشكل و مسئلە پرداختە و هم آلترناتیو ارائە می‌دهد. البتە كە پارادایم جنبش آپویی مبتنی بر اكولوژی، دموكراسی و آزادیخواهی زنان است. پارادایمی كە بر روند مبارزات خلق كرد هم تأثیر بسیار فراوانی گذاشت و هم موجب پویایی هر چە بیشتر این مبارزات گردید. باید دانست از ابتدای شکل‌گیری جنبش آپویی زنان حضور داشتند. یعنی البتە كە تنها در سالهای تشكیل جنبش هم محدود نماند.

در طول سالهای اخیر فعالیت‌های زنان گستردەتر و وسیع‌تر از قبل گردید. تعریف جامعە از فعالیت‌های سیاسی، اجتماعی، نظامی تغییر پیدا كرد. یعنی در اصل می‌توان گفت كە شیوەی مبارزەی جنبش آپویی بە پیشاهنگی زنان این دیدگاە رو تغییر داد. از سالهای 90 بە ویژە 99 پس از توطئەی بین المللی علیە رهبر عبدالله اوجالان ما شاهد قیامها و خیزش‌‌های گستردەی خلق شرق كردستان و ایران بودیم و این نشان دهندەی این است كە جامعەی همیشە هوشیار ایران در بزنگاه‌های تاریخی، مواضع بسیار رادیكال را اتخاذ كردە است. یكی از آن موضع‌گیری مهم خلق در محكومیت بە توطئەی بین المللی بود كە در سال 1999 ما شاهد آن بودیم. از آنجا در شهرهای مختلف شرق كردستان ملحق شدن به جنبش آپویی صورت گرفت. در واقع با شناخت و زمینەسازی‌ای که صورت میگیرد در سال 2004 پژاك بە صورت رسمی تأسیس و اعلام میگردد. رفقای بسیاری كە در این کنگره حضور دارند در كنفرانس های اول تشكیل حزب هم حضور داشتند و بسیاری از رفقایی که شهید شدند ضمن گرامی داشت یاد و خاطره‌شان و جهت صیانت از مبارزاتشان راهشان را بدون شك ادامە خواهیم داد.

پژاك حزبی است كە هم فعالیت سیاسی، نظامی و هم فرهنگی، اجتماعی و مطبوعاتی و سازماندهی دارد. حضور زنان در تمامی این فعالیت‌ها و عرصەها باعث شد كە روند مبارزاتی خلق كورد دموكراتیك‌تر شود. یعنی حضور پررنگ و پیشاهنگی زنان ملموس‌تر شد. حضور زنان در این حزب بر شیوەی مبارزاتی در جامعە تأثیرگذاشت. پژاک از لحاظ پارادایمی و جهانبینی و همچنین ایدیولوژیك، نقش زن را هم به عنوان پیشاهنگ و هم بەعنوان تغییر و عاملیت زنان مهم می‌داند و در مبارزات و بە اهمیت پیشاهنگ زنان در مبارزات می‌پردازد، همین خوانش و همین جهانبینی و پارادایم بر كل فعالیت‌های حزب حیات آزاد كردستان “پژاك” تأثیر گذاشت. در واقع اگر خوانش و دیدگاه بە دور از ذهنیت مردسالار باشد، تمام فعالیت‌ها و مبارزات دموکراتیک‌تر خواهد شد و همه‌ی اقشار جامعه را در بر می‌گیرد. در سایر بخش‌های كردستان این را بە وضوح مشاهده نمودیم و در شرق كردستان هم بە پیشاهنگی زنان در حزب حیات كردستان “پژاك” این نوع فعالیت‌ها بە طور كامل مشاهدە می‌شود. این پارادایم درشاخەهای مختلف، مثلا در شاخەی نظامی تأثیر بسیاری گذاشت، در شاخەی سیاسی، فعالیت های مطبوعاتی و فرهنگی بەطور كل تأثیرات فراوانی را داشت.

تعریف زنان از جنگ و فعالیت‌های نظامی در جنبش آپویی بسیار متفاوت است. زنان در جنبش آپویی درحال حاضر ارتش مختص بە خودشان را دارند. در شرق كردستان هم بە همین شیوە است. یعنی زنان در”یە رە كە” ارتش مختص بە خودشان را با پیشاهنگی”هەپەژە” دارند.
گذار دموکراتیک
نقش زنان در کنگره هفتم پژاک رُزرین کمانگر، مسئول کمیته روابط خارجی کژار منبع: مجله آلترناتیو، شماره ۲۸ 🆔 @GozarDemocratic‌
فرمانده‌هان بسیاری را در سطح فرماندهی ارتش زنان داشتیم یکی از آن فرمانده‌هان رفیق”آرین آرێ” كە هفدە سال از زندگی خودش را وفق مبارزات آزادیخواهی زنان شرق كردستان و ایران كرد.

یعنی زنان نە تنها دیگر پشت جبهه و قربانیان جنگ نیستند، بلكە بلعكس میتوانند ارتش مخصوص بە خودشان را داشتە باشند، چون ارتش‌های جهان، ارتش‌های هستند كە بر ذهنیت مردسالار تكیە بستە و مسائل وجدانی و اخلاقی در آنها وجود ندارد. اما بسیار مهم هست كە ارتش زنان و پیشاهنگی زنان در حوزەی نظامی بر اصول اخلاق و وجدانی متکی باشد.

در عین حال ما شاهدیم كە در زندان‌ها قهرمانان بسیاری راە مبارزە را روشن كردند و رهنمود مقاومت و پرچم شعار”مقاومت زندگیست”را بالا نگە داشتند. چون كسانی همچون شیرین علم‌هولی داشتیم. برای یك گریلای آزادیخواە، برای یك مبارز آپویی هر عرصە، بە عرصەی مبارزاتی بدل می‌شود. خب در زندان هم زنان نقش بسیاری داشتند. شهید شیرین علم‌هولی و شهید فرزاد كمانگر و دیگر رفقا زندان رو به سنگر مبارزە مبدل كردند. زینب جلالیان هم اكنون پانزدە سال است كە با تكیە بر این فكر و فلسفە در شرق كردستان و ایران بە نمونەایی از مقاومت مبدل شدە است. در مطبوعات، در فعالیت‌های سازماندهی جامعە و همیشە حضور پررنگ زنان رو مشاهدە می نمائیم.

زنان در پژاك كاملا بصورت خودویژە خود را سازماندهی می‌كنند

در واقع مسئلەی مهم گذار از ذهنیت مردسالار است. زنان در پژاك و البتە خود پژاك بەطور كل معتقد هستند كە سطح آزادی زنان در جامعە بر اصل یا سنجش آزادی و پیشرفت دموكراسی است. حال به جامعە‌ای بنگرید که در آن زنان آزاد نباشند، آیا می‌توان از آزادی در آن جامعە بحث کرد قطعا خیر. برای آزادی باید مبارزه کرد. وظیفەی خود پژاك هم ارتقاء این مبارزات بە دور از ذهنیت مردسالار، بدون ذهنیت جنسیتگرایی و ذهنیت مرد محور است. هر یك از اعضاء پژاك بەطور كل و علی‌الخصوص زنان بە شكل فعال با این ذهنیت ناشی از جنسیتگرایی اجتماعی مبارزە می‌كنند و در مناسبات و روابط ما بین زنان و مردان اصل آزادی و برابری را مبنا قرار می‌دهند. در اصل زنان پایبند جامعەی دموكراتیك، اكولوژیك و مبتنی بر آزادی زن را مبنای تمام فعالیت‌هایشان قرار می‌دهند و اطرافیان را بر این اساس آگاهی می‌بخشند. شاید برای هر كس این آزادی و برابری جای سوأل باشد كە بە چە شیوەایی است. در كنگرە بە این موضوع اشارە شد كە تعداد زنان و مردان بسیار مهم است. سیستم ریاست مشترك بسیار مهم است. اگر هجدە نفر برای مجلس حزب بعنوان نمونە انتخاب می‌شود نه نفرشان از زنان و ریاست مشترك شامل یک زن و یک مرد می‌باشد. همین سیستم نشان دهنده‌ی این است که ما خواهان برقراری برابری هستیم و در وهلەی اول این رو در درون حزب بە اجرا درمی‌آوریم. به شیوەی فعالیت زنان در پژاك بپردازیم نخست این که كاملا بەصورت خودویژە بە سازماندهی خودش می‌پردازد و در عین حال نقش پیشاهنگی را در عملی سازی تمام برنامەها حزب را برعهدە دارد. زنان در پژاك مسئول پیشبرد صحیح خط مشی آزادی زن هستند.

در همەی عرصەها چە در شرق كوردستان و چە در ایران در راستای گسترش دموكراسی و گذار از ذهنیت مردسالار بە سازماندهی زنان می پردازد. در عین حال شاخەی زنان در پژاك جامعەی زنان شرق كوردستان را كە یك سیستم كنفدرال و چترآساست بە رسمیت میشناسد، پروژەها و برنامەریزی‌ها و در عین حال تقسیمات كاری را با جامعەی زنان آزاد شرق كوردستان كژار در میان می‌گذارد و همزمان در مدیریت آن جای می‌گیرد. بدون شك مشاركت یكسان و برابر زنان و مردان در تمامی عرصەها می‌توان گفت كە بە نوعی امری الزامی است.

سیستم ریاست مشترك در درون حزب در طول این چند سالە موجب طاقت بسیار زیادی شد. یعنی چە؟ شما نگاە كنید اگر ذهنیت، مردسالار باشد كە البته در جهان ما شاهد آن بودەایم و هستیم، مرد را در محور اصلی و زنان را در حاشیە قرار می‌دهد. یعنی زنان همیشە تحت سایە قرار می گیرند و این باعث می‌شود كە پیشاهنگی و تعادل فكر همچون هویت خود زنان و تعاریفی همچون مدیریتشان كم رنگتر شود و به دور از معنای واقعی خواهد بود. اما در پژاك ما شاهد این نیستیم، در پژاك از یكسانی مرد و زن، از اتخاذ تصمیم بەطور یكسان صحبت می‌كنیم. هم تعداد اعضای مجلس و هم ریاست مشترك یكسان است و این در عاملیت زنانە بودن و در خود سیستم هم كاملا مشهود است. در واقع برای گذار از ذهنیت مردسالار و ایجاد حیات آزاد در جامعه، ابتدا باید در حزبمان آن را ایجاد می‌کردیم. باید مبارزات بسیاری صورت گیرد، آگاهی سازی شود و آموزش بر این مبنا صورت گیرد، یعنی كاملا با تكیە بر این پایگاە و دیدگاە و همچین ژنولوژی می‌توانیم بە این مسئلەی زنان بپردازیم. بنابراین حضور زنان و پیشاهنگی آنها در پژاك فقط بە درون حزب محدود نمی‌شود، برای برساخت چنین حیاتی آزاد در جامعە، در کنگره تصمیمات صورت گرفت.
2025/02/18 11:12:50
Back to Top
HTML Embed Code: